Μετάβαση σε περιεχόμενο

Αναφορά

• Απαντήσεις

• Αχ αυτό παθαίνω και γω νιώθω ότι έχω ταχυπαλμιες και φτερουγίσματα αφού πήγα νοσοκομείο γιατί τρόμαξα τώρα έχω ραντεβού με καρδιολόγο από βδομάδα αν και η γυναικολόγος μου είπε είναι φυσιολογικό να έχω λίγες λόγω της κυησης
    • Λοιπόν, κορίτσια... Αρχικά να πω ότι έτσι κι αλλιώς θα ακολουθήσετε τις οδηγίες που θα σας δώσει ο παιδίατρος και ο,τι είναι πιο κοντά σε αυτό που σας αρέσει και θα σας βολέψει. Εγώ θα σας πω τι μας είχε πει η πρώτη παιδίατρος στον μεγάλο και ο δεύτερος παιδίατρος στον μικρό, απλά και μόνο για τη βιβλιογραφία 😆 Στον πρώτο μας είχε πει από τον 5ο μήνα να του δίνουμε να γλείφει φρούτα για να εξοικειώνεται με τις διατροφικές γεύσεις κι από τον 6ο μήνα είχαμε ξεκινήσει εισαγωγές φρούτων ένα ανά τρεις μέρες. Μετά βάλαμε λαχανικά, μετά κρέας κι αυγό και τέλος spreads φυστικοβουτυρο, ταχίνι, αμυγδαλοβουτυρο κτλ. Όλα αυτά πριν τον πρώτο χρόνο. Μετά δώσαμε ψωμί, αλάτι γιατί άρπαζε τηγανιτές πατάτες και τις έτρωγε. Γενικά, πλέον δεν τρώει τίποτα το παιδί, μόνο στον παιδικό 🤣 αυτή η παιδίατρος δεν ήταν υπερβολικά υπέρ του BLW στους πρώτους μήνες, αλλά ήταν υπέρ αργότερα στο να πιάνει, να δοκιμάζει μόνος του ο,τι βάλεις μπροστά του (εγώ το "μίσησα" το BLW, επειδή έπρεπε να καθαρίζω καρέκλες, ρούχα, σαλιαρες, μαλλιά, πατώματα, κτλ 😭😆, αλλά έτσι κι αλλιώς θα δείτε ότι το παιδί από μόνο του θα θέλει να τα πιάνει και να τα περιεργάζεται και του κάνει καλό στο να είναι πιο αυτόνομο). Η παιδίατρος αυτή μας είχε δώσει και κάτι φυλλάδια, θα σας ανεβάσω το πρώτο που είναι για κάτω του ενός έτους. Ο δεύτερος τώρα, μας ξεκίνησε τελείως διαφορετικα. Με καρότο, πατάτα, κολοκυθάκι (που λέγεται "χορτοσουπα") από τον 5ο μήνα (μόλις έκλεισε τους 4 δηλαδή). Μετά σε αυτό προσθέσαμε κρέας, μετά ντομάτα, μετά αυγό, ανά 3 μέρες εισαγωγή. Τώρα που έκλεισε τον 5ο, μας είπε ψάρι, γιαούρτι και spreads, όσπρια ανά μία ημέρα εισαγωγή, νερό και γενικά ο,τι τρώμε εμείς χωρίς αλάτι, ζάχαρη, μέλι. Χθες το παιδί μου δηλαδή έφαγε φασολάκια 🤣. Άμα κάνω λέει εισαγωγή μια τροφή, να την κάνω σκέτη τη μία μέρα και από την επόμενη ημέρα μπορώ να τα συνδυάζω και με άλλα. Η λογική είναι "δίνουμε πρώτα τροφές πλούσιες σε σίδηρο και μετά σε βιταμίνη C".  Και οι δύο ήταν κατά των ρυζαλευρων.  Τώρα για το τι θα τρώει μετά, τι να σας πω... Εμάς έτρωγε διάφορα, μετά σταμάτησε να τρώει τα περισσότερα ή άρχισε να τρώει τροφές που δεν έτρωγε παλιά, κάνει διάφορες αλλαγές... Τρώει στον παιδικό πάντως 😆
    • Με το καλό 🙏 💝 θετικό εννοείται!!!   Ναι αγάπη μου σήμερα!!!! Και ανυπομονώ 🩷🙏 με το καλό σε όλες μας
    • Τι υπέροχα νέα, χαίρομαι πάρα πολύ κορίτσι μου!! Θα ηρεμήσεις αρκετά μετά την αυχενική, θα δεις!! Το 2025 ήρθε για να φέρει ουράνια τόξα 🌈🌈🙏🙏
    • Νομίζω τα ξέρεις, σε αυτή την εβδομάδα αναμένουμε να δούμε απλά τον σάκο μέσα στη μήτρα και νομίζω και εμβρυϊκά στοιχεία (αλλά δεν είμαι σίγουρη για αυτό). 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...