Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κορίτσια μου τι κάνετε;;;; Τώρα κατάφερα να μπω κ γω και να σας διαβάσω!!!! !!! Αρχικα ν πω @MarMar90 με το καλό το θαυματακι σου!!! Οποία μέθοδο και να επιλέξετε με το γιατρό ενα να σκέφτεσαι πως μετα θ κρατάς αγκαλιά το μωράκι σου κ είναι ότι πιο σημαντικό ❤️❤️ 

Το δικό μου update κορίτσια είναι πως κ εμείς πήγαμε στην παιδίατρο , υπέρμαχος του θηλασμού όπου μετά από αυτήν έκοψα το ξένο και ξεκίνησα και πάλι αποκλειστικό θηλασμό!!! Τη ζύγισε όταν ήταν 7 ημερών και είχε ανακτήσει το βάρος της γέννησης της ! 3270γρ και 51εκ! Στο νοσοκομείο μας την είχαν βγάλει 49! Τώρα να πήρε τόσο σύντομα να κάνανε λάθος στο νοσοκομείο 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ κάπου εδώ να στείλω αγωνιστικούς χαιρετισμούς στην φίλη μου τη @Θέτις Κ. και στη φίλη μου τη @Maya_!!! Κορίτσια αντιμετωπίζουμε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα !!! Όλη μέρα είναι τέλεια η μικρή και το βράδυ δν ξέρω τι παθαίνει και αλαφιάζει στο κλάμα!!! Όλο το βράδυ ζήτημα να κοιμάμαι δυο ώρες!!! Το λίκνο της ούτε που θέλει ν το δει (νομίζω στο τέλος θα κοιμάται ο κασπερ εκεί μέσα 😂😂) θέλει μόνο αγκαλιά και βυζι!!! Πολλές φορές τη νύχτα χάνω το μέτρημα με τον θηλασμό και τις ώρες που πρέπει να τη θηλάσω!!! Όπως είπες @Maya_ κ εσύ τσιρίζει και ουρλιάζει! Νομίζω πως κ μένα έχει κολικούς γιατί όταν την πιάνει το κλάμα αυτό δν μπορώ ν την ηρεμήσω με τίποτα! Κάποιες φορές πιάνουν οι λευκοί ήχοι ! 
 @Θέτις Κ. μου τι ήταν κ αυτό που πέρασες κορίτσι μου ;;; Πωπωωω γρήγορη ανάρρωση εύχομαι και περαστικά σου!!! Να παίρνεις σίδηρο για να αναπληρώσεις το αίμα που έχασες!!! 

αυτά εν ολίγοις τα νέα μου!!! 

η @Kiddo μας τι κάνει;; Έχει καμιά νέα της;;; Γέννησε το κορίτσι μας;;; 🧿🙏🤞

Δημοσίευση

@Θέτις Κ. Δεν ξέρω πώς μου ξέφυγε το μήνυμα που περιγράφεις την περιπέτεια που πέρασες… Ούτε να διανοηθώ δεν μπορώ πόσο δύσκολο και φοβιστικο ήταν να ξυπνάς και να αντικρίζεις αυτή την εικόνα. Ο γιατρός τι σου είπε; Πού οφείλεται; Έκανες κάποια απότομη κίνηση; Σήκωσες βάρος; 
Όπως και να έχει, σιδερένια κορίτσι μου!! Πάει, πέρασε τώρα… Κοιτα να σε προσέχεις κι εσένα λίγο παραπάνω! 🙂

Δημοσίευση

Εντάξει, μπορώ να πω ότι με προσγειώνετε για το τι να περιμένω… και μου άρεσε το λίκνο που πήραμε ρε γαμωτο! 😜

Δε μου φαίνεται τυχαίο που περνάτε και οι 3 τα ίδια. Ελπίζω να είναι θέμα χρόνου και πολύ πολύ γρήγορα να βρείτε τα πατήματα σας και να κοιμάστε τα βράδια. ❤️

Κι εγώ θέλω πολύ να μάθω για την @Kiddoμας!! 

Δημοσίευση
στις πριν 16 λεπτά, ο/η MarMar90 είπε:

Εντάξει, μπορώ να πω ότι με προσγειώνετε για το τι να περιμένω… και μου άρεσε το λίκνο που πήραμε ρε γαμωτο! 😜

Δε μου φαίνεται τυχαίο που περνάτε και οι 3 τα ίδια. Ελπίζω να είναι θέμα χρόνου και πολύ πολύ γρήγορα να βρείτε τα πατήματα σας και να κοιμάστε τα βράδια. ❤️

Κι εγώ θέλω πολύ να μάθω για την @Kiddoμας!! 

Χαχαχα είναι και στο μωρό αλλά γενικά είναι πολύ φυσιολογικό να θέλουν αγκαλίτσα συνέχεια στην αρχή.

Για εμένα έγινε λίγο πιο εύκολο όταν το αποδέχτηκα. Ειδικά αν είσαι ανοιχτή στο να κάνεις συγκοιμηση μπορεί να είναι και αρκετά γλυκιά εμπειρία.

Δημοσίευση
στις πριν 15 ώρες, ο/η Θέτις Κ. είπε:

Εγώ κορίτσια μου σήμερα είμαι ακριβώς 2 εβδομάδες μετά τον τοκετό ή αλλιώς ο μπέμπης μας είναι μόλις 15 ημερών 💙

Κι όμως μου φαίνεται ότι έχουν γίνει τοοοοοοσα πολλά σ αυτό το διάστημα! Αυτή τη βδομάδα κάναμε κάποια γραφειοκρατικά όπως τη ληξιαρχική πράξη γέννησης και επιπλέον αίτηση για υπηκοότητα εδώ. Έχει ήδη αριθμό μητρώου, αφμ, ΑΜΚΑ, έτοιμος να εργαστεί 😅😅😅 έκανα και την αίτηση για την άδεια μητρότητας και τώρα από βδομάδα λέμε να πάμε και απ' την πρεσβεία να πάρει και την ελληνική υπηκοότητα - ευχηθειτε μου καλή τύχη γιατί για κάποιο λόγο νιώθω ότι θα πέσει πολύ χαρτουρα και ταλαιπωρία 🥴🥴🥴

Σε άλλα νεα, πιστεύω με μάτιασαν κορίτσια για το πόσο ευτυχής ήμουν με την θετική εμπειρία του τοκετού μου! Δε σας έγραψα τίποτα γι αυτό το περιστατικό γιατί όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα! Το περασμένο Σάββατο (1 εβδ μετά τον τοκετό δλδ) ξύπνησα σε μια λίμνη αίματος αφού είχα βάλει το μωρό σου λίκνο ευτυχώς. Δε θα μπω σε λεπτομέρειες γιατί ακολούθησαν εικόνες θρίλερ, αλλά εν συντομία, βγήκαν εναπομείναντα πηγματα απ' τη μήτρα και έσπασαν τα 2 ράμματα που είχα. Ο γιατρός μου σοκ - μου λέει καλά τι έκανες και έσπασαν; Άρση βαρών;;; 🥲🥲🥲 Ο σύζυξ κι αυτός σε πανικό, έντυσε άρον-αρον το μωρό κι εμένα και πήγαμε στα επείγοντα όπου μας περίμενε κι ο γιατρός μου. Εκεί διαπιστώθηκε ότι έχουν σπάσει τα ράμματα και μου έκανε 3 αυτή τη φορά! Να προσέχετε οι μαμάδες που πρόσφατα γεννησατε γιατί η τοπική αναισθησία εκεί κάτω μου άλλαξε τα φώτα! Αφού ξεστομισα στο γιατρό το εξής "χίλιες φορές να γεννουσα ξανά, παρά η τοπική αναισθησία". Γελούσε αυτός 🤣🤣🤣

Με το μικρό έχουμε θέμα τα βράδια, αλλά δοκιμάζουμε διάφορες τεχνικές και καπου θέλω να πιστεύω ότι το βρίσκουμε. Πήγαμε και στην παιδίατρο, έφτασε 3,5κιλα τη 10η μέρα ζωής και πήρε και 2εκ σε ύψος! Όλα καλά 🙏🏻 το θέμα με το βράδυ είναι ότι κλαιει με λυγμούς και τσιριδες, κάτι που δε συμβαίνει την ημέρα.... Αυτό που βοήθησε χθες ήταν μπανάκι με μασάζ στις 10μμ, μετά θηλασμός και αγκαλίτσες, συγκοιμηση 12-2, ξανά θηλασμός, κι αλλαγή πανας, ύπνος 3-6πμ, μητρικό γάλα σε μπιμπερο με το μπαμπά, και ύπνος στο λίκνο 7-9! 2 ώρες στο λίκνο πρώτη φορά 🌟

Πωπω ρε συ τι πέρασες... Έχασες πολύ αίμα; Τώρα όλα καλά; Είσαι καλύτερα; Τα ράμματα σε πονάνε; Σου είπαν από τι προκλήθηκε; Σου δίνουν τίποτα για την αιμορραγία; Σίδηρο;

Κάτι ανάλογο είχα περάσει κι εγώ στην πρώτη εγκυμοσύνη. Αλλά εγώ κανα αιμορραγία και βγήκαν πηγματα 2-3 ώρες μετά τη γέννα χωρίς να σπάσουν τα ράμματα, οπότε ήμουν ήδη με τους γιατρούς μου. Επειδή είχε πέσει ο αιματοκρίτης μου στο 21 μου κάνανε και 3 φιάλες μετάγγιση αίματος... Έφταιγε το ότι έκανα οξύ τοκετό 😵‍💫

Δημοσίευση
στις πριν 14 ώρες, ο/η Maya_ είπε:

@Θέτις Κ. κορίτσι μου λυπάμαι πολύ για την ταλαιπωρία που περάσατε, ελπίζω να είσαι καλύτερα 

Σορρυ που εξαφανιστηκα κοροτσια. Εμείς αύριο κλείνουμε 4 εβδομάδες που από τη μια δεν κατάλαβα πότε πέρασαν από την άλλη μου φάνηκε αιώνας 😅

Εγώ προσωπικά ζορίζομαι αρκετά να βρω πατήματα για δύο λόγους κυρίως. Μια για το θηλασμό που εξακολουθώ να έχω πόνο (περασα και μαστιτιδα) και μια για τον ύπνο της μικρής. Λόγω κολικων κοιμάται μόνο σε αγκαλιά οπότε κάνουμε βάρδιες 🫠 το λικνο είναι διακοσμητικό 

Μπορώ να πω βέβαια ότι υπάρχει βελτίωση στην ικανότητα μου να την ηρεμώ και να καταλαβαίνω τι θέλει. Επίσης αλλάξαμε παιδιατρο γιατί αυτή που είχαμε με είχε αγχώσει για το βάρος του μωρού και με πίεζε να δώσω ξένο. Ο καινούριος παιδιατρος είναι πολύ πιο ήρεμος και από τότε που ξεκινήσαμε με αυτόν η μικρή βάζει φουλ βάρος με αποκλειστικό θηλασμό.

Γενικά κορίτσια δεν θέλω να γκρινιάζω αλλά είναι με διαφορά ο,τι πιο απαιτητικό έχω αντιμετωπίσει 😅 ειδικά οι πρώτες 2 εβδομάδες που είχα και την εξαντληση του τοκετού. Ελπίζω σύντομα να βρούμε πατήματα και να αρχίσω να το απολαμβάνω περισσότερο

Πωπω κοντά ένας μήνας το μωράκι σου!! ❤️ Με το μυϊκό θεματακι που είχε; Όλα καλά; Το ξεπέρασε;

Πόνο πού έχεις; Στο στήθος γενικά ή στις θηλές; Εμένα ο πόνος στις θηλές όταν έπιανε το μωρό, άργησε να φύγει... Και τώρα γενικά παρόλο που το στήθος έχει μαλακώσει πολύ, άμα το αφήνω ελεύθερο στον ύπνο πονάει γύρω γύρω όταν κρέμεται...

Νομίζω και για μένα ο ύπνος, ο θηλασμός, το να ρυθμίσεις τα δικά σου συναισθήματα απελπισίας ώστε να είσαι ήρεμη για το μωρό, και γενικά η φροντίδα του μωρού όταν είσαι οριακά στο να λιποθυμισεις από την εξάντληση, είναι ο,τι πιο δύσκολο έχω βιώσει μέχρι τώρα στη ζωή μου... 

Δημοσίευση
στις πριν 34 λεπτά, ο/η _piripiri_ είπε:

Πωπω κοντά ένας μήνας το μωράκι σου!! ❤️ Με το μυϊκό θεματακι που είχε; Όλα καλά; Το ξεπέρασε;

Πόνο πού έχεις; Στο στήθος γενικά ή στις θηλές; Εμένα ο πόνος στις θηλές όταν έπιανε το μωρό, άργησε να φύγει... Και τώρα γενικά παρόλο που το στήθος έχει μαλακώσει πολύ, άμα το αφήνω ελεύθερο στον ύπνο πονάει γύρω γύρω όταν κρέμεται...

Νομίζω και για μένα ο ύπνος, ο θηλασμός, το να ρυθμίσεις τα δικά σου συναισθήματα απελπισίας ώστε να είσαι ήρεμη για το μωρό, και γενικά η φροντίδα του μωρού όταν είσαι οριακά στο να λιποθυμισεις από την εξάντληση, είναι ο,τι πιο δύσκολο έχω βιώσει μέχρι τώρα στη ζωή μου... 

Το μυϊκό θεματακι ήταν τελικά νευρολογικο. Έτσι όπως μου το εξήγησαν τραβήχτηκε ενα νευρο στον τοκετό και γι αυτό δεν μπορούσε να το κουνήσει, ήταν κάπως σαν "ξερό". Από τότε την έχουν δει δύο παιδονευρολογοι και μας έχουν καθησυχάσει φουλ. Η αλήθεια είναι πως και εγώ δεν ανησυχούσα τόσο γιατί βλέπω φοβερή βελτίωση μέρα με τη μέρα, πλέον μπορεί να το σηκώσει και να το φέρει στο στόμα πράγμα που δεν μπορούσε να κάνει καθόλου. Οπότε όλα καλά! 😊😊 πιθανώς να μην χρειαστεί να κάνουμε τίποτα

Με το θηλασμό είχα στην αρχή πολύ πόνο και τραυματισμό στις θηλες. Έκανα κάποια διαλείμματα με ψευδοθηλες και θηλαστρο και δεν έχω πια πληγές. Έχω όμως πόνο και ευαισθησία ακόμα και στο στηθος και στις θηλες, θεωρω ομως ότι πιάνει καλά το μωρό γιατί το είδαμε και με τις μαιες στο μαιευτηριο και με σύμβουλο θηλασμου που έφερα στο σπίτι. Πιθανώς χρειάζεται απλά υπομονή, τι να πω; 

Εσείς πως τα πάτε κορίτσι μου; 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Πότε γυρνάτε στη δουλειά κορίτσια; Καλημέρα κιόλας!
    • Το μυϊκό θεματακι ήταν τελικά νευρολογικο. Έτσι όπως μου το εξήγησαν τραβήχτηκε ενα νευρο στον τοκετό και γι αυτό δεν μπορούσε να το κουνήσει, ήταν κάπως σαν "ξερό". Από τότε την έχουν δει δύο παιδονευρολογοι και μας έχουν καθησυχάσει φουλ. Η αλήθεια είναι πως και εγώ δεν ανησυχούσα τόσο γιατί βλέπω φοβερή βελτίωση μέρα με τη μέρα, πλέον μπορεί να το σηκώσει και να το φέρει στο στόμα πράγμα που δεν μπορούσε να κάνει καθόλου. Οπότε όλα καλά! 😊😊 πιθανώς να μην χρειαστεί να κάνουμε τίποτα Με το θηλασμό είχα στην αρχή πολύ πόνο και τραυματισμό στις θηλες. Έκανα κάποια διαλείμματα με ψευδοθηλες και θηλαστρο και δεν έχω πια πληγές. Έχω όμως πόνο και ευαισθησία ακόμα και στο στηθος και στις θηλες, θεωρω ομως ότι πιάνει καλά το μωρό γιατί το είδαμε και με τις μαιες στο μαιευτηριο και με σύμβουλο θηλασμου που έφερα στο σπίτι. Πιθανώς χρειάζεται απλά υπομονή, τι να πω;  Εσείς πως τα πάτε κορίτσι μου; 
    • Πωπω κοντά ένας μήνας το μωράκι σου!! ❤️ Με το μυϊκό θεματακι που είχε; Όλα καλά; Το ξεπέρασε; Πόνο πού έχεις; Στο στήθος γενικά ή στις θηλές; Εμένα ο πόνος στις θηλές όταν έπιανε το μωρό, άργησε να φύγει... Και τώρα γενικά παρόλο που το στήθος έχει μαλακώσει πολύ, άμα το αφήνω ελεύθερο στον ύπνο πονάει γύρω γύρω όταν κρέμεται... Νομίζω και για μένα ο ύπνος, ο θηλασμός, το να ρυθμίσεις τα δικά σου συναισθήματα απελπισίας ώστε να είσαι ήρεμη για το μωρό, και γενικά η φροντίδα του μωρού όταν είσαι οριακά στο να λιποθυμισεις από την εξάντληση, είναι ο,τι πιο δύσκολο έχω βιώσει μέχρι τώρα στη ζωή μου... 
    • Πωπω ρε συ τι πέρασες... Έχασες πολύ αίμα; Τώρα όλα καλά; Είσαι καλύτερα; Τα ράμματα σε πονάνε; Σου είπαν από τι προκλήθηκε; Σου δίνουν τίποτα για την αιμορραγία; Σίδηρο; Κάτι ανάλογο είχα περάσει κι εγώ στην πρώτη εγκυμοσύνη. Αλλά εγώ κανα αιμορραγία και βγήκαν πηγματα 2-3 ώρες μετά τη γέννα χωρίς να σπάσουν τα ράμματα, οπότε ήμουν ήδη με τους γιατρούς μου. Επειδή είχε πέσει ο αιματοκρίτης μου στο 21 μου κάνανε και 3 φιάλες μετάγγιση αίματος... Έφταιγε το ότι έκανα οξύ τοκετό 😵‍💫
    • Καλησπέρα κορίτσι μου..έχω και εγώ μια μικρούλα σχεδόν 2μιση χρονών και είναι και εμένα απαιτητική..ενώ στις γιαγιάδες της είναι το πιο υπακούω παιδί, στο σπίτι γίνεται χαμός και πετάει πράγματα αν δε περάσει το δικό της..ίσως πρέπει να κάνουμε λίγο υπομονή γιατί αυτό με το σχολείο και τη πειθαρχία δε το πιστεύω γιατί εγώ τη πάω ήδη απ' το Σεπτέμβρη και είναι απ' τη πρώτη μέρα μέχρι και σήμερα το καλύτερο παιδί, αλλά στο σπίτι συνεχίζει να πετάει τα πάντα ακόμα και το φαγητό της..δε ξέρω τι να κάνω για να της κόψω όλα αυτά..λέω πως μου βγάζει το λάδι και όλοι με λένε υπερβολική γιατί πουθενά αλλού δε τα κάνει αυτά που κάνει σε εμένα 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...