Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα σας, πριν 2 χρόνια έμαθα ότι έχω οπίσθια μήτρα δεν έδωσα πολύ σημασία διότι δεν μου αναφέρανε τπτ σχεδόν γι'αυτό το πρόβλημα. Μετά από προσπάθειες να μείνω έγκυος και από μικρές ενοχλήσεις που ένιωθα κατά την διάρκεια επαφής .... ανησυχούσα τι μπορεί να πάει λάθος. Με πολλές επισκέψεις στην γυναικολόγο μου , εξετάσεις , υπερηχογράφηματα  & μαγνητικές δεν έβγαινε τπτ εκτός από την οπίσθια μήτρα. Μετά από 3 μήνες μένω έγκυος η χαρά μου απερίγραπτη αλλά;;; Δυστυχώς όμως ήτανε εξωμήτριο κύηση στις 6 εβδομάδες και 6 ημέρες το μωράκι δεν υπήρχε στον υπέροχο ούτε καρδιακό παλμό δεν είχε. Τι μπορεί να φταίει ;;; Η κλίση της οπίσθιας μήτρας η κάτι άλλο ;; Έχω αγχωθει αρκετά και στεναχωριέμαι για πιο μετα μην συμβεί πάλι το ίδιο σε άλλη σύλληψη. Ευχαριστώ!!

• 2 weeks later...
Δημοσίευση

Καλημέρα κορίτσι μου.. Η οπίσθια μήτρα δεν έχει κανένα θέμα, και εγώ οπίσθια μήτρα έχω και η γυναικολόγος μου το ίδιο και η πεθερά μου το ίδιο.. Και η πεθερά μου και οι γυναικολόγος μου μια χαρά δυο παιδάκια έχουν κάνει χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Εγώ δεν έχω ακόμη, όχι λόγο της μήτρας αλλά λόγο προβλημάτων στο σπέρμα του συζύγου. Έκανα στις 10/01/25 εξωσωματική και μια χαρά το έπιασα, απλά παλινδρόμησε λόγο μάλλον χρωμοσωματικών ανωμαλιών. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν φταίει η μήτρα. Στο μόνο θέμα που έχει είναι ότι σε μία αρχόμενη εγκυμοσύνη αν δεν κάνεις κολπικό υπέρηχο δεν μπορείς να δεις το σάκο και το έμβρυο, δεν φαίνεται.. μετά όσο προχωράει η εγκυμοσύνη η μήτρα γίνεται εμπρόσθια, γυρίζει δηλαδή οπότε μπορείς να το δεις κανονικά από την κοιλιά.

Δημοσίευση
στις On 22/2/2025 at 11:32 ΠΜ, ο/η Αφροδίτη Μπ είπε:

Καλησπέρα σας, πριν 2 χρόνια έμαθα ότι έχω οπίσθια μήτρα δεν έδωσα πολύ σημασία διότι δεν μου αναφέρανε τπτ σχεδόν γι'αυτό το πρόβλημα. Μετά από προσπάθειες να μείνω έγκυος και από μικρές ενοχλήσεις που ένιωθα κατά την διάρκεια επαφής .... ανησυχούσα τι μπορεί να πάει λάθος. Με πολλές επισκέψεις στην γυναικολόγο μου , εξετάσεις , υπερηχογράφηματα  & μαγνητικές δεν έβγαινε τπτ εκτός από την οπίσθια μήτρα. Μετά από 3 μήνες μένω έγκυος η χαρά μου απερίγραπτη αλλά;;; Δυστυχώς όμως ήτανε εξωμήτριο κύηση στις 6 εβδομάδες και 6 ημέρες το μωράκι δεν υπήρχε στον υπέροχο ούτε καρδιακό παλμό δεν είχε. Τι μπορεί να φταίει ;;; Η κλίση της οπίσθιας μήτρας η κάτι άλλο ;; Έχω αγχωθει αρκετά και στεναχωριέμαι για πιο μετα μην συμβεί πάλι το ίδιο σε άλλη σύλληψη. Ευχαριστώ!!

Όχι, κορίτσι μου δε φταίει η κλίση της μήτρας. Δεν είναι λόγος η οπίσθια μήτρα για εξωμήτριο κύηση. Μπορεί να οφείλεται σε κάτι άλλο, μπορεί να ήταν κ τυχαίο γεγονός. Ο γιατρός σου θα σου δώσει τις απαντήσεις που ψάχνεις. Εύχομαι να είσαι καλά και να καταφέρεις σύντομα να έχεις ένα μωράκι στην αγκαλιά σου!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Πόσο θα συμφωνήσω με αυτό το μήνυμα!!! Έχω πέσει στα πατώματα, έχω κλάψει, έχω κυνηγήσει (πιο μικρή και ανώριμη γαρ). Περνώντας τα χρόνια και κοιτωντας πίσω, έκανα απλά τον σταυρό μου και είπα Θεέ μου γλίτωσα.... Βέβαια @Nerina κορίτσι μου ο,τι και να σου λέμε εμείς τώρα, ξέρω πολύ καλά ότι δεν αλλάζει αυτό που νιώθεις. Θα σου δώσω μια τελευταία συμβουλή (τα υπόλοιπα στα είχα γράψει στο άλλο θέμα και δεν θέλω να σε κουράζω): μην κινηθείς με γνώμονα το ότι θα μείνεις μόνη σου στην ηλικία σου (εντωμεταξύ νέα κοπέλα είσαι!!!), ή τι θα πει ο κόσμος, ή τα χρόνια που περάσατε μαζί. Θα σπαταλήσεις αλλα τόσα χρόνια, πολύτιμα πλέον, από φόβο; Αξίζει;; 
    • @Mariaa_ δεν έχω ζήσει ποτέ κατάθλιψη ούτε είχα τρελό άγχος στην εγκυμοσύνη. Όμως η εγκυμοσύνη και η λοχεία είναι μια περίοδος που είναι πολύ ευαίσθητη για εμάς. Θυμάμαι ότι έκλαιγα για το παραμικρό για καταστάσεις που δεν θα έκλαιγα κανονικά.  Στην εγκυμοσύνη δούλευα και είχα το πρόγραμμα μου, αλλά όταν γέννησα και έμεινα μόνη με το μωρό τότε αντιμετώπισα την μητρική μοναξιά που λέω εγώ, κάτι που το βλέπω σε όλες τις νέες μητέρες. Ξαφνικά αλλάζει όλος σου ο κόσμος, όλο σου το πρόγραμμα και δεν έχεις παρέες και κάποιον να μιλήσεις τις ώρες που εσύ μπορείς. Ξέρεις πως αντιμετώπισα αυτή την κατάσταση; Έφτιαξα πρόγραμμα που απαιτούσε καθημερινή έξοδο και το τηρουσα πιστά όσο κουρασμένη και να ήμουν. Έτσι "αναγκαζόμουν" να ακολουθήσω μία ρουτίνα σαν να έχω δουλειά (έβρισκα και εξωτερικές δουλίτσες βέβαια να κάνω). Τι προτείνω λοιπόν; Φτιάξε καθημερινό πρόγραμμα και τήρησε το ευλαβικά. Σε αυτό βάλε καθημερινή έξοδο το πρωί (ο ήλιος κάνει καλό).  Α επίσης έκανα φιλίες από εδώ μέσα και μιλούσα με κάποιες κοπέλες που ήμασταν στην ίδια φάση και μοιραζόμασταν κάπως την καθημερινότητα. Δυστυχώς μετά τη γέννα έρχονται τα baby blues, που είναι 2 εβδομάδες που θα είσαι χάλια συναισθηματικά και θα κλαις συνέχεια. Μετά γενικά οι πρώτες 40 μέρες έχουν αρκετό ξενύχτι και κούραση, ειδικά όταν θηλάζεις. Και αν έχει και κολικούς το μωρό; Κλάψε Χαράλαμπε... Όχι δεν στα λέω όλα αυτά για να σε αγχωσω. Στα λέω για να καταλάβεις ότι πρέπει να είσαι καλά! Να φροντίσεις να είσαι στην καλύτερη δυνατή σου φάση! Αν πρέπει να πάρεις αντικαταθλιπτικά, να πάρεις. Περί θηλασμού του συντρόφου σου δεν του πέφτει κανένας λόγος! Δικό σου το σώμα! Ο δικός του ρόλος είναι να στηρίξει μόνο την απόφαση σου. Τέλος, μπες σε ομαδουλες να βρεις κι άλλες εγκύους να μοιράζεστε τα άγχη σας και που ξέρεις; Ίσως βρεις κάποια φίλη να βγαίνετε 😊
    • Με το καλό τη Δευτέρα! Εύχομαι να είναι κορίτσι γιατί έχεις ήδη 3 άντρες μέσα στο σπίτι, φτάνει 🤣 Τι ώρα έχεις την αυχενική; ΠΗΤ πότε έχεις;
    • Καλέ γιατί προδικάζεις; Εμένα πάντα 3 μέρες μετά την αναμενόμενη περίοδο ξεκινάω να έχω αχνά τεστ πρώιμης ανίχνευσης φυσικά.  Επίσης αφού ξέρεις ότι η συνταγή απαιτεί ταξιδάκι τι κάθεσαι; Για ξεκίνα να το οργανώνεις 😉
    • Ετοιμάσου για δίδυμα φίλη! Ελπίζω να έχετε κάνει τα οικονομικά σας κουμάντα 😜
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...