Μετάβαση σε περιεχόμενο

Άρνηση διακοπής πάνας από τον σταθμό

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα σε όλ@. Δεν θα έκανα ξεχωριστό θέμα αλλά πραγματικά έχω απογοητευτεί από την συμπεριφορά του σταθμού ως προς το θέμα της διακοπής πάνας. Θα προσπαθήσω να τα συμπτύξω όσο μπορώ για να μην κουράσω.

Αρχικά να πω ότι η κόρη μου 2 χρονών 8 μηνών και  πηγαίνει στον σταθμό του δήμου από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο. Τότε μας είχαν ενημερώσει ότι η αγωγή τουαλέτας θα ξεκινήσει την άνοιξη. Ρωτάω και εγώ λοιπόν πριν το Πάσχα πότε θα ξεκινήσουμε και η δασκάλα της μου απαντάει ότι δεν είναι έτοιμη και ότι εμείς πρέπει να το δουλέψουμε το Πάσχα στο σπίτι και μετά να ξαναμιλήσουμε. 

Εδώ να πω ότι η κόρη μου είναι πίσω λεκτικά οπότε ακόμα δεν επικοινωνεί πότε θέλει τσίσα ή κακά. Ωστόσο, στο σπίτι ξέρει πολύ καλά αν την ρωτήσεις ότι η λεκάνη είναι για αυτά τα πράγματα και μετά μάλιστα πατάει καζανάκι κι ας μην έχει κάνει κάτι στη λεκάνη.

Οπότε, το Πάσχα ξεκινήσαμε εσώρουχο και κάθε 1,5 ώρα την πηγαίναμε στην λεκάνη κι ας μην έκανε τίποτα. Κάποιες φορές είχαμε επιτυχία. Και το συνεχίζουμε ακόμα στο σπίτι. Εδώ είναι το θέμα μου όμως, διότι ο σταθμός με ενημέρωσε ότι δεν την θεωρεί ακόμα έτοιμη, μάλιστα ούτε για μετάβαση από την πάνα την κανονική σε πάνα βρακάκι!!! Τους ενημέρωσα ότι έτσι σαφώς το παιδί μπερδεύεται γιατί τη μισή μέρα είναι με πάνα κανονική και την άλλη μισή με εσώρουχο στο σπίτι.

Η απάντηση που πήρα σήμερα είναι ότι το παιδί δεν έχει ιδέα να ανεβοκατεβάσει το παντελόνι του οπότε δεν μπορεί να μπει πάνα βρακάκι, κάτι το οποίο στο σπίτι το κάνει γιατί την βάζουμε εμείς για να μαθαίνει σιγά σιγά. Και το αποκορύφωμα είναι ότι κατά τα λεγόμενα της δασκάλας μπορεί και μέχρι την επόμενη χρονιά να μην είναι έτοιμη να κόψει την πάνα.

Πραγματικά έχω απογοητευτεί. Επίσης όλα αυτά ειπώθηκαν μπροστά στο παιδί. Μπορεί η κόρη μου να είναι πίσω λεκτικά αλλά αντιλαμβάνεται και δεν ξέρω πώς μπορεί να αισθάνεται. Θα ήθελα να ακούσω γνώμες για το πώς να το χειριστούμε εμείς στο σπίτι.

Η κατεύθυνση μας είναι να συνεχίσουμε εμείς την εκμάθηση τουαλέτας έστω τη μισή μέρα και τα ΣΚ ολόκληρα γιατί στο άλλο κομμάτι που αφορά τον σταθμό δεν νομίζω ότι μπορώ να κάνω και πολλά.

Δημοσίευση
στις πριν 7 ώρες, ο/η dnaphrodite είπε:

Καλησπέρα σε όλ@. Δεν θα έκανα ξεχωριστό θέμα αλλά πραγματικά έχω απογοητευτεί από την συμπεριφορά του σταθμού ως προς το θέμα της διακοπής πάνας. Θα προσπαθήσω να τα συμπτύξω όσο μπορώ για να μην κουράσω.

Αρχικά να πω ότι η κόρη μου 2 χρονών 8 μηνών και  πηγαίνει στον σταθμό του δήμου από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο. Τότε μας είχαν ενημερώσει ότι η αγωγή τουαλέτας θα ξεκινήσει την άνοιξη. Ρωτάω και εγώ λοιπόν πριν το Πάσχα πότε θα ξεκινήσουμε και η δασκάλα της μου απαντάει ότι δεν είναι έτοιμη και ότι εμείς πρέπει να το δουλέψουμε το Πάσχα στο σπίτι και μετά να ξαναμιλήσουμε. 

Εδώ να πω ότι η κόρη μου είναι πίσω λεκτικά οπότε ακόμα δεν επικοινωνεί πότε θέλει τσίσα ή κακά. Ωστόσο, στο σπίτι ξέρει πολύ καλά αν την ρωτήσεις ότι η λεκάνη είναι για αυτά τα πράγματα και μετά μάλιστα πατάει καζανάκι κι ας μην έχει κάνει κάτι στη λεκάνη.

Οπότε, το Πάσχα ξεκινήσαμε εσώρουχο και κάθε 1,5 ώρα την πηγαίναμε στην λεκάνη κι ας μην έκανε τίποτα. Κάποιες φορές είχαμε επιτυχία. Και το συνεχίζουμε ακόμα στο σπίτι. Εδώ είναι το θέμα μου όμως, διότι ο σταθμός με ενημέρωσε ότι δεν την θεωρεί ακόμα έτοιμη, μάλιστα ούτε για μετάβαση από την πάνα την κανονική σε πάνα βρακάκι!!! Τους ενημέρωσα ότι έτσι σαφώς το παιδί μπερδεύεται γιατί τη μισή μέρα είναι με πάνα κανονική και την άλλη μισή με εσώρουχο στο σπίτι.

Η απάντηση που πήρα σήμερα είναι ότι το παιδί δεν έχει ιδέα να ανεβοκατεβάσει το παντελόνι του οπότε δεν μπορεί να μπει πάνα βρακάκι, κάτι το οποίο στο σπίτι το κάνει γιατί την βάζουμε εμείς για να μαθαίνει σιγά σιγά. Και το αποκορύφωμα είναι ότι κατά τα λεγόμενα της δασκάλας μπορεί και μέχρι την επόμενη χρονιά να μην είναι έτοιμη να κόψει την πάνα.

Πραγματικά έχω απογοητευτεί. Επίσης όλα αυτά ειπώθηκαν μπροστά στο παιδί. Μπορεί η κόρη μου να είναι πίσω λεκτικά αλλά αντιλαμβάνεται και δεν ξέρω πώς μπορεί να αισθάνεται. Θα ήθελα να ακούσω γνώμες για το πώς να το χειριστούμε εμείς στο σπίτι.

Η κατεύθυνση μας είναι να συνεχίσουμε εμείς την εκμάθηση τουαλέτας έστω τη μισή μέρα και τα ΣΚ ολόκληρα γιατί στο άλλο κομμάτι που αφορά τον σταθμό δεν νομίζω ότι μπορώ να κάνω και πολλά.

Αχ γράφω αυτό το ποστ με τρομερά νεύρα για την συμπεριφορά στους Δημόσιους βρεφικους και παιδικούς.

Ασφαλώς και δεν υποτιμώ την δουλειά χιλιάδων βεεφονηπιοκομων που δουλεύουν σε δημόσιους και κάνουν εκπληκτική δουλειά αλλά πραγματικά κάποιοι δημόσιοι σταθμοί ( όπως κ ιδιωτικοί ) είναι για χοντρές καταγγελίες. Είχα και εγώ άλλου είδους θέματα και τον σταμάτησα τελικά. 

Είναι φυσικά λάθος η αντιμετώπιση και εγώ θα ζητούσα να μιλήσω στην προϊσταμένη του σταθμού και αν δεν έβρισκα ανταπόκριση θα μιλούσα και στην αντίστοιχη διεύθυνση.

Δεν θα μιλήσω φυσικά για το αντιπαιδαγωγικό ότι μιλούσε μπροστά στο παιδί χωρίς να το υπολογιζει ( το έκαναν πολλάκις και σε μένα ) .

Δεν καταβαινω αρχικα και πρώτη φορά ακούω ότι υπάρχει μετάβαση στην πάνα βρακάκι... Εμένα ο δικός μου είναι 2χρονων κ 3 μηνών και την χρησιμοποιουμε κανονικα εδώ και καιρό ιατί είναι πιο εύκολη στη χρήση ανεξάρτητα με την εκπαίδευση τουαλέτας.. 

Λοιπόν εγώ ξεκίνησα στον δικό μου εδώ και 2 μήνες  το ίδιο μοτίβο ακριβώς με σένα ( επίσης και ο δικός μου δεν λέει ακόμα τσισα και κακά αλλα καταλαβαίνει απόλυτα την διαδικασία ). Κάνει με επιτυχία τσισα στην τουαλέτα αλλά ακόμα όχι κακά.

Απ' τον παιδικό που θα ξεκινήσουμε τώρα τον Ιούνη μου είπαν ξεκάθαρα ότι πηγαίνουν όλα τα παιδιά που τους ενημερώνουν ότι είναι σε αυτή τη διαδικασία ανά 1 με 1,5 ώρα τουαλέτα για να δουν αν θέλουν να κάνουν την ανάγκη τους και ότι τα βοηθάνε πολύ έτσι για να αρχίσουν με την σειρά τους αφου τους γίνει συνήθεια να κάνουν το ίδιο και στο σπίτι. Δηλαδή βοηθάνε την διαδικασία και όχι το αντίθετο!

Πάντως σε φίλο μου ενώ το παιδί ήταν χωρίς πάνα και πήγαινε κανονικά τουαλέτα επειδή έτυχε μια δυο φορές να συμβούν ατυχήματα στον σταθμό ( δημόσιο ) αποφάσισαν χωρίς να ενημερώσουν να του βάζουν πάνα με την δικαιολογία ότι δεν προλαβαίνουν να καθαρίζουν!!! Φυσικά πήγαν και έκαναν χαμό στο σταθμό και δεν το ξανά έκαναν.

Επίσης είναι γελοίο ότι σου είπε ότι δεν ξέρει αν σε ένα χρόνο θα είναι έτοιμη... Και ποιος είναι ο μάντης Κάλχας;; Κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει αυτό. 

Γνώμη μου να απαιτήσεις να βοηθήσουν το παιδί και αν εσύ δεις ότι δεν είναι έτοιμο τότε το ξανασυζητατε

Δημοσίευση

Καλημερα κοριτσι μου!!

Ειχα κι εγω παρομοιο αγχος περσυ που εβγαλε ο δικος μου την πανα..

Αυτο που βρισκω ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ με κεφαλαια ειναι οτι η συζητηση εγινε μπροστα στο παιδακι που φυσικα καο καταλαβαινει τα παντα...

Οσο αφορα το θεμα της μεταβασης,κανεις δεν μπορει να σου πει ποτε θα συμβει..Μονο το παιδι ξερει και οταν νιωσει ετοιμο θα την πεταξει οριστικα..Οποτε αυτες οι μαντεψιες ειναι επισης ακυρες..

Στο σημειο μονο που διαφωνω,οχι πολυ βεβαια,ειναι οτι πραγματα ολη η δουλεια πρεπει να γινει σπιτι,με πανα βρακακι φυσικα που μπορει και το παιδι να ανεβοκατεβαζει ή εκπαιδευτικο βρακακι που απορροφαει,ωστοσο στον σταθμο το θεωρω λογικο να μην ειναι αποκλειστικα πανω απο καθε παιδι να το "εκπαιδευουν"..Υπαρχουν βεβαια κι οι κοπελες που ειναι πολυ βοηθητικες και ισως δωσουν το κατι παραπανω,αλλα προσωπικα και να μην το κανουν δεν θα το θεωρησω κακο,αρκει να σεβονται και τη δικη μου προσπαθεια στο σπιτι..Θελω να πω οτι αν ζητησει το παιδι να παει καλως,αν οχι και κανει τσισα πανω του φυσικα και θα το αλλαξουν..

Οχι ομως να εχουν την ευκολη λυση,πανα και τελος..Ειναι μια διαδικασια που πρεπει να ακολουθησουν κι αυτοι..

Και δεν εχει να κανει με δημοσιο/ιδιωτικο,ειναι στην βρεφονηπιοκομο,κοινως στον ανθρωπο..Οποτε κοβεις τις κανονικες πανες και ξεκινας με πανα βρακακι ή την εκπαιδευτικη και δεν θα σου πουν και κουβεντα!!

Δημοσίευση

Κορίτσια σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις. Να σας ενημερώσω ότι το παιδί το σαββατοκύριακο αρχίζει και ενημερώνει για τσίσα και κακά βέβαια τα κάνει πάνω της. Δεν προλαβαίνω να την πάω στην τουαλέτα. Αλλά έχει πρόοδο. Στο σχολείο με ενημέρωσαν ότι θα την πηγαίνουν μία φορά κανονικά όπως όλα τα παιδάκια. Κάτι είναι κι αυτό! Μίλησα με την υπεύθυνη του τμήματος και μου είπε ότι θα το διευθετήσει το θέμα και με απολογητικό ύφος μου είπε ότι προφανώς δεν τίθεται θέμα ανικανότητας του παιδιού. Επίσης αυτό που με χαροποίησε είναι ότι μου είπε ότι ό,τι θέλω πάνω στο θέμα να την ξαναβρώ και να ξαναμιλήσουμε αν δω κάτι που θέλω να συζητήσω.

Ιδανικά θα ήθελα να μην είχε γίνει εξαρχής τέτοιο ζήτημα αλλά από τη στιγμή που έγινε τώρα, δεν βοηθάει να σκέφτομαι πίσω. Στο θέμα για την πάνα βρακάκι μου είπαν να την φέρνω με πάνα βρακάκι αλλά θα της βάζουν με τα αυτοκόλλητα ακόμα για λίγο καιρό μέχρι να μάθει να ανεβοκατεβάζει καλά το παντελόνι και την πάνα. Αλλά μου είπε όχι για πολύ.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καλησπέρα!  Ναι το "ξιπασμενη" το είπα γιατί είναι και γραπτός λόγος, παρεξηγείται εύκολα.. και δεν ήθελα να φαίνομαι επιδειξιας να το πω..;!; Anyway! Ναι συμφωνώ στο ότι δεν πρέπει να αγχωνόμαστε για το αν μπορούμε να εισάγουμε στο παιδί καμουτ ή φυσαλίδες ή αγριογούρουνο.. και εγώ πχ στη λίστα που έχω γράφει πχ παπάγια.. ε δεν μπορώ να βρω, δεν θα κάτσω να σκάσω, θα δώσω κάτι άλλο.. ή βίσονα.. εμείς εδώ δεν το έχουμε στην Ελλάδα οπότε που θα το βρω να το δώσω και να ήθελα..;! Έδωσα βουβάλι αντ'αυτου.. έχει και αστακό.. ε εντάξει τώρα μη χέσω κιόλας δεν θα δώσω 123€/κιλό για να φάει το παιδί αστακό όταν δεν έχω φάει εγώ ποτέ καλά καλά στη ζωή μου που θα το θυμάμαι κιόλας μετά...! 🤭 Αλλά τώρα τρόφιμα που υπάρχουν στην ελληνική αγορά και μπορώ να τα βρω φυσικά σε έστω σχετικά προσιτές τιμές για την δική μας τσέπη, ναι θα το πάρω να το δώσω στο παιδί και ας μην είναι στην καθημερινή διατροφή την δικιά μας ή ας μην το έχω δοκιμάσει εγώ ποτέ.. στα υπόλοιπα δηλαδή που λες διαφωνώ γενικότερα ως mindset και του πως θέλω εγώ φυσικά να μεγαλώσω το παιδί μου.. δεν θεωρώ δηλαδή επειδή εμείς ως οικογένεια έχουμε τις φχψ συνήθειες, για τον όποιο λόγο χωρίς κριτική γιατί άνθρωποι είμαστε, ή τα όποια likes και dislikes διατροφικά ή και μη ότι θα το επιβάλλω στο παιδί.. το παιδί κατά τη δική μου άποψη πάντα, είναι μια διαφορετική οντότητα από εμάς, με τα δικά του θέλω και τα δικά του likes και dislikes.. εγώ είμαι εκεί για να του δώσω τα εφόδια και να του γνωρίσω τον κόσμο και αυτό να μπορέσει να ανακαλύψει τον εαυτό του σιγά σιγά μέσα από αυτό το κόσμο.. ακόμα και βιγκαν πχ να ήμουν δεν θεωρώ ότι πρέπει να επιβάλλω στο παιδί να είναι βιγκαν.. μπορώ φυσικά να του εξηγήσω κάποια στιγμή γιατί είμαι βιγκαν και να ελπισω ότι το παιδί θα ακολουθήσει αυτό που εγώ θεωρώ σωστό, αλλά δεν θεωρώ σωστό γενικότερα να μη δώσω κρέας στο παιδί επειδή εγώ επέλεξα να είμαι βιγκαν.. ή αν εγώ την έβγαζα μόνο με τοστακια ή junk όλη μέρα δεν σημαίνει ότι θα έπρεπε και το παιδί να τρώει μόνο τοστ ή junk.. ή αν εμένα πχ δεν μου αρέσει το μήλο ή τα μακαρόνια κτλ δεν σημαίνει ότι δεν θα το προσφέρω στο παιδί να το γνωρίσει.. και αντίστοιχα σε άλλες γεύσεις που αναφέρεις.. πχ κινέζικο ή μεξικάνικο ή ινδικό κτλ.. εννοείτε ότι θα τα εισάγω στο παιδί να γνωρίσει άλλες γεύσεις και άλλες κουλτούρες άλλες μυρωδιές.. δεν σημαίνει ότι θα το έχουμε στη διατροφή μας σε καθημερινή βάση αλλά σίγουρα θέλω να αποκτήσει δική του αντίληψη για το τι θέλει να τρώει τι του αρέσει και τι όχι κλπ... Και αυτή είναι η άποψη μου όχι μόνο για τις διατροφικές συνήθειες αλλά γενικότερα δηλαδή πχ αν εγώ είμαι σπιτόγατος και δεν θέλω να βγαίνω πολλές βόλτες, ε δεν μπορώ να επιβάλλω στο παιδί να είναι μόνιμα κλεισμένο στο σπίτι.. εγώ ως γονιός οφείλω στο παιδί μου να βγω από το comfort zone μου και να γνωρίσω τον κόσμο στο παιδί μου.. ή σε οποιοδήποτε άλλο θέμα όπως η θρησκεία και πάει λέγοντας.. σου φέρνω διάφορα παραδείγματα τώρα για να εξηγήσω εγώ πως το σκέφτομαι και πως πιστεύω εγώ ότι πρέπει να μεγαλώσει το δικό μου παιδί..  Κάθε άποψη σεβαστή φυσικά.. δεν σημαίνει ότι είμαι σωστή ή λάθος..
    • Τέλεια! Πολύ ωραία τα νέα σου, @melitiniღ!! Όσο για τα εμβόλια, να μη φοβάσαι, γιατί είναι για το καλό του μωρού. Στην πρώτη εγκυμοσύνη είχα κάνει το rsv στο τρίτο τρίμηνο αν θυμάμαι καλά (του κοκκύτη δεν είναι αυτό; ΄΄Η κάνω λάθος;) Την επόμενη φορά που θα πάμε, θα ρωτήσω και γω τον γιατρό για της γρίπης, γιατί τώρα και με τον μικρό στον παιδικό είναι δύσκολα τα πράγματα. Από τα μέσα Σεπτέμβρη που ξεκινήσαμε, μόνο μία βδομάδα έμεινε απόλυτα καθαρός από μύξα και βήχα. Και μαζί με κείνον παίρνει και μένα παραμάζωμα! Οπότε πρέπει να οπλιστούμε και για μετά, να πάρει και το μωρό από την κοιλιά αντισώματα, γιατί έρχεται σε περίοδο που οι ιώσεις είναι στο φουλ. Για τον αντιτετανικό δεν γνωρίζω κάτι, να σου πω την αλήθεια. 
    • Α να και αυτό ήθελα να σχολιάσω.. καταρχήν σ' ευχαριστώ πολύ!! Θα προσπαθήσω να το κάνω και αυτό με τη θετικοτητα των λέξεων.. Όντως θέλει πολύ ψυχραιμία.. και ακόμα περισσότερη επανάληψη και υπομονή.. ακριβώς έτσι όπως τα περιγράφεις είναι.. αλλά τουλάχιστον βλέπω κάποια βελτίωση στο παιδί με τη Montessori και εγώ καταλήγω με λιγότερα νεύρα όταν το βλέπω έτσι.. φυσικά δυστυχώς έχω φωνάξει και εγώ.. δεν έχω πάντα τη ψυχραιμία βρε κορίτσια μου.. προσπαθώ αλλά δεν τα καταφέρνω πάντα.. και να πω την "αμαρτία" μου και τηλεόραση της έχω βάλει να δεί.. δεν έχω συνέχεια 100% την ενέργεια που απαιτείται.. και μετά νοιωθω τύψεις.. και της ζητάω συγνώμη.. και την παίρνω αγκαλίτσα και την φιλάω... και σκέφτομαι ότι δεν είμαι καλή μαμά και θα έπρεπε να προσπαθώ περισσότερο... Το δουλεύω βέβαια να μην νοιωθω τόσες ενοχές.. Μέχρι τα 2-3 λες ε...;! 😰 😶‍🌫️ Όχι σε λίγους μήνες..;;;! 🥴 Ήλπιζα και εγώ... Ευτυχώς που μου το είπες να ρίξω τις προσδοκίες μου..🥴😅😅
    • Πωπω.. εγκεφαλικό έτσι;!! 😱😱😱 Αγχώθηκα μόνο που το διάβασα.. δεν έχω να σχολιάσω κάτι... Χαρά στη ψυχραιμία σας ειλικρινά.. θα είχα φάει πολύ χειρότερη φρίκη από όση έχω ως τώρα... Ε ρε τι μας περιμένει....😱😱😱😱 Ίσως επειδή είναι πρωτότοκη ναι.. Τα μπαλάκια αν είναι λίγο πιο μεγάλα ναι και εγώ θα τα κόψω στη μέση.. τα πιο μικρά όμως πχ αρακά και blueberry θα τα πατήσω με το δάχτυλο και θα της τα δώσω.. ως τώρα τα πάει εξαιρετικά πάντως.. φτου φτου φτου το παιδί!! Περισσότερο είναι η δική μου φρίκη.. κατά τα άλλα αυτή.. φεεεεεεέτα!! Είναι όντως πολύ τρομακτικό το gagging.. θέλει τρομερή ψυχραιμία..  Έκλαψα με το blackberry 😆😆 που να δείς το ρόδι και η κράνα τι χρώμα βγάζουν..🤣🤣 Έλα ρε συ!! Είναι εξαιρετικά το αγόρι σας!!! Φτου φτου φτου!!! Η δικιά μου είναι στην 26η.. και ευτυχώς που σταθεροποιήθηκε δηλαδή γιατί το Σεπτέμβρη αν έβλεπα ότι συνεχίζει να πέφτει στις καμπύλες θα τη πήγαινα σε παιδοενδοκρινολογο μήπως έχει κάτι που δεν παίρνει βάρος.. γιατί κατά τα άλλα τρώει φουλ! Και στέρεες και στήθος.. ε.. πήρα την απόφαση ότι αυτό είναι το σκαρί της και κάπως ηρέμησα.. και τον Οκτώβρη στη μέτρηση έμεινε σταθερή οπότε απλά έχω το νου μου και αν χρειαστεί θα την πάω.. Σίγουρα για τη μέση μας ότι καλύτερο!! 😆😆 Που ήδη ήδη δυσκολεύομαι πολύ.. 🥴 Αλλά ένα άγχος στο πίσω μέρος του μυαλού υπάρχει.. Εντωμεταξυ ρε συ γράφεις έφτασε 11 μηνών και συγκινήθηκα..🥹 κοντεύουν να χρονισουν τα κουτσουνια μας... ακόμα δεν το πιστεύω... Πότε ανταλλάσσαμε κοιλουμπες και πότε έφτασαν να χρονίζουν..🥹🥹🥹 Να κάτι τέτοια ελπίζω να αποφύγω..😆😆 που δεν θα το αποφύγουμε δηλαδή... απλά ελπίζω να το περάσουμε πιο ήπια.. ήδη το μπρόκολο μου το πέταξε στη μούρη μόνο που το μύρισε..🤣🤣 ρε ούτε καν να το δοκιμάσει σου λέω!! Κατά τα άλλα τρώει αρκετά για την ώρα.. για να δούμε και μετά το έτος πως θα πάει.. φυσαλίδες που λες βρήκα στο Μαρτ! Δεν ξέρω αν έχετε κάτω Κρήτη.. σου επισυνάπτω φωτογραφίες μια που είχα τώρα σπίτι.. 1,60€ είχαν.. καμουτ θα έχω την επόμενη εβδομάδα, θα μου φέρουν από το μαγαζί με τα βιολογικά.. πολύ φίλοι μας έγιναν αυτοί!! 🤭 Τα δημητριακά αυτά είναι σα να λέμε σιτάρι, καλαμπόκι, κριθάρι κλπ.. υπάρχουν και στο ίντερνετ να τα παραγγείλεις πχ και Σκρουτζ ακόμα αν μπεις, θα τα βρεις! Απλά δεν είμαστε συνηθισμένοι σε αυτά εμείς.. Στα υπόλοιπα τώρα.. εγώ διαφωνώ με το παιδίατρο σας.. δηλαδή δεν θεωρώ ότι το παιδί σας κάνει τερτιπια για να πάρει αυτό που θέλει.. είναι μωράκι ρε συ.. ο μόνος τρόπος που ξέρει για να εκφράσει τα συναισθήματα του (δυσαρέσκεια, κούραση, αγανάκτηση κτλ) είναι το κλάμα.. το ότι το ένα παιδί ήταν πολύ διαφορετικό από το άλλο είναι δεδομένο ότι θα ίσχυε.. το να συγκρίνεις μόνο περισσότερη αγανάκτηση θα σου φέρνει.. "αποψαρα" μου πάντα.. είναι ότι πρέπει να το δεις διαφορετικά.. το παιδί έχει μια ανάγκη και την εκφράζει.. εσύ είσαι εκεί για να καλύπτεις τις ανάγκες του.. αν βλέπεις ότι δεν ηρεμεί με αγκαλιά και στοργή στα πρώτα λεπτά, δώσε στήθος να ηρεμήσει εφόσον αυτό έχει ανάγκη.. και άστον να θηλάσει όσο θέλει.. θα το φτύσει κάποια στιγμή θα ηρεμήσει.. και μετά παρ'τον αγκαλίτσα πάλι.. δεν είναι ότι υποκύπτεις.. είναι ότι καλύπτεις την ανάγκη που νοιώθει το παιδί..  Όχι δεν βγάζει άγχος το μήνυμα σου.. ανθρωπιά βγάζει.. γιατί άνθρωποι είμαστε και εμείς και όλες σε καταλαβαίνουμε απόλυτα εδώ μέσα! Να μας λες ότι χρειάζεται να εξωτερικευσεις και εμείς εδώ είμαστε.. σε νοιωθουμε απόλυτα!! Έστω και με τις αποψαρες μας η κάθε μια.. ότι σε βοηθάει το κρατάς, ότι όχι το πετάς!  Ναι να το δοκιμάσετε!! Σκέψου τώρα* κοιμάται με τον πατερα της, αυτός την έβαλε για ύπνο.. εγώ την θήλασα και την πήρε ο πατέρας της αγκαλίτσα και κοιμήθηκε!! Αχχ και πως περιμένω το τριήμερο τώρα να "ξεκουραστώ" λίγο.. να δω καμία σειρά στη τηλεόραση με την ησυχία μου.. 🤫🤭🤭 Απλά στην αρχή ειδικά έχε υπόψη σου ότι θα χρειαστεί να σηκωθείς αρκετές φορές.. δηλαδή εμάς τουλάχιστον, το βράδυ ξύπναγε κάθε λίγο και έκλαιγε.. ο πατέρας της δεν μπορούσε να την κάνει καλά με τίποτα!! Οπότε σηκωνομουν και πήγαινα την έπαιρνα αγκαλίτσα.. αν έβλεπα ότι δεν ηρεμεί, τη ξαναεβαζα στήθος, πάλι σε άβολη στάση, ίσα που στηριζόταν στο πόδι μου.. συνήθως ήθελε απλά πιπιλισμα το στήθος και σε 5-10' το έφτυνε, την έπαιρνα αγκαλίτσα και κοιμόταν στον ώμο μου.. μόλις κοιμόταν την ξαναεδινα στον συζυξ και κοιμόταν μαζί του.. σιγά σιγά μετά από περίπου 10-15 μέρες άρχισε να καταφέρνει και ο πατέρας της να την ηρεμεί.. φυσικά την άκουγα που έκλαιγε αλλά τους έδινα μερικά λεπτά μήπως και ηρεμήσει και ξανακοιμηθεί με τον πατέρα της.. αν έβλεπα ότι δεν ηρεμούσε, ξανά το ίδιο.. πήγαινα έπαιρνα αγκαλίτσα, στήθος αν χρειαζόταν, αγκαλιά και "σσσσσσσ" και μόλις κοιμόταν ξανά στο πατέρα της και έφευγα!!  Ελπίζω να σας βοηθήσει..  Και εγώ έτυχε κάπου το διάβασα (δεν θυμάμαι που) ότι με το καιρό και μέχρι τουλάχιστον τους 12 μήνες, η προσκόλληση κορυφώνεται.. και καλό είναι να διαχωρίσουμε το στήθος από τον ύπνο γιατί μετά θα έχουμε μεγαλύτερο πρόβλημα όσο μεγαλώνει.. και εκεί κάπου με την άδεια του συζύγου το βρήκα ευκαιρία να προσπαθήσουμε αλλά και γιατί ήθελα και εγώ να νοιώσω λίγο άνθρωπος.. να πάω μια φορά τουαλέτα το βράδυ χωρίς τον φόβο ότι θα ξυπνήσει.. ή να κάτσω να καθαρίσω λίγο ή απλά να κάτσω στο καναπέ χωρίς το μαιμουδι μου πάνω μου..🥴🤭
    • @Sia A Κι εγώ είχα κάνει υστεροσκόπηση μαζί με την πρώτη μου ωοληψία. Είχε δει όμως ένα πολυποδάκι στον υπέρηχο και μου είπε μαζί με την νάρκωση της ωοληψίας να μου κάνει και την υστεροσκόπηση δύο σε ένα, για να μη με ξανακοιμίζει. Δεν θα σου πω ότι μετά δεν πόνεσα καθόλου. Είχα πονο, υποφερτό, για 2-3 ημέρες κι έπαιρνα αντιφλεγμονώδη. Και αντιβίωση. Αλλά ήμουν λειτουργική, έκανα τα πάντα. Ως διαδικασία κράτησε πολύ λίγο (αν η ωοληψία κρατάει 10 λεπτά, αυτό μισάωρο...). Απλά την ημέρα εκείνη, επειδή ήμουν η μόνη απ' τις κοπέλες που είχα και υστεροσκόπηση, εκτός από ωοληψία,  με έβαλε τελευταία και περίμενα αναμονή ως τις 11. Ό,τι αφαίρεσε το έστειλε για βιοψία. Και μου έδωσε dvd με την διαδικασία, για να δω τι αφαίρεσε (!!). Μετά από αυτό, έκανα άλλες δύο ωοληψίες και μία ετ. Όλα σε διάστημα τεσσάρων μηνών. @Ngsofia μου, χαίρομαι πολύ που έφτασες στην ετ! ❤️ Καλά αποτελε΄σματα κοριτσάκι μου, καλή επιτυχία και με μια μεγάλη χοριακή!! 🙏🙏🥰
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...