Μετάβαση σε περιεχόμενο

Μωράκια Χριστουγέννων 24 & Πρωτοχρονιάς 25

Recommended Posts

στις πριν 10 ώρες, ο/η MarMar90 είπε:

Αααα άρα και υπάρχει και γίνεται... Μάλιστα 🤔

Αν θυμαμαι καλά, εσύ δε μας είχες πει ότι είχες βάλει αρκετά στην πρώτη εγκυμοσύνη; Τα είχες χάσει ε΄ύκολα μετα;

Σε αυτή τίποτα!!Τέλεια είσαι!!! 

Δυστυχώς γίνεται!! Για αυτό χρειάζεται πολλή ενημέρωση και ερωτήσεις... να μην ντρεπομαστε. Εγώ τα έμαθα τώρα στη 2η γέννα 🤣

Σε αντίστοιχο μήνα,  στο πρώτο κοριτσάκι μου ήμουν +26 🤪🤪

Στο 9μηνο πάνω θυμάμαι τα είχα χάσει σχεδόν όλα,  και στο χρόνο είχα λιγότερα κιλά από όταν ξεκίνησα με την εγκυμοσύνη.. 

Ήμουν με αποκλειστικό θηλασμό όμως και με τη μικρή να έχει δυσανεξία σε αγελαδινό γάλα,  οπότε τα είχα κόψει όλα για ένα χρόνο..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 1.4k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

στις πριν 2 ώρες, ο/η Kallia.Geo είπε:

Δυστυχώς γίνεται!! Για αυτό χρειάζεται πολλή ενημέρωση και ερωτήσεις... να μην ντρεπομαστε. Εγώ τα έμαθα τώρα στη 2η γέννα 🤣

Σε αντίστοιχο μήνα,  στο πρώτο κοριτσάκι μου ήμουν +26 🤪🤪

Στο 9μηνο πάνω θυμάμαι τα είχα χάσει σχεδόν όλα,  και στο χρόνο είχα λιγότερα κιλά από όταν ξεκίνησα με την εγκυμοσύνη.. 

Ήμουν με αποκλειστικό θηλασμό όμως και με τη μικρή να έχει δυσανεξία σε αγελαδινό γάλα,  οπότε τα είχα κόψει όλα για ένα χρόνο..

Α για αυτό τα έχασες γρήγορα! Πρέπει να ήταν πολύ δύσκολο... ελπίζω η 2η μπουμπού να μην έχει κανένα θέμα και να είσαι κι εσύ πιο χαλαρή και ήρεμη 💗

@Θέτις Κ. @MarMar90 Εγώ κορίτσια πήγα στο Avenue το Σάββατο, τώρα είδα τα μηνύματα σας!

Δεν τα παρακολουθήσαμε όλα βέβαια γιατί διαρκούσε αρκετές ώρες. Παρακολουθήσαμε τα workshops του θηλασμού, των κολικών και του μασάζ. 
Ενδιαφέρον είχε, γενικά μου αρέσει η προσέγγιση που έχουν οι μαίες σε αυτό το κέντρο γιατί είναι σύγχρονη αλλά και όχι δογματική. 
Επίσης ήθελα να τα ακούσει και ο σύζηγος μαζί μου για να ξέρει κι εκείνος τι μας περιμένει κι όχι μόνο εγώ.  Του άρεσε κι εκείνου αν και αγχωθήκαμε κι ένα τσικ για το τι μας περιμένει στην αρχή 😂

Σε ό,τι αφορά τα online σεμινάρια, έχουμε παρακολουθήσει τα δωρεάν που είναι η βρεφική περιποιήση και η λοχεία και έκλεισα χθες και το σεμινάριο του ανώδυνου τοκετού που το είχε 50% έκπτωση, δηλαδή 15 ευρώ από 30. 
Εγώ θα έλεγα πως γενικά αξίζουν, δεν είναι το ίδιο βέβαια με το να σου τα δείξει μια μαία από κοντά. Επίσης παίζει αρκετή διαφήμιση προϊόντων.
Παρ'όλα αυτά παίρνεις αρκετά πράγματα. Θα σας ενημερώσω και για το σεμινάριο για τον ανώδυνο τοκετό πώς είναι αφού το κάνω.

στις On 7/11/2024 at 2:43 ΜΜ, ο/η _piripiri_ είπε:

@MarMar90 @Maya_ τι καλά βρε κορίτσια!! Μεγαλώνουν τα μωράκια σας πολύ καλά!! 🥰

Έλα μωρέ... 2 ή 4 ή 5 σιγά... Κάποια μπορεί να είναι κατακράτηση υγρών, κάποια θα φύγουν, και στην τελική και περιττά να είναι, οοοταν με το καλό γεννήσεις κι επανέλθεις κάπως στην προηγούμενη καθημερινότητα σου, κάνεις μια διατροφή και φεύγουν. Εφόσον δεν έχεις κάποιο άλλο θέμα με διαβήτη ή δεν ξέρω κι εγώ τι, η αποψαρα μου είναι να μην αγχώνεσαι με τα κιλά, αρκετά είναι όλα τα υπόλοιπα... ☺️ 

Θα συμφωνήσω μαζί σου, εφόσον δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο θέμα με το βάρος, απλά κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε χωρίς άγχος! 

στις πριν 23 λεπτά, ο/η Maya_ είπε:

@Θέτις Κ. @MarMar90 Εγώ κορίτσια πήγα στο Avenue το Σάββατο, τώρα είδα τα μηνύματα σας!

Δεν τα παρακολουθήσαμε όλα βέβαια γιατί διαρκούσε αρκετές ώρες. Παρακολουθήσαμε τα workshops του θηλασμού, των κολικών και του μασάζ. 
Ενδιαφέρον είχε, γενικά μου αρέσει η προσέγγιση που έχουν οι μαίες σε αυτό το κέντρο γιατί είναι σύγχρονη αλλά και όχι δογματική. 
Επίσης ήθελα να τα ακούσει και ο σύζηγος μαζί μου για να ξέρει κι εκείνος τι μας περιμένει κι όχι μόνο εγώ.  Του άρεσε κι εκείνου αν και αγχωθήκαμε κι ένα τσικ για το τι μας περιμένει στην αρχή 😂

Σε ό,τι αφορά τα online σεμινάρια, έχουμε παρακολουθήσει τα δωρεάν που είναι η βρεφική περιποιήση και η λοχεία και έκλεισα χθες και το σεμινάριο του ανώδυνου τοκετού που το είχε 50% έκπτωση, δηλαδή 15 ευρώ από 30. 
Εγώ θα έλεγα πως γενικά αξίζουν, δεν είναι το ίδιο βέβαια με το να σου τα δείξει μια μαία από κοντά. Επίσης παίζει αρκετή διαφήμιση προϊόντων.
Παρ'όλα αυτά παίρνεις αρκετά πράγματα. Θα σας ενημερώσω και για το σεμινάριο για τον ανώδυνο τοκετό πώς είναι αφού το κάνω.

Τι καλά που πήγατε! Εμείς δεν τα καταφέραμε... 

Να μας πεις για το σεμινάριο οταν το κάνεις!! Και το άλλο το διπλό που έχει για τον τοκετό φαίνεται καλό!

Επίσης, μια φίλη μου είπε χθες για μια κοπέλα που κάνει σεμινάρια (Βρεφικού ύπνου, Θηλασμού, Ανώδ Τοκετού και  Στερεών τροφών) που είναι πολύ καλ΄ή. Όποια έχει instagram και θέλει να την τσεκάρει λέγεται foititriamaieutikis

στις On 8/11/2024 at 6:04 ΜΜ, ο/η Θέτις Κ. είπε:

image.thumb.png.55296d61c99f3fbca6211c0014d194db.png
Ανανεώνω και πινακάκι βεβαιώς βεβαίως! @Kiddo περιμένω να διαβάσω απο βδομάδα τα νέα σου από ντόπλερ 🙏❤️

Επίσης, πήρε το μάτι μου ότι ανέφερες για πλάνο τοκετού, αν υπάρχει κάποιο template και θα μπορούσες να μας στείλεις έτσι για να δω κι εγώ να συγκρίνω με τα εδώ, θα το εκτιμούσα πολύ! 

Εμένα μου έστειλε η μαία ένα, είναι στα πορτογαλικά βέβαια, αλλά έκανα κάποιες προσθήκες που θεώρησα ότι παραλήφθηκαν, όπως οι εξέταση διαστολής με το χέρι! Κι επειδή είδα ότι κι άλλα κορίτσια το ρω΄τησατε, εδώ τλχ η μαία μου είπε ότι ό,τι παρέμβαση γίνεται πρέπει να ζητείται η συγκατάθεσή μου, κι αν δε βρίσκομαι εγώ η ίδια σε θέση, τότε του συντρόφου μου. Μόνο σε περίπτωση σοβαρής ιατρικής ανάγκης παίρνουν πρωτοβουλίες αυτοί αλλά και πάλι ο γυναικολόγος μου είπε ότι υπάρχει ένα πρωτόκολλο που ακολουθείται απ το μαιευτ΄ηριο, δε μπορεί ο καθένας να παίρνει αυθαίρετες δικές του αποφάσεις.

Για την εξέταση διαστολής με 🖐️:
- Η 1η γίνεται με το που εισέλθει η έγκυος στο μαιευτήριο για να γίνει εκτίμηση του αν βρίσκεται σε ενεργό τοκετό και με πόσο διαστολή ξεκινά η διαδικασία κατά την εισαγωγή της.
- Από εκεί και πέρα, μια νορμάλ συχνότητα αυτής της εξέτασης είναι κάθε 3-4 ώρες. 

Αυτά τώρα ισχύουν εδώ, ρωτήστε κι εσείς το γυναικολόγο/μαία σας και κάντε σαφές με το τι νιώθετε άνετα και τι όχι. Εγώ στο τελευταίο ραντεβού συζήτησα ενδελεχώς με το γυναικολόγο για τον τοκετό κι ο άνθρωπος ρε πιαιδά μ εκανε να αισθανθώ πάρα πολύ ασφαλής και σίγουρη! Μου είπε τι επιλογές έχω για την ανακούφιση του πόνου μέχρι και μου επισήμανε πάρα πολλές φορές ότι έχει πολύ υπομονή και ότι θα κάνει ό,τι μπορεί να εχω εναν ηρεμο τοκετό εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν. Επίσης τον ρώτησα κι αν εχει προγραμματισμένες διακοπές μιας και μπαίνουμε στο μήνα σε γιορτινή περιόδο και μου είπε ότι έχει άδεια μόνο την πρώτη εβδομάδα του Δεκέμβρη, απ εκεί και πέρα μου είπε θα είμαστε μαζί σίγουρα 🙏

Καλημέρα κορίτσια μου!!

@Θέτις Κ.μου σου ανεβάζω screenshots από το πλάνο τοκετού!

IMG_20241110_210705.jpg

IMG_20241110_210750.jpg

IMG_20241110_210827.jpg

IMG_20241110_210914.jpg

IMG_20241110_210944.jpg

IMG_20241110_210959.jpg

IMG_20241110_211029.jpg

στις On 9/11/2024 at 2:15 ΜΜ, ο/η Θέτις Κ. είπε:

Ωχ ρε αγάπη περαστικά! Τι σε βρήκε και σένα! 😭 Εγώ ευτυχώς δεν έκανα καμία αντίδραση ούτε στης γρίπης ούτε στου κοκκύτη. Πέρασε και δεν ακούμπησε! 

Όσο για τη μικρή που λες ότι τη νιώθεις πιο υποτονική, να σου πω κι εγώ ότι έχω παρατηρήσει και τον δικό μου πιο "ήρεμο" τελευταία... Η μαία χθες μου είπε ότι είναι λογικό σ αυτή τη φάση γιατί αρχίζουν και περιορίζονται εκεί μέσα μιας και μεγαλώνουν ραγδαία σε μέγεθος. Οπότε μου είπε ότι από εδώ και πλέον μπορεί οι κινήσεις να μην είναι τόσο σα κλωτσιές που ήταν μεταξύ 21ης-30ης εβδ, αλλά περισσότερο να νιώθω τεντώματα, να στριφογυρίζει και τους λοξυγγες καθώς οι πνεύμονες του αρχίζουν να ωριμάζουν. Οπότε κάπως ηρέμησα κι εγώ, οι κλωτσιές έχουν μειωθεί αρκετά μπορώ να πω, αλλά η μαία κι ο γιατρός μου είπαν εφόσον κινείται 10 φορές μες τη μέρα να μην ανησυχώ. 

Όλα καλά θα πάνε ♥️♥️ 

Σ' ευχαριστώ πολύ βρε κοριτσάκι μου!! Με καθησυχασες με το μωρό.. 

Κάτσε δηλαδή κάτι τουκου τουκου που νοιώθω σα χτύπος καρδιάς, λες να είναι λοξυγκες;;; Και εμείς με τον άντρα μου λέγαμε μήπως νοιωθω το πλακούντα..🤦😅😅

στις On 9/11/2024 at 5:57 ΜΜ, ο/η MarMar90 είπε:

Κορίτσι μου σιδερένια!!! Πέρασε το δύσκολο... Θα δείτε τη νινού σας την Τρίτη και θα αποζημιωθείς για όλα!

Για το πόσο νιώθεις τη μικρή, όπως σου είπε και η @Θέτις Κ., αλλά ξέρεις κι εσύ, να μην ανησυχείς! Και μένα ο γυναικολόγος για τις 10 κιν΄ήσεις τη μέρα μου είπε...που είμαι σίγουρη οτι η μικρή σου τις κάνει και με το παραπάνω!!

Εντωμεταξύ, εγώ ώρες ώρες νιώθω χαμηλά κάτι κινήσεις πολύ περιέργες... λες και παίζει με τα δάχτυλα της... είναι κάπως κρίπι... λες κι έχω ένα καλικαντζαράκι μέσα μου.

Λόγω ημερών το  φαντάζομαι κάπως έτσι... 😂

image.thumb.png.2e2ff9264d9d9ad42c8a97c13c46443f.png

Σ' ευχαριστώ κοριτσάκι μου!

Όχι κορίτσια μου.. εμένα δεν μου έχει πει τίποτα για 10 κινήσεις.. απλά να τη νοιώθω κάθε πρωί/βράδυ μου είπε.. βέβαια ευτυχώς τις 10 κινήσεις τις έχουμε στο λεπτό..!! ☺️ Απλά δεν είναι αυτό που χοροπηδούσε η κοιλιά.. και κάπως ανησύχησα..

@MarMar90πολύ γλαφυρό το καλικατζαρακι σου!! 😂😂

στις On 9/11/2024 at 6:03 ΜΜ, ο/η MarMar90 είπε:

@Θέτις Κ. @Kiddo Κορίτσια τα εμβόλια σε ποια εβδομάδα σας είπαν να τα κάνετε;; Ούτε για αυτό μου έχει αναφέρει κάτι..

Έχω βέβαια φτάσει στα όρια μου με τις βελόνες ανά 20ήμερο με τόσες αιματολογικές, αλλά πρέπει!Μου βρήκε μάλιστα και τσιμπημένη μια τιμή στα ηπατικά ένζυμα (τρανσαμινάση ast/sgot) και πρέπει να την επαναλάβω την εξέταση σε λίγες μέρες...

Οχι άλλη ένεσηηηηηηηηηη.........

Εμένα τουλάχιστον ήθελε να τα κάνω αργά.. μου το δικαιολόγησε ως εξής, ότι θέλει το μωράκι όταν γεννηθεί να έχει κρατήσει αντισώματα από μένα μέχρι να ξεκινήσει το δικό του εμβολιασμό.. επίσης δεν ήθελε να κάνω ταυτόχρονα του κοκκυτη με της γρίπης.. θεώρησε πιο σημαντικό του κοκκυτη να γίνει λίγο πριν τη γέννα και τουλάχιστον 1 μήνα διαφορά από της γρίπης.. οπότε τα βάλαμε 32η της γρίπης και 36-38η θέλει να κάνω του κοκκυτη..

στις On 10/11/2024 at 7:55 ΜΜ, ο/η Kallia.Geo είπε:

Αναφέρεσαι στο λεγόμενο "ελικοπτερακι" ! Το κανει ο γιατρός στο ιδιωτικό ραντεβού με σκοπό να ερεθισει με κάποιο τρόπο τον τράχηλο και να φύγει το πώμα... είναι παρεμβατικό και δεν συνιστάται,  αλλά κάποιοι γιατροί το κάνουν. 

Όσο για την εξέταση του τραχηλου , θεωρώ ότι πρέπει να γίνεται στον ενεργό τοκετό,  ώστε να γνωρίζουν σε ποιο στάδιο βρισκόμαστε και φυσικά όχι κάθε τρεις κ λίγο... !!  ( το έζησα τραυματικα στο πρώτο!)

Πολύ σωστά! Και συμφωνώ απόλυτα! Λυπάμαι για την εμπειρία σου...😓 Ελπίζω η ιδιωτική μαία να μας "σώσει" από τέτοιου είδους εμπειρίες και να έχουμε μια γλυκιά και όμορφη ανάμνηση αυτού του τοκετού..! 

στις On 11/11/2024 at 8:19 ΠΜ, ο/η Kallia.Geo είπε:

@Kiddoμου είσαι καλύτερα με τη φλεγμονή ? 

Σ' ευχαριστώ για τη σκέψη κοριτσάκι μου!❤️❤️❤️

Ναι ευτυχώς πολύ καλύτερα! Με ενοχλεί ακόμα αλλά καμία σχέση με το πόνο που είχα..

@lilly1984 μου πως είστε εσείς;

@_piripiri_ μου εσύ; Πως είσαι; Ήθελα να σε ρωτήσω κιόλας.. τα λεφτά από το επίδομα τοκετού στα έβαλαν; Αν ναι περίπου μετά από πόσο διάστημα αφού έκανες την αίτηση; Και να σε ρωτήσω ακόμα.. μου βγήκαν περισσότερα λεφτά σε σύγκριση με μιας φίλης μου που έκανε πέρσι.. πως υπολογίζονται αυτά ξέρεις; Βάση κατώτατου ή πραγματικού μισθού; Και εσένα σου βγήκαν περισσότερα σε σχέση με την αίτηση στο πρώτο παιδάκι σου; Όχι ότι παραπονιεμαι..!! Αλλά μη και έχουν κάνει λάθος και μου τα ζητάνε πίσω μετά..🤣🤣

Και επειδή λέγατε για τα κιλά.. πήγα τώρα μια ζυγιστηκα καθώς θα με μετρήσουν αργότερα το απόγευμα, να είμαι προετοιμασμένη ψυχολογικά... Καταλαβαίνετε ...!!! στα +8 αισίως!! Πιστεύω είμαι πολύ καλά!! Ειδικά μετά από τα βουτηγμένα στην άχνη ζάχαρη κομματάκια panettone στις 10 το βράδυ ή τις πίτσες....🙊🤣🤣🤣

στις πριν 4 ώρες, ο/η Kiddo είπε:

Και επειδή λέγατε για τα κιλά.. πήγα τώρα μια ζυγιστηκα καθώς θα με μετρήσουν αργότερα το απόγευμα, να είμαι προετοιμασμένη ψυχολογικά... Καταλαβαίνετε ...!!! στα +8 αισίως!! Πιστεύω είμαι πολύ καλά!! Ειδικά μετά από τα βουτηγμένα στην άχνη ζάχαρη κομματάκια panettone στις 10 το βράδυ ή τις πίτσες....🙊🤣🤣🤣

Μόνο;;; Τίποτα δεν έχεις βάλει και σου αξίζουν πολλά μπράβο!!!

Σήμερα δεν έχεις γιατρό;; Εύχομαι μόνο καλά νέα! 😍

Καλησπέρα κορίτσια!! 

@Kiddoμόνο 8 ??? Είσαι ηρωίδα! Μπράβο σου ! 

Επίσης για ποια χρήματα λες ? Άδεια μητροτητας? 

στις πριν 1 ώρα, ο/η MarMar90 είπε:

Μόνο;;; Τίποτα δεν έχεις βάλει και σου αξίζουν πολλά μπράβο!!!

Σήμερα δεν έχεις γιατρό;; Εύχομαι μόνο καλά νέα! 😍

στις πριν 1 ώρα, ο/η Kallia.Geo είπε:

Καλησπέρα κορίτσια!! 

@Kiddoμόνο 8 ??? Είσαι ηρωίδα! Μπράβο σου ! 

Επίσης για ποια χρήματα λες ? Άδεια μητροτητας? 

Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια μου!! ❤️❤️❤️❤️❤️ Εντάξει δεν είχα και πολύ περιθώριο.. είχα βάλει είδη αρκετά κιλά τους μήνες προ εγκυμοσύνης με τις διεγέρσεις...

Ναι στο γιατρό είμαι τώρα.. σαλονακι και αναμένω!! 🤞🤞🤞🤞 Θα σας στείλω όταν τελειώσουμε!

Επίδομα τοκετού λέω από τον εφκα.. επίδομα μητρότητας το λέει αλλά έχει 2 σκέλη το επίδομα τοκετού 56 μέρες πριν τη γέννα και το επίδομα λοχείας 67 μέρες μετά αν τα λέω σωστά..;!

@Kiddoπως πήγε??? 

Εμένα δεν μου έχουν μπει χρήματα ακόμα... κ στην πρώτη εγκυμοσύνη,  μπήκαν μια μέρα πριν την ΠΗΤ

στις πριν 20 ώρες, ο/η Kiddo είπε:

@lilly1984 μου πως είστε εσείς;

@_piripiri_ μου εσύ; Πως είσαι; Ήθελα να σε ρωτήσω κιόλας.. τα λεφτά από το επίδομα τοκετού στα έβαλαν; Αν ναι περίπου μετά από πόσο διάστημα αφού έκανες την αίτηση; Και να σε ρωτήσω ακόμα.. μου βγήκαν περισσότερα λεφτά σε σύγκριση με μιας φίλης μου που έκανε πέρσι.. πως υπολογίζονται αυτά ξέρεις; Βάση κατώτατου ή πραγματικού μισθού; Και εσένα σου βγήκαν περισσότερα σε σχέση με την αίτηση στο πρώτο παιδάκι σου; Όχι ότι παραπονιεμαι..!! Αλλά μη και έχουν κάνει λάθος και μου τα ζητάνε πίσω μετά..🤣🤣

Καλημέρα κορίτσι μου!!

Ναι, με πλήρωσε ο εφκα και πολύ γρήγορα κιόλας. Έκανα την αίτηση 10/10 και τα λεφτά μπήκαν 18/10 στην τράπεζα. Συνήθως μπαίνουν στο τέλος του μήνα, στον οποίο θα έχει επεξεργαστεί η αίτηση και θα έχει πάει σε κατάσταση "προς πίστωση". 

Όντως στον ΕΦΚΑ λέγεται επίδομα μητρότητας και χωρίζεται σε δύο σκέλη, το επίδομα κυοφορίας και το επίδομα λοχείας. Αν έχεις κάνει αίτηση για το επίδομα κυοφορίας τότε πληρώνεσαι για τους 2 αυτούς μήνες το 75% του μισθού σου. Δηλαδή αν παίρνεις 1000€ θα δεις να μπαίνουν 750€ * 2. Τα υπόλοιπα 25% θα τα πάρεις από τις "συμπληρωματικές παροχές μητρότητας" του ΟΑΕΔ μετά τη γέννα (προσπάθησα να το κάνω τώρα, αλλά θέλει το ΑΜΚΑ του νέου μέλους, οπότε υποθέτω ότι πρέπει να έχει γεννηθεί το παιδί πρώτα 😋).

Επίσης, εγώ πληρώθηκα και από τον εργοδότη για τον μήνα Οκτώβριο κανονικά. Πήρα ολόκληρο μισθό. Στην πρώτη εγκυμοσύνη που δεν ήμουν 1 χρόνο στην εταιρεία είχα πληρωθεί μισό μισθό. Επειδή κάπου πήρε το μάτι μου ότι δεν έχεις κλείσει χρόνο, λογικά θα δεις το ίδιο. 

Τώρα για το δώρο του Χριστουγέννων, δεν ξέρω τι παίζει... 🤔 Άμα ξέρει κάποια κοπέλα, ας μας κατατοπίσει... 

στις πριν 10 ώρες, ο/η Kallia.Geo είπε:

@Kiddoπως πήγε??? 

Εμένα δεν μου έχουν μπει χρήματα ακόμα... κ στην πρώτη εγκυμοσύνη,  μπήκαν μια μέρα πριν την ΠΗΤ

Έχω την εντύπωση ότι εξαρτάται από τον ΕΦΚΑ που ανήκεις κι επεξεργάζεται την αίτηση σου... Εμένα ο ΕΦΚΑ τα έκανε κατευθείαν (μάλλον κάποιος εκεί έχει όρεξη για δουλειά 😆), αλλά ο ΟΑΕΔ για τα συμπληρωματικά, μου είχε αργήσει ένα ολόκληρο χρόνο να επεξεργαστεί την αίτηση μου 😕

Ελπίζω να μη στα καθυστερήσουν πολύ ακόμα!!! 

στις πριν 55 λεπτά, ο/η _piripiri_ είπε:

Τώρα για το δώρο του Χριστουγέννων, δεν ξέρω τι παίζει... 🤔 Άμα ξέρει κάποια κοπέλα, ας μας κατατοπίσει... 

"Κανονικά δικαιούστε δώρο Χριστουγ΄εννων, απλά πληρώνει την αναλογία του ο ΟΑΕΔ. Το δώρο Χριστουγ΄εννων υπολογίζεται για το διάστημα Μάιος- Δεκέμβριος. Από αυτό το διάστημα, όσο βρίσκεστε σε άδεια κύησης/λοχείας το πληρώνει ο ΟΑΕΔ και το υπόλοιπο ο εργοδότης."

Τάδε έφη ο άντρας μου που ασχολείται με αυτά... Προσωπικά επειδή είμαι δημόσιο δεν έχω δει ποτέ μου δώρο Χριστουγέννων... κλαψ κλαψ

Καλημέρα κορίτσια μου..

Δε σας έστειλα χθες γιατί στεναχωρήθηκα με τα αποτελέσματα του Doppler... Δυστυχώς βρήκαμε αυξημένες αντιστάσεις στις μητριαιες αρτηρίες και μειώθηκε η εμβρυϊκή ανάπτυξη.. οι μητριαιες η αριστερή από 0.700 πήγε 0,820 και η δεξιά από 0,600 πήγε 0,960 και μέση τιμή από 0,650 σε 0,890... Η μικρούλα έπεσε και στις καμπύλες από την 78η εκατοστιαία θέση στις 3/10 τώρα βρίσκεται στην 43η θέση.. μειώθηκε και η περίμετρος κοιλιάς στις καμπύλες από 230 πήγε μόλις 279.. αν και εντός φυσιολογικών ορίων, αν κάνουμε σύγκριση με τις προηγούμενες εξετάσεις δεν έχουμε καλές ενδείξεις (πιθανότητες περιορισμού εμβρυϊκής ανάπτυξης 1:100 στην αυχενική).. κατά τα άλλα το βάρος της είναι 2030γρ και δυστυχώς με κάθετη ισχιακη προβολή.. πλακούντας grade 2, τράχηλος 35mm, αμνιακό υγρό φυσιολογικό... Πάντως θα βγει ψηλό κορίτσι..! 64,5mm μήκος μηριαίου.. ευτυχώς αυτό δεν το πήρε από μένα!! 😅 

Ο εμβρυομητρικος δεν μου έλεγε και πολλά.. όλα καλά είπε μόνο.. τα έστειλα χθες άρον άρον στο γιατρό και μιλήσαμε λίγο γρήγορα στο τηλέφωνο.. αυξάνω το salospir σε 160mg για την ώρα και θα με δει τη Παρασκευή από κοντά.. και επειδή είναι εντός φυσιολογικών (αν και οι μητριαιες οριακά) μου είπε να μην ανησυχώ.. θα κάνουμε πιο στενή παρακολούθηση και ίσως χρειαστεί να επαναλάβω το Doppler.. θα τα πούμε όμως αναλυτικά και από κοντά τη Παρασκευή.. όσο για την θέση του μωρού, αν δεν γυρίσει δυστυχώς πάμε για κ.τ.. Δεν ξέρω.. ίσως να στεναχωρήθηκα περισσότερο από όσο χρειάζεται.. δεν είναι τόσο δραματική η κατάσταση σε καμία των περιπτώσεων και ο γιατρός ήταν καθησυχαστικος και ίσως απλά θα κάνουμε πιο στενή παρακολούθηση... Αλλά στεναχωρήθηκα ρε γαμωτο πολύ.. ίσως φταίει και ο μουντός καιρός.. λίγο και οι ορμόνες... Για πείτε και εσείς βρε κορίτσια από την ως τώρα εμπειρία σας...

IMG_20241113_095933.jpg

στις πριν 12 ώρες, ο/η Kallia.Geo είπε:

@Kiddoπως πήγε??? 

Πότε έκανες την αίτηση; Έχει πάρει έγκριση; Δες μέσα στην αίτηση αν έχει βγει προς πίστωση.. αν όχι, δεν παίρνεις τηλέφωνο στο εφκα της περιοχής σου να δείς τι γίνεται;

Βρήκα αυτό το πινακακι στο gov για τις πληρωμές επιδομάτων εφκα:

IMG_20241113_101844.jpg

στις πριν 2 ώρες, ο/η _piripiri_ είπε:

Καλημέρα κορίτσι μου!!

Ναι, με πλήρωσε ο εφκα και πολύ γρήγορα κιόλας. Έκανα την αίτηση 10/10 και τα λεφτά μπήκαν 18/10 στην τράπεζα. Συνήθως μπαίνουν στο τέλος του μήνα, στον οποίο θα έχει επεξεργαστεί η αίτηση και θα έχει πάει σε κατάσταση "προς πίστωση". 

Όντως στον ΕΦΚΑ λέγεται επίδομα μητρότητας και χωρίζεται σε δύο σκέλη, το επίδομα κυοφορίας και το επίδομα λοχείας. Αν έχεις κάνει αίτηση για το επίδομα κυοφορίας τότε πληρώνεσαι για τους 2 αυτούς μήνες το 75% του μισθού σου. Δηλαδή αν παίρνεις 1000€ θα δεις να μπαίνουν 750€ * 2. Τα υπόλοιπα 25% θα τα πάρεις από τις "συμπληρωματικές παροχές μητρότητας" του ΟΑΕΔ μετά τη γέννα (προσπάθησα να το κάνω τώρα, αλλά θέλει το ΑΜΚΑ του νέου μέλους, οπότε υποθέτω ότι πρέπει να έχει γεννηθεί το παιδί πρώτα 😋).

Επίσης, εγώ πληρώθηκα και από τον εργοδότη για τον μήνα Οκτώβριο κανονικά. Πήρα ολόκληρο μισθό. Στην πρώτη εγκυμοσύνη που δεν ήμουν 1 χρόνο στην εταιρεία είχα πληρωθεί μισό μισθό. Επειδή κάπου πήρε το μάτι μου ότι δεν έχεις κλείσει χρόνο, λογικά θα δεις το ίδιο. 

Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για την αναλυτική εξήγηση!!! ❤️❤️❤️❤️

Έκανα την αίτηση 7/11 και εγκρίθηκε την ίδια μέρα βγήκε προς πίστωση.. από το πίνακα πληρωμών αναμένω λογικά 21/11.. εσένα τουλάχιστον φαίνεται να ακολουθήθηκαν αυτοί οι χρόνοι οπότε ίσως σταθούμε και εμείς τυχεροί! Αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω πως προκύπτουν αυτά τα λεφτά.. οπότε σε 1000€ μισθό εννοώντας σε καθαρό μισθό ή μεικτά; Οπότε περιμένω λεφτά και από τον εργοδότη;!! Όχι δεν έχω κλείσει χρόνο.. 

Οπότε να έχω στο νου μου μόλις γεννηθεί το παιδί να κάνω αίτηση και στις συμπληρωματικές παροχές του ΟΑΕΔ.. αυτό όμως μήπως πρέπει να περιμένουμε να βγει και το επίδομα λοχείας για να βγει η αναλογία του ΟΑΕΔ συνολικά ή δεν παίζει ρόλο;

"Κανονικά δικαιούστε δώρο Χριστουγ΄εννων, απλά πληρώνει την αναλογία του ο ΟΑΕΔ. Το δώρο Χριστουγ΄εννων υπολογίζεται για το διάστημα Μάιος- Δεκέμβριος. Από αυτό το διάστημα, όσο βρίσκεστε σε άδεια κύησης/λοχείας το πληρώνει ο ΟΑΕΔ και το υπόλοιπο ο εργοδότης."

Τάδε έφη ο άντρας μου που ασχολείται με αυτά... Προσωπικά επειδή είμαι δημόσιο δεν έχω δει ποτέ μου δώρο Χριστουγέννων... κλαψ κλαψ

Ααα!! Πολύ χρήσιμος ο άντρας σου!! Να τον κρατήσεις!!! 🤪😂😂

Για την αναλογία του δώρου Χριστουγέννων από τον ΟΑΕΔ ξέρει αν χρειάζεται να κάνουμε κάπου κάποια αίτηση; Και πληρώνει ο ΟΑΕΔ αναλογία τις % από το δώρο αυτού του διαστήματος ή όλο το ποσό που αντιστοιχεί για το χρονικό διάστημα αδείας;

Καλά μη φανταστείς... Και ο άντρας μου που είναι στον ιδιωτικό τομέα δε παίρνει δώρο Χριστουγέννων.. εκτός αν θεωρήσουμε δώρο το έναντι μισθού που τους βάζει βαφτίζοντας το στην κατάθεση "δώρο Χριστουγέννων"... Και δυστυχώς είναι πάρα πολλοί αυτοί οι εργοδότες που με διάφορες πατέντες δεν δίνουν δώρα..

στις πριν 2 ώρες, ο/η _piripiri_ είπε:

Έχω την εντύπωση ότι εξαρτάται από τον ΕΦΚΑ που ανήκεις κι επεξεργάζεται την αίτηση σου... Εμένα ο ΕΦΚΑ τα έκανε κατευθείαν (μάλλον κάποιος εκεί έχει όρεξη για δουλειά 😆), αλλά ο ΟΑΕΔ για τα συμπληρωματικά, μου είχε αργήσει ένα ολόκληρο χρόνο να επεξεργαστεί την αίτηση μου 😕

Ελπίζω να μη στα καθυστερήσουν πολύ ακόμα!!! 

Καλά και εμένα τα ξύνουν εδώ.. και εφκα και ΟΑΕΔ... Πέρσι για μια αίτηση που έκανα στον εφκα Ιούλιο, πληρωθηκα Ιανουάριο!! Ο δε ΟΑΕΔ για αίτηση που έκανα Νοέμβριο πληρωθηκα Φεβρουάριο!! Και αυτά από δικές μου πιέσεις να βγάλω μια άκρη γιατί καθηστερουσαν τόσο.. απλά τα είχαν φορτώσει στο κόκορα και δουλευομασταν μεταξύ μας...! Δεν ξέρω πως τους έκατσε τώρα και βγήκε έγκριση την ίδια μέρα..!! Να δω και η πληρωμή όμως πότε θα γίνει...

@Kallia.Geo μου ψάξε να δείς τι γίνεται με τη δική σου αίτηση... Από τη δική μου εμπειρία μόνο έτσι θα τα πληρωθείς πιο άμεσα...

στις πριν 1 ώρα, ο/η Kiddo είπε:

Καλημέρα κορίτσια μου..

Δε σας έστειλα χθες γιατί στεναχωρήθηκα με τα αποτελέσματα του Doppler... Δυστυχώς βρήκαμε αυξημένες αντιστάσεις στις μητριαιες αρτηρίες και μειώθηκε η εμβρυϊκή ανάπτυξη.. οι μητριαιες η αριστερή από 0.700 πήγε 0,820 και η δεξιά από 0,600 πήγε 0,960 και μέση τιμή από 0,650 σε 0,890... Η μικρούλα έπεσε και στις καμπύλες από την 78η εκατοστιαία θέση στις 3/10 τώρα βρίσκεται στην 43η θέση.. μειώθηκε και η περίμετρος κοιλιάς στις καμπύλες από 230 πήγε μόλις 279.. αν και εντός φυσιολογικών ορίων, αν κάνουμε σύγκριση με τις προηγούμενες εξετάσεις δεν έχουμε καλές ενδείξεις (πιθανότητες περιορισμού εμβρυϊκής ανάπτυξης 1:100 στην αυχενική).. κατά τα άλλα το βάρος της είναι 2030γρ και δυστυχώς με κάθετη ισχιακη προβολή.. πλακούντας grade 2, τράχηλος 35mm, αμνιακό υγρό φυσιολογικό... Πάντως θα βγει ψηλό κορίτσι..! 64,5mm μήκος μηριαίου.. ευτυχώς αυτό δεν το πήρε από μένα!! 😅 

Ο εμβρυομητρικος δεν μου έλεγε και πολλά.. όλα καλά είπε μόνο.. τα έστειλα χθες άρον άρον στο γιατρό και μιλήσαμε λίγο γρήγορα στο τηλέφωνο.. αυξάνω το salospir σε 160mg για την ώρα και θα με δει τη Παρασκευή από κοντά.. και επειδή είναι εντός φυσιολογικών (αν και οι μητριαιες οριακά) μου είπε να μην ανησυχώ.. θα κάνουμε πιο στενή παρακολούθηση και ίσως χρειαστεί να επαναλάβω το Doppler.. θα τα πούμε όμως αναλυτικά και από κοντά τη Παρασκευή.. όσο για την θέση του μωρού, αν δεν γυρίσει δυστυχώς πάμε για κ.τ.. Δεν ξέρω.. ίσως να στεναχωρήθηκα περισσότερο από όσο χρειάζεται.. δεν είναι τόσο δραματική η κατάσταση σε καμία των περιπτώσεων και ο γιατρός ήταν καθησυχαστικος και ίσως απλά θα κάνουμε πιο στενή παρακολούθηση... Αλλά στεναχωρήθηκα ρε γαμωτο πολύ.. ίσως φταίει και ο μουντός καιρός.. λίγο και οι ορμόνες... Για πείτε και εσείς βρε κορίτσια από την ως τώρα εμπειρία σας...

IMG_20241113_095933.jpg

Ψηφίζω ξεκάθαρα μουντό καιρό και ορμόνες!!! Καλέ όλα τέλεια είναι!!! Κάτι πρεπει να πουν και αυτοί οι έρμοι... Εγώ τι να πω που η αντίσταση της αριστερής ε΄ιναι στο 2,590;; Να τα βάψω μαύρα; Και δεν μου δίνουν καν κάποια αγωγ΄η... Μάλλον δεν τους προβληματίζει καν!

Ισα ίσα που από όσα μας έγραψες έχεις μια υγιέσταση ψηλή μπουμπού!!! Σε ποια εβδομάδα είσαι τώρα;; Αν θυμάμαι καλά μέχρι και την 35η γυρνάνε...

Βγες μια βολτίτσα, δες μια ωραία ταινιούλα να ανέβει η διάθεση! Κι η στενότερη παρακολούθηση μόνο θετικ΄η είναι!!! 😍

Ψηφίζω ξεκάθαρα μουντό καιρό και ορμόνες!!! Καλέ όλα τέλεια είναι!!! Κάτι πρεπει να πουν και αυτοί οι έρμοι... Εγώ τι να πω που η αντίσταση της αριστερής ε΄ιναι στο 2,590;; Να τα βάψω μαύρα; Και δεν μου δίνουν καν κάποια αγωγ΄η... Μάλλον δεν τους προβληματίζει καν!

Ισα ίσα που από όσα μας έγραψες έχεις μια υγιέσταση ψηλή μπουμπού!!! Σε ποια εβδομάδα είσαι τώρα;; Αν θυμάμαι καλά μέχρι και την 35η γυρνάνε...

Βγες μια βολτίτσα, δες μια ωραία ταινιούλα να ανέβει η διάθεση! Κι η στενότερη παρακολούθηση μόνο θετικ΄η είναι!!! 😍

Καλά ο καιρός σίγουρα.. από χθες με έχει "ρίξει"... 😕

2,590;;;;;; 😱😱😱 Δεν σου είπαν που μπορεί να οφείλεται;! Ή αν υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις;! Δεν ξέρω κιόλας τι θα μπορούσε να κάνεις ή που οφείλεται... Καλά με τέτοιες τιμές εσύ.. ναι οι δικές μου είναι καλές.. απλά αγχωθηκα από την τόσο απότομη αύξηση από το πουθενά των μητριαιων και την απότομη μείωση στην καμπύλη ανάπτυξης της μικρής.. μα μέσα σε ένα μήνα;!! Δεν ξέρω τι να σκεφτώ.. τώρα θα αρχίσω να ψάχνω αν μπορώ να κάνω κάτι να βοηθήσω κάπως..🤷😓

Αύριο κλείνουμε 33η και μπαίνουμε 34η... Έψαχνα και τις πιθανότητες να γυρίσει το μωράκι.. στην 33η λέει το 25% των μωρών είναι με ισχιακη προβολή.. μέχρι την 37η περίπου το 4% δεν θα έχει γυρίσει με κεφαλικη προβολή.. έχουμε περίπου 75% πιθανότητες να γυρίσει μέχρι 37η.. πιο πολύ ανησυχώ για τις αντιστάσεις βέβαια... Απλά εύχομαι να μη συνεχίσει έτσι.. να μην συνεχίσει δηλαδή να αυξάνονται οι αντιστάσεις και να πέφτει η ανάπτυξη της μικρής..😥

Ξανά μίλησα και με το γιατρό τώρα το πρωί.. θα επαναλάβουμε Doppler και βλέπουμε.. και θα με βλέπει ανά 2βδομαδο πλέον.. για την ώρα μου είπε να μην ανησυχώ καθώς είναι εντός ορίων και θα δούμε πως θα πάει με το salospir.. θα τα συζητήσουμε αναλυτικότερα και από κοντά τη Παρασκευή..

Σ' ευχαριστώ τόσο πολύ βρε κοριτσάκι μου για τη στήριξη και τη φωνή της λογικής... Με πήρε πολύ από κάτω... Και ο άντρας μου ο καημένος δε ξέρει και τι να μου πει...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...