Μετάβαση σε περιεχόμενο

Μωράκια Μαΐου 2025 🧸

Recommended Posts

Μήπως θυμάσαι στις προηγούμενες κυήσεις σου τι τιμή είχες; Δεν ξέρω πως αλλά με κάποιον τρόπο είναι και ιδιοσυστασιακο. Η αδερφή μου σε τρεις κυήσεις και εγώ σε μια (και μοναδική) είχαμε κακες τιμές papp-a με τέλειο υπέρηχο που τροποποιούσε πάρα πολύ την πιθανότητα και για σύνδρομα και για προεκλαμψια. Κάναμε nipt και οι δύο σε όλες τις εγκυμοσύνες χωρίς να προκύψει κάτι παθολογικό και είναι όλα τα μωρά εν τέλει όντως μια χαρά. Η αδερφή μου έκανε στη Γερμανία τα παιδιά της και ο εκεί γυναικολόγος της της είπε να μη δώσει καμία σημασία στην τιμη της papp-a καθώς η ηλικία της και ο υπέρηχος ήταν καλά. Εγώ έκανα δεύτερη αυχενική σε ένα μεγάλο όνομα εμβρυομητρικο στην Αθήνα, μου επιβεβαίωσε ότι υπερηχογραφικά το έμβρυο είναι άψογο, μου είπε ότι το βλέπει συχνά και απλώς να μιλήσω με τον γυναικολόγο μου μήπως ξεκινήσω ασπιρίνη λόγω της πιθανότητας προεκλαμψιας (δηλαδή δεν ανησυχησε καθόλου για το έμβρυο, μόνη μου έκανα nipt για να ηρεμήσει η ψυχούλα μου). Τελικά παρακολουθούσαμε στενά την αντίσταση στις μητριαιες και δεν πήρα ούτε καν ασπιρίνη φαντάσου. Ο εμβρυομητρικος τότε μου είχε πει ότι κατά πάσα πιθανότητα σε επόμενη κύηση θα είναι πάλι ανάλογο το αποτέλεσμα, εξαρτάται κ από τη γυναίκα.

Εννοείται δε θέλω να σου αλλάξω γνώμη για το πώς θα κινηθείς διαγνωστικά, επεμβατικα η μη, απλώς τότε θυμάμαι τη στεναχώρια μου μέχρι να αποδειχτεί η καλή έκβαση και παραθέτω την εμπειρία μου επι του θέματος. Να σημειώσω ότι η ελεύθερη β χοριακη ήταν καλή, μόνο η papp-a ήταν προβληματική σε μένα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 182
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

στις On 27/11/2024 at 8:32 ΠΜ, ο/η Diwni είπε:

@Elenaki12 στους 4 μηνες θα τ έχεις χασει ολα τα κιλα μην αγχωνεσαι. Ηδη στο μηνα θα τα χασεις εφόσον ειναι η πρωτη σου εγκυμοσύνη. Μετα θελει λίγο δουλιτσα να μαζεψει η κοιλια. Αλλα τα κιλά πιστεύω θα τα χασεις.

Ναι εντάξει κ εγώ πιστεύω ότι θα προσέξω λιγουλάκι κ θα φύγουν τα πολλά μέχρι τότε , θα έχω κ ένα μικρό παιδί κ ετοιμασίες πόσο πια θα σαβουριάζω 🙃 αλλά οκ υγεία πάνω από όλα !!

πάντως εγώ κορίτσια βλέπω διάφορα στην κοιλιτσα μου σχεδόν καθημερινά… εδώ την είδε ο άντρας μου πλέον χιχιχιχι

απο προϊόντα τι χρησιμοποιείτε για ραγάδες κλπ; Το κάνατε ευλαβικά ;; Εγώ προσπαθώ κάθε μα κάθε βράδυ να βάζω λαδακι bio oil κ κάποιες φορές καταφέρνω κ τα πρωινά .. 

στις On 29/11/2024 at 12:10 ΜΜ, ο/η Maria98 είπε:

Γειά σας κορίτσια πως είστε; εγώ από συμπτώματα είμαι καλύτερα μόνο εχθές το πρωί έκανα ξανά ένα εμετό,  γενικά όμως καλύτερα ευτυχώς

Εχθές πήγαμε και είδαμε το μικρακι μας, είναι 123 γρ τώρα αλλά και πάλι δεν άνοιξε καλά τα ποδαράκια του για να επιβεβαιώσουμε αν όντως είναι κοριτσάκι ή  όχι , τώρα επόμενο ραντεβού έχουμε πριν τα Χριστούγεννα 

Δεν πειράζει για το φύλο φτάνει που είναι καλά το μωράκι σας!! 
Έχετε αγοράσει τίποτα για τα μωρά σας ;;

στις πριν 8 ώρες, ο/η Diwni είπε:

@ΜαρίαΔημήτρης κορίτσι μου μπηκα 15η βδομάδα. Γι αυτό νευριαζω με τ κεντρο π εκανα την αυχενικη. Γτ μετά από πολλά τηλ μου έστειλαν την τροποποιημενη μετά από 9 μέρες. Δε ξέρω τι να κάνω ειλικρινά. Περιμένω τηλέφωνο από τ γιατρό μου μέχρι τη Δευτέρα. Σκέφτομαι να πάω να κάνω ληψη τροφοβλαστης να τελειώνουμε. Σε 2 εργάσιμες βγαινουν τ αποτελέσματα. Και χθες ο γιατρος μου μ επιβεβαίωσε ότι οι μετρήσεις τ μωρου είναι τέλειες. Τον άντρα μου τον έχει πάρει λίγο από κάτω. Διακόψαμε μια κυηση σε μικρότερη βδομάδα περυσι, στην 11η. Λογο αλλού θέματος υγείας. Οπότε καταλαβαίνεις πόσο οδυνηρό ειναι να παίρνεις εσύ τις αποφάσεις για το μωρό σου.

Ελα ρε συ απαράδεκτοι που καθυστέρησαν! Τέλος πάντων , για μένα εφόσον ήδη έχετε αποφασίσει για τροφοβλαστη μαζί σου κ εγώ αυτής της άποψης είμαι… να την κάνεις να σου φύγει! Εγώ άλλωστε είμαι αυτή που έκανε νιπτ χωρίς κανένα λόγο μόνο για το κεφάλι της ..

@Elenaki12 και γω επέμενα να κανω νιπτ κ μ ειπε ο εμβρυολογος κατσε να βγει κ η papp a μια χαρά είναι η αυχενικη δ υπάρχει λόγος. Ειλικρινά δ ξέρω. Ίσως καταλήξουμε σε νιπτ τελικά και βλέπουμε. Τώρα από κρέμες έχω μια ενυδατική π βαζω στην κοιλια, όχι κάθε βράδυ, τα περισσότερα βαριεμαι. Για αγορές έχω τα πάντα. Μετά τις γιορτές θα αρχίσω να παίρνω κανένα πακέτο παμπερς π ειναι πανάκριβα χαχα.

@Zeldaσ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Στα κορίτσια ήμουν 28 κ 30 χρονων αντίστοιχα και οι πιθανότητες ήταν 1 στις 13.000 θυμάμαι πάνω κατω. Τώρα είμαι 36 και συνυπολογιζεται κι αυτό. Δηλ βαση ηλικιας κ μονο οι πιθανότητες ειναι 1/200. Τωρα με την αυχενικη είναι 1/1000 κάτι και με τηβ papp a ανεβηκε 1/590. Ο γιατρός μου είπε ότι η εικόνα τ εμβρυου είναι άριστη. Μ λέει αν μ αυτήν την εικόνα πεσεις στη 1 πιθανότητα στις 590 ε θα εισαι κ γκαντεμω. Μ είπε θα μιλήσει ομβς με τον εμβρυολογο κ θα με πάρει μέχρι Δευτέρα πρωί. Εγω πιστεύω ειλικρινά ότι ειναι μια χαρά τ μωρό. Ο άντρας μ έχει πελαγώσει. Από χθες δ μιλιεται. Αποφασίσαμε σίγουρα να κάνουμε κάτι επιπλέον μένει να αποφασίσουμε αν θα κάνουμε νιπτ η τροφοβλαστη. Η νιπτ δείχνει κατά 99%. Τώρα αν βγει καλή κατα 99% και μεις πέσουμε στο 1% του 1/590 δηλ στο 1% της 0,00016 πιθανότητας τι να πω. Ξέρεις γτ νευριαζω γτ αν βγει κάτι κ στη νιπτ θα έχουν περάσει αλλες 10 μερες. Ενώ αν με ενημέρωναν την επομενη της αυχενικής π πήρα τηλ θα την έκανα άμεσα. Μέχρι μεθαύριο θα ειχα κ τ αποτελέσματα. Ότι έγινε έγινε όμως δ μπορω να κανω κάτι για το πριν παρα μόνο για το μετα.

Καλά δεν το συζητώ ότι έχεις δίκιο. Εμένα θυμάμαι την επόμενη μέρα είχαν βγει τα αποτελέσματα και είχε ήδη ενημερωθεί ο γιατρος μου και με είχε πάρει ο ίδιος να μου τα πει. Και άριστα να ήταν, εφόσον έκανες εξετάσεις οφείλουν να σε ενημερώσουν, ποσω μαλλον αν είναι και ένα αποτέλεσμα που χρήζει εκτίμησης. Κ εγώ εξαλη θα ήμουν. Καταλαβαίνω και τον άντρα σου, όσο χαμηλή κ αν είναι η πιθανότητα, είναι πιθανότητα. Και πάλι χωρίς να θέλω να σε επηρεάσω φυσικά, εγώ αν γύριζα το χρόνο πίσω πάλι nipt θα έκανα, είναι 600 ευρώ που δεν κλαίω, με ηρέμησε και δε νομίζω ότι ήταν ανάγκη να κάνω κάτι επεμβατικό. Θα ευχηθώ μια όμορφη εγκυμοσύνη γιατί χαλαρή πλέον από το δικό μου αποτέλεσμα, είμαι σίγουρη ότι δε συντρέχει λόγος ανησυχιας. 

Και σε όλα τα κορίτσια φυσικά, απολαύστε τις εγκυμοσύνες σας! Είναι μια υπέροχη περίοδος και περνάει τόσο γρήγορα! 

@Zelda δεν τιθεται θεμα χρημάτων. Εννοείται κατι παραπανω θα κάνουμε. Το μόνο που με "αγχωνει" στη νιπτ είναι ότι θα περάσουν αλλες 10 μέρες ενώ με την τροφοβλαστη θα ξέρω σε 2. Δηλ αν βγει καλή η νιπτ δ θα έχω κανένα θέμα. Δ υα σκέφτομαι τις πιθανότητες να πέσω στο 1%. Αν βγει όμως κακή μετά από 10 μέρες θα έχω μπει 17η βδομάδα. Νιώθω να με πιέζει ο χρόνος και όχι κάτι άλλο. 

Κοίταξε από αυ΄τά που γνωρίζω η τροφοβλάστη είναι κ πιο καλή μέθοδος, αν κ πιο επεμβατική με κάποιες πολυυυυ μικρές πιθανότητες για αποβολή.. οποτε εφοσον αποφασισατε για αυτήν ως άμεση είναι και πιο σίγουρη!

αλλά ναι κ εγώ υπερ του κάτι παραπάνω είμαι παρα τα παραπάνω χρήματα..

Εγώ να σας πω την αλήθεια, έχω κ΄άποια πράγματα από τον κουνιάδο μου όπως κούνια, αποστειρωτή, παρκοκρέβατο, καρεκλάκι φαγητού..

Οπότε λέω να ξεκινήσω με τη νέα χρονιά που θα είμαι 24 περίπου εβδομάδων να δω αν κάτι από αυτά χρειάζεται κάποια επισκευή, χρειαζόμαστε ένα νέο στρωματάκι επίσης για την κούνια κ έχω αποφασίσει να πάρω από τα βασικά έπιπλα μια συρταριέρα που θα την κάνω αλλαξιέρα και έναν λίκνο να βάλω στο δικό μου δωμάτιο για τους πρώτους μήνες.

Κ σίγουρα να δούμε αν θέλει το δωμάτιο βάψιμο, θέλω σίγουρα να πάρω κάτι στον τοίχο (δεν ξέρω αν θα είναι ταπετσαρία ή κάδρο) κουρτίνες και ένα χαλάκι παιδικό..

Από τα υπολοιπα ρουχαλάκια και τέτοια από την μια θέλω να πάρω τα πάντα από την άλλη ακούω συνέχεια μην πάρεις πολλά, θα σου πάρουν δώρα, δεν θα τα φορέσει πολύ μην πάρεις πολλά κοκ 

Αλήθεια δεν ξέρω τι να κάνω σε αυτό το κομμάτι..

Για το καλό μόνο εγώ έχω πάρει ένα φορμάκι, 2 η αδερφή μου δώρο και ένα η μάνα μου η χαζογιαγιά που είπε ότι θέλει να είναι το πρώτο του στο μαιευτήριο χιχιιχχι

Το αποτέλεσμα θα έχει μια βδομάδα διαφορά. Καταλαβαίνω ότι τώρα σου φαίνεται πάρα πολύ αλλά στην πραγματικότητα δεν θα έχει διαφορα στην αντιμετώπιση. Σκέψου πόσο αργότερα γίνεται η αμνιο πχ. Το μόνο που αλλάζει είναι ότι δε θα έχεις την αγωνία για 10 μέρες αλλά για τόσο χαμηλή πιθανότητα θα έλεγα πως δεν αξίζει επεμβατική διαγνωστική μέθοδος. Όσο για το 10ημερο και μένα τόσο μου είχαν πει αλλά εν τέλει την έκανα Δευτέρα και Παρασκευή είχα τα αποτελέσματα. Αν σε ενδιαφέρει να ρωτήσεις πόσες μέρες χρειάζονται τα αποτελέσματα το έκανα στο genesis genoma lab στην Κηφισίας. Εγώ είχα κάνει το πιο πλήρες πακέτο που έχουν.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...