Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Γεια σας. Είχα 3 αποβολές. Το 2022 μια παλινδρομη,το 2023 μια βιοχημική και το 2024 πάλι παλινδρομη. Στην πρώτη παλινδρομη ήμουν 8 εβδομάδες. Είχαμε δει σάκο όλα καλά αλλά δεν ακούσαμε ποτέ καρδιά. Στην τελευταία το 2024 από την αρχή δεν πήγαινε καλά. Οι χοριακες δεν ανέβαιναν σωστά εν τέλει ξαφνικά έφτασε η χοριακη 2.500 και είδαμε σάκο ενδομήτριο όμως την επόμενη μέρα απέβαλα. Αυτόματη αποβολή δεν χρειάστηκα καθαρισμό. Στης 2 πρώτες αποβολές ο γιατρός που είχα τότε μου είχε πει ότι είναι τυχαίο γεγονός και δεν είχα κάνει καμία εξέταση. Άλλαξα γιατρό και το ψάξαμε. Είδαμε για μικρόβιο για θρομβοφυλια για σάκχαρο κάναμε αρκετές εξετάσεις. Όλες βγήκαν τέλειες εκτός το ότι έχω σίδηροπαινικη αναιμία και έλλειψη κάποιων βιταμινών. Αφού σε εμένα τα βρήκαμε όλα καλά είπαμε να κάνουμε και μια καλλιέργεια σπέρματος τον σύζυγό μου και βγήκε θετικός σε μικρόβιο σταφυλόκοκκο. Ο γιατρός μας έδωσε κάποια σαπούνια και κρέμες για 15 μέρες γιατί μας είπε υπάρχει μια περίπτωση να είναι κάποιος εξωτερικός παράγοντας. Θα ξανά κάνει επαναληπτική εξέταση σπέρματος και ούρων για να ξεκαθαρίσει. Η ερώτηση μου είναι. Υπάρχει περίπτωση να ευθύνεται αυτό το μικρόβιο για τις αποβολές? Επίσης θα καταφέρουμε να κάνουμε παιδάκι? Έχω απογοητευτεί. Τις δύο πρώτες φορές πιάσαμε με την πρώτη προσπάθεια. Την τελευταία φορά κάναμε 4 μήνες..

Δημοσίευση
στις πριν 14 ώρες, ο/η bagiaa. είπε:

Γεια σας. Είχα 3 αποβολές. Το 2022 μια παλινδρομη,το 2023 μια βιοχημική και το 2024 πάλι παλινδρομη. Στην πρώτη παλινδρομη ήμουν 8 εβδομάδες. Είχαμε δει σάκο όλα καλά αλλά δεν ακούσαμε ποτέ καρδιά. Στην τελευταία το 2024 από την αρχή δεν πήγαινε καλά. Οι χοριακες δεν ανέβαιναν σωστά εν τέλει ξαφνικά έφτασε η χοριακη 2.500 και είδαμε σάκο ενδομήτριο όμως την επόμενη μέρα απέβαλα. Αυτόματη αποβολή δεν χρειάστηκα καθαρισμό. Στης 2 πρώτες αποβολές ο γιατρός που είχα τότε μου είχε πει ότι είναι τυχαίο γεγονός και δεν είχα κάνει καμία εξέταση. Άλλαξα γιατρό και το ψάξαμε. Είδαμε για μικρόβιο για θρομβοφυλια για σάκχαρο κάναμε αρκετές εξετάσεις. Όλες βγήκαν τέλειες εκτός το ότι έχω σίδηροπαινικη αναιμία και έλλειψη κάποιων βιταμινών. Αφού σε εμένα τα βρήκαμε όλα καλά είπαμε να κάνουμε και μια καλλιέργεια σπέρματος τον σύζυγό μου και βγήκε θετικός σε μικρόβιο σταφυλόκοκκο. Ο γιατρός μας έδωσε κάποια σαπούνια και κρέμες για 15 μέρες γιατί μας είπε υπάρχει μια περίπτωση να είναι κάποιος εξωτερικός παράγοντας. Θα ξανά κάνει επαναληπτική εξέταση σπέρματος και ούρων για να ξεκαθαρίσει. Η ερώτηση μου είναι. Υπάρχει περίπτωση να ευθύνεται αυτό το μικρόβιο για τις αποβολές? Επίσης θα καταφέρουμε να κάνουμε παιδάκι? Έχω απογοητευτεί. Τις δύο πρώτες φορές πιάσαμε με την πρώτη προσπάθεια. Την τελευταία φορά κάναμε 4 μήνες..

Λυπάμαι πολύ για τις απώλειες σου. Δεν γνωρίζω για το μικρόβιο αυτό, ωστόσο ήθελα να σε ρωτήσω αν από εξετάσεις έχετε κάνει καρυότυπο ζεύγους. Η ο σύζυγος αναλυτικό σπερμοδιαγραμμα και κατακερματισμό σπέρματος. Είναι από τις  βασικές εξετάσεις σε καθεξιν αποβολες και αν είσαι από Αθήνα, στο Έλενα, θα τα κάνεις όλα δωρεάν.

Συνοπτικά είχα και εγώ μια βιοχημική, μια παλινδρομη στην 9η εβδομάδα. Έπειτα απέκτησα την κόρη μου. Ξανά παλινδρομη στην 11η εβδομάδα και πάλι βιοχημική. Έκανα άπειρες εξετασεις και ιδιωτικά και στο Έλενα και δεν βρέθηκε τίποτα. Εκτός από έναν μέτριο κατακερματισμό στον σύζυγο, που δεν γνωρίζουμε εάν ευθύνεται αυτό. Τώρα είμαι πάλι έγκυος 16 εβδομάδων και όλα προς ώρας είναι πολύ καλά.

Εύχομαι να βρήκατε τη λύση στο πρόβλημα σας και σύντομα να αποκτήσεις το μωράκι σου  🙏🙏🌈🌈

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Elli13 είπε:

Λυπάμαι πολύ για τις απώλειες σου. Δεν γνωρίζω για το μικρόβιο αυτό, ωστόσο ήθελα να σε ρωτήσω αν από εξετάσεις έχετε κάνει καρυότυπο ζεύγους. Η ο σύζυγος αναλυτικό σπερμοδιαγραμμα και κατακερματισμό σπέρματος. Είναι από τις  βασικές εξετάσεις σε καθεξιν αποβολες και αν είσαι από Αθήνα, στο Έλενα, θα τα κάνεις όλα δωρεάν.

Συνοπτικά είχα και εγώ μια βιοχημική, μια παλινδρομη στην 9η εβδομάδα. Έπειτα απέκτησα την κόρη μου. Ξανά παλινδρομη στην 11η εβδομάδα και πάλι βιοχημική. Έκανα άπειρες εξετασεις και ιδιωτικά και στο Έλενα και δεν βρέθηκε τίποτα. Εκτός από έναν μέτριο κατακερματισμό στον σύζυγο, που δεν γνωρίζουμε εάν ευθύνεται αυτό. Τώρα είμαι πάλι έγκυος 16 εβδομάδων και όλα προς ώρας είναι πολύ καλά.

Εύχομαι να βρήκατε τη λύση στο πρόβλημα σας και σύντομα να αποκτήσεις το μωράκι σου  🙏🙏🌈🌈

Δυστυχώς δεν είμαι από Αθήνα και η εξέταση για καρυότυπο που μας είπε ο γυναικολόγος είναι ακριβή οπότε τώρα δύσκολα. Σπερμοδιαγραμα μας είπε ότι δεν χρειάζεται γιατί έχω πιάσει 3 φορές οπότε δεν έχει κάποιο τέτοιο πρόβλημα. 

Δημοσίευση

Καλησπέρα είμαι μαμά ενός αγοριού 5.5 χρονών με φυσιολογική σύλληψη και ένα πολύ όμορφο τοκετό φυσιολογικό. 
το ταξίδι των βιοχημικών αποβολών μου ξεκίνησε το Σεπτέμβρη του 21 θετικό τεστ χαρά πολύ στο σπίτι μας αίμα λίγο πριν δούμε σάκο. 
μαιος 2023 σπερματέγχυση θετικό τεστ διπλασιασμός χοριακης πριν τον υπέρηχο αίμα πολύ. 
Σεπτέμβριος του 2023 σπερματέγχυση χοριακη χαμηλή με διπλασιασμό πάλι αίμα πριν το σάκο. 
ιανουαριος 2024 3 ωάρια προγραμματισμένη επαφή περίοδος μετά από 14 Μέρα από την ovitrele αίμα στα μέσα του κύκλου χοριακη θετική. 
εξωσωματική μεταφορά βλαστοκύστης 5 ής μέρα χοριακη 13,5 είμαι να πεθάνω δε ξέρω τι άλλο να κάνω πια τι δε βλέπουμε σωστά εχω

ελπιδες για μια τελειομανή κύηση ;

Δημοσίευση
στις On 17/2/2025 at 4:39 ΜΜ, ο/η bagiaa. είπε:

Δυστυχώς δεν είμαι από Αθήνα και η εξέταση για καρυότυπο που μας είπε ο γυναικολόγος είναι ακριβή οπότε τώρα δύσκολα. Σπερμοδιαγραμα μας είπε ότι δεν χρειάζεται γιατί έχω πιάσει 3 φορές οπότε δεν έχει κάποιο τέτοιο πρόβλημα. 

Έτσι την πάτησα και εγώ. Ο γυναικολόγος μου (ο προηγούμενος) έλεγε τα ίδια . Δεν χρειάζεται να ελέγξουμε το σπέρμα εφόσον μένω έγκυος με την πρωτη. ΤΕΡΆΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ!!! Ένα σπέρμα με υψηλό κατακερματισμό ή κακή μορφολογία μπορεί να γονιμοποιήσει αλλά οδηγεί σε έμβρυα με χρωμοσωμικες ανωμαλίες. Διάβασα πολύ, έψαξα, μίλησα με άλλους γιατρούς και κατάλαβα ότι έχασα πολύτιμο χρόνο κάνοντας ανούσιες εξετάσεις. Το μόνο που βρέθηκε λοιπόν έπειτα από δύο παλινδρομες και δύο βιοχημικές, είναι ένας μέτριος κατακερματισμος στον σύζυγο. Και σύμφωνα με τους γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων που έχουμε επισκεφθεί, προφανώς φταίει αυτό, αφού τίποτα άλλο δεν έχει βρεθεί σε εμένα. 

Και κάπως έτσι άλλαξα γιατρό, ίσως θα είχα αποφύγει τόσες αποβολες και τόσο πόνο. Ο κατακερματισμός δεν φαίνεται στο απλό σπερμοδιαγραμμα, θέλει ειδική εξέταση. Επίσης, η υπέροχη αιματολογος στο Έλενα, στο τμήμα καθεξιν αποβολών, μου επισήμανε ότι και στο απλό σπερμοδιαγραμμα, η κακή μορφολογία ενδέχεται να οδηγεί σε αποβολες και ότι πολύ κακως δεν το είχαμε ψάξει δύο χρόνια τώρα. Στα λέω για να μην την πατήσει άλλη κοπέλα, όπως εγώ από λάθος οδηγίες ενός γυναικολόγου.

Για τον καρυότυπο τώρα, αν δεν είστε πολύ μακριά από Αθήνα, αξίζει μια επίσκεψη στο Παίδων που γίνεται η εξέταση εντελώς δωρεάν και γλιτώνεις πολλά χρήματα.

Δημοσίευση
στις On 17/2/2025 at 4:39 ΜΜ, ο/η bagiaa. είπε:

Για τον απλό καρυοτυπο πάντως μπορείς να ρωτήσεις πρώτα σε διάφορα διαγνωστικά της περιοχής σου αν δέχονται το παραπεμπτικό! Αν είσαι από Αθήνα μπορώ να σου στείλω το διαγνωστικό που κάναμε εμείς τους καρυοτυπους! Μας τους έγραψε αιματολόγος και πληρώσαμε την συμμετοχή περίπου 17€ το άτομο αν θυμάμαι καλά! 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...