Μετάβαση σε περιεχόμενο

Αναφορά

• Απαντήσεις

• Τέλεια!! Σε ευχαριστώ πολύ!! Θα μπω να την δω την ομάδα!!!
    • Αχ ωραία μου δίνεις θάρρος! Απ' ότι μου είπε η γιατρός ίσως προϋπήρχε πολύ πολύ μικρό και τώρα με τις ορμόνες μεγάλωσε. Αλλά για την ώρα δεν επηρεάζει κάπου. Κι εγώ δεν θα ήθελα καισαρική ιδανικά αλλά αν είναι να γίνει αναγκαστικά λόγω αυτού τι να κάνουμε.. ας πάνε όλα καλά, να είναι υγιές το μπεμπέ και βλέπουμε! Πώς είσαι εσύ; Πώς κυλάει; 
    • Κορίτσι μου και μένα κάπου εκεί στην ίδια εβδομάδα βρήκε ο γιατρός ένα ινομυωμα. Μου ξεκαθάρισε ότι 99% των περιπτώσεων δεν επηρεάζει πουθενά. Ναι υπάρχει το ενδεχόμενο της καισαρικής αναλογα το μέγεθος και τη θέση του. Προσωπικά στην ιδέα της καισαρικής τρομοκρατήθηκα γιατί θα έχω ένα μωρό 20 μηνών να με περιμένει σπίτι και μηδενική βοήθεια, όπως ξέρετε... Αλλά ο,τι είναι να γίνει θα γίνει. Στην β επιπέδου, ο εμβρυομητρικος δεν βρήκε πουθενά το ινομυωμα 🤷🤷
    • Εννοείται η κάθε οικογένεια έχει άλλη δυναμική και μπορεί αυτό το πρόγραμμα να μην σας ταιριάζει αλλά το προτείνω ως εναλλακτική καθώς νομίζω πως μπορεί να βοηθήσει. Επίσης δεν ανέφερες αν κοιμάται πριν η μετά το φαγητό του. Λογικά μετά για αυτό κοιμάται αργά. Πάντως αν κοιμάται πριν το φαγητό δοκίμασε να τον ταιζεις πριν τον μεσημεριανό ύπνο ώστε να είσαι σίγουρη ότι δεν ξυπνάει από πείνα 
    • Τι ώρα ξυπνάει το πρωί; Ίσως σε βοηθήσει να αλλάξεις λίγο τις ώρες που κοιμάται. Σε αυτήν την ηλικία πρωινός ύπνος πρέπει να είναι 2-2,5 ώρες μετά την πρωινή αφύπνιση και να διαρκει μισή με μία ώρα. Μετά ο μεσημεριανος ύπνος διαρκει τόσο ώστε να συμπληρωθούν 2,5 περίπου ώρες μαζί με τον πρωινό. (Αν κοιμήθηκε μισή ώρα πρέπει να κοιμηθεί δύο ώρες, αν κοιμήθηκε μια ώρα πρέπει να κοιμηθεί ακόμα 1,5) και να έχει ξυπνήσει το αργότερο 5 απο τον μεσημεριανό ύπνο. Ο μεσημεριανος ύπνος είναι πολύ βασικός γιατί θα τον ακολουθήσει έως την νηπιακή ηλικία οπότε καλο είναι να έχει σωστες βάσεις. Ο βραδινος ύπνος πρέπει να ξεκινάει το αργότερο 8:30 (8 η ώρα θεωρείται το sweet spot του νυχτερινού ύπνου). Ενδεχομένως δε σου κοιμάται λόγω υπερέντασης. Όταν ξυπνάει και σηκώνεται όρθιος να πηγαίνεις ηρεμα και ανυποχώρητα να τον ξαπλώνεις και να του λες με σταθερή φωνή το ίδιο κάθε φορά πχ αγάπη μου είναι ώρα για ύπνο. Θα διαπιστώσεις ότι και να ξυπνήσει αν με συνέπεια δεν τον σηκώνεις για λίγες μέρες θα ξανακοιμαται. Δυστυχώς αν αυτό το κάνει καιρό και έχει εδραιωθεί αυτό το μοτίβο μπορεί να δυσκολευτεί καθώς έχει μάθει σε λιγότερο ύπνο αλλά θα το συνηθίσει. Πάντως και η ηλικία του και το γεγονός ότι κοιμάται στο καρότσι από εξάντληση δείχνουν ότι δεν είναι έτοιμος να κόψει ύπνο ούτε σε αριθμό ούτε σε διάρκεια. Καλή επιτυχία!
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...