Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Γέννησα με καισαρική πριν 2 εβδομάδες περίπου. Στην κλινική ζήτησα να θηλάσω.όμως έδωσαν φόρμουλα με αποτέλεσμα το γάλα μου να μην είναι ικανοποιητικό για το μωράκι μας. Από την 3η μέρα έτρωγε 60 ml . Με βοηθό μαία και συμπληρωματα κάνω μικτή σίτιση, όμως οταν έδεινα φόρμουλα είχε πονάκια. 

Δίνω κάθε φορα στήθος και στο τέλος 60 ml συμπλήρωμα όμως φάινεται να μη χορτάινει ή δεν καταλαβαίνω πότε χορταίνει το μωρό. Επίσης είμαι μια γυναίκα που δεν ήξερε καν να κρατάει μωρό και τώρα φοβάμαι που έιναι τόσο μικρούλη και με το κεφαλάκι του που πρέπει να το κρατάμε κλπ. Στο θηλασμό δε βρίσκω στάση να με βολεύει. Αντιμετωπίζει κάποια άλλη δυσκολίες; και πως τις αντιμετώπισε; γίνεται να θηλάζω 1 και ώρα και να μη χορταίνει;

Είναι τόσο χρονοβόρος ο θηλασμός ή κάτι κάνω λάθος εγώ;;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Θα υπολογίζεις μέγιστο 20 λεπτά σε κάθε στήθος και μετά φόρμουλα. Εξαρτάται το μωρό. Στην πρώτη μου έτσι όπως και εσύ ήμουν και εγώ. Στο δεύτερο το πολύ είκοσι λεπτά θηλάζει συνολικά, φόρμουλα, ύπνος. Υπομονή κορίτσι μου θα βρείτε ρυθμό. 

στις πριν 9 ώρες, ο/η chrispap1 είπε:

Γέννησα με καισαρική πριν 2 εβδομάδες περίπου. Στην κλινική ζήτησα να θηλάσω.όμως έδωσαν φόρμουλα με αποτέλεσμα το γάλα μου να μην είναι ικανοποιητικό για το μωράκι μας. Από την 3η μέρα έτρωγε 60 ml . Με βοηθό μαία και συμπληρωματα κάνω μικτή σίτιση, όμως οταν έδεινα φόρμουλα είχε πονάκια. 

Δίνω κάθε φορα στήθος και στο τέλος 60 ml συμπλήρωμα όμως φάινεται να μη χορτάινει ή δεν καταλαβαίνω πότε χορταίνει το μωρό. Επίσης είμαι μια γυναίκα που δεν ήξερε καν να κρατάει μωρό και τώρα φοβάμαι που έιναι τόσο μικρούλη και με το κεφαλάκι του που πρέπει να το κρατάμε κλπ. Στο θηλασμό δε βρίσκω στάση να με βολεύει. Αντιμετωπίζει κάποια άλλη δυσκολίες; και πως τις αντιμετώπισε; γίνεται να θηλάζω 1 και ώρα και να μη χορταίνει;

Αν και δεν είμαι ειδική, ναι Τόσο χρονοβόρος είναι ο θηλασμός στην αρχή, δεν κάνεις λάθος.. εμένα κ πολύ ώρα θήλαζε ο μικρός και ήθελε στήθος κάθε 20-30 λεπτά.. σιγά σιγά άρχισε να θηλάζει πιο ικανοποιητικά και μειωνόταν ο χρόνος. Αυτό είναι το φυσιολογικό.

Τώρα για το αν χορταινει εσύ ξέρεις και ο παιδίατρος σου, εμένα όταν είχα αμφιβολίες μου έλεγε να μετράω πόσες πανες βρέχει και αφού έπαιρνε καλουτσικο βάρος μου έλεγε όλα καλά συνεχίζουμε.. όμως φόρμουλα έδωσα μόνο για λίγο ούτε δύο εβδομάδες στην αρχή και η οδηγία μου ήταν να αντικαταστήσω ένα γεύμα με φόρμουλα ή δύο αν θέλω, δεν ξέρω αν έχει διαφορά. Εγώ αυτό και στήθος και μπουκάλι σε κάθε γεύμα το φοβόμουν δεν το δοκίμασα καθόλου.

Αφού έχεις βοήθεια από μαία ζητά της να σου δείξει στάσεις θηλασμού να δεις ποια σε βολεύει καλύτερα και μεγαλώνοντας το μωράκι θα το βρείτε και θα θηλάζετε σε όλες τις στάσεις, εμένα στην αρχή με διευκόλυνε πάρα πολύ το μαξιλάρι θηλασμού.. να σου ζήσει το μωράκι σου γερό και καλότυχο..

στις πριν 19 ώρες, ο/η chrispap1 είπε:

Εχω ένα κοριτσάκι 2 ετών το θήλασα αποκλείστηκα 13 μήνες 

τωρα εχω ενα μωρακι 2,5 μηνών την θηλάζω επίσης 

στην πρώτη κόρη δεν δυσκολεύτηκα καθόλου με τον θηλασμό δεν έδωσα καθόλου ξένο 

στην δευτερη όμως τα βρήκα μπαστούνια γέννησα με καισαρική και τα δύο παιδεία την πρώτη φορά με το ξύπνησα μου έφεραν το μωρό να το θηλάσω έπιασε αμέσως όλα καλά 

στο δεύτερο όμως καθυστέρησαν και ενώ ειχα το μωρό έπρεπε να περιμένω έλεγαν μια ώρα για την βάλω στήθος (μ@λ@κιες) 

τέλος πάντων να μην μακρηγορώ στην δεύτερη άρχισα με μεικτή διατροφή και θήλαστρο γιατί είχα και κάτι άλλα θέματα.. με πολύ κόπο πολλες αναποδιές τώρα θηλάζω πλέον αποκλειστικά 

ο θηλασμός δεν έχει ωράριο το αφήνεις το μωρό όσο θέλει να κάτσει στην αρχή κάνει μαραθώνιους θηλασμούς θέλει ώρες πολλές και συνέχεια όσο έχεις το μωρό στήθος τόσο θα κατεβαίνει το γάλα μετά όμως αρχίζει μειώνεται αυτός ο ρυθμός κανει πιο μικρά γεύματα και χρορταινει πιο γρήγορα 

εγώ αυτό που έκανα άφηνα το παιδί στήθος όσο ήθελε όσο ήταν ήρεμο και θηλαζε καλά και ήταν χαλαρό δεν εδινα μπουκάλι αν έβλεπα ότι άρχισε να κουράζεται να κλαίει νευριάζει τότε έδινα σιγά σιγά το έκοψα.. 

Μαξιλάρι θηλασμού είναι πολύ βασικό δεν μπορώ να θηλάσω χωρίς αυτό είναι και το μωρό ανέτο εγώ σκέψου το παίρνω μαζί μου το μαξιλάρι όπου πάω πάρε ένα μικρό είναι πιο βολικά και οικονομικό.. υπάρχουν πολλά βίντεο στο YouTube για το θηλασμό που είναι πολύ βοηθητικά ρίξε μια ματιά 😊

ΥΓ συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...