Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κορίτσια, καλησπέρα. Για προσωπικούς λόγους αποφάσισα να κόψω τις αντλήσεις που έκανα (ανά 3ωρο) στις 23 ημέρες μετά τον τοκετό. Ο γιατρός μου είπε να κάνω πρώτα μια καλή καλή άντληση ώστε να αδειάσουν τα στήθη και να πάρω το dostinex μισό χάπι πρωί και βράδυ για τέσσερις ημέρες. Από το βράδυ της πρώτης μέρας άρχισα να έχω πόνους (που δεν περνάνε με απλό αναλγητικό) στο στήθος καθώς έχει πετρώσει φουλ. Εσείς τι εμπειριες έχετε; Πότε περνάει ο πόνος; Δεν υπάρχει κίνδυνος να πάθω μαστίτιδα τώρα που είναι έτσι πετρωμένο το στήθος; 

Δημοσίευση

Καλησπέρα κορίτσι μου! Ο δρόμος του θηλασμού δεν είναι εύκολος κ η κάθε γυναίκα το βιώνει διαφορετικά άλλες πιο εύκολα κ άλλες πιο δύσκολα! Για μένα στο πρώτο μ παιδάκι ήταν τραυματική εμπειρία για να μην πω εφιάλτης! Μετά από πολύ κλαμα κ για να μην τρελαθώ αποφάσισα κ εγώ να κόψω το θηλασμό περίπου στις 40 μέρες καθώς έδινα κ σκονη γαλα κ το είχε δεχτεί, οπότε για μένα ήταν μονόδρομος.. έτσι κ εγώ κατόπιν συνεννόησης με το γυναικολόγο, πήρα χαπακι dostinex, συνολικά μ πήρε 3 μέρες αυτή η διαδικασία! 3 μέρες κ 3 νυχτες φρικτες με αφορητους πόνους λες κ με σφαζανε, δεν έχω βιώσει ξανα κάτι τέτοιο! Αλλά εκτός από το χαπακι αυτό εμένα μ είχε πει να δέσω το στήθος μ πολύ πολύ σφιχτά ίσα π να παίρνω ανάσα με γάζες κ σφικτο στηθόδεσμο για να "γυρίσει" όλο το γάλα πίσω! Εν τω μεταξύ έβγαζα τόνους γαλα κ το στήθος μ είχε γίνει 4πλασιο.. τραυματική εμπειρία κ τωρα π είμαι έγκυος στο δεύτερο έχω αποκλείσει το θηλασμό απο τωρα! 😅 καλή δύναμη! 

Δημοσίευση

Καλέ τι αναχρονιστικές "επιστημονικές" συστάσεις γίνονται τη σήμερον ημέρα;!! Ποιος γιατρός είναι πάλι τούτος;!! Να "γυρίσει" το γάλα να πάει που;!!! 🤦

Δεν υπάρχει καμία επιστημονική βάση στο ότι το δέσιμο του στήθους βοηθάει στο οπουδήποτε!! Ίσα ίσα που έχει αποδειχθεί ότι είναι επικίνδυνη και έχει απαγορευτεί! Δεν σταματά ασφαλώς την παραγωγή γάλακτος, ενώ μπορεί να προκαλέσει πόνο, συμφόρηση και μαστίτιδα. Η πίεση μπλοκάρει τους αγωγούς του γάλακτος και οδηγεί σε φλεγμονή ή απόστημα. Πέραν του ότι είναι μια παθητική και τραυματική προσέγγιση, χωρίς σεβασμό στη φυσιολογία του σώματος! 

Κορίτσια ο αποθηλασμος δεν θα έπρεπε να πονάει έτσι και ούτε θα πρέπει να αποδεχεστε ότι αυτό είναι το φυσιολογικό! Όχι δεν είναι φυσιολογικό να πονάτε και να πετρώνει το στήθος!! Πέραν του ότι είναι επικίνδυνο για την υγεία μας!! Αυτά είναι τα αποτελέσματα της επιθετικής προσέγγισης του αποθηλασμου (απότομη διακοπή και χάπι) και δεν συστήνεται! 

Η σύγχρονη πρακτική στη διακοπή του θηλασμού είναι ήπια και σταδιακή, με σταδιακή μείωση των θηλασμών ή άντλησης, υποστήριξη με βότανα (π.χ. φασκόμηλο, μέντα) που μειώνουν την προλακτίνη, φροντίδα του στήθους αν υπάρχει συμφόρηση (π.χ. δροσερές κομπρέσες, ελαφρά αποσυμφόρηση με το χέρι) και ήπιο αναλγητικό σε ανάγκη..

Ενημερωθείτε σωστά, διαβάστε περισσότερα στο La Leche League ή καλέστε στη Φαιναρέτη να μιλήσετε δωρεάν με μια σύμβουλο θηλασμού.

Δημοσίευση
στις πριν 36 λεπτά, ο/η Kiddo είπε:

Καλέ τι αναχρονιστικές "επιστημονικές" συστάσεις γίνονται τη σήμερον ημέρα;!! Ποιος γιατρός είναι πάλι τούτος;!! Να "γυρίσει" το γάλα να πάει που;!!! 🤦

Δεν υπάρχει καμία επιστημονική βάση στο ότι το δέσιμο του στήθους βοηθάει στο οπουδήποτε!! Ίσα ίσα που έχει αποδειχθεί ότι είναι επικίνδυνη και έχει απαγορευτεί! Δεν σταματά ασφαλώς την παραγωγή γάλακτος, ενώ μπορεί να προκαλέσει πόνο, συμφόρηση και μαστίτιδα. Η πίεση μπλοκάρει τους αγωγούς του γάλακτος και οδηγεί σε φλεγμονή ή απόστημα. Πέραν του ότι είναι μια παθητική και τραυματική προσέγγιση, χωρίς σεβασμό στη φυσιολογία του σώματος! 

Κορίτσια ο αποθηλασμος δεν θα έπρεπε να πονάει έτσι και ούτε θα πρέπει να αποδεχεστε ότι αυτό είναι το φυσιολογικό! Όχι δεν είναι φυσιολογικό να πονάτε και να πετρώνει το στήθος!! Πέραν του ότι είναι επικίνδυνο για την υγεία μας!! Αυτά είναι τα αποτελέσματα της επιθετικής προσέγγισης του αποθηλασμου (απότομη διακοπή και χάπι) και δεν συστήνεται! 

Η σύγχρονη πρακτική στη διακοπή του θηλασμού είναι ήπια και σταδιακή, με σταδιακή μείωση των θηλασμών ή άντλησης, υποστήριξη με βότανα (π.χ. φασκόμηλο, μέντα) που μειώνουν την προλακτίνη, φροντίδα του στήθους αν υπάρχει συμφόρηση (π.χ. δροσερές κομπρέσες, ελαφρά αποσυμφόρηση με το χέρι) και ήπιο αναλγητικό σε ανάγκη..

Ενημερωθείτε σωστά, διαβάστε περισσότερα στο La Leche League ή καλέστε στη Φαιναρέτη να μιλήσετε δωρεάν με μια σύμβουλο θηλασμού.

Καλημέρα, έχεις δίκιο. Μέχρι κι εγώ που έκανα μεικτη διατροφή και όχι για πολλούς μήνες σταδιακά έκανα δύο θηλασμους μετά έναν και τέλος. Ούτε χάπι ούτε πόνος, μια μικρή δυσφορία δύο μέρες και ηρέμησαν. Ίσως επειδή έχουν μεγαλύτερη παραγωγή τα κορίτσια να νιώθουν πιο έντονο πόνο?

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Γιάννα 36 είπε:

Καλημέρα, έχεις δίκιο. Μέχρι κι εγώ που έκανα μεικτη διατροφή και όχι για πολλούς μήνες σταδιακά έκανα δύο θηλασμους μετά έναν και τέλος. Ούτε χάπι ούτε πόνος, μια μικρή δυσφορία δύο μέρες και ηρέμησαν. Ίσως επειδή έχουν μεγαλύτερη παραγωγή τα κορίτσια να νιώθουν πιο έντονο πόνο?

Πολύ σωστά! Σίγουρα..! Για αυτό συστήνεται ήπιος αποθηλασμος για να μειωθεί σταδιακά η παραγωγή και να αποφευχθούν αυτά.. δηλαδή ο έντονος πόνος, το πέτρωμα και κατ'επεκταση τυχόν αποστήματα και φλεγμονές/μαστιτιδες.. ειδικά το πρώτο διάστημα μετά τη γέννα που δεν έχει εδραιωθεί ο θηλασμός και συνήθως έχουμε υπερπαραγωγή..

P.S Αν δε, έχει χρησιμοποιηθεί και θηλαστρο, τα κορίτσια πρέπει να πεθαίνουν στο πόνο.. πολύ κρίμα..😥

Δημοσίευση

Κορίτσια εγώ τη συμβουλή του γιατρού μου ακολούθησα κ τις οδηγίες του, δεν έκανα ότι διάβασα στο ίντερνετ, οπότε δε μπορούσα να ξέρω τι είναι σωστό να κάνω κ τι όχι.. αν ήξερα ότι θα ήταν τόσο επώδυνο προφανώς θα ζητουσα εναλλακτική λυση..Το πέρασα πολύ επώδυνα κ όπως είπα είναι ένας λόγος π δε θέλω να ξανά προσπαθήσω για θηλασμό! 🤷‍♀️

Δημοσίευση
στις πριν 54 λεπτά, ο/η Sofia_s είπε:

Κορίτσια εγώ τη συμβουλή του γιατρού μου ακολούθησα κ τις οδηγίες του, δεν έκανα ότι διάβασα στο ίντερνετ, οπότε δε μπορούσα να ξέρω τι είναι σωστό να κάνω κ τι όχι.. αν ήξερα ότι θα ήταν τόσο επώδυνο προφανώς θα ζητουσα εναλλακτική λυση..Το πέρασα πολύ επώδυνα κ όπως είπα είναι ένας λόγος π δε θέλω να ξανά προσπαθήσω για θηλασμό! 🤷‍♀️

Δεν φταις εσύ γλυκιά μου οι οδηγίες φταίνε που σου έδωσαν. Το κακό είναι πως εσύ βίωσες αυτήν την άσχημη εμπειρία. Ps εγώ δεν ρώτησα γιατρό ούτε ίντερνετ, μόνο το ένστικτο μου. Αλλά έκανα μεικτη διατροφή οπότε ούτως ή άλλως δεν είχα μεγάλη παραγωγή. Επίσης το θηλαστρο το σταμάτησα στο δίμηνο. Εύχομαι σε επόμενο παιδάκι να έχεις καλύτερη εμπειρία, ποτέ μην λες ποτέ, ίσως θελήσεις να δοκιμάσεις ξανά.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καλά κοριτσάκι μου εσύ;;; Αααα μόνιμα!! 2 εσώρουχα τη μέρα σίγουρα θα τα αλλάξω!! Ούτε ξάπλα ούτε τίποτα!! Απλά δεν άφηνε επαφές. Θα στο ξανά πω όμως ξεκουράσου γιατί εγώ 4-6 δεν είχα τίποτα κ το ξεφτίλισα από βόλτες κ στη β επιπέδου ο τράχηλος είχε κοντύνει πάρα πολύ λόγω του βάρους των δίδυμων κ χρειάστηκα επειγόντως περίδεση. Από κει κ πέρα την έβγαλα καθιστή στον καναπέ χωρίς δουλειές χωρίς τίποτα κ άντε καμμία βόλτα μέχρι την αυλή. Αυτή η εγκυμοσύνη είναι ξεκάθαρα πιο εύκολη από τα δίδυμα δεν το συζητώ!!! Μάλλον αγοράκι. Την Πέμπτη που έχω γιατρό πιστεύω θα δούμε σίγουρα το φύλο. 
    • Καλό Σαββατοκύριακο κορίτσια!!!! Ναι η αλήθεια είναι έπεσε ησυχία στο θεματάκι και όντως μείναμε λίγες στην προσπάθεια... Με το καλό να προχωράνε οι εγκυμοσύνες σας κορίτσια βήμα βήμα όλα κατ ευχήν!!! Μακάρι να ακολουθήσουμε σύντομα όσες ακόμη προσπαθούμε. Εγώ προσπαθώ ακομη αλλά και ετοιμάζομαι για εξωσωματική μέσα στο καλοκαίρι λογικά...
    • @Katerinioo μου μην απελπιζεσαι, οι δυο φιλες μ που γεννησαν φυσιολογικα ειχαν παααρα πολλα ραμματα γιατι βγηκε δυσκολα το μωρο και δυστυχως ταλαιπωρηθηκαν αρκετο καιρο ομως πανω στο μηνα η διαφορα ηταν αισθητη. Η αναρρωση πηγαινε καλα αλλα οι οδιες ενιωθαν δυσφορια και δεν μπορουσαν να καθισουν. Χρησιμοποιουσαν τις πανες που ειναι σαν βρακι και οχι εσωρουχο για να καταλαβεις. Αρα ειναι φυσιολογικο αυτο π νιωθεις. Ειναι και η εξαντληση των πρωτων ημερων ειδικα για εσας π εχετε κι αλλο παιδακι. Λιγη υπομονη ειμαστε φτιαγμενες να προσαρμοζομαστε σε αυτα. @Diwni συμφωνω για το σωμα.  Εγω τοσες ωρες σπιτι με οτι να ναι ρουχα και μπιφτεκι το μαλλι μοιαζω λες και κανω παρωδια στο youtube. Και θα συμφωνησω για το καροτσι προκαλει σοβαρο νανουρισμα οπως και ο μαρσιπος στην περιπτωση μας🤣
    • Καλησπέρα κορίτσι μου πως είσαι; Κι εγώ είχα υγρά πολλά σε όλες τις εγκυμοσύνες(καλά πλέον έχω ΚΑΙ ακράτεια 🤣) και φορούσα σερβιετακια αλλιώς έπρεπε να αλλάζω εσώρουχο κάθε μία ώρα.... Το ξέρω είναι ενοχλητικό να φοράς συνέχεια σερβιετακι αλλά θα σε σώσει.
    • Αααα αλήθεια;;;είχες κι εσύ ε;;;σε ευχαριστώ για την απάντηση... Εσύ τι έκανες σε είχαν ξάπλα;η απλά δε σήκωνες βάρη; Τι κάνει τωρα το μικρό μπεμπακι;;;;ακόμα δεν είδατε φύλο είδα Ε;
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...