Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση
στις πριν 10 ώρες, ο/η finallytheend είπε:

Όχι τπτ..μόνο μυτη..και ελάχιστο  βήχα. Τύπου 5 φορές τη μέρα..αύριο θα πάρω και τον γιατρό.. ευχαριστώ!!!

Αυτό με το μπούκωμα την μύτης το έχω σε τρελό βαθμό και εγώ ειδικά τα βράδια ..ξυπνάω εκτός από την συχνοουρια και για το μπούκωμα κάθε τρεις και λίγο γτ δεν μπορώ να αναπνεύσω καθόλου ..όπως επίσης στεγνώνει ο λαιμός μου και κλείνει και χωρίς να έχω αρρωστήσει καθόλου σε όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης μου( μόνο στον τρίτο μήνα που είχα περάσει covib). Σε καταλαβαίνω αλλά φοβάμαι να βάλω otrivin και τέτοια δεν ξέρω αν επιτρέπονται.

• Απαντήσεις 1.2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση
στις πριν 10 λεπτά, ο/η MarwDim είπε:

Αυτό με το μπούκωμα την μύτης το έχω σε τρελό βαθμό και εγώ ειδικά τα βράδια ..ξυπνάω εκτός από την συχνοουρια και για το μπούκωμα κάθε τρεις και λίγο γτ δεν μπορώ να αναπνεύσω καθόλου ..όπως επίσης στεγνώνει ο λαιμός μου και κλείνει και χωρίς να έχω αρρωστήσει καθόλου σε όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης μου( μόνο στον τρίτο μήνα που είχα περάσει covib). Σε καταλαβαίνω αλλά φοβάμαι να βάλω otrivin και τέτοια δεν ξέρω αν επιτρέπονται.

Εμένα κάτι άλλο με απασχολεί αυτές τις μέρες και θέλω την βοήθεια σας. Θέλω να μου πείτε αν έχετε παρόμοια εμπειρία τώρα που είμαστε στον 8ο μηνα. Χθες ειδικά που πάλι κουράστηκα δεν μπορούσα να περπατήσω όταν βγήκα για μια δουλειά το βράδυ. Ένιωθα την κοιλιά μου πέτρα σκληρή και βαριά. Λες και θα μου πέσει τώρα όσο περπατάω...επίσης ενώ ανεπνεα με έπιαναν κάτι σούβλιες με οξύ πόνο που λέω τώρα θα γεννήσω...δεν ξέρω τι ήταν..λες να ήταν συσπάσεις λόγω κούρασης ; Ειλικρινά φοβήθηκα πολύ μην γεννήσω πρόωρα εξαιτίας μου. Εσείς το νιώθετε αυτό μέσα στην μέρα; Ειδικά όταν κουράζεστε; Πετρώνει η κοιλιά ; Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Έχω αρχίσει να ανησυχώ τρέλα που δεν θέλω να το κουνάω ρούπι από το σπίτι 🏡. Φοβάστε καθόλου τον προωρο τοκετό;

Δημοσίευση
στις πριν 6 λεπτά, ο/η MarwDim είπε:

Άστα Μάρω! Κοιμάμαι με το νερό δίπλα  μου γιατί στέγνωνει.. ο λαιμός..κσι ο βήχας είναι φάση να αναπνεύσω νομίζω.. νομίζω κ εγώ οτριβιν δεν κάνει.. με φυσιολογικό ορο προσπαθώ και χαμομήλι..

Δημοσίευση
στις πριν 8 λεπτά, ο/η finallytheend είπε:

Άστα Μάρω! Κοιμάμαι με το νερό δίπλα  μου γιατί στέγνωνει.. ο λαιμός..κσι ο βήχας είναι φάση να αναπνεύσω νομίζω.. νομίζω κ εγώ οτριβιν δεν κάνει.. με φυσιολογικό ορο προσπαθώ και χαμομήλι..

Έτσι ακριβώς με νερό και τα μωρομαντηλα δίπλα μου ..μερικές φορές ανοίγει κιόλας η μύτη και τρέχει αίμα ..τι άλλο θα ζήσουμε μέχρι να γεννησουμε...εμένα που έμειναν 50 μέρες ..24 ή 25 Φλεβάρη γεννάω πρώτα ο Θεός...

Δημοσίευση
στις πριν 17 ώρες, ο/η athrain είπε:

Σε ευχαριστώ κοπέλα μου. Σήμερα αισθάνθηκα λίγο καλύτερα.. δε ξέρω αν ήταν ίωση ή κρύωμα. Είχα ανεβάσει μεχρι 38 την έβγαλα με μερικά ντεπόν και μετά είχα δέκατα.. κράτησε δύο μέρες. Αλλά πονούσε πολύ όλο μου το σώμα! απίστευτες μυαλγίες λες και είχα να κάνω γυμναστική 10 χρόνια και ξαφνικά έκανα απότομη και πιάστηκα παντού!! Σήμερα και γενικά αυτές τις μέρες έχω πολύ τη μέση μου. Μιλάμε στο κρεβάτι όλη μέρα και ξεκούραση.

Ελπίζω σήμερα να ξύπνησες καλύτερα. Κανένα τεστάκι έκανες???

Δημοσίευση
στις On 5/1/2025 at 11:37 ΜΜ, ο/η finallytheend είπε:

Εγώ έβαλα χαλι..αλλά νομίζω είναι περιττό..χαχα αλλά από τη χαρά μου  να το έχω κομπλέ πήραμε..

Και εγώ λέω να βάλω .. Βρήκα ένα που μας άρεσε με τον σύζυγο.. Σκέφτηκα ότι θα χρειάζεται και αργότερα για να είναι η μικρή επάνω...

Δημοσίευση
στις On 4/1/2025 at 12:56 ΜΜ, ο/η Katerina1990 είπε:

Καλά αν πας σε κάνα σινσει με μεγάλη ποικιλία θα καταστραφεις, στο λέω από προσωπική πείρα😂😂😂. Αν και είναι πάρα πολύ οικονομικά. Κι εγώ δεν μπορώ στα μαγαζιά πραγματικα με πιάνει τρέλα. Έχω και την μεγάλη που είναι κοκέτα και τα θέλει όλα γκραντε, είμαι κι εγώ ξεμυαλισμενη, καταλαβαίνεις😂

Χαχα!! Καταλαβαίνω...Μάλλον θα το αφήσω προς το παρόν και θα επικεντρωθώ στις ελλείψεις μου δηλ. πετσέτες, σεντόνια, κουβερτάκια, πανάκια για τις γουλίτσες κλπ αυτά μου έχουν μείνει για τη μπέμπα και για μένα θέλω να ψωνίσω τα νυχτικά - ρόμπα για το μαιευτήριο. 

Δημοσίευση
στις On 4/1/2025 at 3:35 ΜΜ, ο/η Katerina1990 είπε:

Κορίτσια να σας ρωτήσω μπουφανακι ολόσωμο θα πάρετε? Παρήγγειλα τώρα αυτό, γιατί σκέφτηκα ότι 40 μέρες με την μεγάλη μεσα στο σπίτι ούτε κατά διάνοια θα κάτσω. Όσο να ναι Μάρτιο, Απρίλιο ένα κρύο θα το χει Ε?Screenshot_2025-01-04-15-06-47-532_com.lppsa_app.sinsay.thumb.jpg.4307b9c447ed559fbdf243df2ce6f1f0.jpg

Εγώ αγόρασα 2 μπουφανάκια σε στυλ ζακέτα με γούνα από μέσα. Όχι όμως ολόσωμα. Δεν ξέρω μου φάνηκε πολύ χοντρό.. από την άλλη βέβαια ίσως στην αρχή να μην βγω και πολύ. Δεν ξέρω.. αν αλλάξω γνώμη και δω ΄οτι χρειάζεται θα πάρω..

Καλά έκανες εσύ αφού είναι σίγουρο οτι θα βγεις. 

Δημοσίευση
στις On 4/1/2025 at 5:32 ΜΜ, ο/η athrain είπε:

Κορίτσια σήμερα είμαι χάλια..!!! απο χθες κάτι ένιωθα .. αλλά σήμερα χειρότερα.. πονάει όλο μου το σώμα, έχω μυαλγίες, πονάει ο αυχένας μου, το κεφάλι μου πάει να σπάσει και μόλις έβαλα θερμόμετρο έχω 37,5.. 😔 Ωραία θα περάσουμε! πφφφ!

Περαστικά σου βρε κορίτσι.. Πώς είσαι σήμερα;

Δημοσίευση
στις πριν 2 λεπτά, ο/η NORATSALIKI είπε:

Άρα να βιαστώ..Θα πεταχτ΄ώ ίσως σήμερα κι αν δεν έχει φέρει το κατάστημα, θα παραγγείλω να τελειώνω..

Πάντως εγώ έκανα την παραγγελία μου το Σάββατο και μου ήρθε  μήνυμα χθες το βράδυ ότι αναχωρεί από την αποθήκη.. τώρα μην σε πάρω στο λαιμό μου βεβαια.

Δημοσίευση
στις On 5/1/2025 at 1:37 ΜΜ, ο/η finallytheend είπε:

Κορίτσια  καλησπέρα! 

Πως είστε?? Εγώ έχω 2-3 μέρες τωρα εχω βουλωμενη  μυτη..μόνο αυτό..και δεν καταλαβαίνω αν κρυωσα η αν ειναι σύμπτωμα.. κάπου διάβασα για την βουλωμενη  μυτη.. το έχει καμία?

Έκανα βέβαια κ του κοκκυτη..δε νομίζω να ειναι από αυτό..

Εγώ έχω βουλωμένη μύτη εδώ και κανένα μήνα..Μόνο αυτό. Ειδικά το βράδυ πολλές φορές ξυπνάω γιατί νοιώθω ότι δεν μπορώ να ανασάνω..

Δεν νομίζω ότι φταίει το εμβόλιο.. Τα έκανα κι εγώ και τα δυο και γρίπη και κοκκύτη, αλλά τη μύτη την είχα από πριν. 

Ρώτησα τον γυναικολόγο για να παίρνω κ΄λατι να ξεβουλώνω, αλλά μου είπε μόνο πλύσεις με φυσιολογικό ορό.. άστα είναι σπαστικό πολύ..σε καταλαβαίνω..τώρα θα του το πω ξανά τη Πέμπτη και βλέπουμε. Πάντως κι εγώ έχω διαβάσει ότι είναι από την εγκυμοσύνη. 

Δημοσίευση

Αααχχχ είμαι να σκάσω κορίτσια.. έχει 3 μέρες περίπου που ειδικά το βράδυ με πιάνει τρελή φαγούρα σε χέρια και σε πόδια. Μίλησα με τον γιατρό μου ο οποίος φοβάται για χολόσταση κύησης. Μου έγραψε εξετάσεις να κάνω αύριο.. Αγχώθηκα...

Δημοσίευση
στις On 5/1/2025 at 8:09 ΜΜ, ο/η nikiev98 είπε:

Με την προετοιμασία του δωματίου πως πάτε???? Εμείς τώρα τελειώνουμε με το βάψιμο και αισθάνομαι ότι δεν θα προλάβω!!! Την άλλη βδομάδα θα έρθει και ο άνθρωπος που θα αναλάβει την τοιχογραφία. Μετά να ετοιμαστούν τα έπιπλα. Και πρέπει να πάω να παραγγείλω κουρτίνες οπωσδήποτε. Χαλάκι βάλατε???

Εμείς δωμάτιο δεν θα φτιάξουμε τώρα..Το έχω βέβαια ήδη βαμμένο σε ουδέτερο χρώμα από όταν μπήκαμε στο σπίτι..οπότε στην ουσία θέλω έπιπλα και κουρτίνα, χαλί κλπ. Αλλά θα τα κάνουμε μετά τη γέννα για να ανασάνουμε και λίγο οικονομικά, γιατί τώρα μας έχουν πέσει όλα μαζί. 

Άλλωστε τους πρώτους 6 μήνες θα την έχουμε με λίκνο στο δωμάτιο μας. 

Τοιχογραφία ποιος θα σου κάνει; Είσαι ΑΘήνα;

Δημοσίευση
στις πριν 16 ώρες, ο/η Katerina1990 είπε:

Βρε κορίτσια ντρέπομαι πια με το πόσο ανοργάνωτη είμαι, εμείς έχουμε μετακομίσει λίγο πριν μάθω ότι είμαι έγκυος και ακόμα δεν έχω φτιάξει το δωμάτιο της μεγάλης. Πολύ κακώς αλλά κοιμάται μαζί μας γιατί στο προηγούμενο σπίτι είχαμε μόνο ένα υπνοδωμάτιο. Τώρα με το μωρό δεν θέλω να την βγάλω γιατί πιστεύω θα το πάρει κάπως, αααααρα το δωμάτιο τους αποτελείται από μια υπέροχη σιδερωστρα και βουνά ασιδερωτων!! Τουλάχιστον δεν κοιμάται στο κρεβάτι μας, αλλά στο δικό της! 

Κι εγώ το παιδικό το έχω ακόμα με κάποια πράγματα δικά μας σε στυλ "τακτοποιημένης αποθήκης"..μην αγχώνεσαι. Θα το φτιάξουμε μετά τη γέννα. Όλα καλά!

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η MarwDim είπε:

Έτσι ακριβώς με νερό και τα μωρομαντηλα δίπλα μου ..μερικές φορές ανοίγει κιόλας η μύτη και τρέχει αίμα ..τι άλλο θα ζήσουμε μέχρι να γεννησουμε...εμένα που έμειναν 50 μέρες ..24 ή 25 Φλεβάρη γεννάω πρώτα ο Θεός...

και εμεις δεν εχουμε ορισει ακομα ημερομηνια..αλλα πιστευω μετα τις 20/2..γτ πητ (40 εβδομαδες) ειναι 8/3.. πιστευω κοντα θα ειμαστε..

Δημοσίευση

Το ίδιο ακριβώς κι εγώ..Τρελό μπούκωμα ειδικά το βράδυ. Και μια ξυπνάω γιατί δεν μπορώ να ανασάνω, μία γιατί θέλω τουαλέτα, μία γιατί πιάστηκα και πρέπει να γυρίσω από την άλλη (άθλος) και μία γιατί νοιώθω ένα πλάκωμα..ίσως είναι και ψυχολογικό γιατ΄ί έχω και τη μύτη βουλωμένη. 

Εμένα μου έχει δώσει να κάνει πλύσεις με φυσιολογικό ορό και κάπως βοηθάει..όχι τρελά πράγματα.. Σηκώνομαι το βράδυ και κάνω..

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η nikiev98 είπε:

Κορίτσια μου έχει βγει κάποια σε άδεια κυοφορίας? Λίγο έχω μπερδευτεί με την διαδικασία από τον ΕΦΚΑ.

εγω αυριο θα κανω την αιτηση..αλλα πηρα το χαρτι απο τον γιατρο και ειχα μπει να δω την πλατφορμα..οτι θελεις πες μου..

Δημοσίευση
στις πριν 24 λεπτά, ο/η NORATSALIKI είπε:

Χαχα!! Καταλαβαίνω...Μάλλον θα το αφήσω προς το παρόν και θα επικεντρωθώ στις ελλείψεις μου δηλ. πετσέτες, σεντόνια, κουβερτάκια, πανάκια για τις γουλίτσες κλπ αυτά μου έχουν μείνει για τη μπέμπα και για μένα θέλω να ψωνίσω τα νυχτικά - ρόμπα για το μαιευτήριο. 

και εγω αυτα δεν εχω ακομα.. περιμενω την εκπτωσεις..και κατα τις 20-25 θα τα παρω..εχεις σκεφτει μαγαζι για αυτα? εγω ειδα το spitishop, το moromou.gr τα οποια και τα 2 εχουν φυσικα καταστηματα για να τα δω απο κοντα.. 1 απο τα 2 εχουν nef-nef εννοω δεν ειναι μαπα.. και σημερα ελαβα μειλ απο Mothercare για 50% εκπτωσεις αν και εκει δε τα ειχα κοιταξει αυτα.. 

Δημοσίευση
στις πριν 13 λεπτά, ο/η nikiev98 είπε:

Αααχχχ είμαι να σκάσω κορίτσια.. έχει 3 μέρες περίπου που ειδικά το βράδυ με πιάνει τρελή φαγούρα σε χέρια και σε πόδια. Μίλησα με τον γιατρό μου ο οποίος φοβάται για χολόσταση κύησης. Μου έγραψε εξετάσεις να κάνω αύριο.. Αγχώθηκα...

μην αγχωνεσαι!! ειναι συχνο στην εγκυμοσυνη..θα κανεις τις εξετασεις σου και θα το παρακολουθησετε..

Δημοσίευση

Εμένα κάτι άλλο με απασχολεί αυτές τις μέρες και θέλω την βοήθεια σας. Θέλω να μου πείτε αν έχετε παρόμοια εμπειρία τώρα που είμαστε στον 8ο μηνα. Χθες ειδικά που πάλι κουράστηκα δεν μπορούσα να περπατήσω όταν βγήκα για μια δουλειά το βράδυ. Ένιωθα την κοιλιά μου πέτρα σκληρή και βαριά. Λες και θα μου πέσει τώρα όσο περπατάω...επίσης ενώ ανεπνεα με έπιαναν κάτι σούβλιες με οξύ πόνο που λέω τώρα θα γεννήσω...δεν ξέρω τι ήταν..λες να ήταν συσπάσεις λόγω κούρασης ; Ειλικρινά φοβήθηκα πολύ μην γεννήσω πρόωρα εξαιτίας μου. Εσείς το νιώθετε αυτό μέσα στην μέρα; Ειδικά όταν κουράζεστε; Πετρώνει η κοιλιά ; Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Έχω αρχίσει να ανησυχώ τρέλα που δεν θέλω να το κουνάω ρούπι από το σπίτι 🏡. Φοβάστε καθόλου τον προωρο τοκετό;

Κι εγώ κάποιες φορές αν κουραστώ νοιώθω την κοιλιά μου πιο σκληρή. Αυτό με τις σουβλιές δεν το έχω νοιώσει ακόμα..Αλλά οι αντοχές μου κι εμένα είναι ελάχιστες..Περπατάω σαν πάπια, κάνω 10 ώρες να ανεβω μια σκάλα ή μία μικρή ανηφόρα..και γενικότερα κουράζομαι εύκολα. Οταν είμαι όρθια πολύ ώρα με πιάνει η μέση μου..το ίδιο και αν κάθομαι πολύ ώρα..

Γενικώς μία σαραβαλίαση υπάρχει...χαχα!!! Για πρόωρο τοκετό δεν φοβάμαι πλέον, γιατί σκέφτομαι ότι και κάτι να συμβεί το μωρό πλέον είναι βιώσιμο..πιο πολύ φοβόμουν τους προηγούμενους μήνες. 

Δημοσίευση
στις πριν 9 λεπτά, ο/η NORATSALIKI είπε:

Εμείς δωμάτιο δεν θα φτιάξουμε τώρα..Το έχω βέβαια ήδη βαμμένο σε ουδέτερο χρώμα από όταν μπήκαμε στο σπίτι..οπότε στην ουσία θέλω έπιπλα και κουρτίνα, χαλί κλπ. Αλλά θα τα κάνουμε μετά τη γέννα για να ανασάνουμε και λίγο οικονομικά, γιατί τώρα μας έχουν πέσει όλα μαζί. 

όχι Θεσσαλονίκη είμαστε. Τυχαία τον βρήκα αλλά λίγο που είδα δουλειές του είναι εξαιρετικός!

Δημοσίευση
στις πριν 11 λεπτά, ο/η NORATSALIKI είπε:

και εγω σκεφτομουν για τοιχογραφια..τλκ εβαλα αυτοκολλητο τοιχου..

Δημοσίευση
στις πριν 5 λεπτά, ο/η NORATSALIKI είπε:

Το ίδιο ακριβώς κι εγώ..Τρελό μπούκωμα ειδικά το βράδυ. Και μια ξυπνάω γιατί δεν μπορώ να ανασάνω, μία γιατί θέλω τουαλέτα, μία γιατί πιάστηκα και πρέπει να γυρίσω από την άλλη (άθλος) και μία γιατί νοιώθω ένα πλάκωμα..ίσως είναι και ψυχολογικό γιατ΄ί έχω και τη μύτη βουλωμένη. 

Εμένα μου έχει δώσει να κάνει πλύσεις με φυσιολογικό ορό και κάπως βοηθάει..όχι τρελά πράγματα.. Σηκώνομαι το βράδυ και κάνω..

και εγω με τον ορο αγκαλια ειμαι..αλλα θα παρω σε λιγο και τηλεφωνο..

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...