Μετάβαση σε περιεχόμενο

Πόσο καιρό μετά από παλίνδρομη μείνατε έγκυος;

Recommended Posts

Δημοσίευση
στις πριν 7 λεπτά, ο/η Natasa_K είπε:

Σε ευχαριστώ για τις ευχές!

Τις ovacare τις είχα δείξει και στην ενδοκρινολόγο μου και δεν είχε πει κάτι. Αλλά στη θέση σου θα ρωτούσα για οποιοδήποτε συμπλήρωμα. Είσαι και αρκετά μικρή, αυτές ενδείκνυνται κυρίως για γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας για να βελτιώσουν την ποιότητα των ωαρίων.

Για τη σαλπιγγογραφία έτσι όπως στα έγραψα σε μπέρδεψα 😊

Μετά τη σαλπιγγογραφία έμεινα αμέσως έγκυος και ήταν η εγκυμοσύνη που παλινδρόμησε. Τρεις μήνες μετά την παλίνδρομη ξεκινήσαμε πάλι προσπάθειες. 

Η σαλπιγγογραφία απεικονίζει τη μήτρα και τις σάλπιγγες και δείχνει αν οι σάλπιγγες είναι ανοιχτές/διαβατές ή αν έχουν κάποιο πρόβλημα που χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση. 

Σ ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις, κατάλαβα 😁 

Θα ρωτήσω την ενδοκρινολόγο μου για τις ovacare αν και για άλλες prenatal πολυβιταμίνες μου είχε πει όχι διότι περιέχουν ιόδιο και ήδη το παίρνω από το ημερίσιο χάπι για τον υποθυροειδισμό όπως δε θέλουμε παραπάνω. Αλλά ναι, όπως είπες κι εσύ, θέλω να πιστεύω ότι με βάση την ηλικία μου η ποιότητα των ωαρίων δε θα μας ανησυχήσει ακόμα 🤞🙏

όσο για τη σαλπιγγογραφία θα τη ζητήσω αν είναι απ' την ειδικό γονιμότητας που έκλεισα για τις 9/01 και να δούμε πως θα πάει κι αυτό. Ψάχνω τώρα και για το σπερμοδιάγραμμα κάποιο κέντρο, μιας και μου είπατε 2 κοπέλες ότι καλό είναι ν αποφύγω το μικροβιολογικό της γειτονιάς. Αχ πόσα έξοδα κι αυτά - βιταμίνες, εξετάσεις, το ένα το άλλο 😭 Εστιάζω στον στόχο όμως για να μη μου ρθει κανένα εγκεφαλικό απ' τα ποσά 🤣🤣 

Δημοσίευση
στις πριν 12 λεπτά, ο/η Θέτις Κ. είπε:

Σ ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις, κατάλαβα 😁 

Θα ρωτήσω την ενδοκρινολόγο μου για τις ovacare αν και για άλλες prenatal πολυβιταμίνες μου είχε πει όχι διότι περιέχουν ιόδιο και ήδη το παίρνω από το ημερίσιο χάπι για τον υποθυροειδισμό όπως δε θέλουμε παραπάνω. Αλλά ναι, όπως είπες κι εσύ, θέλω να πιστεύω ότι με βάση την ηλικία μου η ποιότητα των ωαρίων δε θα μας ανησυχήσει ακόμα 🤞🙏

όσο για τη σαλπιγγογραφία θα τη ζητήσω αν είναι απ' την ειδικό γονιμότητας που έκλεισα για τις 9/01 και να δούμε πως θα πάει κι αυτό. Ψάχνω τώρα και για το σπερμοδιάγραμμα κάποιο κέντρο, μιας και μου είπατε 2 κοπέλες ότι καλό είναι ν αποφύγω το μικροβιολογικό της γειτονιάς. Αχ πόσα έξοδα κι αυτά - βιταμίνες, εξετάσεις, το ένα το άλλο 😭 Εστιάζω στον στόχο όμως για να μη μου ρθει κανένα εγκεφαλικό απ' τα ποσά 🤣🤣 

Το πακέτο σαλπιγγογραφία-σπερμοδιάγραμμα είναι το πρώτο που κοιτάνε για διερεύνηση υπογονιμότητας. 

Το σπερμοδιάγραμμα όμως απαιτείται και για διερεύνηση αποβολών. Εγώ στη θέση σου, εφόσον γίνεται σύλληψη και μένεις έγκυος, θα ξεκινούσα από το σπερμοδιάγραμμα που είναι και το πιο εύκολο σαν διαδικασία. 

Εμείς είχαμε κάνει σαλπιγγογραφία όταν πέρασε το 6μηνο προσπαθειών χωρίς σύλληψη. Μετά το χρόνο προτείνεται σε μικρότερες ηλικίες και μετά το 6μηνο σε ηλικίες πάνω από 35. 

Δημοσίευση
στις πριν 10 λεπτά, ο/η Natasa_K είπε:

Το πακέτο σαλπιγγογραφία-σπερμοδιάγραμμα είναι το πρώτο που κοιτάνε για διερεύνηση υπογονιμότητας. 

Το σπερμοδιάγραμμα όμως απαιτείται και για διερεύνηση αποβολών. Εγώ εφόσον γίνεται σύλληψη και μένεις έγκυος, θα ξεκινούσα από το σπερμοδιάγραμμα που είναι και το πιο εύκολο σαν διαδικασία. 

Εμείς είχαμε κάνει σαλπιγγογραφία όταν πέρασε το 6μηνο προσπαθειών χωρίς σύλληψη. Μετά το χρόνο προτείνεται σε μικρότερες ηλικίες και μετά το 6μηνο σε ηλικίες πάνω από 35. 

Μάλιστα! κι εμείς είμαστε στο 6μηνο των νέων προσπαθειών μετά την παλλίνδρομη και στο χρόνο έπειτα από την πρώτη προσπάθεια. Θα μπορούσαμε δηλαδή να περιμένουμε κι άλλο εφόσον είχαμε μια σύλληψη μες το χρόνο αλλά λέω να ψαχτούμε λίγο ακόμα για να μη χάνουμε χρόνο εφόσον είναι κάτι μικρό και αντιμετωπίσιμο που μας εμποδίζει να έχουμε άλλη σύλληψη.

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Natasa_K είπε:

Το σπερμοδιάγραμμα όμως απαιτείται και για διερεύνηση αποβολών. Εγώ στη θέση σου, εφόσον γίνεται σύλληψη και μένεις έγκυος, θα ξεκινούσα από το σπερμοδιάγραμμα που είναι και το πιο εύκολο σαν διαδικασία. 

Καλησπέρα!

Εμας ο γνωστος μας που πηρε 4-5 μηνες αντιβιωση και βιταμινες εκανε εξεταση σε καλο μικροβιολογικο που εχει αλυσιδα σε ολη την Ελλαδα και εδωσε 50 ευρω και ελυσε το προβλημα του με 2-3 ακομα 50 ευρα στον ουρολογο συν τις βιταμινες. Του το βρηκανε μια χαρα το προβλημα στο σπερμα. 

Αυτα τα μεγαλα κεντρα που παιρνουν για σπερμοδιαγραμμα 300-500 ευρω τα συστηνουν οι εξωσωματικοι. Οποτε αν πας για εξωσωματικη ο γιατρος θα σου πει με ποιον συνεργαζεται. Αλλιως μπορει να καταληξεις να δωσεις 300 ευρω τωρα και μετα να πας σε ειδικο γονιμοτητας  και να σου λεει οτι καλος ειναι μονο ο συνεργατης του και στο τελος να δωσεις αλλα 500 ευρω για αλλο ενα σπερμοδιαγραμμα.

Δεν λεω βεβαια να να πας σε κανενα κακης φημης μικροβιολογο. Λεω να πας σε ενα καλο γιατρο διαβασμενο που ξερει τι βλεπει και ειναι καλος επιστημονας..

Δημοσίευση
στις On 3/1/2024 at 3:51 ΜΜ, ο/η mariza85 είπε:

Το σπερμοδιαγραμμα μπορει να ειναι χαλια σε ανδρα με κατα τα αλλα φυσιολογικο υπερηχο και αιματολογικες εξετασεις. Συνηθως οι ουρολογοι ζητανε μονο σπερμοδιαγραμμα. Αλλα ευτυχως πολλες φορες η λυση ειναι μια 3μηνη ή 4μηνη αντιβιωση σε συνδυασμο με ειδικες βιταμινες που βοηθουν την γονιμοτητα του ανδρα. Ενας οικογενειακος μας φιλος ηταν ετσι κανεις δεν πιστευε οτι θα φτιαξει απο εμας τους ασχετους , αλλα ο ουρολογος του ηταν σιγουρος γιατι του χε ξανατυχει προφανως. Επαιρνε 5 μηνες αντιβιωση και βιταμινες και εφτιαξε. Και ειχε αρνητικη καλλιεργεια σπερματος αλλα του ειπε ο ουρολογος οτι μπορει να ειναι αρνητικη αλλα να υπαρχει μικροβιο. Χωρις αυτο να επηρεαζει τη γυναικα του. Η γυναικα του δεν πηρε αντιβιωση. Εξειδικευμενες γνωσεις ουρολογιας που εμεις δεν εχουμε. Ηταν εντυπωσιακο παντως. Εχουν ενα κοριτσακι 6 μηνων τωρα.

Ακόμα και με τη διατροφή και την άσκηση τα σωστά ρούχα μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό το κομμάτι. Γενικά είμαι της άποψης πρώτα κοιτάς αν υπάρχει 'θεμα' στον άντρα γτ είναι πιο εύκολο να βρεθεί και να διορθωθεί. 

Δημοσίευση
στις πριν 10 ώρες, ο/η Παρασκευαιδου είπε:

Ακόμα και με τη διατροφή και την άσκηση τα σωστά ρούχα μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό το κομμάτι. Γενικά είμαι της άποψης πρώτα κοιτάς αν υπάρχει 'θεμα' στον άντρα γτ είναι πιο εύκολο να βρεθεί και να διορθωθεί. 

Σωστα δεν πρεπει να ξεχναμε και τις γενικες αρχες που συστηνουν οι γιατροι οχι στενα ρουχα και εσωρουχα στον ανδρα ( η τοπικη ζεστη δεν κανει καλο στους ορχεις), και για το ζευγαρι η καλη διατροφη, η ηπια γυμναστικη οπως περπατημα ( η υπερβολικη γυμναστικη εχει αντιθετα αποτελεσματα) αποχη απο καπνισμα ,  αποφυγη κατα ο περισσοτερο δυνατο το αλκοολ εως καθολου. Αυτα ειναι βασικες αρχες που δεν πρεπει να ξεχναμε και βοηθανε.

Χρόνια πολλά! Καλή φώτιση σε ολους μας!

Δημοσίευση
στις On 5/1/2024 at 4:17 ΜΜ, ο/η mariza85 είπε:

Καλησπέρα!

Εμας ο γνωστος μας που πηρε 4-5 μηνες αντιβιωση και βιταμινες εκανε εξεταση σε καλο μικροβιολογικο που εχει αλυσιδα σε ολη την Ελλαδα και εδωσε 50 ευρω και ελυσε το προβλημα του με 2-3 ακομα 50 ευρα στον ουρολογο συν τις βιταμινες. Του το βρηκανε μια χαρα το προβλημα στο σπερμα. 

Αυτα τα μεγαλα κεντρα που παιρνουν για σπερμοδιαγραμμα 300-500 ευρω τα συστηνουν οι εξωσωματικοι. Οποτε αν πας για εξωσωματικη ο γιατρος θα σου πει με ποιον συνεργαζεται. Αλλιως μπορει να καταληξεις να δωσεις 300 ευρω τωρα και μετα να πας σε ειδικο γονιμοτητας  και να σου λεει οτι καλος ειναι μονο ο συνεργατης του και στο τελος να δωσεις αλλα 500 ευρω για αλλο ενα σπερμοδιαγραμμα.

Δεν λεω βεβαια να να πας σε κανενα κακης φημης μικροβιολογο. Λεω να πας σε ενα καλο γιατρο διαβασμενο που ξερει τι βλεπει και ειναι καλος επιστημονας..

στις πριν 8 ώρες, ο/η mariza85 είπε:

Σωστα δεν πρεπει να ξεχναμε και τις γενικες αρχες που συστηνουν οι γιατροι οχι στενα ρουχα και εσωρουχα στον ανδρα ( η τοπικη ζεστη δεν κανει καλο στους ορχεις), και για το ζευγαρι η καλη διατροφη, η ηπια γυμναστικη οπως περπατημα ( η υπερβολικη γυμναστικη εχει αντιθετα αποτελεσματα) αποχη απο καπνισμα ,  αποφυγη κατα ο περισσοτερο δυνατο το αλκοολ εως καθολου. Αυτα ειναι βασικες αρχες που δεν πρεπει να ξεχναμε και βοηθανε.

Χρόνια πολλά! Καλή φώτιση σε ολους μας!

Κορίτσια λοιπ΄ον ρώτησα ήδη στο μικροβιολογικό μας και δεν κάνουν αυτή την εξέταση σπερμοδιαγράμματος, διότι δεν έχουν τον εξοπλισμό για να το κάνουν. Κλείσαμε ραντεβού στον ουρολόγο που είχε πάει την προηγούμενη φορά σε ιδιωτική κλινική να μας συμβουλεύσει καταλλήλως. Ευχαριστ΄ω για τις πληροφορίες 🙏

Το άτμισμα είναι εξίσου κακό για το σπέρμα όπως το κάπνισμα ετσι; Ο σύντροφός μου κάπνιζε πολύ, σχεδόν 1 πακέτο τη μέρα, το έκοψε όμως πριν 3 χρόνια αλλά το αντικατέστησε με άτμισμα χωρίς νικοτίνη. Μπορώ να πω ότι δεν ατμίζει τόσο όσο κάπνιζε αλλά νομίζω κι αυτό πρέπει να κοπεί, ελπίζω να του το πει ο ουρολόγος 😅 Βέβαια έχουμε φίλους που καπνίζουν πολύ περισσότερο κι έχουν κάνει όλοι 2 παιδιά...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Βρε κορίτσια να σας ρωτήσω ο Ιανουάριος μόνο σε μένα φαίνεται ατελείωτος ή το ίδιο κι εσείς; Κάθε Ιανουάριο έχω αυτή την αίσθηση αλλά φέτος νομίζω ότι δε λέει να φύγει. Εχει συμπέσει και 5ος μήνας να είναι όλος ο Ιανουάριος και κάπως μου φαίνεται...  @ElkΚαλή τύχη με το γιατρό, ελπίζω να τον βρεις και να έχεις περισσότερο χρόνο για να δεις το μωρό. 
    • Σας ανεβάζω κι εγώ φωτό απ τα πρώτα γενέθλια 💙 Ο συζυξ παρήγγειλε την τούρτα λεμονιού-υπερπαραγωγη, αλλά έφτιαξα μία μίνι δίπατη τουρτιτσα τύπου carrot cake για τον μικρό γιατί λέω νταξει, δικά του γενέθλια, δε λέει να γουρουνοασουμε όλοι εμείς κι αυτός να μην φάει 😂😂😂  
    • Κορίτσια μου κάτι άλλο ήθελα να σας ρωτήσω... 1) θέλω να κ΄ανω τώρα εισαγωγή το μέλι - πρέπει να προσέξω κάτι συγκεκριμένο στο μέλι που θα πάρω; 2) Τι κουταλάκια χρησιμοποιείτε όσες κάνετε blw? μέχρι στιγμής τον ταίζουμε σούπες και γενικά τα υδαρή φαγητά εμείς, αλλά θα ήθελα σιγά σιγά να του εισάγω και το κουτάλι ή και πιρούνι. Τρώει στέρεες τροφές με τα χέρια, οπότε έχει εξοικιωθεί κάπως. ή λετε είναι ακόμα νωρίς για μαχαιροπίρουνα; Μέχρι στιγμής έχω δοκιμάσει τα εξής:  Απ τα πάνω ψιλοδούλεψε αυτό στα αριστερά, προγεμισμένο πχ με τραχανά ή κάποιο πουρέ ωστέ να "κάθεται" και να μη χ΄υνεται εύκολα. Απλά κάποιες φορές το γλύφει και τρώει, αλλά τις περισσότερες το κοπανάει ή το χρησιμοποιεί σα σφεντόνα για να ρίχνε το φαγητό προς όλες τις κατευθύνσεις χαχαχα οπότε όπως καταλαβαίνετε, ειδικά τις μέρες που είμαστε κι εμείς πτώματα, δε του το δίνουμε γιατί δεν την παλεύουμε να μαζέυουμε το χαμό μετά. Απ τα κάτω, μόνο το κουτάλι του έχω δώσει γιατί το πιρούνι δεν πιάνει τίποτα... Κι αυτό είχε περίπου την ίδια μοίρα  και λειτουργία με το απο πάνω... Σκέφτομαι να του πάρω κάτι που να μοιάζει με τα πραγματικά ή κάποιο σετ με γυριστή λαβή για να το φέρνει στο στόμα του καλυτερα. Τι λέτε; Πεταμένα λεφτά ή αξίζει τον κόπο;
    • Κορίτσια τι ωραίες τούρτες υπερπαραγωγή είναι αυτές;;!! Να σας ζήσουν οι κουκλίτσες σας 💕💕 @Kiddo μια χαρά τα πάει την ταρζανίτσα σου, και γλωσσικά και κοινωνικά και από motor skills! Aπλά αυτό που περιγράφεις με τον ύπνο με κάνει να σκέφτομαι ότι μια χαρά είναι ο δικός μου κι ας ξυπνάει 2-3 φορε΄ς 😂😂😂 Φίλη στέλνω αγωνιστικούς χαιρετισμούς στο μέτωπο - 1 και 3 η ώρα το πρωί ακούγεται ΠΟΛΥ δύσκολο 🥲 Εμάς, σαν παππούς, αν δεν πάει για ύπνο στο πρόγραμμά του, στις 7μμ , βαριά 7:30μμ, αρχίζει τρομερή γκρίνια 😅 ευτυχώς έχει πολύ σταθερό ωράριο σε ύπνο/φαγητό 🙏  Για τη φυσιοθεραπεία που ρώτησες, ξεκίνησε από τον Οκτώβρη γιατί το αριστερό του ποδαράκι το γυρίζει προς τα μέσα. Και η γιατρός του μας έδωσε τότε παραπεμπτικό σε Ορθοπεδικό η οποία μας έγραψε τις φυσιοθεραπειες προληπτικά για να μην σταθεί αυτή η κλίση εμπόδιο στη βάδιση. Την περασμένη βδομάδα ήταν η τελευταία θεραπεία, έχει βελτιωθεί η κλιση, απλά εξακολουθεί να μαζεύει τα δαχτυλάκια των ποδιών του προς τα μέσα, το οποίο κατά τη φυσιοθεραπεύτρια ίσως και να είναι ο λόγος που δεν έχει περπατήσει ακόμα ενώ στέκεται, σκαρφαλώνει, περπατάει με στήριξη  κτλ από 8/9 μηνών... Μας είπε να τον έχουμε όσο τ δυνατόν περισσότερο χωρίς κάλτσες και να τον ενθαρρύνουμε να σκαρφαλώνει και να κινείται για να δυναμώσουν οι μύες του. Είναι θέμα χρόνου να περπατήσει είπε, κι ούτως ή άλλως μέχρι τους 18 μήνες δε μας ανησυχεί. Επίσης είπε ότι ειναι ψηλός και βαρύς οπότε ίσως και γι αυτό χρειάζεται χρόνο να δουλέψει τους μύες του για να κρατήσουν το βάρος του. Συλλυπητήρια και για το σκυλάκι σας ρε συ, θυμάμαι και πέρυσι είχατε μια απώλεια.... 😢 @MarMar90 κάνω join στο club σάλια!! νόμιζα ότι μόνο το δικό μου το μωρό κατάβαζει σάλια σε κυβικά μέτρα 😂😂😂😂 Στον βρεφικό κάθε φορά που τον παραλαμβάνω του έχουν 3πλή σαλιάρα παρακαλώ! δε παλεύεται, έχω αγοράσει απ αυτες τις αδιάβροχες υφασμάτινες γιατί δε μου αρέσουν προσωπικά οι πλαστικές, αλλά και πάλι.... Σκέψου στη σαλιάρα φαγητού που έχει κι αυτ΄η τη γουρνίτσα να πέφτουν τα ψυχουλα κτλ, στις περιόδους που βγάζει δόντια, γεμίζει τόσο σάλια, που μοιαζει με λίμνη αυτή η σαλιάρα 🤯🤪 Κι εγώ δε ξέρω τι φάση, τλχ όπως λέει κι η παιδίατρος, αυτό σημαίνει ότι ειναι καλά ενυδατωμένος 🤪  άσε που φοράει συνέχει σαλιάρες και δε φαίνεται το outfit 😂😂😂 first world problems χαχαχα  
    • Παντελώς άσχετη ερώτηση…. Απο σάλια τα δικά σας πώς τα πάνε;  Η μικρή είχε ξεκινήσει από 3 μηνών σχεδόν με τα σάλια, αλλά τώρα με τα δόντια θέλω 30 σαλιαρες τη μέρα. Μιλάμε για παραγωγή.. όχι αστεία!! Της φοράω διπλή και τριπλή για να μην μουσκεύεται μπροστά και μου κρυώσει… Έχετε παρόμοια εμπειρία; Ποτέ σταματάει αυτό; 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...