Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα σε όλη την ομάδα! Διαβάζω εδώ και πάρα πολύ καιρό διάφορες συζητήσεις εδώ μέσα και να που ήρθε ο καιρός να μοιραστώ κι εγώ κάποιους προβληματισμούς μου μαζί σας. 
Τον περασμένο Σεπτέμβριο του 2024 ξεκίνησα την πρώτη μου προσπάθεια εξωσωματικής χωρίς να υπάρχει κάποιο εμφανές πρόβλημα ούτε από πλευράς μου ούτε από πλευράς του συζύγου. Λόγω ηλικίας αποφασίσαμε να μην αφήσουμε τον χρόνο να περάσει μιας και είμαι ήδη στα 39. Ακολούθησα το βραχύ πρωτόκολλο με αποτέλεσμα να πάρουμε μόνο τέσσερα ωάρια. Τα τρία ήταν ώριμα και από αυτά μόνο ένα κατάφερε να φτάσει σε επίπεδο βλαστοκύστης. Έτσι προχωρήσαμε σε εμβρυομεταφορά με μία βλαστοκύστη άριστης ποιότητας. Το αποτέλεσμα… βιοχημική κύηση. 
 

Τον Ιανουάριο που μας πέρασε έκανα υστεροσκόπηση θέλοντας να είμαι σίγουρη πως δεν υπήρχε κάποιος πολύποδας που εμπόδισε την ανάπτυξη του εμβρύου. Ο γιατρός δεν εντόπισε τίποτα. Με διαβεβαίωσε πως όλα ήταν πεντακάθαρα. Τέλος Ιανουαρίου ξεκίνησα τη δεύτερη διέγερση με μακρύ πρωτόκολλο αυτή τη φορά. Το αποτέλεσμα σαφώς πιο ελπιδοφόρο. Πήραμε 8 ωάρια από τα οποία γονιμοποιήθηκαν τα 6 και τα 4 έφτασαν στο επίπεδο της βλαστοκύστης. Λόγω της καλής κλινικής εικόνας του οργανισμού μου και της επιθυμίας μας να αποκλείσουμε τη δίδυμη κύηση καταφύγαμε και πάλι σε εμβρυομεταφορά μιας άριστης βλαστοκύστης. Το αποτέλεσμα και πάλι το ίδιο. Ακόμα μία βιοχημική κύηση. 

Έχουμε κάνει όλες τις εξετάσεις με τον σύζυγο και τίποτα δε φάνηκε να ανησυχεί τον γιατρό. Την πρώτη φορά είπαμε έτυχε, αλλά η δεύτερη μας προβλημάτισε. 
Έχω ακούσει διάφορα για τον βελονισμό. Έχει κάποια ανάλογη εμπειρία; 
Είμαι σε απόγνωση. 
 

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. 

Δημοσίευση

Καλημέρα κορίτσι μου, λυπάμαι πολύ για το αποτέλεσμα.
Μια από τα ίδια είμαι κι εγώ, σε λίγο μικρότερη ηλικία από σένα στα 36 με πρόβλημα όμως στον ανδρικό παράγοντα. Καταφύγαμε στην εξωσωματική γιατί η φυσική σύλληψη μοιάζει με όνειρο θερινής νυκτός. Οπότε και το Δεκέμβριο του 24 μπήκα στη διαδικασία ωοληψίας με φάρμακα κανονικά, δεν κάθισα να ψάξω, μακρύ και βραχύ πρωτόκολλο. Το αποτέλεσμα πολύ καλό, αρκετά ωάρια και αρκετές βλαστοκύστες. Το θέμα είναι όμως ότι όσο άριστα να να μας τα λένε δεν σημαίνει ότι είναι κι όλας. Αυτοί βλέπουν μόνο την εικόνα τις διαίρεσης τους, δεν μπορούν να ξέρουν την εικόνα του DNA τους. Με αποτέλεσμα οι παλίνδρομες και οι βιοχημικές κυήσεις. Και εγώ λόγο καλής κατάστασης της υγείας μου έβαλα ένα για πρώτη φορά. Δυστυχώς ενώ το έπιασα παλινδρόμησε στην 8η εβδομάδα. Τώρα περιμένω να επανέλθει ο οργανισμός για να πάω σε δεύτερη ετ. Αυτή τη φορά λέω να βάλω δύο, άσχετα με τη γνώμη του γιατρού. Κι αν τα πιάσω τα έπιασα.. Θεού δώρο θα είναι. Και ο δικός μου γιατρός το θεώρησε τυχαίο γεγονός. Αλλά εγώ να σου πω την αλήθεια το ψάχνω.
Εξετάσεις για θρομβοφιλία ή αιμοροφιλία έχεις κάνει; Εγώ όχι, και θα κάνω τώρα, πριν μπω στη διαδικασία της ετ. Μπορεί να χρειάζεται με τις εμβρυομεταφορές να παίρνουμε και αντιπηκτικές ενέσεις ή περισσότερη προγεστερόνη. 
Για βελονισμό δεν έχω ακούσει κάτι, οπότε δεν έχω γνώμη. 
Εύχομαι όντως όλο αυτό να οφείλεται απλά σε τυχαίο γεγονός και η επόμενη να είναι και η τυχερή.

Δημοσίευση

Καλησπέρα melitini… Εύχομαι η δεύτερη να είναι και η τυχερή για σένα. ❤️ Φυσικά… έχω κάνει σχεδόν όλες τις εξετάσεις από την πρώτη κιόλας προσπάθεια κι έχω επισκεφτεί και αιματολόγο η οποία με διαβεβαίωσε πως όλες οι εξετάσεις είναι ιδανικές. 
Μάλιστα και στις δυο προσπάθειες μόλις έκανα την εμβρυομεταφορά ξεκινούσα και προγεστερόνη αλλά και ενέσεις αντιπηκτικές για παν ενδεχόμενο. Οπότε μου είπε η αιματολόγος πως σωστά το χειρίστηκε ο γιατρός μου και πως σίγουρα δεν οφείλεται σε αυτό. 
Επόμενη στάση σε ενδοκρινολόγο μήπως και μου δώσει να κάνω εξειδικευμένες εξετάσεις και βρεθεί κάτι. 
Τι να πω… από κάπου πρέπει να πιαστώ… Ξέρω πως δεν πρέπει να το βάλω κάτω αλλά οι αντοχές αρχίζουν και μειώνονται… 

Πότε με το καλό θα προχωρήσεις εσύ στην επόμενη προσπάθεια, κορίτσι μου; 

Δημοσίευση

Σε ενδοκρινολόγο γιατί να πας αν δεν υπάρχει κάτι που να δείχνει πως υπάρχει κάποιο θέμα;
Εγώ θα σου πρότεινα αφού δεν έχει βρεθεί τπτ να ξανα προσπαθήσεις και να βάλεις δύο.

Εμείς πρώτα ο Θεός μου είπε ο γιατρός ότι μπορώ να μπω σε καινούρια ετ μετά από δύο περιόδους, οπότε όπως τα υπολογίζω μάλλον για Ιούνιο πάω..!!! Ναι να σου πω και την αλήθεια, δεν βλέπω την ώρα..!!!
Σαν πρώτη φορά κι εμένα μου έβαλε ένα χωρίς δεύτερη σκέψη, τώρα όμως έχω σκοπό να βάλω δύο άσχετα με τη γνώμη του. Θα κάνω βέβαια πρώτα κάποιες αιματολογικές εξετάσεις που δεν έκανα γιατί δεν το θεώρησε απαραίτητο αλλά για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο δεν τον ακούω... Μπορεί όντως να ήταν τυχαίο γεγονός, μιας και μου είπε ότι έχω και πολλά και καλά εμβρυάκια, μόνο λίγο τύχη χρειάζομαι.
Εγώ θα πάω με δύο για περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας και από κει και πέρα βλέπουμε..

Δημοσίευση

Σε ενδοκρινολόγο έκλεισα τώρα ραντεβού μιας και ξεψαχνίζοντας όλες μου τις εξετάσεις είδα πως τον Δεκέμβρη είχα TSH 4,29 (γεγονός στο οποίο δεν έδωσε καμία σημασία ο γιατρός) και κάπου διάβασα πως εμβρυομεταφορά πρέπει να γίνεται το πολύ με τιμή 2,50. Δεν είχα ποτέ θέμα με τον θυροειδή αλλά ξέρω πως μετά από φαρμακευτική αγωγή μπορεί να απορυθμιστεί. Πραγματικά δεν ξέρω αν αυτό έπαιξε τον ρόλο του, αλλά κάτι πρέπει να ξαναψάξω μετά και τη δεύτερη βιοχημική. Θα δω βέβαια τι θα μου πει και ο γιατρός μου μιας και έχω ραντεβού την επόμενη Τρίτη. Πραγματικά δεν ξέρω αν υπάρχει και κάτι άλλο που μπορώ να κάνω. 
Πιθανό κι εγώ να προχωρήσω με δύο βλαστοκύστες αυτή τη φορά και μάλλον κι εγώ σκέφτομαι να το δρομολογήσω κατά τον Ιούνιο. Οπότε μαζί θα οδεύουμε… 🥰

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Ναι πραγματικά χωρίς λίστα δε λειτουργεί το μυαλό 🤣 κ φωλιά τώρα που το λες την είχα δώσει. Δε με είχε βολέψει κ πολύ βέβαια. Το λίκνο για μένα είναι ο,τι πιο χρήσιμο, κ πρέπει να το πάρω άμεσα.  Καλά όσο για τα πλυντήρια κι εμείς που είμαστε 5 άτομα βάζουμε σχεδόν κάθε μέρα κ μπορεί κ 2 κ 3 τη μέρα. Τελικα αποφασίσατε ημερομηνία;; Επισης δε μου είπες ποιες ημερομηνίες είπε η αστρολόγος ότι είναι καλές για το Φεβρουάριο;; 😅
    • Δεν το ξέρω αυτό το 6μηνο. Είσαι ιδιωτικός υπάλληλος ή κάτι άλλο; Πχ ελεύθερος επαγγελματίας/ανεργη; Εγω είμαι ιδιωτικός υπάλληλος και επειδή θα πάρω πρώτη φορά αυτές τις άδειες κ τα επιδόματα, τώρα τα μαθαίνω. Έχω δει τους 2 μήνες πριν-2 μετα(κυοφορίας κ λοχείας), μετά το 9μηνο που λέγεται προστασίας μητρότητας κάτι τέτοιο, μετά ένα άλλο που ειναι μειωμένο ωράριο ή το παίρνεις όλο μαζί 3,5 μήνες . Αυτά, συν μια γονική που 2 μήνες πληρώνεσαι 2 όχι, συν την άδεια του έτους. Αυτά είναι; Αν υπάρχει κ κάτι άλλο 6μηνο με ενδιαφέρει 😅 Επισης δε ξέρω αν πρέπει να τα πάρω με συγκεκριμένη σειρά, αν γνωρίζει κάποια κοπέλα ας με βοηθήσει. Προς το παρόν έχω κάνει την αίτηση για το κυοφορίας κ είναι προς πίστωση λέει. Ναι η αλήθεια είναι ότι ο θηλασμός βολεύει. Κ γλιτώνεις πολλά έξοδα συν κόπο να φτιάχνεις γάλατα κλπ να πάει στη σωστή θερμοκρασία, να κουβαλάς μαζί σου μπουκάλια θερμός γάλατα κλπ . Μακάρι να τα καταφέρεις. Να ξέρεις στην αρχή πονάει πολύ, επίσης αν σου πει κανείς ότι δεν έχεις γάλα δεν ισχύει. Αν ξεπεράσεις τον αρχικό πονο(μπορεί κ πληγές) τις πρώτες 1-2 εβδομάδες, μετά δε νιώθεις τίποτα κ είναι πολύ εύκολο. Εμένα δε μου είχε πει κανείς πόσο πονάει στην αρχή κ μου ρθε σοκ. Για συγκοιμηση εγώ είχα λίκνο που ενώνεται με το κρεβάτι, και με βόλευε πολύ αυτό. Ώστε να έχω το μωρό δίπλα αλλά να νιώθω ότι είναι κ ασφαλές. Α επίσης ρώτησα τ γιατρό μου για το maalox, κ μου είπε να μην το παίρνω. Καλύτερα gaviscon αν θέλω λέει 
    • Τι ωραίες αυτές οι κλωτσίτσες!!! Με κλωτσάει κι εμένα πολύ. Και τις τελευταίες μέρες αντιδράει και στις φωνές ή σε έντονους ήχους.  Δυστυχώς τα συμπληρώματα είναι τα περισσότερα βαριά για το στομάχι. Εγώ παίρνω φυλλικό και σίδηρο το μεσημέρι και μαγνήσιο το βράδυ. Έχω 4-5 με αϋπνία. Δεν κοιμάμαι σχεδόν καθόλου. Επίσης έχω και πολύ νευρικά πόδια και δεν ξέρω που να τα βάλω να ηρεμήσουν. Και το χειρότερο έχω πόνο στρογγυλών συνδέσμων. Και αν με πιάσει δεν μπορώ να κουνηθω. Καμία άλλη με αυτά τα συμπτώματα; Περνάει ο καιρός κορίτσια!! Φάγαμε το μισό!!
    • Αυτό με το 6μηνο είναι από τη ΔΥΠΑ. Τελειώνει το 4μηνο από τον ΕΦΚΑ το κυοφορίας/λοχίας και μετά κάνεις αίτηση για το μητρότητας στη ΔΥΠΑ. Ο άντας μου από τώρα έχουν πάρει τα μυαλά του αέρα και μου δίνει την εντύπωση ότι αν μπορούσε να το γεννήσει και να το θηλάσει θα το έκανε.. 🤣🤣🤣 Θέλω κι εγώ πολύ να μπορέσω να θηλάσω. Μόνο που σκέφτομαι ότι αν δεν γίνει αυτό θα πρέπει να δίνω ένα σκασμό λεφτά στα βρεφικά γάλατα που δεν ξέρεις και ποιο θσ του ταιριάξει εν τέλη, θα πρέπει να έχεις το νου σου στο ποσό ζεστό θα είναι το νερό για το γάλα, το να έχεις ένα σορό μπουκάλια, όλα στην αποστείρωση κάθε τρις και λίγο. Ενώ με το θηλασμό το βάζεις στο βυζί και τελειώνει η υπόθεση. Απλά δεν ξέρω πόσο εύκολη είναι η συγκοίμηση.  Και εγώ malox plus παίρνω με οδηγίες γιατρού. Άσε τι γράφει. Εγώ ρώτησα τη γιατρό τι μπορώ να πάρω με την καούρα και μου πρότεινε αυτή το malox plus. Και να σου πω έχω σωθεί. Απλά αντί για 4 κουταλιές του γλυκού παίρνω 2.
    • Ναι χρειαζόμαστε λίστα γτ το μυαλό δεν λειτουργεί! Η μαμά μου πήρε να πλύνει το αυγό. Εγώ κοίταξα λίγο και ξεχώρισα τα ρούχα που είναι 0-3 και 3-6 με μικρή φόρμα. Έχω από φίλη μου , κάποια από τον γιο μου και κάποια καινούργια που αγόρασα. Πρέπει να τα πλύνω κ να τα σίδερωσω (όχι εγώ απαραίτητα). Είπαμε θα πάρω από μια φίλη, λίκνο από μια άλλη , αποστειρωτη μου έστειλε άλλη φίλη μου 😝 έχω μαζέψει από παντού!!! Καρότσι εντάξει έχω δικό μου, και πήρα μια φωλιά ροζ , έτσι για το καλό... Γτ οι φίλες μου είχαν πιο ουδέτερες 😝.  Λίγο πιο χαλαρά είμαι από χρόνο τώρα μιας κ θα γέννησω λίγο πιο μετα. Κορίτσια όλα μου φαίνονται βουνό! Από τις διακοπές κ μετά με έχουν πάρει μπάλα τα πλυντήρια κ τα στεγνωτηρια.. Σαν τη Λερναία Ύδρα ένα βάζεις 2 καινούργια εμφανίζονται... Τι κακό είναι αυτό; 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...