Μετάβαση σε περιεχόμενο

Μαγιάτικο στεφάνι πλέκω με λουλούδια χρωματιστά, ευχή μου ένα σποράκι να φυτρώσει και να ανθίσει μέσα μας γερά!!!

Recommended Posts

Δημοσίευση
στις πριν 9 ώρες, ο/η Nerina είπε:

Κορίτσια να σας ρωτήσω, έκανα τεστ ωορρηξίας (κάνω πρόκληση με Femara αυτό τον μήνα από την 3η έως και την 7η ημέρα με τη μικρή δόση), και το αποτέλεσμα σας το βάζω σε φωτογραφία.

Ωστοσο, πήγα στον γυναικολόγο κάναμε υπέρηχο και δν είδε  ακόμη «ανάπτυξη ωοθυλακίου», αυτό μου είπε, εγώ στεναχωρέθηκα πολύ, κλαίω από εκείνη την ώρα… Δηλαδή το τεστ δείχνει λάθος; 
Επισης, μου είπε να μην κάνω τεστ  ! 
Γιατι να μην κάνω τεστ; 

Ο ίδιος βέβαια μου είπε να πάω ξανά αύριο και μεθαύριο και να μην ανησυχώ. Έχει κάποια παρόμοια εμπειρία; Δεν έκανα εκείνη την ώρα άλλες ερωτήσεις γιατί απλά κόλλησε το μυαλό μου…και σκεφτόμουν όλα τα αρνητικά… Δε ξέρω τι παθαίνω.. Με διακατέχει πανικός και δε μπορώ να σκεφτώ λογικά και να κάνω τις ερωτήσεις που θέλω. 

IMG_2373.jpeg

Μην ανησυχείς κοριτσάκι μου, όταν πας για πρόκληση σε βλέπει σίγουρα 3-4 φορές. Το τεστ θεωρώ πως επηρεάζεται από τα φάρμακα. Θα μεγαλώσει κ θα κάνεις την ένεση!! Υπέρηχο σου έδωσε; Αν ναι σίγουρα θα έχει μετρήσει το μέγεθος από το/τα ωοθηλακια. Προφανώς δεν έφτασαν ακόμα το επιθυμητό μέγεθος. Σε ποια μέρα του κύκλου είσαι; Πάντα ξεκινάει να σε βλέπει νωρίτερα για να μην χάσει την ωορρηξία..

Δημοσίευση
στις πριν 12 ώρες, ο/η Nerina είπε:

Κορίτσια να σας ρωτήσω, έκανα τεστ ωορρηξίας (κάνω πρόκληση με Femara αυτό τον μήνα από την 3η έως και την 7η ημέρα με τη μικρή δόση), και το αποτέλεσμα σας το βάζω σε φωτογραφία.

Ωστοσο, πήγα στον γυναικολόγο κάναμε υπέρηχο και δν είδε  ακόμη «ανάπτυξη ωοθυλακίου», αυτό μου είπε, εγώ στεναχωρέθηκα πολύ, κλαίω από εκείνη την ώρα… Δηλαδή το τεστ δείχνει λάθος; 
Επισης, μου είπε να μην κάνω τεστ  ! 
Γιατι να μην κάνω τεστ; 

Ο ίδιος βέβαια μου είπε να πάω ξανά αύριο και μεθαύριο και να μην ανησυχώ. Έχει κάποια παρόμοια εμπειρία; Δεν έκανα εκείνη την ώρα άλλες ερωτήσεις γιατί απλά κόλλησε το μυαλό μου…και σκεφτόμουν όλα τα αρνητικά… Δε ξέρω τι παθαίνω.. Με διακατέχει πανικός και δε μπορώ να σκεφτώ λογικά και να κάνω τις ερωτήσεις που θέλω. 

IMG_2373.jpeg

Κ εγώ όταν έκανα πρόκληση μου είπε να μην κάνω τεστ ωορρηξίας, δεν είχα ρωτήσει το λόγο αλλά μάλλον επηρεάζουν τα φάρμακα γι αυτό δεν είναι αξιόπιστα!!! Ο υπέρηχος είναι που σε καθοδηγεί σε αυτή τη μέθοδο, σε μια δυο μέρες αλλάζουν τα δεδομένα μην σε παίρνει από κάτω θα μεγαλώσουν 😊 Υπάρχει κ η περίπτωση να μην σου ταιριάζουν αυτά τα φάρμακα αλλά να σκέφτεσαι θετικά κ όλα θα πάνε καλά 🥰

Δημοσίευση

Κορίτσια μου ☀️ Η φίλη μου έφτιαξε μια ομάδα και λέω να σας τραβήξω κι εσάς μέσα! 💃 Όποια ψήνεται, θα χαρώ πολύ να σας έχουμε παρέα! 🥰

https://www.instagram.com/a_miracle_please?igsh=MW55bHpobHd0aGtlOA%3D%3D&utm_source=qr

Δημοσίευση
στις πριν 6 ώρες, ο/η Sia A είπε:

Κ εγώ όταν έκανα πρόκληση μου είπε να μην κάνω τεστ ωορρηξίας, δεν είχα ρωτήσει το λόγο αλλά μάλλον επηρεάζουν τα φάρμακα γι αυτό δεν είναι αξιόπιστα!!! Ο υπέρηχος είναι που σε καθοδηγεί σε αυτή τη μέθοδο, σε μια δυο μέρες αλλάζουν τα δεδομένα μην σε παίρνει από κάτω θα μεγαλώσουν 😊 Υπάρχει κ η περίπτωση να μην σου ταιριάζουν αυτά τα φάρμακα αλλά να σκέφτεσαι θετικά κ όλα θα πάνε καλά 🥰

9η ημέρα, ούτε και σήμερα ήταν πάνω από 14 χιλιοστά κάποιο… Μου είπε ότι αυτό είναι το φυσιολογικό, είναι άριστο σημάδι, γύρω στη 13η μέρα είπε θα έχουμε κάποιο ώριμο ωοθυλάκιο και θα προχωρήσουμε σε ενεσούλα αν χρειαστεί. Με ξαναρώτησε για σπερματέγχυση, είπαμε όχι και είπε να ξαναπάω Πέμπτη και Παρασκευη. 
5 λεπτάκια με είδε…

Σας ευχαριστώ κορίτσια για τις απαντήσεις…

Δημοσίευση
στις πριν 8 λεπτά, ο/η Nerina είπε:

9η ημέρα, ούτε και σήμερα ήταν πάνω από 14 χιλιοστά κάποιο… Μου είπε ότι αυτό είναι το φυσιολογικό, είναι άριστο σημάδι, γύρω στη 13η μέρα είπε θα έχουμε κάποιο ώριμο ωοθυλάκιο και θα προχωρήσουμε σε ενεσούλα αν χρειαστεί. Με ξαναρώτησε για σπερματέγχυση, είπαμε όχι και είπε να ξαναπάω Πέμπτη και Παρασκευη. 
5 λεπτάκια με είδε…

Συμφωνω με τον γιατρο σου, κι εγω 14-16η μερα εκανα την ενεση, οταν εφτανε στο καταλληλο μεγεθος το ωοθηλακιο. Θετικη σκεψη!! 🤞

Δημοσίευση
στις πριν 7 λεπτά, ο/η pennaki είπε:

Συμφωνω με τον γιατρο σου, κι εγω 14-16η μερα εκανα την ενεση, οταν εφτανε στο καταλληλο μεγεθος το ωοθηλακιο. Θετικη σκεψη!! 🤞

Ευχαριστώ παρά πολύ @pennaki μου… 

Δημοσίευση
στις πριν 22 λεπτά, ο/η Nerina είπε:

5 λεπτάκια με είδε…

Κορίτσι μου είναι νωρίς ακόμα λογικά για να είναι αρκετά ώριμο.. δεν έχω κάνει ποτέ πρόκληση ωορρηξίας αλλά θεωρώ ότι τις επόμενες μέρες θα έχεις αποτελέσματα. 

Κορίτσια εμένα σήμερα επιτέλους κοκκίνισε το τεστακι ωορρηξίας μου, έχω και πονάκια από το πρωί. Καθυστερημένη ωορρηξία τελικά 

Δημοσίευση
στις πριν 47 λεπτά, ο/η Nerina είπε:

5 λεπτάκια με είδε…

Μια χαρά τα νέα σου είναι νωρίς, όλα θα γίνουν κ μακάρι να πετύχετε με την πρώτη 😊

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Nerina είπε:

5 λεπτάκια με είδε…

Είσαι πολύ καλά. Ωριμα θεωρούνται στα 20-22 χιλ. Έχεις ακόμη. Περίπου 2 χιλ τη μέρα μεγαλωνουν ( περίπου, ετσι; μην το δεσεις).  Σωστα, 5 λεπτακια σε βλεπουν, δεν εχουν πολλα να πουν. Μην στεναχωριέσαι. Καλή επιτυχία και πάντα να σκεφτεσαι θετικά! Ακόμη κ αν δεν τα έχεις καταλάβει όλα, αρκεί που ξερει γιατρος σου. :)

Δημοσίευση
στις πριν 26 λεπτά, ο/η Naty_ είπε:

Καλημέρα κορίτσια πως είστε; Ποιες αναμένετε αυτές τις μέρες; Θυμίστε μου είχε καμία θετικό τεστ τον Μάιο; Κάποια πρέπει να ανοίξει θεματακι Ιουνίου!! 

Καλημέρα, εγώ είμαι σε γόνιμες.. έχω αρκετές μέρες ακόμα. Νομίζω η @Rena92 είχε θετικό τεστακι 

Δημοσίευση
στις πριν 32 λεπτά, ο/η Mantarini είπε:

Καλημέρα, εγώ είμαι σε γόνιμες.. έχω αρκετές μέρες ακόμα. Νομίζω η @Rena92 είχε θετικό τεστακι 

Καλημέρα κορίτσια!! Ναι ναι πρωτομαγιά το είχα… αν θέλετε το ανοίγω, εκτός κ αν θέλει κάποια άλλη κοπέλα 😊

Δημοσίευση

Καλημέρα κορίτσια πως είστε; Σας παρακολουθω όποτε μπορώ, έχω και τον μικρό μου, και τη νέα εγκυμοσύνη, τις ετοιμασίες του γάμου. Γενικά τρέχω!

Χαίρομαι π βλέπω κοπέλες να τα καταφέρνουν π ξεκινήσαμε μαζι αυτό το ταξίδι αγωνίας! Και για όλα τα κορίτσια! Εύχομαι και οι υπόλοιπες σύντομα 🩷🩷🩷

Ήθελα να ρωτήσω αν καμιά από εσάς είχε πολύ χαμηλό πλακούντα στην εγκυμοσύνη. Είμαι 20+6 και ο πλακούντας μου είναι πολύ χαμηλά, σχεδόν επισκιάζει και  τράχηλο. Σήμερα είχα την β επιπέδου και το επιβεβαιώσαμε. Εννοείται μου είπε να προσέχω από βάρη κ γενικά κούραση. Αλλά έχω αγχωθει... Το έχει περάσει κάποια;

Δημοσίευση
στις πριν 3 λεπτά, ο/η marinaP είπε:

Καλημέρα κορίτσια πως είστε; Σας παρακολουθω όποτε μπορώ, έχω και τον μικρό μου, και τη νέα εγκυμοσύνη, τις ετοιμασίες του γάμου. Γενικά τρέχω!

Χαίρομαι π βλέπω κοπέλες να τα καταφέρνουν π ξεκινήσαμε μαζι αυτό το ταξίδι αγωνίας! Και για όλα τα κορίτσια! Εύχομαι και οι υπόλοιπες σύντομα 🩷🩷🩷

Ήθελα να ρωτήσω αν καμιά από εσάς είχε πολύ χαμηλό πλακούντα στην εγκυμοσύνη. Είμαι 20+6 και ο πλακούντας μου είναι πολύ χαμηλά, σχεδόν επισκιάζει και  τράχηλο. Σήμερα είχα την β επιπέδου και το επιβεβαιώσαμε. Εννοείται μου είπε να προσέχω από βάρη κ γενικά κούραση. Αλλά έχω αγχωθει... Το έχει περάσει κάποια;

Κι εγώ είχα χαμηλό πλακούντα και στη Β επιπέδου μου είπαν ότι λογικά θα ανέβει αλλά αν δεν ανέβει θα πρέπει να πάμε αναγκαστικά για καισαρική 

Ανέβηκε τελικά 30-32 βδομάδα. Δεν θυμάμαι ακριβώς πότε. 

Μέχρι τότε δεν είχα κάποιο θέμα απλά δεν έκανα γυμναστική δεν είχα επαφές και δεν σηκωνα πολλά βάρη 

Με το καλό!!

Δημοσίευση
στις πριν 11 λεπτά, ο/η Christi.D. είπε:

Κι εγώ είχα χαμηλό πλακούντα και στη Β επιπέδου μου είπαν ότι λογικά θα ανέβει αλλά αν δεν ανέβει θα πρέπει να πάμε αναγκαστικά για καισαρική 

Ανέβηκε τελικά 30-32 βδομάδα. Δεν θυμάμαι ακριβώς πότε. 

Μέχρι τότε δεν είχα κάποιο θέμα απλά δεν έκανα γυμναστική δεν είχα επαφές και δεν σηκωνα πολλά βάρη 

Με το καλό!!

Σε ευχαριστώ πολύ! 

Αγχώνομαι λίγο γτ έχω τον μικρό που τον κραταω όλη μέρα, δεν εχει περπατήσει ακόμη. Σε δυο βδομάδες είναι και ο γάμος...

Μακάρι να ανέβει και εμένα 🩷

Δημοσίευση
στις πριν 4 ώρες, ο/η marinaP είπε:

Γεια σου κορίτσι μου...ναι είχα εγώ στην πρώτη μου εγκυμοσύνη...προσοχή καθόλου σεξ !!! Και επίσης προσοχή όχι βάρη... Αν δεν ανέβει θα πας για καισαρική...έτσι είχαν πει και σε εμένα αλλά τελικά ανέβηκε και πήγα φυσιολογικά!😁

Δημοσίευση
στις πριν 4 ώρες, ο/η marinaP είπε:

Σε ευχαριστώ πολύ! 

Αγχώνομαι λίγο γτ έχω τον μικρό που τον κραταω όλη μέρα, δεν εχει περπατήσει ακόμη. Σε δυο βδομάδες είναι και ο γάμος...

Μακάρι να ανέβει και εμένα 🩷

Αφού ανέβηκε σε μένα που την είχα ξεγράψει αυτή την πιθανότητα θα ανέβει κι σε σένα δεν μπορεί! 

Νομίζω στη δεύτερη εγκυμοσύνη πάντα αναγκάζεσαι να παίρνεις αγκαλιά το πρώτο σου παιδάκι! Εμένα ήταν η πρώτη εγκυμοσύνη οπότε δεν έχω κάτι να σε συμβουλεψω από προσωπική εμπειρία! 

Όσο μπορείς προσπάθησε να μην τον σηκώνεις ή τουλάχιστον όχι για πολλή ώρα ή με απότομη κίνηση 

Με το καλό ο γάμος και σε λίγο καιρό και το δεύτερο μωράκι! 😊😊

Δημοσίευση

Κορίτσια όσες έχετε πάρει ασβέστιο στην εγκυμοσύνη ή παίρνετε θέλω τα φωτα σας. Η γιατρός μου είπε να πάρω αναβραζον calcioform, εκτός από το ότι νομίζω είναι βαρύ για το στομάχι μου περιλαμβάνει μεγάλη δόση βιταμίνης D και απ' ότι γράφει στο φύλλο οδηγιων λέει να αποφεύγεται στην εγκυμοσύνη. Γιατί το δίνουν τότε;

Μετά βρήκα κάτι χάπια calciofix με D3 και τώρα που μου ήρθαν είδα τα συστατικά και είναι αρκετά χημικά, εγω στα κανονικά μου και αποφεύγω γενικά parabens κλπ, πόσο μάλλον τώρα στην εγκυμοσύνη δεν θέλω! Κολλημένη ξεκολλημενη δεν ξέρω αλλά δεν νιώθω καλά.. κι ο σίδηρος έχει μέσα διάφορα αλλά οκ τον παίρνω γιατί τον χρειάζομαι οπωσδήποτε αλλά αν μπορώ τα άλλα θελω να τα αποφύγω. Εσείς γενικά τι έχετε πάρει και ήταν οκ; 

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Naty_ είπε:

Κορίτσια όσες έχετε πάρει ασβέστιο στην εγκυμοσύνη ή παίρνετε θέλω τα φωτα σας. Η γιατρός μου είπε να πάρω αναβραζον calcioform, εκτός από το ότι νομίζω είναι βαρύ για το στομάχι μου περιλαμβάνει μεγάλη δόση βιταμίνης D και απ' ότι γράφει στο φύλλο οδηγιων λέει να αποφεύγεται στην εγκυμοσύνη. Γιατί το δίνουν τότε;

Μετά βρήκα κάτι χάπια calciofix με D3 και τώρα που μου ήρθαν είδα τα συστατικά και είναι αρκετά χημικά, εγω στα κανονικά μου και αποφεύγω γενικά parabens κλπ, πόσο μάλλον τώρα στην εγκυμοσύνη δεν θέλω! Κολλημένη ξεκολλημενη δεν ξέρω αλλά δεν νιώθω καλά.. κι ο σίδηρος έχει μέσα διάφορα αλλά οκ τον παίρνω γιατί τον χρειάζομαι οπωσδήποτε αλλά αν μπορώ τα άλλα θελω να τα αποφύγω. Εσείς γενικά τι έχετε πάρει και ήταν οκ; 

Εγώ έπαιρνα calcioral μασωμενα δισκία 1 στο δεύτερο τρίμηνο (500mg) και 2 στο τρίτο τρίμηνο (1000mg). Μου είπε να πάρω τα calcioral τα σκέτα όχι με βιταμίνη d αλλά αυτό ίσως γιατί είχα κάνει εξέταση και είχα πολύ καλή βιταμίνη d. Το μισούσα βέβαια με το ζόρι το έπαιρνα. Πρέπει να απέχει από σίδηρο γιατί εμποδίζει την απορρόφηση του.

Δημοσίευση
στις πριν 4 ώρες, ο/η Naty_ είπε:

Εγώ παίρνω ακόμα Natecal + D3. Όλα τα συμπληρώματα λένε να αποφεύγονται στην εγκυμοσύνη. Μην ανησυχείς. Αλλά μίλα με το γιατρό σου και μην παίρνεις ότι "θέλεις" εσύ από μόνη σου.

Δημοσίευση
στις πριν 8 ώρες, ο/η marinamanoulitsa είπε:

Γεια σου κορίτσι μου...ναι είχα εγώ στην πρώτη μου εγκυμοσύνη...προσοχή καθόλου σεξ !!! Και επίσης προσοχή όχι βάρη... Αν δεν ανέβει θα πας για καισαρική...έτσι είχαν πει και σε εμένα αλλά τελικά ανέβηκε και πήγα φυσιολογικά!😁

Ναι και μένα μου είπε καθόλου επαφές και προσοχή στα βάρη. Και θα το δούμε μέχρι 30η βδομάδα! Μακάρι να ανέβει κορίτσι Μ και σε εμένα.

στις πριν 7 ώρες, ο/η Christi.D. είπε:

Αφού ανέβηκε σε μένα που την είχα ξεγράψει αυτή την πιθανότητα θα ανέβει κι σε σένα δεν μπορεί! 

Νομίζω στη δεύτερη εγκυμοσύνη πάντα αναγκάζεσαι να παίρνεις αγκαλιά το πρώτο σου παιδάκι! Εμένα ήταν η πρώτη εγκυμοσύνη οπότε δεν έχω κάτι να σε συμβουλεψω από προσωπική εμπειρία! 

Όσο μπορείς προσπάθησε να μην τον σηκώνεις ή τουλάχιστον όχι για πολλή ώρα ή με απότομη κίνηση 

Με το καλό ο γάμος και σε λίγο καιρό και το δεύτερο μωράκι! 😊😊

Σε ευχαριστώ κορίτσι μου, αυτό προσπαθώ, προσέχω όσο γίνεται γιατί όλη μέρα είμαι μόνη μαζι του οπότε δεν έχω και πολλές επιλογές.

Σε ευχαριστώ για τις ευχές χχ

Δημοσίευση

@Naty_ εμενα σ αυτή τηβ εγκυμοσύνη με ενοχλούσε πολυ τ ασβεστιο ατο στομαχι. Ο γιατρός μου είπε να τ κοψω αρκει να βάλω 3 μεριδες γαλακτοκομικα τη μερα. Ενα ποτήρι γάλα, ενα γιαούρτι, γύρω στα 30 γραμμ τυρί αν θυμάμαι καλα, όπως επίσης κ τ κίτρινα τυριά έχουν περισσότερο ασβεστιο. Ρώτα τ γιατρό σου όμως. Εμενα με ξετιναζε.

Δημοσίευση
στις On 28/5/2025 at 10:07 ΠΜ, ο/η Rena92 είπε:

Καλημέρα κορίτσια!! Ναι ναι πρωτομαγιά το είχα… αν θέλετε το ανοίγω, εκτός κ αν θέλει κάποια άλλη κοπέλα 😊

@Rena92 νομίζω μόνο εσυ ειχες θετικό αυτόν τον μήνα, άνοιξε το πρώτο καλοκαιρινό θεματάκι και στείλε μας θετικη ενέργεια!

Δημοσίευση
στις πριν 13 ώρες, ο/η marinaP είπε:

Ναι και μένα μου είπε καθόλου επαφές και προσοχή στα βάρη. Και θα το δούμε μέχρι 30η βδομάδα! Μακάρι να ανέβει κορίτσι Μ και σε εμένα.

Σε ευχαριστώ κορίτσι μου, αυτό προσπαθώ, προσέχω όσο γίνεται γιατί όλη μέρα είμαι μόνη μαζι του οπότε δεν έχω και πολλές επιλογές.

Σε ευχαριστώ για τις ευχές χχ

Γεια σου @marinaP ! Να προσεχείς πολύ τον εαυτό σου και όλα με το καλό, να περάσετε ωραία στον γάμο!
Να σε ρωτήσω, διάβαζα σε ένα θεματάκι ότι κι εσυ προσπαθούσες με Φεμαρα…

Ειχαν αποτέλεσμα; Έχω κι εγώ ΣΠΩ και άστατο κύκλο κάποιες φορές… 
Σε βοηθησαν; Έκανες κι ένεση μετά;

Δημοσίευση
στις πριν 3 ώρες, ο/η Nerina είπε:

Γεια σου @marinaP ! Να προσεχείς πολύ τον εαυτό σου και όλα με το καλό, να περάσετε ωραία στον γάμο!
Να σε ρωτήσω, διάβαζα σε ένα θεματάκι ότι κι εσυ προσπαθούσες με Φεμαρα…

Ειχαν αποτέλεσμα; Έχω κι εγώ ΣΠΩ και άστατο κύκλο κάποιες φορές… 
Σε βοηθησαν; Έκανες κι ένεση μετά;

Καλησπέρα κορίτσι μου! Ναι τα πήρα για 3 μήνες αν θυμάμαι καλά αλλά οχι δεν ειχαν αποτέλεσμα σε εμένα. Εγώ βέβαια είχα ενδομητρίωση, ήταν πιο δυσκολη η σύλληψη.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καλημερα κορίτσια, εμένα η όρεξη για το φαγητό επανήλθε νομίζω, όχι εντελώς αλλά  είμαι αρκετα καλύτερα! Αλλά έχω πονοκέφαλο συχνά πυκνά. Και όσο περνάει η μέρα η κοιλιά φουσκώνει αρκετά! Από κούραση τα ίδια ακόμα έχω. Δευτέρα έχω υπέρηχο και ανυπομονώ να δω το μικράκι ότι είναι καλά. @annie! Εσύ;  @zoepapa αχ βρε κορίτσι μου αυτό με τον εμετό δύσκολο, εμενα μυρωδιές με ενοχλούν αλλά αυτό το πράγμα που περιγράφεις ζορικο! 
    • Εμένα η κολλητή μου είναι γιατρός και δίδασκε καρπα. Οπότε μου έδειξε εκείνη, αλλά δεν έχω κάνει μαθήματα επίσημα και πιστοποίηση, επειδή όταν το έβαλα στο μυαλό μου να κάνω, δεν προλάβαινα να πάω στα σεμινάρια που έβρισκα... Γενικά θέλω να κάνω και θεωρώ ότι είναι πολύ χρήσιμο, ακόμα κι αν το παιδί σου καταπίνει κι έχει μάθει να τρώει, γιατί μια φορά θα γίνει το κακό... Επίσης και για ενηλίκους να έχεις κάνει, η διαχείριση του μωρού είναι τελείως διαφορετική... Οπότε πάλι θέλει μάθημα. Τα κορίτσια που είναι Αθήνα θα ξέρουν να σε κατατοπισουν. 
    • Αχ εγώ χθες ήμουν χάλια και εμετό έκανα συνέχεια και ζαλιζομουν πολύ έχω και χαμηλή πίεση σήμερα λίγο περπάτησα και μου έπεσε το ζαχαρο γενικά καλά πάω 😂. Εσείς;
    • @MarMar90 μου sorry δεν είχα καταφέρει να σου γράψω και την άλλη φορά που έγραψες.. τρέχαμε με το παιδί τότε στο Παίδων.. με κάλυψαν όμως οι κοπέλες που σου απάντησαν!
    • Επειδή νιώθω ότι έγραψα τα του φαγητού λίγο βιαστικά, θα αναλύσω λίγο τι κάναμε εμείς, σύμφωνα με αυτά που θέλαμε και σύμφωνα με τις συμβουλές του παιδιάτρου.  Ο παιδίατρος μάς έκανε εισαγωγή αρκετά νωρίς. Μόλις έκλεισε 4 μηνων (από αρχή του 5ου μήνα δηλαδή) ξεκινήσαμε με τροφές. Εμείς θέλαμε BLW (ακόμα θέλουμε) αλλά μας είπε ότι είναι αρκετά μωρό ακόμα και να το δούμε αργότερα από τον 6ο-7ο, που θα κάθεται και θα πιάνει με τα χεράκια του καλύτερα. Μας είχε ξεκινήσει με τα λαχανικά και με τα κρέατα, που τα κάναμε τελείως πουρέ. Εκεί μας είπε να βάλουμε λίγο ελαιόλαδο, ώστε να είναι πιο απαλή η υφή. Γενικά, επειδή το θεωρώ λίγο βαρύ λάδι, δεν έβαζα και πολύ, ίσα ίσα να τα αλέσει το μπλέντερ καλύτερα. Σε αυτόν τον μήνα δεν μας είχε πει κάτι για νερό και θηλασμό. Οπότε μετά την τροφή, έδινα κατευθείαν γάλα στο γεύμα του. Γιατί δεν ένιωθα ότι χορταινε κιόλας... Εδώ μας είχε πει 2 φορές την ημέρα γεύμα, ένα τυπικό είναι 1μμ και 7μμ, αλλά αυτό ανάλογα με το πρόγραμμα των γονιών.  Όταν έγινε ο μικρός 5 μηνών (στον 6ο μήνα δηλαδή) πήγαμε στο ραντεβού και μας είπε ότι μπορούμε να δίνουμε λίγο πιο αλεσμένες με το πιρούνι διάφορες τροφές, επειδή θα τον βοηθήσουν στα δόντια. Εκεί μας είπε εισαγωγή γιαούρτι, spreads, και ψάρι (ακόμα δεν του το έχουμε δώσει αυτό 😅) και ότι όταν μπουν αυτές οι τροφές, να ξεκινήσουμε με όσπρια και λαδερα, όπως τα φτιάχνουμε εμείς. Του είπα "και μπαχαρικά και όλα;" Και είπε ναι ναι. Οπότε κάτι μπαχαρικά/μυρωδικά, όπως δάφνη, δυόσμος, μαϊντανός, κανέλα, κουρκουμάς, που κάνουν καλό, τα βάζω στο φαγητό του, αλλά πολύ λίγο. Μπαχαρικά τύπου παπρικες, μπούκοβο, καυτερά, βαριά κτλ, δεν θα τα βάλω ακόμα. Μου παρά φαίνονται βαριά. Πχ, του φτιάξαμε φασολάκια, του άρεσαν πάρα πολύ, αλλά στο δικό του δεν είχα βάλει πολλή σάλτσα και πολλά λάδια, αλλά είχε κι ελάχιστο κρεμμυδάκι. 😆 Σε αυτόν τον μήνα, ο παιδίατρος μάς είπε να δίνουμε και λίγο νερό μετά το φαγητό με ένα ποτηράκι με χερουλακι που θα πίνει. Εδώ μας είχε πει γεύματα 4 φορές την ημέρα, δύο φρούτα, δύο φαγητό, με τα τυπικά να είναι 10πμ, 1μμ, 4μμ και 7μμ, (10 και 4 φρούτο, 1 κι 7 γεύμα) αλλά πάλι με το πρόγραμμα ύπνου του μωρού και το πρόγραμμα των γονέων.  Γενικά όμως, άμα έκανα BLW κι εγώ δεν θα έβαζα λάδι. Νεροβραστο, να μπορεί να τα πιάνει και να μην του φεύγουν. Τώρα θα ξαναπάμε παιδίατρο όταν γίνει 7 μηνών, και θα του πω για BLW. Να δω πώς θα αλλάξει η διατροφή του και τι θα μας πει και για το θηλασμό.  Αναφορικά με τον θηλασμό, εγώ κάνω ο,τι νιώθω. Αν βλέπω ότι το παιδί γκρινιάζει και δεν πολύ έχει όρεξη να φάει, θα δώσω λιγότερο φαγητό και περισσότερο στήθος. Αν δω ότι έχει χορτάσει κι έχει φάει 20κγ δε θα δώσω στήθος σε αυτό το γεύμα. Όταν στρώσει το πρόγραμμα και τρώει μεγαλύτερες ποσότητες, θα το ξαναδω. 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...