Μετάβαση σε περιεχόμενο

Ο Φλεβάρης κι'αν φλεβίσει μωράκια θα γεμίσει στις κοιλίτσες μας γερά και δυνατά❣️ 🫄🤰🫃👼💥

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλο μηνα κορίτσια!! Γεμάτος με υγεία και αισιοδοξία! Εύχομαι αυτό το topic να γεμίζει μόνο τεστακια και όλο χαρές! Εσείς οι εγκυουλες στείλτε λιγο από την μαγεία και σε μας που προσπαθούμε!

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Σοφία21 είπε:

Κορίτσια μου αυτες τις εξετάσεις τις είχα κάνει πέρσυ τον Απρίλιο 3η μέρα περιόδου..

έχετε καθολου ιδέα αν οι μονάδες είναι καλες.;

IMG_6929.jpeg

IMG_6930.jpeg

Η lh σε σχεση με fsh δειχνουν πολυκυστικες 

Σε εμας τα κοροτσια η lh ειναι παντα διπλασσια απο την fsh κ σπανια πεφτει σε καποιους κυκλους γι αυτο κ εμεις δεν κανουμε συνεχεια ωορρηξια με πολυκυστικες. Εγω αυτον τον ελεγχο τον κανω καθε 6μηνο απο τα 18

Την tsh τη θελουμε απο 1,5 εως 2,00για να εχουμε συλληψη. Οι υπολοιπες ειναι καλες.οταν αδοαθετησεις γραψε πληρη ελεγχο ορμονων . Κ να κανεις κ την DHEAS και την free testo π δειχνει τα επιπεδα τεστοστερονης οπως κ καο τη Δ4. 

Δημοσίευση
στις πριν 25 λεπτά, ο/η arntalia είπε:

Σε εμας τα κοροτσια η lh ειναι παντα διπλασσια απο την fsh κ σπανια πεφτει σε καποιους κυκλους γι αυτο κ εμεις δεν κανουμε συνεχεια ωορρηξια με πολυκυστικες. Εγω αυτον τον ελεγχο τον κανω καθε 6μηνο απο τα 18

Την tsh τη θελουμε απο 1,5 εως 2,00για να εχουμε συλληψη. Οι υπολοιπες ειναι καλες.οταν αδοαθετησεις γραψε πληρη ελεγχο ορμονων . Κ να κανεις κ την DHEAS και την free testo π δειχνει τα επιπεδα τεστοστερονης οπως κ καο τη Δ4. 

Έχεις δίκιο, ο αυξημένος λόγος lh/FSH δείχνει πολυκυστικες.

Δημοσίευση
στις πριν 30 λεπτά, ο/η arntalia είπε:

Απογοητευτηκα τωρα ☹️ χρειαζομαι διπλασια μοναδα απ’ οτι σε αυτα τα αποτελεσματα στην TSH

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Σοφία21 είπε:

Απογοητευτηκα τωρα ☹️ χρειαζομαι διπλασια μοναδα απ’ οτι σε αυτα τα αποτελεσματα στην TSH

Ρώτα τον γιατρό σου αλλά εγώ ξέρω ότι πρέπει να είναι κάτω από 2. Μου το έχει πει και ο γυναικολόγος μου αλλά και ο ενδοκρινολογος μου. Μην σε αγχώνει καθόλου αυτό.  Αλλά όπως είπες θα πρέπει να επαναλάβεις τις εξετάσεις σου.

Δημοσίευση

Η tsh σου ειναι μια χαρά. Για τις αναλογίες π σ λένε τ κορίτσια για τις άλλες τις ορμονες δ γνωριζω αλλά την tsh τηβ θέλουμε κατω από 2.5 για κυηση. Εγω παιρνω χάπι γτ μ ανεβηκε λογο κυησης κ στις τελευταίες μ εξετάσεις ήταν 1.17. Αλλα λες τις εκανες περυσι οποτε καμια σημασία δ έχουν αυτές οι εξετάσεις. Τζαμπα αγχωνεσαι. Επανέλαβε σ αυτό τον κύκλο και θα τις δει ο γιατρος σ κ θα κρίνει. 

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η RAM21 είπε:

Να ρωτήσω κάτι, κορίτσια. Καλημέρα. Τις DHEA και την τεστοστερόνη γιατί τις θελουμε; Πώς επηρεαζουν; Αμφιβάλλω κ αν τις έχω κάνει ποτέ... 

Η DHEAS εχει να κανει με τα επινεφριδια αν δλδ επηρεαζονται απο αυξημενη ινσουλινη η αν εχεις αντισταστη στην ινσουλινη. Υπαρχεη εξεταση λεγεται καμπυλη γλυκοζιωμενης κ ινσουλινη γι αυτο τα κοριτσια με πολυκυστικες παιρνουν μετφορμινη ...η τεστοστερονη επηρεαζεξ τα ανδρογονα αν ειναι αυξημενη την Δ4 κ εμπιδειζει την ωορρηξια. @Σοφία21 για τις πολυκυστικες tsh θα σ πει ο ενδοκρινολογος τις τιμες. Εμενα παντα ηταν κατω απο 2 αλλα συλληψη δεν ειχα τωρα ανεβηκε 2,9.... για να εχεις συλληψη πρεπει να πεσει η lh μας ...η tsh πρεπει να αξιολογηθει σε συναρτηση με ολες τις ορμονες...μην απογοητευσαι απλα θελει ψαξιμο. Απλα κοριτσια μου αξιολογουμε ολες τις εξετασεις μαζι σε συναρτηση η μια με την αλλη κ οχι τη καθεμια ξεχωριστα... @Παρασκευαιδου ζαιρα σε χρειαζομαστε εδω δωσε προβλεψεις.... δες μας κ εμας στη γυαλα σου🥺🥺🥺😊😊😊😊😊

Δημοσίευση

Καλημέρα κορίτσια, εύχομαι έναν καλό και κυρίως υγιή μήνα 🌹και μετά όλες μας να έχουμε αυτό που ποθεί η καρδιά μας στην αγκαλιά μας ❤️

Με το καλό και με έναν πόνο στα κορίτσια που περιμένουν να κρατήσουν το 🌈 τους.. Και μια καλή και τελειομηνη εγκυμοσύνη σε όλα τα κορίτσια που έμαθαν τα ευχάριστα νέα ❤️

Δημοσίευση

στις πριν 45 λεπτά, ο/η arntalia είπε:

Η DHEAS εχει να κανει με τα επινεφριδια αν δλδ επηρεαζονται απο αυξημενη ινσουλινη η αν εχεις αντισταστη στην ινσουλινη. Υπαρχεη εξεταση λεγεται καμπυλη γλυκοζιωμενης κ ινσουλινη γι αυτο τα κοριτσια με πολυκυστικες παιρνουν μετφορμινη ...η τεστοστερονη επηρεαζεξ τα ανδρογονα αν ειναι αυξημενη την Δ4 κ εμπιδειζει την ωορρηξια. @Σοφία21 για τις πολυκυστικες tsh θα σ πει ο ενδοκρινολογος τις τιμες. Εμενα παντα ηταν κατω απο 2 αλλα συλληψη δεν ειχα τωρα ανεβηκε 2,9.... για να εχεις συλληψη πρεπει να πεσει η lh μας ...η tsh πρεπει να αξιολογηθει σε συναρτηση με ολες τις ορμονες...μην απογοητευσαι απλα θελει ψαξιμο. Απλα κοριτσια μου αξιολογουμε ολες τις εξετασεις μαζι σε συναρτηση η μια με την αλλη κ οχι τη καθεμια ξεχωριστα... @Παρασκευαιδου ζαιρα σε χρειαζομαστε εδω δωσε προβλεψεις.... δες μας κ εμας στη γυαλα σου🥺🥺🥺😊😊😊😊😊

Σ ευχαριστώ. Γλυκοζυλιωμενη αιμοσφαιρινη, αν εννοεις αυτο, έχω κάνει πολλές φορές. Ξέρω τα συμπληρώματα dheas και τα DH που τα δίνουν για καλύτερη ποιότητα ωαρίων. Δεν ήξερα ότι υπάρχει κ εξέταση. 

Δημοσίευση
στις πριν 17 ώρες, ο/η Σοφία21 είπε:

Κορίτσια μου αυτες τις εξετάσεις τις είχα κάνει πέρσυ τον Απρίλιο 3η μέρα περιόδου..

έχετε καθολου ιδέα αν οι μονάδες είναι καλες.;

IMG_6929.jpeg

IMG_6930.jpeg

Καλημερα κοριτσι, η fsh καλη ειναι, απλα η lh ειναι πολυ περισσοτερο, νομιζω πρεπει να ειναι μικροτερη της fsh, απ οτι ξερω.Καλο ειναι να τηε δει γυναικολογος.Ποσο χρονων εισαι?

Δημοσίευση
στις πριν 3 ώρες, ο/η Lilaki93 είπε:

Καλημερα κοριτσι, η fsh καλη ειναι, απλα η lh ειναι πολυ περισσοτερο, νομιζω πρεπει να ειναι μικροτερη της fsh, απ οτι ξερω.Καλο ειναι να τηε δει γυναικολογος.Ποσο χρονων εισαι?

@Χαρά 3 @Diwni 

33 ετών είμαι κι έχουμε ελεύθερες επαφές 1,5 χρόνο αλλά όχι συστηματικά μεσα στο μήνα..

Εχει 2 μήνες που έχουμε αρκετες επαφές μεσα στο μήνα και κάνω και τεστακια ωορηξίας..

Τεταρτη έχω ρβ με ενδοκρινολόγο και Πέμπτη με τον γυναικολόγο..

περιόδο αναμένω 15-20 Φεβρουαρίου οπότε μόλις αδιαθετήσω 3η μέρα του κύκλου θα κάνω και τις εξετάσεις που θα μου γραψει ενδοκρινολόγος και γυναικολόγος.! 

ευχαριστώ που μου εξηγήσατε πως πάει με τις τιμες γιατι ο γιατρός μου δεν μου εχει εξηγήσει τιποτα απ’ όλα αυτά..

τι νε πω ρε κορίτσια.. παω στα τυφλα δεν εχω την σωστη ενημερωση και καθοδηγηση που θα ήθελα απο τον γιατρό μου 

Δημοσίευση
στις πριν 25 λεπτά, ο/η Σοφία21 είπε:

@Χαρά 3 @Diwni 

33 ετών είμαι κι έχουμε ελεύθερες επαφές 1,5 χρόνο αλλά όχι συστηματικά μεσα στο μήνα..

Εχει 2 μήνες που έχουμε αρκετες επαφές μεσα στο μήνα και κάνω και τεστακια ωορηξίας..

Τεταρτη έχω ρβ με ενδοκρινολόγο και Πέμπτη με τον γυναικολόγο..

περιόδο αναμένω 15-20 Φεβρουαρίου οπότε μόλις αδιαθετήσω 3η μέρα του κύκλου θα κάνω και τις εξετάσεις που θα μου γραψει ενδοκρινολόγος και γυναικολόγος.! 

ευχαριστώ που μου εξηγήσατε πως πάει με τις τιμες γιατι ο γιατρός μου δεν μου εχει εξηγήσει τιποτα απ’ όλα αυτά..

τι νε πω ρε κορίτσια.. παω στα τυφλα δεν εχω την σωστη ενημερωση και καθοδηγηση που θα ήθελα απο τον γιατρό μου 

Εγω ειμαι 31 κι εγω τωρα μπηκα στιν 12 μηνα και τιποτα ακομη, Εμενα οι ορμονικες ηταν Lh 5.8, fsh 6.9, προλακτινη την ξαναμετρησα 23.8 και οιστραδιολη 36.2 μου ειπαν οτι ειναι πολυ καλες, αμη θελω να κανω που ειναι βασικη και tsh του θυρεοειδη.Εγω χρησιμοποιω τεστ ωπρρηξιας και στον γυναικολογο που πηγα για υπερηχο ολα ριναι φυσιολογικα, υπαρχουν παντα ωοθυλακια και κυριαρχο.Μαζι με σενα στην προσπαθεια ειμαι.

Δημοσίευση
στις πριν 26 λεπτά, ο/η Lilaki93 είπε:

Εγω ειμαι 31 κι εγω τωρα μπηκα στιν 12 μηνα και τιποτα ακομη, Εμενα οι ορμονικες ηταν Lh 5.8, fsh 6.9, προλακτινη την ξαναμετρησα 23.8 και οιστραδιολη 36.2 μου ειπαν οτι ειναι πολυ καλες, αμη θελω να κανω που ειναι βασικη και tsh του θυρεοειδη.Εγω χρησιμοποιω τεστ ωπρρηξιας και στον γυναικολογο που πηγα για υπερηχο ολα ριναι φυσιολογικα, υπαρχουν παντα ωοθυλακια και κυριαρχο.Μαζι με σενα στην προσπαθεια ειμαι.

Εχεις πολυκυστικες κι εσυ.; 

Δημοσίευση
στις πριν 56 λεπτά, ο/η Σοφία21 είπε:

Εχεις πολυκυστικες κι εσυ.; 

Οχι πολυκυστικες δεν εχω, μονο μια ωοθηκη μου εχει πολυκυστικη εικονα, αλλα απο οτι μου ειπε ο γυναικολογος δεν εχω γιατι θα φαινοταν και στις ορμονικες.Καλα μην σε αγχωνοθν οι πολυκυστικες, ποσες ξερω που εμειναν εγκυες με το συνδρομο.Εσυ το συνδρομο πολυκυστικων εχεις?

Δημοσίευση
στις πριν 6 λεπτά, ο/η Lilaki93 είπε:

Οχι πολυκυστικες δεν εχω, μονο μια ωοθηκη μου εχει πολυκυστικη εικονα, αλλα απο οτι μου ειπε ο γυναικολογος δεν εχω γιατι θα φαινοταν και στις ορμονικες.Καλα μην σε αγχωνοθν οι πολυκυστικες, ποσες ξερω που εμειναν εγκυες με το συνδρομο.Εσυ το συνδρομο πολυκυστικων εχεις?

Ναι δεν είχα ποτέ μου σταθερό κύκλό επομένως δεν κάνω κάθε μήνα ωορηξία..

και αν κάνω δεν ξέρω πότε κάνω οπότε ξεκινησα ενα 2 μηνό τωρα να το παρακολουθώ με τεστάκια και πιο εντατικες επαφες.. 

Δημοσίευση
στις πριν 5 ώρες, ο/η Lilaki93 είπε:

Το ιδανικό είναι ο λόγος FSH/lh να είναι όσο γίνεται πιο κοντά στη μονάδα (1)

Δημοσίευση
στις πριν 53 λεπτά, ο/η Γιάννα 36 είπε:

Το ιδανικό είναι ο λόγος FSH/lh να είναι όσο γίνεται πιο κοντά στη μονάδα (1)

@Γιάννα 36Ναι σε αυτο συμφωνω 1:1 πρεπει να ειναι αυτες οι ορμονες.Εγω κοριτσι tsh τωρα σκεφτομαι να κανω, τον Απριλιο του 2024 που ειχα κανει ητνα στο 3.03 τωρα δεν ξερω, παλιοτερα ηταν εκει στο 2 και κατι.Λετε να ειναι παλι κονυα στο 3 γι αυτο δεν μενω εγκυος?Πως επηρεαζει η θυρεοτροπος ορμονη, γνωριζει καποια?

Δημοσίευση

@Χαρά 3 @Diwni @Γιάννα 36 @Lilaki93

Κορίτσια τις προηγουμενες ημέρες τα τεστ ήταν αχνά και αυτό που είναι μόνο του είναι αυτό που έκανα σήμερα πριν κάνενα μισαωρο..

επίσης πονάω χαμηλά δεξία στην κοιλιά..

λέτε να εφτασε σημερα στο πικ και επιτελους να κανω ωορηξία.; 

IMG_6938.jpeg

IMG_6925.jpeg

Δημοσίευση
στις πριν 1 λεπτό, ο/η Σοφία21 είπε:

@Χαρά 3 @Diwni @Γιάννα 36 @Lilaki93

Κορίτσια τις προηγουμενες ημέρες τα τεστ ήταν αχνά και αυτό που είναι μόνο του είναι αυτό που έκανα σήμερα πριν κάνενα μισαωρο..

επίσης πονάω χαμηλά δεξία στην κοιλιά..

λέτε να εφτασε σημερα στο πικ και επιτελους να κανω ωορηξία.; 

IMG_6938.jpeg

IMG_6925.jpeg

Ναι θα γινει, ξεκινα.Εγω ειχα χθες και σημερα 2 μερες θετικο, 13η και 14η γινεται δυο σερι μερος στο κοκκινο?

Δημοσίευση
στις πριν 10 λεπτά, ο/η Lilaki93 είπε:

Ναι θα γινει, ξεκινα.Εγω ειχα χθες και σημερα 2 μερες θετικο, 13η και 14η γινεται δυο σερι μερος στο κοκκινο?

Φανταζομαι οτι ενα απ τα 2 θα ειναι πιο σκουρο.. 

ειχες επαφες και τις 2 ημερες.;

Δημοσίευση
στις πριν 17 λεπτά, ο/η Σοφία21 είπε:

Φανταζομαι οτι ενα απ τα 2 θα ειναι πιο σκουρο.. 

ειχες επαφες και τις 2 ημερες.;

σήμερα και αύριο (και μεθαύριο) δώστε του να καταλάβει 🥰

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καλησπέρα και με το καλό το μωρό σας. Προσωπικά πιστεύω ότι μεγαλύτερη σημασία έχει να εμπιστεύεστε τον γυναικολόγο και να σας εμπνέει εμπιστοσύνη. Τώρα αφού συνεργάζεται με το Ιασώ πρέπει να δεχτείτε τον τρόπο λειτουργίας του και την πολιτική του. Επίσης μπορείτε να κάνετε μια κουβέντα με τον γιατρό και να του εκφράσετε την επιθυμία σας για φυσιολογικό τοκετό εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις. Εγώ γέννησα στο Αλεξάνδρας και τα 2 παιδιά μου και είμαι πολύ ευχαριστημένη αλλά ο γυναικολόγος μου ανήκει στο ΕΣΥ και είναι στο εν λόγω νοσοκομείο. Να συζητήσετε με την γυναίκα σας τι εκείνη προτιμά.
    • Καλησπέρα και με το καλό να υποδεχτείτε το μωράκι σας! Λυπάμαι πολύ για την άσχημη εμπειρία σας. Ευτυχώς που ξεπεράστηκε. Κοιτάξτε, όταν εξετάζεται μία ασθενής, μπαίνει σε χώρο όπου δεν έχουν προσβαση οι συγγενείς (ίσως αναφέρεστε στον χώρο του υπογείου που κλείνει με πόρτα με κωδικό). Κι εγώ είχα πάει εκεί για κάτι έκτακτο και ο σύζυγος περίμενε έξω αρκετή ώρα, μέχρι να βγω. Δεν ξέρω πόση ώρα περιμένατε, ίσως θα μπορούσε να σας πει κάποιος μια κουβέντα νωρίτερα, ίσως περίμεναν να βγουν κάποιες εξετάσεις. Η αλήθεια είναι ότι για εξετάσεις με ραντεβού που είχε χρειαστεί να κάνω εκεί παλαιότερα, με ταλαιπώρησαν. Και ότι είναι πανάκριβες οι εξετάσεις εκεί, είναι. Το θέμα του τοκετού όμως είναι εντελώς διαφορετικό. Εκεί τον πρώτο λόγο έχει ο γιατρός σας. Καλό είναι να κάνετε από τώρα μια συζήτηση με τον γιατρό σας για ΦΤ, ώστε να ξέρετε τις προθέσεις του και να πάρετε τις αποφάσεις σας. Αν και κανείς δεν μπορεί να σας πει από τώρα σε ποια μέθοδο θα καταλήξετε. Προσωπικά γέννησα στο Ιασώ με προγραμματισμένη καισαρική και είχα μια άψογη εμπειρία από κάθε άποψη. Και ήταν πολύ οργανωμένοι σε όλα. Ξέρω επίσης πολλές κοπέλες που γέννησαν με ΦΤ στο Ιασώ, χωρίς κανένα εμπόδιο. Είναι θέμα γιατρού καθαρά. Και περίπτωσης βέβαια.  Στο άλλο θέμα που αναφέρετε, της έκτακτης κατάστασης και των επιπλοκών, πάλι ο γιατρός σας έχει τον πρώτο λόγο. Δεν φαντάζομαι ότι είναι εφικτό να στείλουν μια επίτοκο στο δημόσιο, την στιγμή που έχει ξεκινήσει ο τοκετός, αλλά δεν το γνωρίζω σίγουρα. Οι γιατροί εκεί είναι πολύ έμπειροι. Φυσικά να τα ρωτήσετε και να τα διασταυρώσετε, αφού σας ανησυχεί. Ό,τι κι αν αποφασίσετε, θα χρειαστεί να έχετε γιατρό που συνεργάζεται με το ένα ή το άλλο μαιευτήριο. Όλα με το καλό, εύχομαι🙏  
    • Κορίτσια γειαα σας !! Τρυπωνω κι εγω στην ωραια σας συζήτηση αν και επειδή ειμαι νεο μελος λογικα θα αργησει να εγκριθεί το ποστ μου. Ισως να χω γεννησει κιόλας χαχα.  Καταρχας να πω σε ολες μ εναν πόνο ❤️ εγω σημερα μπηκα στην 39η εβδομάδα και αυριο εχω ραντεβού στο ιασω για καρδιοτοκογραφο. Το μωρο μου στον υπέρηχο της προηγούμενης Παρασκευής (οχι αυτης που πέρασε) εβγαινε 3.500 κιλα.. και αύριο μου ειπε οτι ισως με εξετάσει κολπικα. Για καισαρική δε μου ανεφερε κατι αλλα εχω προβληματιστει ποσο βαρος θα χει παρει και πως θα γεννήσω 
    • Καλα τα λενε αυτοι, αλλα ποσες φορες πια, αλλες με μια φορα μενουν κατευθειαν
    • Μακαρι κοπελα μου εμενα ο γιατρος μου ειπε ιδανικα να εχω μερα παρα μερα απο 10η μερα τοτ κυκλου εως 22η και τις μερες που ειμαι κοντα δυο πικ εαν μπορουμε καθε μερα 2-3 μερες ειναι 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...