Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

καλημερα κορίτσια. Εγώ χθες είχα μια μικρή μικρή γρατζουνιά αίματος για δύο φορές μετά την τουαλέτα. Εννοείται φοβήθηκα. Μετά πήγα ξανά δεν είχα. Και προσπάθησα να κάτσω στο κρεβάτι. Ούτε σήμερα έχω κάτι. Αν εμφανιστεί ξανά θα πάρω τηλ στο νοσοκομείο. Χθες το πρωί μου έκαναν υπέρηχο και εξετάσεις. Λέω τι σκατα; Τεσπα, σήμερα θα κάνω βαλίτσα. 34 και 4. Ας είναι έτοιμη. Πότε δεν ξέρεις. Αλλωστε και ο μεγάλος 36 μπαμ γεννήθηκε. Ξαφνικά. Δεν το περιμέναμε. Ούτε η γιατρός ούτε η μαία. Και φοβήθηκα μην ακολουθήσει και ο μικρός τα βήματα του και μας έρθει ξαφνικό δώρο νωρίτερα. Καλά να πάνε όλα και ας διαλέξει και αυτός όποια ημερομηνία θέλει! 

• Απαντήσεις 951
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

Κατερινακι μου μη φοβασαι ισως ειχες τιποτα συσπασουλες γιατι το λιγο αιματακι απο εκει ερχεται συνηθως. Το λεω ως παθουσα αλλα και ο γιατρος σου θα ξερει σιγουρα καλυτερα. Καλα κανεις και ξεκουραζεσαι σημερα θα περασει, παρακολουθα και τα πονακια σου. Εισαι σε μεγαλη εβδομαδα και απο την επομενη θα εισαι ακομα πιο χαλαρη που θα χεις κλεισει 35 αρα θα διατρεχεις την 36. Πολυ θα ηθελα και γω να εχω καποια σημαδακια οτι θα ερθει. Να μας λες τα νεα σου ❤️

Δημοσίευση

@Katerinioo μήπως χθες π πηγες στο γιατρο σε ειδε απο κατω για τον τραχηλο? Τότε πολύ πιθανον να ήταν από αυτό. Καλα κάνεις κ ετοιμάζεσαι εφοσον γέννησες οριακα στον 9ο το προηγ. Πότε δ ξερεις!

Εγώ σήμερα θα φέρω τ ρουχα τ μωρου επιτέλους από τ χωριό να τ πλυνω από βδομάδα να τ ετοιμάσω. Κουραστηκα με τ περα δώθε αυτή ρη βδομάδα. Ειδαμε βαφτιστήρια νονες χαμος.

@Sotiria_94 που θα πάει? Θα έρθει χαχα. Από μερα σε μερα μπορεί!

Δημοσίευση

Καλησπερα κοριτσια μου!! Εμεις πηγαμε στο γιατρο μας, δεν εχουμε παρει κανενα τρελο βαρος, περιπου 100 γρ. Αλλα καλα φαινομαστε δοξα τω Θεω. Θα κοψουμε τα χαπια οταν κλεισουμε 38 εβδομαδες δηλαδη μεθαυριο και υστερα θα περιμενουμε. Ομως προεκυψε θεμα με την πιεση μου, η οποια παντα ειναι ψηλη οταν πηγαινω γιατρο και λιγο θορυβηθηκαμε και με κρατησε ποση ωρα να με ξαναμετρησει. ειπαμε να τη μετραω 2 φορες τη μερα και να του τη στελνω. Θα ξαναπαω σε μια εβδομαδα πρωτα ο Θεος. 

Δημοσίευση

@Sotiria_94 κλεινεις 38 βδομαδες ρε θηρίο?? Πω πω! Πόσο σου τον βγαζει τ μικρό?

Εμεις σήμερα πήγαμε στο χωριό φέραμε κατι θήκες με ρουχα, κουβερτακια, σεντονακια κτλ, πηραμε τ αβγο κ την καλαθουνα. Απο αυριο θα τ ανεβάσουμε γτ τ αφησαμε ολα στο αυτοκίνητο και να κατσω μα τ ξεχωρισω κ απο βδομαδα να ξεκινησω πλυσίματα. Γιατρο εχω στις 28 τ μηνος θα ειμαι 35+4 και μετα καθε βδομάδα.

Δημοσίευση

@Diwni εχετε κανει ενα σωρο δουλειες ολο αυτο τον καιρο χαρα στο κουραγιο σου, εγω βαρυνα και καθε βραδυ ειμαι διαλυμενη χωρις να κανω τιποτα μονο με το περα δωθε. Τον μπεμπη μου τον βγαζει 2900 κατι γραμ. Μην νομιζεις οτι τον μετραει και πολυ ανετα σαν στραπατσαρισμενο καθεται. Εγω παλι βγηκα βαρυτερη στη ζυγαρια αν και δεν φαινεται κατι εξωτερικα περαν απο μια μπολικη κοιλια και προβληματιστηκα λιγο, αλλα αυτη την εβδομαδα θα προσεξω απο περιεργεια να δω τι θα γινει. Απο κιλα εσεις πως πατε;

Δημοσίευση

Καλησπέρα κορίτσια, 

@Sotiria_94 38 εβδομάδων ε? Μια βδομάδα διαφορά έχουμε. Εγώ Σάββατο θα είμαι ακριβώς 37. Πόση πιεση έχεις? 

Από βάρος πάντως μια χαρά είναι το νινί.  

Εγώ σήμερα το απόγευμα άρχισα να έχω πολλά πετρώματα αλλά όχι με πόνο,ενόχληση πιο πολύ χαμηλά. Επίσης όλο το απόγευμα είμαι σαν κατσουφα, οι ορμόνες βαράνε κόκκινο κορίτσια!

Δημοσίευση
στις πριν 42 λεπτά, ο/η Diwni είπε:

@Sotiria_94 κλεινεις 38 βδομαδες ρε θηρίο?? Πω πω! Πόσο σου τον βγαζει τ μικρό?

Εμεις σήμερα πήγαμε στο χωριό φέραμε κατι θήκες με ρουχα, κουβερτακια, σεντονακια κτλ, πηραμε τ αβγο κ την καλαθουνα. Απο αυριο θα τ ανεβάσουμε γτ τ αφησαμε ολα στο αυτοκίνητο και να κατσω μα τ ξεχωρισω κ απο βδομαδα να ξεκινησω πλυσίματα. Γιατρο εχω στις 28 τ μηνος θα ειμαι 35+4 και μετα καθε βδομάδα.

Σιγά σιγά όμως να τα κάνεις,μην πλακωθείς και τα κάνεις όλα μαζί και κουραστείς. Εγώ αύριο λέω που κάθεται ο άντρας μου να βρούμε το ρηλαξ και το πάρκοκρεβατο να τα καθαρίσουμε. Το παρκοκρεβατο θα το βάλω στο σαλόνι να έχω την μικρή εκεί την ημέρα.  

Δημοσίευση

@Sotiria_94 εγω είμαι στα συν 12. Μην αγχωνεσαι δ ειναι κιλα αυτά π πηρες τωρα. Κατακράτηση υγρών είναι. Σύνολο πόσα έχεις πάρει? Πολύ γελασα με τ σαν στραπατσαρισμενο χχα

@ΜαρίαΔημήτρης λογικο στις βδομαδες π είσαι. Και γω χθες και σήμερα έχω συσπασουλες όταν καθομαι. Τίποτα το τρομερό βεβαια. Άσε αυτές οι ορμόνες, με την κούραση π έχω κιολας, ο άντρας μ δουλεύει όλες τις μερες, εγώ έχω τις μικρές ολη μερα κ με έχουν τεντωσει, με τ παραμικρο με πιάνει τ παραπονο κ κλαιω μονη μου.

Δημοσίευση

@ΜαρίαΔημήτρης ναι σιγά σιγά απο βδομαδα. Τωρα δ πιανω τίποτα όλες οι μέρες είναι φουλ γεμάτες. Θα μ φέρουν κ την κούνια αύριο να τη βάλουμε δίπλα στο κρεβάτι, να ξεμπερδευω κι από αυτό. Και τηβ επόμενη να τα πιασω λίγα λίγα να τ τελειώνω. Να μ μείνει μόνο η βαλίτσα να ετοιμάσω.

Δημοσίευση
στις πριν 12 ώρες, ο/η Sotiria_94 είπε:

Καλησπερα κοριτσια μου!! Εμεις πηγαμε στο γιατρο μας, δεν εχουμε παρει κανενα τρελο βαρος, περιπου 100 γρ. Αλλα καλα φαινομαστε δοξα τω Θεω. Θα κοψουμε τα χαπια οταν κλεισουμε 38 εβδομαδες δηλαδη μεθαυριο και υστερα θα περιμενουμε. Ομως προεκυψε θεμα με την πιεση μου, η οποια παντα ειναι ψηλη οταν πηγαινω γιατρο και λιγο θορυβηθηκαμε και με κρατησε ποση ωρα να με ξαναμετρησει. ειπαμε να τη μετραω 2 φορες τη μερα και να του τη στελνω. Θα ξαναπαω σε μια εβδομαδα πρωτα ο Θεος. 

Κορίτσι μου μια χαρά είναι ο μπεμπουλης,  ίσως είναι πιο μικρούλης απλά,  σκέψου και μας 35+5 2400 εβγαινε , πόσο να φτάσει και μας 

Η πίεση μήπως αυξάνεται απλά εκείνη την ώρα που είσαι στο ιατρείο; έχω ακούσει άλλη μια περίπτωση που η κοπέλα ανέβαζε συνέχεια πίεση στο ιατρείο ενώ σπίτι της ήταν μια χαρά,  ας την μετράς για να δούμε 🫶

Δημοσίευση
στις πριν 11 ώρες, ο/η ΜαρίαΔημήτρης είπε:

Καλησπέρα κορίτσια, 

@Sotiria_94 38 εβδομάδων ε? Μια βδομάδα διαφορά έχουμε. Εγώ Σάββατο θα είμαι ακριβώς 37. Πόση πιεση έχεις? 

Από βάρος πάντως μια χαρά είναι το νινί.  

Εγώ σήμερα το απόγευμα άρχισα να έχω πολλά πετρώματα αλλά όχι με πόνο,ενόχληση πιο πολύ χαμηλά. Επίσης όλο το απόγευμα είμαι σαν κατσουφα, οι ορμόνες βαράνε κόκκινο κορίτσια!

Κορίτσια και μένα πετρωνει σε σημεία η κοιλιά και δεξιά μπορώ να καταλάβω αν είναι το μωρό που μαζεύεται ή συσπασεις, νιώθω δηλαδη πως μαζεύεται ψηλά και χαμηλά είναι άδεια η κοιλιά δε ξέρω,  κάνει κάτι κόλπα εκεί μέσα φαίνεται 🤣

Δημοσίευση

Καλημερα σε ολες, πώς ειστε;; @ΜαρίαΔημήτρης αμα πετρωνεις χωρις πονο κρατιεσαι καλα, το χαπι κοβει τις επωδυνες συσπασεις. Αλλα σιγα σιγα με τις δουλιτσες, εσυ να επιβλεπεις μονο. @Diwni μου κανε κουραγιο με δυο παιδια και τοσες δουλειες πιστευω εσπασαν τα νευρα σου, μακαρι να χαλαρωσεις λιγο αυτες τις μερες, μη τους κανεις και ολα τα χατηρια πες και ενα οχι αν νιωθεις την αναγκη να ηρεμησεις. Που λετε η πιεση μου φτανει 14 με 8 αλλα οταν ειμαι σπιτι ειναι πολυ χαμηλοτερη. Μου ειπε ο γιατρος οτι ενδεχεται να ειναι λογω της ταραχης που μ φερνει το ιατρειο και να την μετραω σπιτι και να του στελνω καθε μερα αναφορα τις μετρησεις. Οσο για το βαρος μου, η ζυγαρια δειχνει +4 κιλα σε 20 μερες ενω στην υπολοιπη κυηση ειχα βαλει μονο 4 κιλα, δηλαδη συνολο 8. Φοβηθηκα μην ειναι θεμα υγειας οχι μην παχυνα γιατι δεν υπαρχει αλλαγη εξωτερικα. Με κοιταξαν για πρηξιματα στα ακρα αλλα δεν εχω ακομα κατι. 

Δημοσίευση

Καλημέρα κορίτσια και Χρόνια Πολλά! Εγω ευτυχώς δεν είδα ξανά αίμα. Οποτε προχωράμε. Οχι δεν μου έκανε εξετάσει πλην υπέρηχου απο την κοιλιά αλλιώς δεν θα φοβόμουν γιατί ξέρω ότι μπορεί να έχεις λίγο αίμα μετά. Πάντως χθες έκανα βαλίτσα. Κυριακή μπαίνω 35η εβδομάδα. Εμένα ρε κορίτσια μου είπε μαγνήσιο να παίρνω ως το τέλος. Δεν ξέρω. Περιμένα να το κόψω. 

Σήμερα ξύπνησα με πονόλαιμο και κούραση. Νιώθω ότι κάτι άρπαξα. Τώρα ο μικρός με κόλλησε, κάπου στο νοσοκομείο το πήρα. Δεν ξέρω γιατί δεν πάω πουθενά. Και καμιά βόλτα να βγω για περπάτημα σε εξωτερικό δρόμο μόνο πάω. Αν και δεν κάνω πολύ περπάτημα αυτές τις μέρες. Περιμένω να φθάσω 36-37 εβδομάδων και να ξεκινήσω ξανά. Περπάταγα πολλές ώρες στην εγκυμοσύνη αλλά το περιόρισα τις τελευταίες μέρες.

Δημοσίευση

Για την πίεση μπορεί να έχεις το σύνδρομο της λευκής ποδιάς. Που ανεβάζεις πίεση λόγω ιατρείου. Είναι συχνό φαινόμενο από όσο ξέρω. Πάντως αν την παρακολουθείς μην ανησυχείς. Και εγώ την μετράω και την καταγράφω σπίτι. Και έχω απόκλιση μια μονάδα με τον γιατρό. Σπίτι έχω 62 μικρή στο ιατρείο έχω 72-75.

Δημοσίευση

@Kateriniooνα μη σε προβληματίζει τ μαγνήσιο. Δηλ κ σε περίπτωση συσπασεων μην νομίζεις οτι κανει αμαν δουλειά κ αμα δ τ κοψεις δ θα γεννησεις. Ναι καλύτερα περιόρισε τ περπάτημα. Και γω αυτό σκέφτομαι, γτ ουτως η αλλως κανω πολλά μέσα στη μέρα, να τελειώσω κ με τις δουλειές μ την άλλη βδομάδα. Και μόλις κλείσω 36 βδομαδες να ξεκινησω σιγα σιγα περπάτημα κτλ ξανα με τις ώρες.

Δημοσίευση

Καλησπέρα κορίτσια,εμένα οι συσπασεις συνεχίζουν και σήμερα έχω και πονακια πιο έντονα χαμηλά και στην μέση.  Θα το παρακολουθήσω και θα πάρω τον γιατρό.  Ήθελα να πάω να προσκυνησω τον επιταφιο αλλά δεν το τολμάω.  Επίσης και η μικρή κουνιεται αλλά όχι έντονα όπως τις άλλες μέρες καινοταν κουνιεται πονάω σε μεγάλο βαθμό. Λέτε να μου κάνει καμία έκπληξη μέσα στο σκ η κύρια?

Δημοσίευση

@Katerinioo μου χαιρομαι που δεν ξαναειδες κατι, ολα πανε μια χαρα ειδικα οπως προσεχεις κιολας μη φοβασαι τιποτα. Περαστικα για το κρυωμα σου ελπιζω να ειναι ελαφρυ. @ΜαρίαΔημήτρης εσυ μεινε λιγο στο σπιτι σε παρακαλω, να σκεφτεσαι οτι κανουμε συμπαρασταση η μια στην αλλη, εγω χθες πηγα λιγο και προσκηνυσα (τις εικονες οχι τον εστευρωμενο δεν επρεπε να κατσω αλλο). Εχω σκασει και γω που δεν μπορω να παω εκκλησια γιατι το Πασχα νιωθω πολυ την αναγκη αυτη σε καταλαβαινω. Αλλη μια εβδομαδα κανε υπομονη, να κανετε και Πασχα σαν ανθρωποι σπιτακι σας με το καλο και να αφρατεψει η μπεμπα. Στο τελος θα δεις θα ειναι βαρυτερη απο τον δικο μου. @Diwni μου εισαι η fit mom της ομαδας μας.
Κοριτσια μου ευχομαι Καλη Ανασταση και Καλο Πασχα με υγεια σε ολες και στις οικογενειες Σας. Με το καλο να ερθουν τα μωρακια μας φυσιολογικα και με εναν πονο.  

Δημοσίευση

@Sotiria_94και γω σήμερα σπιτάκι μου. Περίπου δηλαδή. Τ πρωί πηγαμε κουνιες, γυρισαμε αργα τ μεσημέρι κ τ απογευμα ηρθαμε στο χωριό μου. Ηρθαν οι ξαδερφες μου απο Πατρα κ Αθήνα, μετά από χρόνια, η μία έχει 4 παιδια η άλλη 3 και 2 τ δικά μου, φαντάζεσαι χαμος. Επαιξαν κ εφυγαν όλοι για επιταφιο. Ειμασταν εδώ 20 άτομα μεγάλοι μικροί. Και ξέμεινα με τους παππούδες μου οι 3 μας. Βλέπουμε τον επιτάφιο στην τηλεόραση. Πω ρε συ λεω τι ωραια ησυχια 😂😂😂. Ειπα εφόσον οι μέρες μ είναι γεμάτες να μην περπατησω άλλο. Να κατσω στ αβγα μου, να κανω με.την ησυχια μ την αλλη βδομάδα και τα του μωρού, κ μολις κλεισω 36 βδομαδες να ξεκινησω κ πάλι περπάτημα πιο εντατικά. Οπότε κ γω στον απαυτο μου απόψε. Του χρόνου να μαστε καλα.

Δημοσίευση

Εμένα με πήγε ο άντρας μου με το αυτοκίνητο τελικά,μπήκα προσκύνημα και έφυγα. Έστειλα μήνυμα και στον γιατρό να μην τον ενοχλήσω γιατί πραγματικά νομίζω πως κάτι γίνεται εκεί κάτω. Η μικρή δεν σταματά να κουνιεται και με πιέζει πολυ χαμηλά και νομίζω πως θέλω συνέχεια τουαλέτα αλλά όχι για τσισα. Πετρωνει συνέχεια η κοιλιά και νιώθω λες και με ανοίγουν με μαχαίρι.

Δημοσίευση

@ΜαρίαΔημήτρης λες να κάνει τη μεγάλη εξοδο η μπεμπα? Εγω έτσι στη 2η ειχα πητ 8 Μαΐου, Μ. Σάββατο ήταν 26 27 Απριλίου κάπου εκεί. Τ βραδυ δ πήγα στην Ανάσταση γτ ειχα φουλ συσπασεις κ λέω γενναω δ γενναω. Τελικά ήρθε την Παρασκευή πριν τ σκ τ Θωμά. Το παρακολουθείς κ βλεπεις.

Δημοσίευση

@ΜαρίαΔημήτρης και @Diwni εσεις ξερετε να αναγνωριζετε τα σημαδια και αν παει προς τα εκει το πραγμα ευχομαι να πανε ολα καλα Μαρακι μου με το καλο να ρθει και κυριως να εχεις ευκολο τοκετο. Στειλε να μας πεις νεα σε καθε περιπτωση❤️. @Diwni τι ωραια που αραξες λιγακι επιτελους καλως τους δεχτηκες ελπιζω να σε ξεκουρασαν λιγακι.  

Δημοσίευση

Κοριτσια μίλησα με τον γιατρό, θα το παρακολουθήσω και αν δυναμώσουν οι πονοι θα πάω στο Ρεα να με δουν.Ηπια το χάπι για τις συσπασεις,δεν πονάω τόσο αλλά έχω συνέχεια πετρώματα. Λεω στον γιατρο ε αφπυ πινω τα χαπια δεν γενναω και μου λεει φυσικα και μπορει να γεννησεις. Ελπιζω να κυλήσει ομαλά το βράδυ. 

Δημοσίευση

@ΜαρίαΔημήτρης Μην κοιτας εγω που παιρνω 6 χαπια την ημερα και δεν κουνιεται φυλλο, εσενα σου χει δωσει ελαφρα δοση αν θυμαμαι, επομενως αν δε σε πιασουν μπορει να επελθει τοκετος. Ελπιζω να ηρεμησει η κοιλιτσα σου. Παντως ειναι ενημερος και διαθεσιμος ο γιατρος οποτε τον χρειαστεις επομενως να εισαι ησυχη. 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Εγώ κορίτσια συνεχίζω με πονόλαιμο και προς το βράδυ προστέθηκε και μπούκωμα. Είμαι πια σίγουρη ότι κάτι περνάω. Αλλά μέχρι στιγμής σκέφτομαι ότι πέρασε ήδη η πρώτη μέρα και αφού δεν έχω πυρετό, ελπίζω απλά να κάνει τον κύκλο του. 4-5 μέρες να ηρεμισω. Ελπίζω ✌🏻 Οσο φθάνει ο καιρός με αγχώνει μην είμαι άρρωστη εγώ ή ο μεγάλος μου, τις μέρες που γεννάω. Αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω και πολλά. Μονο όσο μπορώ να προσέχουμε και ελπίζω. Τα κατάφερα και πρόσθεσα ένα έξτρα άγχος 😂 Το απέκτησα σήμερα!
    • Και εγώ σήμερα το σκέφτηκα να κατέβω στην περιφορά. Μου είπε ο άντρας μου αν θέλω να πάμε. Αλλά το σκέφτηκα και λέω κάτσε στα αυγά σου και του χρόνου πάτε και οι 4! Ψήθηκα για λίγο να ετοιμαστώ να πάμε αλλά είναι και μακρια η ελληνική εκκλησία από εμάς, οπότε μαζεύτηκα ξανά. @ΜαρίαΔημήτρης θα σου πω αυτό που σκέφτομαι και για μένα. Οταν είναι να έρθει θα έρθει. Οποτε, αφού το ξέρει ο γιατρός και σου έδωσε οδηγίες, προχωρά όπως θέλει το μωράκι!!!    @Diwni τι ωραία που πήγατε στο χωριό και κατάφερες να ηρεμισεις έστω για λίγο! Μάζεψε δυνάμεις. Σωματικές και ψυχικές!
    • @ΜαρίαΔημήτρης Μην κοιτας εγω που παιρνω 6 χαπια την ημερα και δεν κουνιεται φυλλο, εσενα σου χει δωσει ελαφρα δοση αν θυμαμαι, επομενως αν δε σε πιασουν μπορει να επελθει τοκετος. Ελπιζω να ηρεμησει η κοιλιτσα σου. Παντως ειναι ενημερος και διαθεσιμος ο γιατρος οποτε τον χρειαστεις επομενως να εισαι ησυχη. 
    • Κοριτσια μίλησα με τον γιατρό, θα το παρακολουθήσω και αν δυναμώσουν οι πονοι θα πάω στο Ρεα να με δουν.Ηπια το χάπι για τις συσπασεις,δεν πονάω τόσο αλλά έχω συνέχεια πετρώματα. Λεω στον γιατρο ε αφπυ πινω τα χαπια δεν γενναω και μου λεει φυσικα και μπορει να γεννησεις. Ελπιζω να κυλήσει ομαλά το βράδυ. 
    • Nαι μπορεί να εμποδίσει την σύλληψη ή να επηρεάζει την ωορηξια. Είναι σημαντικό να είναι ρυθμισμένος  και πριν αλλα και για την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Εγώ να φανταστείς είχα 6,48 και μου είπε ο ενδοκρινολόγος που να χτυπιωσουν δεν έμενες έγκυος.. Τώρα έχει 2 μήνες που το ρύθμισα αλλά έχουμε κ άλλα θεματακια εμείς.
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...