Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Zenia z είπε:

Ναι όπως κατάλαβα είναι στο μωρο τι αρέσει.  Όμως λένε ότι πρέπει να αρχίσουν να μασάνε γιατί θα έχουν πρόβλημα στην ομιλία..τι να πω κ με το ζόρι δε γίνεται..ναι κρεμα με λίγο γάλα κ μισο φρουτακι συνήθως αχλαδι μπανάνα που του πάει.

Βάζεις το γάλα το σιμιγδάλι και το φρούτο κι ανακατεύεις μέχρι να πήξει φαντάζομαι...ωραία ιδέα κι αυτή..δεν πιστεύω ότι παίζει ρόλο στην ομιλία..απλά όσο μεγαλώνουν δέχονται πιο δύσκολα κάποια φαγητά..ας πουμε τον μεγάλο μου τον γιο τον άργησα στα κομμάτια...14 μηνών και χρησιμοποιούσα μπλέντερ..και όταν το κόψαμε δεν έτρωγε λαχανικά και πολλά άλλα γιατί δεν είχε μάθει ..δεν τα παίρνε στο χέρι ας πούμε από μωρό να το φάει...μεγάλο λάθος αυτό...για αυτό προσπαθώ τώρα με πατημένα και κοματια

Δημοσίευση

@Katiana1987 θα δοκιμάσω να περνάω και τα σκληρά φρούτα στον τρίφτη και θα σου πω...

Εγώ χτες τ απόγευμα του έφτιαξα πρώτη φορά κρέμα με βρώμη...εγώ που δοκίμασα δεν μου άρεσε..δεν τα τρώω κιόλας αυτά αλλά ο μικρός την τσάκισε ...θα του φτιάξω πάλι σήμερα...έχουμε και γιατρό τ απόγευμα..δεύτερη δόση bexero ...ας ελπίσουμε να παει καλά..

Δημοσίευση
στις πριν 16 ώρες, ο/η evaioan είπε:

Συγγνώμη για την παρέμβαση κορίτσι μου αλλά θα ξεκινήσει η δική μου μετά το Πάσχα παιδικο. Δεν κόβει την πάνα ακόμα. Εσένα τα κατάφερε; από τον παιδικό μας είπαν δεν πειράζει. 

Καλησπέρα κορίτσι μου εμένα φοράει πανα ακόμα δεν την έχουμε κόψει την αλλάζουν εκεί οι δασκάλες της όταν χρειαστεί δεν υπάρχει θέμα εξαρτάται μάλλον και απο το κάθε σχολείο 🤷‍♀️ πριν μερικά χρόνια στον παιδικό που πάμε δεν τα έπαιρναν με την πάνα τώρα το άλλαξαν όμως και ευτυχώς γιατί εμένα δεν είναι έτοιμη ακόμα να την βγάλει έχουμε δρόμο .. 

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Katiana1987 είπε:

Κρέμα με σιμιγδάλι, ε;;; Εγώ που δεν έχω δώσει ξένο γάλα, μπορεί και με νερό να γίνει ή πρέπει να αντλήσω δικό μου;

Και με νεράκι μια χαρά γίνεται.  Βάλε κ μισό φρουτακι να πάρει γεύση.

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η μαμά12345 είπε:

Βάζεις το γάλα το σιμιγδάλι και το φρούτο κι ανακατεύεις μέχρι να πήξει φαντάζομαι...ωραία ιδέα κι αυτή..δεν πιστεύω ότι παίζει ρόλο στην ομιλία..απλά όσο μεγαλώνουν δέχονται πιο δύσκολα κάποια φαγητά..ας πουμε τον μεγάλο μου τον γιο τον άργησα στα κομμάτια...14 μηνών και χρησιμοποιούσα μπλέντερ..και όταν το κόψαμε δεν έτρωγε λαχανικά και πολλά άλλα γιατί δεν είχε μάθει ..δεν τα παίρνε στο χέρι ας πούμε από μωρό να το φάει...μεγάλο λάθος αυτό...για αυτό προσπαθώ τώρα με πατημένα και κοματια

Ναι ετσι γράφει το κουτί αναλογίες συνήθως 3 κουταλιές Σιμιγδάλι 90ml Γάλα. Φρουτο βάλε κ στη βρωμη είναι ανοστο τελείως. 

Δημοσίευση

Καλησπέρα κορίτσια μου.... Εχθές το βράδυ είχα περιπέτεια! Ενώ είχε φάει πολύ καλά η Ισμήνη-Μαρία μέσα στην ημέρα, την πίεσα να θηλάσει πριν τον ύπνο. Λίγο μετά που κοιμήθηκε, έκανε έναν εμετό ΌΛΟ δικό μου... Την άλλαξα, άλλαξα και κλινοσκεπάσματα στην κούνια της και έκανε σχεδόν μια ώρα να κοιμηθεί πάλι. Μετά ξύπνησε στις 2:40 με έντονο κλάμα και κατάφερα να την ξανακοιμήσω στις 3:50!!! Σήμερα έχει γκρίνια και είναι λίγο ανόρεκτη γενικά αλλά είναι και από το άλμα που περνάει πιστεύω! Τουλάχιστον κάτι έφαγε και σήμερα. Αλλά δεν την πίεσα καθόλου για τίποτα σήμερα.

Εντωμεταξύ είναι η φάση που τραβάει τα πάντα κι ότι κρατάει, ειδικά όταν είναι στο καρέκλακι της, το πετάει κάτω επιδεικτικά κιόλας! Πλάκα έχει... Απο προχθές στέκεται και όρθια κανονικά μόνη της αλλά ευτυχώς κρατιέται από όπου μπορεί!

Δημοσίευση

Καλησπέρα κορίτσια μου... Και ναι λοιπόν... Έσκασε και το 6ο δόντι μας!!! 

Και κάτι να γελάσετε!!! Έκανε το υπνάκι της η μπουμπού και όταν ξύπνησε είχε κάνει κακά. Πάω να την αλλάξω, ανοίγω την πάνα και τα βλέπω κόκκινα!!! Τρελάθηκα!!! Μετά από 5 δευτερόλεπτα θυμήθηκα ότι εχθές έφαγε παντζάρι!!!🤣🤣🤣🤣🤣

Δημοσίευση

Ήταν που δεν θα χανοόσασταν ε????? 🤨😝😅 Αααχ άμα σας πιάσω!!!! Να σας ρωτήσω! Τι μοσχάρι παίρνετε για τα μωρά? Επίσης το νερό που δίνετε στο ποτηράκι το έχετε βράσει πρώτα?  Και κάτι ακόμα... Πώς μετράτε την ποσότητα του φαγητού που έχει φάει, αφού το μισό έχει καταλήξει σε σαλιαρα, μαλλιά, πάτωμα, καρέκλακι, ρούχα και ταβάνι? 

Σας ευχαριστώ φίλες μου!

Δημοσίευση
στις πριν 38 λεπτά, ο/η Pinacolada είπε:

Ήταν που δεν θα χανοόσασταν ε????? 🤨😝😅 Αααχ άμα σας πιάσω!!!! Να σας ρωτήσω! Τι μοσχάρι παίρνετε για τα μωρά? Επίσης το νερό που δίνετε στο ποτηράκι το έχετε βράσει πρώτα?  Και κάτι ακόμα... Πώς μετράτε την ποσότητα του φαγητού που έχει φάει, αφού το μισό έχει καταλήξει σε σαλιαρα, μαλλιά, πάτωμα, καρέκλακι, ρούχα και ταβάνι? 

Σας ευχαριστώ φίλες μου!

Αρχικά, εγώ βλέπεις ότι γράφω τα νέα μας. Τώρα περνάμε λίγο ζόρι με την Ισμήνη-Μαρία γιατί εκτός των ήδη 6 δοντιών που έβγαλε, ετοιμάζει άλλα 6! Οπότε ζορίζεται αρκετά η μπουμπού. 

Εγώ μοσχάρι, παίρνω ποντίκι. Είναι το πιο μαλακό που ξέρω. 

Εμένα ακόμα δεν τρώει μόνη της, οπότε μπορώ να ζυγίσω τι έχει φάει. 

Εγώ νερό δεν έβρασα ποτέ γιατί πίνει εμφιαλωμένο όπως κι εγώ εδώ. Δεν πίνεται της βρύσης ούτε βρασμένο.

Δημοσίευση

Πω πωωω αυτό το κορίτσι με τα δόντια!!! Σας βλέπω στα γενέθλια της να το γιορτάζετε με μπριζόλες!!! 

Ωραία! Ποντίκι πήρα κ γω! Εμείς νερό πίνουμε από τη βρύση εδώ κανονικά, αλλά φαντάσου και για το γάλα ακόμα το βράζω...μάλλον πρέπει να στείλω στον γιατρό αν είναι να το ζεσταίνω απλά. 

Σ ευχαριστώ για την απάντηση! 

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Pinacolada είπε:

Σας ευχαριστώ φίλες μου!

Ένα δίκιο το έχεις! 

Εμένα επειδή δεν τρώει μοσχάρι ακόμα λόγω ευαισθησίας δεν μπορώ να σου απαντήσω 

Κι εμένα αρκετή ποσότητα κατέληγε οπουδήποτε αλλού εκτός από το στόμα του (παρόλο που κυρίως τον ταΐζω Εγώ και λίγο στο τέλος τον αφήνω να φάει με το κουτάλι αν θέλει)

Εγώ στις αρχές αρχές δεν μετρούσα!ήταν τόσο λίγο που δεν είχε νόημα! Οταν άρχισα να μετράω αν είχε φάει 110 γραμ  για παράδειγμα έλεγα 95-100. Αναλόγως πόσο χάλια τα είχε κάνει όλα! 😁😁

Εγώ να πω την αμαρτία μου δεν το βράζω το νερό...δεν το διευκρινισε η παιδίατρος κι εγώ δεν σκέφτηκα να ρωτήσω 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Εγώ δεν αδιαθετησα χθες και ενώ το καταλαβαίνω έρχεται έκανα ένα τεστ πρωί πρωί για να μου δώσει μια σφαλιάρα "είπαμε τον άλλο μήνα με το καλό ". Κιβεγω τελευταίους μήνες έχω πολύ έντονους πόνους ωορρηξιας π ναι μεν πάντα το καταλάβαινα αλλά όχι τόσο έντονα. Το σώμα μας αλλάζει μάλλον με όσα τραβάει..
    • @Σοφία21 εγώ δεν κρατιέμαι να ξέρεις.. με το ζόρι κάνω υπομονή, αναγκαστικά.. 😂 αν μου έλεγε ο γιατρός αύριο μπορείς να πας για την επόμενη ετ θα έτρεχα με χίλια.. αλλά ας όψεται.. 😋 Όπως είπε και η γλυκιά μου φίλη Ελπίδα @Παρασκευαιδου το νινί ή τα νινιά μου θα έρθουν Ιούνιο μήνα.. οπότε μέχρι τότε υπομονή η κυρία Χριστίνα μας..!!! 🤗
    • Με το καλό το δεύτερο μωράκι σου!! Η αλήθεια είναι ότι στην δεύτερη εγκυμοσύνη και μετά, η εμπέδωση ενδέχεται να γίνει ακόμα και κατά τη διάρκεια του τοκετού. Σε αντίθεση με την πρώτη εγκυμοσύνη που η εμπέδωση γίνεται νωρίτερα. Οπότε δεν είναι κάτι που απαραίτητα αναμένουμε να συμβεί. Ωστόσο για να απαντήσω στην ερώτηση σου, στην κόρη μου, όταν εμπεδωθηκε ήταν ξεκάθαρο γιατί έπεσε η κοιλιά χαμηλά και υπήρχε ένα κενό μεταξύ κοιλιάς και στήθους που μπορούσα να το πιεσω προς τα μέσα με μεγάλη άνεση. Επίσης εγώ αυτό που ένιωσα ήταν πόνο κοντά στους προσαγωγούς, σαν να άνοιγε η λεκάνη, και ειδικά μετά το πρωινό ξύπνημα με το ζόρι περπατούσα για κάποια λεπτά. Η μαία τότε μου είχε πει ότι ειναι φυσιολογικό γιατί είχε κατέβει το κεφάλι του μωρού μέσα στη λεκάνη. Ακόμα και οι τελευταίοι υπέρηχοι ήταν δύσκολοι με το κεφάλι τόσο χαμηλά. Ο γιατρός δυσκολευόταν να κάνει μετρήσεις γιατί παλευε ουσιαστικά πάνω στην ευαίσθητη περιοχή!! Οι ασκήσεις όμως θα σε βοηθήσουν και με την ελαστικότητα του περινεου, οπότε μόνο καλό θα κάνουν άσχετα με την εμπέδωση!  Ένα υγιές μωράκι εύχομαι και έναν όμορφο τοκετό 🫄🙏
    • Καλημέρα κοπέλα μου αρχικά χαίρομαι που είσαι τόσο θετική και αισιόδοξη..  εγώ οπότε κάνω ωορηξία το καταλαβίνω μονάχα απο τον πόνο δεν εχω κανενα αλλο συμπτωμα ουτε υγρα τιποτα.. κι αν εχω επειδη εγω γενικα σε ολο το κυκλο μοναχα στο εσωρουχο δν δινω βαση.. 1-2 μερες λοιπον ποναω παρα πολυ σε σημειο που δεν μπορω να κατσω να σηκωθω μα γυρισω πλευρο οταν κοιμαμαι τιποτα σε καθε κινηση με τραβαει..!  αλλα μετα υποχωρει μονο του.. ισως εσενα να ειναι ακόμγ πιο εντονο επειδή είχες την εγκυμοσύνη οπως σου είπε η γιατρός σου αλλα αυτό δεν το γνωριζω για να σου απαντησω σιγουρα..!
    • Και για τους δυο λόγους το λέω. . ..ακόμα και ο καιρός δεν ευνοεί τις βόλτες. Μόλις ανοίξει και έχει ζεστουλα θα βγούμε. Τις δίνω τις σταγόνες biolact start αλλά δεν βλέπω να βοηθάνε και πολυ. Απορροφητήρας μετά και θερμοφορα βοηθάει αρκετά και φυσικά πίεση στην κοιλίτσα για να φεύγουν τα αέρια. Επίσης παρατήρησα ότι ένα ζεστό μπάνιο ανακουφίζει επίσης....όλα αυτά σε συνδυασμο. Έχω πάρει και μπιμπερο για κολικούς της dr browns είναι πολύ καλά που αποβάλουν τον αέρα . Εύχομαι να περάσουν γρήγορα και για σας... υποφέρω και εγώ μαζί της οπότε κλαίει και πονάει 😔
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...