Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Αυτό το θέμα ασχολείται με το άρθρο: Ομφαλοκήλη - Υδροκήλη

Κοριτσια πριν 2 βδομαδες η γιατρος βρηκε οτι η μπεμπα μας εχει ομφαλοκηλη.Μας ειπε να μην ανυσηχουμε και οτι γυρω στον 7ο-8ο μηνα θα φυγει.Βρηκα και δημοσιευσα σχετικο αρθρο το θεμα ειναι ομως οτι εχω βομβαρδιστει με πληροφοριες που λενε οτι η ομφαλοκηλη χρηζει οπωσδηποτε εγχειρησεις και οτι μπορει να αποβει μεχρι και μοιραιο για το παιδι.Κοντευω να τρελλαθω μαλιστα το διαβασα και σε ενα αρθρο της παιδιατρικης και εχω χασει την γη κατω απο τα ποδια μου.Η γιατρος μας ειπε οτι ακομα και αν φτασει σε μεγεθος μανταρινιου να μην τομαξουμε και δεν εκανε καθολου λογο για εγχειρηση.Σας παρακαλω αν ξερετε κατι πειτε μου γιατι κοντευω να πεθανω απο φοβο και αγωνια!Το καριτσακι μου ειναι 2μηνων και 2εβδομαδων και αν παθει κατι θα πεθανω!Σας παρακαλω πειτε μου τη γνωριζεται η πιθανη σας εμπειρια.

Ευχαριστω

Δημοσίευση

μαριλένα μου καλημέρα, νομίζω ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείς τόσο αφού και η γιατρός σου είπε το ίδιο. Εμένα η αδερφή μου γέννησε δίδυμα κοριτσάκια, το ένα λοιπόν είχε μια ομφαλοκήλη τόσο μεγάλη σαν μανταρίνι. Μέχρι τον 6ο μήνα της, είχε σχεδόν εξαφανιστεί. Πάντως και εγώ από ψάξιμο που είχα κάνει τότε είχα βρεί ότι δεν το πειράζουνε μέχρι τα παιδάκια να κλείσουν τα τρία τους χρόνια. Εγώ θα σου πρότεινα απλώς να το παρακολουθείς και να μην στεναχωρίεσαι, όλα θα πάνε καλά.

Δημοσίευση

μαριλένα μου καλημέρα, νομίζω ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείς τόσο αφού και η γιατρός σου είπε το ίδιο. Εμένα η αδερφή μου γέννησε δίδυμα κοριτσάκια, το ένα λοιπόν είχε μια ομφαλοκήλη τόσο μεγάλη σαν μανταρίνι. Μέχρι τον 6ο μήνα της, είχε σχεδόν εξαφανιστεί. Πάντως και εγώ από ψάξιμο που είχα κάνει τότε είχα βρεί ότι δεν το πειράζουνε μέχρι τα παιδάκια να κλείσουν τα τρία τους χρόνια. Εγώ θα σου πρότεινα απλώς να το παρακολουθείς και να μην στεναχωρίεσαι, όλα θα πάνε καλά.

Δημοσίευση

Δημοσίευση

• 4 months later...
Δημοσίευση

Χαίρομαι που η Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου ακολουθεί τα ευρωπαικά πρωτόκολλα βασισμένα σε εμπεριστατωμένη ιατρική. Πράγματι η ομφαλοκήλη δεν χρειάζεται επέμβαση παρά μόνο εάν συνεχίσει να προβάλλει μετά την ηλικία των 3-4 ετών. Συνήθως κλείνει μόνη της γιατί απλά ο ομφαλός σε μερικά παιδιά αργεί να ουλοποιηθεί. Διαβάστε σχετικά άρθρα στο http://healthsites.in.gr/imarinopulos/

Δημοσίευση

Χαίρομαι που η Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου ακολουθεί τα ευρωπαικά πρωτόκολλα βασισμένα σε εμπεριστατωμένη ιατρική. Πράγματι η ομφαλοκήλη δεν χρειάζεται επέμβαση παρά μόνο εάν συνεχίσει να προβάλλει μετά την ηλικία των 3-4 ετών. Συνήθως κλείνει μόνη της γιατί απλά ο ομφαλός σε μερικά παιδιά αργεί να ουλοποιηθεί. Διαβάστε σχετικά άρθρα στο http://healthsites.in.gr/imarinopulos/

Δημοσίευση

Δημοσίευση

Mama marilenas μην ανησυχεις.Το αγορακί μου είχε ομφαλοκήλη σχεδον απο τότε που γεννηθηκε κ εξαφανίστηκε λιγο πριν τον 4ο.Απο οτί εχω ξέρω ελαχιστες περιπτώσεις χρειαζοντε επεμβαση,Καλο ειναι να το παρακολουθεις ετσι κ αλλιως μην βγαζει καποιο υγρο κτλ

Δημοσίευση

Mama marilenas μην ανησυχεις.Το αγορακί μου είχε ομφαλοκήλη σχεδον απο τότε που γεννηθηκε κ εξαφανίστηκε λιγο πριν τον 4ο.Απο οτί εχω ξέρω ελαχιστες περιπτώσεις χρειαζοντε επεμβαση,Καλο ειναι να το παρακολουθεις ετσι κ αλλιως μην βγαζει καποιο υγρο κτλ

Δημοσίευση

Δημοσίευση

Καλη μου καλησπερα ο μικρος μου γιος μου εκανε υδροκηλη μεσα σε 8 μηνες δεν ειχε τπτ απο 2 μηνων το παρουσιασε.Ξερω οτι απορροφητε απο τον οργανισμο.Αυτο ξερω αυτο λεω ευχομε ολα να σου πανε καλα:) .

Δημοσίευση

Καλη μου καλησπερα ο μικρος μου γιος μου εκανε υδροκηλη μεσα σε 8 μηνες δεν ειχε τπτ απο 2 μηνων το παρουσιασε.Ξερω οτι απορροφητε απο τον οργανισμο.Αυτο ξερω αυτο λεω ευχομε ολα να σου πανε καλα:) .

Δημοσίευση

• 9 months later...
  • 7 months later...
Δημοσίευση

Καλημέρα σας,

Η κόρη μου, τον Απρίλιο γίνεται 5 ετών, παρουσιάζει την εικόνα που φαίνεται στην επισυναπτόμενη εικόνα. Θα ήθελα μια υπεύθυνη γνώμη για το εάν χρειάζεται κάποια επέμβαση. Μπορεί κανείς να με βοηθήσει?

Δημοσίευση

Αγαπητη κα Ηλιοπούλου

Μπορείτε να στείλετε φωτογραφία της μικρής στο προσωπικό μου email imarinopulos@doctors.org.uk ή να με επισκεφθείτε στο ιατρείο μου στη Θεσσαλονίκη.

Με εκτίμηση

Μαρινόπουλος Γιάννης

Παιδοχειρουργός

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καλησπέρα κορίτσι μου..έχω και εγώ μια μικρούλα σχεδόν 2μιση χρονών και είναι και εμένα απαιτητική..ενώ στις γιαγιάδες της είναι το πιο υπακούω παιδί, στο σπίτι γίνεται χαμός και πετάει πράγματα αν δε περάσει το δικό της..ίσως πρέπει να κάνουμε λίγο υπομονή γιατί αυτό με το σχολείο και τη πειθαρχία δε το πιστεύω γιατί εγώ τη πάω ήδη απ' το Σεπτέμβρη και είναι απ' τη πρώτη μέρα μέχρι και σήμερα το καλύτερο παιδί, αλλά στο σπίτι συνεχίζει να πετάει τα πάντα ακόμα και το φαγητό της..δε ξέρω τι να κάνω για να της κόψω όλα αυτά..λέω πως μου βγάζει το λάδι και όλοι με λένε υπερβολική γιατί πουθενά αλλού δε τα κάνει αυτά που κάνει σε εμένα 
    • Στα δικα μας νεα κοριτσια μου, εμεις Τριτη πηγαμε γιατρο κ ημουν 33+3! Οι ζουζουνες ηταν μια χαρα κ σε βαρος τις εβγαλε 2090 τη μικρη κ 2350 τη μεγαλη!!💗💗✌️ Η μικρη πηρε αρκετα μπορω ν πω.. Τωρα θ μας ξαναδει την τεταρτη μ το καλο π ειναι κ τα γενεθλια του αντρα μου!!!🎂🎉🎉 Αν κρατηθουν ως την 37η εβδ θα βγουν πολυ καλες σε βαρος αλλα εχω μια αισθηση οτι δν θα φτασουμε ως εκει... εχω ενα feeling για τελος ιανουαριου... ισως ειναι κ ιδεα μου επειδη βαραινω αρκετα... Κατα τα αλλα κρυωσα μεσα στ βδομαδα.. ξεκινησα με μπουκωμα κ λιγο βηχα κ την Τεταρτη εκανα δεκατα/πυρετο ως 37,8.. δν προλαβα ν παρω παρακεταμολη γτ μας ειχε τελειωσει κ οταν μου εφερε ο αντρας μου την αλλη μερα το πρωι, ευτυχως ξυπνησα απυρετη κ δν ξανανεβασα.. μια μερα κρατησε αυτο μ τον πυρετο... μπουκωμα κ λιγο βηχα εχω ακομα (οχι βαθυ βηχα αλλα αυτο π κτ σε γαργαλαει κ βηχεις γ ν φυγει) κ δε μπορω ν κανω πλυσεις γτ ματωνει η μυτη μου.. ηδη εχει ματωσει 3 φορες σε 6 μερες...🫤
    • Ευχαριστω Ελενακι μου για τις ευχες!!! 🫶💞😊 να ειμαστε ολοι καλα, με υγεια πανω απ ολα κ να ερθουν αξεχαστες κ μοναδικες στιγμες ευτυχιας!!!🧿🙏✨️ Πωωωωω!!!! Εφτασε η στιγμη!!! 🫣😁🎆 Με το καλο ολα κ να ερθει η ζουζουνιτσα γερη στην αγκαλια σας!!!💖👩‍🍼🎉✨️🧿🙏🌺 Εγω κοριτσια μου φοβαμαι καπως... δν το κρυβω... κ γ τις ζουζουνες αν θα ειναι καλα ή αν θ χρειαστουν θερμοκοιτιδα, αν θα θηλασω κ πως θ παει, η ταλαιπωρια της καισαρικης, η νεα πραγματικοτητα στ σπιτι κ οι νεοι ρυθμοι.... Ολο αυτο το αγνωστο... χθες με επιασαν κ τα κλαματα οταν τα συζητουσαμε μ τον αντρα μου... ειναι λογικο να αγχωνομαστε κ ειναι υγειες ν το εξωτερικευουμε... οχι οτι δν ανυπομονω ν γνωρισω τις κουκουνιτσες μας π κανουν τραμπολινο στην κοιλια μου αλλα οσο να πεις, στην κοιλια ειναι πιο safe τα πραγματα.... μετα αρχιζουν τα ζορια κ παραλληλα οι λεξεις ευτυχια κ αγαπη θα παρουν μια αλλη διασταση....
    • Περιττη λες ε;;  Εγω κοριτσια μου εχω φουλ δανεικα ρουχαλακια αλλα λεω γ την εξοδο απ το μαιευτηριο ν παρουμε καινουρια..  Και εχω κι εγω το διλημμα ν τους βαλω φορμακια κ φορμα εξοδου ή σετακια με μπουφαν κ κουβερτουλες;; Αυριο ειναι ανοιχτα τα μαγαζια εδω στην αθηνα λογω 1ης κυριακης εκπτωσεων οποτε ισως ριξω μια γρηγορη ματια κ παρω κτ γ ν τα πλυνω, να σιδερωθουν ν ειναι ετοιμα... δν εμεινε κ χρονος γ χασιμο...
    • Ω ρε μια κοριτσαρα Λευκη μου!!! 💖🌸 Με το καλο!!!💞✨️🎉🫶🧿🙏🎈 Υπομονη μια βδομαδουλα τωρα να την ξαναδειτε!!!
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...