Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα, 

Διανύω την 9η εβδομάδα της δεύτερης εγκυμοσύνης μου και ακόμη θηλάζω την κόρη μου, η οποία είναι 2 ετών. Εξαρχής είχα αποφασίσει να κάνω tandem, αλλά στο τελευταίο ραντεβού με τον γυναικολόγο ήταν κάθετος πως πρέπει να αποθηλασω, καθώς μπορεί να έχουμε παλίνδρομη κύηση εξαιτίας του θηλασμού.

Επειδή ήμουν προετοιμασμένη καθώς γνωρίζω πως έχει κάπως απαρχαιωμένες απόψεις και ήξερα ότι θα το ακούσω κι αυτό, του πρότεινα να μου υποδείξει επιστημονικές έρευνες που να αποδεικνύουν ότι ο θηλασμός οδηγεί σε παλινδρομες κυήσεις(φυσικά εφόσον δεν υπάρχουν προβλήματα, όπως στην περίπτωση μου)Τότε μου είπε πως πρέπει να μειώσω λίγο τους θηλασμους, προφανώς για να αποφύγει τη συζήτηση.

Για να μην μακρυγορώ κι άλλο, το θέμα μου είναι πως είναι σχεδόν αδύνατο η κόρη μου να αποθηλασει φυσικά σ' αυτη την ηλικία, δεν είναι καθόλου έτοιμη. Επίσης μετακομίσαμε πολύ πρόσφατα και θα χρειαστεί να ξανά μετακομίσουμε σε κάποιους μήνες οριστικά. Θεωρώ ότι όλες αυτές οι αλλαγές συν τον ερχομο ενός νέου μέλους επιδρούν αρνητικά στο παιδί και δεν πιστεύω ότι είναι η κατάλληλη περίοδος και για αποθηλασμο.

Από την άλλη βέβαια δεν θέλω να θέσω σε κίνδυνο και το εμβρυακι. Είμαι πάρα πολύ μπερδεμένη κι επιπλέον ο σύζυγος έχει επηρεαστεί από τον γιατρό και πιστεύω ότι με θεωρεί υπερβολική. Ίσως και να είμαι, αλλα δεν ξέρω ρε κορίτσια έτσι νιώθω.

Θα ήθελα τις εμπειρίες σας πάνω στο θέμα, θετικές κι αρνητικές! @Xrisa95εχω καταλάβει πως κανείς κι εσύ tandem. Και φυσικά οποίο άλλο κορίτσι έχει τη διάθεση να με βοηθήσει!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αυτά που σου λέει ο γιατρός σου είναι ανυπόστατα. 

κανω tandem 2.5 χρόνια κ θήλαζα κ στο δεύτερο παιδί  μου κ τώρα στο τρίτο θηλάζω δυο παιδια. 

Να πω ότι θήλαζα και με αποκόλληση καθώς επιστημονικά δεν υπάρχει έρευνα που να πιστοποιεί ότι σε αποκόλληση επιβαρύνεται η μήτρα από τον θηλασμό. Αυτό που έχει αποδεχτεί επιστημονικά είναι ότι οι συσπάσεις του θηλασμού είναι πολύ μικρότερες σε ένταση από τις συσπάσεις της σεξουαλικης επαφής. 

Φυσικά ενώ θήλαζα ξεπέρασα κ στο δεύτερο παιδί μου τις 40εβδ άρα ούτε ισχύει οτι ο θηλασμός προκαλεί πρόωρο τοκετό. 

κ όχι επειδή το λέω εγώ αλλά γιατί το λένε τα επιστημονικά δεδομένα.

τώρα ο πρώτος γιατρός μου στην Αθήνα μου εξήγησε με έρευνες που μου έδειξε στο ιατρείο κ ότι μια κύηση δεν τελειώνει στις 40εβδ κ ότι μια γυναίκα μπορεί να θηλάζει όταν είναι έγκυος. 

μετακόμισα κ ο δεύτερος γιατρός όταν του είπα ότι θηλάζω 2 ετών παιδάκι με κοίταξε με καχυποψία κ μου είπε ότι είναι υπερβολή κ ας το κόψω κ τέτοια. 
του ξεκαθάρισα ότι δεν το επιθυμώ κ δεν έχω πρόβλημα εφόσον είναι το σώμα μου κτλ να κάνω αυτό που θεωρώ σωστό εφόσον δεν είχε τρόπο να μου αποδείξει ότι αποτελεί αντένδειξη ο θηλασμός σε υγιείς κυήσεις. Κ εκεί τελείωσε η συζήτηση κ δεν ξανά ανακατεύτηκε. 

ο θηλασμός αποτελεί αντένδειξη μόνο σε περιπτώσεις πρόωρων συσπάσεων ή ανεπάρκειας τραχήλου. Μια υγιής κύηση δν έχει κανένα θέμα. 

πίστεψε με τέτοιοι γιατροί θα βρουνε κ άλλες δικαιολογίες να σου πούνε και για την εγκυμοσύνη  (εγώ το βίωσα στην πράξη με ένα σωρό δικαιολογίες για πρόκληση) 

Όσον αφορά τον θηλασμό  εμένα μου κόπηκε το γάλα κ η κόρη  μου έκανε απεργία θηλασμού αλλά την θήλαζα μισοκοιμισμενη (όταν ήμουν  4 μηνών κόπηκε αλλά στον 7ο επανήλθε) 

τωρα είμαι 12 εβδ κ καταλαβαίνω ότι έχει μειωθεί λίγο κ η κόρη μου ήδη γκρινιάζει αλλά ο γιος μου ακάθεκτος δεν έχει θέμα 🤪

Αχ βρε κορίτσι μου σ ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση! Να σου πω την αλήθεια και στην κόρη μου όλο τέτοιες δικαιολογίες έβρισκε για τα παντα και τελικά γέννησα Κ με πρόκληση. Τέλοσπαντων αλλη ιστορία...

Μα κι εγω όταν του το είπα, γέλασε και μου είπε δεν χρειάζεται να θηλάζεις 2 ετών παιδί, φαι δεν τρώει? Αλλά το έψαξα πολύ, έχω διαβάσει πάρα πολλές μελέτες και ειδικά για παλίνδρομη πρώτη φορά το άκουσα από εκείνον. Εγώ αν μου το ξαναφέρει θα επιμείνω πως περιμένω επιστημονικά δεδομένα που να αποδεικνύουν αυτά που λέει.

Ειλικρινά σ ευχαριστώ πάρα πολύ! Να χαίρεσαι τα παιδάκια σου Κ με το καλό να έρθει Κ το τρίτο!❤️

Σε κάθε γυναίκα βέβαια είναι διαφορετικό δν είναι σίγουρο ότι θα κοπεί το γάλα. Εφόσον είναι 2 ετών το παιδάκι σου δεν έχεις θέμα. 

κάποιες γυναίκες βιώνουν ενόχληση όταν θηλάζουν στην εγκυμοσύνη κ κυρίως όταν κόβεται το γαλα. Θαρρώ είμαι πολύ τυχερή γιατί δν έχω ενόχληση ούτε τότε ούτε τώρα. 
(κάποιες γυναίκες αποθηλαζουν λόγω αυτής της έντονης ενόχλησης) 

στις πριν 4 λεπτά, ο/η Xrisa95 είπε:

Όσον αφορά τον θηλασμό  εμένα μου κόπηκε το γάλα κ η κόρη  μου έκανε απεργία θηλασμού αλλά την θήλαζα μισοκοιμισμενη (όταν ήμουν  4 μηνών κόπηκε αλλά στον 7ο επανήλθε) 

τωρα είμαι 12 εβδ κ καταλαβαίνω ότι έχει μειωθεί λίγο κ η κόρη μου ήδη γκρινιάζει αλλά ο γιος μου ακάθεκτος δεν έχει θέμα 🤪

Ωωωχ κατάλαβα!!για να δούμε πως θα πάει Κ με μας! Μπράβο σου πάντως! Παρόλο που συμφωνώ απόλυτα μου φαίνεται άθλος!

στις πριν 1 λεπτό, ο/η Katerina1990 είπε:

Αχ βρε κορίτσι μου σ ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση! Να σου πω την αλήθεια και στην κόρη μου όλο τέτοιες δικαιολογίες έβρισκε για τα παντα και τελικά γέννησα Κ με πρόκληση. Τέλοσπαντων αλλη ιστορία...

Μα κι εγω όταν του το είπα, γέλασε και μου είπε δεν χρειάζεται να θηλάζεις 2 ετών παιδί, φαι δεν τρώει? Αλλά το έψαξα πολύ, έχω διαβάσει πάρα πολλές μελέτες και ειδικά για παλίνδρομη πρώτη φορά το άκουσα από εκείνον. Εγώ αν μου το ξαναφέρει θα επιμείνω πως περιμένω επιστημονικά δεδομένα που να αποδεικνύουν αυτά που λέει.

Ειλικρινά σ ευχαριστώ πάρα πολύ! Να χαίρεσαι τα παιδάκια σου Κ με το καλό να έρθει Κ το τρίτο!❤️

Εγώ θα σου πω μπράβο που το ψάχνεις κ ψάχνεσαι γιατί πολλές γυναίκες αναγκάζονται να κάνουν πράγματα από δήθεν οδηγίες επαγγελματιών υγείας που δεν έχουν καμία επιστημονική βαση. Πχ προκλήσεις , πχ θηλασμός , πχ φάρμακα κτλ κτλ 💪🏽

στις πριν 3 λεπτά, ο/η Xrisa95 είπε:

Εγώ θα σου πω μπράβο που το ψάχνεις κ ψάχνεσαι γιατί πολλές γυναίκες αναγκάζονται να κάνουν πράγματα από δήθεν οδηγίες επαγγελματιών υγείας που δεν έχουν καμία επιστημονική βαση. Πχ προκλήσεις , πχ θηλασμός , πχ φάρμακα κτλ κτλ 💪🏽

Πραγματικά, το βλέπω τόσο να συμβαίνει στον περίγυρο μου που τρομάζω! Εγώ ειδικά σε αυτά τα ζητήματα, πρώτα κάνω την έρευνα μου και μετά τα συζητάω, να μαι προετοιμασμένη!😁

στις πριν 8 ώρες, ο/η Katerina1990 είπε:

Κορίτσια καλησπέρα, 

Διανύω την 9η εβδομάδα της δεύτερης εγκυμοσύνης μου και ακόμη θηλάζω την κόρη μου, η οποία είναι 2 ετών. Εξαρχής είχα αποφασίσει να κάνω tandem, αλλά στο τελευταίο ραντεβού με τον γυναικολόγο ήταν κάθετος πως πρέπει να αποθηλασω, καθώς μπορεί να έχουμε παλίνδρομη κύηση εξαιτίας του θηλασμού.

Επειδή ήμουν προετοιμασμένη καθώς γνωρίζω πως έχει κάπως απαρχαιωμένες απόψεις και ήξερα ότι θα το ακούσω κι αυτό, του πρότεινα να μου υποδείξει επιστημονικές έρευνες που να αποδεικνύουν ότι ο θηλασμός οδηγεί σε παλινδρομες κυήσεις(φυσικά εφόσον δεν υπάρχουν προβλήματα, όπως στην περίπτωση μου)Τότε μου είπε πως πρέπει να μειώσω λίγο τους θηλασμους, προφανώς για να αποφύγει τη συζήτηση.

Για να μην μακρυγορώ κι άλλο, το θέμα μου είναι πως είναι σχεδόν αδύνατο η κόρη μου να αποθηλασει φυσικά σ' αυτη την ηλικία, δεν είναι καθόλου έτοιμη. Επίσης μετακομίσαμε πολύ πρόσφατα και θα χρειαστεί να ξανά μετακομίσουμε σε κάποιους μήνες οριστικά. Θεωρώ ότι όλες αυτές οι αλλαγές συν τον ερχομο ενός νέου μέλους επιδρούν αρνητικά στο παιδί και δεν πιστεύω ότι είναι η κατάλληλη περίοδος και για αποθηλασμο.

Από την άλλη βέβαια δεν θέλω να θέσω σε κίνδυνο και το εμβρυακι. Είμαι πάρα πολύ μπερδεμένη κι επιπλέον ο σύζυγος έχει επηρεαστεί από τον γιατρό και πιστεύω ότι με θεωρεί υπερβολική. Ίσως και να είμαι, αλλα δεν ξέρω ρε κορίτσια έτσι νιώθω.

Θα ήθελα τις εμπειρίες σας πάνω στο θέμα, θετικές κι αρνητικές! @Xrisa95εχω καταλάβει πως κανείς κι εσύ tandem. Και φυσικά οποίο άλλο κορίτσι έχει τη διάθεση να με βοηθήσει!

Καλησπερα και με το καλο το δευτερο μωρακι. Αν θες την γνωμη μου αλλαξε γιατρο και παρε μια δευτερη γνωμη. Η μικρη σου δεν ειναι ετοιμη για αποθηλασμο ειναι πολλες η αλλαγες που εχει να διαχειριστει μην τις το στερήσεις ειναι η παρηγοριά της. Ευχομαι οτι καλυτερο.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Κορίτσι μου δεν ξέρω πως να το ισορροπήσεις τώρα αυτό χρειάζεται να μιλήσεις με κάποιο άτομο ειδικό  Εμένα μια ξαδέρφη μου είχε κάνει χαζομάρα γιατί θηλαζε πολύ ξαπλωμένη την βόλευε πιο καλά και έφτασε σε σημείο το ένα στήθος να έχει γαλα γιατί την βόλευε καλύτερα να ταΐζει από εκείνο και στο άλλο είχε σχεδόν κοπεί  για αυτό θέλει εναλλάξ και τα δυο γιατί να υπάρχει ισορροπία  Αλλά και εμένα όλο στήθος είναι μην νομίζεις ότι σταματάει για πολύ ώρα μικρά διαλύματα κάνουμε μέσα στην μέρα μόνο το βράδυ που κοιμάται κανένα 3 ωρο εκεί κάπως ήρεμο και λίγο το μεσημέρι 
    • Δεν έκανα τεστ ωορρηξίας οπότε εντελώς όπως το υποθέτω μπορεί να είμαι 7-9 μέρα μετά. Το ξέρω είναι νωρίς κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχουν τεστ στο σπίτι πριν την καθυστέρηση 😅
    • Μια χαρά!! 1κιλο σε ούτε έναν μήνα!! Την επόμενη φορά θα είστε και πάνω από την πράσινη γραμμή πιστεύω 
    • Ναι αυτό πιστεύω κι εγώ.  Αλλά επειδή η παιδίατρος συνεργάζεται και με την κλινική που γέννησα  ίσως έχει κάποια να μου προτείνει.    Ναι θα σου πω!  Την Τετάρτη που πήγαμε είχε πάρει πολύ καλό βάρος.  Αλλά δεν είχα κι αυτό το θέμα με το στήθος.  Είχα και στα δύο πολύ αλλά χωρις να πνίγεται και χωρίς να είναι ανήσυχος.  Μεθαύριο το πρωί θα πάω να δω τι θα μου πει και πώς είμαστε και από άποψη βάρους.    Ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου!  Θα σου πω αν τελικά χρειαστώ αν και όλα δείχνουν ότι χρειάζομαι μια καθοδήγηση...
    • Κορίτσι μου θα σου πω την γνώμη των δικών μας γιατρών.  Όταν είπα στον γυναικολόγο μου ότι προσπαθούμε η πρώτη του κουβέντα ήταν να εξεταστεί ο σύντροφος μέχρι τους 10 μήνες προσπαθειών. Μου είπε χαρακτηρίστηκα ότι δεν πρόκειται να κανει τίποτα σε εμένα από εξετάσεις μέχρι να εξεταστεί ο σύντροφος. Εν τελεί ο σύντροφος έχει κυρσοκηλη και στις δυο μεριές αλλά μας πρόλαβε τώρα το θετικό τεστ.  Αυτο που θέλω να σου το τονίσω είναι πως πρέπει ο ο σύντροφος να πάει σε έναν ουρολόγο να εξεταστεί! Άσχετα που εσυ έχεις μικρό απόθεμα ωαρίων. Αν έχετε ένα φυσιολογικό σπερμα μπορείτε να πάτε με πρόκληση ωορρηξιας,ή ακόμη και με σπερματέγχυση αν κρίνει ο γιατρός. Καλύτερα να πάρετε και μια δεύτερη γνώμη. Είμαι σίγουρη ότι αφού το θέλετε πολύ θα τα καταφέρετε!!!!🙏🏻
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...