Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση
στις πριν 24 λεπτά, ο/η kweenkatya είπε:

Όσες φίλες και γνωστές μου έχουν γεννήσει φυσιολογικά τους έχουν κόψει από πάνω μέχρι κάτω,και κάνουν έναν μήνα να πάνε φυσιολογικά τουαλέτα γιατί πονάνε από τα ράμματα. Ενώ καισαρική είναι ένα προγραμματισμένο χειρουργείο μετά υπάρχουνε ειδικά προϊόντα που βάζεις για καλύτερη επούλωση και αντίστοιχα ένα μήνα υπόθεση είναι και αυτό. Και σε φίλη μου που γέννησε πριν από έναν χρόνο έχει σχεδόν εξαφανιστεί το σημάδι.

Καλημέρα και συγγνώμη που παρεμβαίνω αλλά μήπως οι φίλες σου λίγο υπερβάλλουν? Κι εγώ φυσιολογικά γέννησα και πόσες ακόμα γυναίκες και δεν μας έκοψαν από πάνω μέχρι κάτω. Η καισαρική είναι μια επέμβαση ρουτίνας ναι μεν αλλά επέμβαση παρόλα αυτά και μετά μπορεί να δημιουργηθούν συμφυσεις στη μήτρα. Δεν είναι τυχαίο που όλος ο πλανήτης αποδοκιμάζει τα ποσοστά καισαρικών στην Ελλάδα. Φυσικά κι αν υπάρχει ιατρικός λόγος ή κάποιος λόγος ψυχολογικής φύσης της μαμάς να καταφύγεις εκεί, αλλά εγώ δεν θα ένιωθα τόσο σίγουρη αν έλεγα σε έναν γιατρό θέλω καισαρική και εκείνος συμφωνούσε εύκολα χωρίς να υπάρχει ιατρικός λόγος. Εσύ ξέρεις καλύτερα βέβαια αλλά μην τα θεωρείς όλα εύκολα με την καισαρικη. Στον φυσιολογικό (εμένα ο γιος μου ήταν μπρος πίσω και με σακατεψε) η αποθεραπεία ήταν μια εβδομάδα και με υπόθετα βολταρεν δεν καταλάβαινα τίποτα. Στην καισαρική δεν μπορείς καλά καλά να σηκωθείς μόνη σου στην πλειοψηφία των περιπτώσεων. Και πάλι εύχομαι να σου πάνε όλα όπως τα θέλεις αλλά πάρε και καμιά άλλη γνώμη. 

• Απαντήσεις 521
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση
στις πριν 42 λεπτά, ο/η MinaSam είπε:

Καλημέρα και συγγνώμη που παρεμβαίνω αλλά μήπως οι φίλες σου λίγο υπερβάλλουν? Κι εγώ φυσιολογικά γέννησα και πόσες ακόμα γυναίκες και δεν μας έκοψαν από πάνω μέχρι κάτω. Η καισαρική είναι μια επέμβαση ρουτίνας ναι μεν αλλά επέμβαση παρόλα αυτά και μετά μπορεί να δημιουργηθούν συμφυσεις στη μήτρα. Δεν είναι τυχαίο που όλος ο πλανήτης αποδοκιμάζει τα ποσοστά καισαρικών στην Ελλάδα. Φυσικά κι αν υπάρχει ιατρικός λόγος ή κάποιος λόγος ψυχολογικής φύσης της μαμάς να καταφύγεις εκεί, αλλά εγώ δεν θα ένιωθα τόσο σίγουρη αν έλεγα σε έναν γιατρό θέλω καισαρική και εκείνος συμφωνούσε εύκολα χωρίς να υπάρχει ιατρικός λόγος. Εσύ ξέρεις καλύτερα βέβαια αλλά μην τα θεωρείς όλα εύκολα με την καισαρικη. Στον φυσιολογικό (εμένα ο γιος μου ήταν μπρος πίσω και με σακατεψε) η αποθεραπεία ήταν μια εβδομάδα και με υπόθετα βολταρεν δεν καταλάβαινα τίποτα. Στην καισαρική δεν μπορείς καλά καλά να σηκωθείς μόνη σου στην πλειοψηφία των περιπτώσεων. Και πάλι εύχομαι να σου πάνε όλα όπως τα θέλεις αλλά πάρε και καμιά άλλη γνώμη. 

Όχι προφανώς για αυτό ειμαι εδώ,είναι η πρώτη εγκυμοσύνη που προχωράει και δεν έχω εμπειρία με πολλά από αυτά ότι ακούω και μαθαίνω από το περιβάλλον μου. Ο γιατρός μου είναι υπέρ του φυσιολογικού απλά εγώ έχω αποφασίσει ότι το θέλω αυτό και δεν είναι υπερβολή όταν όλες οι κοπέλες μου λένε το ίδιο από άλλους γιατρούς και άλλα νοσοκομεία. Συλλέγω πληροφορίες αλλά το θέμα καισαρική έχει κλείσει για μένα.

Δημοσίευση
στις πριν 5 ώρες, ο/η kweenkatya είπε:

Όσες φίλες και γνωστές μου έχουν γεννήσει φυσιολογικά τους έχουν κόψει από πάνω μέχρι κάτω,και κάνουν έναν μήνα να πάνε φυσιολογικά τουαλέτα γιατί πονάνε από τα ράμματα. Ενώ καισαρική είναι ένα προγραμματισμένο χειρουργείο μετά υπάρχουνε ειδικά προϊόντα που βάζεις για καλύτερη επούλωση και αντίστοιχα ένα μήνα υπόθεση είναι και αυτό. Και σε φίλη μου που γέννησε πριν από έναν χρόνο έχει σχεδόν εξαφανιστεί το σημάδι.

Φοβάμαι ότι οι φίλες σου είχαν πολύ κακές εμπειρίες από τον τοκετό τους. Αυτό συνήθως οφείλεται στην μεγάλη παρέμβαση που κάνουν οι γιατροί δυστυχώς για να τελειώνουν μια ώρα αρχητερα. 

Έχω ακούσει κι εγώ άσχημες εμπειρίες από φίλες μου που κατά βάση πήγαν με πρόκληση και τις καλύτερες εμπειρίες από κοπέλες που γέννησαν τελείως φυσικά με τη μαία τους. 

Και στα λέω αυτά γιατί κι εγώ κατέληξα σε προγραμματισμένη καισαρική στο πρώτο, η οποία μου άφησε πολύ μεγάλο ψυχικο κυρίως τραύμα, κάτι που το συζητούσαμε τότε με τα κορίτσια του Ιουλίου 23 που έτυχε και κάναμε 3 καισαρική με 2 μέρες διαφορά. 

Θυμάμαι ακόμα τις μέρες μου στην κλινική που υπεφερα γιατί αν αργούσε λίγο το παυσίπονο εγώ πονούσα πολύ, που δεν μπορούσα να κοιμηθώ καλά γιατί δεν μπορούσα να ξαπλώσω και να αναπνέω χωρίς να πονάω καθώς είχε μπει αέρας μέσα μου που έφευγε σταδιακά και που δεν μπορούσα να θηλάσω στις στάσεις που ήθελα, να περπατήσω κτλ. Απεναντίας η διπλανή μου, υπερχαρούμενη, που γέννησε με τη μαία της, χωρίς επισκληρηδιο γιατί μου είπε ότι πέρασε όλον τον τοκετό πάνω στην μπάλα που την ανακούφιζε και ξάπλωσε μόνο για τις 3 σπρωξιες και τέλος. Χωρίς ράμματα, χωρίς τίποτα. Έκοβε βόλτες, σήκωνε το μωρό της κτλ και δεν χρειάστηκε καμία βοήθεια όσο ήταν στο μαιευτήριο. 

Και να πω κάπου εδώ ότι με τον τωρινό μου ιατρό, μιλούσαμε περί καισαρικής και όταν μου είπε πόσα πράγματα μπορεί να πάνε στραβά έπαθα σοκ! 

Θα σου στείλω σε πμ τα στοιχεία της μαίας μου. Μπορείς να της μιλήσεις χωρίς κάποια δέσμευση ή χρέωση και να λύσεις όσες απορίες έχεις και ότι σε φοβίζει πριν καταλήξεις όντως σε μία απόφαση. Συγνώμη αν ακουγομαι παρεμβατική αλλά τουλάχιστον να τα έχεις ζυγίσει όλα ❤️ 

Δημοσίευση
στις πριν 5 ώρες, ο/η MinaSam είπε:

Πολλοί συμφωνούν γιατί τους βολεύει. Οπότε γιατί όχι; Πέφτουμε και κοντά στις γιορτές, δεν θα χρειαστεί δικαιολογίες για να σε πάει για καισαρική ή πρόκληση 😅

Δημοσίευση

Κορίτσια καλησπέρα. Με το καλο τ μωρακια σας. Συγνώμη π επεμβαίνω στο θεματακι σας. Μετα απο 3 καισαρικες στο ενεργητικό μου σας λέω με βεβαιότητα ότι η καισαρικη ειναι απο τ πιο βαριά χειρουργεία. Δεν ειναι μια απόφαση που την παιρνεις ετσι απλα κ θα πρέπει να συμβάλει σοβαρός ιατρικός λογος. Ουσιαστικα κοβεσαι στα δύο. Ο πόνος ειναι απερίγραπτος κ αν δ τον βιωσεις δ μπορείς να τ καταλαβεις. @Eliza Kats οσα λες ακριβως έτσι ειναι. Σηκώνεσαι πονας, γελας πονας, ο πόνος κατά την ούρηση επίσης απίστευτος. Η καισαρικη δ ειναι μονο μια ουλη. Αυτό ειναι τ λιγότερο. Δεν με απασχολεί καν. Επισης απο προσωπική εμπειρία θα σαε πω οτι σε επόμενη κυηση υπάρχει σοβαρή πιθανότητα εμφύτευσης τ εμβυου η τ πλακουνυα πανω στην ουλη..αναγκαστικα να κανω διακοπη κυησης γι αυτό το λόγο. Και σας τα γράφω εγώ που στο 8ωρο σηκωθηκα, εβγαλα καθετήρα, όρους κτλ. Την ίδια μερα έσκυψα στο μπάνιο κ λούστηκα κ την επομενη ανεβοκατεβαινα σκάλες. Οτι έσφιγγα τ δόντια για να σηκωθώ, να περπατήσω κτλ κ τ ποσο πονουσα μονο εγώ τ ξερω. Ασχετα το τι έδειχνα. Μέχρι και ο γιατρός μ δ τ πιστευε Όταν ήρθε να με δει τωρα στην 3η καισαρικη. Επιλέξτε γιατρό με προσοχή. Η γεννα σας θα ειναι μια εμπειρία που θα την κουβαλάτε για πάντα. 3 γέννες, 3 προσπαθειες για φυσιολογικό τοκετο, 3 καισαρικες με 3 διαφορετικούς γιατρούς. Και τις 3 τ παλεψα οσο δ παεο. Η πρωτη νιώθω οτι ήταν αναίτια. Οι επόμενες δ ήταν προγραμματισμενες. Παλεψα για vbac και vba2c. Αν με ρωτάτε παλι την ίδια απόφαση θα έπαιρνα, πάλι μεχρι τελους θα τ παλευα.

Δημοσίευση
στις On 30/7/2025 at 2:27 ΜΜ, ο/η Eliza Kats είπε:

Κορίτσι μου πως πήγε η Β επιπέδου;;;

Όλα καλά (ελπίζω), γενικά δεν ειναι πολύ επεξηγηματικός ο γιατρός μας με αυτ΄ά, αλλά στο τέλος μας είπε ένα "όλες οι τιμές φυσιολογικές".

Δημοσίευση
στις On 30/7/2025 at 2:33 ΜΜ, ο/η Eliza Kats είπε:

Κατάσταση μας εννοείς την εγκυμοσύνη ή την τρέλα που μας πιάνει; 🤣🤣🤣

Την εγκυμοσύνη, το πριν το μετά, φαντάζομαι και η τρέλα με το πακέτο είναι 😅

Δημοσίευση
στις πριν 6 ώρες, ο/η Diwni είπε:

Κορίτσια καλησπέρα. Με το καλο τ μωρακια σας. Συγνώμη π επεμβαίνω στο θεματακι σας. Μετα απο 3 καισαρικες στο ενεργητικό μου σας λέω με βεβαιότητα ότι η καισαρικη ειναι απο τ πιο βαριά χειρουργεία. Δεν ειναι μια απόφαση που την παιρνεις ετσι απλα κ θα πρέπει να συμβάλει σοβαρός ιατρικός λογος. Ουσιαστικα κοβεσαι στα δύο. Ο πόνος ειναι απερίγραπτος κ αν δ τον βιωσεις δ μπορείς να τ καταλαβεις. @Eliza Kats οσα λες ακριβως έτσι ειναι. Σηκώνεσαι πονας, γελας πονας, ο πόνος κατά την ούρηση επίσης απίστευτος. Η καισαρικη δ ειναι μονο μια ουλη. Αυτό ειναι τ λιγότερο. Δεν με απασχολεί καν. Επισης απο προσωπική εμπειρία θα σαε πω οτι σε επόμενη κυηση υπάρχει σοβαρή πιθανότητα εμφύτευσης τ εμβυου η τ πλακουνυα πανω στην ουλη..αναγκαστικα να κανω διακοπη κυησης γι αυτό το λόγο. Και σας τα γράφω εγώ που στο 8ωρο σηκωθηκα, εβγαλα καθετήρα, όρους κτλ. Την ίδια μερα έσκυψα στο μπάνιο κ λούστηκα κ την επομενη ανεβοκατεβαινα σκάλες. Οτι έσφιγγα τ δόντια για να σηκωθώ, να περπατήσω κτλ κ τ ποσο πονουσα μονο εγώ τ ξερω. Ασχετα το τι έδειχνα. Μέχρι και ο γιατρός μ δ τ πιστευε Όταν ήρθε να με δει τωρα στην 3η καισαρικη. Επιλέξτε γιατρό με προσοχή. Η γεννα σας θα ειναι μια εμπειρία που θα την κουβαλάτε για πάντα. 3 γέννες, 3 προσπαθειες για φυσιολογικό τοκετο, 3 καισαρικες με 3 διαφορετικούς γιατρούς. Και τις 3 τ παλεψα οσο δ παεο. Η πρωτη νιώθω οτι ήταν αναίτια. Οι επόμενες δ ήταν προγραμματισμενες. Παλεψα για vbac και vba2c. Αν με ρωτάτε παλι την ίδια απόφαση θα έπαιρνα, πάλι μεχρι τελους θα τ παλευα.

Θα πεταχτω κι εγω στο θεματακι για να παραθεσω τη δικη μου εμπειρια που ηταν τελειως διαφορετικη. Προσωπικα γεννησα με καισαρικη απο επιλογη οχι επειδη δεν ηθελα φυσιολογικο τοκετο μακαρι να μπορουσα να το βιωσω αλλα ενα θεμα υγειας που εχω δε μας επετρεπε να φτασουμε σε εξωθησεις. Ωστοσο ειμαι ευγνωμων γιατι βιωσα τη γεννα μου πολυ ομορφα. Ο αντρας μου ηταν μεσα παρολο π σχεδον παντα δεν επιτρεπεται ο γιατρος μου ειχε βαλει μουσικη και καναμε πλακα μεχρι να βγει ο μπεμπης. Μετα χρειαστηκα λιγο χρονο για αποκατασταση ομως δεν υπεφερα ουτε μια στιγμη. Δεν πονουσα ιδιαιτερα παρα μονο οταν ακουμπουσα πανω μου το μαξιλαρι θηλασμου με το μωρο. Οταν τον σηκωνα η εκανα οτιδηποτε αλλο ειχα βεβαια ενοχληση αλλα υποφερτη. Μια φιλη μου που γεννησε φυσιολογικα επειδη την εκοψαν λιγο απο κατω ειχε για αρκετο καιρο την ιδια ενοχληση οσο ηταν καθιστη. Σε καμια περιπτωση δε θα παροτρυνα μια γυναικα να επιλεξει καισαρικη οπως ειπα κι εγω αν η υγεια μου υο επετρεπε δε θα τη διαλεγα απλα παραθετω την εμπειρια μου ωστε να μην τρομοκρατειται καποια γυναικα που ισως αναγκαστει να καταληξει εκει. Με το καλο τα μωρακια σας!

Δημοσίευση

@Zaxaroulamak εννοείται πως δ είναι κάτι π δ αντιμετωπίζεται κ φυσικα ολα περνανε. Κ μενα η 3η μ καισαρικη καμία σχέση δ ειχε με τις άλλες. Ήταν ο άντρας μου μεσα, η μαια μ τραβηξε βίντεο απο τον τοκετο, εκανε αποτυπωμα τ πλακουντα. Ήταν πολύ καλή σαν εμπειρία. Παρόλα αυτά δ παύει να ειναι ενα βαρυ χειρουργείο κ θα πρέπει να αποφεύγεται οχι να προωθείται σαν εύκολη λύση γτ μόνο εύκολη δ ειναι. Οι γιατροι πολλες φορες πατάνε πάνω στο αγχος μας, ειδικά στις πρωτότοκος και έχουν γίνει πλέον οι καισαρικες πεπατημένη. Εννοείται πως αν συντρέχει λογος είναι σωτηρία και χωρίς αυτήν θα πέθαιναν μαμαδες κ μωρα. Αλλα σιγουρα δ είναι κ ελα μωρέ θα μπούμε για καισαρικη να ξεμπερδευουμε. Γι αυτο κ πλέον ολο κ περισσότερες γυναίκες π έχουν γεννησει με καισαρικη στρέφονται στο vbac. 

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Zaxaroulamak είπε:

Θα πεταχτω κι εγω στο θεματακι για να παραθεσω τη δικη μου εμπειρια που ηταν τελειως διαφορετικη. Προσωπικα γεννησα με καισαρικη απο επιλογη οχι επειδη δεν ηθελα φυσιολογικο τοκετο μακαρι να μπορουσα να το βιωσω αλλα ενα θεμα υγειας που εχω δε μας επετρεπε να φτασουμε σε εξωθησεις. Ωστοσο ειμαι ευγνωμων γιατι βιωσα τη γεννα μου πολυ ομορφα. Ο αντρας μου ηταν μεσα παρολο π σχεδον παντα δεν επιτρεπεται ο γιατρος μου ειχε βαλει μουσικη και καναμε πλακα μεχρι να βγει ο μπεμπης. Μετα χρειαστηκα λιγο χρονο για αποκατασταση ομως δεν υπεφερα ουτε μια στιγμη. Δεν πονουσα ιδιαιτερα παρα μονο οταν ακουμπουσα πανω μου το μαξιλαρι θηλασμου με το μωρο. Οταν τον σηκωνα η εκανα οτιδηποτε αλλο ειχα βεβαια ενοχληση αλλα υποφερτη. Μια φιλη μου που γεννησε φυσιολογικα επειδη την εκοψαν λιγο απο κατω ειχε για αρκετο καιρο την ιδια ενοχληση οσο ηταν καθιστη. Σε καμια περιπτωση δε θα παροτρυνα μια γυναικα να επιλεξει καισαρικη οπως ειπα κι εγω αν η υγεια μου υο επετρεπε δε θα τη διαλεγα απλα παραθετω την εμπειρια μου ωστε να μην τρομοκρατειται καποια γυναικα που ισως αναγκαστει να καταληξει εκει. Με το καλο τα μωρακια σας!

Πλέον αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι το να γεννήσει κάποια φυσιολογικά είναι σαν να πηγαίνει για σφαγή,όλες οι φίλες και γνωστές έχουν πολύ κακές εμπειρίες με φυσιολογικό τοκετό και όσες έχουν γεννήσει με καισαρική λένε ότι δεν είναι το τέρας που το παρουσιάσουν και η ανάρρωση της είναι πιο ανώδυνη από όσο πίστευαν. Δεν έχω γεννήσει ακόμα για να πω την προσωπική μου εμπειρία αλλά έχω αποφασίσει πως θέλω να γίνει.

Όσες βλέπω να έχουν κακή εμπειρία με καισαρική είναι αυτές που είχαν αποφασίσει πως ήθελαν φυσιολογικό τοκετό και δεν γινόταν στα αναγκάστηκαν να κάνουν καισαρική. Και εγώ εάν τώρα με πήγαιναν για φυσικό τοκετό δεν θα ήμουν χαρούμενη γιατί δεν είναι η εμπειρία που θα ήθελα να βιώσω.

Δημοσίευση

@Diwni @Zaxaroulamak σας ευχαριστούμε κορίτσια για τις εμπειρίες σας. 

@Zaxaroulamak τι ωραία καισαρική 😊 Έτσι θα έπρεπε να ήταν όλες. Κι εγώ ήθελα τον σύζυγό μέσα αλλά φυσικά δεν επέτρεψε ο γιατρός. Μου πήραν το παιδί σχεδόν αμέσως και δεν με άφησαν να το ξαναδώ μέχρι που να πάω στο δωμάτιο (4 ώρες μετά). Κι ενώ πήγα προετοιμασμένη ότι δεν υπάρχει άλλη λύση πέρα της καισαρικής γιατί το παιδί είχε κακά nst και φοβόταν ο γιατρός μη γίνει κάτι ξαφνικά και πεθάνει, ένιωσα βρε κορίτσια ένα αίσθημα ότι μου κλέβουν το παιδί. Γιατί ήμουν ανήμπορη σε ένα χειρουργικό τραπέζι και το παιδί μακριά. Ίσα που την είδα και την πήραν (δεν υπήρχε ιατρικός λόγος για να την πάρουν).

Τεσπά... Σίγουρα μια φιλική καισαρική όπως την περιγράφεις είναι το καλύτερο σε σχέση με αυτές που γίνονται συνήθως.

@kweenkatya εννοείται η ψυχολογία και το τι θες θα παίξει μεγάλο ρόλο στην εμπειρία σου και εύχομαι να είναι μια καλή εμπειρία 😊❤️ Συγνώμη αν σε κουρασαμε με τα δικά μας, αλλά καλό είναι να ακούγονται όλα. Όπως και με τον φυσιολογικό που έχει κι αυτός τα αρνητικά του. 

Δημοσίευση

@kweenkatya και επανέρχομαι στο θέμα σου. Αν έχεις/ βρεις γιατρό να έχεις την εμπειρία της @Zaxaroulamak σε βλέπω για ιδιωτικό γιατί στο δημόσιο δεν θα τα επιτρέψουν αυτά.

Αλλιώς αν ο γιατρός σου ακολουθεί την πεπατημένη και το δημόσιο μια χαρά είναι και πιο οικονομικό 😉 Επίσης στα δημόσια από όσο ξέρω έχουν καλύτερο εξοπλισμό αν κάτι πάει στραβά. Επίσης έχεις τη δυνατότητα με ένα μικρό ποσό (κάπου στα 50€/ μέρα?) να είσαι και σε μονοκλινο. 

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Eliza Kats είπε:

@Zaxaroulamak τι ωραία καισαρική 😊 Έτσι θα έπρεπε να ήταν όλες. Κι εγώ ήθελα τον σύζυγό μέσα αλλά φυσικά δεν επέτρεψε ο γιατρός. Μου πήραν το παιδί σχεδόν αμέσως και δεν με άφησαν να το ξαναδώ μέχρι που να πάω στο δωμάτιο (4 ώρες μετά). Κι ενώ πήγα προετοιμασμένη ότι δεν υπάρχει άλλη λύση πέρα της καισαρικής γιατί το παιδί είχε κακά nst και φοβόταν ο γιατρός μη γίνει κάτι ξαφνικά και πεθάνει, ένιωσα βρε κορίτσια ένα αίσθημα ότι μου κλέβουν το παιδί. Γιατί ήμουν ανήμπορη σε ένα χειρουργικό τραπέζι και το παιδί μακριά. Ίσα που την είδα και την πήραν (δεν υπήρχε ιατρικός λόγος για να την πάρουν).

Τεσπά... Σίγουρα μια φιλική καισαρική όπως την περιγράφεις είναι το καλύτερο σε σχέση με αυτές που γίνονται συνήθως.

@kweenkatya εννοείται η ψυχολογία και το τι θες θα παίξει μεγάλο ρόλο στην εμπειρία σου και εύχομαι να είναι μια καλή εμπειρία 😊❤️ Συγνώμη αν σε κουρασαμε με τα δικά μας, αλλά καλό είναι να ακούγονται όλα. Όπως και με τον φυσιολογικό που έχει κι αυτός τα αρνητικά του. 

Ναι μακαρι ολες οι γυναικες να το βιωναν ετσι. Εμενα μου εδωσαν και τον μπεμπη κανονικα αγκαλια μου τον εβαλε η μαια στο στηθος απ τα πρωτα λεπτα εχω πολυ γλυκια γευση απο τη γεννα μου δοξα τω Θεω. Ωστοσο συμφωνω με τη @Diwni δε θα επρεπε να την επιλεγουν οι γιατροι ετσι ευκολα αλλα να στηριζουν τις γυναικες στο να εχουν μια φυσικη γεννα. Θα συμφωνησω βεβαια οτι οταν πας για καισαρικη ειναι καλυτερα να πας προγραμματισμενα απ το να φτασεις τελευταια στιγμη να σε τρεχουν για χειρουργειο. Προσωπικα γι αυτο το επελεξα ο γιατρος μου ηθελε να το παλεψουμε αλλα επειδη γνωριζω οτι με το προβλημα που εχω δε θα τα καταφερνα αποφασισαμε με τον αντρα μου να μην το ρισκαρουμε και μας τρεχουν εσπευσμενα για καισαρικη. Ευχομαι ολες οι μελλουσες μανουλες να εχουν μια ομορφη εμπειρια τοκετου οποιον δρομο και να διαλεξουν.

Δημοσίευση

Καλημέρα σας..θα παραθέσω κι εγώ την εμπειρία μου ...κι εγώ ήθελα σαν τη @kweenkatya καισαρική από επιλογή...μέχρι τον πέμπτο μήνα το έλεγα για σίγουρο..γτ απλά δεν ήθελα να νιώσω πόνο κλπ..ο γιατρός μ.ελεγε λοιπόν θα σ' πω αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για φυσιολογικό κ ο,τι θες...όταν φτάσαμε 8ο 9ο μήνα δεν θυμάμαι ακριβώς Μ είπε έχουμε όλες τις προϋποθέσεις για φυσιολογικό..αν θες το δοκιμάζουμε..εγώ θα κάνω το καλύτερο για εσένα να μην πονέσεις κλπ όμως κ εκείνη την ώρα αν θες καισαρική Μ το λες κ φύγαμε...λέω οκ ας πάμε φυσιολογικα..μην κάνω κ του κεφαλιού μου...ήταν η καλύτερη εμπειρία ever...γέννησα μέσα σε τρεις ώρες.μην μπω σε λεπτομέρειες..δεν ένιωσα ούτε έναν πονο...μακαρι κ εύχομαι όλες οι γυναίκες να γεννουσαν όπως εγω...με επισκληριδιο βέβαια αλλά κυριολεκτικά δεν κτλβ τπτ...Μ έκανε τρία ράμμα γτ βγήκε στραβά η μικρή κ με έσκισε με τον αγκώνα της κ πονούσαν τα ράμματα μόνο για το πρώτο 24ωρο...η διπλανή π έκανε καισαρική περνάτε πολύ δύσκολα..εγώ της έκανα τη νοσοκόμα γτ αργούσαν οι νοσοκόμες μια μέρα παρά πολύ π.χτυπουσαμε το κουδουνακι...της έδινα το τσάι την πήγα στο μπανιο...δεν μπορούσε να σταθεί....αν μείνω ξανά έγκυος κ τύχει καισαρική εννοείται θα το κάνω αλλά θα ήθελα πάλι φυσιολογικό..δεν είμαι εμμονικη δλδ..ούτε καν..ο,τι είναι καλύτερο κ κάποιοι οργανισμοί σώματα έχουν διάφορα ζητήματα άρα επιβάλλεται η καισαρική...η θέση του μωρού...όλα...αλίμονο...εμείς θέλουμε να έρθει υγιές στον κόσμο το μωρό....απλά αν είναι από επιλογή καλό είναι να το σκεφτείς παρα παρα παρα πολύ...💗

Δημοσίευση
στις πριν 6 ώρες, ο/η Eliza Kats είπε:

Όχι με βοηθάει να ξέρω περισσότερα για αυτό κιόλας μπήκα και ρώτησα και κάνουμε συζήτηση ☺️

Σχετικά με πράγματα για το παιδί πότε ξεκινήσατε να αγοράζετε; Εγώ κοιτάζω ακόμα σε κάνα μήνα λογικά θα πάω να δω και στα μαγαζιά από κοντά ότι έχω βρει ήδη από το ίντερνετ.

Δημοσίευση

Τι κάνετε κορίτσια ;Καλό μήνα κιόλας να έχουμε ..!

Το βράδυ μπορείτε να κοιμηθείτε? Εγώ γυρνάω όλο το βράδυ δεν βολεύομαι καθόλου ,εχθές με έπιασε ένας πόνος δυνατός στην δεξιά πλευρά και ξύπνησα και είδα ότι έχω πέσει η μισή μπρούμυτα,σηκώθηκα ήπια νερό αλλα ξανά κοιμήθηκα εύκολα παρόλο που ποναγα εκείνη την στιγμή για λίγο βέβαια ,τρόμαξα ! Ευτυχώς σήμερα είμαι καλά και δεν πονάω κάπου ! Σας έχει συμβεί αυτό ?

Δημοσίευση
στις πριν 11 ώρες, ο/η kweenkatya είπε:

Όχι με βοηθάει να ξέρω περισσότερα για αυτό κιόλας μπήκα και ρώτησα και κάνουμε συζήτηση ☺️

Σχετικά με πράγματα για το παιδί πότε ξεκινήσατε να αγοράζετε; Εγώ κοιτάζω ακόμα σε κάνα μήνα λογικά θα πάω να δω και στα μαγαζιά από κοντά ότι έχω βρει ήδη από το ίντερνετ.

Στο πρώτο ξεκίνησα μετά την Β επιπέδου. Να είμαστε πιο σίγουροι 😅

Τώρα στο 2ο έχω βρει να μου δώσουν ρούχα και τα υπόλοιπα τα έχω από την κόρη μου 😊 Αλλά να σου πω σήμερα που πήγα στο orchestra να πάρω 2 δώρα, βρήκα και ένα ωραίο σετακι για τον μπέμπη και το τσιμπισα 😆😆😆

Ότι θες για αγορές ρώτα 😊 Αλλά γενικά υπάρχουν διαφορετικά πράγματα που ταιριάζουν στην καθεμία. Εμένα το μότο μου είναι "λίγα και βλέπουμε". Πας στα μαγαζιά και σε μία μέρα παίρνεις ότι θες. Μην τρελαθείς με το να πάρεις τα πάντα (τουλάχιστον για ρούχα και τέτοια).

Δημοσίευση
στις πριν 6 λεπτά, ο/η sofakikaramel είπε:

Το βράδυ μπορείτε να κοιμηθείτε? Εγώ γυρνάω όλο το βράδυ δεν βολεύομαι καθόλου ,εχθές με έπιασε ένας πόνος δυνατός στην δεξιά πλευρά και ξύπνησα και είδα ότι έχω πέσει η μισή μπρούμυτα,σηκώθηκα ήπια νερό αλλα ξανά κοιμήθηκα εύκολα παρόλο που ποναγα εκείνη την στιγμή για λίγο βέβαια ,τρόμαξα ! Ευτυχώς σήμερα είμαι καλά και δεν πονάω κάπου ! Σας έχει συμβεί αυτό ?

Καλό μήνα!!! Εγώ βάζω πλέον ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια. Δεν μπορώ να βολευτω αλλιώς... Τώρα όσο πάει και χειρότερα θα κοιμόμαστε 😅 Θυμάμαι στην κόρη μου στον 8ο είχα τέτοιες καούρες που κοιμόμουν όρθια στον καναπέ 😫

Εγώ χθες ξύπνησα στις 5 το πρωί από τις κλωτσιές του μπέμπη 😅 Είχα κάτσει κι εγώ πιο πολύ πάνω στην κοιλιά και τον ενοχλουσα φαίνεται 😅

Δημοσίευση
στις πριν 4 λεπτά, ο/η Eliza Kats είπε:

Καλό μήνα!!! Εγώ βάζω πλέον ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια. Δεν μπορώ να βολευτω αλλιώς... Τώρα όσο πάει και χειρότερα θα κοιμόμαστε 😅 Θυμάμαι στην κόρη μου στον 8ο είχα τέτοιες καούρες που κοιμόμουν όρθια στον καναπέ 😫

Εγώ χθες ξύπνησα στις 5 το πρωί από τις κλωτσιές του μπέμπη 😅 Είχα κάτσει κι εγώ πιο πολύ πάνω στην κοιλιά και τον ενοχλουσα φαίνεται 😅

Ετσι κοιμάμαι με μαξιλάρι και εγώ αλλά και πάλι είναι στιγμές που δεν μπορώ να βολεύτω και λέω τους επόμενους μήνες τι θα γίνει? Όρθια θα κοιμάμαι ? 😂😂Μήπως το ενόχλησα Κ εγώ δεν ξέρω αλλά εγώ πονεσα σε εκείνη την πλευρά αλλά τον γιατρό δεν τον πήρα αφού δεν ξανά πόνεσα από εκείνη τη ώρα! 

Τον νιώθεις;Ποσες εβδομάδες είσαι;εγώ ακόμα δεν τον νιώθω καθαρά δεν ξέρω αν είναι αυτό η το έντερο μου η  η φαντασία μου 😂 γιατί γίνεται μια φορά και τέλος μέτα ! Εγώ είμαι 20 ακριβώς 

Δημοσίευση
στις πριν 13 ώρες, ο/η sofakikaramel είπε:

Ετσι κοιμάμαι με μαξιλάρι και εγώ αλλά και πάλι είναι στιγμές που δεν μπορώ να βολεύτω και λέω τους επόμενους μήνες τι θα γίνει? Όρθια θα κοιμάμαι ? 😂😂Μήπως το ενόχλησα Κ εγώ δεν ξέρω αλλά εγώ πονεσα σε εκείνη την πλευρά αλλά τον γιατρό δεν τον πήρα αφού δεν ξανά πόνεσα από εκείνη τη ώρα! 

Τον νιώθεις;Ποσες εβδομάδες είσαι;εγώ ακόμα δεν τον νιώθω καθαρά δεν ξέρω αν είναι αυτό η το έντερο μου η  η φαντασία μου 😂 γιατί γίνεται μια φορά και τέλος μέτα ! Εγώ είμαι 20 ακριβώς 

Και εγώ 20 ακριβώς είμαι και δεν νιώθω κάτι ακόμα εκ τος από πόνο στην μέση,και το θέμα ύπνου είναι βάσανο δεν με παίρνει με τίποτα και όταν με πάρει δεν μπορώ να κοιμηθώ βαριά 

Επίσης επειδή γυρνάω αρκετά στον ύπνο μου χωρίς να το καταλάβω της περισσότερες φορές δεν ξέρω εάν παίζει τόσο ρόλο αν για πολύ λίγο κοιμάσαι σε άλλη στάση,ίσως στο πολύ μέλλον να μην μπορείς κιόλας λόγο όγκου της κοιλιάς 

Δημοσίευση
στις πριν 14 ώρες, ο/η Eliza Kats είπε:

Στο πρώτο ξεκίνησα μετά την Β επιπέδου. Να είμαστε πιο σίγουροι 😅

Τώρα στο 2ο έχω βρει να μου δώσουν ρούχα και τα υπόλοιπα τα έχω από την κόρη μου 😊 Αλλά να σου πω σήμερα που πήγα στο orchestra να πάρω 2 δώρα, βρήκα και ένα ωραίο σετακι για τον μπέμπη και το τσιμπισα 😆😆😆

Ότι θες για αγορές ρώτα 😊 Αλλά γενικά υπάρχουν διαφορετικά πράγματα που ταιριάζουν στην καθεμία. Εμένα το μότο μου είναι "λίγα και βλέπουμε". Πας στα μαγαζιά και σε μία μέρα παίρνεις ότι θες. Μην τρελαθείς με το να πάρεις τα πάντα (τουλάχιστον για ρούχα και τέτοια).

Στο θέμα ρούχων και λοιπά η ερώτηση μου είναι λυτω ή ορχήστρα; ( Λέω αυτά γιατί έχουν μεγάλη ποικιλία σε ότι χρειαστεί) 

Εγώ προτιμώ να μην μου δώσουν κάτι επειδή δεν έχω σκοπό να μείνω στο ένα παιδί,θέλω να τα αγοράσω τώρα και να τα κρατήσω για το επόμενο για αυτό και δεν θα τα πάρω μπλε ή ροζ αλλά ουδέτερα χρώματα.

Και είμαι στη φάση που προσπαθώ να συγκρατήσω τον εαυτό μου αλλά ο μπαμπάς του είναι χαζό μπαμπάς θέλει να σηκώσουμε όλα τα μαγαζιά😂

Δημοσίευση
στις πριν 20 ώρες, ο/η sofakikaramel είπε:

Γειά σου κορίτσι!! Αν υπολογίσω ότι είσαι  5 κάτι μηνών εμένα μου ξεκίνησε οι αϋπνίες  με το που μπήκα 5ο και ακόμα παλεύω.. υπομονή και αν δεν έχεις πάρει μαξιλαρι εγκυμοσυνης

Δημοσίευση
στις πριν 20 ώρες, ο/η sofakikaramel είπε:

Εγώ τώρα είμαι 21η και σε λίγες μέρες μπαίνω 22η. Ε τώρα θα ξεκινήσεις να τον νιώθεις κι εσύ πιο συχνά 😊

Δημοσίευση
στις πριν 6 ώρες, ο/η kweenkatya είπε:

Στο θέμα ρούχων και λοιπά η ερώτηση μου είναι λυτω ή ορχήστρα; ( Λέω αυτά γιατί έχουν μεγάλη ποικιλία σε ότι χρειαστεί) 

Εγώ προτιμώ να μην μου δώσουν κάτι επειδή δεν έχω σκοπό να μείνω στο ένα παιδί,θέλω να τα αγοράσω τώρα και να τα κρατήσω για το επόμενο για αυτό και δεν θα τα πάρω μπλε ή ροζ αλλά ουδέτερα χρώματα.

Και είμαι στη φάση που προσπαθώ να συγκρατήσω τον εαυτό μου αλλά ο μπαμπάς του είναι χαζό μπαμπάς θέλει να σηκώσουμε όλα τα μαγαζιά😂

Κοίτα το ίδιο έλεγα κι εγώ στο πρώτο αλλά εκτός από τα φορμακια, δύσκολα θα βρεις ουδέτερα, άσε που είναι πολύ γουτσου τα φορεματακια και τα δεινοσαυρακια κι αυτά 😜 

Όλες στο πρώτο θέλουμε να τα πάρουμε καινούργια και εφόσον έχεις την οικονομική δυνατότητα ζηστο! Μετά μας περνάει η τρέλα 🤣🤣🤣🤣 Τώρα στο 2ο αν τα βρω δεύτερο χέρι, γιατί όχι; 😉 Μετά για το 2ο βλέπεις γιατί δεν ξέρεις ούτε τι φύλο θα είναι ούτε τι εποχή θα γεννήσεις. Εγώ ας πούμε γέννησα το κορίτσι κατά καλοκαιρο και τώρα ο γιός θα γεννηθεί κατά χειμωνο 😅 Δεν ταιριάζουν οι εποχές. Οπότε αναγκαστικά θα χρειαστώ καινούργια ρούχα. 

Αυτά που ήθελα σίγουρα ουδέτερα αλλά μου τα πήραν άλλοι και δεν σεβάστηκαν την επιθυμία μου είναι τα σεντόνια της κούνιας και οι πετσέτες. Οπότε ο γιός μου θα κοιμάται σε ροζ σεντονακια 😅 Όχι ότι έγινε κάτι προφανώς αλλά τα ήθελα ουδέτερα 😜

Τώρα για αγορές αν δεν βρείτε κάτι χειμωνιάτικο που έχει εκπτώσεις, αναγκαστικά θα περιμένετε από Σεπτέμβρη να φέρουν τη νέα σεζόν. Αλλά έχουμε καιρό.

Orchestra προτιμάω εγώ πλέον γιατί μου αρέσουν και τα σχέδια και η σχέση ποιότητας/τιμής. Πετυχαίνω και πολλά σε προσφορά. Αλλά μην πάρεις πολλά από τώρα. Κάτσε να δεις πως θα βγει το μωρό. Τι εννοώ: Εμένα όταν γεννήθηκε ήταν μία σταλιτσα και την είχα σε φορμακια prenatal (αυτά να ξέρεις έχουν πολύ στενή γραμμή) γιατί στα άλλα επέπλεε. Μετά φούσκωσε από το γάλα και έπαιρνα φορμακια από Mothercare που είναι πιο άνετα (για πιο γεμάτα μωρά θα έλεγα). Ε μετά αδυνάτισε σιγά σιγά και έμπαινε καλύτερα στα orchestra. Επίσης να προσέχεις πολύ τα εκατοστά! Δλδ μία εταιρεία μπορεί να λέει 1-3 μηνών και να είναι 60 εκατοστά και άλλη να είναι 64. Επίσης τα εκατοστά δεν ξέρω πως τα μετράνε γιατί μου έχει τύχει να λένε τα ίδια εκατοστά και το ένα ήταν πχ 5 πόντους πιο μεγάλο από το άλλο 🤣 Επίσης δεν ξέρεις πόσο γρήγορα θα αλλάξεις νούμερα στην αρχή. Πχ. Εμένα φόρεσε το 0-1 για ένα μήνα αλλά το 1-3 για 2 μήνες (2 μηνών δλδ μπήκαμε στο 3-6) κτλ. Ξέρω μωρά που φόρεσαν το 0-1 1 εβδομάδα 😅 Οπότε ξεκίνα με λίγα σε κάθε νούμερο και βλέπεις. 

Ένα κατεβατο έγραψα πάλι 😅

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Τινούλα είπε:

Γειά σου κορίτσι!! Αν υπολογίσω ότι είσαι  5 κάτι μηνών εμένα μου ξεκίνησε οι αϋπνίες  με το που μπήκα 5ο και ακόμα παλεύω.. υπομονή και αν δεν έχεις πάρει μαξιλαρι εγκυμοσυνης

20 εβδομάδες είμαι και δεν μπορώ να κοιμηθώ καλά εδώ και καιρό αλλά τώρα εχει δυσκολέψει περισσότερο και έχω και αϋπνίες,πήρα μαξιλάρι εγκυμοσύνης και πρώτη φορά κοιμήθηκα σε αυτό εχθές,με βόλεψε η αλήθεια είναι ..! 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...