Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Demy93 είπε:

Καλημεραααα...εμένα 3 ημερήσιους...πρωί απόγευμα από 40 λεπτά και το μεσημέρι 2ωρο και παραπάνω...Σήμερα στήσαμε και το πάρκο και έχει ξετρελαθει...

Επ κι εμείς στήσαμε το πάρκο σήμερα πρωί πρωί 😀 μπήκε μέσα κι άρχισε να στριφογυρίζει 😀🥺

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Katiana1987 είπε:

Εγώ αυτό που είδα ότι της αρέσει πολύ είναι οι βανίλιες, ο ανανάς από φρούτα και το μπρόκολο και το σπανάκι από λαχανικά. Παντζάρι δεν έχω δοκιμάσει ακόμα να σου πω την αλήθεια.

Ανανάς δεν είναι αλλεργιογόνο σωστά;; Μου είπε και μάνγκο η παιδίατρος!

Δημοσίευση
στις πριν 21 λεπτά, ο/η nanouko είπε:

Επ κι εμείς στήσαμε το πάρκο σήμερα πρωί πρωί 😀 μπήκε μέσα κι άρχισε να στριφογυρίζει 😀🥺

Χαχαχχα τα ίδια ακριβώς!!!!το πολύ πολύ ευτυχές γεγονός είναι ότι τον πρώτο υπνάκο της ημέρας τον κάναμε εκεί 💪💪🫶🫶💪💪...

Δημοσίευση
στις πριν 35 λεπτά, ο/η nanouko είπε:

Ανανάς δεν είναι αλλεργιογόνο σωστά;; Μου είπε και μάνγκο η παιδίατρος!

Όχι δεν ανήκει στα αλλεργιογόνα τρόφιμα ο ανανάς. Μάνγκο δεν έχω δοκιμάσει γιατί δεν της αρέσουν καθόλου τα ξινά για την ώρα.

Δημοσίευση

Κι εμένα 40 λεπτά πρωί και απόγευμα και 1μιση με 2 ώρες το μεσημέρι (με λίγη βοήθεια) 

@μαμά12345 @Demy93 επειδή βλέπω στους ημερήσιους πάνε μαζί τα δικά μας το βράδυ πόσες ώρες σας κοιμούνται ; 

Μέσα στη μέρα εμένα αντέχει ξύπνιος 2-3 ώρες 

Δημοσίευση

Όσο για την κούνια εγώ έχει καμία βδομάδα που το προσπαθώ να κοιμάται εκεί μέσα στη μέρα!  Οι πρώτες φορές ήταν παταγώδης αποτυχία αλλά πλέον κοιμάται εκεί (εκτός αν είμαστε έξω)  μέσα στη μέρα. 

Απλά ενώ τη νύχτα που κοιμάται στο δωμάτιο μας αποκοιμιεται ξαπλωμένος με λίγο μμμ και χαιδεμα,  στο δωμάτιο του τον νανουριζω στην αγκαλιά μου και τον βάζω μισοκοιμισμενο. Θέλει δλδ παραπάνω βοήθεια για να κοιμηθεί 

Δημοσίευση
στις πριν 36 λεπτά, ο/η Christi.D. είπε:

Κι εμένα 40 λεπτά πρωί και απόγευμα και 1μιση με 2 ώρες το μεσημέρι (με λίγη βοήθεια) 

@μαμά12345 @Demy93 επειδή βλέπω στους ημερήσιους πάνε μαζί τα δικά μας το βράδυ πόσες ώρες σας κοιμούνται ; 

Και μένα τόσο αντέχει...το βράδυ κάνει σερί 8ωρο ξυπνάει τρώει και κοιμάται άλλες 2 3 ώρες μετά...

Δημοσίευση

κορίτσια καλησπέρα..δεν είχα χρόνο για να γράψω!

εγω χθες έδωσα φρούτα αλεσμένα (εδινα ετοιμη φρουτοκρεμα μεχρι τώρα) και έφαγε 110 γρ. ...με τα φρούτα τα παει υπέροχα...με τα λαχανικά πάλι οτι και να κάνω δεν συγκινείται με τίποτα!  θα τον αφήσω 3-4 μέρες να ηρεμήσει λιγο και θα τον ξανα δώσω μετά! το πιέζω πολύ για να φαει το μεσημέρι τον καημένο και σκέφτομαι να τον αφήσω λίγο 🤷

εμένα μου κάνει 3  naps μέσα στη μέρα! τα δυο υπνακια του ειναι περίπου απο 1.5 ώρα και το απογευματινό μισή ώρα! αντέχει απο 2 μέχρι 3 ώρες...μεσα στη μέρα συνήθως στις 2.5 ώρες κοιμάται...και απο το απογευματινό μδχρι να κοιμηθεί για βράδυ αντεχει μέχρι και 3... εξαρτάται πως θα κυλήσει η μέρα του αν είναι κουρασμένος κτλ . σήμερα ας πούμε ηρθα στη μαμα μου και ούτε λόγος για ύπνο.. έκανε μέχρι τώρα 3 υπνακια...απο μισή ώρα! 

καποιος ανέφερε για την υφή του φαγητού και μήπως δεν αρέσει στα μωρά απο αυτό το φαγητό .. εγώ έχω δοκιμάσει τα πάντα...δεν είναι η υφή ...εχω δοκιμάσει να το κάνω σούπα... έχω δοκιμάσει να βάλω μέσα ρυζαλευρο(οδηγια της παιδιατρου) .. έχω δοκιμάσει με λαδι...χωρις λαδι...με λεμόνι...χωρις λεμόνι...ΜΕ ΑΛΑΤΙ..😔... χωρίς αλάτι..αλλα και πάλι δεν συγκινείται...τωρα σκέφτομαι μηπως αντι να τα αλεθω να τα πατάω με το πιρούνι πολυ πολύ καλά...να δοκιμάσω και αυτό το ενδεχόμενο...δεν ξέρω τι αλλο να κάνω!

Συγγνώμη για το σεντόνι!

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Christi.D. είπε:

Όσο για την κούνια εγώ έχει καμία βδομάδα που το προσπαθώ να κοιμάται εκεί μέσα στη μέρα!  Οι πρώτες φορές ήταν παταγώδης αποτυχία αλλά πλέον κοιμάται εκεί (εκτός αν είμαστε έξω)  μέσα στη μέρα. 

Απλά ενώ τη νύχτα που κοιμάται στο δωμάτιο μας αποκοιμιεται ξαπλωμένος με λίγο μμμ και χαιδεμα,  στο δωμάτιο του τον νανουριζω στην αγκαλιά μου και τον βάζω μισοκοιμισμενο. Θέλει δλδ παραπάνω βοήθεια για να κοιμηθεί 

Μα εμένα και η κούνια είναι στο ίδιο δωμάτιο. Δεν αλλάζει χώρο δηλαδή... Αλλά οκ, δεν περίμενα να κοιμηθεί εκεί με την πρώτη. 

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η nanouko είπε:

Κουκλίτσα! Ξανθούλα είναι ε; 😍🧸

Ναι, ναι. Σχεδόν άσπρα είναι. Και οι βλεφαρίδες της και τα φρύδια της... 🥰🥰🥰 Έχει πάρει τα χρώματα του μπαμπά της. (Ευτυχώς πήρε και τα μάτια του!!!)

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Christi.D. είπε:

Εμένα κοιμάται σερί 9-10 ωρες

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Barbiee είπε:

κορίτσια καλησπέρα..δεν είχα χρόνο για να γράψω!

εγω χθες έδωσα φρούτα αλεσμένα (εδινα ετοιμη φρουτοκρεμα μεχρι τώρα) και έφαγε 110 γρ. ...με τα φρούτα τα παει υπέροχα...με τα λαχανικά πάλι οτι και να κάνω δεν συγκινείται με τίποτα!  θα τον αφήσω 3-4 μέρες να ηρεμήσει λιγο και θα τον ξανα δώσω μετά! το πιέζω πολύ για να φαει το μεσημέρι τον καημένο και σκέφτομαι να τον αφήσω λίγο 🤷

εμένα μου κάνει 3  naps μέσα στη μέρα! τα δυο υπνακια του ειναι περίπου απο 1.5 ώρα και το απογευματινό μισή ώρα! αντέχει απο 2 μέχρι 3 ώρες...μεσα στη μέρα συνήθως στις 2.5 ώρες κοιμάται...και απο το απογευματινό μδχρι να κοιμηθεί για βράδυ αντεχει μέχρι και 3... εξαρτάται πως θα κυλήσει η μέρα του αν είναι κουρασμένος κτλ . σήμερα ας πούμε ηρθα στη μαμα μου και ούτε λόγος για ύπνο.. έκανε μέχρι τώρα 3 υπνακια...απο μισή ώρα! 

καποιος ανέφερε για την υφή του φαγητού και μήπως δεν αρέσει στα μωρά απο αυτό το φαγητό .. εγώ έχω δοκιμάσει τα πάντα...δεν είναι η υφή ...εχω δοκιμάσει να το κάνω σούπα... έχω δοκιμάσει να βάλω μέσα ρυζαλευρο(οδηγια της παιδιατρου) .. έχω δοκιμάσει με λαδι...χωρις λαδι...με λεμόνι...χωρις λεμόνι...ΜΕ ΑΛΑΤΙ..😔... χωρίς αλάτι..αλλα και πάλι δεν συγκινείται...τωρα σκέφτομαι μηπως αντι να τα αλεθω να τα πατάω με το πιρούνι πολυ πολύ καλά...να δοκιμάσω και αυτό το ενδεχόμενο...δεν ξέρω τι αλλο να κάνω!

Συγγνώμη για το σεντόνι!

Τουλάχιστον σου τρώει τα φρούτα κάτι είναι και αυτο ☺️

Εγώ το διάβασα αυτό για τα υφή αλλά δεν ξέρω αν όντως ισχύει και εμένα  μέχρι στιγμής με τα λαχανικά δεν πάνε καλά επίσης το άλλο που διάβασα είναι μαζί με τα λαχανικά να βάζουμε κανένα φρούτο που να του αρέσει μήπως και το φάει εγώ το δοκίμασα αυτό αλλά δεν έπιασε άσε που το δοκίμασα να φάω λίγο εεε δεν ήταν και πολύ ωραίο 😅

Την έτοιμη την φρουτοκρεμα δεν την ήθελε ; Δεν τα έχω δοκιμάσει αυτα να σου πω την αλήθεια 

ααα εσεις δοκιμάσετε διάφορα δηλαδή ούτε το αλάτι βοήθησε; Άντε το λεμονι και εμένα η μεγάλη δεν το ήθελε αλλά όταν κλείσαμε το χρόνο και έβαλα αλάτι εκεί μπορώ να πω πως είδα διαφορά 

δύσκολος ο μικρός σου και εγώ μετά λαχανικά εχτές δεν την έδωσα και μάλλον ούτε καις ημέρα θα δώσω ειπα να κάνω μια παύση τώρα που είναι και λίγο αρρωστουλα ας μην την ταλαιπωρήσω 

Δημοσίευση
στις πριν 10 λεπτά, ο/η Katiana1987 είπε:

Μα εμένα και η κούνια είναι στο ίδιο δωμάτιο. Δεν αλλάζει χώρο δηλαδή... Αλλά οκ, δεν περίμενα να κοιμηθεί εκεί με την πρώτη. 

Και εγώ την κούνια έτσι μέσα στο δωμάτιο την έχω μαζί μας αλλά δεν την έχω δοκιμάσει να την βάλω μέσα  το σκέφτομαι όμως σιγά σιγά να την αρχίσω μήπως την βγάλω από το λίκνο  και σε κάνα δυο μήνες φύγω από δωμάτιο και μείνουν τα παιδεία μόνα τους 

(πολυ αισιόδοξη ακούγομαι 😂)

Δημοσίευση

@Katiana1987 είναι κούκλα το κορίτσι φαίνεται! 

Κορίτσια οποία θέλει να γράφει γενικά τι μαγειρεύει να παίρνουμε ιδέες κάθε μέρα..εγώ ας πούμε σήμερα του έφτιαξα μοσχάρι με σπανάκι καρότο κολοκύθι κι έβαλα και πρώτη φορά ντομάτα...μια χαρά τα πήγαμε...

Εν τω μεταξύ αύριο έχουμε κι εμβόλιο..είχε πάρει αναβολή γιατί ήταν αρρωστουλης...

@nanoukoαφου έχετε κάνει τόσες δοκιμές εγώ θα σου έλεγα μην τον πιέζεις..θα φέρεις τ αντίθετα αποτελέσματα...υπομονή τίποτα άλλο..κάποια στιγμή θα φάει....σου βγήκε λίγο πεισματάρης τι να κάνουμε😅

Δημοσίευση
στις πριν 1 λεπτό, ο/η μαμά12345 είπε:

Κορίτσια οποία θέλει να γράφει γενικά τι μαγειρεύει να παίρνουμε ιδέες κάθε μέρα..εγώ ας πούμε σήμερα του έφτιαξα μοσχάρι με σπανάκι καρότο κολοκύθι κι έβαλα και πρώτη φορά ντομάτα...μια χαρά τα πήγαμε...

Εν τω μεταξύ αύριο έχουμε κι εμβόλιο..είχε πάρει αναβολή γιατί ήταν αρρωστουλης...

@nanoukoαφου έχετε κάνει τόσες δοκιμές εγώ θα σου έλεγα μην τον πιέζεις..θα φέρεις τ αντίθετα αποτελέσματα...υπομονή τίποτα άλλο..κάποια στιγμή θα φάει....σου βγήκε λίγο πεισματάρης τι να κάνουμε😅

καλή ιδέα αλλά εγώ ακόμα είμαι πίσω

έχετε δώσει αρκετά εσείς εγώ από αυτά που γράφεις μόνο κολοκύθι εγώ δώσει 😂

Και εγώ το εμβόλιο το έχω αφήσει ήταν να πάω την τρίτη που μας πέρασε και τελικά δεν πήγα αλλά δεν θα πάω ούτε την τρίτη που μας έρχεται.. θα μείνουμε πίσω αλλά δεν πειράζει 

Δημοσίευση

@Katiana1987 δεν τη φοβάμαι την Ισμήνη-Μαρία! Θα συνηθίσει και το καινούριο της κρεβάτι! Μπορεί γι αυτά ακόμα κι αυτή η αλλαγή να φαντάζει μεγάλη! 

Πάντως εμένα η μαία με είχε συμβουλέψει να τον βάζω εκεί και μέσα στη μέρα (πχ να βλέπει το μομπιλε) για να το συνηθίζει και όντως με βοήθησε γιατί ο δικός μου γενικά δεν τα πάει καλά με τις αλλαγές! 

Μέχρι και το γυμναστήριο έπρεπε να ξαπλώνω μαζί του στην αρχή για να το συνηθίσει και να μην γκρινιάζει 🙄🙄

@Barbiee εννοείται σε κάποια παιδιά πιάνει το ένα κόλπο σε κάποια όχι!  Μπορεί να μην του αρέσουν τα λαχανικά! Εσύ συνεχίζεις την προσπάθεια (κι εγώ χωρίς πίεση θα σου έλεγα αν και το καταλαβαίνω ότι είναι κουραστικό να έχεις δοκιμάσει τα πάντα και να μην τρώει) και οσό φάει! 

Εμένα σήμερα έφαγε πιο καλά γιατί έβαζα λίγο στο κουτάλι και του το έδινα να το φάει "μόνος του". Ολα χάλια έγιναν φυσικά αλλά εφαγε περισσοτερο. Όταν πήγαινα να του δώσω εγώ τις προηγούμενες μέρες έτρωγε λιγότερο 

Όπως καταλαβαίνεις κάθε μωράκι με τα χουγια του και τις προτιμήσεις του 

Στέλνω αγωνιστικούς χαιρετισμούς! 😘😘😘

Δημοσίευση

εγω δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αε πουμε δύο μέρες που του έβαλα μπρόκολο εφαγε μια χαρά και την τρίτη τίποτα πάλι...αλλα εντάξει... τώρα το παίρνω και λίγο οτι : ας τρώει 4-5 κουτακιες για να δούμε για αλλεργιες και ας συμπληρώνω με γάλα μετά... μέχρι το χρόνο η βασική τροφή ειναι το γάλα εξάλλου!

οπότε δεν θα κάτσω να σκασω!

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η μαμά12345 είπε:

Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ!!! 

Κι εγώ το άκουσα αυτό στο σεμινάριο. Αν ταΐσουμε, λέει, με το ζόρι τότε μπορεί να βλέπει το φαΐ ως τιμωρία. Κι εγώ δεν την πιέζω. Απλά όταν δεν τρώει φαγητό, φροντίζω να θηλάσει λόγο περισσότερο. 

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Christi.D. είπε:

@Katiana1987 δεν τη φοβάμαι την Ισμήνη-Μαρία! Θα συνηθίσει και το καινούριο της κρεβάτι! Μπορεί γι αυτά ακόμα κι αυτή η αλλαγή να φαντάζει μεγάλη! 

Πάντως εμένα η μαία με είχε συμβουλέψει να τον βάζω εκεί και μέσα στη μέρα (πχ να βλέπει το μομπιλε) για να το συνηθίζει και όντως με βοήθησε γιατί ο δικός μου γενικά δεν τα πάει καλά με τις αλλαγές! 

Μέχρι και το γυμναστήριο έπρεπε να ξαπλώνω μαζί του στην αρχή για να το συνηθίσει και να μην γκρινιάζει 🙄🙄

@Barbiee εννοείται σε κάποια παιδιά πιάνει το ένα κόλπο σε κάποια όχι!  Μπορεί να μην του αρέσουν τα λαχανικά! Εσύ συνεχίζεις την προσπάθεια (κι εγώ χωρίς πίεση θα σου έλεγα αν και το καταλαβαίνω ότι είναι κουραστικό να έχεις δοκιμάσει τα πάντα και να μην τρώει) και οσό φάει! 

Εμένα σήμερα έφαγε πιο καλά γιατί έβαζα λίγο στο κουτάλι και του το έδινα να το φάει "μόνος του". Ολα χάλια έγιναν φυσικά αλλά εφαγε περισσοτερο. Όταν πήγαινα να του δώσω εγώ τις προηγούμενες μέρες έτρωγε λιγότερο 

Όπως καταλαβαίνεις κάθε μωράκι με τα χουγια του και τις προτιμήσεις του 

Στέλνω αγωνιστικούς χαιρετισμούς! 😘😘😘

Να είσαι καλά... Όντως χρειάζεται προσαρμογή και σε αυτό απλά πλέον τη φοβάμαι να κοιμάται στην καλαθούνα. Αν πέσει απο εκεί την έκατσα!

Κι εγώ το δοκίμασα να της δώσω το κουτάλι αλλά το φαγητό κατέληξε οπουδήποτε αλλού εκτός από το στόμα της.

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Barbiee είπε:

εγω δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αε πουμε δύο μέρες που του έβαλα μπρόκολο εφαγε μια χαρά και την τρίτη τίποτα πάλι...αλλα εντάξει... τώρα το παίρνω και λίγο οτι : ας τρώει 4-5 κουτακιες για να δούμε για αλλεργιες και ας συμπληρώνω με γάλα μετά... μέχρι το χρόνο η βασική τροφή ειναι το γάλα εξάλλου!

οπότε δεν θα κάτσω να σκασω!

Χρειάζονται εναλλαγές για να μη βαριούνται, υποτίθεται!🤷🏼‍♀️

Συμφωνώ. Οι τροφές είναι συμπλήρωμα στο γάλα το 2ο 6μηνο... Ψυχραιμία κι υπομονή. Σιγά σιγά κι όλα τα μωράκια μας θα φάνε!

Δημοσίευση
στις πριν 48 λεπτά, ο/η Katiana1987 είπε:

Χρειάζονται εναλλαγές για να μη βαριούνται, υποτίθεται!🤷🏼‍♀️

Συμφωνώ. Οι τροφές είναι συμπλήρωμα στο γάλα το 2ο 6μηνο... Ψυχραιμία κι υπομονή. Σιγά σιγά κι όλα τα μωράκια μας θα φάνε!

υπομονή θα πω και τίποτα άλλο και από εδώ και στο εξης ουτε καν θα τον πιέσω...απο μονος του όταν έρθει η ωρα θα φάει ❤️

Δημοσίευση
στις πριν 3 ώρες, ο/η Katiana1987 είπε:

Ναι, ναι. Σχεδόν άσπρα είναι. Και οι βλεφαρίδες της και τα φρύδια της... 🥰🥰🥰 Έχει πάρει τα χρώματα του μπαμπά της. (Ευτυχώς πήρε και τα μάτια του!!!)

🤗🤗🧸🧸Εννοείς το χρώμα;

Δημοσίευση
στις πριν 3 ώρες, ο/η μαμά12345 είπε:

Αχ..θα κάνω υπομονή και θα συνεχίζω να προσφέρω διάφορα..🥴

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...