Μετάβαση σε περιεχόμενο

Θερμομέτρηση σε προσπάθεια εγκυμοσύνης

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλες τις μανούλες και σε όσες επιθυμούν σύντομα να γίνουν..

Θα ήθελα την άποψη σας είτε από προσωπική εμπειρία είτε αν έχετε ακούσει σχετικά με την θερμομέτρηση σώματος όταν είμαστε σε προσπάθεια εγκυμοσύνης δηλαδή μετά την τελευταία περίοδο κι έπειτα..

Πριν ξεκινήσω να σημείωσω οτι εχω πολυκυστικές ωοθήκες και ο γιατρός μου μ είπε οτι ωορηξια μπορει ν γινει πιθανον μεταξυ 10η ημερα του κύκλου εως 20η Τελευταία περίοδο είχα στις 22/10 και τελευταία επαφή είχα στις 3/11 (13η ημερα του κύκλου) το περασμενο ΣΚ λογω πίεσης με δουλειες κουραση κτλ ενιωσα αδιαθεσια πονο σ ολο τ σωμα πονοκεφαλο θερμομετρηθηκα κανονικα απ τν μασχαλη κ γ 3 γμερες ειχα δεκατα οποτε λεω θα ηταν καμια ιωση ή κανενα κρυωμα πηγα στην παθολογο μ ημουν οκ δεν ηραν κατι.. 

Την Πέμπτη είπα να κάνω μια θερμομέτρηση πρωινή πριν σηκωθώ απ το κρεβάτι (εχω ακούσει ότι η σωστή θερμομέτρηση είναι από κάτω θα ήθελα μια επιβεβαιωση γι αυτο γιατι δν ξερω κατα ποσο ισχυει) 3 ημέρες από Πέμπτη μεχρι και σήμερα η θερμοκρασία είναι 37

επειδή όμως την νυχτα σηκωνομαι πάντα για τουαλέτα τα ξημερώματα σημερα πχ με 5 ώρες υπνο ξυπνησα 4 και εκανα θερμομετρηση 36.8 και μετα κοιμηθηκα ξανα αλλο ενα 5 ωρο θερμομετεηθηκα ξανα τωρα που ξυπνησα και ηταν 37 νταν..

δεν ξερω τι ισχυει αν καποια κοπέλα γνωρίζει να μου πει την γνωμη της θα το εκτιμούσα.. 

να εχετε μια ομορφη και δημιουργική ημέρα…

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλή σου μέρα! Εύχομαι σύντομα να αποκτήσεις το μωράκι σου! Θερμομετρηση για ποιο λόγο κάνεις; Για να εντοπίσεις την ωορρηξία σου η την πιθανότητα εγκυμοσύνης; Κορίτσι μου θα σου πρότεινα να μην βασίζεσαι στη θερμομετρηση. Πράγματι πολλές γυναίκες παίρνουν πληροφορίες από τη θερμοκρασία σώματος αλλά είναι γυναίκες που παρατηρούν τη θερμοκρασία τους και το σώμα τους για καιρό και το αφουγκραζονται καλύτερα οπότε μια μικρή διαφορά είναι σημαντική. Αλλά ακόμα και τοτε, αποτελεί μόνο ένδειξη και συνυπολογίζεται με αλλά συμπτωματα. Θέλει πάρα πολλή εμπειρία να εξάγεις χρήσιμα συμπερασματα καθώς η θερμοκρασία σώματος δεν είναι ούτε ειδική αλλά ούτε ευαίσθητη μέθοδος και η διακύμανση της είναι φυσιολογική μέσα στο 24ωρο. Προκειμένου να είναι αξιόπιστη πρέπει να γίνεται σταθερή ώρα της ημέρας, με όσο το δυνατόν πιο σταθερές συνθήκες. Το να μετρήσεις και να κοιμηθείς και να ξαναμετρήσεις δεν έχει νόημα. Επιπλέον το 36,8 και το 37 είναι σχεδόν ίδια θερμοκρασία. Επίσης δε νομίζω πως αξίζει η διαδικασία να μετράς θερμοκρασία διορθικα ακόμα κ αν είναι πιο αξιόπιστη η μέτρηση, είναι πιο πολύ ταλαιπωρία πάρα όφελος. Αν έχεις πολυκυστικες και δεν κάνεις σταθερά στον κύκλο ωορρηξία μπορείς να δοκιμάσεις τεστ ωορρηξίας που είναι ασύγκριτα πιο αξιόπιστα από τη θερμομετρηση η να επιδιώξεις επαφές μέρα παρά μέρα σε όλο τον κύκλο. Αν πάλι ρωτάς ως σύμπτωμα εγκυμοσύνης κάνε υπομονή λίγες μέρες και πάρε ένα τεστ εγκυμοσύνης η μία χοριακη. Καταλαβαίνω απόλυτα τη λαχτάρα σου για ένα σημάδι αλλά πιο πολύ θα μπλεχτείς με τη θερμομετρηση κάθε λίγο και λιγάκι.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Εμένα ακόμα δεν κάνει κίνηση να πιάσει κάτι αλλά αν πάει κάτι στα χέρια της τα δοκιμάζει κιόλας!!!🤣🤣🤣 Για την ώρα προσπαθεί να συντονίσει το αυτί με το μάτι! Είναι πολύ μωρά ακόμα μωρέ! Σιγά σιγά... Όλα θα γίνουν. Σάλια και μένα έχει πολλά και της πήρα μασητικά να ξεκινήσω να της δίνω. Αφού δεν παίρνει πιπίλα θα πάμε κατ' ευθείαν σε αυτά!
    • Καλησπέρα εγώ θερμοκρασία δεν μπήκα στην διαδικασία να μετρήσω αλλά επειδή έχω πολυκυστηκες και εγώ έπαιρνα τεστ ωορρηξιας που έμεινα πολύ ευχαριστημένη εγω δεν είχα σταθερό  κύκλο έκανα ωορρηξία 23 ημέρα του κύκλου μου και έμεινα έγκυος  Μακάρι να είσαι έγκυος αλλά αν δεν είσαι θα σου πρότεινα να τα δοκιμάσεις 😊
    • Είχα ψαχτει και εγώ πολύ για τη θερμομετρηση κάποια στιγμή πριν αποκτήσω την κόρη μου. Βέβαια χωρίς αποτέλεσμα, γιατί ενώ η μέθοδος έδειχνε ότι δεν έγινε ποτέ ωορρηξία, εγώ έμεινα έγκυος και όλα πήγαν τέλεια.  Στο διαταυτα... Πάντα μα πάντα η θερμομετρηση γίνεται μόλις ανοίξεις τα μάτια σου, χωρίς να κουνηθείς καν. Τώρα αν θα είναι κάτω από τη γλώσσα, μασχάλη ή οτιδήποτε άλλο λίγη σημασία έχει αρκεί να είσαι συνεπης. Για να βγάλεις συμπεράσματα πρέπει να αρχίσεις από την πρώτη μέρα του κύκλου σου. Ουσιαστικά επιβεβαιώνει την ωορρηξία και αν παραμείνει αυξημένη πανω από 14 μέρες πιθανότατα υπάρχει εγκυμοσύνη (προφανώς αφού θα υπάρχει καθυστέρηση ήδη).  Μετά την ωορρηξία λόγω της προγεστερόνης υπάρχει άνοδος της θερμοκρασίας μερικες μονάδες, γι'αυτό και λέμε ότι επιβεβαιώνει την ωορρηξία και τίποτα παραπάνω. Υπάρχουν εφαρμογές που βάζεις τις καθημερινές σου μετρήσεις και κάνουν το διάγραμμα με ημερομηνία ωορρηξίας κλπ.. Συνεπώς στη φάση αυτη που περιμένουμε την καθυστέρηση η μέθοδος δεν μας δείχνει απολύτως τίποτα.. Για ο,τι άλλο χρειαστείς μπορείς να ρωτήσεις ελεύθερα!
    • Καλή σου μέρα! Εύχομαι σύντομα να αποκτήσεις το μωράκι σου! Θερμομετρηση για ποιο λόγο κάνεις; Για να εντοπίσεις την ωορρηξία σου η την πιθανότητα εγκυμοσύνης; Κορίτσι μου θα σου πρότεινα να μην βασίζεσαι στη θερμομετρηση. Πράγματι πολλές γυναίκες παίρνουν πληροφορίες από τη θερμοκρασία σώματος αλλά είναι γυναίκες που παρατηρούν τη θερμοκρασία τους και το σώμα τους για καιρό και το αφουγκραζονται καλύτερα οπότε μια μικρή διαφορά είναι σημαντική. Αλλά ακόμα και τοτε, αποτελεί μόνο ένδειξη και συνυπολογίζεται με αλλά συμπτωματα. Θέλει πάρα πολλή εμπειρία να εξάγεις χρήσιμα συμπερασματα καθώς η θερμοκρασία σώματος δεν είναι ούτε ειδική αλλά ούτε ευαίσθητη μέθοδος και η διακύμανση της είναι φυσιολογική μέσα στο 24ωρο. Προκειμένου να είναι αξιόπιστη πρέπει να γίνεται σταθερή ώρα της ημέρας, με όσο το δυνατόν πιο σταθερές συνθήκες. Το να μετρήσεις και να κοιμηθείς και να ξαναμετρήσεις δεν έχει νόημα. Επιπλέον το 36,8 και το 37 είναι σχεδόν ίδια θερμοκρασία. Επίσης δε νομίζω πως αξίζει η διαδικασία να μετράς θερμοκρασία διορθικα ακόμα κ αν είναι πιο αξιόπιστη η μέτρηση, είναι πιο πολύ ταλαιπωρία πάρα όφελος. Αν έχεις πολυκυστικες και δεν κάνεις σταθερά στον κύκλο ωορρηξία μπορείς να δοκιμάσεις τεστ ωορρηξίας που είναι ασύγκριτα πιο αξιόπιστα από τη θερμομετρηση η να επιδιώξεις επαφές μέρα παρά μέρα σε όλο τον κύκλο. Αν πάλι ρωτάς ως σύμπτωμα εγκυμοσύνης κάνε υπομονή λίγες μέρες και πάρε ένα τεστ εγκυμοσύνης η μία χοριακη. Καταλαβαίνω απόλυτα τη λαχτάρα σου για ένα σημάδι αλλά πιο πολύ θα μπλεχτείς με τη θερμομετρηση κάθε λίγο και λιγάκι.
    • Εγώ 9 μέρες μετά την ωορρηξία είχα ακριβώς αυτό που λες! Ροζ αίμα και πονάκια και ήμουν σίγουρη ότι θα μου έρθει πιο νωρίς. Μπορεί να είναι εμφύτευσης!! Στο εύχομαι!!
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...