Μετάβαση σε περιεχόμενο

Εμβόλιο mmr ιλαράς

Kate1992

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια, 

ειχα κάνει εξετάσεις για αντισώματα σε τοξόπλασμα κυτταρομεγαλοϊό και ερυθράς και μ βγήκαν οριακά θετικά τγς ερυθράς ! 
ο γυναικολόγος που πήγα τις προάλλες μ είπε πως πρέπει οπωσδήποτε ν κάνω το εμβόλιο της ερυθράς πριν μείνω έγκυος γιατί σε περίπτωση εγκυμοσύνης κινδυνεύει με διακοπή κύησης το μωρό αν κολλήσω! 
γνωριζετε κατι σχετικά με αυτό; 
Έχει τύχει σε καμία σας; 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις πριν 26 λεπτά, ο/η Kate1992 είπε:

Καλησπέρα κορίτσια, 

ειχα κάνει εξετάσεις για αντισώματα σε τοξόπλασμα κυτταρομεγαλοϊό και ερυθράς και μ βγήκαν οριακά θετικά τγς ερυθράς ! 
ο γυναικολόγος που πήγα τις προάλλες μ είπε πως πρέπει οπωσδήποτε ν κάνω το εμβόλιο της ερυθράς πριν μείνω έγκυος γιατί σε περίπτωση εγκυμοσύνης κινδυνεύει με διακοπή κύησης το μωρό αν κολλήσω! 
γνωριζετε κατι σχετικά με αυτό; 
Έχει τύχει σε καμία σας; 

Αυτό σημαίνει ότι δεν έχεις αντισώματα κ όντως είναι πολύ επικίνδυνο αν κολλήσεις. Οι περισσότεροι έχουμε εμβολιαστεί ως παιδιά (ή περασαμε την παιδική ασθένεια). Θα έλεγα να ελέγξεις το παιδικό σου βιβλιάριο για το σχετικό εμβόλιο. Ίσως έκανες μια δόση αλλά όχι πχ επαναληπτική. Αν όντως πάντως δεν έχεις αντισώματα κάνε το εμβόλιο να ξεμπερδευεις! Με το καλό!

• 6 months later...

Καλημέρα κορίτσια! Έχω κι εγώ το ίδιο θέμα. Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη, έκανα αυτές τις εξετάσεις και μου βγήκαν κι εμένα οριακά τα αντισώματα της ερυθράς. Ο γιατρός μου είπε απλώς να προσέχω πολύ την επαφή με παιδάκια και μόλις γεννήσω πριν έρθει μια 2η εγκυμοσύνη να πάω να κάνω το εμβόλιο της ερυθράς. Γνωρίζετε σε τι γιατρό πρέπει να απευθυνθώ για να μου το γράψει και που το κάνω;

στις πριν 4 ώρες, ο/η afr είπε:

Καλημέρα κορίτσια! Έχω κι εγώ το ίδιο θέμα. Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη, έκανα αυτές τις εξετάσεις και μου βγήκαν κι εμένα οριακά τα αντισώματα της ερυθράς. Ο γιατρός μου είπε απλώς να προσέχω πολύ την επαφή με παιδάκια και μόλις γεννήσω πριν έρθει μια 2η εγκυμοσύνη να πάω να κάνω το εμβόλιο της ερυθράς. Γνωρίζετε σε τι γιατρό πρέπει να απευθυνθώ για να μου το γράψει και που το κάνω;

Καλησπέρα και γω στο κλαμπ χωρίς αντισώματα παρόλο που σαν παιδιά έκανα τα εμβόλια!

Κ μένα ο γυναικολόγος μου είπε πριν την δευτερη εγκυμοσύνη να το κάνω. Ωστόσο επειδή θηλάζω δεν μπορώ ακόμα να εμβολιαστω. Επιση όταν κανεις το εμβόλιο για κάποιους μήνες ( δεν θυμάμαι ακριβώς νομίζω εξάμηνο ) δεν πρέπει να μείνεις έγκυος.

Το εμβόλιο μπορεί να στο γράψει ο γυναικολόγος η ο παθολόγος σου και αντίστοιχα να στο κάνει! Εμένα ο γυναικολόγος μου είπε μόλις τελειώσω μ τον θηλασμό να μου το πάω για να μου το γράψει.

Καλησπερα! Mmr δε χρειάστηκε να κάνω αλλά εφόσον ο γυναικολόγος έγραψε το εμβόλιο της γρίπης και του κοκκυτη φαντάζομαι σε αυτόν θα απευθυνθείς να στο συνταγογραφήσει. Και μπορούν να στο κάνουν στο φαρμακείο!

Έχε υπόψιν ότι για να είναι πιο ασφαλές θα πρέπει το mmr να απέχει από εγκυμοσύνη 3 μήνες!

στις πριν 1 ώρα, ο/η Nantinaki είπε:

Καλησπέρα και γω στο κλαμπ χωρίς αντισώματα παρόλο που σαν παιδιά έκανα τα εμβόλια!

Κ μένα ο γυναικολόγος μου είπε πριν την δευτερη εγκυμοσύνη να το κάνω. Ωστόσο επειδή θηλάζω δεν μπορώ ακόμα να εμβολιαστω. Επιση όταν κανεις το εμβόλιο για κάποιους μήνες ( δεν θυμάμαι ακριβώς νομίζω εξάμηνο ) δεν πρέπει να μείνεις έγκυος.

Το εμβόλιο μπορεί να στο γράψει ο γυναικολόγος η ο παθολόγος σου και αντίστοιχα να στο κάνει! Εμένα ο γυναικολόγος μου είπε μόλις τελειώσω μ τον θηλασμό να μου το πάω για να μου το γράψει.

Ναντινακι μου γλυκό το MMR είναι συμβατό με τον θηλασμό 

μίλησε με τον γιατρό σου να αναζητήσει στο e-lactancia την συμβατότητα. Είναι κρίμα να δίνονται λανθασμένες οδηγίες στις θηλάζουσες ενώ το υπουργείο υγείας κ το ινστιτούτο υγείας του παιδιου προτείνει ισχυρά στον οδηγό επαγγελματιών υγείας το e-lactancia για να ανατρέχουν για συμβατότητα

θα σου βάλω κ ακριβώς το λινκ να το δεις κ εσυ κ φωτό από τον οδηγό επαγγελματιών υγείας του υπουργείου που πιστοποιεί τα λεγόμενα μου. 

link: https://www.e-lactancia.org/breastfeeding/mmr-measles-mumps-rubella-vaccine/product/

IMG_0438.png

στις πριν 1 ώρα, ο/η Nantinaki είπε:

στις πριν 1 ώρα, ο/η MarinaM είπε:

Καλησπερα! Mmr δε χρειάστηκε να κάνω αλλά εφόσον ο γυναικολόγος έγραψε το εμβόλιο της γρίπης και του κοκκυτη φαντάζομαι σε αυτόν θα απευθυνθείς να στο συνταγογραφήσει. Και μπορούν να στο κάνουν στο φαρμακείο!

Έχε υπόψιν ότι για να είναι πιο ασφαλές θα πρέπει το mmr να απέχει από εγκυμοσύνη 3 μήνες!

Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια για τις απαντήσεις σας! Από Σεπτέμβρη μετά τις διακοπές θα επικοινωνήσω με τον γυναικολόγο μου για να το κάνω.

Σχετικά με το διάστημα αποχής μετά τον εμβολιασμό και πριν από μία εγκυμοσύνη διαβάζω στο ίντερνετ σε διάφορα σάιτ, μέσα σε αυτά και το Ιασώ, ότι αρκεί 1 μήνας. Θα ρωτήσω και τον γιατρό μου να δούμε τι θα μου πει!

Είχε κάνει η αδερφή μου γιατί δεν είχε αντισώματα ούτε εκείνη και της είχε πει ο γιατρός πράγματι ότι ένας μήνας θεωρητικά αρκεί αλλά επειδή το εμβόλιο περιέχει ζώντες εξασθενημένους ιούς, όταν εμβολιάζεσαι είναι σαν να το κόλλας πολύ πολύ ελαφρά και μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο έμβρυο για αυτό συστήνει να απέχει 3 μήνες για να είναι σίγουρος. Εννοείται μιλα με το γιατρό σου :)

Για το θηλασμό που τα διάβαζα, δεν υπάρχει κανένα εμβόλιο που να έχει αντένδειξη στο θηλασμο πλην του κίτρινου πυρετού που ανήκει σε ειδική κατηγορία, ο θηλασμός δεν επηρεάζει την αντισωματικη απάντηση της μητέρας ούτε το θηλαζον βρέφος.

στις πριν 22 ώρες, ο/η MarinaM είπε:

Είχε κάνει η αδερφή μου γιατί δεν είχε αντισώματα ούτε εκείνη και της είχε πει ο γιατρός πράγματι ότι ένας μήνας θεωρητικά αρκεί αλλά επειδή το εμβόλιο περιέχει ζώντες εξασθενημένους ιούς, όταν εμβολιάζεσαι είναι σαν να το κόλλας πολύ πολύ ελαφρά και μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο έμβρυο για αυτό συστήνει να απέχει 3 μήνες για να είναι σίγουρος. Εννοείται μιλα με το γιατρό σου :)

Για το θηλασμό που τα διάβαζα, δεν υπάρχει κανένα εμβόλιο που να έχει αντένδειξη στο θηλασμο πλην του κίτρινου πυρετού που ανήκει σε ειδική κατηγορία, ο θηλασμός δεν επηρεάζει την αντισωματικη απάντηση της μητέρας ούτε το θηλαζον βρέφος.

Αα κατάλαβα, συμφωνώ κι εγώ τότε με αυτή την άποψη, καλύτερα 3 μήνες για περισσότερη σιγουριά! Σ ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! 💜

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...