Μετάβαση σε περιεχόμενο

Καλλυντικά κ κρέμες στην εγκυμοσύνη

Recommended Posts

Καλησπέρα σας ! Θα ήθελα να ρωτήσω αν επιτρέπονται καλλυντικά , κρέμες προσώπου κ σώματος , κρέμες κυτταρίτιδας, αποσμητικά  κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης . Είναι η πρώτη μου εγκυμοσύνη και είναι στο πρώτο τρίμηνο ! Ευχαριστώ !!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• 2 weeks later...
στις On 19/7/2024 at 5:43 ΜΜ, ο/η FBK είπε:

Καλησπέρα σας ! Θα ήθελα να ρωτήσω αν επιτρέπονται καλλυντικά , κρέμες προσώπου κ σώματος , κρέμες κυτταρίτιδας, αποσμητικά  κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης . Είναι η πρώτη μου εγκυμοσύνη και είναι στο πρώτο τρίμηνο ! Ευχαριστώ !!

Καλησπέρα! Με το καλό το μωράκι σου! Γενικά επιτρέπονται εκτός αν περιέχουν κάποια συστατικά όπως πχ η ρετινολη. Καλό είναι να ψάξεις τα συστατικά τους στο ίντερνετ να δεις μήπως κάποια κρέμα σου περιέχει κάτι περίεργο. 

Συνήθως μια απλή ενυδατικη είναι οκ. Για κρέμες σώματος υπάρχουν και ειδικές για την εγκυμοσύνη για να μην κάνεις ραγαδες πχ. Τώρα όσον αφορά τα καλλυντικά εγώ αυτά που είχα ήταν οκ, αλλά προτίμησα να μην βαφομαι πολύ στην εγκυμοσύνη. Και αποσμητικο έβαζα κανονικά. 

Καλού κακού όμως ψάξε τα συστατικά τους. Υπάρχει και ένα site το e lactancia που λέει ποιες δραστικές ουσίες είναι οκ με τον θηλασμό. Πιστεύω θα ισχύουν τα ίδια και για την εγκυμοσύνη.

στις On 19/7/2024 at 5:43 ΜΜ, ο/η FBK είπε:

Επιτρέπονται με εξαίρεση κάποια συστατικά. Δε γνωρίζω λεπτομέρειες καθώς είχα επιλέξει να μη χρησιμοποιώ τίποτα στην εγκυμοσύνη πέρα από αποσμητικο κ κρέμα για τις ραγαδες, οπότε δεν το είχα ψάξει. Αλλά στη θέση σου, αν επιθυμούσα να χρησιμοποιήσω αυτα που αναφέρεις, θα συμβουλευομουν τον γυναικολόγο μου καθώς και κάποιον ειδικό δερματολόγο.

Με το καλό το μωράκι σου!

Καλησπέρα κορίτσι μου! Απαγορεύονται προϊόντα με ρετινόλη(και τα παράγωγα της) και σαλικυλικό οξύ. Κάποιες μελέτες λένε ότι σαλικυλικό οξύ μέχρι 2% μπορεί να χρησιμοποιηθεί κανονικά αλλά δεν το προτείνουν οι γιατροί. Επίσης καλό είναι να αποφύγεις κρέμες για την ακμή γιατί οι περισσότερες συνταγογραφούμενες κρέμες έχουν συστατικά μη επιτρεπόμενα στην εγκυμοσύνη. Μόνο κρέμες με αζελαικό οξύ επιτρέπονται. Αποσμητικά καλό είναι να χρησιμοποιείς από το φαρμακείο που είναι λίγο πιο ήπια. Κρέμες για κυτταρίτιδα υπάρχουν πολλές που επιτρέπονται όπως πχ frezyderm που είναι για τις ραγάδες της εγκυμοσύνης. 

Με το καλό μια καλή εγκυμοσύνη εύχομαι🌸🤞🏼

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...