Μετάβαση σε περιεχόμενο

Salospir πριν την εγκυμοσύνη

Naty_

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια. Έχει πάρει καμία σας salospir πριν την εγκυμοσύνη και κατά τη διάρκεια; Η αιματολόγος μου είπε σε επόμενη εγκυμοσύνη να παίρνω salospir και ο ένας γυναικολόγος που συμβουλεύτηκα για δεύτερη γνώμη μετά την 2η αποβολή μου, μου είπε να ξεκινήσω αν θέλω να το παίρνω όταν μπούμε πάλι σε διαδικασία για σύλληψη για να προετοιμάσει το έδαφος καλύτερα. Είναι οκ λέτε να το παίρνω και πριν μείνω έγκυος; 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις On 24/8/2024 at 6:59 ΜΜ, ο/η Naty_ είπε:

Καλησπέρα κορίτσια. Έχει πάρει καμία σας salospir πριν την εγκυμοσύνη και κατά τη διάρκεια; Η αιματολόγος μου είπε σε επόμενη εγκυμοσύνη να παίρνω salospir και ο ένας γυναικολόγος που συμβουλεύτηκα για δεύτερη γνώμη μετά την 2η αποβολή μου, μου είπε να ξεκινήσω αν θέλω να το παίρνω όταν μπούμε πάλι σε διαδικασία για σύλληψη για να προετοιμάσει το έδαφος καλύτερα. Είναι οκ λέτε να το παίρνω και πριν μείνω έγκυος; 

Expand  

Καλησπέρα. Εγώ το έπαιρνα σύμφωνα με οδηγία αιματολογου κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης (είχε προηγηθεί μια παλινδρομη κύηση). Η γυναικολόγος μου επίσης μου συνέστησε να το παίρνω στις γόνιμες μέρες γιατί χτίζει καλύτερο ενδομήτριο. Οπότε θα σου πρότεινα να ακολουθήσεις τις οδηγίες των γιατρών σου.

Expand  

Επερνα στην εγκυμοσυνη μου το ξεκινησα λιγο μετα την αυχενικη επειδη μου έβγαζε ενα ποσοστο για προεκλαμψια και θελαμε να προλαβουμε την οποιαδηποτε κατασταση που θα με εβαζε σε κινδυνο και εμενα και το μωρο. Το σταματησα λιγο πριν μπω στο μηνα μου ωστε αν γεννουσα να μπορουσα να κανω επισκληριδιο. Συμβουλεψου τον γιατρο σου και θα σε κατευθυνει

Expand  

Ναι, υπάρχει περίπτωση να το πάρεις και πριν την εγκυμοσύνη. Στις εξωσωματικές κάποιοι το δίνουν πριν την εμφυτευση. Άλλοι δίνουν αντιπηκτικες ενέσεις. Εγώ έτυχε να το πάρω μετά τη Β επιπεδου, επειδή είδε αυξημενες αντιστάσεις στις μητριαιες αρτηρίες ( αν το θυμαμαι σωστα). Και το συνέχισα μέχρι 35η εβδομαδα περίπου- ίσως λίγο νωριτερα- όπου το έκοψα, για να μπορέσω να γεννήσω.  Υπάρχουν διαφορετικές δοσολογίες, εγώ έπαιρνα των 100.

Τωρα, για το χρονικό διάστημα, εφόσον δεν είσαι έγκυος ακόμη, καλύτερα να σου πουν οι γιατροί. Καλή επιτυχία!

• 4 weeks later...

Καλησπέρα @Naty_,

Εγώ ξεκίνησα το σαλοσπιρ προληπτικά από την 6η εβδομάδα κύησης και χωρίς ιστορικό αποβολών. Στην 13η εβδομ΄΄άδα μετά από εξετάσεις θρομβοφιλίας ξεκίνησα και αντιπηκτικές ενέσεις κάθε πρωί. Γενικ΄΄α και χωρίς να είμαι γιατρός από αυτά που μου έχουν πει άλλοι γιατροί το σαλοσπιρ δεν πρ΄όκειται να κάνει ζημιά ούτε σε σένα ούτε στο έμβρυο το πολύ πολύ να μην σου κάνει δουλειά. Αλλά αν υπάρχει υποψία θρομβοφιλίας ή προηγούμενη αποβολή μπορεί να αποτρέψει μία μελλοντική,

στις On 18/9/2024 at 10:17 ΠΜ, ο/η nikiev98 είπε:

Καλησπέρα @Naty_,

Εγώ ξεκίνησα το σαλοσπιρ προληπτικά από την 6η εβδομάδα κύησης και χωρίς ιστορικό αποβολών. Στην 13η εβδομ΄΄άδα μετά από εξετάσεις θρομβοφιλίας ξεκίνησα και αντιπηκτικές ενέσεις κάθε πρωί. Γενικ΄΄α και χωρίς να είμαι γιατρός από αυτά που μου έχουν πει άλλοι γιατροί το σαλοσπιρ δεν πρ΄όκειται να κάνει ζημιά ούτε σε σένα ούτε στο έμβρυο το πολύ πολύ να μην σου κάνει δουλειά. Αλλά αν υπάρχει υποψία θρομβοφιλίας ή προηγούμενη αποβολή μπορεί να αποτρέψει μία μελλοντική,

Expand  

Ισχύει, συνήθως το δίνουν προληπτικά σε πολλές περιπτώσεις.

• 1 month later...

καλο κανει κακο δεν κανει (εκτος εαν εχεις αλλεργια που θα το ηξερες ηδη λογικά)...

αιματωνει το ενδομητριο για ευκολοτερη/καλυτερη προσκολληση . και οταν με το καλο μεινεις εγκυος βοηθα στο να αιματωνεται το εμβρυο πιο καλυτερα

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...