Μετάβαση σε περιεχόμενο

Αναποφασιστικότητα με το όνομα

Recommended Posts

Δημοσίευση
στις πριν 17 ώρες, ο/η Κλέλια. είπε:

Καλησπέρα! Είμαστε σε δίλλημα με τον άντρα μου για το όνομα της μικρής μας. Μεταξύ του Ιόλη και του Φένια ποιο σας αρέσει περισσότερο εσάς; 

Καλημέρα και να σας ζήσει το αστεράκι σας!! Εγώ ψηφίζω Ιόλη!

Δημοσίευση

Όποιο αγαπάτε, αλλά αφού ρωτάτε τη γνώμη μας καλό είναι τα παιδιά να παίρνουν ονόματα αγίων της εκκλησίας μας.. να έχουν μια γιορτή, έναν άγιο προστάτη και όχι μόνο να γιορτάζουν τα γενέθλια τους. Το Ιόλη απ' όσο γνωρίζω είναι αρχαίο ελληνικό όνομα και δεν υπάρχει σε κάποια αγία η άγιο και το Φένια αν βγαίνει από το Τριανταφυλλιά γιορτάζει στις 8 Αυγούστου του Νεομάρτυρος Τριανταφύλλου από Ζαγοράς. Η επιλογή είναι πάντα δική σας! 🙃

Δημοσίευση
στις πριν 17 ώρες, ο/η Κλέλια. είπε:

Καλησπέρα! Είμαστε σε δίλλημα με τον άντρα μου για το όνομα της μικρής μας. Μεταξύ του Ιόλη και του Φένια ποιο σας αρέσει περισσότερο εσάς; 

Καλημέρα και να χαίρεστε το κοριτσάκι σας! Εγώ ανάμεσα στα δύο, θα ψηφίσω το Ιόλη!!

Δημοσίευση

Το Φένια είναι υποκοριστικό, συνήθως του Θεοφανία και του Γαρυφαλλιά. Το Ιόλη είναι ένα ωραιότατο αρχαιοελληνικό όνομα- ήταν η κόρη του βασιλιά Ευρύτου την οποία ερωτεύτηκε ο Ηρακλής. Το τι αρέσει στον καθένα είναι τελείως υποκειμενικό. Άλλωστε, στο όνομα δίνει ψυχή η προσωπικότητα του ανθρώπου που το φέρει. Τελείως υποκειμενικά λοιπόν, προτιμώ το Ιόλη. Ελπίζω να σε βοηθήσαμε!

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η evaioan είπε:

Κάτι τέτοια βλέπω και λέω μόνο στο δικό μου σόι σφάζονται να μπουν τα ονόματα παππουδων και γιαγιαδων. Το Φενια ψηφίζω! 

Κ στο δικό μου 😂😂😂

Ιόλη?!😋🥳🥳

Δημοσίευση

Κι εμένα το Ιόλη μ' αρέσει, αφού μας ρωτάς. Το Φένια προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου, όπως και τα περισσότερα υποκοριστικά σε -ένια. Αν βγαίνει απ' το Φωτεινή πάντως, είναι πολύ πιο ωραίο το Φωτεινή απ' το Φένια. Να σας ζήσει!!❤️

Δημοσίευση
στις On 7/1/2025 at 3:35 ΜΜ, ο/η Κλέλια. είπε:

Αν το Φένια είναι από Θεοφανία το προτιμώ ολάκερο! 

Ps καί το δικό σου υποκοριστικό πολύ ωραίο😄

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...