Μετάβαση σε περιεχόμενο

Περπατημα, περπάτημα και περπάτημα

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα σε ολα τα κορίτσια!!

Εχω την εξης απορια και θα ήθελα τις γνωμες σας. Βρίσκομαι στην 31η εβδομάδα κύησης και μου μενουν αλλες πέντε μερουλες για να βγω σε άδεια. Κάνω σχετικά δύσκολη δουλειά για έγκυος, δουλεύω σε φούρνο, ανεβοκατεβαινω σκαλιά, ειμαι και στο εργαστήριο και στην πωληση, εχω ορθοστασία τρεξιμο πολυ κτλ και γενικά δεν βάζω κάτω τον απαυτό μου εύκολα αν και μερικες φορές νιώθω αρκετα κουρασμένη. Η απορια μου ειναι η εξής. Γενικά ψιλοπερπαταω, εχω περασει και περιοδους που περπαταω καθε μερα για μιαμιση ώρα κ αλλες μερες που δεν αντέχω μετα τη δουλειά να παω και για περπάτημα. Θεωρείται πως θα έπρεπε να περπαταω καθε μερα εστω και με το ζορι; Παιζει τοσο πολυ ρόλο στη γεννα; η δουλεια δεν μετραει σαν ασκηση; :(

Δημοσίευση
στις πριν 14 ώρες, ο/η Marypnk είπε:

Καλησπέρα σε ολα τα κορίτσια!!

Εχω την εξης απορια και θα ήθελα τις γνωμες σας. Βρίσκομαι στην 31η εβδομάδα κύησης και μου μενουν αλλες πέντε μερουλες για να βγω σε άδεια. Κάνω σχετικά δύσκολη δουλειά για έγκυος, δουλεύω σε φούρνο, ανεβοκατεβαινω σκαλιά, ειμαι και στο εργαστήριο και στην πωληση, εχω ορθοστασία τρεξιμο πολυ κτλ και γενικά δεν βάζω κάτω τον απαυτό μου εύκολα αν και μερικες φορές νιώθω αρκετα κουρασμένη. Η απορια μου ειναι η εξής. Γενικά ψιλοπερπαταω, εχω περασει και περιοδους που περπαταω καθε μερα για μιαμιση ώρα κ αλλες μερες που δεν αντέχω μετα τη δουλειά να παω και για περπάτημα. Θεωρείται πως θα έπρεπε να περπαταω καθε μερα εστω και με το ζορι; Παιζει τοσο πολυ ρόλο στη γεννα; η δουλεια δεν μετραει σαν ασκηση; :(

Καλημέρα! Με το καλό το μωράκι σου! Καταρχήν μπράβο σου που τα καταφέρνεις και δουλεύεις! Και μάλιστα σε τέτοια δουλειά...εγώ όταν έμεινα έγκυος την πρώτη φορά έκατσα τρεις μήνες στη δουλειά και τώρα τη δεύτερη έφυγα στον πρώτο μήνα με αναρρωτικες ...κι η δουλειά μου σαν τη δική σου είναι σχετικά...φοβόμουν τα βάρη την ορθοστασία.. λοιπόν απ' τη στιγμή που η δουλειά σου είναι έτσι πιστεύω ότι και καθόλου να μην περπατάς δε θα έχεις πρόβλημα..στη δουλειά περπατάς και με το παραπάνω ...μην πιέζεις τον εαυτό σου περισσότερο δεν κάνει ..τώρα που θα σταματήσεις να βγαίνεις για ένα περπάτημα χαλαρά...η γιατρός πάντως μου είχε πει στο τέλος περπατημα πολύ για να κατέβει το μωρό και να εμπεδωθει

Δημοσίευση

Καλημέρα κορίτσι μου!  Με το καλό να υποδεχτείς το μωράκι!  

Εμένα ο γυναικολόγος μού είχε πει περπάτημα και σκάλες και πως οι σκάλες είναι πιο "αποτελεσματικες" σε σχέση με το περπάτημα. 

Εμένα προσωπικά με βοήθησαν και οι ασκήσεις εμπεδώσης(έχει βιντεακια). Και μπορώ να σου πω ότι δεν πολυπερπααρουσα και μια χαρά έγινε η εμπέδωση θέσης.  Βέβαια κάθε γυναίκακαι κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική. Εγώ σου λέω τν προσωπική μου εμπειρία 

Δημοσίευση

Σας ευχαριστώ πολυυ για τις απαντήσεις σας ! Γιατί ακούω διάφορα και πολλες φορές πιεζομαι οτι πρεπει να περπατήσω και εκτος δουλειας που ειμαι ηδη πτώμα. Τσουκου τσουκου τωρα που θα βγω σε άδεια θα περπαταω χαλαρά. Εχθες πηγα στον γιατρό και μου ειπε οτι το μωρο εχει παρει και θέση, εχει αναποδογυρισει και μου πε θα με ξαναδει σ εναν μηνα. Οταν πλεον θα ειμαι 36 εβδομάδων. Μου φάνηκε τραβηγμένο κ αυτο. Τοσο κουλ; ξερω οτι στο τελος σε παρακολουθούν πιο συχνά κι εγω νιώθω το βαρος που μωρου αρκετα χαμηλα πολλες φορες 

Δημοσίευση

Με το καλό ❤️ 

όταν βγεις σε άδεια θα πρέπει να περπατάς αρκετά κ να κάνεις ασκήσεις εμπέδωσης ειδικά αν είσαι κ πρωτότοκη ❤️

τώρα προφανώς κ υπάρχει εξάντληση λόγω δουλειάς! 

οταν μπεις στο μήνα σου θα σε παρακολουθεί  πιο συχνά😊

Δημοσίευση
στις On 13/12/2024 at 7:08 ΜΜ, ο/η Marypnk είπε:

Σας ευχαριστώ πολυυ για τις απαντήσεις σας ! Γιατί ακούω διάφορα και πολλες φορές πιεζομαι οτι πρεπει να περπατήσω και εκτος δουλειας που ειμαι ηδη πτώμα. Τσουκου τσουκου τωρα που θα βγω σε άδεια θα περπαταω χαλαρά. Εχθες πηγα στον γιατρό και μου ειπε οτι το μωρο εχει παρει και θέση, εχει αναποδογυρισει και μου πε θα με ξαναδει σ εναν μηνα. Οταν πλεον θα ειμαι 36 εβδομάδων. Μου φάνηκε τραβηγμένο κ αυτο. Τοσο κουλ; ξερω οτι στο τελος σε παρακολουθούν πιο συχνά κι εγω νιώθω το βαρος που μωρου αρκετα χαμηλα πολλες φορες 

Καλησπέρα κορίτσι μου! Όντως το περπάτημα κάνει πολύ καλό και βοηθάει στην εγκυμοσύνη και καλά θα κάνεις να πηγαίνεις καθημερινά έστω για λίγο. Ωστόσο όσο δουλεύεις και κινείσαι όλη μέρα και κουράζεσαι δε χρειάζεται να πιέζεσαι παραπάνω!

Όσον αφορά την παρακολούθηση από τον γιατρό, και ο δικός μου κάθε μήνα με παρακολουθούσε περίπου εκτός τον τελευταίο μήνα που πήγαινα συχνότερα. Οπότε κι εσένα φαντάζομαι απ' το επόμενο ραντεβού θα σου πει να πας πιο σύντομα. Με το καλό!!

• 2 weeks later...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...