Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση
στις πριν 2 λεπτά, ο/η Elenaki_ είπε:

Τι καλά νέα!!!!!

Πολύ χαίρομαι Χρύσα μου για την τον μικρούλη!!

Επιτέλους τα νέα που φτάνουν πια στην παρέα είναι ευχάριστα!!Άρα δε θα χρειαστεί κάτι το παιδί μόλις γεννηθεί κι αυτό είναι πολύ σημαντικό!!

🧿🙏🩵

Ναι επιτέλους! Περάσαμε τις λαχτάρες μας αλλά όλα καλά με τ παιδάκια  της παρέας 😍

• Απαντήσεις 1.7k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

@Xrisa95 πόσο πολύ χάρηκα που διάβασα τόσο καλά νέα!! Μπράβο κορίτσι μου μια χαρά θα είναι το νινακι σου!! Γερός και δυνατός!! Φαντάζομαι την ανακούφιση και την χαρά σου!! Κορίτσια όλα πάνε καλά και θα συνεχίσουν να πηγαίνουν 🥰

Δημοσίευση
στις πριν 3 ώρες, ο/η annitakianna είπε:

@Xrisa95 πόσο πολύ χάρηκα που διάβασα τόσο καλά νέα!! Μπράβο κορίτσι μου μια χαρά θα είναι το νινακι σου!! Γερός και δυνατός!! Φαντάζομαι την ανακούφιση και την χαρά σου!! Κορίτσια όλα πάνε καλά και θα συνεχίσουν να πηγαίνουν 🥰

Μεγάλη ανακούφιση γιατί έχω κ 2 παιδιά σπίτι κ σκεφτόμουν τι θα κάνω με το τρέξιμο μ ένα μωράκι με πρόβλημα. Ουφ ευτυχώς όλα πάνε καλά. 😊 πέρασε κ αυτή η λαχτάρα! 

τώρα κορίτσια αυτό ήταν ξεκινάμε τα πλυσίματα κ τις προετοιμασίες…. 

τα έχω στοιβάξει τα μισά στο δωμάτιό μου κ τα άλλα μισά στην αποθηκούλα  κ από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσω να φτιάχνω, στήνω, πλένω κ τακτοποιώ. 

Εσείς τα έχετε ετοιμάσει όλα; Θυμάμαι κάποια κορίτσια κάτι έχουν ετοιμάσει. Κάποια άλλα όχι… με το καλό να μπούμε σε μια σειρά! 

image.jpg

Δημοσίευση
στις On 9/1/2025 at 8:37 ΠΜ, ο/η Xrisa95 είπε:

Η κοιλίτσα σου είναι υπέροχη κ πραγματικά το μέγεθος δεν παίζει ρόλο ❤️

Σε κάθε εγκυμοσύνη είχα διαφορετική κοιλίτσα κ εγώ (κρατάω αρχείο με φωτό οπότε μια άτυπη σύγκριση υπάρχει 🤣

σημασία έχει να είναι γερά! ❤️ 

κ μεγάλωσαν τα κοριτσάκια σου.. πλησιάζετε κ εσείς στην γέννα! 
μαζί με το Ελενακι θα είστε οι πρώτες! 

παιδίατρο βρήκατε οι πρωτομανες; Καλό είναι να βρείτε πριν γεννήσετε γιατί μόλις γεννηθούνε κ βγείτε από το μαιευτήριο θα πρέπει να τα δούνε τα μικρά σας οι παιδίατροι (εμένα ερχόταν στο σπίτι η παιδίατρος μέχρι να σαραντησουν τα παιδάκια μου κ η πρώτη φορά που ήρθαν ήταν την επόμενη αφού πήγαμε σπίτι από το μαιευτήριο άρα είχα συνεννοηθεί από πριν ότι μόλις γεννήσω θα καλέσω την παιδίατρο να ξέρει, κ στην Αθήνα κ στην επαρχία που γέννησα είχαν την ίδια τακτική καλό είναι να είστε κ εσείς προετοιμασμένες να μην ψάχνετε αφού γεννήσετε ☺️

Ευχαριστω Χρυσα μου γλυκια!!!😊🥰

Ναι οπως τα λες!! Γερα να ειναι πανω απ ολα κ θα τα βρουμε τα υπολοιπα!!! 

Εμεις χθες ειδαμε μια παιδιατρο κ μας εκανε πολυ καλη εντυπωση!!! Μας εδωσε βασικες οδηγιες του τι χρειαζεται να εχουμε στ σπιτι, τη ρωτησα καποια πραγματα γ το πακετο εξετασεων του ιασω, τα βλαστοκυτταρα, τις εξετασεις κληρονομικων νοσηματων κλπ κ μου φανηκε πολυ καλη! Ειπε να την ενημερωσουμε γ τη γεννα απ οταν ειμαστε στ μαιευτηριο κ θα ερθει στ σπιτι ν δει τις μικρες οταν επιστρεψουμε μ το καλο!

Δν ξερω κοριτσια μου αν θελετε να θηλασετε, εγω επειδη το θελω πολυ μπηκα σε μια ομαδα στ φβ για το μητρικο θηλασμο κ ανα νομο/περιοχη εχει κι αλλη ομαδα συνηθως.. διαβασα πολυ χρησιμα πραγματα εκει, αρχεια, αρθρα κλπ.

Επισης στην ομαδα του φβ, εκανα ποστ κ μου προτειναν βασει της περιοχης π μενουμε παιδιατρο ωστε ν εχω καποιες συστασεις. Επιπλεον, ηθελα ο/η παιδιατρος να ειναι υπερ του θηλασμου, γτ πιστευω οτι πολυ ευκολα μπορει να σε αποθαρρυνει ενας παιδιατρος στ κομματι του θηλασμου. Ειδικα τον πρωτο καιρο πιστευω θα ειμαι πολυ ευαλωτη σε αυτο το θεμα.. κ δεδομενου οτι εχω διδυμα, ισως δυσκολευτω παραπανω...

βημα βημα κ με σωστες οδηγιες θα προσπαθησουμε γ το καλυτερο π επιλεγει η καθε μαμα γ το μωρο της κ την ιδια κ οπως βγει...❤️

Δημοσίευση
στις On 9/1/2025 at 8:53 ΠΜ, ο/η annitakianna είπε:

Καλημέρα κορίτσια μου!! Βλέπω ότι είστε όλες καλά και κάποιες ακόμα καλύτερα μιας και πλησιάζει η ώρα σας 🥰 οι φωτογραφίες είναι τέλειες με τις κοιλιτσες! Θα ανεβάσω και εγώ κάποια στιγμή την δική μου η οποία είναι πολύ πολύ χαμηλά συγκριτικά με τις δικές σας!! @Antonia2 κορίτσι μου τα κορίτσια σου είναι πάρα πολύ καλά σε βάρος!! Μακάρι να φτάσεις 37 εβδομάδες αν και πιστεύω ότι θα φτάσεις αφού έχεις πάρα πολύ καλή εγκυμοσύνη χωρίς καμία επιπλοκή! @Elenaki_ πω πω σχεδόν έφτασε η ώρα!! Είμαι σίγουρη ότι θα πάνε όλα τέλεια και θα είσαι γουρλου για ακόμη μια φορά και για εμάς! Εγώ σήμερα είμαι ακριβώς 35 εβδομάδες!! Σε μια βδομάδα μπαίνω στο μήνα μου και σιγά σιγά θα αρχίσω να φτιάχνω την βαλίτσα! Έκανα και κάποια ψώνια για το μωράκι και απλά ελπίζω να μην βγει το μωρό πριν της 10 Φεβρουαρίου γιατί περιμένω και την μητέρα μου από την Γερμανία 😁

@Xrisa95 κορίτσι μου αυτό για τον παιδίατρο μου το είπε και η αδελφή μου και η αδελφή του άντρα μου! Πρέπει από τώρα να τον έχουμε! Εγώ βέβαια έχω ήδη κάποιον μιας και ήθελα να μιλήσω μαζί του και για το εμβόλιο του κοκκυτη!! 

Κοριτσια τωρα π το λετε, δε με ρωτησε η παιδιατρος χθες αν καναμε τα εμβολια αλλα ο γυναικολογος μου προτεινε ν τα κανω, αφηνοντας βεβαια σ εμενα την επιλογη.. εγω τα εκανα κ τα 2 (αντιγριπικο κ κοκκυτη-διφθεριτιδα) κ εκανε κ ο αντρας μου το αντιγριπικο προληπτικα γτ ερχεται σ επαφη με πολυ κοσμο καθημερινα..

Αννιτα μου θ δεις π δν θ βιαστει ο μικρος!! Ολα θ πανε τελεια!!💙🥰

Δημοσίευση
στις On 9/1/2025 at 2:42 ΜΜ, ο/η Elenaki_ είπε:

Καλησπέρα κορίτσια!!

Χθες είχαμε κι εμείς γιατρό,η μικρή μεγαλώνει παραμένοντας μικρή 😛Είμαστε 2,5 kg στις 36+2 αλλά είναι εντός καμπύλης και όπως είπε ο γιατρός,θα είναι ένα κομψό μωρό!!

Με έχει φουλ φαγητό και νερό για να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερο μπορεί κι αυτή τη βδομάδα.

Ο τράχηλος έχει πάει 25 δε ξέρω τι σημαίνει πρακτικά αυτό,σίγουρα καταλαβαίνω ότι κοντυνε λόγω συσπάσεων(αν ξέρει κάποια από τέτοιες μετρήσεις θα με βοηθούσε!!)

Και κλείσαμε ραντεβού για 24/1 ,εκτός αν μας προλάβει!

Όπως καταλαβαίνετε....ήρθε η ώρα!!

Η αλήθεια είναι ότι δε το έχω συνειδητοποιήσει!!

@Antonia2τέλειες οι μετρήσεις των κοριτσιών!!! Εύχομαι να συνεχίσουν έτσι μέχρι τέλους!!!🧿🩷🩷🙏

Ελενακι μου η μπουμπου σας τα παει τελεια!!!💖💖💖🌷🌷🌷 μια χαρα βαρος εχει κ θα δεις π θα παρει κι αλλο μεχρι να ερθει στην αγκαλια σας!!! 2 εβδομαδες ειναι πολυς ο καιρος!! Βαλε κι εσυ τα δυνατα σου κ φαε υδατανθρακες να τη βοηθησεις (αν κ ο ενδοκρινολογος μου σε σχετικη ερωτηση μου ειπε οτι τα μωρα παιρνουν απ βαρος οτι ειναι ν παρουν κ ζωντανο παραδειγμα οι διδυμινες μας π απ τον ιδιο ανθρωπο τρεφονται, εχουν μια χαρα πλακουντα κ οι 2 κ ροες κ ομως εχουν αποκλιση...)

Δημοσίευση
στις πριν 7 ώρες, ο/η Xrisa95 είπε:

Καλημέρα Κορίτσια 🩷

χθες είχα το καθιερωμένο ραντεβού με τον εμβρυομητρικο κ την παιδοκαρδιολογο… 

ευτυχώς επιτέλους μετά από μήνες έχω καλά νέα! 

η μεσοκοιλιακη επικοινωνία υπάρχει (αυτή η τρυπούλα στο χώρισμα της καρδιάς) αλλά δν μεγαλώνει έχει μικρύνει κιόλας άρα μου είπαν σίγουρα θα κλείσει είτε μέχρι να γεννήσω είτε τον πρώτο χρόνο ζωής του μωρού. 

αλλά το πιο σημαντικό το άλλο πρόβλημα που είχαμε (στο αορτικό τόξο της καρδιάς) φαίνεται ότι δεν είναι σοβαρό. Υπάρχει ένας διαφορετικός σχεδιασμός στο τόξο (που ήταν κ η αιτία που είχαμε την προηγούμενη εικόνα) αλλά δεν υπάρχει στένωση αορτής και όλη η υπόλοιπη κατασκευή είναι εξαιρετική. Όταν γεννήσω θα γίνει υπέρηχος στο παιδί κ θα γίνει κ επαναληπτικός τον 1ο κ 3ο μήνα ζωής αλλά η γιατρός ήταν σίγουρη ότι δεν θα υπάρχει κανένα θέμα. Απλά έχει μια ιδιαιτερότητα κατασκευαστικά σε ένα σημείο του τόξου χωρίς να επηρεάζει όμως την λειτουργία της καρδιάς! 💪🏽

για το βάρος που ανησυχούσαμε γιατί είχε πέσει καμπύλες ευτυχώς έχει επανέλθει. Αλλά μου είπε ο γιατρός σ αυτό συνέβαλε κ το γεγονός ότι είναι πολύ ψηλό. 

34+5 χθες κ το μέτρησε 2.600γρ ο γιατρός. Είναι πολύ ψηλό παιδί μου είπε αλλά επειδή κ ο πρωτοσ γιος μου είναι ένα παιδι πάρα πολύ ψηλό που ποτέ δεν μπόρεσε να μπει σε καμπύλες ανάπτυξης, μου  είπε ότι είναι κληρονομικό κ φαίνεται και ο γιος μου ο δεύτερος  να ακολουθεί τα ίδια βήματα (μάλλον πιο ψηλό είπε ο γιατρός κ από τον πρώτο γιο μου) 

τρομαζωω γιατί ο πρωτος γιοσ είναι 2.5 χρονών κ έχει περάσει το 1 μέτρο ήδη κ φοράει ρούχα για 5-6 ετών παιδάκια αλλά εντάξει είναι γονίδια τι να κάνουμε 😆🤣 (από μένα δεν πήραν ούτε από το σόι μου, πήραν από τον άντρα μου άρα είναι δικαιολογημένο)! 

Έκανα κ καρδιοτοκογραφημα όλα καλά κοιμόταν ως συνήθως 🥹😂 

επόμενο ραντεβού την επόμενη πέμπτη στις 16/0στον γιατρό μου για καρδιοτοκογραφημα, υπερηχο κ εμβόλιο κοκκύτη! 

Μπραβο Χρυσα μου!!!🎉🎉🎉

Τι ωραια νεα!!!! Τι ανακουφιση!!!😊😀❤️️ ολα πανε καλα κ ετσι ευχομαι να συνεχισουν!!🙏🧿

Να χαιρεσαι τα πανυψηλα παιδακια σου κ με το καλο ν ερθει κ ο 2ος γιος!!! Το βαρος του μου φαινεραι πολυ καλο δεδομενου οτι συνηθως φτανεις στις 40 εβδ! Εχει χρονο μπροστα του να βαλει βαρος!!☺️

Δημοσίευση
στις πριν 52 λεπτά, ο/η Xrisa95 είπε:

Μεγάλη ανακούφιση γιατί έχω κ 2 παιδιά σπίτι κ σκεφτόμουν τι θα κάνω με το τρέξιμο μ ένα μωράκι με πρόβλημα. Ουφ ευτυχώς όλα πάνε καλά. 😊 πέρασε κ αυτή η λαχτάρα! 

τα έχω στοιβάξει τα μισά στο δωμάτιό μου κ τα άλλα μισά στην αποθηκούλα  κ από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσω να φτιάχνω, στήνω, πλένω κ τακτοποιώ. 

Εσείς τα έχετε ετοιμάσει όλα; Θυμάμαι κάποια κορίτσια κάτι έχουν ετοιμάσει. Κάποια άλλα όχι… με το καλό να μπούμε σε μια σειρά! 

image.jpg

Καλο κουραγιο Χρυσα μου!!! σε θαυμαζω πραγματικα π τα φερνεις ολα βολτα!!! 🙌🤩👏😍

Εγω οπως εχεις καταλαβει δν ειχα κανει τπτ αλλα ηρθαν γ πρωτοχρονια οι δικοι μου κ εμεινε η μαμα σ εμας κ βοηθαει σε ολα! Ευτυχως μας εδωσαν πολλα κορμακια, φορμακια, σελτεδακια κ γνκως πολλα χρησιμα πραγματα κ μπαινει το ενα πλυντηριο μετα το αλλο!! Αλλα δε μπορω ν κανω κ πολλα κ μου φωναζουν συνεχεια οταν σηκωνομαι ν βοηθησω σε κατι γτ φοβουνται συζυγος κ μαμα μη γεννησω προωρα...

Τωρα ειμαι σε φαση ετοιμασιας της βαλιτσας του μαιευτηριου, παρηγγειλα νυχτικα θηλασμου, θελω ν παρω κ κρεμα γ τις θηλες κ να συγκεντρωσω τα πραγματα γ τα μικρουλια..

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Antonia2 είπε:

Εμεις χθες ειδαμε μια παιδιατρο κ μας εκανε πολυ καλη εντυπωση!!! Μας εδωσε βασικες οδηγιες του τι χρειαζεται να εχουμε στ σπιτι, τη ρωτησα καποια πραγματα γ το πακετο εξετασεων του ιασω, τα βλαστοκυτταρα, τις εξετασεις κληρονομικων νοσηματων κλπ κ μου φανηκε πολυ καλη! Ειπε να την ενημερωσουμε γ τη γεννα απ οταν ειμαστε στ μαιευτηριο κ θα ερθει στ σπιτι ν δει τις μικρες οταν επιστρεψουμε μ το καλο!

Δν ξερω κοριτσια μου αν θελετε να θηλασετε, εγω επειδη το θελω πολυ μπηκα σε μια ομαδα στ φβ για το μητρικο θηλασμο κ ανα νομο/περιοχη εχει κι αλλη ομαδα συνηθως.. διαβασα πολυ χρησιμα πραγματα εκει, αρχεια, αρθρα κλπ.

Επισης στην ομαδα του φβ, εκανα ποστ κ μου προτειναν βασει της περιοχης π μενουμε παιδιατρο ωστε ν εχω καποιες συστασεις. Επιπλεον, ηθελα ο/η παιδιατρος να ειναι υπερ του θηλασμου, γτ πιστευω οτι πολυ ευκολα μπορει να σε αποθαρρυνει ενας παιδιατρος στ κομματι του θηλασμου. Ειδικα τον πρωτο καιρο πιστευω θα ειμαι πολυ ευαλωτη σε αυτο το θεμα.. κ δεδομενου οτι εχω διδυμα, ισως δυσκολευτω παραπανω...

βημα βημα κ με σωστες οδηγιες θα προσπαθησουμε γ το καλυτερο π επιλεγει η καθε μαμα γ το μωρο της κ την ιδια κ οπως βγει...❤️

Κορίτσι μου αν αναφέρεσαι στο πανελλήνιο δίκτυο εθελοντικών ομάδων εγώ τρέχω μια από τις πολλες ομάδες ανά νομό (είμαι διαχειρίστρια) 

οπότε καταλαβαίνεις  ❤️  απλά επειδή δεν θέλω να «διαφημίζω» γ αυτό δεν έχω πει κάτι τόσο καιρό! Είμαι ενεργά στο πανελλήνιο δίκτυο! Μόνο καλά λόγια έχω να πω για την δουλειά που ρίχνουμε (μεταφράσεις, κάρτες, ενημερωτικό υλικό) πάντα να έχουμε τις πιο έγκυρες πληροφορίες κ τα τελευταία δεδομένα ☺️

Όλο αυτό όπως καταλαβαίνεις θέλει χρόνο κ κόπο αλλά πραγματικά δεν το αλλάζω ο εθελοντισμός με γεμίζει ειδικά πάνω σ αυτό το  θέμα όπως ο θηλασμός που τον λατρεύω γι αυτό κ θηλάζω σερί 5μιση χρόνια ❤️ 

πολύ σωστά σας είπε η παιδίατρος μόλις γεννήσεις θα την ενημερώσεις κ θα έρθει στο σπίτι να σας δει  🏡  αυτό κάνουν πια θέλουν να βλέπουν ένα μωρο με το που γεννιέται κ έρχονται κ στο σπίτι στην αρχή οπότε αυτό βοηθάει ακόμα πιο πολύ! 

αθηνα είσαι; 🩷

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Antonia2 είπε:

Τώρα τι να πρωτοσχολιασω για παιδίατρους κ θηλασμό ασεεεε…. Κάθε μέρα μιλάω με μητέρες έχω ακούσει ότι κουλό μπορείς να φανταστείς. Δυστυχώς η πλειοψηφία των γιατρών είναι ανενημέρωτοι για τον θηλασμό αλλά δεν σε καθοδηγούν να επικοινωνήσεις με τους ειδικούς του θηλασμού που είναι οι πιστοποιημένοι σύμβουλοι IBCLC κ είναι απαράδεκτο γιατί ζούμε σε μια εποχή που θα έπρεπε να υπάρχει ενημέρωση. 

μπορώ να γράψω άπειρα βιβλία με αυτά που ακούω καθημερινά 🤷🏼‍♀️😏

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Antonia2 είπε:

Καλο κουραγιο Χρυσα μου!!! σε θαυμαζω πραγματικα π τα φερνεις ολα βολτα!!! 🙌🤩👏😍

Εγω οπως εχεις καταλαβει δν ειχα κανει τπτ αλλα ηρθαν γ πρωτοχρονια οι δικοι μου κ εμεινε η μαμα σ εμας κ βοηθαει σε ολα! Ευτυχως μας εδωσαν πολλα κορμακια, φορμακια, σελτεδακια κ γνκως πολλα χρησιμα πραγματα κ μπαινει το ενα πλυντηριο μετα το αλλο!! Αλλα δε μπορω ν κανω κ πολλα κ μου φωναζουν συνεχεια οταν σηκωνομαι ν βοηθησω σε κατι γτ φοβουνται συζυγος κ μαμα μη γεννησω προωρα...

Τωρα ειμαι σε φαση ετοιμασιας της βαλιτσας του μαιευτηριου, παρηγγειλα νυχτικα θηλασμου, θελω ν παρω κ κρεμα γ τις θηλες κ να συγκεντρωσω τα πραγματα γ τα μικρουλια..

Αντωνία μου εσύ είσαι ιδιαίτερη περίπτωση το να μεγαλώνεις μέσα σου 2 παιδιά δεν είναι το ίδιο με ένα. Μην το σκέφτεσαι καν! Όντως πρέπει να προσέχεις ❤️❤️❤️ κ μπορείς να κάνεις τόσα όσα θα σε κάνουν να νιώθεις ξέρεις  ότι δεν είσαι άρρωστη. Γιατί οι ορμόνες κάνουν πάρτι κ πριν κ μετά τη γέννα κ επειδή διάβασα ότι πιέστηκες κ με την δουλειά κοιτα τώρα να κάνεις πράγματα που σε γεμίζουν με μέτρο❤️ έφτασες μέχρι εδώ μεγαλώνοντας δύο παιδάκια είμαι σίγουρη ότι ξέρεις τα όρια σου ❤️

Δημοσίευση
στις πριν 3 ώρες, ο/η Xrisa95 είπε:

image.jpg

Χαμούλης!!! Ευχάριστος χαμούλης!! Έτσι ήταν κ εμένα μέχρι εχθές! Τα περισσότερα τα έχω φτιάξει από ρούχα κτλ! 

Τα μόνα που μου έμειναν είναι να κατεβάσω το λίκνο κ το πάρκο να τα καθαρίσω και να τα βάλω στη θέση του! 

Χαίρομαι πολύ με τα νέα σου!!! Πάντα έτσι ευχάριστα να ακούμε!!

Βρε κορίτσια έκανε καμία άλλη το εμβόλιο του κοκκυτη;; Το έκανα εχθές και έχει γίνει το χέρι μου κατακόκκινο πρήστηκε κ με πονάει πολύ!!!το είχε κάποια άλλη;; 

Δημοσίευση
στις πριν 30 λεπτά, ο/η Xrisa95 είπε:

Κορίτσι μου αν αναφέρεσαι στο πανελλήνιο δίκτυο εθελοντικών ομάδων εγώ τρέχω μια από τις πολλες ομάδες ανά νομό (είμαι διαχειρίστρια) 

οπότε καταλαβαίνεις  ❤️  απλά επειδή δεν θέλω να «διαφημίζω» γ αυτό δεν έχω πει κάτι τόσο καιρό! Είμαι ενεργά στο πανελλήνιο δίκτυο! Μόνο καλά λόγια έχω να πω για την δουλειά που ρίχνουμε (μεταφράσεις, κάρτες, ενημερωτικό υλικό) πάντα να έχουμε τις πιο έγκυρες πληροφορίες κ τα τελευταία δεδομένα ☺️

Όλο αυτό όπως καταλαβαίνεις θέλει χρόνο κ κόπο αλλά πραγματικά δεν το αλλάζω ο εθελοντισμός με γεμίζει ειδικά πάνω σ αυτό το  θέμα όπως ο θηλασμός που τον λατρεύω γι αυτό κ θηλάζω σερί 5μιση χρόνια ❤️ 

πολύ σωστά σας είπε η παιδίατρος μόλις γεννήσεις θα την ενημερώσεις κ θα έρθει στο σπίτι να σας δει  🏡  αυτό κάνουν πια θέλουν να βλέπουν ένα μωρο με το που γεννιέται κ έρχονται κ στο σπίτι στην αρχή οπότε αυτό βοηθάει ακόμα πιο πολύ! 

αθηνα είσαι; 🩷

Ναι μενουμε Αθηνα!!

Για το ιδιο δικτυο μιλαμε. Εγω φαντασου εχω γινει μελος στην ομαδα "Αττική: Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Θηλασμού"!! 

Πραγματικα η δουλεια κ η αξια αυτου του δικτυου ειναι ανεκτιμητες!!! Εχω παρει τοση βοηθεια απο τα αρχεια κ οταν εκανα ποστ πολλα κοριτσια ηταν προθυμα ν με βοηθησουν κ ν με συμβουλευσουν!!! Ειστε πραγματικοι θησαυροι!!!

Με παροτρυναν 2 φιλες να γινω μελος εκ των οποιων η μια θηλαζει ακομα τα κοριτσια της (6 και 4 ετων). Εγω δν ξερω αν θα μπορεσω να θηλασω τοσο ουτε αν θελω.. ειναι ολα πρωτογνωρα.. μακαρι να θηλασω και θα δουμε που θα φτασει αυτο το ταξιδι..

Σημερα παρακολουθησα κ το σεμιναριο π οργανωνει η τραπεζα γαλακτος του νοσ. Ελενα Βενιζελου κ παλι μας εδωσαν πολυ χρησιμες πληροφοριες!! Κ απ βδομαδα εχω τα σεμιναρια της φαιναρετης.. τοσο καιρο ημουν απραγη λογω των συνθηκων αλλα τωρα οση πληροφορια παρω μονο πολυτιμη ειναι...

Δημοσίευση
στις πριν 40 λεπτά, ο/η Xrisa95 είπε:

Τώρα τι να πρωτοσχολιασω για παιδίατρους κ θηλασμό ασεεεε…. Κάθε μέρα μιλάω με μητέρες έχω ακούσει ότι κουλό μπορείς να φανταστείς. Δυστυχώς η πλειοψηφία των γιατρών είναι ανενημέρωτοι για τον θηλασμό αλλά δεν σε καθοδηγούν να επικοινωνήσεις με τους ειδικούς του θηλασμού που είναι οι πιστοποιημένοι σύμβουλοι IBCLC κ είναι απαράδεκτο γιατί ζούμε σε μια εποχή που θα έπρεπε να υπάρχει ενημέρωση. 

μπορώ να γράψω άπειρα βιβλία με αυτά που ακούω καθημερινά 🤷🏼‍♀️😏

Αυτο φοβαμαι κι εγω κ το ψαχνω τοσο.. κ το εχω συναντησει στις αναρτησεις των κοριτσιων στο φβ οποτε προσπαθω ν ενημερωθω οσο πιο πολυ γινεται...

Κ η παιδιατρος χθες με ρωτησε αν θελω ν θηλασω κλπ κ μου συστησε την αλκυονη κ τη φαιναρετη οποτε οταν της ειπα οτι ηδη εχω δηλωσει συμμετοχη στα σεμιναρια της φαιναρετης χαρηκε πολυ!! 

Απο θεωρια καλα παμε, για να δουμε στην πραξη 😊

Δημοσίευση
στις πριν 52 λεπτά, ο/η Xrisa95 είπε:

Αντωνία μου εσύ είσαι ιδιαίτερη περίπτωση το να μεγαλώνεις μέσα σου 2 παιδιά δεν είναι το ίδιο με ένα. Μην το σκέφτεσαι καν! Όντως πρέπει να προσέχεις ❤️❤️❤️ κ μπορείς να κάνεις τόσα όσα θα σε κάνουν να νιώθεις ξέρεις  ότι δεν είσαι άρρωστη. Γιατί οι ορμόνες κάνουν πάρτι κ πριν κ μετά τη γέννα κ επειδή διάβασα ότι πιέστηκες κ με την δουλειά κοιτα τώρα να κάνεις πράγματα που σε γεμίζουν με μέτρο❤️ έφτασες μέχρι εδώ μεγαλώνοντας δύο παιδάκια είμαι σίγουρη ότι ξέρεις τα όρια σου ❤️

Οπως τα λες ειναι Χρυσα μου.. θελει ισορροπια.. δεν φτανει η διαθεση να κανεις κατι αλλα πρεπει να μπορεις κιολας.. εγω σε αυτη τη φαση νιωθω αρκετα βαρια κ δυστυχως κουραζομαι ευκολα.. αλλα δε θελω ν τα κανει ολα η μαμα μου.. ευτυχως το βρισκουμε σιγα σιγα κ λεω δοξα τω θεω που την εχω κ με βοηθαει τοσο... 💞💞💞💞

Δημοσίευση
στις πριν 32 λεπτά, ο/η Mickie είπε:

Χαμούλης!!! Ευχάριστος χαμούλης!! Έτσι ήταν κ εμένα μέχρι εχθές! Τα περισσότερα τα έχω φτιάξει από ρούχα κτλ! 

Τα μόνα που μου έμειναν είναι να κατεβάσω το λίκνο κ το πάρκο να τα καθαρίσω και να τα βάλω στη θέση του! 

Βρε κορίτσια έκανε καμία άλλη το εμβόλιο του κοκκυτη;; Το έκανα εχθές και έχει γίνει το χέρι μου κατακόκκινο πρήστηκε κ με πονάει πολύ!!!το είχε κάποια άλλη;; 

Μικυ μου εγω το εκανα κ δν ειχα τπτ.. ουτε ενοχληση στ χερι, ουτε αλλα συμπτωματα μετα...

Αυτη η φαρμακοποιος ειναι τρομερη κ μου ειπε να χαλαρωσω τελειως το χερι π μου εκανε το εμβολιο γτ λεει αν σφιξω το μυ τοτε ειναι π ποναει πολυ το χερι μετα το εμβολιο... 

Δημοσίευση

Ναι μενουμε Αθηνα!!

Για το ιδιο δικτυο μιλαμε. Εγω φαντασου εχω γινει μελος στην ομαδα "Αττική: Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Θηλασμού"!! 

Πραγματικα η δουλεια κ η αξια αυτου του δικτυου ειναι ανεκτιμητες!!! Εχω παρει τοση βοηθεια απο τα αρχεια κ οταν εκανα ποστ πολλα κοριτσια ηταν προθυμα ν με βοηθησουν κ ν με συμβουλευσουν!!! Ειστε πραγματικοι θησαυροι!!!

Με παροτρυναν 2 φιλες να γινω μελος εκ των οποιων η μια θηλαζει ακομα τα κοριτσια της (6 και 4 ετων). Εγω δν ξερω αν θα μπορεσω να θηλασω τοσο ουτε αν θελω.. ειναι ολα πρωτογνωρα.. μακαρι να θηλασω και θα δουμε που θα φτασει αυτο το ταξιδι..

Σημερα παρακολουθησα κ το σεμιναριο π οργανωνει η τραπεζα γαλακτος του νοσ. Ελενα Βενιζελου κ παλι μας εδωσαν πολυ χρησιμες πληροφοριες!! Κ απ βδομαδα εχω τα σεμιναρια της φαιναρετης.. τοσο καιρο ημουν απραγη λογω των συνθηκων αλλα τωρα οση πληροφορια παρω μονο πολυτιμη ειναι...

Κ εγώ απο την Αττική ξεκίνησα το 2019 που γέννησα την κόρη μου κ τώρα σχεδόν 6 χρόνια μετά έχω ήδη 2 χρόνια που τρέχω την τοπική ομάδα της καταγωγής μου ως διαχειρίστρια. Κάνω μεταφράσεις για την σελίδα του δικτύου κ γενικα είμαι χωμένη μέσα εκεί. 😂😍

χωρίς το δίκτυο εγώ δν θα κατάφερνα να θηλάσω η ιστορία μου είναι τεράστια 🤣  τώρα θηλάζω την 5μιση ετών κόρη μου, τον 2μιση ετών γιο μου κ σε λίγο κ το νεογέννητο. Θα μπορούσα άνετα να θηλάσω κι άλλα παιδιά. Μου αρέσει 🥰 αλλά όταν ξεκίνησα το μόνο που ήξερα ήταν ότι ήθελα να θηλάσω το πόσο δεν το είχα σκεφτεί ποτέ ούτε το είχα προγραμματίσει απλά ακολουθώ τα παιδιά μου! 

Είμαι σίγουρη θα τα καταφέρεις γιατί ξέρεις που να ψάξεις ❤️❤️❤️ όσο θελήσετε οι 3 σας θα κρατήσει αυτό το ταξίδι ❤️ ό,τι χρειαστείς Κ εσύ κ όλα τα κορίτσια είμαι εδώ ❤️

Δημοσίευση

Αυτο φοβαμαι κι εγω κ το ψαχνω τοσο.. κ το εχω συναντησει στις αναρτησεις των κοριτσιων στο φβ οποτε προσπαθω ν ενημερωθω οσο πιο πολυ γινεται...

Κ η παιδιατρος χθες με ρωτησε αν θελω ν θηλασω κλπ κ μου συστησε την αλκυονη κ τη φαιναρετη οποτε οταν της ειπα οτι ηδη εχω δηλωσει συμμετοχη στα σεμιναρια της φαιναρετης χαρηκε πολυ!! 

Απο θεωρια καλα παμε, για να δουμε στην πραξη 😊

Πολύ ωραία σε συμβούλεψε η παιδίατρος μπράβο ❤️

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Mickie είπε:

Μίκυ είσαι γρήγορη ❤️ σε μια μέρα τα ξεπέταξες 🤣 

Για τον κοκκύτη εγώ την άλλη πέμπτη έχω ραντεβού αλλά θα κάνω αυτό που είπε η Αντωνία. Δεν θα σφίξω το χέρι. Μήπως γ αυτό σε πονάει. Αλλά δες κ τις παρενέργειες στο φύλλο οδηγιών μπορεί να είναι κοινή παρενέργεια ούτως ή άλλως. Είδες κ στα παιδικά εμβόλια είναι πολύ συχνή παρενέργεια να πρήζεται η περιοχή. Το αλουμινόνερο από το φαρμακείο βοηθάει πάρα πολύ στο πρήξιμο, έχω πάντα γιατί από μωρά τ παιδιά μου είχαν το ίδιο θέμα με τα εμβόλια. Δεν ξέρω αν επιτρέπεται στην εγκυμοσύνη μπορείς να ρωτήσεις τον γιατρό σου ή στο φαρμακείο  τι μπορείς να βάλεις τοπικά να σε βοηθήσει😊

Δημοσίευση

Καλησπέρα κορίτσια. 
@Xrisa95 χαίρομαι πολύ για τα ευχάριστα νέα σας. Μια φίλη μου αντιμετώπισε το ίδιο θέμα και δόξα τον Θεό συνέβη ακριβώς το ίδιο στο μωράκι της. Άρχισε να κλείνει η τρυπίτσα και την βεβαίωσαν πως μέχρι την γεννά θα έχει κλείσει εντελώς. 

@Antonia2 τέλεια πάνε τα κορίτσια σου και η κοιλίτσα σούπερ. Φτου φτου❤️

@Mickie θα το κάνω και εγώ από εβδομάδα.

Στα δικά μας νέα, σήμερα είχαμε γιατρό. Η μπουμπούκα μας είναι πολύ καλά και ευτυχώς δεν εχει γυρίσει. Μας είπε πως σε ανάπτυξη γενικά είναι πολύ καλά και από κιλάκια 2.498. Την Τρίτη μπαίνουνε στον 9ο και μου είπε πως από δω και πέρα θα μας βλέπει κάθε εβδομάδα και αναλόγως θα πράξουμε μιας και εμείς θα πρέπει να πάμε Αθήνα λίγες μέρες πριν. Γενικά μου συζήτησε και το ενδεχόμενο ενός προγραμματισμένου τοκετού λόγω την απόστασης αλλά δεν ήθελα να το συζητήσουμε περαιτέρω σήμερα. Είπαμε να το αφήσουμε για την επόμενη Παρασκευή που θα μας ξανά δει. Και όπως είπα και πιο πάνω, μου έγραψε το εμβόλιο του κοκκύτη. Αυτά!!!! 

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Xrisa95 είπε:

Κ εγώ απο την Αττική ξεκίνησα το 2019 που γέννησα την κόρη μου κ τώρα σχεδόν 6 χρόνια μετά έχω ήδη 2 χρόνια που τρέχω την τοπική ομάδα της καταγωγής μου ως διαχειρίστρια. Κάνω μεταφράσεις για την σελίδα του δικτύου κ γενικα είμαι χωμένη μέσα εκεί. 😂😍

χωρίς το δίκτυο εγώ δν θα κατάφερνα να θηλάσω η ιστορία μου είναι τεράστια 🤣  τώρα θηλάζω την 5μιση ετών κόρη μου, τον 2μιση ετών γιο μου κ σε λίγο κ το νεογέννητο. Θα μπορούσα άνετα να θηλάσω κι άλλα παιδιά. Μου αρέσει 🥰 αλλά όταν ξεκίνησα το μόνο που ήξερα ήταν ότι ήθελα να θηλάσω το πόσο δεν το είχα σκεφτεί ποτέ ούτε το είχα προγραμματίσει απλά ακολουθώ τα παιδιά μου! 

Είμαι σίγουρη θα τα καταφέρεις γιατί ξέρεις που να ψάξεις ❤️❤️❤️ όσο θελήσετε οι 3 σας θα κρατήσει αυτό το ταξίδι ❤️ ό,τι χρειαστείς Κ εσύ κ όλα τα κορίτσια είμαι εδώ ❤️

Σε ευχαριστω τοσο πολυ!!! 🫶

Νομιζω οτι στην προσπαθεια του θηλασμου ναι μεν θελει αρκετη θεληση και υπομονη/επιμονη αλλα θελει κ πολυ στηριξη απ ανθρωπους που ξερουν!!! 

Να ξερεις κι εσυ με ειχες βοηθησει πολυ με τα ποστ σου για το θηλασμο αρκετους μηνες νωριτερα!!🤗😍

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η ΛΕΥΚΗ είπε:

Καλησπέρα κορίτσια. 
@Xrisa95 χαίρομαι πολύ για τα ευχάριστα νέα σας. Μια φίλη μου αντιμετώπισε το ίδιο θέμα και δόξα τον Θεό συνέβη ακριβώς το ίδιο στο μωράκι της. Άρχισε να κλείνει η τρυπίτσα και την βεβαίωσαν πως μέχρι την γεννά θα έχει κλείσει εντελώς. 

@Antonia2 τέλεια πάνε τα κορίτσια σου και η κοιλίτσα σούπερ. Φτου φτου❤️

@Mickie θα το κάνω και εγώ από εβδομάδα.

Στα δικά μας νέα, σήμερα είχαμε γιατρό. Η μπουμπούκα μας είναι πολύ καλά και ευτυχώς δεν εχει γυρίσει. Μας είπε πως σε ανάπτυξη γενικά είναι πολύ καλά και από κιλάκια 2.498. Την Τρίτη μπαίνουνε στον 9ο και μου είπε πως από δω και πέρα θα μας βλέπει κάθε εβδομάδα και αναλόγως θα πράξουμε μιας και εμείς θα πρέπει να πάμε Αθήνα λίγες μέρες πριν. Γενικά μου συζήτησε και το ενδεχόμενο ενός προγραμματισμένου τοκετού λόγω την απόστασης αλλά δεν ήθελα να το συζητήσουμε περαιτέρω σήμερα. Είπαμε να το αφήσουμε για την επόμενη Παρασκευή που θα μας ξανά δει. Και όπως είπα και πιο πάνω, μου έγραψε το εμβόλιο του κοκκύτη. Αυτά!!!! 

Λευκη μου η μικρη σας παει τελεια!!! 🌷🌷💖💖💖🧿🙏🤩 2,5 κιλα ειναι πολυ καλα!! Με το καλο ν μπεις στο μηνα σου και να ερθει η μπουμπουκα γερη στην αγκαλια σας!!!🎈🎉🤱

Πω πω το πιστευεις;;; ποτε τα λεγαμε με dm κ προσπαθουσαμε μηνα μηνα κ τωρα μετραμε εβδομαδες κ μερες γ ν παρουμε τα θαυματακια μας στην αγκαλια μας!!!!☺️🥰💝

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...