Μετάβαση σε περιεχόμενο

Κιλά μετά την γέννα

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλημέρα κορίτσια ήθελα τη γνώμη σας για τρόπους απώλειας βάρους μετά τη γέννα. Γέννησα δύο παιδιά εντός 2 χρόνων και έχω φορτωθεί 20 κιλά που δε λένε να φύγουν με διάφορα προβλήματα μέσης. Γυμναστήριο πάω, θυροειδη ρύθμισα με ενδοκρινολογο αλλά τα κιλά εκεί. Προς το παρόν ίσως φταίει και η κλεισούρα λίγο στο σπίτι και τα τσιμπολογηματα. Από Σεπτέμβρη επιστρέφω δουλειά. Όσες είχατε θέμα πείτε μου καμιά ιδέα παρακαλώ. 

Δημοσίευση

Καλησπέρα κοριτσι μου! Εμένα με βοήθησε πολύ τ εντατικο περπάτημα. Κ γω ειχα 2 μωρα με 21 μηνες διαφορά κ στο 2ο ζορίστηκα να χασω τ κιλα π πήρα, ειχα παρει μολις 12 αλλά μετά τον τοκετο κτλ μ ξέμειναν 5 6 π δ μπορούσα να χάσω με τίποτα. Ξεκινησα λοιπόν κάθε μέρα να περπαταω για μια ώρα. Εντατικά. Σαν να ξεμπλοκαρε ο οργανισμος μου. Απο πάντα περπατουσα αλλά με 2 μωρα μ ήταν δύσκολα. Κοιμιζα τ μεσημέρι τη μεγάλη π ήταν 2 και, τ μωρο στο καροτσι κ περπάτημα.

Δημοσίευση
στις πριν 3 ώρες, ο/η evaioan είπε:

Καλημέρα κορίτσια ήθελα τη γνώμη σας για τρόπους απώλειας βάρους μετά τη γέννα. Γέννησα δύο παιδιά εντός 2 χρόνων και έχω φορτωθεί 20 κιλά που δε λένε να φύγουν με διάφορα προβλήματα μέσης. Γυμναστήριο πάω, θυροειδη ρύθμισα με ενδοκρινολογο αλλά τα κιλά εκεί. Προς το παρόν ίσως φταίει και η κλεισούρα λίγο στο σπίτι και τα τσιμπολογηματα. Από Σεπτέμβρη επιστρέφω δουλειά. Όσες είχατε θέμα πείτε μου καμιά ιδέα παρακαλώ. 

Γεια σου κορίτσι μου! Εγώ είχα δέκα από εξωσωματικες και είκοσι από εγκυμοσύνη😂😁😁😁 έχω χάσει σε ένα χρόνο και κάτι τα 24. Τα πρώτα έφυγαν εύκολα μόνα τους αλλά για τα υπόλοιπα έχω βάλει στη ζωή μου τη θερμιδομετρηση. 

Γυμναστήριο δεν προλαβαίνω, περπάτημα ελάχιστο, οπότε έπρεπε απλά να μειώσω τις θερμίδες. Κατέβασα το yazio και καταχωρω τις θερμίδες που καταναλώνω. 

Χάνω εννοείται πολύ πιο αργά καθώς συνήθως τις ξεπερνάω αλλά τρώω τα πάντα και έχω έναν έλεγχο. Έχασα σε τέσσερις μήνες μόνο πέντε κιλά αλλά χωρίς στέρηση.

Μόλις γυρίσεις στη δουλειά θα γίνει πιο εύκολη η απώλεια.

Δημοσίευση

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια, θα αυξήσω το διάδρομο στο γυμναστήριο. Αλλά με το φαγητό κολλάω διότι το βλέπω σαν διάλειμμα. Ο μικρός δεν του αρέσει το γάλα όσο το φαγητό και η μεγάλη το αντίθετο και όλη μέρα είτε κυνηγάω με γάλα το μωρό είτε με φαγητό τη μεγάλη. Στα διαλείμματα τρώω εγώ 🤣

Δημοσίευση
στις πριν 39 λεπτά, ο/η evaioan είπε:

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια, θα αυξήσω το διάδρομο στο γυμναστήριο. Αλλά με το φαγητό κολλάω διότι το βλέπω σαν διάλειμμα. Ο μικρός δεν του αρέσει το γάλα όσο το φαγητό και η μεγάλη το αντίθετο και όλη μέρα είτε κυνηγάω με γάλα το μωρό είτε με φαγητό τη μεγάλη. Στα διαλείμματα τρώω εγώ 🤣

Ακριβώς έτσι κι εγώ, έβλεπα το φαγητό σαν διάλειμμα. Είχα αποφασίσει ότι θα κάνω γυμναστική γιατί δεν ήμουν σε φάση να κόψω το φαγητό κ δεν είδα καμία διαφορά, ίσα ίσα ένα διάστημα με πολλά τσιμπολογηματα, πήρα κιόλας 1-2 κιλά παρά τη γυμναστική. Για αυτό κατέληξα στη διατροφή κ στο να μετράω τις θερμίδες μου μέσα στη μέρα. Έχω ξεκινήσει πρόσφατα, ελπίζω να καταφέρω να το κρατήσω, αλλά μέχρι στιγμής πάει πολύ καλά.

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η evaioan είπε:

Κορίτσι μου, ως άνθρωπος που κάνω πολλά πολλά χρόνια διατροφή και γυμναστήριο (όχι όσο είμαι έγκυος, εκεί απολαμβάνω τις γουρουνιες μου), θα σου πω με το χέρι στην καρδιά ότι αν δεν κάνεις διατροφή, δυστυχώς δεν θα δεις καμιά αισθητή διαφορά.

Στην κόρη μου πήρα 14. Έχασα χωρίς κόπο τα 10 και μου έμειναν αλλα 4. Γυμναστήριο δεν ήμουν έτοιμη να ξεκινήσω γιατί είχα ένα μωρό κολλημένο πάνω μου που θηλαζε συνεχώς. Ξεκίνησα διατροφή και μην στα πουλογω έχασα περισσότερα από όσα ξεκίνησα την εγκυμοσύνη. Μετα από 1-2 μήνες σιγά σιγά πήγα και γυμναστήριο και με την μικρή 5-6 μηνών, εγώ είχα ήδη τους κοιλιακούς μου πίσω. 

Ξέρω ότι το συναισθηματικό φαγητό δύσκολα κόβεται. Κ μενα τώρα που κουράζομαι πολύ ούσα έγκυος και με ένα ζιζάνιο 17 μηνών χωρίς καμία βοήθεια, είναι η διέξοδος μου. Μόλις την βάζω για ύπνο το βράδυ, κάνω πάρτυ. Αλλά έχω ως δικαιολογία την εγκυμοσύνη. Όταν με το καλό γεννήσω θα επανέλθω στη διατροφή μου, στα ζυγισμένα γεύματα και όλα αυτά τα βαρετά για να επανέλθω 

Είναι καθαρά να το πάρεις απόφαση!! 

Δημοσίευση

Εγώ, κορίτσι μου, να είμαι ειλικρινής, ποτέ δεν κατάφερα να επιστρέψω στα κιλά προ εγκυμοσύνης και εξωσωματικής και να μείνω. Λες και άλλαξε ο μεταβολισμός μου. Δεν πήρα πολλά, αλλά κι απ' αυτα που πήρα, μου έμειναν 5-6 κιλά. Ανέβηκα νούμερο στα ρούχα. Το ίδιο μου λένε και φίλες που γέννησαν τα τελευταία χρόνια (δεν είμαστε και πρώτα νιάτα βεβαια, ίσως φταίει κι αυτο). Τον πρώτο χρόνο ήμουν πολυ κουρασμένη με το μωρό, δεν γυμναζομουν καθόλου, δεν κοιμόμουν... Ούτε έτρωγα πολύ, αλλά δεν έφτανε. Με βοήθησε μία διατροφολόγος που μου έδωσε μια διατροφή στα μέτρα μου και κατάφερα να χάσω 2,5 κιλά. Όμως τα ξαναπήρα. Το τελευταίο εξάμηνο ξεκίνησα γυμναστήριο, όπου κάνω 4 χλμ τη φορά και πρόγραμμα κοιλιακών, κι έχω δει διαφορά. Όχι τόσο στη ζυγαριά όσο στο σώμα μου, την ενδυνάμωση. Επίσης έκοψα τα γλυκά, τουλάχιστον στην καθημερινότητα. Θέλει συνδυασμό άσκησης και διατροφής και πολλή προσπάθεια.

Με δυο μωρά είναι πολύ δύσκολο. Προσπάθησε να βρεις έναν τρόπο που σου ταιριάζει, να μην σε εξαντλεί, ώστε να το τηρήσεις. Εγώ πχ τις αυστηρές δίαιτες δεν τις αντέχω, τα παρατάω. Μια φίλη μου μόνο με αυστηρή διατροφή, χάνει, το παίρνει απόφαση. Πες και στο γυμναστήριο να σου βγάλουν ένα πρόγραμμα για απώλεια βάρους. Μην τα παρατήσεις.🥰😉

Δημοσίευση

@evaioan όχι στο διάδρομο. Ξεκινα περπάτημα εξω. Μιση ωρα εντατικα, την επόμενη βδομάδα μια ωρίτσα, την παρεπομενη ανεβα λιγο ακόμα. Θα ενεργοποιήσει τ οργανισμό σου οσο δ φαντάζεσαι. Εννοείται ότι μετά δ θα φας τ δίπλα. Όπως Εννοείται πως δ γινεται στη φάση π είσαι κ να στερείσαι. Κ σρ καμια φάση βασικα.

Δημοσίευση

Κορίτσια κακά τα ψέματα όπως περιγράφει κι η @Elli13 το βασικότερο είναι η διατροφή, τύπου 80-20 ποσοστό σε σχέση με γυμναστική.

Το περπάτημα επίσης πρέπει να είναι γρήγορο και κοντά μία ώρα για να φέρει αποτέλεσμα. Σίγουρα βοηθά στη λειτουργία της καρδιάς και στη διάθεση!

@evaioan έχω μια ζυγαριά για τα γεύματα του μικρού κι έτσι άρχισα να ζυγίζω και τα δικά μου κι έφερε αποτελέσματα. Αλλά θέλει και διάρκεια,πχ κι όταν τρώω έξω ή 500 θερμίδες παραπάνω πάλι τα καταχωρω γιατί βοηθά στο να μην το επαναλάβω.

Καλύτερα πάντως αργά αποτελέσματα και μόνιμα, αφομοιώνονται καλύτερα!

Δημοσίευση

Κορίτσια μου είστε θησαυρός όχι μόνο για τις συμβουλές αλλά και την αλληλεγγύη που αισθάνομαι και που τόσο έχει ανάγκη κάθε νέα μητέρα διότι εν τέλει σε αυτό το ρόλο της γονεικοτητας υπάρχει μοναξιά και μόνο όσοι τα έχουν περάσει καταλαβαίνουν. 

Κατέβασα θερμιδομετρητη στο κινητό, τρεις μέρες γυμναστήριο και τρεις περπάτημα εναλλάξ από μια ώρα τώρα που δεν έχω τη δουλειά και τα κράτα το απόγευμα λίγο ο σύζυγος. Έχει ο Θεός ελπίζω να τα καταφέρω. Το στόμα θέλει ράψιμο και με βλέπω να βρίσκω παρηγοριά στις τσίχλες, κάτι να μασάω να ξεχνιέμαι. Σας ευχαριστώ πολύ. 

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η evaioan είπε:

Κορίτσια μου είστε θησαυρός όχι μόνο για τις συμβουλές αλλά και την αλληλεγγύη που αισθάνομαι και που τόσο έχει ανάγκη κάθε νέα μητέρα διότι εν τέλει σε αυτό το ρόλο της γονεικοτητας υπάρχει μοναξιά και μόνο όσοι τα έχουν περάσει καταλαβαίνουν. 

Κατέβασα θερμιδομετρητη στο κινητό, τρεις μέρες γυμναστήριο και τρεις περπάτημα εναλλάξ από μια ώρα τώρα που δεν έχω τη δουλειά και τα κράτα το απόγευμα λίγο ο σύζυγος. Έχει ο Θεός ελπίζω να τα καταφέρω. Το στόμα θέλει ράψιμο και με βλέπω να βρίσκω παρηγοριά στις τσίχλες, κάτι να μασάω να ξεχνιέμαι. Σας ευχαριστώ πολύ. 

Θέλει υπομονή μην πέσεις με τα μούτρα σε αφαγια γιατί θα έχεις αντίθετα αποτελέσματα. 

Το πόσα πατατάκια και τζανκ έφαγα όσο υπήρχε η κλεισούρα δεν λέγεται!! 

Τώρα βρήκα παρηγοριά στις ρυζογκοφρετες αλλά κι αυτές θα τις κόψω καθώς πολλά τα συντηρητικά κι οι υδατάνθρακες..

Καλή επιτυχία στην προσπάθειά σου!

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η evaioan είπε:

Έχεις πολύ δίκιο στο θεμα της μοναξιας. Και να προσθέσω ότι και τα πρότυπα που βλέπουμε γύρω μας, που ολες χανουν τα κιλα τοσο γρηγορα, δεν βοηθούν. Μας γεμιζουν αγχος. Με κάποιο τρόπο το σώμα μας αλλάζει μετά την εγκυμοσύνη κ πρέπει να το αγαπάμε για όσα καταφέρνει και να το φροντιζουμε. Πόσο μάλλον μετα απο δύο και τρεις εγκυμοσύνες. 

Αν καταφέρεις και γυμναστήριο κ περπάτημα, με δύο παιδια, είσαι σούπερ!  Στο φαγητό μην κάνεις υπερβολές, χρειάζεσαι την ενέργεια, αλλά όχι τα πολλά λιπαρά κ τη ζαχαρη. Καλή επιτυχία και καλα αποτελεσματα!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Χρύσα μου πως τα πάτε με το μπεμπακι; Πως είναι η καθημερινότητα με τα παιδάκια σου; Το μωρό πως είναι; Πήγατε στους γιατρούς; ❤️❤️
    • Καλησπέρα κορίτσια μου! Εχω πάρα πολύ καιρό να σας γράψω! Εμείς 7 του μήνα θα γίνουμε 2 μηνών! Το μωράκι μ είναι πολύ καλό φτου φτου από την αρχή τα έχουμε πάει πολύ καλά κάνουμε αποκλειστικό θηλασμό είναι φαγανουλης γεννήθηκε 3.400 και έχει φτάσει ήδη τα 5μιση κιλά. Ευτυχώς κολικούς δεν είχαμε μόνο μερικές μέρες στην αρχή είχε αρκετή ενόχληση μέσα στην ημέρα. Το βράδυ από την πρώτη μέρα κάνει 3ωρα, ακόμα δεν κάνουμε σερί όμως όλη τη νύχτα  ξυπνάει μια φορά για να φάει όμως κοιμάται αμέσως….καναμε και συγκίμιση από την αρχή μέχρι πριν από 2 βδομαδες τώρα είναι στην κούνια του μέσα στο δωμάτιο μου και το πρωί που φεύγει ο άντρας μου τον φέρνω στο κρεβάτι για να κοιμηθούμε άλλο ένα 3 ωρο. Έχουμε αρχίσει να γελάμε, βλέπει πολύ καθαρά γιατί με παρακολουθεί πολύ έντονα ακόμα κ αν είμαι πιο μακριά και αν φύγω σπαραζει θέλει να με βλέπει συνεχώς επίσης τσιριζει αν σταματήσουμε να τον κοιτάμε και να του μιλάμε ενώ είναι ξύπνιος και σε καλή διάθεση 🥲😂  έχω να σας πω όμως ότι όσο ωραία και να είμαστε τώρα και όσο φυσική μ βγαίνει η μητρότητα τις πρώτες 2 εβδομάδες είχα baby blues έκλαιγα για όλα τα είχα βάψει μαύρα δεν έβλεπα φως στο τούνελ! Με το που αρχίσαμε τις βόλτες όλα αυτά σιγά σιγά τελείωσαν! Τώρα πάμε κάθε μέρα μια 3ωρη βόλτα και περνάει όμορφα η μέρα μας. Το μόνο μας θέμα είναι ότι το βράδυ κάποιες μέρες θέλουμε πολύ ώρα να κοιμηθούμε κάθεται κ με κοιτάει όσο θηλάζει δεν κλείνει τα μάτια του με τιποτααααα!!! Αλλά θα το βρούμε που θα πάει! Τις περισσότερες μέρες δεν προλαβαίνω να πιω ούτε νερό αλλά δεν θα το άλλαζα με τίποτα ❤️  γράψτε τα νέα σας και σεις κορίτσια έχουμε πολύ καιρό να τα πούμε στην ομαδούλα μας 
    • Κατ αρχάς να σ ζησει τ μωρακι σου! Εγω εμπειρία δ έχω καθώς θήλαζα αποκλειστικά. Αλλα ακριβώς αυτό θέλω να σχολιάσω. Οτι οοτε δ ηξερα ποσο έπιναν. Με τ θηλασμο δ μετρας μλ. Έτσι ακριβώς κ με τ μπουκαλι. Ακόμα είναι σε φάση π πίνουν γαλατακι οποτε τους κάνει κέφι και όσο... αλλες φορές μπορεί να πίνει επειδή πεινάει, αλλες για να νανούριστει. Εφόσον τ βαρος του είναι οκ κ ο γιατρός σ ειπε ότι αναπτύσσεται μια χαρα μην ασχολείσαι με τ ποσο τρωει. Εσύ θα προσφέρεις οπότε νομίζεις ότι θέλει και όσο πιει.
    • Κορίτσια καλησπέρα ❤️ εχω κι εγω καιρό να γράψω και μπηκα να δω τι κάνετε και να διαβασω τα νεα σας. Εμεις σαραντισαμε πριν λιγες μερες και νομίζω σιγα σιγα στρωνει καπως ο ύπνος. Κανουμε μικτη διατροφή αλλα εχω το αγχος μη μου κοπει το γαλα ..Τα βρήκα λιγο σκουρα και ακόμα ειναι μερες που μου φαίνονται βουνό κι αλλες πιο εύκολες. Η μικρη ειναι πολυ καλή απλα εχει θεματα με τη κοιλιτσα της..Επίσης ενω εχω βοήθεια και θα επρεπε μαλλον να χαιρομαι, εγω εχω γεμίσει τυψεις και νιώθω κακη μαμά και οτι θα έπρεπε να αναλαμβανω εξ ολοκλήρου το παιδί μου μόνη μου.. και μετα σκέφτομαι ότι ειναι νωρις ακόμα.. Πανω κατω αυτα τα νεα μου, ομως ολα καλα και προσπαθώ να σκέφτομαι θετικά   
    • Κορίτσια καλησπέρα τι κάνετε;;; Γράψτε τα νέα σας όταν βρείτε χρόνο ❤️❤️❤️ ανυπομονώ ν μάθω πώς τα πάτε με τα ζουζουνακια σας κ αν έχετε βρει τους ρυθμούς σας ❤️❤️❤️
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...