Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Οσο για την κοιλιτσα εγω κανω μεγαααλη κοιλια,στην μικρη μου νομιζαν οτι ειμαι ετοιμογενη απο τον 6😅 Ειμαι κ 1.60 πηρα κ 25 κιλα μεχρι το τελος αλλα γενικα φαινοταν η κοιλια τεραστια ολα τα αλλα τα ειχα παρει πολυ γενικα κ δεν φαινοντουσταν.Ευτυχως ξεκινησα μονο 5+ απο την προηγουμενη κ επειδη δεν θελω γλυκα σε αυτη την εγκυμοσυνη δεν εχω παρει πολλα μεχρι τωρα,τοτε ειχα παρει μονο στο 1 τριμηνο 9 κιλα!Ραγαδες εκανα ελαχιστες εκει που εχω τρυπα στον αφαλο,γενικα με εσωσαν τα λαδια που εβαζα απο τον 4μηνα νομιζω γιατι κανω ραγαδες γενικα😇

• Απαντήσεις 86
  • Created
  • Τελευταία απάντηση
Δημοσίευση

Κ εγώ πήρα πολλά στην προηγούμενη εγκυμοσύνη, να δούμε πως θα πάει σ αυτή. Ξεκίνησα 1,70 61 κιλά και έφτασα λίγο πάνω από 80. Τώρα ξεκινάω στα 64 και τρώω, δεν ψεύδομαι, τρώω 😅

Δημοσίευση

@elena_1990 πλησιάζει η αυχενική!! Ούτε θα καταλάβεις πως θα περάσουν οι μέρες!! 
Εγώ κορίτσια η αλήθεια είναι δεν πήρα κιλά στην πρώτη, γιατί φοβόμουν πάρα πολύ…γενικά δεν πιστεύω πως αν έπαιρνα, θα κατάφερνα να τα χάσω μετά…κ γι αυτό ήμουν στρατιώτης σε ακραίο βαθμό. Μου είπε κ ο ενδοκρινολόγος να προσέχω γιατί στον 4ο μήνα σε τυπική εξέταση η γλυκοζυλιωμενη μου ήταν στα όρια κ αυτό ήταν. Απ τα 63 έφτασα 71, με σκοπό μόλις γεννήσω τα Χριστούγεννα να αρχίσω να τρώω 🤣🤣  Τώρα δε ξέρω αν πάλι μου καρφωθεί έτσι στο μυαλό, αλλά το ελπίζω…

Δημοσίευση

Επίσης, βρε κορίτσια πως απασχολείται τα μικρά σας στο σπίτι; Εγώ κάθε φορά που μένω μόνη με την μικρή απελπίζομαι…δεν ξέρω πως να την απασχολήσω, πέρα απ τα βιβλία που έχει έρωτα και διαβάζουμε με τις ώρες. Οκ αυτό εύκολο…μετά ζωγραφίζουμε λίγο κ τέλος! Πριν την εγκυμοσύνη χορεύαμε πολυυυ, την κυνηγούσα και γενικά κάναμε τέτοια που τώρα αποφεύγω, γιατί μόλις κάνω κάτι επανέρχονται τα καφέ και τα πονάκια…

Δημοσίευση

Εγώ τα κάνω όλα, καφέ ξεκαφε δε γίνεται. Και κυνηγάω και σηκώνω όλη την ώρα, και κυλιεμαι στο πάτωμα, και κρύβομαι στο κρυφτό και σκύβω για να μην σαβουριαστει στο πατίνι και στην παιδική χαρά τρέχω και baby swimming πάμε, όλα. Από τότε που είχα το αίμα ο μπαμπάς μου να ναι καλά έρχεται δύο πρωινά τη βδομάδα, τον παίρνει αμέσως μετά το πρωινό και τον πηγαίνει στη παιδική χαρά και λυσάει και μου τον φέρνει για μεσημεριανό φαγητό και ύπνο οπότε όλο το πρωί ως τις 3 περίπου κάνω τις δουλίτσες μου με την ησυχία μου και είναι τεράστια βοήθεια. Συν ότι έρχεται συνοδευόμενος από τα ταπερακια της μαμάς και δεν έχω να μαγειρέψω ούτε για μας ούτε για το παιδί, είναι σωτήριο. Αλλά τις υπόλοιπες μέρες/ώρες δεν προσέχω καθόλου, όχι γιατί δε θέλω αλλά γιατί πραγματικά δε γίνεται. Είναι 13 μηνών, άντε ήσυχα να διαβάσουμε ένα βιβλίο και να βάλουμε τα σχήματα εκεί στο κουτί. Όλες οι άλλες δραστηριότητες απαιτούν τρεχαλα! Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλη λύση...

Δημοσίευση

@Zelda σε βρισκω πολυ μαχημη🤩 εμεις 13 μηνων ζητημα να ειχαμε παει παιδικη χαρα 2 3 φορες!Ακομη κ τωρα ομως που ειναι 21 μηνων επειδη απο το Πασχα μια αρρωσταινω εγω μια εκεινη δεν παμε παιδικη παρα μονο οταν ειμαστε καλα κ οι 2 #never🙄(μου εκανε πυρετο παλι σημερα,να την κολλησα εγω μαλλον;🥲)

Γενικα εμεις παμε για περπατημα,μαζευουμε λουλουδακια,εχουμε κηπο κ παιζουμε κουβαδακια κ.λπ,μπουγελο,βλεπουμε κ χαιδευουμε τα σκυλακια κ τον γατουλι,ακουμε μουσικη κ χορευουμε..Επισης ειναι μαζι μου σε ολες τις δουλειες του σπιτιου και αντιγραφει,εχει πολυ πλακα αυτο😅 παιζουμε με ζυμαρακια σαν πλαστελινες,φυσικα παιζουμε πολυ με τα παιχνιδια της,πλεον παμε με τον μπαμπα για μπανιο στην θαλασσα οποτε δεν δουλευει (παλι οταν ειμαστε καλα🙄) μονη μου με την εγκυμοσυνη φοβαμαι αλλα περσυ καναμε πολλα μπανια οι 2 μας.Γενικα βοηθεια δεν εχουμε,ουτε καν επισκεπτες,μενουμε μακρια απο συγγενεις φιλους κ.λπ και δεν εχουμε γνωρισει κοσμο απο την περιοχη,αλλα ΣΚ εχουμε την αδερφη της (απο τον μπαμπα) 8 χρονων που μενει μαζι μας κ παιζουν κ.λπ

Δημοσίευση

Καλά @Zelda ούτε στα όνειρα μου αυτά 🤣🤣 αρχικά δεν έχω δυνάμεις καθοοοολου, μάλλον έπεσαν όλα στα τάρταρα πάλι όπως στην πρώτη εγκυμοσύνη και ζαλίζομαι. Ευτυχώς ο άντρας μου μετά τις 5.30 που είναι σπίτι είναι ο νούμερο 1 διασκεδαστής και πάνε βόλτες ή παίζουν πιο «άγρια» από ότι με εμένα. Θέλω να μπω στον 4ο και να επανέλθω…τώρα μ είπε κ ο γιατρός όσο μπορώ να μην την σηκώνω, αλλά μετά σίγουρα θα ξεθαρρέψω! 
@elena_1990 αυτό με τις δουλειές το κάνουμε κ εμείς! Την βάζω κ στον πύργο εκμάθησης και μαγειρεύουμε κάποιες φορές, αλλά η αγαπημένη της ασχολία τις τελευταίες μέρες είναι να μου φέρνει οοοολα τα κουκλάκια της, να τα αλλάξω πάνα, να τους δώσω αντιβίωση και να τα ταΐσω. Μετά τα βάζει για ύπνο αυτή 🤣🤣

Δημοσίευση

Εε μωρέ τα ζουζούνια σας είναι πιο μεγάλα και συνεργάζονται καλύτερα υποθέτω, εκτός αν ο δικός μου είναι χούλιγκαν! Αυτές τις ήρεμες δραστηριότητες που περιγράφετε ούτε για αστείο δεν τις ζω! Όταν θέλω να κάνω δουλειές τον ανεβάζω στον πύργο εκμάθησης αλλά όλο βγάζει το πόδι του στο κενό στο πλάι και αγαπημένη του ασχολία είναι να πετάξει κάτω οοοτι μπορεί να φτάσει. Του δίνω κ εγώ ζυμαρακια για να παίξει και βρίσκω μετά ζυμάρι έως και στο βρακί μου, του δίνω κανένα φρούτο να ξεφλουδίσει/κόψει και μόλις βαρεθεί το τρίβει καλά καλά πάνω στον πάγκο, στη βρύση, στο χαλί ενίοτε. Αν προσπαθήσω να απλώσω ρούχα μαζί του θα φάει και θα σπάσει όσα περισσότερα μανταλάκια μπορεί, αν τον βγάλω στον κήπο θα προσπαθήσει να φάει πέτρες, χώμα και λουλούδια και γενικά το μέλλον μου δείχνει ζοφερό! 😂 Άσε που ο άντρας μου φεύγει κάθε πρωί στις 8 και γυρνάει κάθε βράδυ 9-10. Καταλαβαίνετε κατάσταση!

Δημοσίευση
στις On 17/6/2025 at 11:07 ΠΜ, ο/η Εσμεράλδα είπε:

Γεια σασσσς κορίτσια! 
Εγω πρώτη φορά έγκυος, πρώτη φορά γράφω εδώ, πρώτη φορά όλα αυτά τα πρωτόγνωρα και τόσο έντονα συναισθήματα! 9 εβδομάδες +4 μέρες και ακόμα προσπαθώ να το συνειδητοποιήσω….!!!! Είμαι 29 χρονών, σύντομα 30 (αλλά βάζω το 2 μπροστά όσο ακόμα με παίρνει) είχα μια ζωή φρικτά δύσκολη περίοδο, κατά πάσα πιθανότητα εξαιτίας ενδομητρίωσης, με δύο κύστες στη 1 ωοθήκη, σύνδρομο πολυκυστικών, αφαίρεσα περσυ έναν πολύποδα που μου έκανε πάρα πολύ συχνές αιμορραγίες και γενικά κάπως όλα αυτά με είχαν αγχώσει ότι θα υπάρχει δυσκολία για μωράκι, οι γιατροί με είχαν τρομοκρατήσει έξτρα και εγώ δεν θέλω μάλλον πολύ για να τρομοκρατηθώ . Τελικά ήρθε πολύ πολύ γρήγορα τόσο γρήγορα που δεν το πιστεύουμε! Και να ‘μαστέ λοιπόν εδώ φρικαρισμένοι και ενθουσιασμένοι! 

Είναι πολλά τα πράγματα που με προβληματίζουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ τα άγχη μου αλλά ακόμα περισσότερη η χαρά μου.. μάλλον δεν θα μπορώ να σας βοηθήσω πολύ σε πράγματα που σας απασχολούν μιας που δεν έχω ιδέα για τίποτα αλλά θα χαρώ να είμαι σε αυτήν την παρεούλα! 
Εύχομαι σε όλες τα καλυτερότεραααα με όνειρα που πραγματοποιούνται

Καλως μας ηρθες κοριτσι μου!!Ευχομαι μια καλη και τελειομηνη εγκυμοσυνη με το καλο να παρετε το θαυματακι σας αγκαλια🥰

Τα μηνυματα σου (τα πρωτα 20 νομιζω) πρεπει να παρουν εγκριση απο τον διαχειριστη του φορουμ γιαυτο κ θα υπαρχει καθυστερηση στο να τα δουμε.

Πως εισαι απο συμπτωματα;;Εχεις ή ειχες ραντεβου στον γιατρο τωρα κοντα;;Ελπιζω να μην συνεχιζεις με τους γιατρους που ανεφερες κ να εχεις βρει καποιον που να σε καλυπτει κ να εμπιστευεσαι.

Απο που μας στελνεις;🙂

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...