Μετάβαση σε περιεχόμενο

Διατροφή

Recommended Posts

Καλησπερα σας,

Ειμαι εγκυμονούσα και θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να φάω έξω ψημένη μοτσαρέλα σε pasta ή pizza ! Ευχάριστω πολύ 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αν είναι παστεριωμένο θα είναι εντάξει αλλά δεν μπορείς να είσαι σίγουρα βέβαιος αν είναι από έξω..Αν φαίνεται καλά ψημένο όμως δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα και δεν πρόκειται για μαλακό τυρί που μπορεί να μην είναι και το κύριο υλικό και μπαίνει κάπως από πάνω.

Εγώ ήθελα να ρωτήσω για τη φέτα γιατί στο διαιτολόγιο μου έχει στα απαγορευμένα τυριά την φέτα και λίγο ξενέρωσα. Έχει κάποια ιδέα καμιά;

• 2 months later...

Καλημέρα σε όλες.. Εγώ είμαι στην αρχή της εγκυμοσύνης.. Θα ήθελα να ρωτήσω σαλάτες έτοιμες πλυμμενες μπορούμε να τρώμε η πρέπει να παίρνουμε και να φτιάχνουμε μόνες μας;;🤔

στις On 13/8/2024 at 10:54 ΠΜ, ο/η Angie N. είπε:

Εγώ ήθελα να ρωτήσω για τη φέτα γιατί στο διαιτολόγιο μου έχει στα απαγορευμένα τυριά την φέτα και λίγο ξενέρωσα. Έχει κάποια ιδέα καμιά;

Δυστυχώς τώρα είδα την ερώτηση. Επιτρέπεται αν είναι σε κουτί, τυποποιημένη ώστε να είσαι σίγουρη για την παστεριωση και να είναι σκληρή. Απαγορεύονται μαλακά τυριά πχ μπρι λόγω κινδύνου λιστεριωσης. Η φέτα είναι θεωρητικά στο όριο αλλά αν δεν είναι χύμα μπορείς να φας.

στις πριν 3 ώρες, ο/η Stavroula24 είπε:

Καλημέρα σε όλες.. Εγώ είμαι στην αρχή της εγκυμοσύνης.. Θα ήθελα να ρωτήσω σαλάτες έτοιμες πλυμμενες μπορούμε να τρώμε η πρέπει να παίρνουμε και να φτιάχνουμε μόνες μας;;🤔

Εξαρτάται από το αν έχεις περάσει τοξοπλάσμωση, δηλαδή αν έχεις θετικά αντισώματα IgG έναντι τοξοπλασματος. Εγώ που δεν έχω περάσει έτρωγα όλα τα λαχανικά βραστά, όλα τα κρέατα καλά μαγειρεμένα και σαλάτα ποτέ απέξω. Πάντα σπίτι μετά από πάρα πολύ καλό πλύσιμο και ξύδι για 15-20 λεπτά.

στις πριν 5 ώρες, ο/η Stavroula24 είπε:

Εάν μπορείς να είσαι βέβαιη για το εάν είναι καλά πλυμένη. Εγώ δεν το ρισκαρα και δεν έτρωγα απ' έξω.

στις πριν 15 ώρες, ο/η Zelda είπε:

Εξαρτάται από το αν έχεις περάσει τοξοπλάσμωση, δηλαδή αν έχεις θετικά αντισώματα IgG έναντι τοξοπλασματος. Εγώ που δεν έχω περάσει έτρωγα όλα τα λαχανικά βραστά, όλα τα κρέατα καλά μαγειρεμένα και σαλάτα ποτέ απέξω. Πάντα σπίτι μετά από πάρα πολύ καλό πλύσιμο και ξύδι για 15-20 λεπτά.

Νομίζω πως τα λαχανικά και τα φρούτα αν είχαν στόμα θα φώναζαν " έλεος καλή μου, μας έπλυνες, πόσο άλλο πια"; Νομίζω γίνομαι υπερβολή αλλά φοβάμαι. Το 2020 που είχα μείνει έγκυος δεν είχα αντισώματα ( δυστυχώς το μωράκι μας δε πρόλαβε να έρθει στην αγκαλιά μας) και τώρα αγωνιώ για τις πρώτες εξετάσεις να δω αν είμαι αρνητική ή θετική. 

Εγώ τα πλένω καλά, μετά νερό και ξίδι ( υπάρχει συγκεκριμένη αναλογία;) μετά πάλι πλύσιμο και μετά τα τρώω. Πλένω και χέρια στο ενδιάμεσο. 

στις πριν 19 ώρες, ο/η Stavroula24 είπε:

Συγχαρητήρια και με το καλό το μωράκι σας. Αν δεν είσαι θετική στο τοξόπλασμα από παλιότερη νόσηση θα σου έλεγα να αποφεύγεις τις σαλάτες απέξω. Μπορείς να επιλέξεις χόρτα ή ψητά λαχανικά. Δε ξέρω βέβαια αν εννοείς τις έτοιμες σαλάτες στα σακουλάκια από το σούπερ μάρκετ; Αν εννοείς αυτές θα μπορούσες να τις πλύνεις εσύ ξανά. 

Ρώτα και τον γιατρό σου που ξέρει το ιστορικό σου. 

Και πάλι σου εύχομαι όλα να πάνε τέλεια με το μωράκι σας. 

στις πριν 16 ώρες, ο/η afr είπε:

Εάν μπορείς να είσαι βέβαιη για το εάν είναι καλά πλυμένη. Εγώ δεν το ρισκαρα και δεν έτρωγα απ' έξω.

Σίγουρη δεν είμαι γι'αυτό τις ξαναπλενω... Αλλά μάλλον είναι πολλή η διαδικασία... Οπότε καλύτερα τα απλά λαχανικά και καλά πλυμένα!!! Ευχαριστώ!

στις πριν 15 ώρες, ο/η synnefaki79 είπε:

Νομίζω πως τα λαχανικά και τα φρούτα αν είχαν στόμα θα φώναζαν " έλεος καλή μου, μας έπλυνες, πόσο άλλο πια"; Νομίζω γίνομαι υπερβολή αλλά φοβάμαι. Το 2020 που είχα μείνει έγκυος δεν είχα αντισώματα ( δυστυχώς το μωράκι μας δε πρόλαβε να έρθει στην αγκαλιά μας) και τώρα αγωνιώ για τις πρώτες εξετάσεις να δω αν είμαι αρνητική ή θετική. 

Εγώ τα πλένω καλά, μετά νερό και ξίδι ( υπάρχει συγκεκριμένη αναλογία;) μετά πάλι πλύσιμο και μετά τα τρώω. Πλένω και χέρια στο ενδιάμεσο. 

Χαχαχα σαν να με ακούω! Μιλάμε για πολύ τρίψιμο 😛 και νερό και νερό με ξύδι και μετά ξανά νερό 😂

στις πριν 12 ώρες, ο/η Stavroula24 είπε:

Σίγουρη δεν είμαι γι'αυτό τις ξαναπλενω... Αλλά μάλλον είναι πολλή η διαδικασία... Οπότε καλύτερα τα απλά λαχανικά και καλά πλυμένα!!! Ευχαριστώ!

Εάν ξαναπλενεις εσύ καλά, τότε θεωρώ ότι δεν υπάρχει πρόβλημα!

στις πριν 1 λεπτό, ο/η afr είπε:

Χαχαχα σαν να με ακούω! Μιλάμε για πολύ τρίψιμο 😛 και νερό και νερό με ξύδι και μετά ξανά νερό 😂

Δεν είμαι η μόνη ε; Σήμερα έπλυνα και τη μπανάνα. 😂😂😂

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...