Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα κορίτσια μου! Πως είστε; Ελπίζω να είστε καλά και εσείς και τα μωράκια σας!!

Ήθελα να μπω να ευχηθώ στην @_piripiri_ μας.. κοριτσάκι μου!! Να χαίρεσαι το αντράκι σου!!! Πολύχρονος!!! Πάντα υγιής και ευτυχισμένος στη ζωή του!!! 🥰🥰🥰🥰 Αν και με χρονοκαθηστερηση...🫣 Το πρώτο μωράκι της ομάδας μας που χρονισε!!! 😍😍😍 Αχ δεν το πιστεύω.. ακόμα δεν το πιστεύω...

Εμείς κορίτσια μου υποφέρουμε.. δοντακια + άλμα (υποθέτω;!) πάντως πολύ γκρίνια.. παααάρα πολύ γκρίνια!!! Αισίως 8 δόντια και συνεχίζουμε.. ξεκίνησε από την αλλαγή της ώρας με το που μπήκε ο Νοέμβρης και ακόμα δεν έχουμε ηρεμήσει.. ξανααλλαξε και το πρόγραμμα του ύπνου της.. όταν κοιμάται anyway.. τεσπα!! 

Κατά τα άλλα, 10 μηνών κλεισμένα πλέον, φτάσαμε τα 8 κιλά επιτέλους!! 8.100 για να είμαι ακριβής.. και 74 νομίζω ύψος;! Κάτι τέτοιο.. 

Αυτά τα δικά μας..

@Maya_ μου πως είστε με τις ιώσεις; Το παιδί; 

@_piripiri_ μου πως πάτε εσείς με τον ύπνο; Βρήκατε κάποια λύση κάτι να δουλέψει με το παιδί;

Δεν έχω χρόνο καθόλου να σχολιάσω αυτά που είπατε.. 

Σας φιλώ!!! 

Δημοσίευση
στις On 28/11/2025 at 10:27 ΜΜ, ο/η Kiddo είπε:

Καλησπέρα κορίτσια μου! Πως είστε; Ελπίζω να είστε καλά και εσείς και τα μωράκια σας!!

Ήθελα να μπω να ευχηθώ στην @_piripiri_ μας.. κοριτσάκι μου!! Να χαίρεσαι το αντράκι σου!!! Πολύχρονος!!! Πάντα υγιής και ευτυχισμένος στη ζωή του!!! 🥰🥰🥰🥰 Αν και με χρονοκαθηστερηση...🫣 Το πρώτο μωράκι της ομάδας μας που χρονισε!!! 😍😍😍 Αχ δεν το πιστεύω.. ακόμα δεν το πιστεύω...

Εμείς κορίτσια μου υποφέρουμε.. δοντακια + άλμα (υποθέτω;!) πάντως πολύ γκρίνια.. παααάρα πολύ γκρίνια!!! Αισίως 8 δόντια και συνεχίζουμε.. ξεκίνησε από την αλλαγή της ώρας με το που μπήκε ο Νοέμβρης και ακόμα δεν έχουμε ηρεμήσει.. ξανααλλαξε και το πρόγραμμα του ύπνου της.. όταν κοιμάται anyway.. τεσπα!! 

Κατά τα άλλα, 10 μηνών κλεισμένα πλέον, φτάσαμε τα 8 κιλά επιτέλους!! 8.100 για να είμαι ακριβής.. και 74 νομίζω ύψος;! Κάτι τέτοιο.. 

Αυτά τα δικά μας..

@Maya_ μου πως είστε με τις ιώσεις; Το παιδί; 

@_piripiri_ μου πως πάτε εσείς με τον ύπνο; Βρήκατε κάποια λύση κάτι να δουλέψει με το παιδί;

Δεν έχω χρόνο καθόλου να σχολιάσω αυτά που είπατε.. 

Σας φιλώ!!! 

Καλημέρα κορίτσι μου!! Ευχαριστούμε πολύ!! 

Εδώ και μέρες θέλω να σας γράψω για τον χρόνο που κλείσαμε, αλλά πού... Μας έχουν πιάσει οι ιώσεις κι είμαστε όλη μέρα με θερμόμετρα, πλύσεις μύτης και χαρτομάντιλα 🥲

Ο μπέμπης μας έχει μεγαλώσει, κάνει και μερικά βήματα μόνος του, χαιρετάει, ρίχνει πράγματα κάτω και λέει "πάει", θέλει να τρώει μόνος του, έχει πλάκα 😆

Με τον ύπνο και τον θηλασμό δεν έκανα κάτι... Προσπαθήσαμε μια φορά που σας είχα πει να το κόψουμε κάπως απότομα το βραδινό, να θηλάζει μια φορά όταν είναι να κοιμηθεί δηλαδή και στις αφυπνίσεις να τον κάνουμε αγκαλιά αλλά δεν δούλεψε. Μίλησα και με μια μαία του la leche, και μου είπε να κάνω αυτό το "σε λιγάκι" που είχε προτείνει η Παρασκευαιδου, αλλά στην ηλικία του 1ος έτους, απλά με απόσπαση της προσοχής σε κάτι άλλο, παιχνιδάκι;  φαγητό; Αγκαλιά; Τραγουδάκι; Οπότε μέχρι τον ύπνο το πάμε έτσι, μετά τον κοιμιζω με θηλασμό και κάνω κι έναν μαραθώνιο θηλασμό σε κάποια αφύπνιση το βράδυ, αλλά κατά τα άλλα τον προσπαθούμε με αγκαλιά και νανούρισμα. Έχει ηρεμήσει γενικά, τώρα μουρμουριζει πιο πολύ, δεν τσιριζει. Αλλά όλο αυτό το διάστημα επειδή έχει αρρωστήσει κάνα δυο φορές, κάνει τα άλματα του, βγάζει και δόντι μάλλον τώρα, δεν γίνεται να κοπεί ο θηλασμός, δεν ηρεμεί εύκολα. 😕 Θα προσπαθήσω να τον περιορίσω σε έναν θηλασμό τη μέρα τα Χριστούγεννα που θα ανέβω στην μάνα μου. 

Σας βάζω και μια επετειακή φωτο του μπέμπη με το μπαλόνι του 😆

orca-image--858131279.jpeg.jpeg

Δημοσίευση
στις On 1/12/2025 at 9:25 ΠΜ, ο/η _piripiri_ είπε:

Εδώ και μέρες θέλω να σας γράψω για τον χρόνο που κλείσαμε, αλλά πού... Μας έχουν πιάσει οι ιώσεις κι είμαστε όλη μέρα με θερμόμετρα, πλύσεις μύτης και χαρτομάντιλα 🥲

Ο μπέμπης μας έχει μεγαλώσει, κάνει και μερικά βήματα μόνος του, χαιρετάει, ρίχνει πράγματα κάτω και λέει "πάει", θέλει να τρώει μόνος του, έχει πλάκα 😆

Με τον ύπνο και τον θηλασμό δεν έκανα κάτι... Προσπαθήσαμε μια φορά που σας είχα πει να το κόψουμε κάπως απότομα το βραδινό, να θηλάζει μια φορά όταν είναι να κοιμηθεί δηλαδή και στις αφυπνίσεις να τον κάνουμε αγκαλιά αλλά δεν δούλεψε. Μίλησα και με μια μαία του la leche, και μου είπε να κάνω αυτό το "σε λιγάκι" που είχε προτείνει η Παρασκευαιδου, αλλά στην ηλικία του 1ος έτους, απλά με απόσπαση της προσοχής σε κάτι άλλο, παιχνιδάκι;  φαγητό; Αγκαλιά; Τραγουδάκι; Οπότε μέχρι τον ύπνο το πάμε έτσι, μετά τον κοιμιζω με θηλασμό και κάνω κι έναν μαραθώνιο θηλασμό σε κάποια αφύπνιση το βράδυ, αλλά κατά τα άλλα τον προσπαθούμε με αγκαλιά και νανούρισμα. Έχει ηρεμήσει γενικά, τώρα μουρμουριζει πιο πολύ, δεν τσιριζει. Αλλά όλο αυτό το διάστημα επειδή έχει αρρωστήσει κάνα δυο φορές, κάνει τα άλματα του, βγάζει και δόντι μάλλον τώρα, δεν γίνεται να κοπεί ο θηλασμός, δεν ηρεμεί εύκολα. 😕 Θα προσπαθήσω να τον περιορίσω σε έναν θηλασμό τη μέρα τα Χριστούγεννα που θα ανέβω στην μάνα μου. 

Ψυχή μου!!! Λιώνω!!!! 😍😍😍😍😍 Φτου φτου φτου!!! Να τον χαίρεσαι βρε κοριτσάκι μου!! Να τους χαίρεσαι και τους δύο βασικά, υγιεστατους πάνω από όλα!! 

Οπότε ξεκινάς σιγά σιγά αποθηλασμο ε;! Καλή δύναμη και καλή επιτυχία να έχετε!! 

Περαστικά και με τις ιώσεις τώρα.. έχεις και τον μεγάλο.. πάνε και σχολείο.. δεν τα γλυτώνεις είναι η αλήθεια.. υπομονή! 

Έκλαψα με το "πάει" 🤣🤣🤣🤣 θεουλης!!!! 🤣🤣

Ωραία ιδέα η επετειακή φωτό!! 🥰🥰🥰

Δημοσίευση

@_piripiri_ρε συ απιστευτο, είναι αγοράκι κανονικό 😍να τον χαίρεστε τον μικρούλη, να είναι γερός και χαρούμενος! έχουν πολυ γέλιο που γίνονται ανρθωπάκια

Για τον αποθηλασμό τι γάλα δίνεις; εμάς μας είπε ο παιδίατρος φρέσκο μετά τους 18 μήνες οπότε λέω να περιμένω μέχρι τότε. 

Η αλήθεια είναι ότι πλέον δεν με κουράζει τόσο ο θηλασμός αλλά οι αφυπνίσεις. Και σκέφτομαι πως όταν ξυπνάει αποκοιμιέται με το στήθος και είναι πιο εύκολο για όλους μας. Φοβάμαι πως αν αποθηλάσω θα χάσω αυτό το 'όπλο'. 

@Kiddo 8 δόντια;; πώπω τουλάχιστον θα ξεμπερδέψετε νωρίς 😅

ταλαιπωρείστε ε; την πιάνει πιο πολύ τη νύχτα ή και τη μέρα; εμείς τώρα βγάλαμε το 3ο και το 4ο και κάποιες νύχτες δίναμε ντεπόν, δεν παλευόταν 

υπομονή ρε συ... θα έρθουν και πιο ήσυχες μέρες για τη μικρούλα, της έπεσαν όλα μαζί τώρα

Εμείς κλασικά όλο και κάποια ίωση περνάμε, τώρα πάλι έχει μπούκωμα εδώ και καμιά εβδομάδα. Αλλά εγώ έχω αναισθητοποιηθεί λίγο, δεν το παίρνω τόσο βαριά πια 😂 απλά την κυνηγάω με τον ορό και το 'ρουφηχτήρι'. Τα πάνω δοντάκια μας ταλαιπώρησαν γιατί κράτησαν πολύ καιρό μέχρι να βγουν, αλλά μόνο τη νύχτα δείχνει δυσφορία, τη μέρα όχι ιδιαίτερα. 

Πήγαμε για εμβόλιο χθες και μας είπε ο παιδίατρος ότι έρχονται κι άλλα 🥲8.5 κιλά και 76 εκ. την βρήκε, δεν παίρνει πια βάρος όπως έπαιρνε αλλά με καθησύχασε

Δημοσίευση
στις πριν 3 ώρες, ο/η Maya_ είπε:

@_piripiri_ρε συ απιστευτο, είναι αγοράκι κανονικό 😍να τον χαίρεστε τον μικρούλη, να είναι γερός και χαρούμενος! έχουν πολυ γέλιο που γίνονται ανρθωπάκια

Για τον αποθηλασμό τι γάλα δίνεις; εμάς μας είπε ο παιδίατρος φρέσκο μετά τους 18 μήνες οπότε λέω να περιμένω μέχρι τότε. 

Η αλήθεια είναι ότι πλέον δεν με κουράζει τόσο ο θηλασμός αλλά οι αφυπνίσεις. Και σκέφτομαι πως όταν ξυπνάει αποκοιμιέται με το στήθος και είναι πιο εύκολο για όλους μας. Φοβάμαι πως αν αποθηλάσω θα χάσω αυτό το 'όπλο'. 

@Kiddo 8 δόντια;; πώπω τουλάχιστον θα ξεμπερδέψετε νωρίς 😅

ταλαιπωρείστε ε; την πιάνει πιο πολύ τη νύχτα ή και τη μέρα; εμείς τώρα βγάλαμε το 3ο και το 4ο και κάποιες νύχτες δίναμε ντεπόν, δεν παλευόταν 

υπομονή ρε συ... θα έρθουν και πιο ήσυχες μέρες για τη μικρούλα, της έπεσαν όλα μαζί τώρα

Εμείς κλασικά όλο και κάποια ίωση περνάμε, τώρα πάλι έχει μπούκωμα εδώ και καμιά εβδομάδα. Αλλά εγώ έχω αναισθητοποιηθεί λίγο, δεν το παίρνω τόσο βαριά πια 😂 απλά την κυνηγάω με τον ορό και το 'ρουφηχτήρι'. Τα πάνω δοντάκια μας ταλαιπώρησαν γιατί κράτησαν πολύ καιρό μέχρι να βγουν, αλλά μόνο τη νύχτα δείχνει δυσφορία, τη μέρα όχι ιδιαίτερα. 

Πήγαμε για εμβόλιο χθες και μας είπε ο παιδίατρος ότι έρχονται κι άλλα 🥲8.5 κιλά και 76 εκ. την βρήκε, δεν παίρνει πια βάρος όπως έπαιρνε αλλά με καθησύχασε

Ναι μωρέ μεγάλωσε... Δοκιμασε και μέλι επιτέλους και έχει τρελαθεί να τρώει ταχίνι με μέλι με το κουτάλι! Θέλει να τρώει και μόνος, μη τυχόν τον βοηθήσουμε, φωνάζει!! 😆 Είναι και σε φάση που προσπαθεί να περπατήσει μόνος του, κάνει ένα δύο βήματα και φωνάζει για βόλτες... Σκαρφαλώνει και σε ποδηλατακια, σε σκαλάκια, τον κυνηγάμε 🥲

Κάτι άλλο που κάνει και με ανησυχεί είναι ότι όταν είναι στεναχωρημένος κοπανάει το κεφάλι του στο πάτωμα ή σε ο,τι επιφάνεια βρει τέλος πάντων... 😒 Έχω διαβάσει ότι είναι φυσιολογικό να το κάνουν όταν στρεσσαρονται, αλλά δεν μου αρέσει 🥲 θα ρωτήσω και τον παιδίατρο όταν ξαναπάμε... 

Κι εμένα από αφυπνίσεις με κουράζουν. Η μαία που ρώτησα βέβαια είπε ότι αυτό είναι κατάκτηση του μωρού. Ότι και να αποθηλασει, μπορεί να μην σταματήσουν οι αφυπνίσεις του... Το άλλο που με κουράζει είναι ότι θηλάζει το βράδυ για καμιά ώρα, άμα τον βγάλω νωρίτερα από το στήθος κλαίει και φωνάζει. 😒 Το ίδιο σκέφτομαι κι εγώ για το "όπλο", ότι μετά θα χρειάζεται να τον παίρνουμε αγκαλιά, να τον νανουριζουμε, να σηκωνόμαστε από το κρεβάτι... 

Δεν δίνουμε άλλο γάλα γενικά. Όταν πάει για ύπνο θηλάζει. Θηλάζει και άλλη μία το βράδυ, άντε δύο άμα είναι σε κακη φάση. Και το πρωί τρώει φαγητό. Κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν θηλάζει πια καθόλου. Ο παιδίατρος εμάς στον χρόνο μάς είχε πει για φρέσκο κατσικίσιο. Κάτι σκόνες που δοκιμάσαμε νωρίτερα, ούτε να τις μυρίσει δεν ήθελε. Δοκίμασα να αντλώ και να του δίνουμε με μπιμπερο, αλλά δεν το θέλει το μπιμπερο... Δεν το καταδεχεται... Δεν επιμένω βέβαια, άμα δω μια δυο ότι δεν δέχεται κάτι, σταματάω να προσπαθώ... Ίσως δεν κάνω καλά, αλλά νιώθω κουρασμένη να κάτσω να πιεσω για κάτι... Ας καθυστερήσουμε τι να πω... Ο θηλασμός τον προστατεύει κιόλας τώρα τον χειμώνα με τις ιώσεις στον παιδικό, κακό δεν του κάνει. Θα περάσει και το άλμα τώρα με το περπάτημα και θα δω πώς θα πάει... 

Να τις χαίρεστε τις μπεμπουλες σας κορίτσια!! Πολύ καλά μεγαλώνουν!! ❤️❤️ Για κάποιες θα είναι και τα πρώτα σας Χριστούγεννα μαζί!! 😊🥰

Δημοσίευση
στις On 1/12/2025 at 9:25 ΠΜ, ο/η _piripiri_ είπε:

Δεν έχω πολύ χρόνο να σχολιάσω αλλά ήθελα να σου πω έστω και καθυστερημένα να τον χαίρεστε!!! Δε θα ξεχάσω τη συγκίνηση με την οποία διάβαζα τα λόγια σου πέρυσι τέτοιον καιρό που μας είπες για τη γέννα σου!! 
Να είναι γερός και τυχερός!!! ❤️🙏

• 3 weeks later...
Δημοσίευση

@Maya_ μου να χαίρεσαι την κούκλα σου!!! Πολύχρονη και ευτυχισμένη να είναι γεμάτη υγεία!! Κάνατε κάτι για την μπουμπού;!! Έφτιαξες τούρτα εντέλει που σκεφτοσουν; 

Όχι εμείς είχαμε γκρίνια 24/24 και το βράδυ κλάματα.. μια φορά μόνο βέβαια έδωσα algofren γιατί δεν παλευοταν άλλο, ξύπναγε συνέχεια, το depon δεν μας έπιασε ποτέ με τα δόντια.. αλλά πρέπει να περάσαμε και άλμα μαζί γιατί κάναμε πλέον και τα πρώτα μας βήματα χωρίς να στηρίζεται.. έμαθε να κατεβαίνει και από το καναπέ μόνη της..🤭 τώρα έχει αρχίσει κάπως να ηρεμεί αν και δεν έχει κατέβει τελείως το 8ο πάνω αριστερά.. αυτά τα πάνω δόντια πολύ την ταλαιπώρησαν.. αλλά τουλάχιστον μειώθηκε η γκρίνια.. τον βραδινό ύπνο να καταφέρουμε να φτιάξουμε κιόλας που μου κοιμάται, ξυπνάει μεσάνυχτα με κλάματα και ξανακοιμαται τις πρώτες πρωινές ώρες.. 🫩

Πάντως και εγώ κατσικίσιο φρέσκο ξέρω μετά το έτος μπορείς να δώσεις.. δεν θα δώσω προσωπικά ακόμα αλλά ξέρω ότι μπορείς..

Να σας ευχηθώ περαστικά, φαντάζομαι όλο και κάτι θα περνάτε πάλι..😅 τουλάχιστον όταν θα πάει με το καλό σχολείο το παιδί δεν θα έχετε αρρώστιες με την ίδια συχνότητα..

Δημοσίευση

Σε άλλα νέα..  εγώ πρέπει να επιστρέψω στην δουλειά από Γενάρη και δεν σας κρύβω ότι έχω αγχωθει πολύ πως θα τα καταφέρω χωρίς βοήθεια.. δεν είχα σκοπό να επιστρέψω τώρα αλλά από Ιούνιο και ΑΝ.. έλεγα να πάρω και το 4μηνο του ΟΑΕΔ και μετά ίσως δήλωνα παραίτηση για κανά χρόνο και από Σεπτέμβρη του '27 να γύριζα στην αγορά εργασίας που θα έστελνα και το παιδί βρεφικό.. αλλά μου έκανε μια καλή προσφορά ο εργοδότης, να δουλεύω από το σπίτι σε ελεύθερο ωράριο αρκεί να βγαίνει η δουλειά μέχρι το τέλος της ημέρας και δέχτηκα.. απλά δεν ξέρω πως θα καταφέρω να ισορροπήσω ένα μωρό μέσα στο σπίτι με τις ανάγκες του και την δουλειά μαζί, μόνη μου.. να ρωτήσω όσες γυρίσατε στη δουλειά και από όσο θυμάμαι δουλεύετε και από το σπίτι.. είναι εφικτό κάτι τέτοιο ή χωρίς βοήθεια, δεν...;! Τα γεύματα της με ταλαιπωρούν περισσότερο γιατί μέχρι να φτιάξω να φάει, να φάει, να καθαρίσω παιδί και τόπο.. θέλουμε κανά 2ωρο.. και..! Μετά κοιμάται μόνο πάνω μου.. οπότε ο μεσημεριανος της ύπνος είναι άλλο ένα 2ωρο που εγώ είμαι ακινητοποιημένη με ένα μωρό πάνω μου.. μόνο αργά το απόγευμα που έχει γυρίσει ο άντρας μου μετά τις 6 αν καταφέρνει να την κρατάει για να βγάλω δουλειά εγώ.. λέει θα το κάνει αλλά μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να την κρατήσει πάνω από μισή ώρα με επιτυχία.. στο παρκοκρεβατο δεν κάθεται λεπτό ούτε τουαλέτα να πάω.. πως θα βγει;!! Δεν ξέρω με έχει αγχωσει πολύ.. εσείς από την εμπειρία σας, τι πιστεύετε..;;

Δημοσίευση

@Kiddo Κορίτσι ευχαριστούμε πολύ! 😍 ναι κάναμε τζερτζελάκι με τούρτες μπαλόνια, έφαγε πίτσα, τηγανητές πατάτες κτλ της έφτιαξα μια μπανανοτούρτα, της άρεσε, την έφαγε και για πρωινό και απογευματινό την επόμενη μέρα 😂 της λέμε πόσο έγινες και κάνει με το δαχτυλάκι τον αριθμό 1 

έκανε τα πρώτα βηματάκια το θηριάκι σου;; μπράβο η μικρούλα! καλές βόλτες το αστεράκι! ❤️

για γάλα δοκίμασα ένα όλυμπος βιολογικό από το 12ο μήνα και δεν το ήθελε καθόλου... και ούτε καν να το πιει δεν της έδωσα, απλά της έφτιαξα τη βρώμη με αυτό. Θα ρωτήσω όμως το γιατρό και για φρέσκο κατσικίσιο μπας και της αρέσει

ευτυχώς από ιώσεις είμαστε οκ αυτή τη στιγμή 😅 πρέπει να περάσαμε κάποιο άλμα; δεν ξέρω... είχε απίστευτη γκρίνια και ξυπνούσε 4-5 φορές τη νύχτα... τώρα κάπως καλύτερα αν και είναι με τις ώρες της. Μπορεί να είναι και δόντια όμως γιατί τα βλέπω λίγο πρησμένα..

Εσας με τα δόντια σας τυχαίνει κάποιες μέρες να τα ενοχλούν, μετά να σταματάει και μετά πάλι τα ίδια;;

Δημοσίευση
στις πριν 21 ώρες, ο/η Kiddo είπε:

Σε άλλα νέα..  εγώ πρέπει να επιστρέψω στην δουλειά από Γενάρη και δεν σας κρύβω ότι έχω αγχωθει πολύ πως θα τα καταφέρω χωρίς βοήθεια.. δεν είχα σκοπό να επιστρέψω τώρα αλλά από Ιούνιο και ΑΝ.. έλεγα να πάρω και το 4μηνο του ΟΑΕΔ και μετά ίσως δήλωνα παραίτηση για κανά χρόνο και από Σεπτέμβρη του '27 να γύριζα στην αγορά εργασίας που θα έστελνα και το παιδί βρεφικό.. αλλά μου έκανε μια καλή προσφορά ο εργοδότης, να δουλεύω από το σπίτι σε ελεύθερο ωράριο αρκεί να βγαίνει η δουλειά μέχρι το τέλος της ημέρας και δέχτηκα.. απλά δεν ξέρω πως θα καταφέρω να ισορροπήσω ένα μωρό μέσα στο σπίτι με τις ανάγκες του και την δουλειά μαζί, μόνη μου.. να ρωτήσω όσες γυρίσατε στη δουλειά και από όσο θυμάμαι δουλεύετε και από το σπίτι.. είναι εφικτό κάτι τέτοιο ή χωρίς βοήθεια, δεν...;! Τα γεύματα της με ταλαιπωρούν περισσότερο γιατί μέχρι να φτιάξω να φάει, να φάει, να καθαρίσω παιδί και τόπο.. θέλουμε κανά 2ωρο.. και..! Μετά κοιμάται μόνο πάνω μου.. οπότε ο μεσημεριανος της ύπνος είναι άλλο ένα 2ωρο που εγώ είμαι ακινητοποιημένη με ένα μωρό πάνω μου.. μόνο αργά το απόγευμα που έχει γυρίσει ο άντρας μου μετά τις 6 αν καταφέρνει να την κρατάει για να βγάλω δουλειά εγώ.. λέει θα το κάνει αλλά μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να την κρατήσει πάνω από μισή ώρα με επιτυχία.. στο παρκοκρεβατο δεν κάθεται λεπτό ούτε τουαλέτα να πάω.. πως θα βγει;!! Δεν ξέρω με έχει αγχωσει πολύ.. εσείς από την εμπειρία σας, τι πιστεύετε..;;

συγχαρητήρια ρε συ! πολύ καλή πρόταση να έχεις ευέλικτο ωράριο, σημαίνει πως σε θέλουν πολύ!

Εγώ ναι δουλεύω από το σπίτι, αλλά μου την κρατάνε γιατί έχω και πολλά meetings κτλ και δεν θα γινόταν αλλιώς.
Υπάρχει κάτι από τα παραπάνω που θα μπορούσες να προσαρμόσεις; πχ να την βάζεις πάνω σου και να δουλεύεις παράλληλα; ή να δουλεψετε το να κοιμάται τη μέρα μόνη της; φαντάζομαι να της δώσεις ρούχα σου να τα μυρίζει κτλ το έχεις δοκιμάσει ε; 

με τα γεύματα κάποιες μέρες να κάνατε κάτι πιο πρόχειρο που να μη θέλει πολλή προετοιμασία; κάποια φαγητά που να είναι πιο εύκολο να καθαριστούν; επίσης είχα δει στο ιντερνετ ένα δίχτυ που βάζεις κάτω από το καρεκλάκι και μαζεύει τις τροφές 

https://catchyandcrew.de/en/products/catchy-the-high-chair-food-and-mess-catcher?srsltid=AfmBOooI2JFuMuOjJsjIJ4DRRXrBCjW-VQ5TCUhfpJ1lQDfVctLQdKKB

επίσης βρήκα αυτό το subreddit για μαμάδες που δουλεύουν απ το σπίτι είναι βέβαια στα αγγλικά: https://www.reddit.com/r/MomsWorkingFromHome/

τώρα γενικά το αν βγαίνει εξαρτάται από τη φύση της δουλειάς και το ίδιο το παιδί φαντάζομαι, πχ είναι δουλειά που θέλει να συγκεντρωθείς αρκετή ώρα σε κάτι ή είναι οκ να υπάρχει μια διακοπή εδώ και εκεί; το παιδί μπορεί να παίξει ανεξάρτητα; εδώ φαντάζομαι βοηθάει και πολύ καλό baby proofing για να μην χρειάζεται να λες συνέχεια μη και μη 

ψυχραιμία! θα τη βρείτε την άκρη σας με τον καιρό, για καλό είναι!

Δημοσίευση
στις On 24/12/2025 at 11:23 ΠΜ, ο/η Maya_ είπε:

@Kiddo Κορίτσι ευχαριστούμε πολύ! 😍 ναι κάναμε τζερτζελάκι με τούρτες μπαλόνια, έφαγε πίτσα, τηγανητές πατάτες κτλ της έφτιαξα μια μπανανοτούρτα, της άρεσε, την έφαγε και για πρωινό και απογευματινό την επόμενη μέρα 😂 της λέμε πόσο έγινες και κάνει με το δαχτυλάκι τον αριθμό 1 

έκανε τα πρώτα βηματάκια το θηριάκι σου;; μπράβο η μικρούλα! καλές βόλτες το αστεράκι! ❤️

για γάλα δοκίμασα ένα όλυμπος βιολογικό από το 12ο μήνα και δεν το ήθελε καθόλου... και ούτε καν να το πιει δεν της έδωσα, απλά της έφτιαξα τη βρώμη με αυτό. Θα ρωτήσω όμως το γιατρό και για φρέσκο κατσικίσιο μπας και της αρέσει

ευτυχώς από ιώσεις είμαστε οκ αυτή τη στιγμή 😅 πρέπει να περάσαμε κάποιο άλμα; δεν ξέρω... είχε απίστευτη γκρίνια και ξυπνούσε 4-5 φορές τη νύχτα... τώρα κάπως καλύτερα αν και είναι με τις ώρες της. Μπορεί να είναι και δόντια όμως γιατί τα βλέπω λίγο πρησμένα..

Εσας με τα δόντια σας τυχαίνει κάποιες μέρες να τα ενοχλούν, μετά να σταματάει και μετά πάλι τα ίδια;;

Να την χαίρεστε την κορούλα σας!! Να είναι γερή και δυνατή και να μεγαλώνει με υγεία!! ❤️

Χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα να έχετε κορίτσια μου!! Να περάσετε όμορφες γιορτές με τις οικογένειές σας!! 🎄❤️

Δημοσίευση

Εμάς ρε κορίτσια από κει που έκανε 2 βήματα, είναι 3 μέρες τώρα που το πήρε απόφαση και οργώνει το σπίτι! Πέφτει σηκώνεται, περπατάει καμιά 10αρια βήματα, σκαρφαλώνει όπου βρει.. καλά θα περάσουμε! 🥲

Για τα δόντια, επειδή εμάς τώρα βγάζει τα πίσω τα δύο, πονάει μέχρι να σκάσει το δόντι, βάζει πολύ το χέρι στο στόμα και μασάει ο,τι βρει. Τώρα που έσκασαν και κατεβαίνουν δεν κάνει πολλές γκρίνιες και έχει σταματήσει και το πολύ χέρι στο στόμα. Επίσης, όταν έτρωγε και μασούσε κάτι που τον πονούσε έβγαζε πολλές φωνές στο ξαφνικό, ηρεμούσε και συνέχιζε να τρώει. Αλλά φαινόταν ότι πονούσε πολύ 😢

Εγώ επειδή δουλεύω στον υπολογιστή από το σπίτι, όταν τον είχα τον μπέμπη μαζί μου καθόμουν με το λάπτοπ στο πάτωμα και δίπλα του κι απλά με ένιωθε εκεί. Δεν ήταν ότι μπορούσα να κάνω και τρελή δουλειά, αλλά ήταν καλύτερα από το να κλαίει όσο ήμουν καθισμένη στο γραφείο. Την περισσότερη δουλειά την έβγαζα όταν κοιμόταν... Διάλειμμα εννοείται συνέχεια για να φάει, κακα κτλ, δεν γίνεται αλλιώς. Και μετά προσπαθούσα να βγάζω δουλειά μέσα σε ένα πολύ απλωμένο 6ωρο κι ας τραβούσε μέχρι αργά. Αλλα αυτό επειδή δεν έχω πελάτες ή συγκεκριμένα μίτινγκ ή μαθήματα να κάνω... Είναι πιο εύκολη η φύση της δουλειάς μου όπως ανέφερε η @Maya_

Δημοσίευση
στις On 24/12/2025 at 11:34 ΠΜ, ο/η Maya_ είπε:

συγχαρητήρια ρε συ! πολύ καλή πρόταση να έχεις ευέλικτο ωράριο, σημαίνει πως σε θέλουν πολύ!

Εγώ ναι δουλεύω από το σπίτι, αλλά μου την κρατάνε γιατί έχω και πολλά meetings κτλ και δεν θα γινόταν αλλιώς.
Υπάρχει κάτι από τα παραπάνω που θα μπορούσες να προσαρμόσεις; πχ να την βάζεις πάνω σου και να δουλεύεις παράλληλα; ή να δουλεψετε το να κοιμάται τη μέρα μόνη της; φαντάζομαι να της δώσεις ρούχα σου να τα μυρίζει κτλ το έχεις δοκιμάσει ε; 

με τα γεύματα κάποιες μέρες να κάνατε κάτι πιο πρόχειρο που να μη θέλει πολλή προετοιμασία; κάποια φαγητά που να είναι πιο εύκολο να καθαριστούν; επίσης είχα δει στο ιντερνετ ένα δίχτυ που βάζεις κάτω από το καρεκλάκι και μαζεύει τις τροφές 

https://catchyandcrew.de/en/products/catchy-the-high-chair-food-and-mess-catcher?srsltid=AfmBOooI2JFuMuOjJsjIJ4DRRXrBCjW-VQ5TCUhfpJ1lQDfVctLQdKKB

επίσης βρήκα αυτό το subreddit για μαμάδες που δουλεύουν απ το σπίτι είναι βέβαια στα αγγλικά: https://www.reddit.com/r/MomsWorkingFromHome/

τώρα γενικά το αν βγαίνει εξαρτάται από τη φύση της δουλειάς και το ίδιο το παιδί φαντάζομαι, πχ είναι δουλειά που θέλει να συγκεντρωθείς αρκετή ώρα σε κάτι ή είναι οκ να υπάρχει μια διακοπή εδώ και εκεί; το παιδί μπορεί να παίξει ανεξάρτητα; εδώ φαντάζομαι βοηθάει και πολύ καλό baby proofing για να μην χρειάζεται να λες συνέχεια μη και μη 

ψυχραιμία! θα τη βρείτε την άκρη σας με τον καιρό, για καλό είναι!

στις On 25/12/2025 at 2:11 ΜΜ, ο/η _piripiri_ είπε:

Εμάς ρε κορίτσια από κει που έκανε 2 βήματα, είναι 3 μέρες τώρα που το πήρε απόφαση και οργώνει το σπίτι! Πέφτει σηκώνεται, περπατάει καμιά 10αρια βήματα, σκαρφαλώνει όπου βρει.. καλά θα περάσουμε! 🥲

Για τα δόντια, επειδή εμάς τώρα βγάζει τα πίσω τα δύο, πονάει μέχρι να σκάσει το δόντι, βάζει πολύ το χέρι στο στόμα και μασάει ο,τι βρει. Τώρα που έσκασαν και κατεβαίνουν δεν κάνει πολλές γκρίνιες και έχει σταματήσει και το πολύ χέρι στο στόμα. Επίσης, όταν έτρωγε και μασούσε κάτι που τον πονούσε έβγαζε πολλές φωνές στο ξαφνικό, ηρεμούσε και συνέχιζε να τρώει. Αλλά φαινόταν ότι πονούσε πολύ 😢

Εγώ επειδή δουλεύω στον υπολογιστή από το σπίτι, όταν τον είχα τον μπέμπη μαζί μου καθόμουν με το λάπτοπ στο πάτωμα και δίπλα του κι απλά με ένιωθε εκεί. Δεν ήταν ότι μπορούσα να κάνω και τρελή δουλειά, αλλά ήταν καλύτερα από το να κλαίει όσο ήμουν καθισμένη στο γραφείο. Την περισσότερη δουλειά την έβγαζα όταν κοιμόταν... Διάλειμμα εννοείται συνέχεια για να φάει, κακα κτλ, δεν γίνεται αλλιώς. Και μετά προσπαθούσα να βγάζω δουλειά μέσα σε ένα πολύ απλωμένο 6ωρο κι ας τραβούσε μέχρι αργά. Αλλα αυτό επειδή δεν έχω πελάτες ή συγκεκριμένα μίτινγκ ή μαθήματα να κάνω... Είναι πιο εύκολη η φύση της δουλειάς μου όπως ανέφερε η @Maya_

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας κορίτσια μου!! 

Είναι σχετικά εύκολη η δουλειά μου, απλά έχω πολλές αρμοδιότητες και το όποιο λάθος κοστίζει στην εταιρεία χρήματα, οπότε θέλει συγκέντρωση.. ευτυχώς δεν έχω να μιλάω με πελάτες πχ ή να κάνω meetings.. κυρίως με email έχω να επικοινωνώ με τις συνεργαζόμενες εταιρείες, να ελέγχω τα έξοδα/έσοδα και τις ζημιές, τιμολόγια κλπ να διασταυρώνω με τα υποκαταστήματα και άντε να χρειαστεί να μιλήσω με το γραφείο ή τα καταστήματα αν έχουν κάνει κάποιο λάθος τα παιδιά για να το διορθώσουμε.. οπότε μπορώ να σταματήσω πχ για να κάνω κάτι άλλο και να το ξαναπιάσω αλλά έχω και ένα παιδί πολύ απαιτητικό.. οκ προσπαθώ να μην διαμαρτύρομαι, έκανα πολύ κόπο τόσα χρόνια να την αποκτήσω και πραγματικά την λατρεύω και ζωή να έχει..!! Αλλά είναι αρκετά απαιτητική να τα λέμε και αυτά.. οτιδήποτε μπορεί να κρατάω το θέλει.. και όταν λέμε το θέλει εννοούμε ότι σηκώνει το κόσμο με γκρίνια και κλάματα μέχρι να το αποκτήσει!! 2 φορές μου έχει σπάσει την οθόνη του κινητού ως τώρα και έχω αλλάξει 4 bluetooth, το λάπτοπ 2-3 φορές τόλμησα να το ανοίξω και ήρθε χοροπηδαγε πάνω μου για να το πάρει να παίξει.. δεν μπορώ να της το αφήσω, το έχω ακριβοπληρωσει και ακόμα το αποπληρωνω.. λεπτό δεν ασχολείται με τα παιχνίδια της αν δεν παίζω εγώ με αυτά ούτε σημασία δεν τους δίνει και θέλει να είναι μόνιμα πάνω μου αγκαλιά.. χθες πχ που έτρεχα όλη μέρα με τις δουλειές και τις προετοιμασίες του τραπεζιού έκλαιγε με μαύρο δάκρυ στην αγκαλιά του πατέρα της φωνάζοντας με συνέχεια "μαμά μαμά και μαμά".. μέχρι να την πάρω αγκαλιά.. το σπίτι οκ το έχω "ασφαλίσει" αλλά και πάλι είμαι μόνιμα με "μη και μη" προσπαθώ βέβαια να το αποφεύγω αλλά δεν γίνεται να την αφήσω να πηδήξει από τη πλάτη του καναπέ που έχει βαλθεί.. δηλαδή ο μοναδικός τρόπος για να μπορέσω να πάρω τα μάτια μου από πάνω της είναι να αδειάσω ένα δωμάτιο από όλα τα έπιπλα!! Σκαρφαλώνει παντού!! Καρέκλες θέλετε; Ντουλάπια θέλετε; Μέχρι και στο πάσο της κουζίνας έχει σκαρφαλώσει (φτάνει από την πλάτη του καναπέ!!).. αφήστε που τρώει τα πάντα!! Μέχρι και τον αρμό από τα πλακάκια στο μπάνιο εκεί στη μπανιέρα ή το σοβατεπί στο σαλόνι.. προσπαθώ.. αλλά μέχρι το απόγευμα/βράδυ είμαι κομμάτια λες και εσκαβα με τα χέρια όλη μέρα.. δεν ξέρω πως είναι τα δικά σας παιδιά, εμένα με βγάζει off.. ίσως αν ήμουν και στα 20 να είχα άλλη ενέργεια και να μην φταίει το παιδάκι.. τι να πω;!! 🤷 Βάλτε και ότι κοιμάται 5-6 το πρωί και σηκωνόμαστε 9-10 το πρωί δηλαδή είμαι συνήθως με 3-4 ώρες ύπνου εκτός αν βολευτω να κοιμηθώ και εγώ λίγο το μεσημέρι που κοιμάται.. δεν ξέρω.. δεν ξέρω πως θα βγει.. ουφφ τα είπα και ξελαφρωσα..!! 

Για το φαγητό @Maya_ μου που λες, είδα αυτό το προστατευτικό που έλεγες.. τι να μας κλάσει αυτό, γατάκια!! Τα πετάει τουλάχιστον στο 1 μέτρο.. άσε που έχω ήδη στο πάτωμα νάιλον τραπεζομάντηλο και δεν μας αρκεί.. όταν ειδικά δεν της αρέσει κάτι θα το φτύσει θα το πιάσει και θα το πετάξει απέναντι με δύναμη!! Τα υπόλοιπα κομμάτια που είναι στο δίσκο θα τα κάνει όλα μια με το πήχη της με δύναμη και θα τα πετάξει όλα απέναντι!! Και δεν της τα δίνω όλα μαζί δηλαδή μη φανταστείς.. πχ θα της δώσω το κολοκυθακι, αν δεν θέλει να το φάει σήμερα θα το κάνει έτσι όπως το περιγράφω ενώ το επόμενο λαχανικό που θα της δώσω μπορεί να το φάει όμορφα κομμάτι κομμάτι.. Από την τραπεζαρία σκέψου στο σαλόνι έχω βρει κομμάτια..🥴 Και μη φανταστείς ότι της μαγειρεύω γκουρμεδιες και μλκιες.. σχετικά όλα έτοιμα τα έχω και άντε να μαγειρέψω ανά 2-3 μέρες κάτι για το επόμενο 2-3ημερο.. και όταν δεν έχω ενέργεια, της έχω διάφορα καλουδια έτοιμα στην κατάψυξη και της τα ψήνω εκείνη τη στιγμή και ότι είναι αυθημερόν που της φτιάχνω θέλει μερικά λεπτά μαξιμουμ '30.. αλλά με ένα παιδί στην αγκαλιά ταυτόχρονα που τις περισσότερες φορές χτυπιέται κιόλας γιατί θέλει να της τα δίνω να τα κρατάει ή να σκύβει για να δεί, το απλό γίνεται πολύ πιο κουραστικό και χρονοβόρο.. και το να κοιμάται μόνη της είναι κυριολεκτικά αδύνατο ότι και αν έχω δοκιμάσει!! Κάνω το σταυρό μου αν καταφέρω έστω και μια φορά να την αφήσω χωρίς να με πάρει χαμπάρι ότι έφυγα.. εδώ πάνω μου που την έχω και κοιμάται, λίγο να τεντωθω να ξεπιαστω και ξυπνάει..

Δεν ξέρω κορίτσια μου.. έχω αγχωθει πολύ και επειδή ακριβώς τα είχα αλλιώς στο μυαλό μου, δεν έχω σκεφτεί καθόλου και πως θα το διαχειριστώ.. κοπέλα να μου κρατάει το παιδί και ειδικά στη περιοχή που είμαι δεν ξέρω πόσο εύκολα θα βρω.. όχι ότι έχω τα χρήματα να πάρω, αλλά τουλάχιστον μερικές ώρες.. δεν ξέρω πραγματικά δεν ξέρω..

@Maya_ όχι για τα δόντια, εμάς είναι συνεχόμενο, δεν σταματάει στιγμή τη γκρίνια.. όλα την ενοχλούν, όλα τα θέλει και δεν θέλει τίποτα ταυτόχρονα.. κλαίει που την αφήνεις κλαίει που την παίρνεις αγκαλιά και σε σπρώχνει.. θέλει το παιχνίδι, της το δίνεις το πετάει.. δεν βγάζεις άκρη!! Αλλά αργούν και πολύ να βγουν εμάς και ειδικά αυτά τα πάνω.. τα βλέπεις έχουν σκάσει μύτη, τα νοιώθεις με το δάχτυλο δηλαδή που έχουν βγει από το ούλο και έχει περάσει μήνας και είναι ακόμα εκεί ελάχιστα πιο κάτω.. αλλά το καταλαβαίνεις κιόλας ότι κλαίει από τα δόντια.. έχει ένα διαφορετικό κλάμα από το συνηθισμένο.. ένα απαρηγόρητο του υποφέεεερω..

@_piripiri_ μου εντέλει τι σας είπε ο παιδίατρος που χτύπαγε το παιδί το κεφάλι του στο πάτωμα; Ήθελα να στο σχολιάσω και το ξέχασα.. το κάνει και η δικιά μου, μόνο που το κάνει στο κεφάλι μας αυτό.. το κοπαναει μια δυο τρεις σχετικά απαλά και μετά παίρνει φόρα και μας δίνει κάτι κουτουλιές!! Έτυχε με βρήκε κάτω από το μάτι σε κάποια φάση και είχε μελανιασει το μάτι μου.. έχω τόσες μελανιές παντού εντωμεταξυ που ο άντρας μου "φοβάται" αστειευόμενος, ότι θα μας δεί κάποιος και θα νομίζει ότι με χτυπάει..🤪😅😅 Μιας φίλης μου η κόρη το έκανε στο πάτωμα καλή ώρα και της είπε η δική της παιδίατρος ότι δεν είναι κάτι να μην δίνει σημασία για να το σταματήσει.. και εγώ ξέχασα που πήγαμε να την ρωτήσω.. δεν λέτε πάλι καλά πάντως που το κάνει στο πάτωμα και όχι πάνω σας;!! 🤭🤭 

Δημοσίευση

@_piripiri_ευχαριστουμε πολυ! 🥰🥰🥰

τα πισω δοντια λενε ειναι τα πιο επωδυνα ε;;

@Kiddoτελειο το στολιδι σας! Να ειστε παντα χαρουμενοι!

αυτό με τα πάνω δοντια έτσι κι εμάς, ενώ ήταν έτοιμα πήραν ένα μήνα να βγουν...

Για το παιδί τι να σου πω ρε κορίτσι μου, νομίζω πάνω κάτω όλες μπορούμε να ταυτιστούμε με τις δυσκολίες σας αλλά ναι, ακούγεται πως είναι απαιτητικο παιδί, σίγουρα δεν το λες βούδα 😂 

Αυτό με τις τροφές που πετάγονται παντού είχα την ψευδαίσθηση πως θα σταματούσε στο έτος, δεν ξέρω γιατί 😅 

Μήπως έχετε κανέναν παιδοτοπο κοντά σας; Να πηγαίνεις να κάθεσαι στο καφέ με το λαπτοπ και να το ξαμολας να παίζει; ειδικά αν έχει κι άλλα παιδάκια μπορεί να ξεχνιέται και να μη σε ζητάει 

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Maya_ είπε:

Για το παιδί τι να σου πω ρε κορίτσι μου, νομίζω πάνω κάτω όλες μπορούμε να ταυτιστούμε με τις δυσκολίες σας αλλά ναι, ακούγεται πως είναι απαιτητικο παιδί, σίγουρα δεν το λες βούδα 😂 

Αυτό με τις τροφές που πετάγονται παντού είχα την ψευδαίσθηση πως θα σταματούσε στο έτος, δεν ξέρω γιατί 😅 

Μήπως έχετε κανέναν παιδοτοπο κοντά σας; Να πηγαίνεις να κάθεσαι στο καφέ με το λαπτοπ και να το ξαμολας να παίζει; ειδικά αν έχει κι άλλα παιδάκια μπορεί να ξεχνιέται και να μη σε ζητάει 

Κοίτα δεν είναι το χάος που είχαμε στην αρχή με τις τροφές.. τώρα τα πετάει συνειδητά, στις αρχές ήταν πραγματικά το χάος ενώ τώρα τρώει και τρώει και όμορφα δηλαδή αν την δεις με το κουτάλι που πιάνει και το φέρνει στο στόμα και τρώει, λιώνεις.. αλλά τώρα έχουμε περάσει στην φάση μάλλον του picky eating.. όταν δεν θέλει να φάει κάτι στο πετάει.. απλά τα πράγματα και με τσαμπουκα.. δεν θέλω ρε φίλε! 😆😆 Με τα λαχανικά δηλαδή πολύ άρνηση.. και της έχω και ποικιλία λαχανικών, υφών κτλ.. το ίδιο της κάνει..😅

Τώρα για παιδότοπο δεν το είχα σκεφτεί είναι η αλήθεια αν και δεν έχω κοντά αλλά έχει σε γειτονικούς δήμους.. αλλά και πάλι από ποια ηλικία και πάνω δέχονται; Στο McArthur που είχαμε πάει και ρώτησα πάντως μου είχαν πει από 4 χρονών και πάνω.. θα μπορούσε να είναι μια καλή επιλογή πάντως..

Ρε συ άσχετο.. ήθελα να σε ρωτήσω για το παιδικό θέατρο που είχατε πάει.. στη λυρική σκηνή δεν ήταν;! Έψαχνα για να την πάμε τώρα και πάνω από 3-4 χρονών έβρισκα μόνο.. ήθελα βασικά να την πάμε στο Christmas factory και μου είπαν πάνω από 3 ετών το θέατρο αλλά αν θέλουμε να την πάμε με δική μας ευθύνη το πόσο θα αντέξει και πως δεν κάνουν επιστροφή εισητηρίων και έχουν κανονικά καθίσματα όχι πουφ ή στο πάτωμα.. στη λυρική σκηνή μου είπαν από 4 χρονών και πάνω.. Για δώσε πληροφορίες αν μπορείς να ξέρω τι ψάχνω..!

Δημοσίευση
στις πριν 22 ώρες, ο/η Kiddo είπε:

Χρόνια Πολλά κορίτσια μου, γεμάτα υγεία αγάπη και ευτυχία να σας φέρουν απλόχερα αυτά τα Χριστούγεννα!! 🌲❣️

IMG_20251226_024539200.jpg

Τέλειο το στολίδι σας!! Χρόνια πολλά κιόλας!! 😊😊

Για το κεφάλι δεν τον έχω ρωτήσει. Τον είχα πιάσει απ' τα μούτρα για διάφορα αλλά και το έχω ξεχάσει. Μα, εννοείται ότι ρίχνει κουτουλιδια και σε μας, αλλά αυτά τα κάνει για παιχνίδι. Κουτουλαει, γυρνάει σε κοιτάει και γελάει! 😆 Όταν κοπανάει το κεφάλι του κάτω, το κάνει όταν κλαίει, όταν νιώθει ότι τον έχεις "παρατήσει". Το κάνει λιγότερο τώρα ή με ακούει όταν του λέω μη και όχι! Πάλι καλά... Παιδίατρο έχουμε τώρα τέλη Ιανουαρίου, ελπίζω να το θυμηθώ να τον ρωτήσω 🙄

Με το φαι εννοείται ότι τα πετάει κι εμάς. Εμάς είναι στη φάση "τρώω τα πάντα και κυρίως θέλω να φάω αυτό που τρως εσύ!" 😆 Αλλά άμα δε θέλει κάτι, το λιώνει ακόμα στο χέρι και το πετάει κάτω. Ακόμα και το νερό του όταν δεν το θέλει άλλο, το πετάει με μίσος κάτω... Κάποια τα πετάει κιόλας και μετά κάνει "ου ου" να μου τα δείξει που τα θέλει πίσω... Ο,τι να ναι... Περιμένω απλά να μεγαλώσει 🙄

Ο παιδότοπος ρε συ είναι πολύ καλή φάση αν υπάρχει κάποιος να την απασχολεί. Σε όσους έχουμε πάει εμεις συνήθως έχουν ηλικιακό όριο. Μετά τα 3-4 λένε χωρίς επίβλεψη γονέα. Μόνο σε έναν στη Θεσσαλονίκη που είχαμε πάει είχαμε βρει μια κοπέλα να ασχολείται με τον μπέμπη που ήταν τότε κάπου 6-7 μηνών και κάθησε μαζί του κάνα 3ωρο... Πήρε γερό τιπ 😆 ίσως άμα πας ώρες που δεν έχει ψυχή να απασχολούν το κορίτσι σου για μερικές ώρες να κάνεις τη δουλειά σου. 

Εμείς προσωπικά καταφέραμε να δουλέψουμε όταν πήγε βρεφικό, δε θα πω ψέματα. Κατά τα άλλα χρειάζεται συνεχή επίβλεψη κι εμάς, παρόλο που δεν κλαίει τόσο πολύ άμα δεν είναι πάνω μου. Κάθεται ήρεμος άμα είναι στον ίδιο χώρο με μας. Επίσης, πολύ ζόρι αυτό με τον ύπνο σας, είναι ένα μικρό βαμπίρ Ε; 🥲😅 Εμάς ας πούμε θα νυστάξει γύρω στις 6:30 το απόγευμα, θα κοιμηθεί κατά τις 7+, θα ξυπνήσει 2-3 φορές, θα θηλάσει και τον καλύτερο ύπνο τον κάνει εκεί 2-6 το ξημέρωμα που συνήθως είναι σερί. Τώρα που προσπαθώ να του κόψω τον θηλασμό, απλά τον παίρνω αγκαλιά και τον κουνάω 1 ώρα μέχρι να μπορέσω να τον αφήσω κάτω χωρίς να ξυπνήσει. Κι εμάς το χει αυτό το θέμα ότι πρέπει να μας ακουμπάει για να κοιμάται καλά 😒

στις πριν 7 ώρες, ο/η Maya_ είπε:

Τον ενοχλούν πολύ επειδή τώρα τρώει και σκληρές τροφές και πάνε εκεί που είναι πρησμένα τα ούλα... Αλλά τώρα κι εμάς είναι πόσος καιρός που έχει περάσει και σήμερα μόλις ένιωσα τις μυτουλες να έχουν σκάσει. Αλλά έχει ηρεμήσει με το κλάμα, ειδικά το βράδυ!! 

Τα πρώτα 100 χρόνια είναι τα δύσκολα, μετά θα δούμε φως! 🥲

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καλησπερα κοριτσια,χρονια πολλα με υγεια για ολους μας. Πως περνατε με τα νινακια σας?
    • Εφοσον θηλαζεις αντι να κουραζεσαι με ολη αυτη την κατασταση με βολτες και πανω κατω και λικνα και ξαναμανα, κανε συγκοιμηση (ακολουθωντας τους κανονες ασφαλειας) και θα ηρεμησεις κι εσυ και το παιδι. Εγω και τα τρια μου παιδακια ετσι τα κοιμιζα / κοιμιζω. Τα δυο μαλιστα διδυμακια. Το μεγαλο μου θηλαζε σχεδον τρια χρονια και υπνο χωρις στηθος δεν εκανε πανω απο μια ωρα κι αυτο παντα διπλα μου. Οποτε κρεβατι μαζι, και υπνος παραλληλα με το θηλασμο. Με τα διδυμα επισης, κρεβατι μαζι, δεξια κι αριστερα μου και οποιο ξυπναει το θηλαζω ενοσω ξαπλωνω. Αν τυχει και ξυπνανε και τα δυο ειναι το ζορι, γιατι πρεπει να καθισω για να τα βαλω μαζι και καθολου δεν αντεχω μες στη νυχτα 🤣🤣🤣 Παντως ξεκινα τη συγκοιμηση και θα με θυμηθεις. Και το παιδι θα ειναι ηρεμο και ευτυχισμενο κι απλα θα θηλαζει / πιπιλαει και θα κοιμαται (ουτε ξυπνηματα, ουτε περα δωθε, ουτε να κανετε τη νυχτα μερα, ουτε κλαματα, ουτε τιποτα) κι εσυ θα ξεκουραζεσαι. Δεν νομιζω να γινεται διαφορετικα σε θηλαζον βρεφος , ειδικα μακροχρονια. 
    • Τέλειο το στολίδι σας!! Χρόνια πολλά κιόλας!! 😊😊 Για το κεφάλι δεν τον έχω ρωτήσει. Τον είχα πιάσει απ' τα μούτρα για διάφορα αλλά και το έχω ξεχάσει. Μα, εννοείται ότι ρίχνει κουτουλιδια και σε μας, αλλά αυτά τα κάνει για παιχνίδι. Κουτουλαει, γυρνάει σε κοιτάει και γελάει! 😆 Όταν κοπανάει το κεφάλι του κάτω, το κάνει όταν κλαίει, όταν νιώθει ότι τον έχεις "παρατήσει". Το κάνει λιγότερο τώρα ή με ακούει όταν του λέω μη και όχι! Πάλι καλά... Παιδίατρο έχουμε τώρα τέλη Ιανουαρίου, ελπίζω να το θυμηθώ να τον ρωτήσω 🙄 Με το φαι εννοείται ότι τα πετάει κι εμάς. Εμάς είναι στη φάση "τρώω τα πάντα και κυρίως θέλω να φάω αυτό που τρως εσύ!" 😆 Αλλά άμα δε θέλει κάτι, το λιώνει ακόμα στο χέρι και το πετάει κάτω. Ακόμα και το νερό του όταν δεν το θέλει άλλο, το πετάει με μίσος κάτω... Κάποια τα πετάει κιόλας και μετά κάνει "ου ου" να μου τα δείξει που τα θέλει πίσω... Ο,τι να ναι... Περιμένω απλά να μεγαλώσει 🙄.  Ο παιδότοπος ρε συ είναι πολύ καλή φάση αν υπάρχει κάποιος να την απασχολεί. Σε όσους έχουμε πάει εμεις συνήθως έχουν ηλικιακό όριο. Μετά τα 3-4 λένε χωρίς επίβλεψη γονέα. Μόνο σε έναν στη Θεσσαλονίκη που είχαμε πάει είχαμε βρει μια κοπέλα να ασχολείται με τον μπέμπη που ήταν τότε κάπου 6-7 μηνών και κάθησε μαζί του κάνα 3ωρο... Πήρε γερό τιπ 😆 ίσως άμα πας ώρες που δεν έχει ψυχή να απασχολούν το κορίτσι σου για μερικές ώρες να κάνεις τη δουλειά σου.  Εμείς προσωπικά καταφέραμε να δουλέψουμε όταν πήγε βρεφικό, δε θα πω ψέματα. Κατά τα άλλα χρειάζεται συνεχή επίβλεψη κι εμάς, παρόλο που δεν κλαίει τόσο πολύ άμα δεν είναι πάνω μου. Κάθεται ήρεμος άμα είναι στον ίδιο χώρο με μας. Επίσης, πολύ ζόρι αυτό με τον ύπνο σας, είναι ένα μικρό βαμπίρ Ε; 🥲😅 Εμάς ας πούμε θα νυστάξει γύρω στις 6:30 το απόγευμα, θα κοιμηθεί κατά τις 7+, θα ξυπνήσει 2-3 φορές, θα θηλάσει και τον καλύτερο ύπνο τον κάνει εκεί 2-6 το ξημέρωμα που συνήθως είναι σερί. Τώρα που προσπαθώ να του κόψω τον θηλασμό, απλά τον παίρνω αγκαλιά και τον κουνάω 1 ώρα μέχρι να μπορέσω να τον αφήσω κάτω χωρίς να ξυπνήσει. Κι εμάς το χει αυτό το θέμα ότι πρέπει να μας ακουμπάει για να κοιμάται καλά 😒 Τον ενοχλούν πολύ επειδή τώρα τρώει και σκληρές τροφές και πάνε εκεί που είναι πρησμένα τα ούλα... Αλλά τώρα κι εμάς είναι πόσος καιρός που έχει περάσει και σήμερα μόλις ένιωσα τις μυτουλες να έχουν σκάσει. Αλλά έχει ηρεμήσει με το κλάμα, ειδικά το βράδυ!!  Τα πρώτα 100 χρόνια είναι τα δύσκολα, μετά θα δούμε φως! 🥲
    • Αχ κουκλίτσα χριστουγεννιάτικη!!! ❤️❤️ Να σας ζήσει!! ✨
    • Εγώ ούτε καν..μου φαίνεται και εξαιρετικά νωρίς...
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...