Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση
στις πριν 53 λεπτά, ο/η sasaki_g είπε:

Καλημέρα κορίτσι μου!

Αύριο έχω ραντεβού με την ενδοκρινολόγο, θα σε ενημερώσω για το τι μου είπε. Στο μεταξύ έχω περιορίσει από μόνη μου ζυμαρικά, γλυκά ψωμιά.. Θα δούμε!

Με το καλό @sasaki_g!Κι εγώ φούλ..Όλα αυτά!Αλλα και τα φρούτα..Γιατί φρούτα έτρωγα πολλά.Αυτό μου στοιχίζει περισσότερο!

• Απαντήσεις 139
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση
στις πριν 58 λεπτά, ο/η Gianna7 είπε:

Με το καλό @sasaki_g!Κι εγώ φούλ..Όλα αυτά!Αλλα και τα φρούτα..Γιατί φρούτα έτρωγα πολλά.Αυτό μου στοιχίζει περισσότερο!

Αχ κ εγώ με τα φρούτα έχω πάθει εμμονή, απλά προσπαθώ να μην τρώω πολύ γλυκά φρούτα τουλάχιστον.. Τι να πω, ειλικρινά χίλιες φορές να μου κόψεις μαχαίρι σοκολάτες κ γλυκά σ αυτή τη φάση παρά τα φρούτα μου!!

Δημοσίευση

Καλησπέρα!! 🙂

Πως τα πάτε με την ζέστη; 🥵

Διάβασα κάπου πως μέχρι και την 36 εβδομάδα πρέπει να είναι έτοιμη η βαλίτσα του μαιευτηρίου.. Εσείς ποτέ σκέφτεστε να ξεκινήσετε; Έχω διαβάσει κάποιες λίστες αλλά αν έχετε κάποια συμβουλή για την ετοιμασία της θα χαρώ να ακούσω!! 

Δημοσίευση

Καλημερα κοριτσια τι κανετε πως ειστε?εγω εκανα την καμπυλη κ μου βγηκε ανεβασμενη στην τριτη μετρηση..εχω ξεκινησει διατροφη αλλα δεν την παλευω...πειναωωωωω...εσεις πως πατε απο ορεξη?

Δημοσίευση

Καλημέρα κορίτσια!Η ζέστη είναι αφόρητη..Πρήζονται χέρια και πόδια και δεν μπορώ να κουνήσω..Κλεισμένη στο σπίτι με aircodition ..Δεν κάνω βήμα έξω αυτές τις μέρες με τον καύσωνα..Τι περνάμε οι έγκυες του καλοκαιριού!!!!

@Giotaki86αχ καλωσήρθες στις ''γλυκούλες΄΄΄΄🍭Υπομονή...Εσένα η τρίτη ε?Εμένα η δεύτερη βγήκε πολύ ανεβασμένη..Τώρα με το διαιτολόγιο εγώ βασικά δεν πεινάω..΄Ίσα ίσα συνέχεια τρώω γιατί μου έχει τα τρία βασικά γεύματα πρωι μεσημέρι και βράδυ και δύο ενδιάμεσα..ΟΙ συνδιασμοί είναι το θέμα..Οι λίγοι υδατάνθρακες και η περισσότερη πρωτείνη ..Που σε κρατάει πιο χορτάτη..Εσύ πεινάς παρόλαυτά ε?Εμένα μου λείπουν τα φρόυτααα...Έτρωγα πολλά και τώρα 1με 2 το πολύ την ημέρα επιτρέπεται..Και αυτή η έννοια συνέχεια με τις μετρήσεις μετά το φαγητό..Είναι ψυχαναγκαστικό..

Εσάς σας είπαν οτι μπορείτε να τρώτε κάποιο γλυκό που και που

με στέβια?Εμένα μου το επέτρεψε..Απλά δεν ξέρω κατα πόσο κάνουν καλό οι γλυκαντκές ουσίες ασπαρτάμη κτλ στο μωρό...

Δημοσίευση

Αχ δεν μπορω να κανω ακριβως το διαιτολογιο γιαυτο πειναω...τσιμπολογαω συνεχεια διαφορα..μου μειωσε τους υδατανθρακες το βραδυ κ μου εβαλε περισσοτερη πρωτεινη..προσπαθω τι να κανω...την Δευτερα εχω γιατρο να δουμε το μπομπιρακι μας ποσο μεγαλωσε..

Εντωμεταξη κ εγω ολη μερα μεσα με το aircondition δεν αντεχω καθολου εξω..αντε να περασει κ ο Αυγουστος να μπουμε στην τελικη ευθεια🥰🥰

Δημοσίευση

Καλημέρα σας κορίτσια! Εμένα η ενδοκρινολόγος μου έδωσε γενικές οδηγίες προς το παρόν, όχι συγκεκριμένο διαιτολόγιο. Καθόλου γλυκά, ααντε κανένα με στέβια αλλά μια στο τόσο, 3 μερίδες φρούτα τη μέρα, μέχρι 3 φέτες ψωμί αλλά όχι τοστ, 1 κούπα ρύζι ή 2 κούπες ζυμαρικά. Θα ξανακάνω μέτρηση όμως αρχές Αυγούστου γιατί μου είπε ότι την καμπύλη την έκανα αρκετά νωρίς (21η βδομάδα). Προς το παρόν δε κάνω καθημερινά μετρήσεις.. θα δούμε!

Δημοσίευση

Πως πάει κορίτσια; Κάνατε το doppler; Το έκανα την Δευτέρα και δόξα τω Θεώ φαίνονται να είναι όλα καλά!! 

@Βάσω98 με το καλό το μπεμπάκι!! 🩵

Και τα 2!! Εγώ πήρα τα περισσότερα με μακρύ. Σκέψου πως το κοντό θα του το φοράς από μέσα στο κρύο… γενικά μην πάρεις πολλά, αλλάζουν γρήγορα νούμερο!! 

Δημοσίευση
στις On 6/8/2025 at 7:35 ΜΜ, ο/η Demi. είπε:

Πως πάει κορίτσια; Κάνατε το doppler; Το έκανα την Δευτέρα και δόξα τω Θεώ φαίνονται να είναι όλα καλά!! 

@Βάσω98 με το καλό το μπεμπάκι!! 🩵

Και τα 2!! Εγώ πήρα τα περισσότερα με μακρύ. Σκέψου πως το κοντό θα του το φοράς από μέσα στο κρύο… γενικά μην πάρεις πολλά, αλλάζουν γρήγορα νούμερο!! 

Σ' ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου ..με το καλό το μωράκι σου κι εσένα ♥️

• 2 weeks later...
Δημοσίευση

Πώς πάτε κορίτσια;; Πότε περιμένετε;; Ποια εχει πρώτη σειρά 🫣

Εγώ κανονικά 11/10. Αλλά δεν θα αντεξω μέχρι τότε. Λεω να παω τέλος Σεπτεμβρίου και πάλι ίσα που θα αντέξω. Νιώθω τόσο κουρασμένη με τον μικρό όλη μέρα. Η κοιλιά μου σχεδόν αγγίζει τα πόδια μου😵‍💫 νιώθω σαν να γεννάω αύριο.... Τελικά όντως η δεύτερη εγκυμοσύνη είναι πολύ δύσκολη...

Επίσης πριν μια βδομάδα είχα αυτή την βλέννα που λένε, την τραχιλικη. Στον γιο μοθ δεν την θυμάμαι καθόλου 

Δημοσίευση

Καλημερα κοριτσια πως ειστε?

Εγω τελικη ημερομηνια εχω 24/10 αλλα νωριτερα θα παω γιατι ειμαι με καισαρικη.

Ανυπομονω να περασει ο καιρος..πολυ κουραση εχω κ εγω..

Ετοιμασατε πραγματα?εγω τωρα θα αρχισω να ετοιμαζω ρουχαλακια..το καροτσι,το ριλαξ,κουνια τα εχω απο το πρωτο παιδακι οποτε τα ρουχαλακια εχω να ετοιμασω κ ειμαι ετοιμη!!εσεις??

Δημοσίευση

Γεια σας μανούλες !! Έχω 28/09 και φαντάζομαι θα πάει αρχές Οκτώβρη μιας και είναι το πρώτο μου μωράκι. 😊 Έχω ξεκινήσει περπάτημα/ασκήσεις και η βαλίτσα είναι σχεδόν έτοιμη!! 😮‍💨🙂 

@marinaP Για να είναι χαμηλά η κοιλίτσα και να έχει φύγει το πώμα λογικά είσαι πολύ κοντά κορίτσι μου!!

Εύχομαι σε όλες μας με ένα πόνο και να  έχουμε μια καλή λοχία!! 🫶🏻

Δημοσίευση

Και εγώ όλα τα έχω από τον μικρό, μόνο ρουχαλακια πήρα τώρα γιατί είναι κοριτσάκι 🩷 έχω πλύνει αρκετά, θα φτιάξω από βδομάδας την βαλίτσα, να μπω 34 εβδομάδα και θα αρχίσω να την ετοιμάζω 🫣 εδώ και 3 μέρες έχουν ξεκινήσει καούρες, στον γιο μου το είχα στο πρώτο τρίμηνο, τώρα στον τελευταίο μήνα 🤷🏻‍♀️ πολύ ενοχλητικό και μόνο το βράδυ που θα ξαπλώσω.

Η αλήθεια αυτή την βλέννα την είχα και πριν λίγες μέρες... Δεν ξέρω τι γίνεται. Όπως και να έχει νιώθω τόσο κουρασμένη και δεν μπορώ να κάνω πανω από 5 βήματα 🥴 υπομονή και περιμένουμε..

• 2 weeks later...
Δημοσίευση

Καλημέρα κορίτσια 

Εμείς είμαστε στο μαιευτήριο από χθες γιατί από το Σάββατο μέχρι χθες δεν ένιωθα καθόλου την μικρή. Είμαι στις 35 κ 2. Γενικά την ένιωθα πάρα πολύ όλη μέρα από το Σάββατο κ μετά ήταν σαν να μην ήμουν έγκυος. Τίποτα. Τι γλυκό, τι κρύο νερό ήπια, φαγητό, τίποτα. Χθές το βράδυ την ένιωσα ευτυχώς να αλλάζει καπως θέση αργά, νοχελικα. Αύριο θα κάνουμε και ένα σκαν να μετρήσουμε τη μικρή, οι παλμοί ευτυχώς όλα καλά. Και αν και αύριο είναι τόσο νοχελικη και οι μετρήσεις καλες θα γεννησουμε 🥹🩷

Δημοσίευση

Καλησπέρα κορίτσια! Βγήκα την Δευτέρα από τη κλινική. Δεν γεννησαμε ευτυχώς η μικρή κινήθηκε επιτέλους. Απλά μαλλον επειδή πήρε τη θέση της δεν της άρεσε, εχει τυλιχτεί και ο ομφάλιος γύρω της οπότε ίσως αυτό την αναστάτωσε και δεν κλωτσούσε. Προσ το παρόν όλα καλά απλά νιώθω πάρα πολύ κουρασμένη! Και θέλω παρα πολύ να γεννήσω πραγματικά. Δεν μπορώ να κινηθώ πλεον!

Δημοσίευση
στις On 11/9/2025 at 4:14 ΜΜ, ο/η marinaP είπε:

Kαλησπέρα κορίτσια!Πώς είστε?

@marinaPΕυτυχώς που πήγαν όλα καλά😊

Εγώ ταλαιπωρούμαι με τον διαβήτη κύησης..Εχω ξεκινήσει ινσουλίνη και το παρακολουθούμε..Έχει ρυθμιστεί ευτυχώς και στο doopler έδειξε ότι η μικρή έχει φυσιολογικές μετρήσεις..Ούφ..

Επίσης εσάς έχουν πάρει θέση τα μωράκια σας?

Εμένα είναι με ισχιακή προβολή  η μικρή μου..Και μάλλον εκεί θα μείνει ..Καθώς είμαι 34 βδομαδών και από εδώ και πέρα δύσκολα αλλάζουν με το κεφαλάκι προς τα κάτω..Πόσο περπάτημα και ασκήσεις να κάνω..Το πιο πιθανό είναι να πάω με καισαρική ..

ΠΗΤ έχω 25 Οκτωβρίου..Αλλα πιστεύω θα με πάει νωρίτερα ο γιατρός..

Εσείς??????

Ευχομαι με το καλό [smilie=icon_flower:🧡👶Να έχουμε όλες καλές γέννες!

Δημοσίευση
στις On 15/9/2025 at 3:55 ΜΜ, ο/η Gianna7 είπε:

Kαλησπέρα κορίτσια!Πώς είστε?

@marinaPΕυτυχώς που πήγαν όλα καλά😊

Εγώ ταλαιπωρούμαι με τον διαβήτη κύησης..Εχω ξεκινήσει ινσουλίνη και το παρακολουθούμε..Έχει ρυθμιστεί ευτυχώς και στο doopler έδειξε ότι η μικρή έχει φυσιολογικές μετρήσεις..Ούφ..

Επίσης εσάς έχουν πάρει θέση τα μωράκια σας?

Εμένα είναι με ισχιακή προβολή  η μικρή μου..Και μάλλον εκεί θα μείνει ..Καθώς είμαι 34 βδομαδών και από εδώ και πέρα δύσκολα αλλάζουν με το κεφαλάκι προς τα κάτω..Πόσο περπάτημα και ασκήσεις να κάνω..Το πιο πιθανό είναι να πάω με καισαρική ..

ΠΗΤ έχω 25 Οκτωβρίου..Αλλα πιστεύω θα με πάει νωρίτερα ο γιατρός..

Εσείς??????

Ευχομαι με το καλό [smilie=icon_flower:🧡👶Να έχουμε όλες καλές γέννες!

Μην αγχώνεσαι κορίτσι Μ! Και εμένα στην 35 βδομάδα πήρε θέση! Τώρα είμαι 36+5. Και ο γιατρός μου λεει οτι και να ξαναγυρίσει θα την γυρίσει ο ίδιος οταν έρθει η ώρα. Μου το ξανακανε, την γυρισε με τα χέρια του και ξαναγύρισε η μικρή. Τώρα από μονη της πήρε θέση, ευτυχώς ακόμη είναι με το κεφάλι προς τα κάτω. 

Εγώ μάλλον Δευτέρα που έχουμε ραντεβού θα του πω να γεννησουμε. Δεν μπορώ αλλο με τα πόδια μου κορίτσια είναι φουλ πρισμενα. Εχω δοκιμάσει τα πάντα, ακόμη και κάλτσες αντιθρομβωτικες, κρέμες, να τα έχω ψηλά. Τίποτα. Και στη πρώτη εγκυμοσύνη το ίδιο. Δεν μπορώ να βαλω οχι παπούτσια, παντόφλες δεν μπορώ να βαλω. Ούτε να περπατήσω.

Δημοσίευση

Μακάρι @marinaPτο εύχομαι να πάρει θεσούλα!Α και σ΄ενα έτσι!Εμένα είναι πάνω δεξιά το κεφαλάκι της και φαντάσου ότι έχω μόνιμα μια ενόχληση στο θώρακα ψηλά απο αυτ΄΄ην την μεριά..Για να δούμε ..Την άλλη βδομάδα μπαίνω στις 35 βδομάδες..Μου έχουν πει για περπάτημα ,μπάλα πιλάτες ,θέση γάτας,μουσική χαμηλά στην κοιλιά για να ακολουθήσει την μουσική και να πάει κάτω..Εγώ νιώθω τόσο κουρασμένη που δεν έχω διάθεση για πολλά!

Ο γιατρός μου ακόμα δεν έχει κάνει κάτι γιαυτό..Να προσπαθήσει να το βοηθήσει να γυρίσει δλδ..

Οσον αφορά το πρήξιμο των ποδιών!Αχ!Πήγα να βάλω κμι εγώ τα χειμανιάτικα sneakers  και μποτάκια..Δεν μου κάνουν!Ασφυκτιώ...Θα επιστρέψουμε στο αρχικό μας νούμερο?????Με σαγιονάρα θα πάω στο μαιευτήριο τα βλέπω εγώ!😄

Δημοσίευση
στις πριν 8 ώρες, ο/η Gianna7 είπε:

Μακάρι @marinaPτο εύχομαι να πάρει θεσούλα!Α και σ΄ενα έτσι!Εμένα είναι πάνω δεξιά το κεφαλάκι της και φαντάσου ότι έχω μόνιμα μια ενόχληση στο θώρακα ψηλά απο αυτ΄΄ην την μεριά..Για να δούμε ..Την άλλη βδομάδα μπαίνω στις 35 βδομάδες..Μου έχουν πει για περπάτημα ,μπάλα πιλάτες ,θέση γάτας,μουσική χαμηλά στην κοιλιά για να ακολουθήσει την μουσική και να πάει κάτω..Εγώ νιώθω τόσο κουρασμένη που δεν έχω διάθεση για πολλά!

Ο γιατρός μου ακόμα δεν έχει κάνει κάτι γιαυτό..Να προσπαθήσει να το βοηθήσει να γυρίσει δλδ..

Οσον αφορά το πρήξιμο των ποδιών!Αχ!Πήγα να βάλω κμι εγώ τα χειμανιάτικα sneakers  και μποτάκια..Δεν μου κάνουν!Ασφυκτιώ...Θα επιστρέψουμε στο αρχικό μας νούμερο?????Με σαγιονάρα θα πάω στο μαιευτήριο τα βλέπω εγώ!😄

Αχ όχι αθλητικά... Ούτε παντόφλα δεν μπαίνει. Μονίμως κλεισμένη στο σπίτι είμαι δεν μπορω να πάω πουθενά..και έχω και τον μικρό 15 μηνών να θέλει φουλ παιχνίδι. Μέχρι το βράδυ είμαι κομμάτια.

Και στην πρώτη εγκυμοσύνη το είχα αυτό με τα πόδια, επανήλθαν λίγες βδομάδες μετά τη γέννα...

Εγώ οχι δεν εβαλα το εμβόλιο ούτε στην πρώτη ούτε τώρα 

Δημοσίευση

Καλησπερα κοριτσια..35+1 εγω σημερα..ευτυχως εγω δεν εχω πριστει πολυ λιγο τα ποδια μου αλλα σε λογικα πλαισια..το μωρακι μου δεν ξερω σε τη θεση βρισκετε τωρα 1 Οκτωβρη εχω τωρα ραντεβου..

Εγω το εκανα το εμβολιο για τον κοκκυτη..υπαρχει εξαρση πολυ τα τελευταια χρονια μου ειπε γιαυτο..φοβαμαι μην μου φερει κ ο μεγαλος τιποτα απο το σχολειο..

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Γειά σου κορίτσι μου γλυκό! Εγω εκανα διαγνωστική αλλα και επεμβατικη ! Μετα την σαλπιγγογραφια ειχε βρεθεί ενα μικρο πολυποδακι που δεν φαινόταν σε υπερηχο ! Μπήκαμε πολυ απλα, θα  σου το περιγράψω σαν την ωοληψία! Με Μέθη ξυπνάς λιγο ζαλη καθολου πονο, σε εμενα τουλάχιστον! Και μετα ολα κανονικά! Πολυ εύκολο σαν διαδικασία! Φαίνεται επιτόπου εαν είναι ολα καλα ! Εαν πάρεις δείγμα περίμενεις τα αποτελέσματα καποιες μερες ! Εγω δεν εκανα ειχα κανει με την ωοληψια ! 
    • Αχ, ξέχασα να σχολιάσω για το φαγητό. Έφαγε εμάς blackberry τώρα και το έλιωσε πρώτα με το χερι και το φάγε... Έγινε μωβ παντού, χάλια 🥲 μαντεψτε τι δε θα ξαναφάει 😆 εγώ αυτά τα μπαλάκια τα κόβω στη μέση. Αν και μπορεί να τα φάει γιατί εμένα τα λιώνει με το δάχτυλο... Τέλος πάντων... Και με το μήλο φρικαρω λίγο γιατί και αυτό πνίγει εύκολα... Τι να πω... Μια ζωή στο άγχος θα είμαι. Δεν θα συνηθίσω κι αυτόν τον ήχο του gagging και 10 παιδιά να κάνω... 😁😅 Εμάς είναι το δεύτερο παιδί ρε συ... 🫣🫢😆 Δεν προλαβαίνουμε κιόλας να του βγάλουμε ο,τι τρώει... Βρήκαμε στα κακά του πλαστικό κομμάτι σακουλέ συσκευασίας... Ξέρεις σακουλάκι από λεγκο πχ. Το είχε κόψει με τα δόντια του και το φάγε το παλικάρι... Βγήκε ολόκληρο... Οπότε ναι, και χαρτί να φάει, θα λιώσει, θα το χωνέψει, κάτι θα γίνει. Είμαστε σε φάση "αρκεί να μην πνιγεί ή να καταπιεί βίδα", έχει πέσει κατά πολύ το όριο φρίκης 😆
    • Αχ, κάπως έτσι νιώθω κι εγώ με τον ύπνο. Θα δοκιμάσω κι αυτά που γράφεις να δω!!!  @MarMar90 ούτε με το μπουσουλημα ούτε γενικά μη σκας! Έχω φίλη που η κόρη της από 12 μηνών ήξερε να περπατάει, αλλά βαριοταν κι απλά έμενε στο πάτωμα. Δεν κουνούσε ρε! Τίποτα!! Απλά την βάζανε στο καρότσι και πήγαινε... Δεν κουνιόταν ρουπι. Κάποια στιγμή εκεί 16-17 μηνών κάπου μάλλον ήθελε να πάει και το πήρε απόφαση και άρχισε να κινείται... 😆 Κάθε παιδί έχει τα δικά του ψυχολογικά 😆
    • Έχω διαβάσει και συζητήσει άπειρα για τις συμπεριφορές... Είχαμε καιρό θέμα με τον μεγάλο... Μέχρι τα 3-4 χρόνια να μην ελπίζεις ότι θα πάψεις να τα λες αυτά... 🥲 Πολύ καλά τα καταφέρνετε, αλλά βλέπω κι απ' τον μεγάλο μου ότι είναι μεγάλη η πίστα αυτή. Κι εγώ θεωρώ ότι η σχολή Μοντεσσόρι είναι η καλύτερη. Να διορθώσεις την κίνηση, να δείξεις τι είναι επιτρεπτό και πώς το κάνεις, γιατί με λόγια δεν καταλαβαίνει. Είτε κρατήσεις σταθερή έκφραση και πεις όχι, είτε φωνάξεις (από τη δική μου εμπειρία κι όχι από μελέτες που έχω κάνει δηλαδή 😆) δεν θα καταλάβει και πολλά. Επίσης κάποιοι λένε ότι το "μη" δεν το ακούνε κι άμα είναι να διορθώσεις με λόγια να πεις κάτι θετικό κι όχι κάτι αρνητικό με "μη". Δηλαδή, αντί για "μην τρέχεις" να πεις "περπατάμε σιγά", ή "όχι δυνατά" να πεις "ήρεμα" κτλ κτλ... Επίσης, σημαντικό είναι να κρατήσεις όμορφο μεν αλλά σταθερό ύφος, κάπως πιο κοφτό και σοβαρό όταν οριοθετείς. Να δείξεις ότι σε ενόχλησε κι ότι είναι το όριο σου, αλλά όχι ότι μαλώνεις. Γενικά πολύ δύσκολα όλα, θέλει μονίμως να είσαι σε μια ζεν κατάσταση, χωρίς νεύρα, χωρίς κούραση και να σκέφτεσαι ότι το μωρό απλά δεν μπορεί και πρέπει να μάθει από σένα. Δύσκολο μιας και δεν είμαστε ρομπότ!  Πάντως μέχρι τα 2 έτη σίγουρα ακούει και βλέπει αλλά δεν μπορεί να τιθασεύσει την ανάγκη να κινηθεί χωρίς να καταλαβαίνει συνέπειες. Εξετάζει τα όρια σε αυτήν την ηλικία. Ύστερα, 2 χρονων διεκδικεί με τα χέρια και το σώμα, οριοθετεί με το σώμα αυθόρμητα (δαγκώνει, τραβάει, χτυπάει) γιατί ναι μεν μιλάει, αλλά δεν έχει την ικανότητα να χρησιμοποιήσει τον λόγο. Οπότε από τα 3 και μετά θα δεις προκοπή δεδομένου ότι δεν θα νυστάζει/πεινάει/ζηλεύει 😆. Το βλέπω γενικά και από τον γιο μου κι από άλλα παιδιά, και το συζητούσαμε και με τις δασκάλες του στο σχολείο, που ευτυχώς κάνανε πολύ καλή δουλειά σε αυτό το κομμάτι.
    • Κορίτσια μου! Εδώ και τρεις μέρες γράφω σβήνω και δεν έχω καταφέρει να στείλω το ρημαδι το μήνυμα!!  Ο μπέμπης εμάς είναι πλέον 11 μηνών. 9250γρ 78,5εκ. Γενικά είναι ψηλόλιγνος (σίγουρα δεν το πήρε από μένα αυτό 🤣), όχι ότι με χαλάει γιατί η μέση μου τα τραβάει όλα 😆. Δεν αγχώνομαι γενικά με το βάρος (45% στην καμπύλη) από τη στιγμή που το παιδί ψηλώνει και είναι στο 90%. Απλώς ρε παιδί μου πιο πολύ διατροφικά το σκέφτομαι, μήπως δεν απορροφάει καλά τα συστατικά ή είναι θέμα διατροφής το ότι δεν παίρνει κιλά, αλλά μάλλον τα καίει, ξέρω γω 😆 @Kiddo peaky eater... Να σου γνωρίσω τον μεγάλο μου γιο που από τους 12 μήνες μέχρι λίγο πριν αυτό το καλοκαίρι (3 χρόνων κοντά) έτρωγε αγγούρι, πεπόνι, ψωμί, κριτσινια και φυστικοβουτυρο (με το κουτάλι) στο σπίτι. Γιατί στο σχολείο έτρωγε τα πάντα και λέγανε ότι το παιδί είναι πολύ συνεργάσιμο και εύκολο στο φαγητό (άλλο παιδί μάλλον βλέπανε 😆). Να πω επίσης ότι μερικά τρόφιμα που δίνεις στην κόρη σου δεν τα ξέρω καν σα λέξεις... Δεν θυμόμουν καν να τις γράψω και τις έκανα copy paste. Φίλη, αυτά δεν τα έχω δει καν μπροστά μου: φυσαλίδες, δημητριακά καμουτ, όλυρα και σόργο. Τι είναι;🤣🤣  Κορίτσια, εμείς έχουμε θέμα με τον θηλασμό και τον ύπνο. Ενώ ο μεγάλος στον χρόνο τον έκοψε πολύ εύκολα μόνος του (ήδη είχα μειώσει πολύ εύκολα στον ένα θηλασμό πριν κοιμηθεί το βράδυ από τους 10 μήνες) ο μικρός φρικαρει και κλαίει σπαρακτικά... Ο παιδίατρος που τον είδε είπε ότι είναι φαύλος κύκλος. Κλαίει γιατί ξέρει κι έχει μάθει να παίρνει αυτό που θέλει με αυτόν τον τρόπο, και όσο δεν το παίρνει φρικαρει κιόλας, οπότε δεν ξέρω τι να κάνω... Να "ενδώσω" και να του μάθω ότι το να ζητάει με αυτόν τον τρόπο είναι οκ ή να τον ηρεμήσω με θηλασμό; Προσπαθούμε με αγκαλιά, τραγουδάκια, διάσπαση προσοχής, αλλά δεν είναι εύκολο... Θέλει εκμάθηση από την αρχή γιατί έχει μάθει να ζητάει με σπαρακτικό τρόπο αυτό που θέλει 😩😩. Επίσης, το βράδυ μπορεί να κοιμηθεί και με τον θηλασμό και με νανούρισμα/αγκαλιά/κούνημα, αλλά με το που τον αφήσεις κάτω στο κρεβάτι, πάει! Τέλος! Κουνιέται, φωνάζει στον ύπνο του και αν τον χαϊδεψεις σηκώνεται όρθιος και πέφτει πάνω σου με ελεύθερη πτώση... Και η φωνή δεν είναι χαριτωμένου μωρού, σα γέρος φωνάζει που έχει σπάσει τη λεκάνη του ξερωγω... Και ρε σεις, δεν είναι ότι δεν ηρεμεί χωρίς θηλασμό, αλλά τι δέσιμο είναι αυτό με την αγκαλιά; Αυτό πώς το μαθαίνουμε; Κοιμάται ανάμεσα μας για να μας νιώθει κοντά του (κι εμάς στην κούνια μας αναζητάει και ξυπνάει πιο γρήγορα, οπότε κοιμάται μαζί μας) αλλά δεν την παλεύω εγώ άλλο, να φοβάμαι στον ύπνο μου μη τυχόν και κουνηθώ και ξυπνήσει ο πασάς!  Έτοιμη να αποθηλασω δεν είμαι, βλέπω ότι το παιδί το θέλει ακόμα, αλλά ιδανικά ήθελα μέχρι τον χρόνο, άντε στον ενάμιση. Θα προτιμούσα να κοιμάται στην κούνια του, στο δωμάτιο με τον αδερφό του για να μην νιώθει κι ο μεγάλος αποξενωμένος από μας κι από κείνον. Και πλέον ο ύπνος για μας είναι βασανιστήριο. Ο σύζυγος ναι μεν είναι πολύ υποστηρικτικός και προσπαθεί πολύ να τον κοιμίσει το βράδυ, αλλά κάπως θεωρεί ότι φταίει το δέσιμο με το στήθος και ότι το έχει ηρεμιστικό και ότι είναι junkie με το πιπιλισμα και μου λέει "μήπως να το κόψεις κτλ...". Υποκατάστατα, πιπίλες, μπιμπερο δε θέλει με τίποτα. Το γάλα μου να πιει από ποτήρι επίσης με τίποτα. Θέλω να αντικαταστήσω την ανάγκη του θηλασμού, του δεσίματος με αγκαλιά και χάδια και κάπως δεν με αφήνει 😕 και πλέον νιώθω πίεση, αντί για αγάπη και στοργή και προδερμ...  Για την ώρα το βράδυ πριν κοιμηθεί θηλάζω 5 λεπτά, τον βγάζω μετά κι αν γκρινιάζει τον κάνω βόλτα πάνω κάτω. Μετά θα ξαναθηλασω ύστερα από 4 ώρες πάλι για 5 λεπτά. Αν ξυπνήσει στο ενδιάμεσο προσπαθούμε με αγκαλιά να τον κοιμισουμε. Αν είναι πάρα πολύ ανήσυχος θα τον ξαναβάλω στο στήθος. Δεν ξέρω αν θα δουλέψει... Δεν ξέρω αν τα κάνουμε καλα... Ελπίζω να δούμε λίγη προκοπή.  Νιώθω ότι το μήνυμα μου βγάζει απλά ένα άγχος!! Να πω επίσης ότι στο σχολείο του δεν κλαίει, είναι ήρεμος, δεν μας αναζητάει, ούτε το στήθος. Μήπως βγάζει και σπίτι τα άγχη του το μωρό; Δεν ξέρω...
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...