Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση
στις On 29/1/2025 at 9:23 ΜΜ, ο/η Ειρήνη Πουλιου είπε:

Καλησπέρα σας ήθελα να ρωτήσω έκανα χθες τεστ και βγήκε μια πολύ άχνη γραμμη ίσα που φαίνεται υπάρχει περίπτωση εγκυμοσύνης?

Καλημέρα Ειρήνη,

αν η γραμμή βγήκε μέσα στο χρόνο που λέει το τεστ τότε ναι υπάρχει περίπτωση εγκυμοσύνης. Αν έχεις καθυστέρηση ή περιμένεις επανέλαβε ένα την ημέρα που περιμένεις ή ακόμη καλύτερα κάνε μια χοριακή κ εύχομαι καλά αποτελέσματα!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Ααα ξέχασα να πω στην μεγάλη αναφερόμουν  στην μικρή ακόμα δεν έχω δώσει κρέας λογικά σε κανα δυο βδομάδες θα κάνω εισαγωγή 😂
    • Ωωωωω λυπάμαι πάρα πολύ κορίτσι μου! 😔
    • Κατανοώ την ανησυχία σου, και είναι απόλυτα φυσιολογικό να έχεις ερωτήματα όταν προσπαθείς για πρώτη φορά να συλλάβεις, ειδικά όταν αντιμετωπίζεις αποτελέσματα που μπορεί να φαίνονται ανησυχητικά. Ας προσπαθήσουμε να τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά. ΑΜΗ και γονιμότητα Η ΑΜΗ πράγματι σχετίζεται με την ποσότητα των ωαρίων στις ωοθήκες σου, αλλά είναι μόνο ένας από τους παράγοντες που επηρεάζουν τη γονιμότητα. Η τιμή των 4,78 pmol/L για μια γυναίκα 38 ετών δεν είναι απαραίτητα κακή, και μάλιστα, εντός των φυσιολογικών ορίων για την ηλικία σου. Υπάρχουν γυναίκες με χαμηλότερη ΑΜΗ που συλλαμβάνουν χωρίς προβλήματα. Παρ' όλα αυτά, η ΑΜΗ μπορεί να είναι ένας δείκτης για την ωοθηκική αποθεματική ικανότητα, αλλά δεν καθορίζει απόλυτα αν θα συλλάβεις ή όχι. Θυρεοειδής και γονιμότητα Ο απορρυθμισμένος θυρεοειδής (ειδικά όταν το TSH είναι πάνω από 2,5 μIU/L, όπως φαίνεται στην περίπτωση σου με 6,48) μπορεί να επηρεάσει τη γονιμότητα, καθώς έχει αντίκτυπο στην ωορρηξία και την ποιότητα του περιβάλλοντος της μήτρας. Είναι σημαντικό να παρακολουθείς το TSH σου και να λάβεις τη σωστή θεραπεία για να ρυθμιστεί. Εφόσον ήδη παίρνεις T4, το επόμενο βήμα είναι να παρακολουθήσεις αν χρειάζεται κάποια προσαρμογή στη δόση, κάτι που θα το καθορίσει ο ενδοκρινολόγος σου. Φυσική πορεία και συμβουλές Είναι πολύ θετικό που έχεις ραντεβού με τον ενδοκρινολόγο και θα ελέγξετε τη ρύθμιση του θυρεοειδούς. Όσον αφορά το υπερηχογράφημα, θα δεις αν η ωορρηξία συμβαδίζει με τον κύκλο σου. Ο ενδοκρινολόγος μπορεί να προτείνει αλλαγές στη θεραπεία σου, που θα βοηθήσουν στη βελτίωση των πιθανοτήτων σου για σύλληψη. Σχετικά με την εμπειρία άλλων γυναικών: Υπάρχουν πολλές γυναίκες που, παρά κάποια μειωμένη ΑΜΗ ή ανισορροπία στον θυρεοειδή τους, κατάφεραν να συλλάβουν με υποστήριξη και παρακολούθηση. Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις όπου η ρύθμιση των ορμονών και η παρακολούθηση της ωορρηξίας βοήθησαν να επιτευχθεί η σύλληψη. Τι μπορείς να κάνεις: Επαναξιολόγηση θυρεοειδούς: Αν δεν έχεις ήδη κάνει, ζητήστε από τον ενδοκρινολόγο να επανεξετάσει τη θεραπεία σου για τον θυρεοειδή. Υποστήριξη από γυναικολόγο/ενδοκρινολόγο: Συνεχίστε την παρακολούθηση της ΑΜΗ και των άλλων ορμονών με τις αντίστοιχες εξετάσεις και υπερηχογραφήματα. Αυτοφροντίδα: Προσπάθησε να μειώσεις το άγχος (είναι δύσκολο, το ξέρω, αλλά βοηθάει). Η υγιεινή διατροφή και η τακτική άσκηση είναι επίσης σημαντικά. Ανοίξτε τη συζήτηση με τον γυναικολόγο σας για τη χρήση πιθανών θεραπειών ή υποβοηθούμενης αναπαραγωγής αν η ανάγκη προκύψει. Ελπίζω να σου έδωσα κάποια ξεκάθαρη εικόνα. Είναι καλό που παρακολουθείς προσεκτικά την κατάσταση και αναζητάς λύσεις. Όλα αυτά τα δεδομένα είναι στοιχεία που μπορεί να προσαρμοστούν με την κατάλληλη ιατρική υποστήριξη και με το χρόνο. Σου εύχομαι καλή τύχη στην πορεία σου και να πάνε όλα καλά!
    • Εγώ πήρα μωρομαντηλα νερού..  αα έχεις δίκιο πανες λοχειας δεν πήρα.. ούτε εγώ φοράω νυχτικιες γμτ..αλλά πήρα 3 κσι βλέπουμε.. έχουμε αρκετό  σίδερο ακόμα.. και 3 πλυντήρια να βάλουμε...αλλά δε βοηθάει και ο καιρός..εμείς εδώ στη γειτονιά  έχουμε και έργα οπότε προσπαθω να τα βάζω σκ τα πλυντήρια για να γλυτώνω λίγο  σκόνη/χωμα.. 
    • Χρυσά μου πολύ καλά προχωράει το μωρακι σας. Εύχομαι να πάνε όλα όπως τα θέλεις και να φτάσεις τις 39 εβδομάδες αν και όπως φαίνεται βιάζεται το μπεμπακι να βγει!!   Έχουμε και εμείς ραντεβού σήμερα με τον γιατρό μας και να σου πω την αλήθεια εγώ θέλω πολύ να μου πει πως πλησιάζουμε, εχω αρχίσει να μην αντέχω άλλο. Μίλησα και στο τηλ μαζί του απλά για μια ενημέρωση και μου είπε πως μπορεί να προχωρήσουμε από εβδομάδα που θα έχουμε μπει και στην 39η εβδομάδα. Ωστόσο, σήμερα θα δούμε και τις προϋποθέσεις..
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...