Μετάβαση σε περιεχόμενο

Αναφορά

• Απαντήσεις

• Α έχεις δώσει αρκετά!! Μια χαρά το παιδί και μπράβο που δεν έχει εμφανίσει καμία αλλεργία!! Φτου φτου!! Εγώ δεν είμαι σίγουρη για το τι πρέπει να προσέξω στο παιδί για τυχόν αλλεργίες.. πως μπορεί να εμφανιστεί.. οκ ελέγχω το δέρμα της και είναι φυσιολογικό.. τώρα κάτι άλλο που πρέπει να έχω το νου μου δεν ξέρω.. Καλά μη σκας και στην δικιά μου δεν αρέσει το γιαούρτι, η πατάτα και το σύκο.. το σύκο μλκ!! 😱🤣 Και τρώει το ακτινίδιο, το κολοκύθι και το φασολακι!! 😆😆 Και λατρεύει το αβοκάντο!! Τρώει κάθε μέρα! Δοκίμασε το και αυτό.. σε σούπα τώρα δεν νομίζω.. αλήθεια έχεις ξεκινήσει κομμάτια ή μόνο αλεσμένα ακόμα; Αλλιώς και σαν σπρεντ το αβοκάντο είναι τέλειο!! Με τόνο πχ και λεμόνι..🤤 Γαρίδες ή καβούρι σκέφτομαι να δώσω την επόμενη Παρασκευή.. η σόγια είναι αλλεργιογόνα;! Όχι όχι σίγουρα δεν κάνει κάτω του έτους λόγο νατρίου!! Δεν μπορεί ο οργανισμός τους να το επεξεργαστεί ..Και φρέσκο γάλα ξέρω ότι δεν κάνει κάτω του έτους.. σου είπε ο παιδίατρος να δώσεις;  Έχω κατεβάσει μια λίστα με τρόφιμα να της δώσω τις πρώτες 100 μέρες κατάλληλα από 6 μηνών.. για αλλεργιογόνα μου έχει αυτά:  
    • Και μένα μου φαίνεται,  αλλά για κακή μου τύχη έπεσα στον Αύγουστο και είναι όλα κλειστά.. δυστυχώς δε μπορώ να τη καθυστερήσω πολύ,  γτ μπαίνω στον 6ο σε 4 μέρες και η εξέταση θέλει 4 με 5 εβδομάδες για να βγει.. με πιέζει πολύ ο χρόνος 😠
    • Ναι, κολοκύθα σκεφτόμουν κι εγώ να βάλω όταν θα έρθει το φθινόπωρο. Πιπεριά Φλωρίνης δεν άρεσε στον κύριο, γενικά η πιπεριά δεν πήγε πολύ καλά... 🙄 Το πράσο όντως μια φορά το είχε βάλει ο άντρας μου και άρεσε. Το χρησιμοποιεί εκείνος αρκετά, εγώ δεν το αγοράζω γιατί δεν μπορώ να κουβαλάω πράσα, τα μισά είναι πιο ψηλά από εμένα! 😅 Το λάχανο και τα λαχανακια είναι πολύ καλή ιδέα!!! Ευχαριστώ!!  Από αλλεργιογόνα, έχω δώσει αυγό, αλοιφές από φυστίκι, αμύγδαλο, σουσάμι, φουντούκι. Βρώμη και προζυμενιο ψωμάκι με κανονικό αλεύρι (που έφτιαξε ο προκομμενος μου). Από ψάρια έχω δώσει λαβράκι, τσιπούρα και μπαρμπούνι. Τώρα θα βάλω και γλώσσα γιατί μας το ζητάνε από το σχολείο. Και από φρέσκο γάλα, μόνο κατσικίσιο που το έχω προσθέσει στη βρώμη για πρωινό.  Τώρα, βλέπω ότι είναι και τα ακόλουθα: όστρακα που δεν τρώω 🤢, σογια επειδή είναι αλμυρή δεν σκέφτομαι να δώσω, μουστάρδα επίσης μου φαίνεται too much, γαρίδες και τέτοια... Δεν ξέρω, δεν έχω ρωτήσει τον παιδίατρο... 🙄 το λουπινο που δεν έχω ιδέα τι είναι...  Ευτυχώς πάντως, απ' αυτά που έχουμε δώσει, δεν έχουμε δει κάτι σε ενόχληση, κάποια αλλεργική αντίδραση ή κάποιο πρήξιμο. Έχουν πάει καλά. Μόνο αντίδραση επειδή δεν του αρέσουν έχουμε... Τρέφεται για την ώρα με φρούτα και κρέμες 🥲 η μπανάνα δεν του αρέσει, τα spreads επίσης, ούτε η φάβα του αρέσει, ούτε το ψάρι. Για το γιαούρτι μόνο τρελαίνεται, το ροδάκινο και το αγγούρι. Αυτά. Α, και να υπερτερεί το καρότο στις σούπες. That's it. Τέλος. 🥲 Ελπίζω όταν ξεμπερδεψουμε με τα δόντια να τα πάμε καλύτερα. 🙄
    • Ναι δεν ξέρω κι εγω ακριβώς τη διαδικασία αλλα ξέρω οτι εχει οδηγίες και φαντάζομαι είναι σημαντικό να τηρηθούν. Οπότε ίσως να φταίει κι αυτό. Τωρα έχετε στείλει καινούριο δείγμα?
    • Μια φίλη μου απέκτησε ραγαδες στον 8 μήνα,και μου είπε ότι καλό είναι να βάζω από νωρίς ώστε εάν βγάλω στην πορεία να μην είναι έντονες ή πολλές. Μέχρι στιγμής δεν έχω κάτι στης 21 εβδομάδες,εσείς έχετε κάποιο σημάδι; 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...