Μετάβαση σε περιεχόμενο

Προγεστερόνη εντός πρώτου τριμήνου την 21η μέρα του κύκλου. Πιθανότητα εγκυμοσύνης;;;

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλημέρα κορίτσια! Είμαι 42 ετών και εδώ και είναι ο τρίτος κύκλος που προσπαθώ να μείνω έγκυος φυσικά με το σύντροφό μου. Στα πλαίσια του γενικότερου ελέγχου γονιμότητας ο γυναικολόγος μου μου έγραψε και ορμονικές. Ο τελευταίος κύκλος μου ήταν στις 8 Ιουλίου. Στις 18-19 Ιουλίου είχα θετικό τεστ ωορρηξίας. Εννοείται ηρθαμε σε πεαφη με το σύζυγο σε όλο το γόνιμο παράθυρο και πριν την ωορρηξία και μετά. Την 21 ημέρα του κύκλου , 8 μέρες μετά την ωορρηξια η τιμή της προγεστερόνης μου ήταν 23.9 με τις τιμές του εργαστηρίου μου να είναι 0,9-21 για την ωχρινική φάση και 9,3-32 για το π΄ρωτο τρίμηνο εγκυμοσ΄υνης. Δηλαδή η τιμή μου είναι αρκετά πάνω από την ωχρινική και εμπίπτει ήδη σε στάδιο εγκυμοσύνης. Επίσης ήταν στα ανώτατα όρια και η οιστραδιόλη. Πριν δυο μέρες είχα και κάτι κράμπες κάτω στη κοιλιά. Γνωρίζω πως η προγεστερόνη από μόνη της δεν επιβεβαιώνει εγκυμσύνη αλλά μου έχουν μπει ψίλοι στα αυτιά ότι μπορεί να είναι έστω ένδειξη σύλληψης (σε προηγούμενες εξετασεις μου η προγεστερόνη ήταν πολ΄πυ καλά γύρω στο 15 και κάτι αλλά πάντα ,έσα στο εύρως της ωχρινικής φάσης που δείχνει ότι κάνω καλή ωορρηξία και με λειτουργικό ωχρό σωμάτιο. Εχει καμιά εμπειρία ή καμιά ιδέα; Περιμένω περίοδο στις 3-4 Αυγούστου και η αναμονή είναι ανυπόφορη!

Δημοσίευση
στις On 31/7/2025 at 12:11 ΜΜ, ο/η LousiLou είπε:

Καλημέρα κορίτσια! Είμαι 42 ετών και εδώ και είναι ο τρίτος κύκλος που προσπαθώ να μείνω έγκυος φυσικά με το σύντροφό μου. Στα πλαίσια του γενικότερου ελέγχου γονιμότητας ο γυναικολόγος μου μου έγραψε και ορμονικές. Ο τελευταίος κύκλος μου ήταν στις 8 Ιουλίου. Στις 18-19 Ιουλίου είχα θετικό τεστ ωορρηξίας. Εννοείται ηρθαμε σε πεαφη με το σύζυγο σε όλο το γόνιμο παράθυρο και πριν την ωορρηξία και μετά. Την 21 ημέρα του κύκλου , 8 μέρες μετά την ωορρηξια η τιμή της προγεστερόνης μου ήταν 23.9 με τις τιμές του εργαστηρίου μου να είναι 0,9-21 για την ωχρινική φάση και 9,3-32 για το π΄ρωτο τρίμηνο εγκυμοσ΄υνης. Δηλαδή η τιμή μου είναι αρκετά πάνω από την ωχρινική και εμπίπτει ήδη σε στάδιο εγκυμοσύνης. Επίσης ήταν στα ανώτατα όρια και η οιστραδιόλη. Πριν δυο μέρες είχα και κάτι κράμπες κάτω στη κοιλιά. Γνωρίζω πως η προγεστερόνη από μόνη της δεν επιβεβαιώνει εγκυμσύνη αλλά μου έχουν μπει ψίλοι στα αυτιά ότι μπορεί να είναι έστω ένδειξη σύλληψης (σε προηγούμενες εξετασεις μου η προγεστερόνη ήταν πολ΄πυ καλά γύρω στο 15 και κάτι αλλά πάντα ,έσα στο εύρως της ωχρινικής φάσης που δείχνει ότι κάνω καλή ωορρηξία και με λειτουργικό ωχρό σωμάτιο. Εχει καμιά εμπειρία ή καμιά ιδέα; Περιμένω περίοδο στις 3-4 Αυγούστου και η αναμονή είναι ανυπόφορη!

Καλημέρα κορίτσι μου και καλό μήνα! Είμαστε μαζί, περιμένω περίοδο 7/8 και είμαι κ εγω σ αυτη την αναμονή που δεν περνάνε οι μερες με τίποτα!

Σχετικά με τις εξετάσεις σου, να είμαι ειλικρινής δε γνωρίζω κάτι συγκεκριμένο ούτε εχω παρόμοια εμπειρία,  αλλά μια απλή ερμηνεία των αποτελεσμάτων σε συνδυασμό με τις κράμπες (που θα μπορούσαν να είναι εμφύτευση), πιστεύω οτι εχεις πολλές πιθανότητες να εισαι έγκυος!

Περιμένω να μου γράψεις νέα σου μιας κ ειμαστε στην ιδια ακριβώς αναμονή 😜

• 4 weeks later...
Δημοσίευση

Καλημέρα κορίτσι μου, σου εύχομαι να είχες το επιθυμητό αποτέλεσμα και όλα να πηγαίνουν καλά! Με συγχωρείς και για την καθυστερημένη απάντηση αλλά τώρα είδα το μήνυμά σου! Εμένα τελικά ήταν βιοχημική, έβγαλε όντως θετικό τεστ αλλά λίγες μέρες μετά αδιαθέτησα δυστυχώς.. Τώρα περιμένω να αδιαθετήσω στις 2 Σεπτεμβρίου και είμαι στην ίδια αναμονή... Κρατάω το θετικό ότι τουλάχιστον έγινε σύλληψη οπότε προσπαθώ να μένω αισιόδοξη και να ελπίζω πως κάποια στιγμή θα συμβεί... Εύχομαι τα καλύτερα και για εσένα!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...