Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

καλημέρα κορίτσια!! σχετικά με τη nipt, εγώ ειμαι στα 37 δεύτερο μωράκι, όπως τα είπε η @Diwni, ο γιατρός μας είπε οτι αν βγουν καλα τα αποτελέσματα της αυχενικής, (βγήκαν ευτυχώς ολα καλά 😊) οτι λογω ηλικίας κάνουμε και ενα nipt για επιβεβαίωση,  αν δεν έβγαιναν καλά θα πηγαίναμε κατευθείαν σε αμνιο ή τροφοβλαστη.. αυτή είναι η λογική... εγω νομίζω θα το κάνω, πιο πολύ έχω προβληματιστει αν θα πρέπει να κάνω το απλό ( μόνο για τα 3 πιο συνηθισμένα σύνδρομα) η το πιο extended  που πιάνει και άλλα πιο σπάνια... ο προβληματισμός μου είναι ότι έχω ακούσει γενικά ότι για αυτά έχουν μεγαλύτερο ποσοστό να βγουν false positives τα αποτελέσματα... οποτε μετά μπαίνεις σε μια διαδικασία με αμνιο που ίσως τελικά να είναι περιττή... @Eir_maέχετε συζητήσει εσείς καθόλου, αν τελικά το κάνετε,  πιο nipt θα κάνετε?

Δημοσίευση
στις On 8/5/2025 at 12:41 ΜΜ, ο/η Eir_ma είπε:

Καλά δεν είναι πολύ πίσω είναι 15 χρόνων οι μικρές, έχουμε 24 χρόνια διαφορά🤣🤣🤣 Εμένα με έκανε 17 η μανα μου και τις μικρές  41 περίπου.... Πρέπει να της είχαν κάνει και ένεση αν θυμάμαι καλά, θα τη ρωτήσω.

Ας περάσει πρώτα η αυχενική και βήμα βήμα, υγεία να έχουν και ας γίνει ο,τι χρειαστεί. 

Εσύ ποτε θα πας για τον δεύτερο υπερηχο;

Την Πέμπτη έχω! Ανυπομονώ γιατί θα είναι και ο σύζυγος και η μικρή 😅 Στον πρώτο υπέρηχο είχα πάει μόνη μου. 

15 χρόνια διαφορά ε; Ποπο πολλά! 

Για τη nipt μεγάλος προβληματισμός... Εγώ γενικά έχω καταλήξει στο ότι δεν αξίζει γιατί πάλι ποσοστά δίνει και αν πχ έχει 1 στα 50 θα σου πω εγώ πιθανότητα για ένα σύνδρομο, τι κάνεις; Θα πας αναγκαστικά σε τροφοβλαστη ή αμνιο. Οπότε αν αγχώνεσαι πας κατευθείαν σε αυτά (γνώμη μου). Μετά δεν ξέρω και τα σύνδρομα πόσο "κακά" είναι. Πχ εγώ ένα παιδί με σύνδρομο down δεν θα το έριχνα. Τώρα αν ήταν κάποιο σύνδρομο που θα του δυσκόλευε πολύ τη ζωή ίσως ναι. Μεγάλο πρόβλημα όμως....

Είμαι σίγουρη ότι θα πάρεις την καλύτερη απόφαση για εσάς ❤️

Δημοσίευση
στις On 8/5/2025 at 1:18 ΜΜ, ο/η zoepapa είπε:

Εγώ έχω εκτός από τη ναυτία που την παντρεύτηκα ξεκίνησε και η μέση μου να με πεθαίνει . Αυτό με την κοιλιά πραγματικά πλέον φαίνεται ότι είμαι έγκυος δεν ξέρω αν έχει σημασία ότι είμαι στο δεύτερο πάντως στο γιο μου στον πέμπτο είχα φουσκώσει που να καταλάβεις 

Αχ τι θα κάνουμε καλέ με την κοιλιά;;; Εγώ δεν θέλω να το πω στην δουλειά πριν την αυχενική! Ευτυχώς που είχα ήδη κοιλιά και ελπίζω να σκεφτούν όλοι ότι απλά παχυνα 🤣 

Αλλά κι εγώ έχω αρχίσει ότι ζοριζονται τα όργανα μου όπως όταν ήμουν 4-5 μηνών! Και μόλις μπήκα στον 3ο! Που θα φτάσει μετά;;

@Eir_ma πες εσύ που έχεις εμπειρία 😅

Δημοσίευση
στις πριν 12 λεπτά, ο/η Eliza Kats είπε:

Αχ τι θα κάνουμε καλέ με την κοιλιά;;; Εγώ δεν θέλω να το πω στην δουλειά πριν την αυχενική! Ευτυχώς που είχα ήδη κοιλιά και ελπίζω να σκεφτούν όλοι ότι απλά παχυνα 🤣 

Αλλά κι εγώ έχω αρχίσει ότι ζοριζονται τα όργανα μου όπως όταν ήμουν 4-5 μηνών! Και μόλις μπήκα στον 3ο! Που θα φτάσει μετά;;

@Eir_ma πες εσύ που έχεις εμπειρία 😅

Κορίτσι μπήκες στον 3ο μήνα; Καλεεε ποτέ πέρασε ο καιρός! Πόσο είσαι δηλαδή τώρα πως είσαι γενικά; 

Δημοσίευση
στις πριν 11 λεπτά, ο/η Naty_ είπε:

Κορίτσι μπήκες στον 3ο μήνα; Καλεεε ποτέ πέρασε ο καιρός! Πόσο είσαι δηλαδή τώρα πως είσαι γενικά; 

Ε τώρα μπήκα μη φανταστείς 😅 Ημερολογιακα 8+4, αλλά υπερηχογραφικά πρέπει να είμαι 8+2.

Γενικά είμαι καλά. Πράγμα που με προβληματίζει λίγο 😅 Ούτε υπνηλία ούτε ζαλάδες που είχα στην κόρη μου. Και το στομάχι έτσι κι έτσι. Αν εξαιρέσεις την κοιλιά που πριζεται και το στομάχι δεν νιώθω και πολύ έγκυος 😅

Δημοσίευση
στις πριν 3 ώρες, ο/η Eir_ma είπε:

Καλημέρα κορίτσι μου, ο δικός μου λέει ότι με καλή αυχενικη δεν χρειάζεται να κάνω τίποτα.  Και να σου πω την αλήθεια κι εγώ εκεί κλίνω. Αν μου βγει πχ πάνω από 1/1000 σίγουρα δεν θα σκεφτώ να κάνω τίποτα. Αλλά επειδή λόγω ηλικίας πέφτουν παααααρα πολύ αυτά τα ποσοστά, σκέψου για την ηλικία των 40 το ποσοστό για ντάουν είναι 1/60 περίπου δεν βλέπω να πάρω καλά τελικά αποτελέσματα. 

Θα δείξει κορίτσια μου θα σας πω από εβδομάδα τι θα κάνω τελικά. 

Εσείς πώς είστε όλα καλά;;;;

Περίμενε την αίματος για να δεις τα ποσοστά κορίτσι μου!! Εμένα άλλαξαν δραματικά.. Προς το καλύτερο εννοείται!!  Καλά είμαστε μια χαρά!! Εσύ ; 

στις πριν 5 λεπτά, ο/η Eliza Kats είπε:

Ε τώρα μπήκα μη φανταστείς 😅 Ημερολογιακα 8+4, αλλά υπερηχογραφικά πρέπει να είμαι 8+2.

Γενικά είμαι καλά. Πράγμα που με προβληματίζει λίγο 😅 Ούτε υπνηλία ούτε ζαλάδες που είχα στην κόρη μου. Και το στομάχι έτσι κι έτσι. Αν εξαιρέσεις την κοιλιά που πριζεται και το στομάχι δεν νιώθω και πολύ έγκυος 😅

Πωωωωω πως περνάνε οι μέρες ρε συ!! Καλέ μη στεναχωριέσαι!! Εγώ δεν είχα τίποτα!! είχα πολύ κούραση τις πρώτες εβδομάδες αλλά ουσιαστικά τίποτα άλλο. Τώρα μόνο κοιλιά έχω🤣🤣🤣 Κ φουλ ενέργεια πλέον επανήλθα στα φυσιολογικά μου 

Δημοσίευση
στις πριν 27 λεπτά, ο/η Eliza Kats είπε:

Είσαι από τις τυχερές! Σούπερ! Αυτή η βδομάδα έχεις υπέρηχο ε; 

στις πριν 20 λεπτά, ο/η annie! είπε:

Πωωωωω πως περνάνε οι μέρες ρε συ!! Καλέ μη στεναχωριέσαι!! Εγώ δεν είχα τίποτα!! είχα πολύ κούραση τις πρώτες εβδομάδες αλλά ουσιαστικά τίποτα άλλο. Τώρα μόνο κοιλιά έχω🤣🤣🤣 Κ φουλ ενέργεια πλέον επανήλθα στα φυσιολογικά μου 

Κορίτσαρα ουτε τραβήγματα πέρασαν κι αυτά; Εγώ 11+ νιώθω τραβήγματα και κούραση φουλ, η ναυτία έτσι κι έτσι άμα φάω ίσως νιώθω ενόχληση ή μυρίσω κάτι, νιώθω την περασμένη βδομάδα ήταν χειρότερα. Ανυπομονώ για το 2ο τρίμηνο αλλά πρέπει να περάσω κι απ' την αυχενική γαμωτι κι απ' ότι βλέπω άλλο άγχος εκεί! 34 είμαι εγώ τα έκλεισα το Μάρτη. 

Δημοσίευση
στις πριν 23 λεπτά, ο/η Naty_ είπε:

Είσαι από τις τυχερές! Σούπερ! Αυτή η βδομάδα έχεις υπέρηχο ε; 

Κορίτσαρα ουτε τραβήγματα πέρασαν κι αυτά; Εγώ 11+ νιώθω τραβήγματα και κούραση φουλ, η ναυτία έτσι κι έτσι άμα φάω ίσως νιώθω ενόχληση ή μυρίσω κάτι, νιώθω την περασμένη βδομάδα ήταν χειρότερα. Ανυπομονώ για το 2ο τρίμηνο αλλά πρέπει να περάσω κι απ' την αυχενική γαμωτι κι απ' ότι βλέπω άλλο άγχος εκεί! 34 είμαι εγώ τα έκλεισα το Μάρτη. 

Ούτε τραβήγματα έχω, απλά όταν κουράζομαι έχω πονάκια κατευθείαν. Μια χαρά είμαστε ρε ηλικιακά απλά μας πιάνει τρέλα!! Δε θα ξεχάσω ποτέ τη φίλη την αγαπημένη @Nefeliap που ήθελε να κάνει προεμφυτευτικο λόγω ηλικίας κ ο γιατρός της έλεγε δεν υπάρχει κανένας λόγος!! Είναι πολύ λίγες οι πιθανότητες συνδρόμων. Κ αν θυμάμαι καλά ήταν κάπου στα 40α. 

Δημοσίευση

Εγώ κορίτσια θα πάω για αμνιοπαρακέντηση..για να είμαστε σίγουροι μου ΠΕ η γιατρός μ.δεν βγήκε πολύ καλή κ η εξέταση αίματος κ στο ένα από τα δύο ήταν τ αυχενακι τ πιο παχύ..αλλά δεν γίνεται να ναι διαφορετικά γτ είναι πανομοιότυπα..Μ βγάλε για σύνδρομο down 1 στα 372

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Γειά σας κορίτσια μου !!!  Καλα είμαστε κ εμείς,  σχεδόν 5 μηνων 🥰 απίστευτο μου φαίνεται... !!!  Εμείς 6.700 πλέον σε κιλακια κ είμαστε πολύ καλά θεωρώ 😁 κάναμε κ εμείς μια κουβέντα για στερεές,  αλλά από τον 6ο και μετά. Ο ύπνος μας καλά πάει,  σερί πάμε το βράδυ κ υπνακια μέσα στην ημέρα. Έχω θέμα μόνο με το δάγκωμα κορίτσια στο θηλασμό. Δεν ξέρω τι να κάνω,  με έχει σακατεψει 
    • Καλημέρα κορίτσι μου..!!! Εγώ θα πω ότι σε καταλαβαίνω απόλυτα... σε νιώθω σε κάθε λέξη που έχεις γράψει. Εγώ εχθές έπρεπε να παρευρεθώ στη βάπτιση της κολλητής μου.. δεν θα πω ψέματα.. όταν ο παππάς άρχισε να ψέλνει το "Όσοι εις Χριστόν εβαπτίσθητε, Χριστόν ενεδύσασθε" με πήραν τα κλάματα.. και μετά όταν έλεγε ευχές και λόγο της ημέρας.. για όλες τις μανούλες και το όποια γίνεται μανούλα ανεβαίνει πιο εύκολα τα σκαλοπάτια του Παραδείσου. Πήγα σπίτι και όλη την υπόλοιπη ημέρα ήμουν θλιμένη, γιατί σκετόμουν εμένα, και ότι κι εγώ αν όλα πήγαιναν καλά θα είχα τώρα το μωράκι μου στην κοιλίτσα μου. Η φάση ήταν ότι και η κουμπάρα, η νονά του μωρού ήταν έγκυος.. ειρωνεία;;;
    • Καλημέρα κορίτσια. @Sotiria_94 εγώ 3 μέρες δεν είχα σχεδόν καθόλου αίμα κααίτωρα το πρωί που σηκώθηκα ειχα πάλι,είναι φυσιολογικό γιατί κάνει συσπασεις η μήτρα με τον θηλασμό.  Μιλα ομως και με τιν γιατρο σου. Τα λοχεια κρατανε πολλες μερες. Στον γιο μου ειχα 38 μερες καθε μερα. 
    • Θα του στειλω τωρα το πρωι οπωσδηποτε. Απο την ωρα π το ειδα ουτε τον μπεμπη δεν σηκωσα μονο γαλα εφτιαξα μην κανω χειροτερη ζημια και θα σας πω. 
    • Όχι όχι να μην φοβάσαι, δεν χρειάζεται πανικός, απλά παρακολουθα το και αν πιστεύεις πως είναι όντως παράξενο επικοινώνησε με τον γιατρό 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...