Μετάβαση σε περιεχόμενο

Μωράκια Χριστουγέννων 24 & Πρωτοχρονιάς 25

Recommended Posts

στις πριν 14 ώρες, ο/η Θέτις Κ. είπε:

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ!!! ΝΑ ΜΑΣ ΖΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ 💙💙💙💙💙

Ρε συ βο΄ύρκωσα, δε το πιστεύω ότι είμαστε σ αυτή τη φάση με τα γεννητούρια 😭😭😭😭😭😭😭😭😭

Μπαίνω κάθε μέρα και διαβάζω, κι έλεγα άντε την Παρασκευή θα κάτσω να στρωθώ να γράψω κι εγώ στα κορίτσια γιατί έχουμε πολλά μαζεμένα νέα τελευταία... αλλά ο μπέμπης με πρόλαβε!! 

Σκορπίνος τελικά, 3-4 μέρες ακόμα να περίμενε θα τον έπιανε τον Τοξότη! Αλλά σα σωστός σκορπιός ήθελε να κάνει είσοδο - καλά τα λέω @MarMar90;; 🤭🤭

Τη διαστολή είχες όταν σου έκαναν εισαγωγή κορίτσι μου; πάρα πολύ γρήγορα κι εύκολα, αν καταλαβαίνω καλά απ τα λεγόμενά σου, γεννήθηκε;

Μπράβο κορίτσι μου, με το καλό το νέο σας μωράκι! Πως αισθάνεσαι; Ο μικρούλης όλα καλά με τους πνεύμονες; τελικά είχες κάνει τις ενέσεις κορτιζόνης που είχα διαβάσει πιο πάνω; ή δε προλάβατε;

Νεογέννητα Μωρά.jpeg

Η διαστολή μου ήταν 3-4 όταν την έλεγξε ο γιατρός, αλλά είχε εξαλειφθεί τελείως ο τράχηλος. Το μωρό κατέβηκε στη λεκάνη μόνο όταν μου έσπασαν τα νερά μετά την επισκληριδιο, γιατί λέει αιωρούνταν με το αμνιακό και δεν τα κατάφερνε... Τον ρώτησα τον γιατρό πόση ώρα μπορεί να μείνει με σπασμένα νερά μέσα και λέει εφόσον δεν έχει κάνει κακά, και 36 ώρες 😱 εγώ μέσα σε μια ώρα είχα κάνει διαστολή 9. 

Όχι, δεν τις είχα κάνει τις ενέσεις, έτσι κι αλλιώς είχαν περάσει οι εβδομάδες και δεν ήθελα να τις κάνω. Ρώτησα και τον νεογνολογο και μου είπε ότι δεν έφταιξαν οι ενέσεις, απλώς τα αγόρια συνήθως γεννιούνται τεμπέλικα και συμβαίνει. Το ίδιο μου είπε και μια φίλη μου μαία. Ο νεογνολογος μου είπε πάντως ότι είναι πολύ γέρος και βλέπω ότι ήδη σηκώνει τον αυχένα του! 😆

στις πριν 14 ώρες, ο/η Θέτις Κ. είπε:

image.thumb.png.e403b5a65df22a7d472cb7789ba88b99.png
Ανανεώνουμε και πινακάκι πλέον! Καλά εγώ τελευταία των Μοϊκανών για το Doppler, αλλά όπως και να χει είπα να κάνω το βήμα να προσθέσω τη νέα μας στήλη, ΓΕΝΝΗΤΟΥΡΙΑ 🤭😭🥳

Με το καλό όλες μας ❤️❤️❤️❤️

Ακόμα το ντοπλερ Ε; Υπομονή για να τον δείτε κιόλας 4D 😁

Τέλειο το πινακακι, άντε να γεμίσει από όλα τα κορίτσια!! ❤️ Απλώς μια διόρθωση, 20/11 γεννήθηκε! Την πρόλαβε την αλλαγή της μέρας για 40 λεπτά 😆

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 1.5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

στις πριν 9 λεπτά, ο/η nikiev98 είπε:

Μου τελείωσαν οι αντιδράσεις για σήμερα😅 

Ήμουν ανάμεσα σε αυτά τα δύο να σου πω.. έμεινες ευχαριστημένη με το electa?? 

Πως νιώθεις που κρατάς το μικράκι σου αγκαλιάααα?? Ανυπομονώωωωω!!!❤️

Αχ, είναι ωραίο συναίσθημα!! Είναι τόσο μικρούλης κι απαλός!! Θέλει να τρώει όλη την ώρα και να είναι πάνω μου, αλλά είναι κι αρκετά ήρεμος στην κούνια του!! 🩵🩵

Ναι, από το electa πολύ. Εμείς επειδή δεν έχουμε ασανσέρ θέλαμε ένα ελαφρύ καρότσι που να χωράει και στο Πορτ μπαγκαζ του αυτοκινήτου, έχουμε μεσαίο αυτοκίνητο. Αυτά ήταν τα κριτήρια μας! Αλλά ανοιγοκλείνει εύκολα με το ένα χέρι, βγαίνουν εύκολα και τα υφάσματα και πλένονται επίσης στο πλυντήριο. Δεν έχει τις ίδιες ροδες με το dovadi και σε μας που έχει ανώμαλους δρόμους κάνει αναταράξεις... Και δεν έχει τσάντα ή κλιπ για να προσθέσεις δικιά σου, οπότε εγώ αγόρασα έξτρα. 

Όπως είπαν και τα κορίτσια, δες τις προτεραιότητες σου και διάλεξε. Νομίζω έκανες καλή επιλογή πάντως 😊

στις πριν 17 ώρες, ο/η _piripiri_ είπε:

Γεια σας κορίτσια!! 

Χθες το πρωί είχαμε πάλι καρδιοτοκογραφημα και ραντεβού με τον γιατρό. Στο καρδιοτοκογραφημα είχα μια πολύ δυνατή σύσπαση, η οποία δεν πονούσε όμως. Στον υπέρηχο ο γιατρός έβγαλε το παιδί περίπου 3650γρ. Έκανε και κολπική εξέταση, είδε ότι δεν έχει εμπεδωθεί καθόλου και σφηνωνε το κεφάλι του πάνω στη λεκάνη μου και για αυτό είχα έντονο πυελικό άλγος. Μου είπε να κάνω πολύ περπάτημα, μπάλα, σκάλες, επαφές, διάφορα τέτοια για να κατέβει το παιδί στη λεκάνη. Μου έκλεισε και ραντεβού την επόμενη εβδομάδα, αν και πέταξε ένα "που λογικά θα έχεις γεννήσει μέχρι τότε" 😒

Ο άντρας μου στο δρόμο της επιστροφής έλεγε "άντε να γεννήσεις αύριο μεθαύριο, να γλιτώσεις τις κολπικές εξετάσεις" 😆

Με παίρνει και η μάνα μου τηλέφωνο επειδή είναι να έρθει το Σάββατο πρωί εδώ, της λέω τα του γιατρού, και μου λέει "κοίτα να κρατηθείς μέχρι το Σάββατο" 😆

Και που λέτε, κορίτσια μου, ΠΡΟΦΑΝΩΣ με γκαντεμιασαν ολοι, με έπιασαν τρομερές συσπάσεις στις 9 το βράδυ, 10 φτάσαμε μαιευτήριο, 11 μου κάνανε επισκληριδιο, 12:39 είχα το μωρό στην αγκαλιά μου! 🩵 Με έστειλε λίγο στον άλλο κόσμο επειδή δεν ανέπνεε όταν γεννήθηκε (είχαν βάση οι φόβοι μου) οπότε δεν κάναμε καθυστερημενη απολίνωση που ήθελα. Τον πήραν γρήγορα και τον βάλανε σε μάσκα οξυγόνου. Ευτυχώς το όλο σκηνικό κράτησε 2-3 λεπτά, πήραν σιγά σιγά μπρος οι πνεύμονες κι όλα καλά! Έπιασε και καλά στήθος για θηλασμό, για την ώρα είμαστε πολύ καλά και οι 2! 

Απλώς ρε κορίτσια... Τελικά γεννήθηκε αρκετά νωρίτερα, γεννήθηκε Νοέμβριο, οπότε νιώθω η άκυρη της παρέας με το νοεμβριατικο μωρό μου και βγήκε και Σκορπιός 🤣 

Εύχομαι τα καλύτερα και σε σας κορίτσια! Να πάνε όλα κατ'ευχήν και να πάρετε υγιή μωράκια στην αγκαλιά σας!! Θα σας παρακολουθώ κι ελπίζω να προλαβαίνω να συμμετέχω!! ❤️

Χριστέ μου! Κρατούσα την αναπνοή μου όσο διάβαζα το μήνυμα σου και φυσικά με έπιασαν τα κλάματα!!! Το πρώτο νινί της παρέας μας...και δη σκορπιουδάκι!!! Να σας ζήσει...να είναι γερό και τυχερό κι εσείς πάντα περήφανοι στο πλάι του!!!❤️

Η αγάπη που θα πάρεις απο το σκορπιουδάκι σου....δεν μοιάζει με καμιά!!! Αντικειμενικά πάντα!😂

Η οικογένειά σας μεγάλωσε κι άλλο!!!! 😍 Τι ευτυχία!!!

Πόποοοο.... είμαι κατασυγκινημένη!!!

@_piripiri_ Αν βρεις κάποια στιγμή χρόνο, εξήγησε και σε μένα το αδαές πλάσμα για την καθυστερημένη απολίνωση... Αυτό με το να μην αναπνεύσει κατευθείαν όταν βγει έχει να κάνει δηλαδη με την εβδομάδα που βγήκε ή μπορεί να συμβεί γενικά; Αν είχατε κάνει τις ενέσεις θα είχατε γλιτώσει αυτο το 2λεπτο-3λεπτο άγχος; Αυτό φοβόταν ο γιατρός σου;

στις πριν 15 ώρες, ο/η Θέτις Κ. είπε:

image.thumb.png.e403b5a65df22a7d472cb7789ba88b99.png
Ανανεώνουμε και πινακάκι πλέον! Καλά εγώ τελευταία των Μοϊκανών για το Doppler, αλλά όπως και να χει είπα να κάνω το βήμα να προσθέσω τη νέα μας στήλη, ΓΕΝΝΗΤΟΥΡΙΑ 🤭😭🥳

Με το καλό όλες μας ❤️❤️❤️❤️

Έκλαψα με το τελευταία των Μοϊκανών... 🤣Ετσι το βλέπω να το παθαίνω εγώ με τα γεννητούρια...  

Τέλεια δουλειά για άλλη μια φορά το πινακάκι σου! Με το καλό τα νινάκια μας 😍

στις πριν 2 ώρες, ο/η _piripiri_ είπε:

Αχ, είναι ωραίο συναίσθημα!! Είναι τόσο μικρούλης κι απαλός!! Θέλει να τρώει όλη την ώρα και να είναι πάνω μου, αλλά είναι κι αρκετά ήρεμος στην κούνια του!! 🩵🩵

Ναι, από το electa πολύ. Εμείς επειδή δεν έχουμε ασανσέρ θέλαμε ένα ελαφρύ καρότσι που να χωράει και στο Πορτ μπαγκαζ του αυτοκινήτου, έχουμε μεσαίο αυτοκίνητο. Αυτά ήταν τα κριτήρια μας! Αλλά ανοιγοκλείνει εύκολα με το ένα χέρι, βγαίνουν εύκολα και τα υφάσματα και πλένονται επίσης στο πλυντήριο. Δεν έχει τις ίδιες ροδες με το dovadi και σε μας που έχει ανώμαλους δρόμους κάνει αναταράξεις... Και δεν έχει τσάντα ή κλιπ για να προσθέσεις δικιά σου, οπότε εγώ αγόρασα έξτρα. 

Όπως είπαν και τα κορίτσια, δες τις προτεραιότητες σου και διάλεξε. Νομίζω έκανες καλή επιλογή πάντως 😊

Είμαι που είμαι ευσυγκίνητη με τις ορμόνες.. με λύγισες!! Να είναι γερός και ευτυχισμένος ❤️ Σου εύχομαι ολόψυχα τα καλύτερα🥰

στις πριν 3 ώρες, ο/η _piripiri_ είπε:

Η διαστολή μου ήταν 3-4 όταν την έλεγξε ο γιατρός, αλλά είχε εξαλειφθεί τελείως ο τράχηλος. Το μωρό κατέβηκε στη λεκάνη μόνο όταν μου έσπασαν τα νερά μετά την επισκληριδιο, γιατί λέει αιωρούνταν με το αμνιακό και δεν τα κατάφερνε... Τον ρώτησα τον γιατρό πόση ώρα μπορεί να μείνει με σπασμένα νερά μέσα και λέει εφόσον δεν έχει κάνει κακά, και 36 ώρες 😱 εγώ μέσα σε μια ώρα είχα κάνει διαστολή 9. 

Όχι, δεν τις είχα κάνει τις ενέσεις, έτσι κι αλλιώς είχαν περάσει οι εβδομάδες και δεν ήθελα να τις κάνω. Ρώτησα και τον νεογνολογο και μου είπε ότι δεν έφταιξαν οι ενέσεις, απλώς τα αγόρια συνήθως γεννιούνται τεμπέλικα και συμβαίνει. Το ίδιο μου είπε και μια φίλη μου μαία. Ο νεογνολογος μου είπε πάντως ότι είναι πολύ γέρος και βλέπω ότι ήδη σηκώνει τον αυχένα του! 😆

Ακόμα το ντοπλερ Ε; Υπομονή για να τον δείτε κιόλας 4D 😁

Τέλειο το πινακακι, άντε να γεμίσει από όλα τα κορίτσια!! ❤️ Απλώς μια διόρθωση, 20/11 γεννήθηκε! Την πρόλαβε την αλλαγή της μέρας για 40 λεπτά 😆

Πω πω!! Πολύ γρήγορα πηγές από διαστολή 4 σε 9!! Και λένε ότι η επισκληριδιος μπορεί να καθυστερήσει τη διαστολή 😲 πάνω σ αυτό το θέμα, κορίτσια όσες έχετε στο πλάνο να κάνετε, σε ποιο στάδιο του τοκετού σας έχουν προτείνει ότι είναι καλά; Εγώ απ' τα λεγόμενα της μαίας και του γιατρού έγραψα στο πλάνο μου να μου βάλουν τον καθετήρα/υποδοχή πώς λέγεται απ' την αρχή ώστε να είμαι έτοιμη και να γίνει η έγχυση της επισκληριδιου περίπου όταν κάνω διαστολή 5-6 (καλά μιλάμε φυσικά για φουλ ιδανικό σενάριο). Ούτε πολύ αργά, ούτε πολύ νωρίς δηλαδή - εσείς τι λέτε; Τι σας είπαν οι δικοί σας γιατροί/μαίες;

Επίσης @_piripiri_ πες μας λίγο κι αυτό με τα κακα 😂 φυσικά οπότε βρεις χρόνο! Τα έμβρυα κάνουν κενώσεις μέσα στη μήτρα;; Νόμιζα μόνο κατουράνε εκεί μέσα, δεν ήξερα ότι μας χεζουν κιόλας 😂😂😂 💩💩💩

Πώς αισθάνεσαι τώρα που έγινες δεύτερη φορά μαμά σε σχέση με την πρώτη φορά; Ο μεγάλος σου γιος γνώρισε τον αδερφούλη του ή όχι ακόμα; Να μας πεις οπότε φυσικά θελήσεις, τώρα έχεις δύο κουκλους 💙💙

Αφήστε κορίτσια, αυτό το ντοπλερ εγώ θα το κάνω στις 35 εβδ (σήμερα είμαι 33+1)! 😂😂 

Είναι επειδή έχω κάνει ήδη 2 υπερήχους που παρακολουθήσαμε την ανάπτυξη του εμβρύου, μητριαιες κτλ οπότε μας παίρνει είπε ο γιατρός να το βάλουμε λίγο πιο μακριά. Τώρα τι να πω, απλά ανυπομονώ να τον δω κι εγώ ξανά 3/4D που λέτε να δούμε την πρόοδο ως προς τα χαρακτηριστικά! Πάλι καλά είχα κάνει σ εκείνο το ο ιδιωτικό κέντρο στις 21 εβδ 😅 απλά έχω την περιέργεια να δω πως εξελίχθηκαν τα χαρακτηριστικά του προσώπου από τότε, αλλά θα μου πείτε σε λίγο καιρό θα τον δω και λάιβ 😂😂

@Kiddo μου εσύ πως είσαι; Είδα ότι σε προβλημάτισαν οι μετρήσεις στις μητριαιες αλλά πραγματικά πιστεύω με την αύξηση του σαλοσπιρ που σου έδωσε όλα θα πάνε καλά ! Σε μένα πάντως το "πρόβλημα" εξαλείφθηκε, πλέον είναι εντός ορίων 🙏🏻

@MarMar90κορίτσι μου με προβλημάτισε κι εμένα η αντίδραση του γιατρού σας και ήθελα να σου γράψω ότι συμφωνώ απόλυτα Μ αυτά που προείπαν όλα τα κορίτσια εδώ! Δε μου άρεσε καθόλου αυτό το "εγώ σα γιατρός δε θα ανησυχούσα, αλλά σα πατέρας θα το έψαχνα"! Δλδ τι πάει να πει αυτό; Επίσης η αμνιο σ αυτή τη φάση που βρίσκεσαι δλδ τι θα προσφέρει; Μόνο παραπάνω άγχος + το ρίσκο προωρότητας.... Τελικά που καταλήξατε; Πήρατε δεύτερη γνώμη; 

Εύχομαι να πάνε όλα καλα ♥️♥️♥️

Σήμερα έχω ραντεβού μαζί του για να του δείξω τον τελευταίο υπέρηχο που κάναμε με τον εμβρυομητρικό στις αρχές του μήνα, να συζητήσουμε το πλάνο τοκετού που ετοίμασα και λογικά θα μου γράψει το τεστ για τον στρεπτόκοκκο και το παραπεμπτικό για τον τοκετό. Είναι κάτι διαδικαστικά...

Επίσης! Ξέχασα να σας πω ότι έκανα και τις εξετάσεις του 3τριμηνου και σοκαρίστηκα 😬

Θυρεοειδής μια χαρά

Σίδηρος παρόλο που αυξήσαμε τη δόση σε δεύτερο χάπι καθημερινά από 20 έπεσε στο 18 😒 αλλά τλχ αιματοκρίτης και αιμοσφαιρίνη είναι στα κατώτατα φυσιολογικά 

Ουρά όλα κομπλέ, καθαρά 

Και τώρα το τρελό της υπόθεσης 🥁🥁🥁

Μου έβαλε και χοληστερίνη που λέτε γιατί είχα να κάνω απ' τον πρώτο τρίμηνο... Τότε ήταν 220 - ανεβασμένο μεν αλλά χαμηλότερο δε απ' τις προηγούμενες εξετάσεις μιας και έκανα ειδική διατροφή λόγω του ότι έχω κληρονομικά αυξημένη χοληστερίνη.

Και τώρα.... 370!!!!

Έπαθα σοκ! Ο γιατρός στο τηλ μου είπε περιληπτικά ότι στο 3ο τρίμηνο είναι αναμενόμενο να ανέβει η χοληστερίνη σε υψηλά επίπεδα γιατί το μωρό τη χρειάζεται για να πάρει βάρος και να χτίσει λίπος όσο προετοιμάζεται για τη γέννα... Αλλά και πάλι οι φυσιολογικές τιμές είναι 200-300. Είπε θα το συζητήσουμε σήμερα 😬😬😬 με βλέπω σε διαιτα πάλι.... Αλλά δε ξέρω ρε κορίτσια, ειλικρινά δεν άλλαξα κάτι στη διατροφή μου, εντάξει τρωω τη φέρουσα μου δε λέω, αλλά 370... Στα πέναλτι είμαι 🤣🤣🤣🤣

στις πριν 29 λεπτά, ο/η Θέτις Κ. είπε:

@MarMar90κορίτσι μου με προβλημάτισε κι εμένα η αντίδραση του γιατρού σας και ήθελα να σου γράψω ότι συμφωνώ απόλυτα Μ αυτά που προείπαν όλα τα κορίτσια εδώ! Δε μου άρεσε καθόλου αυτό το "εγώ σα γιατρός δε θα ανησυχούσα, αλλά σα πατέρας θα το έψαχνα"! Δλδ τι πάει να πει αυτό; Επίσης η αμνιο σ αυτή τη φάση που βρίσκεσαι δλδ τι θα προσφέρει; Μόνο παραπάνω άγχος + το ρίσκο προωρότητας.... Τελικά που καταλήξατε; Πήρατε δεύτερη γνώμη; 

Εύχομαι να πάνε όλα καλα ♥️♥️♥️

Άσε άσε...κι εμείς έχουμε ξενερώσει φουλ... Είχα ήδη κάποια red flags από πριν, αλλά έκανα ότι δεν τα βλέπω λόγω του καλού ονόματος που έχει... Τελικά άμα κάτι σε χαλάει, δεν πρέπει να το αφήνεις. Δεν κάνουν όλοι για όλους!

Τίποτα δεν έχουμε κάνει μέχρι στιγμής. Μεθαύριο έχουμε τον επανέλεγχο κι εκεί θα κριθούν όλα. Κοντός ψαλμός αλληλούια.... Θα δούμε αν έχει αυξηθεί η τιμή και πόσο... θα ακούσουμε τη γνώμη του εμβρυομητρικού που είχε μιλήσει μόνο για μαγνητική και βλέποντας και κάνοντας... Φυσικά και θα αναζητήσω δεύτερη γνώμη αν δεν τα βρει καλά τα πράγματα, αλλά δε θέλω να το σκέφτομαι. Στείλτε μου όλη τη θετική σας ενέργεια!!

στις πριν 47 λεπτά, ο/η Θέτις Κ. είπε:

Επίσης @_piripiri_ πες μας λίγο κι αυτό με τα κακα 😂 φυσικά οπότε βρεις χρόνο! Τα έμβρυα κάνουν κενώσεις μέσα στη μήτρα;; Νόμιζα μόνο κατουράνε εκεί μέσα, δεν ήξερα ότι μας χεζουν κιόλας 😂😂😂 💩💩💩

χαχαχα

Καλή απορία! Κι αφού πιάσαμε 💩συζήτηση... κλύσμα κάνουν πάντα;;; Τα έχω τόσο μπλεγμένα στο κεφάλι μου... Κι αν ναι, σε ποια φάση στο πλάνο τοκετού μπαίνει; Φαντάζομαι με το που φτάνεις στο μαιευτήριο.... 

στις πριν 34 λεπτά, ο/η Θέτις Κ. είπε:

Και τώρα το τρελό της υπόθεσης 🥁🥁🥁

Μου έβαλε και χοληστερίνη που λέτε γιατί είχα να κάνω απ' τον πρώτο τρίμηνο... Τότε ήταν 220 - ανεβασμένο μεν αλλά χαμηλότερο δε απ' τις προηγούμενες εξετάσεις μιας και έκανα ειδική διατροφή λόγω του ότι έχω κληρονομικά αυξημένη χοληστερίνη.

Και τώρα.... 370!!!!

Έπαθα σοκ! Ο γιατρός στο τηλ μου είπε περιληπτικά ότι στο 3ο τρίμηνο είναι αναμενόμενο να ανέβει η χοληστερίνη σε υψηλά επίπεδα γιατί το μωρό τη χρειάζεται για να πάρει βάρος και να χτίσει λίπος όσο προετοιμάζεται για τη γέννα... Αλλά και πάλι οι φυσιολογικές τιμές είναι 200-300. Είπε θα το συζητήσουμε σήμερα 😬😬😬 με βλέπω σε διαιτα πάλι.... Αλλά δε ξέρω ρε κορίτσια, ειλικρινά δεν άλλαξα κάτι στη διατροφή μου, εντάξει τρωω τη φέρουσα μου δε λέω, αλλά 370... Στα πέναλτι είμαι 🤣🤣🤣🤣

Κι εγώ παθούσα με κληρονομική χοληστερίνη!

Γενικά οι γιατροί δε δίνουν τόση σημασία... ναι μεν το 370 φαίνεται εξτρίμ, αλλά πρ΄ώτον έχει να κάνει με το ότι από πριν είχες τσιμπημένη τιμή και δεύτερον όπως σου ειπαν δικαιολογείται φουλ λόγω εγκυμοσύνης. 

Και΄ για την τρανσαμινάση μου που βγήκε πάνω απο το φυσιολογικό που ρώτησα μου είπαν να μην ασχοληθώ καν... Μετά που θα γεννήσουμε με το καλό, θα περάσει ο απαιτούμενος χρόνος και θα τις επαναλάβουμε τις εξετάσεις με πιο αξιόπιστα αποτελέσματα.

Γειά σας κορίτσια!!! 

@Θέτις Κ.θα δεις κ εκείνη την ώρα πότε είναι καλύτερα να κάνεις... μπορεί να αργήσει πολυ η διαστολή να φτάσει στο 5 και να έχεις εξαντληθεί.. εγώ μέχρι 5 διαστολή θα είμαι σπίτι κ θα πάω μετά νοσοκομείο. Θα δείξει πότε θα γίνει κ η επισκληριδιος! 

Αν το μωράκι κάνει κακάκια , τότε όταν σπάσουν τα νερά θα έχουν χρώμα. Λέγονται κεχρωσμενα.. νομίζω μένεις έως ένα 24ωρο έτσι,  αλλά πρέπει να έχεις ορο για να καθαρίζεις παράλληλα. Αυτό γίνεται όταν θα στρεσαριστει το μωρό για κάποιο λόγο 

@MarMar90είναι δική σου απόφαση αν θα κάνεις κλύσμα.. αν αποφασίσεις να το κάνεις,  γίνεται στην εισαγωγή σου στο μαιευτήριο.

Συζήτησε το με το γιατρό σου , γιατί κάποιοι δίνουν εντολή στη μαία να το κάνει,  χωρίς να έχουν τη συγκατάθεση της γυναίκας 

στις πριν 4 ώρες, ο/η MarMar90 είπε:

Χριστέ μου! Κρατούσα την αναπνοή μου όσο διάβαζα το μήνυμα σου και φυσικά με έπιασαν τα κλάματα!!! Το πρώτο νινί της παρέας μας...και δη σκορπιουδάκι!!! Να σας ζήσει...να είναι γερό και τυχερό κι εσείς πάντα περήφανοι στο πλάι του!!!❤️

Η αγάπη που θα πάρεις απο το σκορπιουδάκι σου....δεν μοιάζει με καμιά!!! Αντικειμενικά πάντα!😂

Η οικογένειά σας μεγάλωσε κι άλλο!!!! 😍 Τι ευτυχία!!!

Πόποοοο.... είμαι κατασυγκινημένη!!!

Πολύ καλός μου φαίνεται μέχρι τώρα. Ξυπνάει συχνά για να φάει, αλλά τις υπόλοιπες ώρες είναι ήσυχος στην κούνια του και δεν κλαίει καθόλου!! 🩵 Ελπίζω κι όταν μεγαλώσει να είναι έτσι βολικό παιδί το σκορπιουδακι!! Πάντα αντικειμενικά 😆

στις πριν 4 ώρες, ο/η MarMar90 είπε:

@_piripiri_ Αν βρεις κάποια στιγμή χρόνο, εξήγησε και σε μένα το αδαές πλάσμα για την καθυστερημένη απολίνωση... Αυτό με το να μην αναπνεύσει κατευθείαν όταν βγει έχει να κάνει δηλαδη με την εβδομάδα που βγήκε ή μπορεί να συμβεί γενικά; Αν είχατε κάνει τις ενέσεις θα είχατε γλιτώσει αυτο το 2λεπτο-3λεπτο άγχος; Αυτό φοβόταν ο γιατρός σου;

Καθυστερημένη απολίνωση είναι το να αργήσεις 2-3 λεπτά να κόψεις τον ομφάλιο λώρο, έτσι ώστε να περάσει όλο το αίμα που έχει ο λώρος στο μωρό. Παίρνει αρκετό σίδηρο κι άλλα στοιχεία από τον λώρο που στην ουσία ήταν του μωρού. Δεν ήθελα να δώσω βλαστοκύτταρα σε τράπεζα, προτιμούσα την απολίνωση. Απλώς εκείνη την ώρα ο παιδίατρος είδε που δεν πήρε ανάσα και τον έκοψε απευθείας. Ήρθε το πρωί και μου το εξήγησε, ότι ήταν θέμα ανάγκης. 

Ο γιατρός μου είχε πει για τις ενέσεις κορτιζόνης για να είναι σε θέση τα πνευμόνια να ανοιγοκλείνουν αφότου πάρει ανάσα. Ο παιδίατρος μου είπε όμως ότι ήταν αρκετά δυνατά τα πνευμόνια του και ότι τον έβαλε σε υποστήριξη μόνο για 40 λεπτά, ενώ κανονικά μπορεί να θέλει και 2 ώρες σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Ο λόγος που δεν πήρε ανάσα ήταν επειδή στρεσσαριστηκε όταν βγήκε κι έπεσαν πολύ οι παλμοί του. Ενώ κατά τη διάρκεια είχε 150-160 παλμούς με το που βγήκε έπεσαν στους 100 και στην συνέχεια στους 70 όπου τον πήραν γρήγορα και του κάνανε υποβοήθηση με μάσκα. 

Δεν ήταν θέμα ούτε εβδομάδας γέννησης ούτε ενέσεων κορτιζόνης, απλά στρεσσαριστηκε το μωρό σε εκείνη τη φάση. 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Πολύ καλός μου φαίνεται μέχρι τώρα. Ξυπνάει συχνά για να φάει, αλλά τις υπόλοιπες ώρες είναι ήσυχος στην κούνια του και δεν κλαίει καθόλου!! 🩵 Ελπίζω κι όταν μεγαλώσει να είναι έτσι βολικό παιδί το σκορπιουδακι!! Πάντα αντικειμενικά 😆 Καθυστερημένη απολίνωση είναι το να αργήσεις 2-3 λεπτά να κόψεις τον ομφάλιο λώρο, έτσι ώστε να περάσει όλο το αίμα που έχει ο λώρος στο μωρό. Παίρνει αρκετό σίδηρο κι άλλα στοιχεία από τον λώρο που στην ουσία ήταν του μωρού. Δεν ήθελα να δώσω βλαστοκύτταρα σε τράπεζα, προτιμούσα την απολίνωση. Απλώς εκείνη την ώρα ο παιδίατρος είδε που δεν πήρε ανάσα και τον έκοψε απευθείας. Ήρθε το πρωί και μου το εξήγησε, ότι ήταν θέμα ανάγκης.  Ο γιατρός μου είχε πει για τις ενέσεις κορτιζόνης για να είναι σε θέση τα πνευμόνια να ανοιγοκλείνουν αφότου πάρει ανάσα. Ο παιδίατρος μου είπε όμως ότι ήταν αρκετά δυνατά τα πνευμόνια του και ότι τον έβαλε σε υποστήριξη μόνο για 40 λεπτά, ενώ κανονικά μπορεί να θέλει και 2 ώρες σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Ο λόγος που δεν πήρε ανάσα ήταν επειδή στρεσσαριστηκε όταν βγήκε κι έπεσαν πολύ οι παλμοί του. Ενώ κατά τη διάρκεια είχε 150-160 παλμούς με το που βγήκε έπεσαν στους 100 και στην συνέχεια στους 70 όπου τον πήραν γρήγορα και του κάνανε υποβοήθηση με μάσκα.  Δεν ήταν θέμα ούτε εβδομάδας γέννησης ούτε ενέσεων κορτιζόνης, απλά στρεσσαριστηκε το μωρό σε εκείνη τη φάση. 
    • Λευκάδα θα έρθεις που μπορεί να κάνω και τη βάφτιση Αύγουστο, να έρθεις κι εσύ!!! Εγώ μια φορά πήγα Μύκονο στα 19 μου και τη 2η μέρα σηκώθηκα κι έφυγα!!! Δεν είναι για μένα αυτού του τύπου η ζωή κι η διασκέδαση!
    • @MarMar90είναι δική σου απόφαση αν θα κάνεις κλύσμα.. αν αποφασίσεις να το κάνεις,  γίνεται στην εισαγωγή σου στο μαιευτήριο. Συζήτησε το με το γιατρό σου , γιατί κάποιοι δίνουν εντολή στη μαία να το κάνει,  χωρίς να έχουν τη συγκατάθεση της γυναίκας 
    • Γειά σας κορίτσια!!!  @Θέτις Κ.θα δεις κ εκείνη την ώρα πότε είναι καλύτερα να κάνεις... μπορεί να αργήσει πολυ η διαστολή να φτάσει στο 5 και να έχεις εξαντληθεί.. εγώ μέχρι 5 διαστολή θα είμαι σπίτι κ θα πάω μετά νοσοκομείο. Θα δείξει πότε θα γίνει κ η επισκληριδιος!  Αν το μωράκι κάνει κακάκια , τότε όταν σπάσουν τα νερά θα έχουν χρώμα. Λέγονται κεχρωσμενα.. νομίζω μένεις έως ένα 24ωρο έτσι,  αλλά πρέπει να έχεις ορο για να καθαρίζεις παράλληλα. Αυτό γίνεται όταν θα στρεσαριστει το μωρό για κάποιο λόγο 
    • @Elli13 κάτι κάπως φαίνεται είναι η αλήθεια περιμένουμε και τα επόμενα σε πια μέρα είπες πως είσαι ; @kokkinoskoufitsa νόμιζα πως είσαι από το νησί είναι ωραία στην επαρχία και εγώ ζω σε ένα χωριό της αρκαδιας κωμόπολη βασικά 3000 κατοίκους (δεν ειμαι από εδώ )  αλλά δεν έχουμε γιατρούς-νοσοκομείο  εδώ  και πρέπει να ταξιδεύω 1,5 ώρα ( σε έναν δρόμο χάλια με πολλές στροφές ) αλλά τουλάχιστον με το αμάξι πας οπότε θες ενώ σε ένα νησί που περιμένεις το καράβι είναι ακόμα πιο δύσκολα… αλλά Αθήνα δεν έχω ζήσει ποτέ και ούτε θα ήθελα δεν μπορώ τους ρυθμούς της για κανένα λόγο ειδικά με τα παιδεία μου.. αλλά τώρα στη θέση σου και εγώ αυτό θα έκανα είναι δύσκολο από θέμα δουλειά πολύ ανεργία δυστηχως αλλά τουλάχιστον έχετε το δικό σας σπίτι.. να πάτε με το καλό και εύχομαι όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή να ξανά γυρίσετε πίσω στο νησί 😊
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...