Μετάβαση σε περιεχόμενο

Μελλοντικές Μανούλες Εξωσωματικής 2025 💫 – Μαζί στο πιο όμορφο ταξίδι!

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κορίτσια καλησπερα, η διαδικασία της εξωσωματικης ποια ειναι?Μπορεις να επιλεξειε ηπια διέγερση, κανονική αναλόγως της ηλικίας?Επισης μπορεις να καταψυξεις καποια και επομενη εμβρυομεταφορα?Ειναι βαριά τα φάρμακα, οι ορμόνες που παιρνει μια γυναίκα σε αυτήν την διαδικασία?!

• Απαντήσεις 125
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση
στις πριν 6 ώρες, ο/η Ngsofia είπε:

Καλημέρα κορίτσι μου. Η ΑΜΗ μου τον Ιανουάριο ήταν 0,67 χαμηλη για 38 ετών. Για αυτο αγχώνομαι και για τα αποτέλεσματα της εξωσωματικής. Επίσης στον τελευταίο κύκλο που έκανα ορμονικές για τον φάκελο ΕΟΠΥΥ η FSH ήταν 25 κατά τρόμαξα γιατί τις προηγούμενες φορές που την είχα μετρήσει ηταν 7,4 και 8,4 . Ο Γιατρός ήταν αρκετά ήρεμος μου είπε αυτό αλλάζει από κύκλο σε κύκλο μάλλον ήταν μια όχι καλή ωορηξια και πως δεν στεκόμαστε μόνο σε αυτό κοιτάμε κ τον υπέρηχο και στο ότι έχω περίοδο κάθε μήνα.

Εμένα όλα αυτά όμως με βάζουν σε άσχημες σκέψεις για τα ωάρια που έχω την ποιότητα τους...ενώ δεν το θέλω και θέλω να σκέφτομαι θετικά μέσα μου όμως φοβάμαι.

Αυτή η περίπτωση ήμουν εγώ στα 38 μου! Η ΑΜΗ μου, πρώτη μέτρηση ήταν 6pmol, δηλ. 0,8 περίπου και η FSH σταθερά πάνω από το "καλό" όριο. Και στον υπέρηχο βλέπαμε λίγα ωάρια, 2-4. Υπήρχαν όμως και μήνες με περισσότερα. Τον τρίτο μήνα που πήγα για διέγερση είδαμε 7 ή 8. Θα σου έλεγα να παρακολουθήσετε κάποιους μήνες, για να μην κάνετε άσκοπες ωοληψίες. Είναι κρίμα να πηγαίνεις για δύο ωάρια, εκτός αν δειτε ότι δεν έχεις περισσότερα, που, εντάξει, η ΑΜΗ σου δεν δείχνει κάτι τέτοιο. Εγώ δεν ήξερα και χρειάστηκα τρεις ωοληψίες για να φτιάξω 4 βλαστοκύστες, από 9 ωάρια που πήραμε συνολικά.

Όταν έχεις λίγα ωάρια, σου δίνει συνήθως λίγες μονάδες φαρμάκων, δεν χρειάζεται να κάνεις το φουλ πρωτόκολλο (τροποποιημένος λέγεται) και δεν πληρώνεις βέβαια τόσα χρήματα όσα η πλήρης εξωσωματική. Η FSH όντως αλλάζει από κύκλο σε κύκλο, δεν ξέρω πόσο. Πότε ξεκινάς; Καλή επιτυχία!! 

Όσο για την θρομβοφιλία, κι εγώ είχα κάνει τις ίδιες εξετάσεις που σου έδωσε, προληπτικά. Κι εφόσον δεν έδειξαν κάτι, πήγα σε ετ - εγκυμοσύνη χωρίς ηπαρίνη/ σαλοσπίρ. Όμως στο θέμα αυτό είναι πραγματικά πώς το χειρίζεται κάθε γιατρός. Σε δεύτερο γιατρό που προσπάθησα να κάνω έναν κύκλο εξωσωματικής, μου έδωσε με το καλημέρα σας σαλοσπιρ των 80 και αντιβίωση για τον σύζυγο και για εμένα. Ενώ είδε ακριβώς τις ίδιες εξετάσεις που είχα κάνει από τον προηγούμενο!! Προσωπικά διαφωνούσα να πάρω προληπτικά σαλοσπίρ, αλλά έχει να κάνει με το πρωτόκολλο που ακολουθεί ο καθένας. Το ίδιο είναι και η κορτιζόνη πριν την ετ. Άλλοι δίνουν, άλλοι όχι.

Δημοσίευση
στις πριν 29 λεπτά, ο/η Lilaki93 είπε:

Κορίτσια καλησπερα, η διαδικασία της εξωσωματικης ποια ειναι?Μπορεις να επιλεξειε ηπια διέγερση, κανονική αναλόγως της ηλικίας?Επισης μπορεις να καταψυξεις καποια και επομενη εμβρυομεταφορα?Ειναι βαριά τα φάρμακα, οι ορμόνες που παιρνει μια γυναίκα σε αυτήν την διαδικασία?!

Καλησπέρα κορίτσι μου!!! Η διαδικασία χωρίζεται σε δύο φάσεις την ωοληψια κ την εμβρυομεταφορά. Στην πρώτη φάση ακολουθείται πρωτόκολλο ανάλογα την περίπτωση έχει από τελείως φυσικό κύκλο για το ένα ωάριο του μήνα μέχρι φουλ διέγερση για πιο πολλά. Η επιλογή εξαρτάται από το προφίλ της γυναίκας!!! Μετά την ωοληψια γίνεται η γονιμοποίηση κ ή κάνεις την εμβρυομεταφορά μετά από λίγες μέρες ή πας σε επόμενο κύκλο. Αυτό πάλι επιλέγετε κατά περίπτωση κ γίνεται είτε φυσικά ή με φάρμακα. Κ αν υπάρχουν άλλα έμβρυα τα βάζουν κατάψυξη για επόμενη φορά. Στα είπα πολύ γενικά γτ έχει πολλούς συνδυασμούς. Οι πιο πολλές γυναίκες επιλέγουν με φάρμακα, γτ την κάνεις που την κάνεις να έχεις απόθεμα κ για μετά αν χρειαστεί. Αλλά υπάρχουν κ γυναίκες που δεν έχουν κάποιο όφελος με τα φάρμακα πχ δεν δίνουν πολλά ωάρια με η χωρίς φάρμακα κ πάνε με πιο ήπιο ή με τελείως φυσικό κύκλο. Για όλα αυτά σε καθοδηγεί ο γιατρός που έχει κ το ιστορικό του ζευγάριου!!!

Δημοσίευση
στις πριν 17 λεπτά, ο/η Lilaki93 είπε:

Καλησπέρα κορίτσι! Είναι αναλόγως το πρωτόκολλο που θα σε βάλει ο γιατρός αφού δει τις τιμές των ορμονών σου (κυρίως AMH, FSH) και τον αριθμό ωαρίων στον υπέρηχο. Δεν επιλέγεις εσύ, αλλά αυτός. Βλέποντας και κάνοντας. Μπορείς βεβαίως να πεις ότι δεν θέλεις να πάρεις φάρμακα και να πας με φυσικό κύκλο (το ωάριο του μήνα), αλλά έτσι ρισκάρεις να μην γονιμοποιηθεί το ένα σου ωάριο. Και είναι λίγο χαζό, εφόσον έχεις αρκετά ωάρια, να μην τα μεγαλώσει και τα πάρει όλα, ώστε να έχετε περισ΄σοτερες γονιμοποιήσεις και να μην μπαίνεις για ωοληψία συνεχώς. Τα φάρμακα διέγερσης θεωρούνται ασφαλή. Σε μένα δεν προκάλεσαν καμία παρενέργεια. Κάποιες κοπέλες ίσως είχαν ενοχλήσεις, αλλά είναι παροδικές.

Η διαδικασία ξεκινάει την δεύτερη ημέρα του κύκλου με την διέγερση. Και διαρκεί περίπου 10 μέρες μέχρι να φτάσεις στην ωοληψία. Βεβαίως μπορεί να καταψύξεις έμβρυα για επόμενο κύκλο. Ή να κάνεις μεταφορά αμέσως. Και αυτό ο γιατρός θα στο πει. Όλα εξατομικεύονται.

Υγ. Για την τόνωση σπέρματος που λέγαμε στο άλλο θεματάκι, η φίλη μου είπε ότι ο σύζυγός της έκανε τότε ενέσεις τεστοστερόνης. Για έναν μήνα περίπου. Και θεραπεία με βιταμίνες κάποιους μήνες, δεν θυμόταν. Και μόλις αυξήθηκε λίγο ο αριθμός σπερματοζωαρίων, τότε πήραν δείγμα από σπέρμα και το κατέψυξαν. Και μετά προχώρησαν σε εξωσωματική, ώστε να πάνε με καλύτερες τιμές.

Δημοσίευση
στις πριν 57 λεπτά, ο/η RAM21 είπε:

Καλησπέρα κορίτσι! Είναι αναλόγως το πρωτόκολλο που θα σε βάλει ο γιατρός αφού δει τις τιμές των ορμονών σου (κυρίως AMH, FSH) και τον αριθμό ωαρίων στον υπέρηχο. Δεν επιλέγεις εσύ, αλλά αυτός. Βλέποντας και κάνοντας. Μπορείς βεβαίως να πεις ότι δεν θέλεις να πάρεις φάρμακα και να πας με φυσικό κύκλο (το ωάριο του μήνα), αλλά έτσι ρισκάρεις να μην γονιμοποιηθεί το ένα σου ωάριο. Και είναι λίγο χαζό, εφόσον έχεις αρκετά ωάρια, να μην τα μεγαλώσει και τα πάρει όλα, ώστε να έχετε περισ΄σοτερες γονιμοποιήσεις και να μην μπαίνεις για ωοληψία συνεχώς. Τα φάρμακα διέγερσης θεωρούνται ασφαλή. Σε μένα δεν προκάλεσαν καμία παρενέργεια. Κάποιες κοπέλες ίσως είχαν ενοχλήσεις, αλλά είναι παροδικές.

Η διαδικασία ξεκινάει την δεύτερη ημέρα του κύκλου με την διέγερση. Και διαρκεί περίπου 10 μέρες μέχρι να φτάσεις στην ωοληψία. Βεβαίως μπορεί να καταψύξεις έμβρυα για επόμενο κύκλο. Ή να κάνεις μεταφορά αμέσως. Και αυτό ο γιατρός θα στο πει. Όλα εξατομικεύονται.

Υγ. Για την τόνωση σπέρματος που λέγαμε στο άλλο θεματάκι, η φίλη μου είπε ότι ο σύζυγός της έκανε τότε ενέσεις τεστοστερόνης. Για έναν μήνα περίπου. Και θεραπεία με βιταμίνες κάποιους μήνες, δεν θυμόταν. Και μόλις αυξήθηκε λίγο ο αριθμός σπερματοζωαρίων, τότε πήραν δείγμα από σπέρμα και το κατέψυξαν. Και μετά προχώρησαν σε εξωσωματική, ώστε να πάνε με καλύτερες τιμές.

Ναι καταλαβα, θα δούμε τι θα πει ο ανδρολογος αν βρεθεί αίτια και βελπουμε μετα, εγώ φυσιολογικά εχω ωάρια τον μήνα μια φορα που είχα παει γυναικολογο είχα 10 το ενα εκανε ωορρηξια, τώρα τι να πω απο τι εξαρτάται.Απλα ρωταω ναξερω γενικά αν χρειαστει

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η RAM21 είπε:

Αυτή η περίπτωση ήμουν εγώ στα 38 μου! Η ΑΜΗ μου, πρώτη μέτρηση ήταν 6pmol, δηλ. 0,8 περίπου και η FSH σταθερά πάνω από το "καλό" όριο. Και στον υπέρηχο βλέπαμε λίγα ωάρια, 2-4. Υπήρχαν όμως και μήνες με περισσότερα. Τον τρίτο μήνα που πήγα για διέγερση είδαμε 7 ή 8. Θα σου έλεγα να παρακολουθήσετε κάποιους μήνες, για να μην κάνετε άσκοπες ωοληψίες. Είναι κρίμα να πηγαίνεις για δύο ωάρια, εκτός αν δειτε ότι δεν έχεις περισσότερα, που, εντάξει, η ΑΜΗ σου δεν δείχνει κάτι τέτοιο. Εγώ δεν ήξερα και χρειάστηκα τρεις ωοληψίες για να φτιάξω 4 βλαστοκύστες, από 9 ωάρια που πήραμε συνολικά.

Όταν έχεις λίγα ωάρια, σου δίνει συνήθως λίγες μονάδες φαρμάκων, δεν χρειάζεται να κάνεις το φουλ πρωτόκολλο (τροποποιημένος λέγεται) και δεν πληρώνεις βέβαια τόσα χρήματα όσα η πλήρης εξωσωματική. Η FSH όντως αλλάζει από κύκλο σε κύκλο, δεν ξέρω πόσο. Πότε ξεκινάς; Καλή επιτυχία!! 

Όσο για την θρομβοφιλία, κι εγώ είχα κάνει τις ίδιες εξετάσεις που σου έδωσε, προληπτικά. Κι εφόσον δεν έδειξαν κάτι, πήγα σε ετ - εγκυμοσύνη χωρίς ηπαρίνη/ σαλοσπίρ. Όμως στο θέμα αυτό είναι πραγματικά πώς το χειρίζεται κάθε γιατρός. Σε δεύτερο γιατρό που προσπάθησα να κάνω έναν κύκλο εξωσωματικής, μου έδωσε με το καλημέρα σας σαλοσπιρ των 80 και αντιβίωση για τον σύζυγο και για εμένα. Ενώ είδε ακριβώς τις ίδιες εξετάσεις που είχα κάνει από τον προηγούμενο!! Προσωπικά διαφωνούσα να πάρω προληπτικά σαλοσπίρ, αλλά έχει να κάνει με το πρωτόκολλο που ακολουθεί ο καθένας. Το ίδιο είναι και η κορτιζόνη πριν την ετ. Άλλοι δίνουν, άλλοι όχι.

Ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου για την απάντηση σου όντως μοιάζουν κάπως οι περιπτώσεις μας.

Φαντάζομαι δεν θα μου δωσει πολλα φάρμακα αν και ακομη δεν το έχουμε συζητήσει αυτό. Είναι πως θα είναι και η κατάσταση από ορμόνες κ ωάρια  στον κυκλο που θα ξεκινήσουμε.. 

Μακάρι να τα καταφέρουμε και εμείς!!!20 Ιουνίου περνάμε επιτροπή ελπίζω μέσα στο καλοκαίρι να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε την διαδικασία.

Αλήθεια ή επιτροπή πόσο περίπου κάνει να βγάλει το πόρισμα; Ενημερώνουν αυτοι η θα πρέπει εγώ να παρω για να μαθω;; Περνάω επιτροπή στην Θεσσαλονίκη.

Δημοσίευση
στις πριν 5 λεπτά, ο/η Ngsofia είπε:

Ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου για την απάντηση σου όντως μοιάζουν κάπως οι περιπτώσεις μας.

Φαντάζομαι δεν θα μου δωσει πολλα φάρμακα αν και ακομη δεν το έχουμε συζητήσει αυτό. Είναι πως θα είναι και η κατάσταση από ορμόνες κ ωάρια  στον κυκλο που θα ξεκινήσουμε.. 

Μακάρι να τα καταφέρουμε και εμείς!!!20 Ιουνίου περνάμε επιτροπή ελπίζω μέσα στο καλοκαίρι να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε την διαδικασία.

Αλήθεια ή επιτροπή πόσο περίπου κάνει να βγάλει το πόρισμα; Ενημερώνουν αυτοι η θα πρέπει εγώ να παρω για να μαθω;; Περνάω επιτροπή στην Θεσσαλονίκη.

Εγώ που πέρασα επιτροπή Θεσσαλονίκη τον Γενάρη, η απόφαση βγήκε ούτε σε δέκα μέρες. Με πήραν αυτοί τηλέφωνο και με ενημέρωσαν. Γενικά ξέρω ότι κάνει γύρω στις 10-20 μέρες. Νομίζω το γράφει και στο χαρτί που στέλνουν στο μέιλ όταν ενημερώνουν για τη μέρα του ραντεβού 

Δημοσίευση
στις πριν 4 λεπτά, ο/η almira είπε:

Εγώ που πέρασα επιτροπή Θεσσαλονίκη τον Γενάρη, η απόφαση βγήκε ούτε σε δέκα μέρες. Με πήραν αυτοί τηλέφωνο και με ενημέρωσαν. Γενικά ξέρω ότι κάνει γύρω στις 10-20 μέρες. Νομίζω το γράφει και στο χαρτί που στέλνουν στο μέιλ όταν ενημερώνουν για τη μέρα του ραντεβού 

Ευχαριστώ!!! Ωραία σχετικά γρήγορα βγήκε.

Σε ποιο κέντρο έκανες εσύ κορίτσι μου την εξωσωματική; 

Δημοσίευση
στις πριν 2 λεπτά, ο/η Ngsofia είπε:

Στην Αθήνα δίνουν απάντηση την ίδια ημέρα. Πρωι καταθέτεις τα δικαιολογητικα και μεσημέρι περιμένεις την έγκριση. Θεσσαλονίκη που στέλνεις με κούριερ, θα ξέρουν τα κορίτσια.

Ετσι οπως το λες. Θα δει πώς ειναι οι ορμονες σου και τα ωαρια του μηνα και θα σου προτεινει πρωτοκολλο. Κανείς δεν ξέρει από τωρα, εκτός αν έχετε παρακολουθήσει κύκλους και γνωρίζεις πόσα ωάρια έχεις συνήθως. Ευχομαι να δειτε καλες καταβολες και να κανεις μια καλη διεγερση, κι ας παρεις φουλ δοση φαρμακων. Να έχετε και πολλές γονιμοποιησεις:)

Πιστευω θα προλαβετε διεγερση τον Ιουλιο. Τα κέντρα κλείνουν συνήθως 10-15 μέρες τον Αυγουστο. 

Δημοσίευση
στις πριν 12 ώρες, ο/η almira είπε:

καλημέρα!! δεν ξέρω αν βοηθάει γιατί δεν έχω κάνει υστεροσκόπηση ούτε έχω εμπειρία από το συγκεκριμένο μικρόβιο, αλλά όταν είχα κάνει κολπική καλλιέργεια τον σεπτέμβρη βρέθηκα με ασθενώς θετικό ουρεόπλασμα. Ο γιατρός είπε να μην ασχοληθώ ούτε εγώ ούτε ο άντρας μου, ότι δεν είναι κάτι. Ο άντρας μου βέβαια πήγε για καλλιέργεια και βγήκε αρνητικός. 'Οταν ε΄ίπα μετά στον γιατρό για υστεροσκόπηση μου είπε ότι το πρωτόκολλο συνηθως ειναι μετά από 2 αποτυχημένες ετ να προχωράμε σε υστεροσκόπηση εκτός αν υπάρχει κάποια ένδειξη, πχ εξωμήτριο παλιότερα, θέμα με σάλπιγγες. Εμένα από το ιστορικό μου δεν υπήρχε κάποια ένδειξη και το άφησε πάνω μου. Αποφάσισα να προχωρήσουμε στην πρώτη ετ χωρίς υστεροσκόπηση. Νομίζω πως αν είχαμε έμβρυα πχ για 2 προσπάθειες συνολικά, δεν θα ένιωθα άνετα να προχωρήσω εγώ προσωπικά χωρίς υστεροσκόπηση, θα ήθελα να καλύψω ότι είμαστε οκ και από αυτή την πλευρά. Βέβαια θα μου πεις και επειδή έχεις παραπάνω έμβρυα, αν χτύπα ξύλο υπάρχει κάποιο θέμα που μόνο με την υστεροσκόπηση θα το έβρισκες, δεν είναι σαν να τα πετάς; Και αν ήταν αυτά που έβαλες τώρα ήταν τα τυχερά, τα υγιή και πήγαν χαμένα; Συν όλα τα φάρμακα, το οικονομικό κλπ.  Ίσως αν γύρναγα τον χρόνο πίσω να την έκανα την υστεροσκόπηση τελικά, επειδή είμαι και λίγο control freak. Αλλά μάλλον μου βγήκε ο ωροσκόπος (τοξότης) και όχι το ζώδιο (παρθένος) όταν πήρα την απόφαση! 🤣

στις πριν 12 ώρες, ο/η almira είπε:

@pennaki καλή αρχή κιόλας!! είδα ότι πήρες τα φάρμακα και ξεκινάς! όλα να πάνε καλά εύχομαι!!!

Ακριβως ιδια περιπτωση με εσας. Εκανα κολπικη καλλιεργεια βγηκε καθαρη και στον συζυγο που ειχε εντεροκοκκο στην καλλιεργεια πηρε εκεινος αντιβιωση. Ζητησα υστεροσκοπηση και ο εξωσωματικος μου ειπε δεν χρειαζεται. Τωρα θα προχωρησω κι οτι γινει. Ελπιζω να πετυχει.

Σου ευχομαι καλη επιτυχια κι σε σενα κοριτσι μου!!! Θετικη σκεψη!

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Lilaki93 είπε:

Καλησπερα! Η διαδικασια της εξωσωματικης χωριζεται σε 2 φασεις: στην διεγερση & ωοληψια και στην εμβρυομεταφορα. Αναλογα την ηλικια της γυναικας, τις εξετασεις της (AMH, FSH, E2), ο εξωσωματικος προσαρμοζει ενα πρωτοκολλο. Υπαρχουν διαφορα πρωτοκολλα με φαρμακα (βραχυ, μακρυ, με προγεστερονη αντι για ανταγωνιστη κα). Οσον αφορα την εμβρυομεταφορα καποιοι γιατροι επιλεγουν να μεταφερουν εμβρυα στον ιδιο κυκλο της ωοληψιας. Καποιο αλλοι τα καταψυχουν και τα μεταφερουν σε επομενο κυκλο για να ηρεμησει και ο οργανισμος της γυναικας με τα φαρμακα. Τωρα οσον αφορα τα φαρμακα δεν μπορω να σου απαντησω γιατι τωρα ξεκιναω και επισης εξαρταται απο το πρωτοκολλο θα σου δωσουν (πχ. ποσες ενεσεις ή χαπια θα εχεις την ημερα). Επισης σημαντικη ειναι και η επιλογη του γιατρου που θα πρεπει να πορευτεις γιατι ειναι μια δυσκολη και ψυχοφθορα διαδικασια. Κανε τα ραντεβου σου και δες με ποιον μπορεις να συνεργαστεις.

Καλη επιτυχια σε οτι επιλεξεις!

Δημοσίευση
στις πριν 9 λεπτά, ο/η pennaki είπε:

Καλησπερα! Η διαδικασια της εξωσωματικης χωριζεται σε 2 φασεις: στην διεγερση & ωοληψια και στην εμβρυομεταφορα. Αναλογα την ηλικια της γυναικας, τις εξετασεις της (AMH, FSH, E2), ο εξωσωματικος προσαρμοζει ενα πρωτοκολλο. Υπαρχουν διαφορα πρωτοκολλα με φαρμακα (βραχυ, μακρυ, με προγεστερονη αντι για ανταγωνιστη κα). Οσον αφορα την εμβρυομεταφορα καποιοι γιατροι επιλεγουν να μεταφερουν εμβρυα στον ιδιο κυκλο της ωοληψιας. Καποιο αλλοι τα καταψυχουν και τα μεταφερουν σε επομενο κυκλο για να ηρεμησει και ο οργανισμος της γυναικας με τα φαρμακα. Τωρα οσον αφορα τα φαρμακα δεν μπορω να σου απαντησω γιατι τωρα ξεκιναω και επισης εξαρταται απο το πρωτοκολλο θα σου δωσουν (πχ. ποσες ενεσεις ή χαπια θα εχεις την ημερα). Επισης σημαντικη ειναι και η επιλογη του γιατρου που θα πρεπει να πορευτεις γιατι ειναι μια δυσκολη και ψυχοφθορα διαδικασια. Κανε τα ραντεβου σου και δες με ποιον μπορεις να συνεργαστεις.

Καλη επιτυχια σε οτι επιλεξεις!

Δεν.εφτασα ακόμη στην εξωσωματικη, απλα το σκέφτομαι γιατι ο σύντροφός εχει σοβαρό θέμα με το σπερμα, ειμαι 31 και φοβαμαι λίγο αν χρειαστεί κατι τέτοιο.

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Ngsofia είπε:

@Ngsofia αν παρεις αποφαση στην ιδια μερα (για Αθηνα σιγουρα, για Θεσσαλονικη δεν ξερω) ή εντος λιγο ημερων, θα ξεκινησεις Ιουλιο διεγερση! Μαζι θα ειμαστε περιπου. Με το καλο να ξεκινησεις κοριτσι μου!

Δημοσίευση
στις πριν 4 λεπτά, ο/η Lilaki93 είπε:

Δεν.εφτασα ακόμη στην εξωσωματικη, απλα το σκέφτομαι γιατι ο σύντροφός εχει σοβαρό θέμα με το σπερμα, ειμαι 31 και φοβαμαι λίγο αν χρειαστεί κατι τέτοιο.

Μην φοβασαι. Ολες τρομαζαμε. Δεν ειναι τοσο τραγικα οσο ακουγα απο αποψη φαρμακων. Κι εγω 32 ειμαι χωρις θεματα και στους 2 και θα παμε με αυτη τη μεθοδο. Αν βρεις τον καταλληλο γιατρο και το πως θα χειριστει την περιπτωση σου, δεν εχεις να φοβασαι τιποτα. Και επειδη δεν εχετε φτασει σε αυτο το βημα, και ειστε στη διερευνηση αν εχω καταλαβει σωστα, περιμενε να δεις τι θα σας προτεινουν οι γιατροι.

Δημοσίευση
στις πριν 1 λεπτό, ο/η pennaki είπε:

Μην φοβασαι. Ολες τρομαζαμε, δεν ειναι τοσο τραγικα οσο ακουγα. Κι εγω 32 ειμαι χωρις θεματα και στους 2 και θα παμε με αυτη τη μεθοδο. Αν βρεις τον καταλληλο γιατρο και το πως θα χειριστει την περιπτωση σου, δεν εχεις να φοβασαι τιποτα. Και επειδη δεν εχετε φτασει σε αυτο το βημα, και ειστε στη διερευνηση αν εχω καταλαβει σωστα, περιμενε να δεις τι θα σας προτεινουν οι γιατροι.

Αχ τι να πω, καλή επιτυχια σε ολες μας!

Δημοσίευση
στις Just now, ο/η Lilaki93 είπε:

Αχ τι να πω, καλή επιτυχια σε ολες μας!

Μην σε παιρνει απο κατω! Θετικη σκεψη! Με τον εναν ή τον αλλον τροπο θα κραταμε τα μωρακια μας το 2026 στην αγκαλια μας!! 

Δημοσίευση
στις πριν 6 λεπτά, ο/η Lilaki93 είπε:

Ρωταω γιατι εχω διαβάσει και διάφορα για υπερδιεγερση ωοθηκών και διάφορα τετοια

Κι εμενα με ενημερωσει η κλινικη για τον κινδυνο υπερδιεγερσης λογω του προφιλ που εχω. Αντιμετωπιζεται με σωστη διατροφη χωρις ζαχαρη και αλατι και με πολυ νερο, και περπατημα. 

Δημοσίευση
στις πριν 13 λεπτά, ο/η pennaki είπε:

Κι εμενα με ενημερωσει η κλινικη για τον κινδυνο υπερδιεγερσης λογω του προφιλ που εχω. Αντιμετωπιζεται με σωστη διατροφη χωρις ζαχαρη και αλατι και με πολυ νερο, και περπατημα. 

Δηλαδή τι εννοεις λόγω του προφιλ σου?Συγγνώμη που ρωταω απλα πληροφοριακα γιατι ειμαι ανιδεη

Δημοσίευση
στις πριν 12 λεπτά, ο/η Lilaki93 είπε:

Δηλαδή τι εννοεις λόγω του προφιλ σου?Συγγνώμη που ρωταω απλα πληροφοριακα γιατι ειμαι ανιδεη

Τις ορμονολογικες (κυριως ειδε AMH, FSH, LH, E2), αν η σαλπιγγογραφια βγηκε φυσιολογικη και εννοειται tsh, t4. Α και ρωτησε και τα κιλα που ειμαι! Με βαση αυτα μου εδωσε το πρωτοκολλο (φαρμακα). Μην αγχωνεσαι εδω ειμαστε στην συνομιλια και να λυνουμε οσες αποριες υπαρχουν. Κι εγω δεν τα ηξερα, τωρα που τα περασα εμαθα.

Οσον αφορα το σπερμα, οι εμβρυολογοι εχουν διαφορες τεχνικες ευρεσης σπερματοζωαριων και μεθοδους διαχωρισμου των τελειων σπερματοζωαριων απο τα παθολογικα και συνηθως κανουν μικρογονιμοποιηση.

Με ολα αυτα θελω να πω λυσεις υπαρχουν και για τη γυναικα και τον ανδρα.

Δημοσίευση
στις πριν 1 λεπτό, ο/η pennaki είπε:

Τις ορμονολογικες (κυριως ειδε AMH, FSH, LH, E2), αν η σαλπιγγογραφια βγηκε φυσιολογικη και εννοειται tsh, t4. Α και ρωτησε και τα κιλα που ειμαι! Με βαση αυτα μου εδωσε το πρωτοκολλο (φαρμακα). Μην αγχωνεσαι εδω ειμαστε στην συνομιλια και να λυνουμε οσες αποριες υπαρχουν. Κι εγω δεν τα ηξερα, τωρα που τα περασα εμαθα.

Οσον αφορα το σπερμα, οι εμβρυολογοι εχουν διαφορες τεχνικες διαχωρισμου των τελειων σπερματοζωαριων απο τα παθολογικα και συνηθως κανουν μικρογονιμοποιηση.

Με ολα αυτα θελω να πω λυσεις υπαρχουν και για τη γυναικα και τον ανδρα.

Καλά ναι σίγουρα, οταν ερθει η ωρα γι αυτο θα το ψαξουμε καλυτερα.Σε πρωτη φάση ανδρολογος που εξειδικευειται στο θέμα του και μετα θα δούμε τι θα κάνουμε, αν βελτιωθεί κατάσταση σε περιπτωση πτο βρούμε την αιτία.

Δημοσίευση
στις πριν 1 λεπτό, ο/η Lilaki93 είπε:

Καλά ναι σίγουρα, οταν ερθει η ωρα γι αυτο θα το ψαξουμε καλυτερα.Σε πρωτη φάση ανδρολογος που εξειδικευειται στο θέμα του και μετα θα δούμε τι θα κάνουμε, αν βελτιωθεί κατάσταση σε περιπτωση πτο βρούμε την αιτία.

Ναι ναι ο ανδρολογος σιγουρα θα σας καθοδηγησει. Μπορει να δωσει καποια αγωγη με βιταμινες και αντιοξειδωτικα. Ποτε εχετε ραντεβου; Ευχομαι να σας δωσει λυση στο προβλημα του συντροφου και να μην πατε σε εξωσωματικη.

Δημοσίευση
στις πριν 6 λεπτά, ο/η pennaki είπε:

Ναι ναι ο ανδρολογος σιγουρα θα σας καθοδηγησει. Μπορει να δωσει καποια αγωγη με βιταμινες και αντιοξειδωτικα. Ποτε εχετε ραντεβου; Ευχομαι να σας δωσει λυση στο προβλημα του συντροφου και να μην πατε σε εξωσωματικη

Την ερχομενη τρίτη εχουμε ραντεβού, θα του βάλει να κανει εξετάσεις απ οτι του ειπε, τώρα ελπιζω να το επαθε τώρα τελευταία μην ειναι προβλημα ετών.

Δημοσίευση
στις πριν 42 λεπτά, ο/η Lilaki93 είπε:

Ρωταω γιατι εχω διαβάσει και διάφορα για υπερδιεγερση ωοθηκών και διάφορα τετοια

στις πριν 39 λεπτά, ο/η pennaki είπε:

Κορίτσια για αποφυγή υπερδιέγερση πλέον κάνουν την ένεση ανταγωνιστών τύπου averkap για την τελική ωρίμανση των ωαρίων κ οι πιθανότητες είναι πάρα πολύ μικρές εως κ μηδενικες. Ο κίνδυνος υπάρχει αν έχεις πολλά ωάρια κ  κάνεις την ovitrelle για την ωρίμανση. Οπότε μη αγχώνεστε για αυτό. Εχω πολυκυστικες κ κατέβασα πολλά ωάρια κ δεν έπαθα υπερδιέγερση χαρις στην averkap 

Δημοσίευση
στις πριν 41 λεπτά, ο/η Lilaki93 είπε:

Την ερχομενη τρίτη εχουμε ραντεβού, θα του βάλει να κανει εξετάσεις απ οτι του ειπε, τώρα ελπιζω να το επαθε τώρα τελευταία μην ειναι προβλημα ετών.

Μήπως πέρασε τελευταία κοβιντ ή ισχυρή ιωση; Γιατι κ αυτά είναι επιβαρυντικα. Επανερχεται, ευτυχώς, αλλά θέλει χρόνο. Κάτι άλλο που ρωτάνε όλοι οι γιατροί είναι αν δουλεύει σε ανθυγιεινό επάγγελμα, δλδ έκθεση σε τοξικές ουσίες.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• @Katerinioo αστα να πανε κ γω μετα από τόσα χρόνια δ θυμαμαι αν ειχα αυτά στις προηγ γέννες. Τα πόδια δ τ θυμαμαι καθολου. Ενω τωρα υπέφερα σχεδον. Πάντως στις 10 μερες τωρα νιωθω πολυ πολυ καλύτερα σωματικα απο πόνους κτλ εσυ π γέννησες φυσιολογικα ακομα πιο νωρίς. Ε λογικο ειναι η ψυχουλα. Εδώ εμένα τους φαινοταν τοσο παράξενα ολα. Απο τ ποσο μικρό ειναι τ μωρο, μέχρι το ότι μόνο τρωει κ κοιμαται. Τωρα το συνηθισαν δ δίνουν αμαν σημασία.
    • Αχ σε Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση μου έδωσες πάρα πολύ κουράγιο σε όλα τα θέματα. Είχα αρχίσει να πιστεύω ότι κάτι παίζει και πηγαίνω συνέχεια τουαλέτα. Αλλά από την άλλη όλες τις φορές πραγματικά έβλεπα ότι υπήρχε ανάγκη. Και λέω τι στο καλό; Για τα πόδια το θυμόμουνα και από την πρώτη μου γέννα αλλά επειδή ήταν καισαρική νόμιζα ότι είναι λόγω χειρουργείου. Αλλά στην αρχή το κατάλαβα επειδή δεν μπορούσα να βάλω παντόφλες και μετά όταν πήγα να βάλω τα κανονικά με το αθλητικα. Ακομα εμενα δεν εχουν ξεπρηστει. Και το χερι μου εχει λιγο πρηστεί.    ο Μεγάλος μικρός μου Το πήρε πολύ καλά στην αρχή. Και ήτανε πάρα πολύ χαρούμενος που ήρθε ο μπέμπης σπίτι. Μέχρι χθες το βράδυ που κατάλαβε ότι κοιμάται στο δωμάτιο μόνος και το μωρό σε εμας.Του πηρε Ένα μισάωρο να το χωνέψει και να κλάψει αλλά σήμερα ηταν πολύ καλύτερα.
    • @Kateriniooναι ειναι κ απο τον τοκετο, φευγουν τ υγρα. Μ είπε ο γιατρός ωρες ωρες δ θα κρατιεσαι, θα θες τουαλέτα συνέχεια. Καλα εγω ελεγα θα βγω απο την κλινική με τις παντόφλες. Οριακα ανεχτηκα κάλτσα κ παπούτσια. Επισης μ ειπε ο γιατρός μ μολις πας σπίτι κ αρχίσεις να περπατάς μέσα στο σπίτι θα ξεπρηστουν. Έτσι έγινε πραγματικα. Ο μικρός σου πως τ πήρε τ μωρο?
    • Για μάρσιπο εμεις είχαμε πάρει αυτόν « Kinder Hop Multi Grow Carrier Roe-Deers via Asteraki Slings» κι μας βολεψε πολύ! Μας ελυσε τα χερια θα ελεγα!  
    • Το προβλημα ειναι κρυπτοζωοσπερμια, πολυ σοβαρό δηλαδή θέμα.Ανθυγιεινος τροπο ζωής δεν κάνουμε, υγιεινά τρωμε πολλα φρούτα, λαχανικά, δεν τρωμε τι φταίει σε αυτο.Ελάχιστα καπνιζει, απλα φορουμε γ χρονια εξοπλισμο απο μικρή ηλικία γιατι ειναι σε σώμα ασφάλειας, δεν ξερω αν φταίει αυτο.Επισης, φορουμε σφιχτά εσωρουχα, πολυ κακώς.Covid το Νοεμβριο περασαμε τώρα δεν νομιζω να φταίει αυτο.Προσπαθουμε 13 μήνες χωρίς αποτελεσμα, εγώ εκανα ενα ελεγχο σ εμένα δεν βρήκα κατι.Του ειπαν απο τ μικροβιολογικο π εκανε τ εξέταση παρομοια περιπτωσγ με αζωοσπερμια, πηρε βιταμίνες, ηταν και φορτηγατζης οποτε εφταιγε το επαγγελμα και βελτιώθηκε τρομερα κι εκανε παιδι φυσιολογικά.Δεν ξερω τι φταίει πραγματικα, εχω πεσει απο τα σύννεφα, κατι τέτοιο δεν το περιμενα, δεν μπορω να το χωνεψω που λένε..
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...