Μετάβαση σε περιεχόμενο

Αναφορά

• Απαντήσεις

• Αχχ βρε κοριτσάκι μου και σε έχω στη σκέψη μου και φαντάζομαι τι περνάς.. το πρώτο 1-1,5 μήνα το 'ζησα μόνο και ήμουν οριακά να σκοτώσω άνθρωπο και να πηδηχτω από το παράθυρο.. όχι τόσους μήνες μετά.. χαρά στο κουράγιο σου..  Να σου πω εμάς μας βοήθησε πολύ το μαξιλάρι θηλασμού.. πανάγιο μαξιλάρι!! Best money ever spend!! Δηλαδή δεν έχω λόγια να στο περιγράψω..!! Είχαμε ένα παιδί το οποίο κοιμόταν μόνο πάνω μου στο στήθος, με κλάματα οδυρμους (κολικούς) από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 12 το μεσημέρι της επομένης μέρας σερί!!! Οπότε όπως καταλαβαίνεις όταν κοιμόταν έστω και αυτό στο στήθος.. δεν έκανες το λάθος να το κουνήσεις από εκεί!! Και φυσικά μέχρι να έρθει ο άντρας μου εγώ κοιμόμουν σε καθιστή θέση πάνω από το μωρό, τελικό σίγμα που λες.. χωρίς φαγητό, νερό..😣 όταν ερχόταν, το μωρό αν έκανες ότι το σήκωνες, ξύπναγε αμέσως..! Οπότε απλά δεν το σηκώναμε πλέον.. σηκώναμε ολόκληρο το μαξιλάρι θηλασμού μαζί με το μωρό πάνω και το αφήναμε όπως ήταν μαζί με το μαξιλάρι μέσα στη φωλιά.. γυρνούσαμε τις δύο άκρες του μαξιλαριού κάτω από το μωρό συγκεκριμένα και έκανε κάτι σα φωλιτσα και έτσι όπως ήταν μέσα στη φωλιά της.. άσε που βοηθούσε να κρατάει το μαξιλάρι θηλασμού έτσι σα φωλιτσα δηλαδή ενώ στο λίκνο "άνοιγε".. δεν σου λέω ότι ήταν ασφαλές αυτό που κάναμε, ούτε προτείνω να το κάνετε και εσείς.. απλά σου λέω τι κάναμε εμείς γιατί δεν γινόταν διαφορετικά.. τώρα να ήταν η μυρωδιά του μαξιλαριού..; Να ήταν που της δικιάς μου δεν της αρέσει να την αγγίζουν στην πλάτη/αυχένα και όταν πήγαινες να τη σηκώσεις ξύπναγε απευθείας;! 🤷 Πάντως αυτό μας βοήθησε.. οπότε σιγά σιγά έμαθα κατάφερνα τη σήκωνα με το μαξιλάρι μαζί μόνη μου.. σιγά σιγά άρχισα να την αφήνω μέσα στη φωλιά χωρίς το μαξιλάρι θηλασμού σα να βγάζεις πίτσα από το ξυλοφουρνο ένα πράγμα.. 🤭 στο λίκνο όσες φορές και αν δοκίμασα ξύπναγε απευθείας οπότε σταμάτησα να προσπαθώ εκεί.. μετά όσο άρχισε να μεγαλώνει και να την βάζω ριλαξ ή γυμναστήριο και αν τυχόν κοιμόταν εκεί την άφηνα να κοιμηθεί εκεί.. δεν κάνεις το λάθος να ξυπνήσεις το παιδί για να το μεταφέρεις!!! Α! Α! Επίσης με βοήθησε πολύ και ο θηλασμός ξαπλωμένη!! Έβαζα ένα σεντονακι από κάτω και τη ξάπλωνα μαζί μου στο κρεβάτι, το μωρό στο κρεβάτι όχι πάνω μου, και μόλις τελείωνε ο θηλασμός και άφηνε το στήθος, την άφηνα πάνω στο κρεβάτι με μπόλικα μαξιλάρια γύρω γύρω και σηκωνομουν πολύ πολύ αργά και σιγά να μη με πάρει χαμπάρι (αν με έπαιρνε χαμπάρι το είχα χάσει το παιχνίδι..) εκεί πάνω στο κρεβάτι και κοιμόταν.. τέλος μας βοήθησε πααααρα πολύ και το μουσικό κουτί με διάφορους λευκούς ήχους και μελωδίες.. έχει και φωτάκια RGB που κολλάει τη προσοχή της και τη κοιμίζει.. και εννοείται ότι έπεσε και πολύ κούνημα έτσι;! Όσο και αν λένε ότι δεν κάνει παιδιά δεν γινόταν.. και να σου πω ότι πλέον κοιμάται χωρίς κούνημα ή κάτι άλλο απλά την αφήνεις στη φωλιά και κοιμάται μετά από λίγο μόνη της.. γενικά πάντως δοκίμασα ότι διάβασα και κατέληξα να κάνω αυτό που ενοιωθα καλύτερα με βάση το δικό μου παιδί και το ένστικτο μου.. Όσον αφορά τους θηλασμους και τις πιέσεις για ξένο.. δεν θα σου πω ότι δεν σε καταλαβαίνω.. ήμουν οριακά με το θηλασμό.. όχι γιατί δεν κοιμόταν το παιδί διαφορετικά (πέρα από την αρχή που σου έγραψα παραπάνω) αλλά γιατί πέρασα πολύ δύσκολα με τον αυτό καθαυτό θηλασμό και είχα 3 συμβούλους θηλασμού+Φαιναρέτη τηλεφωνικά + όλη την ενημέρωση και ψυχολογική προετοιμασία πριν ακόμα γεννήσω.. πέρασα μύκητες, φραγμένο πόρο, φυσαλίδα γάλακτος, μέχρι και πρόσφατα δηλαδή.., παράλληλα ένα μωρό με χαλινο που δεν άνοιγε κάν το στόμα να πιάσει θηλαία άλω καλά και με δάγκωνε.. αίματα πληγές.. υπερπαραγωγή, μείωση παραγωγής λόγο έλλειψης διατροφής και ξανά υπερπαραγωγή λόγω θηλαστρου.. και ένα μωρό που έμενε στάσιμο στο βάρος του (+άγχος) για πάνω από ένα μήνα και να τη κυνηγάω να τρώει παραπάνω συνέχεια ενώ μόλις την έβαζες στήθος (παρά τους πόνους) κοιμόταν απευθείας!! Ήμουν οριακά.. το σκέφτηκα και εγώ και πολλές φορές το είπα ότι θα δώσω ξένο να ηρεμήσω.. ε και μόλις μου έλεγε κάποιος (συνήθως ο άντρας μου) να δώσω μπουκάλι ξένο άλλο τόσο νευριαζα και πεισμωνα και διαολοστελνα γιατί ακριβώς πέρασα και περνούσα τόσα για να καταφέρω να θηλάσω, δηλαδή βλέπεις τη ψυχολογία μου και τη κούραση μου και αντί να έρθεις να με στηρίξεις να μου πεις ένα μπράβο έναν καλό λόγο να με βοηθήσει να με ενισχύσει, έρχεσαι και μου λες δώσε μπουκάλι ξένο και ακυρώνεις όλο μου τον αγώνα..;!!! Άντε και γ***** δηλαδή!!! Δεν λέω, ο γλυκούλης για καλό μου το έλεγε.. αλλά δεν ήταν αυτό που χρειαζομουν.. ή ίσως αυτό να χρειαζομουν εντέλει γιατί σήμερα δεν ξέρω αν θα θηλαζαμε.. οπότε δεν κρίνω σε καμία των περιπτώσεων!! Εμένα με βοήθησε ψυχολογικά να "διαολοστελνα" όποιον μου έκανε τις όποιες "φιλικές" υποδείξεις.. ανάλογα τι άνεση επικοινωνίας είχα με το καθένα άκουγε εξαψαλμο στην ανάλογη "ευγένεια" 🙃😅 Μια αγκαλιά από μένα ηρωίδα μάνα!! 🫠😘❤️❤️
    • Καλημέρα κοριτσάκια μου, τι κάνετε;
    • Καλημέρα σε όλες!!!! @almira ναι κορίτσι μου τώρα σε σκεφτόμουν!!! Αναμένουμε με αγωνία μια ωραία χοριακή!!!!❤️
    • Εμάς ο γιατρός μας είπε στα λαχανικά τις πρώτες μέρες να βάζουμε λάδι για να γίνει πιο εύκολα πουρές. Βαριά μπαχαρικά κι εγώ δεν νομίζω ότι κάνει... 😕 Αλλά τώρα, μετά από 1-2 μήνες που συνηθισε να τρώει, μας είπε να του κάνουμε ο,τι τρώμε εμείς, όπως το τρώμε χωρίς αλάτι, ζάχαρη και μέλι. Τα καυτερά εγώ θα τα απέφευγα, αλλά τώρα λίγη ρίγανη ή δυόσμος ή κανέλα πχ, πόσο κακό να του κάνει; 😅 Κι εγώ δεν έκοψα θηλασμός ιδιαίτερα... Αλλα από κει που θηλαζε 100 φορές, τώρα θηλάζει 98 ξέρω γω... Τον έχει και για παρηγοριά κιόλας, να ηρεμεί με τα άλματα ή τα δόντια... Δεν θέλω να του το κόψω εγώ προσωπικά 🥲 απλά από μόνος του βλέπω ότι δεν το ζητάει τόσο άμα έχει χορτάσει, τώρα που είναι 6 μηνών και τρώει καλύτερα. Στις αρχές κιόλας ούτε καν να το σταματούσα, δεν ήταν κανονικό γεύμα αυτό που έτρωγε, 5-6 κ.γ το πολύ έτρωγε.  Αλλά ναι, ίσως να μας πουν και κάποιες άλλες κοπέλες που ξέρουν καλύτερα... Εγώ δεν είχα ρωτήσει τον παιδίατρο, έκανα όπως ένιωθα 🤷
    • Τώρα γύρισα και τον είδα στην άλλη άκρη του σαλονιού από κει που είναι το γυμναστήριο, πλέον πάει με την όπισθεν και μπαίνει και κάτω από έπιπλα!! Ο,τι πρέπει το φορμάκι!! 🤣🤣
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...