Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν το τελευταίο ραντεβου μετά από μήνα και θα ξεκινούσαν τα εβδομαδιαία ραντεβού , με το πρώτο να ήταν σήμερα, σήμερα πρώτη φορά μηχάνημα και πρώτη φορά κολπική εξέταση και ιδού τα αποτελέσματα,  στις εβδομάδες νομίζω έγραψε στην καρτέλα 36+4 πάει βάση υπερηχου ξανά η μέτρηση 

Δημοσίευση

@Maria98 λες να γεννήσουν μαζι την ίδια μέρα? Εμένα η εξεταση με ενοχλησε. Δεν μου αρέσει καθόλου. Με τις ενεσεις τι σου είπε σταμάτησες?

Κορίτσια μπήκαμε στην τελική ευθεία.

Εν τω μεταξύ έχω μια αγωνία δεν μπορώ να κοιμηθώ.  Στον γιο μου από 1 δάχτυλο διαστολή πήγα στο 8 μέσα σε 2 ώρες. 

Δημοσίευση
στις πριν 4 λεπτά, ο/η Maria98 είπε:

Κορίτσια δεν έχω καταλάβει πολλά πολλά,  δηλαδή τα κανονικά πονακια στο ηβικο οστο , τη μέση στο σήκω κάτσε, και τώρα 2 3 μέρες το πρήξιμο των ποδιών,  επίσης υπάρχει μια αυξημένη κινητικότητα και πετρώματα που λέω από τις κινήσεις θα ναι , επίσης και μένα γινόταν ένα μικρό alien μέσα στη κοιλιά ειδικά εχθές 🤣 

Θα βγάλουμε τα εξωγηινακια μας 🤣🤣🤣

Ρε συ πολύ κινητικότητα και πετρώματα έχω και εγώ. 

Μετά την εξέταση πως νιώθεις? Έχεις πετρώματα? 

Εγώ έχω πιο πολλά και δεν είναι τόσο κινητική η μικρή, επίσης έχω ακόμα πονακια περιόδου και πάω και εύκολα τουαλέτα επιτέλους μετά απο μήνες.

Με το καλό Μαρακι μου!!

Δημοσίευση

Μάλλον πάμε παρεουλα μαρια μου 🤗 λοιπόν εγώ μέρες τώρα πάω πιο εύκολα τουαλέτα σε σημείο να μου αρέσει κιολας χαχαχα 

Την κολπική εξέταση ουτε που την καταλαβα,  δεν με ενόχλησε καθόλου, ναι μεν καταλαβα πως κάτι γίνεται αλλά πολύ νορμάλ, επίσης έχω και γω βλεννα γενικά,  δε ξέρω μήπως βοήθησαν και οι τρεις επαφές που κάναμε από την προηγούμενη εβδομάδα 

Δημοσίευση
στις πριν 21 ώρες, ο/η ΜαρίαΔημήτρης είπε:

Αχού μωρέ τα πατουσινια!! Δεν θες να τα φας? Τόσο καιρό που σε κλωτσουσαν? 

Για το μαιευτήριο το ξέρω πως έχει πολύ ζέστη, Φεβρουάριο στον γιο μου είχα σκάσει θυμάμαι.  Που γέννησες? Δεν θυμάμαι αν μας είχες πει. 

Εγώ το μόνο που τρέμω είναι αν με πιασουν οι πονοι και έχω κάνει την ενεση δεν κάνει να κάνω επισκληριδιο αν δεν έχουν περάσει 12-24 ώρες.

Αχ έχω πάθει πλάκα με αυτά τα πατουσινια! Κ έλεγα ότι ήταν μεγάλα από την κοιλιά κ ο άντρας μου με έβγαζε υπερβολική ! Ιδού η απόδειξη! Γέννησα στο Ολύμπιον (ιδιωτικό νοσοκομείο στην Πάτρα)..

κοιτα η αλήθεια είναι πως οι 12 ώρες εύκολα μπορεί να βρεθούν για να κάνεις επισκληρίδειο ! Δηλαδή αν εγώ είχα τέτοιο θέμα στη μέση από τις 5 το πρωί ήμουν κάπως ίσως να ενοχλούσα νωρίτερα τον γιατρό μου ..

στις πριν 20 ώρες, ο/η Diwni είπε:

@Elenaki12 μα πραγματικά εν έτη 2025 γτ να μην κανεις επισκληριδιο. Λες κ πας για εξαγωγη δοντιου χωρις ενεση. Αν κ οκ πρέπει να χρησιμοποιείται με μέτρο. Ο τοκετός θέλει κινηση. Οπότε πρέπει να γίνεται την κατάλληλη στιγμή κ στην κατάλληλη δόση. Ναι εγώ κουβερτα δ θα πάρω καθολου. Κάτι σε πικε σκέφτομαι. Πυτζαμες από κάτω μακρύ από πάνω κοντό, φανελακια με.τιραντα μπόλικα, με είχαν βολεψει πολύ. Τι σ φανηκε αχρείαστο για πες...

Εγώ νομίζω πως η νυχτικιά είναι τέρμα βολική σε αντίθεση με την πάνω κάτω πιτζάμα ! Πρώτον έχεις τα πόδια έξω κ δροσίζεσαι , δεύτερον περνάει ο γιατρός Τσακ σε βλέπει , τρίτον επειδή πλένεσαι συνέχεια εγώ δεν την έβγαζα πάντα απλά κατέβαζα αυτό το εσώρουχο το μιας χρήσης (εδώ δίνουν το δίχτυ που βάζεις την πάνα).. οπότε για μένα νυχτικιές α μάνικες/ραντα κ από πάνω μια ρόμπα κ είστε πένα !! 
τώρα αχρείαστο τι μου φάνηκε θα πω σίγουρα τα επιθέματα στήθους , με βόλεψαν τόσο πολύ τα κοχύλια που τα έπλενα κ τα αποστείρωνα κ τα φορούσα συνέχεια χωρίς να χρησιμοποιήσω καθόλου !! Κάλτσες δεν έβαλα ούτε μια, το ίδιο κ εσώρουχα , όπως κ η πιτζάμα πάνω κάτω την έβαλα κ σε 2 ώρες έβαλα νυχτικό..

για το μωρό θεωρώ σελτεδακια, φορμάκι με φερμουάρ ή πάνω κάτω σετακι πιο βολικό από ότι γενικά κουμπάκια κ ειδικά αν είναι πισω(προφανώς τα ξέρετε αλλά τα επισημαίνω)

επίσης να πω για πετσέτες εμένα με βόλεψε να έχω μικρά πετσετακια για την ευαίσθητη περιοχή κ να αλλάζω κ να μην χρησιμοποιώ συνέχεια την μεγάλη πετσέτα (αν κ μόνο την πρώτη φορά λέρωσα με αίμα) περισσότερο το λέω γιατί δεν προλαβαίνει να στεγνώσει κ νιώθεις κάπως .. Σταθερές παντόφλες/σαγιονάρες γιατί το τελευταίο που θες είναι να γλιστράς σε κάνα ντουζ!

Αν γεννάμε σε δημόσιο που ξέρω ότι γενικά δεν έχει πολλές παροχές το μαξιλάρι θηλασμού ή ένα απλό έξτρα το θεωρώ απαραίτητο (εγώ βολεύτηκα με ένα απλό , αλλά έξτρα, το οποίο το ήθελα κ για ανάμεσα στα πόδια κοιμόμουν στο πλάι …

στις πριν 17 ώρες, ο/η Sotiria_94 είπε:

Καλημερα κοριτσια μου ομορφα, @Elenaki12 τι υπεροχη φωτογραφιτσα, να σας ζησει χιλιες φορες ειναι τα πιο ομορφα πατουσινια. Πολυ χαιρομαι που αρχιζετε και γραφετε τα του τοκετου και τα βλεπω και εγω για να τροποποιησω τα της βαλιτσουλας μου. Εχει φτιαξει κιολας ο καιρος και γω σημερα βγηκα με κοντομανικο. @ΜαρίαΔημήτρης μη φοβασαι ο γιατρουλης σου ξερει την περιπτωση σου και θα κανει αυτο που πρεπει οταν χρειαστει κι επισης εσυ λογω εμπειριας εχεις μια παραπανω ικανοτητα διαχειρησης του πονου οσο χρειαστει. Θα παει καλα. @Diwni τωρα που το λες δυο γνωστες μου που γεννησαν προσφατα (η μια δευτεροτοκος) τα καταφεραν χωρις επισκληριδιο και επαθα σοκ και γω αν ειναι δυνατον. Ενω η κουμπαρα μου στο 1cm διαστολη εκανε επισκληριδιο προφανως δεν μπορουσε αλλο. 

Ευχαριστώ πολυ πολυ ! Πάντως αυτό με την μια πλευρά που λες ειναι λογικά σύσπαση ! Να χαίρεσαι γιατί είναι η ώρα να κάνεις για να γεννήσεις κοριτσάκι μου !! Πρέπει να κάνεις τώρα τέτοια !!

στις πριν 7 ώρες, ο/η Maria98 είπε:

Καλώς ήρθε το πρωτο μωράκι μας ❤️ τι όμορφα πατουσινια είναι αυτά 🧿 @Elenaki12 συγχαρητήρια για το μωράκι σας , εύχομαι καλή ανάρρωση και σε σένα μανούλα,  θα τα συζητήσουμε τα του τοκετού 😇

Ευχαριστούμε !!! Περιμένουμε κ τα επόμενα μωράκια να έχουμε παρέα στα της νέας μαμάς !!!

Δημοσίευση
στις πριν 7 ώρες, ο/η Maria98 είπε:

Από την προηγούμενη βδομάδα είχα κόψει σαλοσπιρ,  τώρα ναι κόβω και την ένεση,  κρατάμε μόνο τις 2 αμπούλες σιδήρου 

Θύμησε μου εσένα για πιο λόγο σου είχε δώσει ενεσεις? 

Έχω αγχωθεί πάρα πολύ με τις ενέσεις. 

στις πριν 1 ώρα, ο/η Elenaki12 είπε:

Αχ έχω πάθει πλάκα με αυτά τα πατουσινια! Κ έλεγα ότι ήταν μεγάλα από την κοιλιά κ ο άντρας μου με έβγαζε υπερβολική ! Ιδού η απόδειξη! Γέννησα στο Ολύμπιον (ιδιωτικό νοσοκομείο στην Πάτρα)..

κοιτα η αλήθεια είναι πως οι 12 ώρες εύκολα μπορεί να βρεθούν για να κάνεις επισκληρίδειο ! Δηλαδή αν εγώ είχα τέτοιο θέμα στη μέση από τις 5 το πρωί ήμουν κάπως ίσως να ενοχλούσα νωρίτερα τον γιατρό μου ..

Εγώ νομίζω πως η νυχτικιά είναι τέρμα βολική σε αντίθεση με την πάνω κάτω πιτζάμα ! Πρώτον έχεις τα πόδια έξω κ δροσίζεσαι , δεύτερον περνάει ο γιατρός Τσακ σε βλέπει , τρίτον επειδή πλένεσαι συνέχεια εγώ δεν την έβγαζα πάντα απλά κατέβαζα αυτό το εσώρουχο το μιας χρήσης (εδώ δίνουν το δίχτυ που βάζεις την πάνα).. οπότε για μένα νυχτικιές α μάνικες/ραντα κ από πάνω μια ρόμπα κ είστε πένα !! 
τώρα αχρείαστο τι μου φάνηκε θα πω σίγουρα τα επιθέματα στήθους , με βόλεψαν τόσο πολύ τα κοχύλια που τα έπλενα κ τα αποστείρωνα κ τα φορούσα συνέχεια χωρίς να χρησιμοποιήσω καθόλου !! Κάλτσες δεν έβαλα ούτε μια, το ίδιο κ εσώρουχα , όπως κ η πιτζάμα πάνω κάτω την έβαλα κ σε 2 ώρες έβαλα νυχτικό..

για το μωρό θεωρώ σελτεδακια, φορμάκι με φερμουάρ ή πάνω κάτω σετακι πιο βολικό από ότι γενικά κουμπάκια κ ειδικά αν είναι πισω(προφανώς τα ξέρετε αλλά τα επισημαίνω)

επίσης να πω για πετσέτες εμένα με βόλεψε να έχω μικρά πετσετακια για την ευαίσθητη περιοχή κ να αλλάζω κ να μην χρησιμοποιώ συνέχεια την μεγάλη πετσέτα (αν κ μόνο την πρώτη φορά λέρωσα με αίμα) περισσότερο το λέω γιατί δεν προλαβαίνει να στεγνώσει κ νιώθεις κάπως .. Σταθερές παντόφλες/σαγιονάρες γιατί το τελευταίο που θες είναι να γλιστράς σε κάνα ντουζ!

Αν γεννάμε σε δημόσιο που ξέρω ότι γενικά δεν έχει πολλές παροχές το μαξιλάρι θηλασμού ή ένα απλό έξτρα το θεωρώ απαραίτητο (εγώ βολεύτηκα με ένα απλό , αλλά έξτρα, το οποίο το ήθελα κ για ανάμεσα στα πόδια κοιμόμουν στο πλάι …

Ευχαριστώ πολυ πολυ ! Πάντως αυτό με την μια πλευρά που λες ειναι λογικά σύσπαση ! Να χαίρεσαι γιατί είναι η ώρα να κάνεις για να γεννήσεις κοριτσάκι μου !! Πρέπει να κάνεις τώρα τέτοια !!

Ευχαριστούμε !!! Περιμένουμε κ τα επόμενα μωράκια να έχουμε παρέα στα της νέας μαμάς !!!

Δεν ξέρω κατά πόσο θα έχω 12 ώρες,στον γιο μου γέννησα και σαν πρωτοτοκη τσακ μπαμ. Από τις 2.30 με έπιασαν οι πονοι και 8 τον γέννησα. 

Κορίτσια όλο το βράδυ δεν κοιμήθηκα, ένιωθα χαζά πονακια περιόδου αι συχνα περρωματα,αλλά δεν είναι αυτά που με κράτησαν ξύπνια, νιώθω έναν κόμπο στο λαιμό λογικά από το άγχος και επίσης με έχουν τσακίσει οι γαμπες μου, τις νιώθω βαριές και κουρασμένες παρόλο που δεν έχω πρηστεί. Το άγχος βαράει κόκκινο.Επισης ο ρευματολογος δεν μουωεχει απαντήσει,περιμένω να παει λίγο πιο αργά να τον πάρω τηλέφωνο. Σήμερα θα την κάνω την ενεση και ας ελπίσουμε να μην με πιάσει τίποτα σήμερα. 

Δημοσίευση

Καλημέρα κορίτσια! Τι νέα είναι αυτά; Έρχονται πολλά μωράκια!!! Με το καλό να έρθουν! 

Και εγώ χθες βράδυ είχα έντονα πονάκια, σαν περίοδο. Κάθε βράδυ με πιάνει άγχος ότι έρχεται. Και του λέω περίμενε λίγο ακόμα να μπούμε στον 9ο. Περίμενε λιγάκι. Μετά πάλι άγχος. 

Δημοσίευση

@ΜαρίαΔημήτρης μην σκεφτεσαι οτι επειδή έχεις 1 διαστολή ότι θα γεννησεις κ άμεσα. Εννοβ από τ 1 στο 8 πήγε σε ενεργο τοκετου η διαστολή. Τ μόνο σίγουρο ότι θα γεννήσεις γρήγορα. Για να δούμε τ ποτε!

@Maria98 αυριο δηλ.μπαινεις για γεννα? Σοκ!

@Katerinioo και μενα με πιάνουν πλεον πονακια κ συσπασεις κ τ βραδυ κ.μεσα στη μερα. Τ ιδια της λεω, περιμενε έχουμε ακομα! Αν κ νομίζω πριν τις 20 Μαΐου δ θα γεννησω. Τ κορίτσια εδω πηραν φορά χαχα κ βγάζουν μωρακια Απριλίου.

Δημοσίευση

Όσο σκέφτομαι στι πρώτο μου παιδί πόσο ανέμελη ήμουν! Σε αυτή εδώ την εγκυμοσύνη με έχει φάει το άγχος. 

Μίλησα με τον ρευματολογο και μου είπε ότι αν κρινει και ο γυναικολόγος μπορώ να κόψω τις ενεσεις αλλά και να έχω κάνει την ενεση και αρχίσει ο τοκετος να μην φοβάμαι. Λύσεις υπάρχουν. Όπως μου είπε και ο γυναικολόγος αν είναι οξυς τοκετος δεν προλαβαίνεις για επισκληριδιο και αν χρειαστεί καισαρική πας με ολική.  Ηα μιλήσω πιο μετά και με τον γυναικολόγο να δούμε. Λογικά θα πηγαίνω μέρα με την μέρα ανάλογα τα συμπτώματα μου.

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η ΜαρίαΔημήτρης είπε:

Θύμησε μου εσένα για πιο λόγο σου είχε δώσει ενεσεις? 

Έχω αγχωθεί πάρα πολύ με τις ενέσεις. 

Δεν ξέρω κατά πόσο θα έχω 12 ώρες,στον γιο μου γέννησα και σαν πρωτοτοκη τσακ μπαμ. Από τις 2.30 με έπιασαν οι πονοι και 8 τον γέννησα. 

Κορίτσια όλο το βράδυ δεν κοιμήθηκα, ένιωθα χαζά πονακια περιόδου αι συχνα περρωματα,αλλά δεν είναι αυτά που με κράτησαν ξύπνια, νιώθω έναν κόμπο στο λαιμό λογικά από το άγχος και επίσης με έχουν τσακίσει οι γαμπες μου, τις νιώθω βαριές και κουρασμένες παρόλο που δεν έχω πρηστεί. Το άγχος βαράει κόκκινο.Επισης ο ρευματολογος δεν μουωεχει απαντήσει,περιμένω να παει λίγο πιο αργά να τον πάρω τηλέφωνο. Σήμερα θα την κάνω την ενεση και ας ελπίσουμε να μην με πιάσει τίποτα σήμερα. 

Κορίτσι μου εγώ τις έκανα προληπτικα μετά την παλίνδρομη που είχα,  είχα τσεκάρει για θρομβοφιλία και είχα ένα παράγοντα μόνο που η αιματολογος υποστηριζε πως δεν χρειαζόταν να τις κάνω

Δημοσίευση

Επίσης και μένα χθες οι γάμπες με πέθαναν στον πόνο, δεν ξερω μάλλον από τις δουλειές,  το αγόρι μου είχε ένα ροχαλητό δεν κοιμήθηκα καλά, σήμερα κάνω τελευταίες δουλειές και αν δεν έρθει μέχρι αύριο θα πάω γύρω στις 10.30 στο γιατρο αρματωμένη κορίτσια 🤗

Δημοσίευση

Καλημερα σε ολες, βλεπω εχει παρει φορα η ομαδα μας, ομως δε θελω να αγχωνεσαι @ΜαρίαΔημήτρης ολα καλα θα πανε και με το θεμα της ενεσης αφου το ειπε και ο γιατρος κυριως μην σε αγχωνει. Πρεπει να ειμαστε χαλαρες για να κυλησει ο τοκετος (κλασσικα διαβαζω διαφορα εγω οσο περιμενω) 🤣🤣. Και τα δυο τα κοριτσια εχετε τις πιο γλυκιες ευχουλες μας❤️. Καλη επιτυχια σε ολες. Εμεις @Diwni και @Katerinioo παμε για μωρακι Μαιου μεχρι νεοτερας. 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...