Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η NORATSALIKI είπε:

Εμένα τα χάπια μου έχει πει να τα παίρνω αφού είμαι νηστική περίπου 1-2 ώρες πριν και μετά να αφήνω κανένα μισάωρο.. στο πρώτο είναι  εύκολα τα πράγματα γιατί το παίρνω μόλις ξυπνήσω και μετά μόλις περάσει κανένα μισάωρο τρώω πρωινό.. στο δέυτερο λίγο ζορίζομαι..γιατί όλο και κάτι θα έχω τσιμπολογήσει..αλλά και πάλι το παίρνω πριν το μεσημεριανό. Και το βραδινό πάλι έχουν μεσολαβήσει κάποιες ώρες πριν που είμαι νηστική. 

Δεν με ενοχλούν στο στομάχι ευτυχώς. Αμπούλες θυμάμαι έπαιρνε πριν 20+ χρόνια η μητέρα μου, όταν ήταν έγκυος στις αδερφές μου, αλλά τις χάλασαν το σμάλτο των δοντιών.. θέλει προσοχή. 

Αυτό πάλι δεν το έχω ακούσει ομολογώ... ευχαριστώ που με ενημέρωνεις θα το έχω υπόψη μου

• Απαντήσεις 2.2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση
στις πριν 3 ώρες, ο/η NORATSALIKI είπε:

Είχα δει το εξής και το ακολουθώ:

1-4 βδομ = 1ος μήνας , 5-8 βδομ. = 2ος μήνας, 9-13 βδομ. = 3ος μήνας. 

14-17 βδομ. = 4ος μήνας, 18-21 βδομ. = 5ος μήνας, 22 - 26 βδομ. = 6ος μήνας

27 -30 βδομ. = 7ος μήνας, 31 - 35 βδομ. = 8ος μήνας και 36 -40 βδομ. = 9ος μήνας

Αν δεις στο 1ο και 2ο τρίμηνο, ο τελευταίος μήνας έχει 5 βδομάδες αντί για 4 και το ίδιο ισχύει και στο 3ο τρίμηνο στους 2 τελευταίους μήνες όμως εκεί. Και αυτό γιατί η εγκυμοσύνη είναι 40 βδομάδες δηλ. σχεδόν 10 μήνες. Στην ουσία πλέον όπως έχεις δει όλοι οι γιατροί μετρούν με βδομάδες, οι μήνες ήταν παλιά και απλά το κρατάμε αν θέλουμε λίγο κι εμείς να προσανατολιστούμε και να συννενοηθούμε με οικογενεια, φίλους κλπ. 

Τώρα αν είσαι στην 26+1 διανύεις την τελευταία εβδομάδα του 6ου. Στον 7ο μπαίνεις μόλις είσαι 27 + 0. 

Αυτά ξέρω εγώ. Ελπίζω να σε βοήθησα.

Μάλλον εννοείς ότι αν είσαι 26 και 1 ήδη έχεις μπει στην 27η βδομάδα άρα στον 7ο μήνα...είναι όπως και στα γενέθλια πχ 26/10 έκλεισα τα 34 και μπήκα στα 35,άρα ήδη εδώ και 40 μέρες είμαι 35 χρόνων άσχετα αν λέμε 34 γτ αυτά έχουμε 34 ολοκληρωμένα χρόνια , κλεισμένα. Δεν ξέρω αν σας κατατοπισα

Δημοσίευση
στις πριν 3 ώρες, ο/η NORATSALIKI είπε:

Κι εγώ κάθε Τετάρτη! Σήμερα είμαι 27 ακριβώς εγώ. 

Άλλαζα κάθε Δευτέρα βάσει περιόδου αλλά στην αυχενική μου άλλαξε την ΠΗΤ από 3/3 σε 5/3 επομένως πλέον αλλάζω κάθε Τετάρτη. 

Και εγώ αλλάζω κάθε Τετάρτη παρολου που και εμένα στην β επιπέδου μου άλλαξε την ΠΗΤ από 12/3 σε 6/3. Δεν το υπολογιζω όμως με την αλλαγή αλλά με την αρχική ΠΗΤ. Άρα είμαι 26 ακριβώς σήμερα Τετάρτη 4/12 ή αλλιώς 26 και 6 με την καινούργια ΠΗΤ,όπου μου αλλάζει την ημέρα και έτσι κάθε Πέμπτη θα αλλάζω βδομάδα σύμφωνα με την νέα ΠΗΤ. Αλλά επειδή μπερδεύω τους άλλους όταν με ρωτάνε τους λέω όπως ήταν εξαρχής η ΠΗΤ για να συννενοουμαστε.

Δημοσίευση

Μάλιστα.. Μήπως να δεις ένα διαιτολόγο να σου δώσει ένα πρόγραμμα προσαρμοσμένο ? Κάτσε να δω τι θα μου πει κι εμένα αύριο από κοντά.. 

Ο ενδοκρινολόγος μου είναι και διαβητολογος και έτσι θα μου δώσει συμβουλές και ένα διαιτολόγιο προσαρμοσμένο στα μέτρα μου. Όταν πάω θα σας πω ...

Δημοσίευση

Ίσως να μπορεί να φάει κάποιους υδατάνθρακες όπως πχ μαύρο ψωμί, μαύρα μακαρόνια.. αλλά σε συγκεκριμένες ποσότητες.. Νομίζω πως το καλύτερο είναι να σε δει ένας διατροφολόγος και να σου δώσει ένα πλάνο διατροφής για την κατάσταση σου.. γιατί και να πεινάς δεν είναι λύση. 

Αν είσαι Αθήνα έχω να σου συστήσω κλινική διατροφολόγο που πιστεύω θα σε βοηθήσει. @MarwDim

Θεσσαλονίκη είμαι αλλά σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Katerina1990 είπε:

@NORATSALIKIμε το καλό να δείτε αύριο και το μωράκι!!

@MarwDim μου καταλαβαίνω πως νιώθεις, είναι λίγο ζόρι ειδικά στην αρχή αλλά θα σε κατευθύνουν κατάλληλα και θα δεις ότι θα βρεις πολλές εναλλακτικές στην πορεία! Εμένα είναι η δουλειά μου σχετική με διαβήτη, εδώ και αρκετά χρόνια φροντίζω παιδιά με διαβήτη, οπότε μου είναι εύκολο να υπολογίσω υδατάνθρακες κλπ. Αυτό που δεν μπορώ περισσότερο είναι να μπω σε αυτό το mood. Ειδικά τώρα με τις ορμόνες  ζω μια τρέλα και αυτό ήταν το κερασάκι στην τούρτα!

Πάντως όπως λέει και η @NORATSALIKIένας διαιτολόγος μπορεί να σου δώσει μια ενδεικτική διατροφή, ή ακόμα κι ο ενδοκρινολόγος που θα πας, αν και συνήθως δίνουν λίγο τυποποιημένες εκείνοι. 

Επισης να μην αγχώνεσαι γιατί το άγχος δεν κάνει καθόλου καλό σε αυτή την περίπτωση κι επίσης να σκέφτεσαι ότι είμαστε τυχερές που μπορούμε να το ρυθμίσουμε έστω με διατροφη και δεν χρειάζεται  να καταφύγουμε σε ινσουλινη!Και φυσικά αν χρειαστείς οτιδήποτε και μπορω να βοηθήσω, μην διστάσεις!!❤️❤️❤️

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου Κατερίνα. Θα τις έχω υπόψη μου και θα προσπαθήσω να ηρεμήσω και να το ρυθμίζω με την διατροφή μου αλλά δύσκολο να πεινας και να μην μπορείς να φας πολλά. Εσύ είσαι νοσοκόμα που μας λες ότι φροντίζεις παιδιά με διαβήτη;

Δημοσίευση
στις πριν 9 ώρες, ο/η MarwDim είπε:

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου Κατερίνα. Θα τις έχω υπόψη μου και θα προσπαθήσω να ηρεμήσω και να το ρυθμίζω με την διατροφή μου αλλά δύσκολο να πεινας και να μην μπορείς να φας πολλά. Εσύ είσαι νοσοκόμα που μας λες ότι φροντίζεις παιδιά με διαβήτη;

Καλημέρα! Ναι ναι σε σχολείο!

Δημοσίευση

Καλημέρα κορίτσια μου! Εχω χαθεί αλλά που και που μπαίνω και σας διαβάζω ! Σήμερα είμαι 26+1 και προχθές κάναμε ντοπλερ για τις μητριαιες μιας και έχω αυξημένες αντιστάσεις ! Ευτυχώς ο μπέμπης τρέφετε καλά και έχει φτάσει 940 γραμμάρια ! Δόξα το θεό όλα βαίνουν καλώς 🙏 όσο για τον διαβήτη κύησης που συζητάτε έχω και εγώ και ακολουθώ διατροφή από τον 4ο μήνα ! Στην αρχή ζορίστηκα πολύ όμως σιγά σιγά το συνήθισα και το κοντρολάρω ! Κάνω μετρήσεις 3 φορές την ημέρα και ο μπέμπης αλλά και το αμνιακό δεν έχουν επηρεαστεί ! Υπομονηηηη στα κορίτσια με διαβήτη κύησης λόγο εμεινεεεε και μεταααα θα τρώμε ότι θέλουμε😂

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Mpourmpoulo είπε:

Καλημέρα κορίτσια μου! Εχω χαθεί αλλά που και που μπαίνω και σας διαβάζω ! Σήμερα είμαι 26+1 και προχθές κάναμε ντοπλερ για τις μητριαιες μιας και έχω αυξημένες αντιστάσεις ! Ευτυχώς ο μπέμπης τρέφετε καλά και έχει φτάσει 940 γραμμάρια ! Δόξα το θεό όλα βαίνουν καλώς 🙏 όσο για τον διαβήτη κύησης που συζητάτε έχω και εγώ και ακολουθώ διατροφή από τον 4ο μήνα ! Στην αρχή ζορίστηκα πολύ όμως σιγά σιγά το συνήθισα και το κοντρολάρω ! Κάνω μετρήσεις 3 φορές την ημέρα και ο μπέμπης αλλά και το αμνιακό δεν έχουν επηρεαστεί ! Υπομονηηηη στα κορίτσια με διαβήτη κύησης λόγο εμεινεεεε και μεταααα θα τρώμε ότι θέλουμε😂

Κορίτσι μου πόσο χαίρομαι με τα καλά σου νέα! Με το καλό ο μπεμπακος!

Όσο για τον διαβήτη λυπάμαι, αλλά όπως λες κι εσύ κι εγώ έτσι σκέφτομαι, ότι λίγο μας έμεινε!

Πως είσαι γενικά?

Δημοσίευση
στις πριν 15 ώρες, ο/η NORATSALIKI είπε:

Λες να μετράω λάθος...χαχαχα!!! Τώρα με μπερδέψατε εμένα...Νομίζω στην 27 + 0 μπαίνεις στον 7ο αλλά τέλοσπάντων δεν επιμενω κιόλας. 

Στην 27η εβδομάδα μπαίνεις 26+1 είσαι δηλαδή 26 εβδομάδων ολοκληρωμένων και μίας ημέρας από την 27η. Άρα 26+1 είσαι στον 7ο 😁

Δημοσίευση
στις πριν 15 ώρες, ο/η MarwDim είπε:

Και εγώ αλλάζω κάθε Τετάρτη παρολου που και εμένα στην β επιπέδου μου άλλαξε την ΠΗΤ από 12/3 σε 6/3. Δεν το υπολογιζω όμως με την αλλαγή αλλά με την αρχική ΠΗΤ. Άρα είμαι 26 ακριβώς σήμερα Τετάρτη 4/12 ή αλλιώς 26 και 6 με την καινούργια ΠΗΤ,όπου μου αλλάζει την ημέρα και έτσι κάθε Πέμπτη θα αλλάζω βδομάδα σύμφωνα με την νέα ΠΗΤ. Αλλά επειδή μπερδεύω τους άλλους όταν με ρωτάνε τους λέω όπως ήταν εξαρχής η ΠΗΤ για να συννενοουμαστε.

Και εγώ 26+5 σημερα! Παρότι άλλαξε η πητ με τους μεγάλους  υπερήχους  και μένα ο γιατρός  μου με μετράει με το αρχικό..

Δημοσίευση
στις πριν 3 ώρες, ο/η nikiev98 είπε:

Στην 27η εβδομάδα μπαίνεις 26+1 είσαι δηλαδή 26 εβδομάδων ολοκληρωμένων και μίας ημέρας από την 27η. Άρα 26+1 είσαι στον 7ο 😁

Πάντως μια εφαρμογή  που έχω κατεβάσει..στο 27+1 λέει ότι μπήκα στον τρίτο..σήμερα 26+5 με γράφει ακόμα δεύτερο τρίμηνο.. 

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η finallytheend είπε:

Πάντως μια εφαρμογή  που έχω κατεβάσει..στο 27+1 λέει ότι μπήκα στον τρίτο..σήμερα 26+5 με γράφει ακόμα δεύτερο τρίμηνο.. 

Τι να σου πω μικρή σημασία βέβαια αλλά έτσι για να χαιρόμαστε 😅

Δημοσίευση
στις πριν 1 λεπτό, ο/η nikiev98 είπε:

Τι να σου πω μικρή σημασία βέβαια αλλά έτσι για να χαιρόμαστε 😅

Καλά ναι! Ισχύει..  ο γιατρός  μετράει εβδομάδες και μέρες..οπότε κ εγώ δεν έχω ψαχτεί  με τους μήνες..  με μπερδεύει  κιόλας όλο αυτό.. χαχαχαχχα 

Δημοσίευση

Γεια σας από μένα και το κοριτσάκι μουυ. 27 εβδομάδες με τελική 9/3. Σήμερα βγήκα θετική στον κοβιντ δυστυχώς. Αλλά η γιατρός μας είπε δεν επηρεάζει. Άντε να περάσει ο καιρός να τα κρατήσουμε στην αγκαλίτσα μας❤️❤️

Δημοσίευση
στις πριν 22 ώρες, ο/η Mpourmpoulo είπε:

Καλημέρα... ευχαριστούμε..με το καλό ο μπεμπουλης σου!Τώρα μπαίνω και εγώ σε αυτά τα μονοπάτια μετά από τα αποτελέσματα της καμπύλης που έκανα...όχι είναι κάτι ανησυχητικό και σοβαρό , απλώς είμαι στο όριο και θα δω τον ενδοκρινολόγο μου την Δευτέρα.. ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά..μήπως ο γιατρός σου έχει αναφέρει ότι μπορεί ο διαβήτης κύησης να σχετίζεται και με το αυξημένο βάρος του εμβρύου; Διότι εμένα σύμφωνα με τις μετρήσεις είναι 8 μέρες πιο μπροστά και σκεφτόμουν μήπως οφείλεται εκεί;

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η MarwDim είπε:

Καλημέρα... ευχαριστούμε..με το καλό ο μπεμπουλης σου!Τώρα μπαίνω και εγώ σε αυτά τα μονοπάτια μετά από τα αποτελέσματα της καμπύλης που έκανα...όχι είναι κάτι ανησυχητικό και σοβαρό , απλώς είμαι στο όριο και θα δω τον ενδοκρινολόγο μου την Δευτέρα.. ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά..μήπως ο γιατρός σου έχει αναφέρει ότι μπορεί ο διαβήτης κύησης να σχετίζεται και με το αυξημένο βάρος του εμβρύου; Διότι εμένα σύμφωνα με τις μετρήσεις είναι 8 μέρες πιο μπροστά και σκεφτόμουν μήπως οφείλεται εκεί;

Μάρω μου μου το έχει αναφέρει ο δικός μου ότι το αυξημένο σάκχαρο έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερα μωράκια ή/και αυξημενο αμνιακό! Η δική μου είναι μικρή, 1 μέρα πισω, αλλα τα αμνιακα την τελευταία φορά ήταν οριακά αυξημένα.

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η MarwDim είπε:

Καλημερα! λενε οτι τα μεγαλα μωρα κανουν ζαχαρο στη μητερα.. 

Δημοσίευση

Καλημέρα κορίτσια μου, 

Από τις 6 περίπου το πρωί έχω έναν έντονο πόνο αριστερά από τον αφαλό και προς τα πάνω. Ο πόνος είναι δυνατούτσικος και σχεδόν συνεχόμενος. Δεν το νιώθω με την μορφή κράμπας δηλαδή ή συσπάσεων. Δεν ξέρω αν είναι κάτι και αν χρειαστεί κάποια στιγμή να με ανησυχήσει κάτι.  Την μικρή την ένιωσα 2-3 φορές από εκείνη την ώρα ( στα φυσιολογικά πλαίσια προς το παρόν). Έχω πάρει το trofocard ακόμα τίποτα, έκανα κινήσεις μήπως και είναι η θέση της τέτοια που κάτι πιέζει αλλά τίποτα.

Όλα τα κουλά...

Δημοσίευση
στις πριν 3 λεπτά, ο/η nikiev98 είπε:

Καλημέρα κορίτσια μου, 

Από τις 6 περίπου το πρωί έχω έναν έντονο πόνο αριστερά από τον αφαλό και προς τα πάνω. Ο πόνος είναι δυνατούτσικος και σχεδόν συνεχόμενος. Δεν το νιώθω με την μορφή κράμπας δηλαδή ή συσπάσεων. Δεν ξέρω αν είναι κάτι και αν χρειαστεί κάποια στιγμή να με ανησυχήσει κάτι.  Την μικρή την ένιωσα 2-3 φορές από εκείνη την ώρα ( στα φυσιολογικά πλαίσια προς το παρόν). Έχω πάρει το trofocard ακόμα τίποτα, έκανα κινήσεις μήπως και είναι η θέση της τέτοια που κάτι πιέζει αλλά τίποτα.

Όλα τα κουλά...

καλημερα! μηπως σου πιεζει τιποτα εκει?

αν ειναι εντονο και σε ενοχλει ρωτα τον γιατρο σου..

Δημοσίευση

Η απάντηση του ήταν 

Το παρακολουθείς και βλέπουμε 
Συνήθως εκεί που τον περιγράφεις τον πόνο δεν είναι κάτι άξιο ανησυχίας
Είναι θέμα θέσης και διαστάσεων της μήτρας δεν μπορείς να κάνεις τίποτα

Έχει τύχει σε καμία ΄αλλη?

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Katerina1990 είπε:

Μάρω μου μου το έχει αναφέρει ο δικός μου ότι το αυξημένο σάκχαρο έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερα μωράκια ή/και αυξημενο αμνιακό! Η δική μου είναι μικρή, 1 μέρα πισω, αλλα τα αμνιακα την τελευταία φορά ήταν οριακά αυξημένα.

Θα ρωτήσω και αυτό τον γιατρό μου κάποια στιγμή. Ευχαριστώ 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...