Μετάβαση σε περιεχόμενο

Συνταγές με μητρικό γάλα


Recommended Posts

Καλησπέρα! Μήπως έχει κάποια μανούλα συνταγές για βρεφικές κρέμες, πανκεικς, μαφινς, μπισκότα ή άλλα σνακς με μητρικό γάλα? Ευχαριστώ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα! ☺️ 

Στον μικρό μου φτιάχνω porridge με μητρικό γάλα. Βάζεις σε κατσαρολάκι βρώμη (με το μάτι το βσζω) , τρίβω μήλο, κανέλα και μητρικό γάλα πάλι με το μάτι υπολογιζω  τη ποσότητα και μια κουταλιά του γλυκού σπόρους τσια που έχουν σίδηρο. Το βάζω έπειτα στο μάτι της κουζίνας και ανακατεύω συνέχεια μη πιάσει. Σε 1-2 λεπτάκια είναι έτοιμο! Γίνεται ένας νόστιμος χυλός - τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνω από τις αντιδράσεις του😅

Και άλλη μία συνταγή .Ε μητρικό γάλα που του άρεσει πολύ ήταν pancakes. Βάζω αλεύρι ολικης βρώμης, μύρτιλα ή τριμμένο μήλο ή φράουλες (ότι φρούτο θέλεις βασικά), σπόρους τσια, λιωμένη μπανάνα και πρόσθετω μητρικό γάλα να γίνει ένας χυλός. (Μερικές φορές βάζω κ μια κουταλιά φυστικοβουτυρο) Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζω μια κουταλιά της σούπας και κάνω μικρά pancakes. Κυριολεκτικά τα λατρεύει ο μικρός! Ακόμα του φτιάχνω με μητρικό γάλα που έχω ακόμα στη κατάψυξη. ☺️

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις πριν 43 λεπτά, ο/η Zelda είπε:

Πολύ ωραίες ιδέες! Ευχαριστώ! Στο τηγάνι για τα πανκεικς χρησιμοποιεις κάποιο λάδι η βούτυρο;

Ελαιόλαδο ελάχιστο που το περνάω στο τηγάνι με πινελακι αλλά είναι αντικολλητικό τηγάνι, δε ξέρω αν ήταν άλλο τηγάνι ίσως να ήθελε περισσότερο λαδακι. 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα, συνταγή δεν έχω απλά ήρθα να πω κάποια πράγματα μήπως τα διαβάσει κ κάποια άλλη μαμά και της φανούν χρήσιμα. 
 

Γενικά το μητρικό γάλα είναι «ευαίσθητο» σε υψηλές θερμοκρασίες οπότε όταν έρχεται σε επαφή με θερμοκρασία άνω των 82 βαθμών χάνει πάρα πολλές από τις ιδιότητες κ τα θρεπτικά συστατικά του με αποτέλεσμα να μην είναι το ίδιο. Άρα θεωρείται «σπατάλη» λόγω της τόσο σημαντικής αξίας του να «καίγεται» κυριολεκτικά σε παρασκευές. 
 

για παράδειγμα στους 82 βαθμούς που θερμαίνουμε  για να διαλυθεί η λιπαση στο αντλημένο γάλα και πάλι χάνονται κάποιες ιδιότητες κ θρεπτικά συστατικά αλλά αποτελεί πάλι προϊόν ύψιστης διατροφικής αξίας. 
 

αρα παίζει μεγάλο ρόλο/καίριο ρόλο  πώς θα διαχειριστεί κάποιος το μητρικό γάλα και σε ποιες θερμοκρασίες (ειδικά οι θερμοκρασίες!!!!) 
 

Υπάρχουν πολλές χρήσεις του μητρικού γάλακτος και ασχέτως διατροφής (πχ φαρμακευτικές) που μπορούν να φανούν σημαντικές. Πχ ακόμα κ η δωρεά του μητρικού γάλακτος είναι υψίστης σημασίας σε μωρά που δεν θηλάζουν για χ,ψ λόγους. 
υπάρχουν εθνικές τράπεζες δωρεάς μητρικού γάλακτος στις μεγάλες πόλεις της  Ελλάδας (και ομαδα στο φβ  milksharing Greece) που αναζητούν γάλα για τα πρόωρα ή εγκαταλελειμμένα μωρά (αρκεί βέβαια ν έχει γίνει σωστή άντληση, συντήρηση του μητρικού γάλακτος σύμφωνα με τους κανόνες). 
 

το μητρικό γάλα είναι «ζωντανό» κ θέλει κι αυτό την ιδιαίτερη μεταχείρησή του ❤️

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Να σας ζήσει 💝💝🩷🩷🩷 είναι μικρούλα αλλά γερή αυτό έχει σημασία...με το γαλατάκι της μαμάς θα μεγαλώσει πολύ γρήγορα 🥰🥰😁😁😁 ευλογημένο να είναι 
    • Που θα περάσεις επιτροπή εσύ; Εγώ πήρα τηλέφωνο τέλος Αυγούστου & μου είπανε τώρα τον Οκτώβριο ότι θα περάσω. Δεν νομίζω να κάνω προεμφυτευτικό γιατί δεν έχουμε κάποιο θέμα εμείς γενετικό.
    • Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον! Κ εγώ ξυπνάω για να θηλασω συχνά τη νύχτα αλλά το έχω συνηθίσει. Τελικά χωρίς ιδιαίτερη δίαιτα (ίσα ίσα τα κοπαναω τα γλυκάκια μου) μπαίνω ξανά σε όλα μου τα ρούχα! Μόλις αδιαθετησα ξεπρηστηκα τελείως. Δεν είμαι αρκετά γενναία για να ανέβω σε ζυγαρια ακόμα αλλά αφού μου κουμπωνουν τα τζιν μου είμαι οκ! Πολύ ενδιαφέρον αυτό που σου είπε ο διατροφολόγος και λογικό ακούγεται, ο οργανισμός είναι σε στρες από την αϋπνία οπότε "ρίχνει" ρυθμό στο μεταβολισμό.  Ο μικρούλης μου είναι καλά, ακολουθεί την καμπύλη του ακριβώς στο βάρος όλο αυτό τον καιρό και μήκος έχει πάρει πολύ οπότε έχω ησυχάσει ότι απλώς αυτός είναι ο ρυθμός του και είμαι χαρούμενη που επεμεινα και κατάφερα αποκλειστικό θηλασμό. Κλείσαμε τους 5 μήνες και ετοιμαζόμαστε για στέρεες τώρα! Να χαίρεσαι το/τα παιδάκια σου και ευχαριστώ για τη στήριξη σε μια δυσκολη και αβέβαιη φάση μου!
    • Εύχομαι να έχεις θετικό τεστακι σύντομα κορίτσι μου ❤️❤️❤️🤞🤞🤞🍀🍀🍀🌈🌈🌈 Τελείωσαν οι πτήσεις για μένα μετά την καλοκαιρινή 😅 τον γύρισα καλά τον μικρό, να μην έχει παράπονο! Δε ξέρω καν αν θα κάνουμε οδικώς κάποιο μίνι ταξιδακι γιατί η αλήθεια είναι ότι πάνω από 2ωρο δεν αντεχω και μέσα στο αυτοκινητο πλέον. Με το καλό ο μικρός θα πάει πρώτη φορά στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2025 🙏  Γι'αυτό κορίτσια μου απολαύστε τη διαδικασία και τα ταξιδακια όσο μπορείτε ❤️ κι εκείς όσο ημασταν στη διαδικασία σύλληψης έτσι τι βγάλαμε και κρατούσαμε τα κουράγια μας για να μη μας παίρνει από κάτω - τι Πορτογαλία γυρίσαμε, στις Αζόρες πήγαμε, Γαλλία, Ελλάδα, τουρ στα Βαλκάνια, Ισπανία, και που δε πήγαμε μέχρι το Μάρτιο 😍 ζήστε το στο έπακρο ✨  
    • Έχουμε ήδη 5 κύκλους που προσπαθούμε και η μικρή μου είναι σχεδόν 10 μηνών 🤪 Θέλαμε μικρή διαφορά, αλλά σκεφτήκαμε και το πρακτικό κομμάτι με την δουλειά κλπ. Επίσης, ήταν κ το άγχος του ποτε θα έρθει και όπως φαίνεται μέχρι τώρα, όχι αδίκως 😂 Είμαστε χαλαρά όμως, δεν υπάρχει η στεναχώρια κ το στρες που υπήρχε την πρώτη φορά! Εσύ σε τι φάση είσαι κορίτσι μου; 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...