Μετάβαση σε περιεχόμενο

Αναφορά

• Απαντήσεις

• Καλησπέρα και να σου ζήσει το μωράκι. Έχω κάνει 2 φυσιολογικους τοκετους και πράγματι τον πρώτο μήνα ήμουν λίγο άβολα....Ειχα τον πρωτο μήνα περιοδικά εντονους πόνους ιδιαίτερα όταν πήγαινα να κάτσω ή να σηκωθώ και εννοείται το αίσθημα του συγκαματος που περιγραφεις. Εάν και δεν είχα πάθει ρήξη περινεου αυτό που σου συνέβη μπορεί να προκληθεί όταν είναι μεγαλο το μωράκι (εμένα και τα 2 γεννήθηκαν περίπου 3 κιλά) ή σε πολυωρους τοκετους ή αντίθετα σε πολύ συντομους.  Εννοείται δεν φταις εσύ σε κάτι, θα μπορούσε ο γιατρός αναλογα την εικόνα που είχες κατά τον τοκετό να σε συμβουλεύει να κάνεις ελεγχομενες εξωθησεις ή να κανει αυτός μια μικρή τομή πλαγίως για να μειώσει την πίεση στην περιοχή....Όμως σημασία έχει ότι βλέπεις βελτίωση μέρα με την μέρα και σύντομα θα επανέλθεις. Μεγάλη σημασία να δωσεις στις ασκήσεις κεγκελ. Εγώ και τις 2 φορές τις έκανα ανελλιπώς τον πρώτο καιρό και δεν είχα κανένα θέμα με ακράτεια ούρων, κάτι που βασανίζει πολλές νέες μαμάδες, ουτε με θεματα χαλαρωσης. Μετά τις 40 ημέρες και εφόσον σε δει ο γιατρός σου μπορείς να έρθεις σε επαφή με τον σύζυγο, θα είναι λίγο διαφορετικά στην αρχη αλλά θα επανέλθετε σύντομα σε κανονικούς ρυθμούς και εννοεί εννοείται οτι δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς για το αν είναι εφικτός ο επόμενος τοκετός. Προσπαθησε να είσαι ήρεμη και να χαρείς το μωράκι σου!  
    • Καλησπέρα κορίτσι μου. Σκέψου τα τεστ του φαρμακείου και πολλές φορές δείχνουν ψευδώς θετικό ή ψευδώς αρνητικό τ αποτέλεσμα. Η χοριακη είναι το πιο έγκυρο! Αν όμως βρεις και κάποιο φαρμακείο κάνε ένα τεστ. Καλά αποτελέσματα!🙏🏻
    • Αγάπη όλα σχετικά είναι! Δεν είναι για όλες μας κάτι ονειρικό σαν περίοδος η εγκυμοσύνη, εγώ ΄'ημουν στο κρεβάτι σχεδόν 7 μήνες και σηκωνόμουν μόνο για τα πολύ βασικά και το γιατρό! Οπότε τη βίωσα πολύ αγχωμένη και μετρούσα τις μέρες και έλεγα, ουφ! Περάσαμε και άλλο σκαλοπάτι! Άξιζε φυσικά η όλη ταλαιπωρία αλλά σίγουρα δεν είναι και ό,τι καλύτερο σαν φάση να είσαι τόσο περιορισμένη!Με το καλό το μωράκι σου, όλα καλά θα πάνε!!!
    • Γειά σας κορίτσια, σήμερα η μικρή μου ήταν πολύ ανήσυχη και έμεινε από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 ξύπνια, την έβαζα στήθος και έπινε,τώρα της έδωσα και αντλημενο. Κοιμάται εδώ και 3 ώρες περίπου. Κοιμήθηκα και εγώ 2 ώρες δεν άντεχα άλλο και αύριο θα είμαι όλη μέρα μόνη με το μωρό γιατί πάει μονοήμερη με το σχολείο ο μικρος και θα τον συνοδεύσει ο άντρας μου. Έχω αγχωθεί η αλήθεια είναι αλλά θα την παλέψουμε πιστεύω. Θα δοκιμάσω πρώτα με ένα σεντονακι να δω να μας βολεύει αν και είναι με τις ώρες της αν θα πιασει η όχι στήθος. Δεν τα παρατάω έστω και λίγο την βάζω και βλέπω πως πινει καλυτερα. Το βραδυβδεν θέλει με τίποτα βέβαια.  @Diwni λογικά από αύριο μεθαύριο θα αρχίσει να στρώνει το στήθος σου. Πολύ χαίρομαι για την ανάρρωση σου.  Εγώ σήμερα ακόμα έχω αίμα και πονακια αλλά μου είπε ο γιατρός είναι φυσιολογικό,για το γρομπαλακι μου είπε πως αν δεν πονάει δεν είναι κάτι και ισως είναι λίπος αν κατάλαβα καλά. Θα το παρακολουθησω και θα πάω να με δει.
    • @Elenaki12 εμενα δ με βόλεψαν ποτε οι αντλησεις. Εβγαζα γτ ειχα υπερ παραγωγη. Η μεγαλύτερη ευκολία ειναι ο θηλασμός. Πάρε ποδια κ θα με θυμηθείς. Καμία σχέση με σεντονακι. Στη μεγαλη μ δ ειχα. Πήρα Στη μικρή γτ τ ειχα δει σε μια φίλη μου. Δ υπάρχει τίποτα καλύτερο για τη βόλτα. Πολύ φυσιολογικό ολο αυτό π βίωσες. Είναι μερες ζόρικες Πολύ. Τ παράξενο θα ήταν να ελεγες μονιμως ολα ειναι τέλεια κ ολα ειναι τέλεια. Η μητρότητα έχει κ τις δυσκολίες της. Πολύ καλα εκανες που βγηκες. Κ καθολου τυψεις να μην έχεις αυτές θα μας φάνε να ξέρεις.  Εγω κορίτσια από την καισαρικη ειμαο τέλεια. Παίζει τελικά να ειναι κ στο χέρι τ γιατρού. Ισως βοήθησε π ότι ήμουν σε πολυ καλη φυσική κατάσταση. Σίγουρα το ότι χθες κοιμηθηκα στο κρεβάτι μου. Καθιστή σχεδον αλλα στο κρεβάτι μου. Σήμερα υποφέρω από τ στηθος μου. Γαλα εχβ νορμαλ για τ μωρο. Δ ειναι δηλ ότι εχω άπειρο κ πετρωνει τ στηθος μου. Είμαι ξεκάθαρο οιδημα. Νομίζω ότι θα μ πεσει από τ βαρος. Ξεκιναει 3 δάχτυλα κατω από την κλειδα και πιάνει ολο τ στηθος μέχρι μασχάλη κ λεμφαδενες. Μίλησα με τη μαια τ γνωστά, ζεστές κομπρεσες μασαζ, ίσα ίσα βγαζω μερικες σταγόνες, δ ειναι ότι αδειάζει τ στηθος, κ μετα κρύες κομπρεσες. Ελπίζω να υποχωρήσει τ πρήξιμο τ επόμενο 24ωρο. Το φουλ γαλα τ βγαζω με τ θήλαστρο κ ηρεμω, στις προηγ εγκυμοσύνες δηλ. Σ αυτήν υποφέρω πραγματικα. Μετα λεω μερικες μερες ακομα υπομονή κ θα αρχίσεις να στρώνεις. Τα κορίτσια ειναι ολη την ώρα πάνω από τ κεφαλι τ μωρου. Ευτυχως τ γλυκό μου κοιμαται αρκετα. Τρίτη πρωί έχουμε παιδίατρο. @Maria98 καποια βιάζεται για 2ο? Η ιδεα μ ειναι? Χαχα
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...