Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπερα σας! Εχω εναν μικρουλη 6 μηνων και απο Δευτερα ξεκιναμε τις στερεες τροφες. Ειναι το πρωτο μου παιδακι βοηθεια δεν εχουμε και ειμαι αρκετα πελαγωμενη. Η παιδιατρος μας ειπε να ξεκινησουμε με το μεσημεριανο λαχανικα και αργοτερα κρεας οσπρια δημητριακα. Βασικα θα ηθελα μανουλες που εχετε εμπεορια να μου πειτε καποια tips ισως για να κανω τη ζωη μου πιο ευκολη καθως φυσικα εχω και τα δικα μας μαγειρεματα συν ολες τις αλλες δουλειες και επιπλεον να ρωτησω εσεις πως ξεκινησατε καθως η παιδιατρος μας ειπε οτι απ τον επομενο μηνα π θα μας δει παλι θα εισαγουμε φρουτα. Δεν ειναι λιγο αργα μεχρι τον 7ο να τρωει μονο μεσημεριανο και ολα τα υπολοιπα γευματα γαλα; 

Δημοσίευση

Με μπρόκολο, πατατουλα βραστή και κολοκυθάκι βραστό πατημένο. Μιλάμε για ποσότητα ελάχιστη στην αρχή. Μετά την πρώτη εβδομάδα μπήκαν και φρούτα πχ μήλα και ακτινίδια αλεσμένα. Ένα μήλο και ένα ακτινίδιο ανά 2 μέρες. Το γάλα είναι η βασική τους τροφή μέχρι το έτος, στην πράξη θα δεις ότι το γάλα παραμένει η βασική τους τροφή πολλά έτη. Εμένα είναι 2.5 και πίνει 3 μπουκάλια γάλα των 210ml την ημέρα. Καλή αρχή. 

Δημοσίευση
στις πριν 46 λεπτά, ο/η evaioan είπε:

Με μπρόκολο, πατατουλα βραστή και κολοκυθάκι βραστό πατημένο. Μιλάμε για ποσότητα ελάχιστη στην αρχή. Μετά την πρώτη εβδομάδα μπήκαν και φρούτα πχ μήλα και ακτινίδια αλεσμένα. Ένα μήλο και ένα ακτινίδιο ανά 2 μέρες. Το γάλα είναι η βασική τους τροφή μέχρι το έτος, στην πράξη θα δεις ότι το γάλα παραμένει η βασική τους τροφή πολλά έτη. Εμένα είναι 2.5 και πίνει 3 μπουκάλια γάλα των 210ml την ημέρα. Καλή αρχή. 

Σ ευχαριστω για την απαντηση! Μωρε ναι το φανταζομαι αυτο για το γαλα απλα μου φανηκε περιργο που μας ειπε για ενα μηνα να τρωει μονο μεσημεριανο και τα φρουτα να μπουν απ τον επομενο. Περιμενα δλδ αυτο που λες οτι θα ξεκινουσαμε με λαχανικα κτλ για κανα δυο βδομαδες και μετα σιγα σιγα θα βαζαμε και τα φρουτα. 

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Zaxaroulamak είπε:

Καλησπερα σας! Εχω εναν μικρουλη 6 μηνων και απο Δευτερα ξεκιναμε τις στερεες τροφες. Ειναι το πρωτο μου παιδακι βοηθεια δεν εχουμε και ειμαι αρκετα πελαγωμενη. Η παιδιατρος μας ειπε να ξεκινησουμε με το μεσημεριανο λαχανικα και αργοτερα κρεας οσπρια δημητριακα. Βασικα θα ηθελα μανουλες που εχετε εμπεορια να μου πειτε καποια tips ισως για να κανω τη ζωη μου πιο ευκολη καθως φυσικα εχω και τα δικα μας μαγειρεματα συν ολες τις αλλες δουλειες και επιπλεον να ρωτησω εσεις πως ξεκινησατε καθως η παιδιατρος μας ειπε οτι απ τον επομενο μηνα π θα μας δει παλι θα εισαγουμε φρουτα. Δεν ειναι λιγο αργα μεχρι τον 7ο να τρωει μονο μεσημεριανο και ολα τα υπολοιπα γευματα γαλα; 

Με το καλό να ξεκινήσετε!  Εμείς ξεκινήσαμε έτσι ακριβώς, λαχανικά, μετά κρέας μετά φρούτα. Είναι μικρές οι ποσότητες και τα γεύματα οπότε σε δέκα λεπτά θα τα έχεις έτοιμα τα λαχανικά. Ξεκινήσαμε με πατάτα μετά καρότο κολοκυθάκι , κρέας μοσχάρι κοτόπουλο και μετά φρούτα. Αν βράζεις για δύο μέρες μην τα αλεθεις και για την επόμενη ημέρα.

Δημοσίευση
στις πριν 34 λεπτά, ο/η Γιάννα 36 είπε:

Με το καλό να ξεκινήσετε!  Εμείς ξεκινήσαμε έτσι ακριβώς, λαχανικά, μετά κρέας μετά φρούτα. Είναι μικρές οι ποσότητες και τα γεύματα οπότε σε δέκα λεπτά θα τα έχεις έτοιμα τα λαχανικά. Ξεκινήσαμε με πατάτα μετά καρότο κολοκυθάκι , κρέας μοσχάρι κοτόπουλο και μετά φρούτα. Αν βράζεις για δύο μέρες μην τα αλεθεις και για την επόμενη ημέρα.

Ευχαριστω πολυ!! Τα φρουτα περιπου μετα απο ποσο καιρο αφοτου ξεκινησατε τροφες τα εισαγαγατε; οποτε μπορω να βραζω για 2 μερες και τα βαζω ψυγειο ωστε την επομενη μερα να τα αλεσω και να του τα δωσω σωστα; αυτο μπορω να το κανω και με το κρεας; 

Δημοσίευση
στις πριν 2 λεπτά, ο/η Zaxaroulamak είπε:

Ευχαριστω πολυ!! Τα φρουτα περιπου μετα απο ποσο καιρο αφοτου ξεκινησατε τροφες τα εισαγαγατε; οποτε μπορω να βραζω για 2 μερες και τα βαζω ψυγειο ωστε την επομενη μερα να τα αλεσω και να του τα δωσω σωστα; αυτο μπορω να το κανω και με το κρεας; 

Εγώ το έκανα ναι, γιατί ήταν και καλοκαίρι και διακοπές και βόλευε για δύο μέρες κρεατοσουπα. Φρούτα βάλαμε μετά δύο εβδομάδες (κρέας είχα βάλει μόνο μοσχάρι τότε). Ζυμαρικά και δημητριακά επτά μηνών. Ανά τρίτη ημέρα έβαζα κάτι καινούριο ασχέτως αν θεωρείται αλλεργιογόνο ή όχι, για παν ενδεχόμενο.

Δημοσίευση

Κ εμείς ξεκινήσαμε με λαχανικά, κρέας, όσπριο, γλουτένη κλπ και μετά από τρεις εβδομάδες περίπου φρουτα. Όχι δεν είναι αργά ένας μήνας μετά, μη σου πω και καλύτερα τελικά γιατι στην αρχή θα παίρνει πολλή ώρα για να τρώει μικρή ποσότητα και μπορεί να κουραστεί όλη την ώρα σήκω κάτσε καρεκλακι και είναι σημαντικό το μεσημεριανό γιατί χρειάζεται τον σίδηρο από το κρέας. Στο μήνα που θα έχει συνηθίσει το ένα γεύμα βάζετε και δεύτερο. Εγώ δεν έκανα πουρέ, έδινα κατευθείαν κομμάτια, είτε κάνεις πουρέ είτε blw βάλε συντομα αβοκάντο ο δικός μου το λατρεύει και η κολλητή μου που κάνει πουρέ το βάζει παντού γιατί του δίνει ωραία υφή, "βουτυρατη". Στο τέλος λίγο ώμο λάδι και είσαι έτοιμη. Επίσης αν έχεις τη δυνατότητα καλύτερα στον ατμό πάρα βράσιμο! Τέλος πάρε μπολάκι με βεντουζα από κάτω και μια καλή πόδια ολόσωμη για το μωρό γιατί πιθανότατα θα γίνεστε χάλια, ο δικός μου είναι και λίγο μπαχαλακι βέβαια, μπορεί ο δικός σου να είναι πιο κύριος! Ας αναστεναξουν οι μασέλες!

Δημοσίευση
στις πριν 31 λεπτά, ο/η Zelda είπε:

Κ εμείς ξεκινήσαμε με λαχανικά, κρέας, όσπριο, γλουτένη κλπ και μετά από τρεις εβδομάδες περίπου φρουτα. Όχι δεν είναι αργά ένας μήνας μετά, μη σου πω και καλύτερα τελικά γιατι στην αρχή θα παίρνει πολλή ώρα για να τρώει μικρή ποσότητα και μπορεί να κουραστεί όλη την ώρα σήκω κάτσε καρεκλακι και είναι σημαντικό το μεσημεριανό γιατί χρειάζεται τον σίδηρο από το κρέας. Στο μήνα που θα έχει συνηθίσει το ένα γεύμα βάζετε και δεύτερο. Εγώ δεν έκανα πουρέ, έδινα κατευθείαν κομμάτια, είτε κάνεις πουρέ είτε blw βάλε συντομα αβοκάντο ο δικός μου το λατρεύει και η κολλητή μου που κάνει πουρέ το βάζει παντού γιατί του δίνει ωραία υφή, "βουτυρατη". Στο τέλος λίγο ώμο λάδι και είσαι έτοιμη. Επίσης αν έχεις τη δυνατότητα καλύτερα στον ατμό πάρα βράσιμο! Τέλος πάρε μπολάκι με βεντουζα από κάτω και μια καλή πόδια ολόσωμη για το μωρό γιατί πιθανότατα θα γίνεστε χάλια, ο δικός μου είναι και λίγο μπαχαλακι βέβαια, μπορεί ο δικός σου να είναι πιο κύριος! Ας αναστεναξουν οι μασέλες!

Χαχα ειμαι προετοιμασμενη ψυχολογικα για το μπαχαλο τουλαχιστον ετσι λεω. Σ ευχαριστω για τις συμβουλες, εχω και ατμομαγειρα οποτε μαλλον βολευει να τα κανω εκει. Μακαρι τι να πω γιατι ολοι μ λενε οτι μετα απο 2 βδομαδες εβαλαν και δεκατιανο και αγχωνομαι μηπως ειναι πολυ αργα μετα απο ενα μηνα να το ξεκινησουμε. Να μου πεις ας δω πρωτα πως θα παει το μεσημεριανο ελπιζω να μη μου φερνει το μπολ καπελο!! 

Δημοσίευση

Και έτσι να γίνει να μην αγχωθεις και να μην τον πιέσεις. Κάθε παιδί έχει το ρυθμό του. Μπορεί να είναι καλοφαγάς, μπορεί να μην τρώει πολύ, δεν πειράζει! Δουλειά σου είναι να του ετοιμάζεις ένα υγιεινό και πλήρες γεύμα. Εσύ διαλέγεις το τι και το πότε, εκείνος διαλέγει το ποσο. 

Δημοσίευση

Εμένα ο μικρός μου είναι 5 μηνών έχουμε ξεκινήσει με κρέμα εδώ και κάνα δυο εβδομάδες και τώρα ξεκινήσαμε με λαχανικά.....το πότε ξεκινάς είναι ανάλογα τον παιδίατρο...από 4 μέχρι 6 μηνών θα σε βάλουν....εγώ σε κάνα δυο εβδομάδες θα ξεκινήσω κ φρούτα..μου είπε μέχρι τον 6ο να έχουν μπει όλα τα γεύματα...αν εσύ βλέπεις ότι το παιδάκι σου είναι έτοιμο μην περιμένεις ένα μήνα ...ξεκινά το σε κάνα δυο εβδομάδες .. στο χέρι σου είναι ....εγώ ένα θα σου πω...μακάρι να είναι εύκολο στο φαγητό και να τρώει και όλα τ αλλά θα τα βρείτε στην πορεία 

Δημοσίευση
στις πριν 14 λεπτά, ο/η μαμά12345 είπε:

Εμένα ο μικρός μου είναι 5 μηνών έχουμε ξεκινήσει με κρέμα εδώ και κάνα δυο εβδομάδες και τώρα ξεκινήσαμε με λαχανικά.....το πότε ξεκινάς είναι ανάλογα τον παιδίατρο...από 4 μέχρι 6 μηνών θα σε βάλουν....εγώ σε κάνα δυο εβδομάδες θα ξεκινήσω κ φρούτα..μου είπε μέχρι τον 6ο να έχουν μπει όλα τα γεύματα...αν εσύ βλέπεις ότι το παιδάκι σου είναι έτοιμο μην περιμένεις ένα μήνα ...ξεκινά το σε κάνα δυο εβδομάδες .. στο χέρι σου είναι ....εγώ ένα θα σου πω...μακάρι να είναι εύκολο στο φαγητό και να τρώει και όλα τ αλλά θα τα βρείτε στην πορεία 

Εμας δεν ηταν ετοιμος στον πεμπτο δεν στηριζοταν καθολου σχεδον και τωρα καθεται μονο με υποστηριξη αλλα και παλι δεν εχει καλη ισορροπια και γερνει απ τη μια και απ την αλλη οποτε δεν μπορουσα να τον ξεκινησω νωριτερα. Το θεμα ειναι οτι αυτη μ ειπε οτι θα πουμε στο επομενο ραντεβου για τα φρουτα οποτε και καλα να παει το μεσημεριανο νιωθω οτι ειναι λιγο καπως να ξεκινησω τα φρουτα απο μονη μου χωρις κατευθυντηριες απο αυτην και την επομενη φορα που θα παμε να της πω απλα τα ξεκινησαμε. Θα ειναι λιγο σαν να την ακυρωνω. Τελος παντων ας ξεκινησω με το καλο το μεσημεριανο και αν δω οτι παει τοσο καλα το πολυ πολυ την παιρνω ενα τηλ. Σ ευχαριστω πολυ! 

Δημοσίευση
στις πριν 6 ώρες, ο/η Zaxaroulamak είπε:

Σ ευχαριστω για την απαντηση! Μωρε ναι το φανταζομαι αυτο για το γαλα απλα μου φανηκε περιργο που μας ειπε για ενα μηνα να τρωει μονο μεσημεριανο και τα φρουτα να μπουν απ τον επομενο. Περιμενα δλδ αυτο που λες οτι θα ξεκινουσαμε με λαχανικα κτλ για κανα δυο βδομαδες και μετα σιγα σιγα θα βαζαμε και τα φρουτα. 

Δεν είναι πάντα τόσο εύκολο όσο φαντάζεσαι 😅 Μπορεί ένα μήνα να μην τρώει ούτε το μεσημεριανό 😜 Να τρώει 2 κουταλιές και τέλος. Το στομάχι τους θέλει χρόνο να συνηθίσει. 

Εμένα ο παιδίατρος μας είχε ξεκινήσει τον πρώτο μήνα μια εβδομάδα κρέμες και μετά από τη 2η εβδομάδα φρούτα. Ε με το ζόρι έτρωγε 2-3 κουταλιές από το ένα γεύμα. Τον 2ο μήνα ξεκίνησε η δικιά μου να τρώει από το 2ο γεύμα. Τα έφτιαχνα και τα έτρωγα εγώ για να μην τα πετάξω 🤣 

Συμφωνώ όμως με τα λαχανικά στην αρχή. Στα λαχανικά ξεκίνησε να τρώει με χαρά. Και φρούτα ξεκίνησε να τρώει με τα καλοκαιρινά. Τα χειμωνιάτικα ίσα που τα έβαζε στο στόμα της.

Γενικά θα δεις πως θα πάει και θα δεις αν θα είναι φαγανος ή όχι. Και αν θα αντικαταστήσει όντως γάλα με γεύμα. Εμένα πχ μέχρι τον 10ο μήνα πάντα έπινε και γάλα μετά το φαί. Μετά σιγά σιγά ξεκίνησε να το κόβει.

Δημοσίευση

Όσο για την προετοιμασία δεν είναι τόσο χρονοβόρο. Κι εγώ έβραζα να έχω 2 μέρες φαί. Και στο κρέας, το έκοβα μικρά κυβακια πριν το βάλω κατάψυξη, έτσι όταν ήθελα να το μαγειρέψω το έβγαζα λίγο πιο πριν και ξεπαγωνε αμέσως.

Επίσης εμένα με βόλεψε πολύ το ραβδομπλεντερ. 

Καλή αρχή!

Δημοσίευση
στις πριν 8 ώρες, ο/η Zaxaroulamak είπε:

Εμείς ξεκινήσαμε την 1η βδομάδα με λαχανικά, σταδιακά πατάτα καρότο κολοκύθι. Τη 2η βδομάδα σταδιακά φρούτα, μπανάνα μήλο αχλάδι κ την 3η βδομάδα απογευματινό κρέμα. Ωστόσο δε θεωρώ ότι υπάρχει κάποιο σωστό πρόγραμμα εισαγωγών γενικά. Και μπορεί να μην τρώει καν πάνω από 2-3 κουταλιές τον πρώτο καιρό. Φυσιολογικό είναι. Το ζήτημα είναι κυρίως να αρχίσει να δοκιμάζει κ να εξοικειώνεται. Οπότε με γάλα θα χρειαστεί να συμπληρώνεις έτσι κι αλλιώς.

Και όπως είπαν κ τα κορίτσια, έφτιαχνα κ εγώ πάντα για 2 μέρες ώστε να μην έχω κάθε μέρα μαγείρεμα. Το κρατάς στο ψυγείο κ την επόμενη μέρα όταν είναι να φάει, το λιώνεις (αν δώσεις αλεσμένα), το ζεσταίνεις, λίγο λάδι κι έτοιμο. Για καλύτερο άλεσμα ειδικά στην αρχή που είναι πολύ μικρή η ποσότητα, είναι πολύ βοηθητικό το ραβδομπλεντερ.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Χρυσα μου ευχαριστουμε τοσο πολυ γ οοοολες τις τοσο πολυτιμες πληροφοριες!!!! 🫶🥰 εισαι κινητη εγκυκλοπαιδεια!!!🤩👏
    • Η μεγάλη είναι τρελαμένη μαζί της ! Η αδερφούλα μου και η μικρούλα μου λέει όλη την ώρα!! Αγκαλιές κ φιλιά με το που ξυπνήσει!!! Δόξα τω θεώ πάνε πολύ καλά τα πράγματα μεταξύ τους .. ακόμα δεν έχει εκδηλώσει κάποια ζήλια.. και κλείνουμε μήνα!
    • Πιστευω ειναι κ το φυλο π παιζει το ρολο του.. αν ειχαμε αγορακι θα παθιαζοταν αλλιως, θα ειχε παρει ηδη φορμακια ολυμπιακου κλπ κλπ.. οχι οτι θα ασχολιοταν παλι μ ρουχα, δωματιο κ τα σχετικα... αλλα μ τα κοριτσια μπλοκαρουν λιγο καποιοι αντρες... Τωρα γ τη σχεση μας, κι εγω φανταζομαι οτι αλλαζουν τελειως οι ισορροπιες.. θεωρητικα συζητωντας πανω σε θεματα ανατροφης παιδιων με παραδειγματα απ φιλους η τα αδερφια μας, συμφωνουμε.. στην πραξη τωρα θα φανει...😅 Εμεις τον απριλιο κλεινουμε 10 χρονια σχεσης κ πραγματικα νιωθω πολυ ερωτευμενη μαζι του!! Βεβαια οπως καθε ζευγαρι εχουμε τα πανω μας κ τα κατω μας.. κ φσκ μια σημαντικη προκληση εινσι κ το ν παλευεις μ την υπογονιμοτητα τοσα χρονια.. δοκιμαζεται πολυ η σχεση κ το ζευγαρι.. κ η σε απομακρυνει ή δυναμωνει τη σχεση!! Κ το βασικο ειναι οτι ξερουμε οτι κ τα παιδια π θα ερθουν στη ζωη μας, καποια στιγμη θ μεγαλωσουν μ το καλο κ θα παρουν το δρομο τους. παλι οι 2 μας θα καταληξουμε καποια στιγμη! 💞
    • Νωρίς είσαι ακόμα,  όλα αλλάζουν γρήγορα,  μη σε αγχώνει 🥰🥰🥰🥰  Είδατε κ βάρος κλπ? 
    • Ο γλυκακης!!!🫶🫶🫶 ανυπομονει γ την κορακλα του!!!💗🌷 Καλα εμεις μ καισαρικη θ παμε αλλα κ φυσιολογικα ν πηγαιναμε, παλι δν υπηρχε περιπτωση ν μπει νομιζω... ουτε εγω θα αντεχα να το παρακολουθω πιστευω.. ειναι αλλιως ν το ζεις..
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...