Μετάβαση σε περιεχόμενο

Πρωτοχρονιά 🎄🎄🎄και αρχίζει νέα χρονιά 🎉🎉🎉γεμάτη ελπίδα 💝💝💝για φουσκωμένη κοιλίτσα 🤰🏻🤰🏻🤰🏻και πολλά μωράκια αγκαλιά 👩‍🍼👩‍🍼👩‍🍼

Recommended Posts

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Elk είπε:

Εγώ κορίτσι μου όταν γέννησα η μεγάλη ήταν 2 ετών βρεφικό δεν πάει γιατί εδώ στο χωριό τα παίρνουν παιδικό 2,5 ετών 

τώρα η μεγάλη γίνεται 2,5 ετών τέλη Φεβρουαρίου οπότε αρχές Μαρτίου θα μπορώ να στείλω παιδικό, η μπέμπα αρχές Μαρτίου θα είναι 6,5 μηνών και δεν ξέρω τι να κάνω να στην στείλω ή όχι ;
Η παιδίατρος δεν ειναι πολύ θετική να πάει τώρα τον Μάρτιο παιδικό ,εγώ πάλι βλέπω πως το παιδάκι το εγκλωβίζω στο σπίτι γιατί είναι πολύ κοινωνική τα θέλει τα παιδάκια μόλις βλέπει παιδάκια παει αμέσως να παίξει μαζί τους χωρίς καν να τα ξέρει.. νιώθω πως κάνω «κακό» την μεγάλη τώρα που την κρατάω σπίτι 

θηλάζω αποκλειστικά την μπέμπα ευτυχώς είναι ήσυχο μωρό , η μεγάλη πάλι πολύ ζωηρή και με φουλ ενέργεια για παιχνίδι και φαντάζομαι είναι λογικό λόγο της ηλιακής της .. βοήθεια δεν έχω σχεδόν καθόλου οπότε δεν έχω και δουλειά ώστε να πεις πρέπει να επιστρέψω 

για εμένα κάνε λίγη υπομονή και άσε να κάνει κανένα εμβόλιο το μωράκι σου όπως είπε και η diwni γιατί εμένα η παιδίατρος μου είχε πει χωρίς να θέλω να σε αγχώσω ότι αν κάνει το μωράκι και ανεβάσει πυρετό δεν μπορώ να σου δώσω ούτε ντεπόν θα φύγεις αμέσως στο Παίδων,  εδώ η δικιά μου παιδίατρος που το μωρό θα είναι 6,5 μηνών πάλι την βλέπω κολλάει να μου δώσει το οκ για να στειλω την μεγάλη παιδικό..τώρα εγώ τι θα κάνω δεν ξέρω 🤷‍♀️

@Elk μου ως προς το θέμα της δουλειάς αν ξεπεταχτουν τα παιδάκια σας να ασχοληθείς με κάτι που να σου αρέσει διότι η μητρότητα είναι άθλος καθημερινός που σου ρουφάει πολύ ενέργεια αλλά τελειώνει ο ρόλος ο βαρύς σε κάποια ηλικία. Θα σε βοηθήσει αργότερα να έχεις κάποια απασχόληση. Εγώ μεγάλωσα σε πολύ ανταγωνιστική οικογένεια, ενώ ήθελα μόνο πτυχίο να πάρω, έκανα τέσσερα μεταπτυχιακά, διδακτορικό και αν δεν είχα πατήσει τα 30 ακόμα θα σπούδαζα. Ευτυχώς βρέθηκε ένας καλός άνθρωπος στο πανεπιστήμιο και μου λέει η καριέρα στο αντικείμενο που θέλεις ακαδημαϊκά ξεκινάει μετά τα 40 και με ταρακούνησε. Τότε βρήκα τον άντρα μου και πρώτη μου σχέση. Ευτυχώς ταιριαξαμε. 11 χρόνια διαφορά έχουμε αλλα μη νομίζεις δε χάρηκαν και πολύ οι δικοί μου. Ο αδερφός μου ήθελε να χωρίσω να μεγαλώσω τον ανηψιο μου όταν πέθανε η σύζυγος του και οι γονείς μου ήταν τόσο χάλια η υγεία τους που δεν μπορούσαν να χαρούν που έφυγα από Αθήνα για Θεσσαλονίκη. Αν δεν υπήρχε αυτή η δουλειά ούτε γάμο ούτε παιδιά θα είχα κάνει. Για αυτό με πολλή αγάπη σου λέω εφόσον μεγαλώσουν λιγάκι τα μικρά σου και φυσικά όταν αισθανθείς έτοιμη να το έχεις στο νου σου. Είσαι καλός άνθρωπος και σου εύχομαι κάθε καλό στη ζωή σου. 

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Maria98 είπε:

Κορίτσια διαβάζω εδώ για τα παιδάκια σας, να τα χαίρεστε ❤️ με υγεία πάνω από ολα εύχομαι με πολύ κουράγιο και υπομονή!!!!!

Μιας που θα μπω και γω στο club σιγά σιγά,  έχω διάφορες απορίες αλλά μια που μου ρχεται προς το παρόν είναι το θέμα του καροτσιου 

Πως κινηθήκατε για την αγορά καροτσιου; έχω κατά νου ένα καρότσι,  αλλά σκέφτομαι να πάμε σε 2 3 μαγαζιά να δούμε διαφορα σχέδια που υπάρχουν, μήπως να το παραγγείλουμε μετά από κάποιο site για πιο οικονομικά; 

Αυτο θα έπαιρνα αν έκανα τώρα παιδί. Δεν το έχω αγοράσει αλλά το βρήκα στα βιβλιαράκια του μαιευτηριου και το ζήλεψα. 

IMG_20250111_134804.jpg

Δημοσίευση
στις πριν 11 λεπτά, ο/η evaioan είπε:

Αυτο θα έπαιρνα αν έκανα τώρα παιδί. Δεν το έχω αγοράσει αλλά το βρήκα στα βιβλιαράκια του μαιευτηριου και το ζήλεψα. 

IMG_20250111_134804.jpg

Αυτό είναι όντως τέλειο καρότσι και νομίζω από τα πιο ελαφριά κ πιο εύκολα που έχω βρει ψάχνοντας. Θεωρώ όμως ότι δεν είναι για νεογέννητο γιατί κοιτάει μόνο μπροστά και για κάποιους μήνες πιστεύω ότι είναι καλύτερα να βλέπεις το μωρό κ να σε βλέπει.

Δημοσίευση
στις πριν 2 λεπτά, ο/η afr είπε:

Αυτό είναι όντως τέλειο καρότσι και νομίζω από τα πιο ελαφριά κ πιο εύκολα που έχω βρει ψάχνοντας. Θεωρώ όμως ότι δεν είναι για νεογέννητο γιατί κοιτάει μόνο μπροστά και για κάποιους μήνες πιστεύω ότι είναι καλύτερα να βλέπεις το μωρό κ να σε βλέπει.

Αχ να είμαι ειλικρινής δεν το είχα προσέξει αυτό και επειδή δεν το έχω αγοράσει δεν το ξέρω αλλά πραγματικά δείτε κάτι ελαφρύ είναι μεγάλη ταλαιπωρία ένα βαρύ καρότσι. 

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η afr είπε:

Καλημέρα κορίτσι μου και με το καλό να έρθει το μωράκι σου! Εγώ αυτό έκανα, είχα δει κάποια καρότσια ίντερνετ, πήγα μετά να τα δω κι από κοντά για να διαλέξω αλλά δεν το πήρα από εκεί. Το παρήγγειλα μετά απ' το ίντερνετ που το είχα βρει πιο φθηνό.

Πολύ σημαντικό είναι να διαλέξεις ένα όσο γίνεται ελαφρύ καρότσι και να το δεις κ στο αυτοκίνητο σας πως χωράει. Θα πάρεις 3 σε 1;

σκέφτομαι να πάρω μόνο καθισμα και καθισματακι, συγκεκριμένα έχω δει απο cybex , γράφουν πολύ καλά σχόλια 

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Maria98 είπε:

Κορίτσια διαβάζω εδώ για τα παιδάκια σας, να τα χαίρεστε ❤️ με υγεία πάνω από ολα εύχομαι με πολύ κουράγιο και υπομονή!!!!!

Μιας που θα μπω και γω στο club σιγά σιγά,  έχω διάφορες απορίες αλλά μια που μου ρχεται προς το παρόν είναι το θέμα του καροτσιου 

Πως κινηθήκατε για την αγορά καροτσιου; έχω κατά νου ένα καρότσι,  αλλά σκέφτομαι να πάμε σε 2 3 μαγαζιά να δούμε διαφορα σχέδια που υπάρχουν, μήπως να το παραγγείλουμε μετά από κάποιο site για πιο οικονομικά; 

Καλησπέρα Μαρία!! Με το καλό το μωράκι σου! Η συμβουλή που έχω να σου δώσω είναι να είναι σχετικά ελαφρύ, να χωράει στο ασανσέρ και στο πορτ μπαγκαζ, να πάρεις την τριλογία (αυγό, καλαθουνα και το κανονικό καρότσι.). Η καλαθουνα είναι αυτή που θα χρησιμοποιηθεί λιγότερο (ανάλογα το μωρό) αλλά θα σε βοηθήσει πολύ στους πρώτους μήνες! Τώρα για συγκεκριμένο καρότσι, με μια έρευνα αγοράς θα δεις ότι υπάρχουν μεγάλες αποκλείσεις στις τιμές! Υπάρχουν τα πιο οικονομικά και φτάνουν κάποια τα οποία πραγματικά είναι πανάκριβα! Δες ποιο σου αρέσει, ψάξε κριτικές στο ίντερνετ, ρώτα διαφορές με άλλα στους πωλητές και στο τέλος κάνε την αγορά σου είτε από φυσικό κατάστημα είτε από το ίντερνετ!!

Δημοσίευση

@Maria98 εγω κορίτσι μου ειχα μοντέλο της peg perego  και θα σ πω ότι βγήκε σκυλι μαυρο. 2 παιδια τ δικά, ένα της αδερφής μου κ τώρα πάλι για τη μπουμπου. Το αβγό εμενα δ κάθισαν καθόλου οσο κ να το παλεψα. Πήρα ένα τελη ένα καλό κάθισμα αυτοκινήτου από 0 μηνων π λεει κ σώθηκα. Ευτυχώς εκατσε ο ανιψιός μ μέχρι τ έτος στο αυτοκίνητο κ δ τ εκλαψα χαχα. Η καλαθουνα μας βολεψε πολθ μέχρι κ τον 3ο μήνα. Πολλές βολτες κ πολύς ανετος υπνος. Και διακοπες π πηγαμε κ ηταν 3 μηνων τ μωρο εκεί τ κοιμησα. Αν επαιρνα τώρα θα διάλεγα τ cybex balios s νομιζω λέγεται. Πολύ όμορφο, πολύ ελαφρύ, από αντοχή δ ξέρω γτ προσωπικα δ τ έχω δουλέψει. Αυτό π σου βάλανε πιο πάνω είναι για πιο μεγάλα παιδακια κ το παίρνουν συνηθως σαν δεύτερο. Αλλα είναι πανάκριβο για τη χρήση του σαν δεύτερο. Διάλεξε ένα ελαφρύ κ σχετικά στενό καροτσι, σκελετό δηλαδη από ρόδα σε ρόδα για να χωράει παντού. Στο αυτοκίνητο, σε στενά ασανσερ, σε στενά πεζοδρόμια.

Δημοσίευση
στις πριν 47 λεπτά, ο/η Maria98 είπε:

σκέφτομαι να πάρω μόνο καθισμα και καθισματακι, συγκεκριμένα έχω δει απο cybex , γράφουν πολύ καλά σχόλια 

Κι εγώ αυτό έκανα, πήρα ξεχωριστά κάθισμα. Κ καρότσι πήρα το απλό κάθισμα, χωρίς καλαθουνα δηλαδή κ αβγό. Και να σου πω την αλήθεια δεν το μετάνιωσα. Ξέρω ότι η καλαθουνα βολεύει πάρα πολλές μαμάδες αλλά εγώ προτίμησα να μη γεμίσω ένα σωρό διαφορετικά εξαρτήματα και το απλό καρότσι μας βόλεψε μια χαρά.

Δημοσίευση

Cybex balios s έχουμε εμείς. Είναι μεγάλο καρότσι αλλά εμείς έχουμε και μεγάλο αυτοκίνητο 4*4. Ανοίγει με ένα χέρι το καρότσι με το κάθισμα. Η καλαθουνα είναι άνετη για να κοιμάται έως 4 μηνών. Έχει μεγάλες ροδες και τρομερές αναρτήσεις και πάει παντού, το έχω καταευχαριστηθει. Ακόμα και σε πλακόστρωτο κυλάει άνετα και το μωρό δεν καταλαβαίνει τίποτα, κοιμάται του καλού καιρού. Το καλοκαίρι ήταν 3-4 μηνών ο δικός μου και κυκλοφορουσα σαν διαφήμιση της cybex, κούμπωνα το ένα, ξεκουμπωνα το άλλο, ο άντρας μου δεν είχε ιδέα τι θα κουμπώσω την κάθε φορά! 😂 Η τιμή τσουχτερή αλλά αξίζει τα λεφτά του θεωρώ.

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Maria98 είπε:

Καλησπέρα Μαρία!!! Με το καλό να έρθει το μωράκι σας!! Εμείς πήραμε cybex το balios s κ είναι τέλειο!! Δεν πήραμε την καλαθουνα... πήραμε το κάθισμα αυτοκινήτου το cloud G κ βγάζουμε το καρότσι από το αυτοκίνητο κ το κουμπωνουμε πάνω. Στο μικρό αυτοκίνητο που είναι Hyundai atos χωράει στο πορτμπαγκάζ! Αν θα άλλαζα κάτι αντί για το G θα έπαιρνα το Τ. Έχει μεγαλύτερη επέκταση κ το μωρό είναι πιο ξαπλωμένο! Όσο για τα παρελκόμενα ποδοσακο, ποτηροθηκη κ νάυλον για βροχή πήρα πιο οικονομικά!! Επίσης μένουμε σε παλιά πολυκατοικία με τα μικρά στενά ασανσέρ...μπαινει άνετα μέσα παρόλο τις δύο μεγάλες ροδες. Ό,τι χρειαστείς μπορείς να μου στείλεις μήνυμα! 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Επισης τωρα π φτασαμε τελικη ευθεια, να επαναφερω το πινακακι μας ωστε να ξερουμε ποια εχει σειρα;;  Τι λετε;;
    • Το θεμα ειναι Λευκη μου ν μην αγχωθεις γτ το μυαλο παιζει παιχνιδια καμια φορα... ειδικα σ εμας τις πρωτοτοκες π εχουμε μια εννοια παραπανω κι εσυ ειδικα π εχεις την αποσταση, ειναι ευκολο ισως να παρερμηνευσουμε τα σημαδια... Εγω κοριτσια δε ρωτησα γ σημαδια καθολου!!!😅😅😅😇 Φανταζομαι θ σπασουν τα νερα κ θ το καταλαβω!!😜 Θελετε ν με βοηθησετε εσεις;;
    • Τεραστια συγκινηση...🥹🥹🥹 νομιζω τωρα εχω αρχισει κ το πιστευω γ τα καλα!!! Παω κ ανοιγω την ντουλαπα των κοριτσιων κ τρελαινομαι!!! Μυριζω ολη αυτη τη μωρουδιλα των απορρυπαντικων κ ανυπομονω!!!! Εν τω μεταξυ ο αντρας μου καμια σχεση... κοσμαρα τελειως... θ μου πεις εμας μεγαλωνουν μεσα μας!!!! Δε λεω, ερχεται τους μιλαει, χαιδευει κοιλιτσα αλλα του λεω ελα να δεις μεσα στ δωματιο πχ τις κουβερτουλες, τα πραγματακια τους κ ερχεται βαριεστημενα...😅
    • Σ ευχαριστω για την απαντηση! Μωρε ναι το φανταζομαι αυτο για το γαλα απλα μου φανηκε περιργο που μας ειπε για ενα μηνα να τρωει μονο μεσημεριανο και τα φρουτα να μπουν απ τον επομενο. Περιμενα δλδ αυτο που λες οτι θα ξεκινουσαμε με λαχανικα κτλ για κανα δυο βδομαδες και μετα σιγα σιγα θα βαζαμε και τα φρουτα. 
    • Με μπρόκολο, πατατουλα βραστή και κολοκυθάκι βραστό πατημένο. Μιλάμε για ποσότητα ελάχιστη στην αρχή. Μετά την πρώτη εβδομάδα μπήκαν και φρούτα πχ μήλα και ακτινίδια αλεσμένα. Ένα μήλο και ένα ακτινίδιο ανά 2 μέρες. Το γάλα είναι η βασική τους τροφή μέχρι το έτος, στην πράξη θα δεις ότι το γάλα παραμένει η βασική τους τροφή πολλά έτη. Εμένα είναι 2.5 και πίνει 3 μπουκάλια γάλα των 210ml την ημέρα. Καλή αρχή. 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...