Μετάβαση σε περιεχόμενο

Πρωτοχρονιά 🎄🎄🎄και αρχίζει νέα χρονιά 🎉🎉🎉γεμάτη ελπίδα 💝💝💝για φουσκωμένη κοιλίτσα 🤰🏻🤰🏻🤰🏻και πολλά μωράκια αγκαλιά 👩‍🍼👩‍🍼👩‍🍼

Recommended Posts

Δημοσίευση
στις πριν 3 ώρες, ο/η Elk είπε:

Κορίτσι μου και εγώ πολυκυστικες έχω , δεν έχω ούτε σταθερό κύκλο ούτε ήξερα πότε και αν κάνω ωορρηξια 

κάνε έναν έλεγχο στις ορμόνες σου και να πας σίγουρα σε ενδοκρινολόγο (αν δεν έχεις πάει )

Η αληθεια ειναι πως δεν έχω πάει..

θα ψάξω να βρω κάποιον να πάω.

ο ενδοκρινολόγος τι διαφορετικό μπορεί να δεί.;

• Απαντήσεις 1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

Καλησπέρα κορίτσια μου! Χρειάζομαι την γνώμη σας !! Μετά την τελευταία αιματολογική που έκανα μου βρήκαν ανεβασμένη Anti-TPO που ποτε δεν ειχα ! Τώρα κατα πόσο είναι καλό ή κατά πόσο μπορεί να ευθύνεται στην συλληψη δεν ξέρω.. περιμένω ακόμα απάντηση από τον γιατρό αλλα θα σκάσω μέχρι να μάθω!! 

Screenshot_20250129_203505_WPS Office.jpg

Δημοσίευση
στις πριν 4 ώρες, ο/η Christi.D. είπε:

Ευχαριστώ πολύ!!

Σαλπιγγογραφια είχα κάνει κι εγώ!το βασικό που ελέγχουν είναι αν είναι ανοιχτές οι σάλπιγγες.Μπορεί όντως να εντοπίσουν καποιο ινωμυωμα ή κάποια παραλλαγή στο σχήμα της μήτρας αλλά η ενδομητριωση δεν φαίνεται στον υπέρηχο ούτε στη Σαλπιγγογραφια. 

Ουσιαστικά είναι κύτταρα του ενδομητριου που βρίσκονται εκτός μήτρας αλλά φαίνονται μόνο όταν δημιουργούν κυστη ενδομητριωσης στις ωοθήκες γιατί αλλιώς είναι σαν σοκολατοειδεις κηλίδες (σαν στίγματα) που οι γιατροί λένε ότι μόνο με λαπαροσκοπηση εντοπίζονται. Ενώ η κύστη φαίνεται λογω του μεγέθους της.

Δεν ξέρω αν σου έδωσα να καταλάβεις 

Καλα αποτελέσματα σού εύχομαι!  Και με το καλό να γίνουν όλα όπως τα επιθυμείς!!

Σ’ ευχαριστω πολυ κοριτσι μου..

με ποιον τροπο μπορει να διαγνωστεί ενδομητριωση αν οχι λαμπαροσκοπικα.; 

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Σοφία21 είπε:

Η αληθεια ειναι πως δεν έχω πάει..

θα ψάξω να βρω κάποιον να πάω.

ο ενδοκρινολόγος τι διαφορετικό μπορεί να δεί.;

Οι γυναικολόγοι γενικά  δεν έχουν τόσο εξειδίκευση με τις ορμόνες 

πχ εγώ είχα λίγο ανεβασμένη την προλακτινη όταν το είδε ο γυναικολόγος είπε πως είναι εντάξει η ενδοκρινολογος όμως μου είπε πως δεν είναι εντάξει και μου έδωσε χάπι.. πριν πάρω το χάπι προσπαθούσα 1,5 χρόνο όταν πήρα το χάπι μετά από λίγο καιρό εμεινα έγκυος η προλακτινη εμποδίζει την ωορρηξία οταν είναι πάνω ή δεν κάνουμε ωορρηξία ή δεν κάνουμε ποιοτική ωορρηξία 

Δημοσίευση
στις πριν 48 λεπτά, ο/η Σοφία21 είπε:

Σ’ ευχαριστω πολυ κοριτσι μου..

με ποιον τροπο μπορει να διαγνωστεί ενδομητριωση αν οχι λαμπαροσκοπικα.; 

Υπάρχει μια αιματολογική εξέταση ca125 που όμως δεν είναι διαγνωστική. Δλδ αν είναι ανεβασμένη η τιμή της μπορει να είναι από ενδομητριωση μπορεί και από άλλους λόγους. 

Η κύστη ενδομητριωσης στην ωοθήκη φαίνεται με υπέρηχο ή μαγνητική. Αλλά γενικά μόνο η λαπαροσκοπηση θεωρείται αξιόπιστη για τη διάγνωση...

Έχεις κάποια υποψία ότι μπορεί να έχεις; 

Εννοείται επειδή είναι δύσκολη η διάγνωση της δεν σημαίνει ότι έχεις και εσύ! 

Δημοσίευση
στις πριν 40 λεπτά, ο/η Elk είπε:

Οι γυναικολόγοι γενικά  δεν έχουν τόσο εξειδίκευση με τις ορμόνες 

πχ εγώ είχα λίγο ανεβασμένη την προλακτινη όταν το είδε ο γυναικολόγος είπε πως είναι εντάξει η ενδοκρινολογος όμως μου είπε πως δεν είναι εντάξει και μου έδωσε χάπι.. πριν πάρω το χάπι προσπαθούσα 1,5 χρόνο όταν πήρα το χάπι μετά από λίγο καιρό εμεινα έγκυος η προλακτινη εμποδίζει την ωορρηξία οταν είναι πάνω ή δεν κάνουμε ωορρηξία ή δεν κάνουμε ποιοτική ωορρηξία 

Ααα αυτο δεν το γνωριζα..

σ’ ευχαριστώ πάρα πολύ θα ψαξω να βρω να πάω να το κοιταξω

Δημοσίευση
στις πριν 8 λεπτά, ο/η Christi.D. είπε:

Υπάρχει μια αιματολογική εξέταση ca125 που όμως δεν είναι διαγνωστική. Δλδ αν είναι ανεβασμένη η τιμή της μπορει να είναι από ενδομητριωση μπορεί και από άλλους λόγους. 

Η κύστη ενδομητριωσης στην ωοθήκη φαίνεται με υπέρηχο ή μαγνητική. Αλλά γενικά μόνο η λαπαροσκοπηση θεωρείται αξιόπιστη για τη διάγνωση...

Έχεις κάποια υποψία ότι μπορεί να έχεις; 

Εννοείται επειδή είναι δύσκολη η διάγνωση της δεν σημαίνει ότι έχεις και εσύ! 

Επειδή είχα ρωτήσει τον γυναικολόγο μου μου είπε πως από την κλινική εικόνα από τον υπέρηχο και γενικά που παρακολουθεί τον κύκλο μου ότι δεν έχω κάποιο δείγμα για ενδομητρίωσή.

Σε πρώτο χρόνο μου ζήτησε να κάνω επαναληπτικό ορμονολογικό έλεγχο και σαλπιγγογραφία εγώ βέβαια θα του ζητήσω να κάνω και την ΑΜΗ

Δημοσίευση
στις πριν 11 ώρες, ο/η ΛΕΥΚΗ είπε:

Κορίτσι μου να είσαι καλά που μας σκέφτηκες.😊

Εγω είμαι καλά, περιμένω την άφιξη της μικρούλας μου μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου. Εντάξει έχουν ζορίσει τα πράγματα αυτές τις μέρες αλλά εντάξει!!

Εσυ πως είσαι;;

Αχ είσαι πολύ κοντά! Άντε με τον καλό! ❤️❤️❤️ Εύχομαι να έχεις μια καλή γέννα όπως την έχεις φανταστεί 😊

Εγώ καλά, αυτό το μήνα ξεκινήσαμε προσπάθειες για δεύτερο αλλά ο άντρας μου με τη μικρή κόλλησαν γρίπη Α και χάσαμε τις 2 πιο γόνιμες, οπότε δεν ελπίζω πολύ σε αυτό το μήνα. Κατά αλλά ήσυχα 😊

Δημοσίευση
στις πριν 10 ώρες, ο/η Xrisa95 είπε:

Σ ευχαριστούμε που μας θυμήθηκες 🎈❤️🙏🏼 είμαστε στο τέλος!! Εμείς έχουμε γρίπη Α άρα έχω τα παιδάκια άρρωστα κ απλά ελπίζω να μην γεννήσω ακόμα 😂 κατά τ άλλα όταν πας φυσιολογικά είναι λίγο κιντερ έκπληξη… απλά αναμένεις πότε θα σκάσει μύτη το μπεμπέ 🤭💪🏽🤰🏼

μπαίνω κ διαβάζω τα νέα σας όμως 🥰🥰🥰

Ο ρε φίλη.... Πώς την παλεύεις;  Εσύ είσαι καλά; Βοήθεια έχεις;

Ελπίζω να γίνουν καλά σύντομα και μετά κλείστους όλους στο σπίτι να περιμένετε το μπεμπέ 😜

Δημοσίευση
στις πριν 6 ώρες, ο/η Eliza Kats είπε:

Ο ρε φίλη.... Πώς την παλεύεις;  Εσύ είσαι καλά; Βοήθεια έχεις;

Ελπίζω να γίνουν καλά σύντομα και μετά κλείστους όλους στο σπίτι να περιμένετε το μπεμπέ 😜

Εγώ είμαι υγιής ευτυχώς δν αρρωσταίνω από τα παιδιά αλλά δυστυχώς δν έχω βοήθεια γιατί η μαμά μου κ η αδερφή μου που έρχονταν για βοήθεια είναι άρρωστες με αμυγδαλιτιδα κ μονοπυρήνωση άρα τώρα στο τέλος βρήκαμε να χτυπηθούμε από την μοίρα 😂😅🤣

από Δευτέρα πιστεύω να είμαστε υγιείς όλοι να κλειστούμε με τον άντρα μου είπαμε μέσα χωρίς Επαφές με κανένα λες και είμαστε σε καραντίνα γιατί πόσο να κάτσει κ το μωρό στην κοιλιά;; 38 εβδ φτάσαμε για να δούμε 🤣🤰🏼🤷🏼‍♀️

εύχομαι κ εσύ με το παιδάκι σου να είστε καλά! 🙏🏼🥰

Δημοσίευση
στις πριν 12 λεπτά, ο/η Xrisa95 είπε:

Εγώ είμαι υγιής ευτυχώς δν αρρωσταίνω από τα παιδιά αλλά δυστυχώς δν έχω βοήθεια γιατί η μαμά μου κ η αδερφή μου που έρχονταν για βοήθεια είναι άρρωστες με αμυγδαλιτιδα κ μονοπυρήνωση άρα τώρα στο τέλος βρήκαμε να χτυπηθούμε από την μοίρα 😂😅🤣

από Δευτέρα πιστεύω να είμαστε υγιείς όλοι να κλειστούμε με τον άντρα μου είπαμε μέσα χωρίς Επαφές με κανένα λες και είμαστε σε καραντίνα γιατί πόσο να κάτσει κ το μωρό στην κοιλιά;; 38 εβδ φτάσαμε για να δούμε 🤣🤰🏼🤷🏼‍♀️

Με το καλό κορίτσι μου 💕

Δημοσίευση
στις πριν 23 λεπτά, ο/η marinamanoulitsa είπε:

Καλημέρα κορίτσια μου ... Σάββατο θα πάρω τεστ εγκυμοσύνης αν δεν έρθει αύριο!!!ποια είναι μαζί μου σε αναμονή για τεστ εγκυμοσύνης;;;;🙏🙏🙏🫶🌹

Αχ κοριτσάκι μου ευχομαι να μην αδιαθετήσεις και να έχεις θετικό τεστάκι 🫶🏼🫶🏼🫶🏼

αναμένουμε νέα σου

Δημοσίευση

Κορίτσια μου καλημέρα…

είχα μια συζήτηση με μια συνάδελφό μου που προσπαθεί κι αυτή για το πρώτο της παιδάκι εχει κι αυτη πολυκυστικές όπως κι εγώ ο γιατρός της είναι πολύ καλός και της είπε να πάρει ένα συμπληρωμα για ρυθμιση του κυκλου και της ωορηξιας..

Γενικά διάβασα παρα πολυ καλά σχολια και η ιδια μου ειπε οτι καθε μηνα εχει ολεον σταθερο κυκλο και κανει και ωορηξια..

θα ρωτησω τον γιατρο μου και θα το ξεκινήσω κι εγώ..

εαν καποια θέλει μπορείτε να ρωτήσετε τον γιατρό σας ισως βοηθήσει 

IMG_6921.png

IMG_6922.png

Δημοσίευση

@Σοφία21 καλημέρα κορίτσι μου, ναι τα inofert είναι γνωστές βιταμίνες για τη ρύθμιση του κύκλου και κυρίως για θέματα ΣΠΩ. Εγώ δεν έχω θέμα με ΣΠΩ αλλά έχω πάρει πολλές φορές τις Inofert Plus για βελτίωση της γονιμότητας μου.
"Το Inofert Plus είναι ειδικά σχεδιασμένο για τις γυναίκες που επιθυμούν την εγκυμοσύνη. Αποκαθιστά την ορμονική ισορροπία και την ωορρηξία."

Δημοσίευση
στις πριν 54 λεπτά, ο/η Xrisa95 είπε:

Ποπό ποιος σας γλωσσοφαγε;! 

Ναι έτσι να κάνετε. Είναι και το 3ο σωστά; Λογικά θα βγει γρήγορα 😜

Δημοσίευση
στις πριν 33 λεπτά, ο/η marinamanoulitsa είπε:

Καλημέρα κορίτσια μου ... Σάββατο θα πάρω τεστ εγκυμοσύνης αν δεν έρθει αύριο!!!ποια είναι μαζί μου σε αναμονή για τεστ εγκυμοσύνης;;;;🙏🙏🙏🫶🌹

Εγώ είμαι στην αναμονή για ωορρηξία!!!! Εύχομαι να μην σου έρθει ☺️ Αναμένουμε νέα σου 🙏

στις πριν 1 λεπτό, ο/η Σοφία21 είπε:

Κορίτσια μου καλημέρα…

είχα μια συζήτηση με μια συνάδελφό μου που προσπαθεί κι αυτή για το πρώτο της παιδάκι εχει κι αυτη πολυκυστικές όπως κι εγώ ο γιατρός της είναι πολύ καλός και της είπε να πάρει ένα συμπληρωμα για ρυθμιση του κυκλου και της ωορηξιας..

Γενικά διάβασα παρα πολυ καλά σχολια και η ιδια μου ειπε οτι καθε μηνα εχει ολεον σταθερο κυκλο και κανει και ωορηξια..

θα ρωτησω τον γιατρο μου και θα το ξεκινήσω κι εγώ..

εαν καποια θέλει μπορείτε να ρωτήσετε τον γιατρό σας ισως βοηθήσει 

IMG_6921.png

IMG_6922.png

Σοφία μου εγώ παίρνω τα inofert plus είναι παραπλήσια. Λένε ότι βοηθάει κ στον κύκλο κ για να μείνεις έγκυος. Τα παίρνω συστηματικά κ ο κύκλος μου πλέον είναι 32-35 μέρες. Για εγκυμοσύνη δεν με βοήθησε αλλά σε κάποιες άλλες τις έχει βοηθήσει.

Είναι συμπλήρωμα μακάρι να σε βοηθήσει!!!!

Δημοσίευση
στις πριν 44 λεπτά, ο/η marinamanoulitsa είπε:

Καλημερα Μαρινα μου!! Στην αναμονή και εγώ..περιμένω την Δευτέρα..έχεις κάποιο σύμπτωμα;

Δημοσίευση
στις πριν 8 ώρες, ο/η Eliza Kats είπε:

Αχ είσαι πολύ κοντά! Άντε με τον καλό! ❤️❤️❤️ Εύχομαι να έχεις μια καλή γέννα όπως την έχεις φανταστεί 😊

Εγώ καλά, αυτό το μήνα ξεκινήσαμε προσπάθειες για δεύτερο αλλά ο άντρας μου με τη μικρή κόλλησαν γρίπη Α και χάσαμε τις 2 πιο γόνιμες, οπότε δεν ελπίζω πολύ σε αυτό το μήνα. Κατά αλλά ήσυχα 😊

Σε ευχαριστώ πολύ😘

Εύχομαι να έχετε σύντομα ευχάριστα νέα 🙏🙏🙏

Δημοσίευση

Έχω πάθει σοκ. Εκανα τεστ οχι με πρωινά ούρα και αφού ήπια δύο καφέδες!! Και λέω αποκλείεται να δείξει κατι. Απλά το έκανα! Δεν το πιστεύω. Πραγματικά τρία χρόνια προσπάθειας και δεν ήρθε ποτέ! Και ήρθε τώρα!

Απευθείας μου ήρθε στο μυαλό οτι παντρεύομαι σε 4 μήνες! Τώρα προσπαθώ να ηρεμήσω και να σκεφτώ οτι είναι δώρο θεού! Θα πάω για χοριακη σε λίγο 

Δημοσίευση
στις πριν 10 λεπτά, ο/η marinaP είπε:

Έχω πάθει σοκ. Εκανα τεστ οχι με πρωινά ούρα και αφού ήπια δύο καφέδες!! Και λέω αποκλείεται να δείξει κατι. Απλά το έκανα! Δεν το πιστεύω. Πραγματικά τρία χρόνια προσπάθειας και δεν ήρθε ποτέ! Και ήρθε τώρα!

Απευθείας μου ήρθε στο μυαλό οτι παντρεύομαι σε 4 μήνες! Τώρα προσπαθώ να ηρεμήσω και να σκεφτώ οτι είναι δώρο θεού! Θα πάω για χοριακη σε λίγο 

Συγχαρητήρια Μαρινα μου!! Αυτό είναι ένα θαύμα!! Να το χαρείς και όλα θα γίνουν όπως πρέπει και με το γάμο. Ολα με το καλό εύχομαι!

Δημοσίευση
στις πριν 14 λεπτά, ο/η marinaP είπε:

Χαχαχα και σου είπαμε να κάνεις τεστ 😜 Εννοείται έρχονται εκεί που δεν τα περιμένεις. Δεν πειράζει γάμος με κοιλίτσα τώρα 😆 

Περιμένουμε τη χοριακη σου!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Ααα σχεδόν μαζί είμαστε....κοίτα να σου πω έχω κάποια θετικά σημάδια...ας πούμε Δευτέρα και Τρίτη είχα έντονα τσιμπήματα στη μήτρα και αυτό το είχα σαν πόνο εμφύτευσης στην τελευταία μου κύηση!!!εύχομαι να είναι σημάδι όντως 🙏🙏🙏 εσύ;;;;;
    • Στο είπα εγώ συνονόματη;;;; Στο είπα;;;;ότι τα πιο ωραία πράγματα έρχονται εκεί που δεν το περιμένεις;και γίνονται τα θαύματα όταν πάψεις να επιμένεις;;;; Θυμάσαι αυτό το όμορφο τραγούδι του Τερζή??🩷🩷🩷 Στο αφιερώνω!!!βάλτο να το ακούσεις τέρμα και σε λίγο καιρό έρχεται το δικό σου θαύμα 🥰🥰🥰🥰 με το καλοοοο
    • Κορίτσια μου πως είστε;!! Τα νέα σας;!!! Τα μπεμπακια σας;!! Πως περνάνε οι μέρες; Εμείς πολύ ξενύχτι... Κόψαμε το θηλασμό από το Σάββατο μέχρι τη Τρίτη καθώς μου έκοψε κομμάτι από τη ρογα.. έκανα αντλήσεις και της έδινα μητρικό με ποτηράκι.. ωωωρε γκρίνια και αέρια όσο την είχαμε με ποτηράκι...!! Εντωμεταξυ από τη πολύ παραγωγή είχα αναπτύξει και μύκητες που δεν είχα πάρει χαμπάρι καθώς ήταν μόνιμα στο στήθος οπότε μόλις σταματήσαμε φάνηκαν.. υποχώρησαν με κρέμα κατάλληλη και για θηλασμό και βάλαμε ψευδοθηλες μέχρι να βρούμε λύση για τα δαγκώματα της.. πήγαμε χθες κάναμε κρανιοιερη θεραπεία (έτσι λεγόταν η θεραπεία που μας είχαν προτείνει.) για να "λυθεί" η κάτω γνάθος της μήπως βελτιωθεί ο θηλασμός.. αν δεν δούμε βελτίωση σε λίγες μέρες, έχω μιλήσει με παιδοχειρουργο να έρθει σπίτι για να της αφαιρέσουμε το χαλινο με λέιζερ..  Ερώτηση.. πότε προλαβαίνετε να φάτε;;; 🤣🤣 Εντωμεταξυ τι δίψα είναι αυτή ρε κορίτσια;; Και τι πείνα;!!! Και πείνα για junk & γλυκό έτσι;!! Βασικά έτοιμο να είναι και ας είναι ότι θέλει!! 😅
    • Καλησπέρα κορίτσια μου, πως τα πατε;  Θα ήθελα να ρωτήσω όσες έχετε μωράκι γύρω στο μήνα και μετα που έχουν αρχίσει να ξυπνάνε λίγο, πως τα απασχολείτε μέσα στη μερα;  Παίζετε καθόλου; κι αν ναι πόση ωρα;  Εμείς έχουμε αυτή τη στοιχειώδη ρουτίνα (ανάθεμα κι αν τηρείται ποτέ βέβαια): Ξυπνάει, της κάνω ποδαράκια για τα αερια, αλλάζουμε πανα, τρώει, ρευεται, μετά λίγο παιχνίδι και μετά προσπαθώ να την κοιμισω. Προφανώς αυτό δεν συμβαίνει πάντα, ανάλογα τα κέφια της μικρής. Επίσης έχω τα εξής θεματα: 1. Λόγω παλινδρομησης μετα το φαγητό δεν κάνει να είναι ξάπλα οπότε πρέπει να βρω τρόπο να την απασχολήσω όρθια. 2. Είχα συνηθίσει να την κοιμιζω πάνω στο στήθος και τώρα είναι πιο δύσκολο με τραγουδάκια, βόλτες κτλ  Οποία γνώμη, συμβουλή, εμπειρία κτλ δεκτή 🙂🙂
    • Ναι πριν ένα μήνα έκανα όλες τις αιματολογικές κ μου τις έγραψε η γυναικολόγος που θα κάνουμε την εξωσωματική. Τώρα δεν ξέρω τι παίζει κ κάποιοι γράφουν κάποιοι όχι 😵 Άσε έχει πόσα πράγματα να σκεφτείς κ σου φεύγουν χρήματα από εδώ κ από εκεί. Τι να πω τουλάχιστον είναι για καλ΄ό σκοπό, χαλάλι 😊 Ναι έχω βρει τα πάντα τώρα περιμένουμε να περάσουμε επιτροπή. Λογικά τον Μ΄άρτιο γιατί δεν νομίζω να προλάβω την περίοδο του Φεβρουαρίου. Θα δούμε Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές 🥰
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...