Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα ήμουν 9 εβδομάδων έγκυος κι έγινε παλιδρομη.

Έγινε απόξεση 

Εάν μεινω έγκυος  πριν έρθει περίοδος τι κίνδυνοι μπορει να υπάρχουν ?

Ευχαριστώ 

Δημοσίευση

Καλημέρα κορίτσι μου!
Και εγώ ήμουν 9 εβδομάδων έγκυος και παλινδρόμησε. Έκανα απόξεση.
Από όσο ξέρω καλό είναι να σου έρθει η πρώτη περίοδος και μετά να ξεκινήσεις τις όποιες προσπάθειες.
Εγώ ήμουν από εξωσωματική. Οπότε ο γιατρός μου είπε ότι μπορώ να προχωρήσω σε επόμενη ετ μετά το πέρας δύο περιόδων. Από κει και πέρα βέβαια κανένας δεν σου απαγορεύει το πότε μπορεί να μείνεις έγκυος, απλά θεωρούνε πιο ασφαλή μία κύηση όταν έχει επέλθει πλήρης ανάρρωση του οργανισμού και της μήτρας ειδικότερα. Εγώ να σου πω την αλήθεια μου ξεκίνησα προσπάθειες με το σύζυγο αμέσως, επειδή ξέρω ότι υπάρχει θέμα με το σπέρμα και εδώ και τρία χρόνια δεν έχουμε φυσική σύλληψη δεν έχω λόγο να φοβάμαι για άμεση εγκυμοσύνη. Οπότε είμαι χαλαρή και απλά απολαμβάνω, στο πίιιισω πίιισω μέρος του μυαλού μου υπάρχει η σκέψη ότι μπορεί και να μείνω έγκυος φυσιολογικά, αλλά είναι πολύ άπιαστο όνειρο. Βέβαια αν έρθει κάτι τώρα, ας έρθει.. ποτέ δεν ξέρεις.. μπορεί και να μείνει.. το κάθε σώμα και ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός.

Δημοσίευση
στις On 24/3/2025 at 7:19 ΠΜ, ο/η karra είπε:

Καλησπέρα ήμουν 9 εβδομάδων έγκυος κι έγινε παλιδρομη.

Έγινε απόξεση 

Εάν μεινω έγκυος  πριν έρθει περίοδος τι κίνδυνοι μπορει να υπάρχουν ?

Ευχαριστώ 

Κορίτσι μου λυπάμαι πολύ για την έκβαση αυτή, δυστυχώς σύμβαινει σε 1 στις 4 εγκυμοσύνες, έχει συμβεί και σε εμένα και σε πολλά άλλα κορίτσια στο φορουμ.

Καλύτερα είναι να ζητήσεις ιατρική συμβουλή για αυτό το ζήτημα. Μετά την απόξεση η χοριακή δε μηδενίζει αυτόματα και το ενδομήτριο χρειάζεται κάποιο χρόνο ώστε να αποκατασταθεί. 

Προσωπικά δεν έχω ακούσει περίπτωση να εχει επιτευχθεί εγκυμοσύνη αμέσως μετά την απόξεση και συνήθως προτείνουν ενα διάλειμμα 2-3 μηνών. Ο δικός μου γιατρός μας είχε επιτρέψει να ξεκινήσουμε μετά την πρώτη περίοδο, αλλά επείδη τελικά δεν είχε μηδενίσει η χοριακή μου μας είπε τελικά να περιμένουμε άλλο ένα μήνα. 

Δημοσίευση

Κορίτσι μου λυπάμαι πολύ για την έκβαση της εγκυμοσύνης, δεν είσαι μόνη σου, το έχουμε βιώσεις πολλές (δυστυχώς). 

Σχετικά με επόμενη εγκυμοσύνη, σίγουρα πρέπει να έρθει μία φορά περίοδος (αν όχι 2) ώστε να επανέλθουν οι ορμόνες και το σώμα και μετά μπορείτε να έχετε ελεύθερες επαφές. 

Σε κάθε περίπτωση ρώτησε και το γιατρό σου! Εύχομαι τα  καλύτερα από δω και πέρα 🙏

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...