Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα σε όλη την ομάδα! Διαβάζω εδώ και πάρα πολύ καιρό διάφορες συζητήσεις εδώ μέσα και να που ήρθε ο καιρός να μοιραστώ κι εγώ κάποιους προβληματισμούς μου μαζί σας. 
Τον περασμένο Σεπτέμβριο του 2024 ξεκίνησα την πρώτη μου προσπάθεια εξωσωματικής χωρίς να υπάρχει κάποιο εμφανές πρόβλημα ούτε από πλευράς μου ούτε από πλευράς του συζύγου. Λόγω ηλικίας αποφασίσαμε να μην αφήσουμε τον χρόνο να περάσει μιας και είμαι ήδη στα 39. Ακολούθησα το βραχύ πρωτόκολλο με αποτέλεσμα να πάρουμε μόνο τέσσερα ωάρια. Τα τρία ήταν ώριμα και από αυτά μόνο ένα κατάφερε να φτάσει σε επίπεδο βλαστοκύστης. Έτσι προχωρήσαμε σε εμβρυομεταφορά με μία βλαστοκύστη άριστης ποιότητας. Το αποτέλεσμα… βιοχημική κύηση. 

Τον Ιανουάριο που μας πέρασε έκανα υστεροσκόπηση θέλοντας να είμαι σίγουρη πως δεν υπήρχε κάποιος πολύποδας που εμπόδισε την ανάπτυξη του εμβρύου. Ο γιατρός δεν εντόπισε τίποτα. Με διαβεβαίωσε πως όλα ήταν πεντακάθαρα. Τέλος Ιανουαρίου ξεκίνησα τη δεύτερη διέγερση με μακρύ πρωτόκολλο αυτή τη φορά. Το αποτέλεσμα σαφώς πιο ελπιδοφόρο. Πήραμε 8 ωάρια από τα οποία γονιμοποιήθηκαν τα 6 και τα 4 έφτασαν στο επίπεδο της βλαστοκύστης. Λόγω της καλής κλινικής εικόνας του οργανισμού μου και της επιθυμίας μας να αποκλείσουμε τη δίδυμη κύηση καταφύγαμε και πάλι σε εμβρυομεταφορά μιας άριστης βλαστοκύστης. Το αποτέλεσμα και πάλι το ίδιο. Ακόμα μία βιοχημική κύηση. 

Έχουμε κάνει όλες τις εξετάσεις με τον σύζυγο και τίποτα δε φάνηκε να ανησυχεί τον γιατρό. Την πρώτη φορά είπαμε έτυχε, αλλά η δεύτερη μας προβλημάτισε. 
Έχω ακούσει διάφορα για τον βελονισμό. Έχει κάποια ανάλογη εμπειρία; 
Είμαι σε απόγνωση. 

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. 

Δημοσίευση

Καλημέρα κορίτσι μου, λυπάμαι πολύ για το αποτέλεσμα.
Μια από τα ίδια είμαι κι εγώ, σε λίγο μικρότερη ηλικία από σένα στα 36 με πρόβλημα όμως στον ανδρικό παράγοντα. Καταφύγαμε στην εξωσωματική γιατί η φυσική σύλληψη μοιάζει με όνειρο θερινής νυκτός. Οπότε και το Δεκέμβριο του 24 μπήκα στη διαδικασία ωοληψίας με φάρμακα κανονικά, δεν κάθισα να ψάξω, μακρύ και βραχύ πρωτόκολλο. Το αποτέλεσμα πολύ καλό, αρκετά ωάρια και αρκετές βλαστοκύστες. Το θέμα είναι όμως ότι όσο άριστα να να μας τα λένε δεν σημαίνει ότι είναι κι όλας. Αυτοί βλέπουν μόνο την εικόνα τις διαίρεσης τους, δεν μπορούν να ξέρουν την εικόνα του DNA τους. Με αποτέλεσμα οι παλίνδρομες και οι βιοχημικές κυήσεις. Και εγώ λόγο καλής κατάστασης της υγείας μου έβαλα ένα για πρώτη φορά. Δυστυχώς ενώ το έπιασα παλινδρόμησε στην 8η εβδομάδα. Τώρα περιμένω να επανέλθει ο οργανισμός για να πάω σε δεύτερη ετ. Αυτή τη φορά λέω να βάλω δύο, άσχετα με τη γνώμη του γιατρού. Κι αν τα πιάσω τα έπιασα.. Θεού δώρο θα είναι. Και ο δικός μου γιατρός το θεώρησε τυχαίο γεγονός. Αλλά εγώ να σου πω την αλήθεια το ψάχνω.
Εξετάσεις για θρομβοφιλία ή αιμοροφιλία έχεις κάνει; Εγώ όχι, και θα κάνω τώρα, πριν μπω στη διαδικασία της ετ. Μπορεί να χρειάζεται με τις εμβρυομεταφορές να παίρνουμε και αντιπηκτικές ενέσεις ή περισσότερη προγεστερόνη. 
Για βελονισμό δεν έχω ακούσει κάτι, οπότε δεν έχω γνώμη. 
Εύχομαι όντως όλο αυτό να οφείλεται απλά σε τυχαίο γεγονός και η επόμενη να είναι και η τυχερή.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...