Μετάβαση σε περιεχόμενο

Μελλοντικές Μανούλες Εξωσωματικής 2025 💫 – Μαζί στο πιο όμορφο ταξίδι!

Recommended Posts

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Ngsofia είπε:

Η αληθεια ειναι οταν ρωτησα τον γιατρο μου για προεμφυτευτικο στην φαση που εκανα ωοληψιες μου ειπε δεν ειναι κ 100% σιγουρο οτι ειναι σωστος . Κ οσο ξερω ανιχνευει τα πιο συχνα συνδρομα τωρα εφοσον λες τα εχετε ελεγξει ολα ισως να υπηρχε κατι στο εμβρυο που δεν φανηκε...

Να δουμε ο εξωσωματικος σου τι θα σου πει...

Δυσκολα πολυ δυσκολα... Απο οτι εχω καταλαβει ειναι παρα πολυ θεμα τυχης και αν ειναι να ερθει ενα μωρο θα ερθει...

Ακουγα για μια κοπελα με αστατο κυκλο πως καταλαβε οτι ειναι εγκυος 5 μηνων χωρις εξετασεις χωρις φαρμακα κ ολα ηταν καλα... Αμα ειναι να γινει κ ειναι η ωρα του γινεται... εμας προφανως δεν ηταν η ωρα μας!! Ας ειναι θελημα Θεου οσο πιο συντομα!!! Ειναι δυσκολες οι απωλειες και ο φοβος του μετα...

Ειναι αυτο ακριβως που λες οτι εαν ειναι να  γινει θα γινει ! Δε ξερω ποτε ειναι η κατάλληλη ώρα και ποίος την ορίζει.. έβλεπα μια κοπελα εκανε εξωσωματικη 27 ωαρια 24 ωριμα γονιμοποιηθηκαν μονο τα 3 βλαστοκύστη δεν εγινε κάνενα! Τον επομενο μηνα έγκυος φυσιολογικά! 🤷‍♀️

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η flowerv είπε:

Ειναι αυτο ακριβως που λες οτι εαν ειναι να  γινει θα γινει ! Δε ξερω ποτε ειναι η κατάλληλη ώρα και ποίος την ορίζει.. έβλεπα μια κοπελα εκανε εξωσωματικη 27 ωαρια 24 ωριμα γονιμοποιηθηκαν μονο τα 3 βλαστοκύστη δεν εγινε κάνενα! Τον επομενο μηνα έγκυος φυσιολογικά! 🤷‍♀️

Αυτο νομιζω το ειδα κ εγω σε αλλη ομαδα.

Πραγματικα απιστευτο κ ομως αληθινο...

Δημοσίευση

@flowerv μου λυπάμαι πάρα πολύ...😞Δεν έχω κάτι παραπάνω να πω. Υπομονή και δύναμη εύχομαι. Είναι πολυ δύσκολο να συμβαίνουν αυτά, ιδιαίτερα σε τέτοιες ημέρες. Επειδή κι εγώ είχα μεγάλη απορία γιατί να μην πετυχαίνουν ελεγμένα έμβρυα, ο έλεγχος δυστυχώς, που τον χρυσοπληρώνουμε, δεν ανιχνεύει τα πάντα... Νομίζω ότι σύνδρομο down και τρισωμίες, που ανιχνεύονται συνήθως αργότερα, δεν φαίνονται στον προεμφυτευτικό έλεγχο. Έχω παράδειγμα φίλης που πήγε με ελεγμενο, και στον τρίτο μήνα έκανε διακοπή κύησης λόγω down. Για να σε παρηγορήσω, επειδή μιλάω και με φίλες μου στο εξωτερικό, όπου σε πολλές χώρες ο έλεγχος είναι υποχρεωτικός πριν την εμφύτευση, και αυτές έχουν αποτυχίες.

Σίγουρα θέλει περισσότερη διερευνηση, γιατί σε σένα πετυχαίνουν οι εμφυτεύσεις, αλλά δεν προχωράει. Ίσως να κάνεις κι εσύ μία επίσκεψη από το Έλενα...λένε πως είναι πολύ καλό το τμήμα Αποβολών. Μακάρι να μπορούσα να σε βοηθήσω περισσότερο...

Δημοσίευση
στις πριν 19 λεπτά, ο/η RAM21 είπε:

@flowerv μου λυπάμαι πάρα πολύ...😞Δεν έχω κάτι παραπάνω να πω. Υπομονή και δύναμη εύχομαι. Είναι πολυ δύσκολο να συμβαίνουν αυτά, ιδιαίτερα σε τέτοιες ημέρες. Επειδή κι εγώ είχα μεγάλη απορία γιατί να μην πετυχαίνουν ελεγμένα έμβρυα, ο έλεγχος δυστυχώς, που τον χρυσοπληρώνουμε, δεν ανιχνεύει τα πάντα... Νομίζω ότι σύνδρομο down και τρισωμίες, που ανιχνεύονται συνήθως αργότερα, δεν φαίνονται στον προεμφυτευτικό έλεγχο. Έχω παράδειγμα φίλης που πήγε με ελεγμενο, και στον τρίτο μήνα έκανε διακοπή κύησης λόγω down. Για να σε παρηγορήσω, επειδή μιλάω και με φίλες μου στο εξωτερικό, όπου σε πολλές χώρες ο έλεγχος είναι υποχρεωτικός πριν την εμφύτευση, και αυτές έχουν αποτυχίες.

Σίγουρα θέλει περισσότερη διερευνηση, γιατί σε σένα πετυχαίνουν οι εμφυτεύσεις, αλλά δεν προχωράει. Ίσως να κάνεις κι εσύ μία επίσκεψη από το Έλενα...λένε πως είναι πολύ καλό το τμήμα Αποβολών. Μακάρι να μπορούσα να σε βοηθήσω περισσότερο...

Πφφ τραγικό εντάξει και σου λένε 99% υγιές!

Η 1η εμβρυομεταφορα δεν πέτυχε! Η 2η ήταν τώρα! Μίλησα με μια κοπελα που πήγε στο Έλενα και της ζήτησα να μου δώσει οτι εξετασεις τις εδωσε και εχω κανει το 80% εδώ σε αιματολόγο, θα ζητήσω τις υπόλοιπες να μου τις γράψουν να καλύψουμε το αιματολογικο-ανοσολογικο κομμάτι και μετά τι να πω ειναι υπεύθυνο το έμβρυο! 

Δημοσίευση
στις πριν 22 ώρες, ο/η flowerv είπε:

Φρικτές μέρες η πιο μαγική περίοδος του χρόνου έγινε η πιο λυπηρή! Σκεφτόμασταν πως θα το ανακοινώσουμε στα οικογενειακά τραπέζια και πήραμε εναν αδειο σάκο!

Δεν το αντέχω, αληθεια!!!

Ρωτησα και την γυναικολόγο μου και τον εξωσωματικό και μου ειπαν σταματάμε την προγεστερόνη και αναμένουμε περίοδο, λιγο πιο βαριά..ρώτησα για αποξεση και μου είπανε οχι ειναι νωρις!! Ναι κοριτσι μου πηγαμε 5+3 και είδαμε σάκο και μεσα ενα σπορακι και μετα πηγαμε χθες 6+9 και ο σακος μεγάλωσε και ήταν αδειος σοοκ για όλους μας!! Δεν ήξερε τι να μου πει η γιατρος, με τον εξωσωματικο έχουμε ραντεβου με την νεα χρονια !

Δεν ξερω τα έχουμε ψάξει ολα αιματολογικα και ανοσολογικα τα ειχαμε καλύψει ολα με αντιπικτικές με κορτιζονη.. δεν ξερω τι αλλο πρέπει να κανουμε αλήθεια! Διαβασα μεχρι  οτι και τα αποτελέσματα του προεμφυτευτικου μπορει να ειναι λανθασμένα,ή να ειχε μωσαικισμο το έμβρυο ή μεταλαξεις που δεν φαίνονται στο προεμφυτευτικο δεν ξερω τι να πω.. τα εχω χαμένα...

Κοριτσι μου λυπάμαι πολυ, δυστυχώς έχω ακούσει ξανά να υπάρχουν αποβολές 1ου τριμήνου με ελεγμένα. Σε επόμενες εμβρυομεταφορες πήγαν όλα καλά. Είναι κ θέμα τύχης. Πηγες καθόλου στην γιατρο του Έλενα που ελέγχει για τις αποβολές?

Δημοσίευση
στις πριν 20 λεπτά, ο/η Gif-e είπε:

Κοριτσι μου λυπάμαι πολυ, δυστυχώς έχω ακούσει ξανά να υπάρχουν αποβολές 1ου τριμήνου με ελεγμένα. Σε επόμενες εμβρυομεταφορες πήγαν όλα καλά. Είναι κ θέμα τύχης. Πηγες καθόλου στην γιατρο του Έλενα που ελέγχει για τις αποβολές?

Αυτή η τύχη πια, η μαύρη μας η τύχη!

Μιλήσαμε με μια κοπελα εδω που πηγε στην Αθήνα για την συγκεκριμένη γιατρο, και της ζήτησα να μου στείλει οτι εξετάσεις της εδωσε, για καλη μου τύχη εχω επισκεφτεί εδω θεσνικη μια αιματολογο και εχω κανει παρα πολλές απο αυτο το πακέτο που της έγραψε.. μου λείπουν 2-3 που θα ζητήσω να μου τις γράψουν να της κανω.. αλλα ολα φαίνονται οοκ..

Δημοσίευση
στις πριν 23 ώρες, ο/η flowerv είπε:

Αυτή η τύχη πια, η μαύρη μας η τύχη!

Μιλήσαμε με μια κοπελα εδω που πηγε στην Αθήνα για την συγκεκριμένη γιατρο, και της ζήτησα να μου στείλει οτι εξετάσεις της εδωσε, για καλη μου τύχη εχω επισκεφτεί εδω θεσνικη μια αιματολογο και εχω κανει παρα πολλές απο αυτο το πακέτο που της έγραψε.. μου λείπουν 2-3 που θα ζητήσω να μου τις γράψουν να της κανω.. αλλα ολα φαίνονται οοκ..

Αχ βρε κοριτσι μου!! Τι αποβολες ηταν αυτες η μια μετα την αλλη..τι να πουμε τωρα οτι κ να πουμε λιγο ειναι..ηρεμηστε κ απο την νεα χρονια παλι δυναμικα..εχεις αλλα εμβρυα? Καλη δυναμη κ μια αγκαλια...🩷

Δημοσίευση
στις πριν 2 λεπτά, ο/η Zenia z είπε:

Αχ βρε κοριτσι μου!! Τι αποβολες ηταν αυτες η μια μετα την αλλη..τι να πουμε τωρα οτι κ να πουμε λιγο ειναι..ηρεμηστε κ απο την νεα χρονια παλι δυναμικα..εχεις αλλα εμβρυα? Καλη δυναμη κ μια αγκαλια...🩷

Εχω εχω αλλα 2 ! Αλλα και αυτα τα φοβαμαι πολυ..

Αυτες οι γιορτές θα ειναι οτι χειρότερο.. δεν ξερω πραγματικά εχω απελπιστεί! Δηλαδη φτάνουμε σε ενα σημείο με εξωσωματικες και ακομα και εκει δεν δίνεται τιποτα απλόχερα 🤷‍♀️

Δημοσίευση

Καλησπερα κοριτσια, βγηκε ο καρυοτυπος σημερα παθολογικος 47ΧΧ +15 (τρισωμια 15). Αρα σωστα  υπεθεται ο γιατρος.

Οκ επιβεβαιωθηκαμε οτι δεν ηταν υγιες κ αυτη η τρισωμια δεν ειναι συμβατη με ζωη.Αλλα η αληθεια δεν μειωσε τον πονο μου και ειδα πως ηταν κοριτσακι..λεω δεν μπορουσε να ηταν γερο;; γιατι ετυχε ετσι;;;

Προφανως ομως ειναι τυχαιο γεγογος αλλα κ παλι φοβαμαι κ για τα υπολοιπα αν θα ειναι υγιη...

Δεν μιλησα με τον γιατρο αλλα μου ειχε πει σε περιπτωση χρωμοσωμικης ανωμαλιας το θεωρουμε τυχαιο κ δεν κανουμε παραπανω διερευνηση.

Τι να πω μακαρι να σταθουμε τυχερες ολες στην επομενη φορα!!!🙏

Δημοσίευση

Καλησπερα κι απο μενα. 

Εκανα την υστεροσκοπηση. Ειχα τελικα υπολειμματα κυησης και με καθαρισε. Το ατιμο ειχε κατσει κοντα στο στομιο της αριστερης σαλπιγγας λιγο απο κατω. Τυχερη φανταζομαι οτι ειμαι που δεν πηγε προς τα μεσα. Μου εδωσε οδηγιες, αντισυλληπτικα για 2 περιοδους (να πρηστουμε κι αλλο γιατι η περιοδος απο μονη της δεν θα ερθει ποτε) και βλεπουμε.

@Ngsofia λυπαμαι πολυ Σοφια μου. Η φυση σκεψου ξερει. Αν μια κυηση δινει ενα παιδι που δεν ειναι συμβατο με τη ζωη, καλυτερα να μην προχωρησει. Το ιδιο και η αυτοματη αποβολη. Τι να κανουμε! Κι σε μενα τυχαιο γεγονος θεωρηθηκε. Μου λεει ο γιατρος αλλα τοσα εμβρυα εχεις, θα πετυχει που θα παει. Βεβαια εγω δεν εκανα καρυοτυπο οποτε δεν ξερω τι εγινε και παμε με εικασιες (60-70% πιστευει οτι ηταν χρωμοσωμικες ανωμαλιες).

Δημοσίευση

@flowerv μου τωρα μπήκα και διαβασα τι έγινε. Λυπάμαι πολύ. Μόνο αυτό. ❤️

@Ngsofia μου, και εμένα αυτό μου είπε ο γιατρος, εφόσον ήταν χρωμοσωμική ανωμαλία, δεν χρειάζεται να δούμε κάτι άλλο. Τυχαίο γεγονός και ας ελπίσουμε ότι την επόμενη φορά θα πάνε όλα καλά. 

@pennaki μου τουλάχιστον καθάρισες. Ίσως καλύτερα με τα αντισυλληπτικα, να ρυθμιστεί η περίοδος. Φαντάζομαι ότι σου προκαλεί δυσφορία όλο αυτό, αλλα και να μην έρχεται η περίοδος μετά από αποβολή, και εκεί σε πιάνει μια απελπισία. Τουλάχιστον εμένα. 

Δημοσίευση
στις πριν 16 λεπτά, ο/η almira είπε:

@flowerv μου τωρα μπήκα και διαβασα τι έγινε. Λυπάμαι πολύ. Μόνο αυτό. ❤️

@Ngsofia μου, και εμένα αυτό μου είπε ο γιατρος, εφόσον ήταν χρωμοσωμική ανωμαλία, δεν χρειάζεται να δούμε κάτι άλλο. Τυχαίο γεγονός και ας ελπίσουμε ότι την επόμενη φορά θα πάνε όλα καλά. 

@pennaki μου τουλάχιστον καθάρισες. Ίσως καλύτερα με τα αντισυλληπτικα, να ρυθμιστεί η περίοδος. Φαντάζομαι ότι σου προκαλεί δυσφορία όλο αυτό, αλλα και να μην έρχεται η περίοδος μετά από αποβολή, και εκεί σε πιάνει μια απελπισία. Τουλάχιστον εμένα. 

Θα πρηστω παλι. Δεν ξερω αν εχεις παρει ποτε. Εγω τα εχω δει ολα. Και σε αυτον τον κυκλο μου δινει αυτο με την ισχυρη δραση. Στην επομενη περιοδο θα παω στο πιο ηπιο χαπι.

Δημοσίευση
στις πριν 11 λεπτά, ο/η pennaki είπε:

Θα πρηστω παλι. Δεν ξερω αν εχεις παρει ποτε. Εγω τα εχω δει ολα. Και σε αυτον τον κυκλο μου δινει αυτο με την ισχυρη δραση. Στην επομενη περιοδο θα παω στο πιο ηπιο χαπι.

Όχι, δεν έχω πάρει. Είναι κουραστικοί οι μεγάλοι κύκλοι, αλλα έτσι όπως μου τα λες και τα αντισυλληπτικα είναι και αυτά ζόρι. 

Δημοσίευση
στις Just now, ο/η almira είπε:

Όχι, δεν έχω πάρει. Είναι κουραστικοί οι μεγάλοι κύκλοι, αλλα έτσι όπως μου τα λες και τα αντισυλληπτικα είναι και αυτά ζόρι. 

Εχω δει και μεγαλους κυκλους. Συμφωνω μαζι σου. Τωρα μπηκα κι εγω στην αναμονη για το τι θα κανουμε μετα.

Δημοσίευση
στις πριν 4 λεπτά, ο/η pennaki είπε:

Εχω δει και μεγαλους κυκλους. Συμφωνω μαζι σου. Τωρα μπηκα κι εγω στην αναμονη για το τι θα κανουμε μετα.

Με τον γιατρό το συζητήσατε; πρότεινε έξτρα εξετάσεις;

Δημοσίευση
στις πριν 5 λεπτά, ο/η almira είπε:

Με τον γιατρό το συζητήσατε; πρότεινε έξτρα εξετάσεις;

Οχι, δεν ηθελε τιποτα. Ουτε μικροβιωμα μητρας. Τυχαιο γεγονος, προχωραμε παρακατω. Πηγα σε ενδοκρινολογο αναπαραγωγης να ρυθμισω το μεταβολικο συνδρομο που κανουν οι πολυκυστικες (αντισταση στην ινσουλινη), οι οποιες ειναι γνωστο οτι δινουν αποβολες. Μου αυξησε τη δοση της αγωγης. Μαζι με τη διατροφολογο του ξεκινησα διατροφη χαμηλου γλυκαιμικου δεικτη. Ειπα να δω κι αυτο τον παραγοντα πριν την 2η ΕΤ.

Διαφωνησε με την προσεγγιση της προηγουμενης ενδοκρινολογου και συμφωνησε στα περισσοτερα με τον εξωσωματικο. Πρεπει να συμφωνουν, δεν γινεται η ασθενης να ειναι στην μεση οπως βιωσα στην 1η ΕΤ.

Δημοσίευση
στις πριν 13 λεπτά, ο/η pennaki είπε:

Οχι, δεν ηθελε τιποτα. Ουτε μικροβιωμα μητρας. Τυχαιο γεγονος, προχωραμε παρακατω. Πηγα σε ενδοκρινολογο αναπαραγωγης να ρυθμισω το μεταβολικο συνδρομο που κανουν οι πολυκυστικες (αντισταση στην ινσουλινη), οι οποιες ειναι γνωστο οτι δινουν αποβολες. Μου αυξησε τη δοση της αγωγης. Μαζι με τη διατροφολογο του ξεκινησα διατροφη χαμηλου γλυκαιμικου δεικτη. Ειπα να δω κι αυτο τον παραγοντα πριν την 2η ΕΤ.

Διαφωνησε με την προσεγγιση της προηγουμενης ενδοκρινολογου και συμφωνησε στα περισσοτερα με τον εξωσωματικο. Πρεπει να συμφωνουν, δεν γινεται η ασθενης να ειναι στην μεση οπως βιωσα στην 1η ΕΤ.

Ναι, όντως, δεν γίνεται να είμαστε εμείς στη μέση, να ακούμε διαφορετικά πράγματα και μεσα σε όλο αυτό να πρέπει να βγάλουμε άκρη ή να πάρουμε αποφάσεις. Πρέπει και αυτοί να συντονιζονται. Για αντίσταση στην ινσουλίνη τι εξετάσεις έχεις κάνει; 

Δημοσίευση
στις πριν 2 λεπτά, ο/η almira είπε:

Ναι, όντως, δεν γίνεται να είμαστε εμείς στη μέση, να ακούμε διαφορετικά πράγματα και μεσα σε όλο αυτό να πρέπει να βγάλουμε άκρη ή να πάρουμε αποφάσεις. Πρέπει και αυτοί να συντονιζονται. Για αντίσταση στην ινσουλίνη τι εξετάσεις έχεις κάνει; 

Καμπυλη γλυκοζης - ινσουλινης και γλυκοζυλιωμενη αιμοσφαιρινη. Επισης ειχα κανει και τον Αυγουστο τιμες ινσουλινης και σακχαρου που το εδειχνε ξεκαθαρα, αλλα δεν εκανα κατι τοτε. Δεν ηξερα τι με περιμενει. Ας κανω τωρα και τη διατροφη και βλεπουμε...

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Ngsofia είπε:

Καλησπερα κοριτσια, βγηκε ο καρυοτυπος σημερα παθολογικος 47ΧΧ +15 (τρισωμια 15). Αρα σωστα  υπεθεται ο γιατρος.

Οκ επιβεβαιωθηκαμε οτι δεν ηταν υγιες κ αυτη η τρισωμια δεν ειναι συμβατη με ζωη.Αλλα η αληθεια δεν μειωσε τον πονο μου και ειδα πως ηταν κοριτσακι..λεω δεν μπορουσε να ηταν γερο;; γιατι ετυχε ετσι;;;

Προφανως ομως ειναι τυχαιο γεγογος αλλα κ παλι φοβαμαι κ για τα υπολοιπα αν θα ειναι υγιη...

Δεν μιλησα με τον γιατρο αλλα μου ειχε πει σε περιπτωση χρωμοσωμικης ανωμαλιας το θεωρουμε τυχαιο κ δεν κανουμε παραπανω διερευνηση.

Τι να πω μακαρι να σταθουμε τυχερες ολες στην επομενη φορα!!!🙏

Λυπάμαι κορίτσι μου ! Λυπάμαι πολυ! 

Δεν ξερω πραγματικά, εύχομαι η επόμενη φορά να είναι τυχερή! Κουράγιο, είμαστε όλες στον ιδιο μονοπάτι! 

@pennaki ευτυχως ολα καλα κοριτσι μου! Μπράβο που συμφώνησαν και οι γιατροί ειναι πολυ σημαντικό απο το να εισαι εσυ στην μεση και να αμφιταλαντευεσαι..

Εγω κορίτσια ξανα μίλησα σήμερα και με το κέντρο και με την γυναικολόγο και μου ειπαν του δινουμε προθεσμία έως την Παρασκευή που πιστεύουμε θα αποβληθεί αλλιώς το ξανα συζητάμε! Κάθομαι σε αναμένα κάρβουνα μεχρι να αποβληθεί και να κλείσει αυτος κ κύκλος! 

Δημοσίευση
στις πριν 8 λεπτά, ο/η flowerv είπε:

Λυπάμαι κορίτσι μου ! Λυπάμαι πολυ! 

Δεν ξερω πραγματικά, εύχομαι η επόμενη φορά να είναι τυχερή! Κουράγιο, είμαστε όλες στον ιδιο μονοπάτι! 

@pennaki ευτυχως ολα καλα κοριτσι μου! Μπράβο που συμφώνησαν και οι γιατροί ειναι πολυ σημαντικό απο το να εισαι εσυ στην μεση και να αμφιταλαντευεσαι..

Εγω κορίτσια ξανα μίλησα σήμερα και με το κέντρο και με την γυναικολόγο και μου ειπαν του δινουμε προθεσμία έως την Παρασκευή που πιστεύουμε θα αποβληθεί αλλιώς το ξανα συζητάμε! Κάθομαι σε αναμένα κάρβουνα μεχρι να αποβληθεί και να κλείσει αυτος κ κύκλος! 

Κοριτσι μου εγω φαντασου που καθαρισα σχεδον σε ενα βραδυ, ο γιατρος σημερα στην υστεροσκοπηση με ρωταγε αν μου εδωσε φαρμακα να καθαρισω περισσοτερο κι με αυτα. Και στο τελος μου ειπε επιβεβαιωθηκε οτι αυτα τα υπολειμματα παντα υπαρχουν και καλο θα ειναι να γινεται τοπικη αποξεση με την υστεροσκοπηση. Εγω θα φοβομουν αν με αφηναν να αποβαλλω μονη μου. Να πας να σε ελεγξουν για τυχον υπολειμματα.

Ασε κοριτσι μου στην 1η ΕΤ, η ενδοκρινολογος μου εκοψε καποια χαπια και δεν ξερω αν εφταιγε κι αυτο. Ενω ο εξωσωματικος ειπε οχι. Δεν ηξερα τι να κανω τοτε και τα εκοψα (μπορει να ηταν και δευτερευουσας σημασιας). Αλλα μεσα μου θα υπαρχει ενα μηπως φταιει που εκοψα τα χαπια αυτα;; Δεν ξερω. Ο τωρινος ενδοκρινολογος δεν θα κοψει αυτη την αγωγη, ισα ισα θα παμε και στο 2ο τριμηνο ειπε. Συν αυξησε και τη δοση. Επισης ζητησε και απωλεια λιγων κιλων (δεν εχω πολλα) και να μην σταματησω τη διατροφη και στην κυηση γιατι "τσιμπαει" πολυ η ινσουλινη μου. Δεν το θελουμε αυτο. Κοτοπουλο και ψαρι μαζι με σαλατες και ολικης αλεσης θα παει συννεφο......

Δημοσίευση
στις πριν 32 λεπτά, ο/η almira είπε:

@pennaki αφου το πας στοχευμενα με διατροφή και αγωγή, θα ρυθμιστεί πιστεύω. 

@flowerv δεν έχεις ακόμη αίμα; Λογικά θα αρχίσει μεσα στις επόμενες μέρες να πέφτει η προγεστερονη σιγά σιγά. 

Δεν εχω ακομα αιμα οχι ! Μου ειπε μεχρι την Παρασκευή να περιμένουμε! Πφφ με στρεσάρει πολυ ολο αυτο ! Γτ ολες κανατε αποξεση αλλα εμενα μου λένε οχι ! Μήπως επειδή ηταν μικρή η κύηση! Οταν με το καλο ξεκινησει η αιμορραγία θα κανω και χοριακη και υπέρηχο να δουμε οτι ειναι οοκ..

Δημοσίευση

@flowerv αχ κοριτσι μου σε νιωθω γιατι κ εγω περιμενα 3μιση μερες ως την αποξεση κ ελεγα αντε να μου το παρουν να τελειωνω... Θελει καποιες μερες για να ξεκινησει φυσικη αποβολη.. Μακαρι να περασει οσο πιο ανωδυνα. 

@pennaki αντε εγινε η υστεροσκοπηση σε καθαρισε ευτυχως ολα καλα. Ωραια ο νεος ενδοκρινικογος μου φαινεται οργανωμενος και σε θελει σωστα προετοιμασμενη καλο κ το οτι συμφωνησαν με τον εξωσωματικο.

@almira ναι τυχαια θεωρουνται και σιγουρα ειναι θετικο που η φυση κανει την δουλεια της και αποβαλει ενα εμβρυο που δεν μπορει να αναπτυχθει φυσιολογικα. Αλλα οταν το ζεις ειναι ψυχοφθορο.

Και εχουμε κ την αγωνια αν θα το πετυχουμε το ενα το καλο!!! 

Εδω που ειμαστε θελοντας κ μη εχουμε μαθει πολλα ενω η αγνοια δεν εχει φοβο μεσα της. 

Δημοσίευση
στις πριν 19 λεπτά, ο/η Ngsofia είπε:

@flowerv αχ κοριτσι μου σε νιωθω γιατι κ εγω περιμενα 3μιση μερες ως την αποξεση κ ελεγα αντε να μου το παρουν να τελειωνω... Θελει καποιες μερες για να ξεκινησει φυσικη αποβολη.. Μακαρι να περασει οσο πιο ανωδυνα. 

@pennaki αντε εγινε η υστεροσκοπηση σε καθαρισε ευτυχως ολα καλα. Ωραια ο νεος ενδοκρινικογος μου φαινεται οργανωμενος και σε θελει σωστα προετοιμασμενη καλο κ το οτι συμφωνησαν με τον εξωσωματικο.

@almira ναι τυχαια θεωρουνται και σιγουρα ειναι θετικο που η φυση κανει την δουλεια της και αποβαλει ενα εμβρυο που δεν μπορει να αναπτυχθει φυσιολογικα. Αλλα οταν το ζεις ειναι ψυχοφθορο.

Και εχουμε κ την αγωνια αν θα το πετυχουμε το ενα το καλο!!! 

Εδω που ειμαστε θελοντας κ μη εχουμε μαθει πολλα ενω η αγνοια δεν εχει φοβο μεσα της. 

Κοριτσι μου λυπαμαι πολυ! Για ολα τα κοριτσι βασικα...ο Δεκέμβριος ηταν ενας δυσκολος μηνας τελικά για πολλες.. απο τη δικη μου πλευρα θα σου πω οτι γνωριζεις εστω γτ δεν προχωρησε η εγκυμοσυνη- εχεις μια απαντηση.. εγω ειχα κανει καρυοτυπο κ ειχε βγει καθαρος..κ εψαχνα μονη μου δεξια και αριστερα μηπως βρω που οφειλοταν..εξετασεις επι εξετασεων σε εμενα χωρις καμια απαντηση..πιστεψε με απο την μια ειχα χαρει που το εμβρυο ηταν υγιες απο την αλλη δεν ειχα απαντηση.. παμε δυνατα ολες το 2026 να καταφερουμε το ονειρο!

Δημοσίευση
στις πριν 47 λεπτά, ο/η terry1986 είπε:

Κοριτσι μου λυπαμαι πολυ! Για ολα τα κοριτσι βασικα...ο Δεκέμβριος ηταν ενας δυσκολος μηνας τελικά για πολλες.. απο τη δικη μου πλευρα θα σου πω οτι γνωριζεις εστω γτ δεν προχωρησε η εγκυμοσυνη- εχεις μια απαντηση.. εγω ειχα κανει καρυοτυπο κ ειχε βγει καθαρος..κ εψαχνα μονη μου δεξια και αριστερα μηπως βρω που οφειλοταν..εξετασεις επι εξετασεων σε εμενα χωρις καμια απαντηση..πιστεψε με απο την μια ειχα χαρει που το εμβρυο ηταν υγιες απο την αλλη δεν ειχα απαντηση.. παμε δυνατα ολες το 2026 να καταφερουμε το ονειρο!

Ναι κοριτσι μου δεν διαφωνω σε αυτο ξερουμε την αιτια κ ειναι σημαντικο.

Απο την αλλη λυπαμαι για την απωλεια γιατι ηθελα γερο μωρακι αλλα δεν ηταν αυτο... 

Απλα φοβαμαι μην ξανασυμβει κ φοβαμαι την ηλικια μου 39 που ισως να ειναι δυσκολο να βρουμε υγιες εμβρυο.

Ο γιατρος αυτο μας ειχε πει οτι αν βγει παθολογικο ειναι πιο ευκολο απο το να βγει φυσιολογικο εκει εχει αλλο ψαξιμο. 

Δεν βρηκατε τιποτα που να δικαιολογει την απωλεια; Τι να πω μακαρι να μας πανε ολα καλα το 2026!!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καλησπερα κοριτσια,χρονια πολλα με υγεια για ολους μας. Πως περνατε με τα νινακια σας?
    • Εφοσον θηλαζεις αντι να κουραζεσαι με ολη αυτη την κατασταση με βολτες και πανω κατω και λικνα και ξαναμανα, κανε συγκοιμηση (ακολουθωντας τους κανονες ασφαλειας) και θα ηρεμησεις κι εσυ και το παιδι. Εγω και τα τρια μου παιδακια ετσι τα κοιμιζα / κοιμιζω. Τα δυο μαλιστα διδυμακια. Το μεγαλο μου θηλαζε σχεδον τρια χρονια και υπνο χωρις στηθος δεν εκανε πανω απο μια ωρα κι αυτο παντα διπλα μου. Οποτε κρεβατι μαζι, και υπνος παραλληλα με το θηλασμο. Με τα διδυμα επισης, κρεβατι μαζι, δεξια κι αριστερα μου και οποιο ξυπναει το θηλαζω ενοσω ξαπλωνω. Αν τυχει και ξυπνανε και τα δυο ειναι το ζορι, γιατι πρεπει να καθισω για να τα βαλω μαζι και καθολου δεν αντεχω μες στη νυχτα 🤣🤣🤣 Παντως ξεκινα τη συγκοιμηση και θα με θυμηθεις. Και το παιδι θα ειναι ηρεμο και ευτυχισμενο κι απλα θα θηλαζει / πιπιλαει και θα κοιμαται (ουτε ξυπνηματα, ουτε περα δωθε, ουτε να κανετε τη νυχτα μερα, ουτε κλαματα, ουτε τιποτα) κι εσυ θα ξεκουραζεσαι. Δεν νομιζω να γινεται διαφορετικα σε θηλαζον βρεφος , ειδικα μακροχρονια. 
    • Τέλειο το στολίδι σας!! Χρόνια πολλά κιόλας!! 😊😊 Για το κεφάλι δεν τον έχω ρωτήσει. Τον είχα πιάσει απ' τα μούτρα για διάφορα αλλά και το έχω ξεχάσει. Μα, εννοείται ότι ρίχνει κουτουλιδια και σε μας, αλλά αυτά τα κάνει για παιχνίδι. Κουτουλαει, γυρνάει σε κοιτάει και γελάει! 😆 Όταν κοπανάει το κεφάλι του κάτω, το κάνει όταν κλαίει, όταν νιώθει ότι τον έχεις "παρατήσει". Το κάνει λιγότερο τώρα ή με ακούει όταν του λέω μη και όχι! Πάλι καλά... Παιδίατρο έχουμε τώρα τέλη Ιανουαρίου, ελπίζω να το θυμηθώ να τον ρωτήσω 🙄 Με το φαι εννοείται ότι τα πετάει κι εμάς. Εμάς είναι στη φάση "τρώω τα πάντα και κυρίως θέλω να φάω αυτό που τρως εσύ!" 😆 Αλλά άμα δε θέλει κάτι, το λιώνει ακόμα στο χέρι και το πετάει κάτω. Ακόμα και το νερό του όταν δεν το θέλει άλλο, το πετάει με μίσος κάτω... Κάποια τα πετάει κιόλας και μετά κάνει "ου ου" να μου τα δείξει που τα θέλει πίσω... Ο,τι να ναι... Περιμένω απλά να μεγαλώσει 🙄.  Ο παιδότοπος ρε συ είναι πολύ καλή φάση αν υπάρχει κάποιος να την απασχολεί. Σε όσους έχουμε πάει εμεις συνήθως έχουν ηλικιακό όριο. Μετά τα 3-4 λένε χωρίς επίβλεψη γονέα. Μόνο σε έναν στη Θεσσαλονίκη που είχαμε πάει είχαμε βρει μια κοπέλα να ασχολείται με τον μπέμπη που ήταν τότε κάπου 6-7 μηνών και κάθησε μαζί του κάνα 3ωρο... Πήρε γερό τιπ 😆 ίσως άμα πας ώρες που δεν έχει ψυχή να απασχολούν το κορίτσι σου για μερικές ώρες να κάνεις τη δουλειά σου.  Εμείς προσωπικά καταφέραμε να δουλέψουμε όταν πήγε βρεφικό, δε θα πω ψέματα. Κατά τα άλλα χρειάζεται συνεχή επίβλεψη κι εμάς, παρόλο που δεν κλαίει τόσο πολύ άμα δεν είναι πάνω μου. Κάθεται ήρεμος άμα είναι στον ίδιο χώρο με μας. Επίσης, πολύ ζόρι αυτό με τον ύπνο σας, είναι ένα μικρό βαμπίρ Ε; 🥲😅 Εμάς ας πούμε θα νυστάξει γύρω στις 6:30 το απόγευμα, θα κοιμηθεί κατά τις 7+, θα ξυπνήσει 2-3 φορές, θα θηλάσει και τον καλύτερο ύπνο τον κάνει εκεί 2-6 το ξημέρωμα που συνήθως είναι σερί. Τώρα που προσπαθώ να του κόψω τον θηλασμό, απλά τον παίρνω αγκαλιά και τον κουνάω 1 ώρα μέχρι να μπορέσω να τον αφήσω κάτω χωρίς να ξυπνήσει. Κι εμάς το χει αυτό το θέμα ότι πρέπει να μας ακουμπάει για να κοιμάται καλά 😒 Τον ενοχλούν πολύ επειδή τώρα τρώει και σκληρές τροφές και πάνε εκεί που είναι πρησμένα τα ούλα... Αλλά τώρα κι εμάς είναι πόσος καιρός που έχει περάσει και σήμερα μόλις ένιωσα τις μυτουλες να έχουν σκάσει. Αλλά έχει ηρεμήσει με το κλάμα, ειδικά το βράδυ!!  Τα πρώτα 100 χρόνια είναι τα δύσκολα, μετά θα δούμε φως! 🥲
    • Αχ κουκλίτσα χριστουγεννιάτικη!!! ❤️❤️ Να σας ζήσει!! ✨
    • Εγώ ούτε καν..μου φαίνεται και εξαιρετικά νωρίς...
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...