Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα σας. Ειμαι έγκυος στην 12+3. 

Η αυχενική μου είναι καλή, αλλά λόγω ειδικών περιστάσεων (έχω εγώ η ίδια ένα γενετικό νόσημα) θα κάνουμε αμνιοπαρακέντηση. 

Αποφασισα να μην προχωρήσω σε λήψη τροφοβλαστων, αν κι έχω ακόμα αμφιβολίες. 

θελω να ρωτήσω όμως αν αξίζει τον κόπο να κάνω το NIFT. 

Αν ξέρει κάποια ποιο είναι το καλύτερο, κι αχνινευει τις περισσότερες ανωμαλίες. 

ευχαριστώ. 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καλησπερα! Καθε τρεις μηνες ανανεωνεται το σπερμα αλλα οι βιταμινες δυστυχως δεν κανουν θαυματα! Δηλαδη καποιος με σοβαρό θέμα παιρνοντας βιταμινες για 3 μηνες δε θα φτασει ξαφνικα να εχει τιμες στα φυσιολογικα ορια απλα θα εχει μια μικρη βελτιωση..δηλαδη τωρα αν αντι για 15 εκατομμύρια ανα ml που ειναι το φυσιολογικο εχει 13 η 14 εκατομμύρια πιθανοτατα να φτασει τα 15 με βιταμίνες! Αλλα αν εχει πχ 5 εκατομμύρια δε θα φτασει με βιταμινες τα 15 σε 3 μηνες (και μαλλον δε θα το φτασει ποτε οσες βιταμινες και να παρει)! Μονο αν οφείλεται σε μικρόβιο μπορει να δεις θεαματική αλλαγη με την καταλληλη θεραπεία.. οπως κ σε εμας, αν εχουμε θεμα ποιοτητας ωαριων οσες βιταμινες και να παρουμε δε θα δουμε θεαματική διαφορα.. και εμας οταν ακομα ψαχνόμασταν μας ειχαν πει μακαρι να ειναι το θεμα στο σπερμα..αλλα εννοουσαν πως αν χρειαστει να παμε με εξωσωματικη οτι ο ανδρικος παραγοντας αντιμετωπιζεται πιο ευκολα γτ εκει δε θελουν εκατομμύρια σπερμαροζωαρια, θελουν τοσα οσα και τα ωαρια..
    • Καλησπέρα! Κ εγω την εχω κανει στις 2 παλινδρομες την ενεση γτ εχω αρνητικο ρεζους ενω ο συζυγος θετικό. Στην δευτερη η γιατρος μ ειχε πει πως δε χρειαζεται γτ δεν ειχα αιμοραγια κ ημουν σε μικρη βδομαδα αν κ εκανα αποξεση. Ωστοσο ειδε πως ολο αυτο με αγχωσε και την καναμε..αυτος ειναι ο λογος που στο ιστορικό μας στην αρχη της εγκυμοσύνη μας ζητανε την ομαδα αιματος μας..θυμάμαι οτι αφου ειπα πως εχω αρνητικο τοτε ρωτησε το συζυγο για το δικο του ρεζους και το σημειωσε..κ ετσι στην πρωτη αποβολη μονη της μ ειπε πως πρέπει να κανουμε την ενεση. Ολο αυτο αφορα μονο μωρακια απο μητερες με ρεζους αρνητικο και πατερα με ρεζους θετικο.
    • @Katerinioo καλα ειμαι κορίτσι μου. Περιεργη φαση γενικα. Απο τη μια ανυπομονώ να γεννησω απο την αλλη αμα εχω τίποτα ψιλο συσπάσεις αγχώνομαι. Κατα τ άλλα καλα εομαι. Προσπαθώ να ειμαι ηρεμη γενικα. Έκανα κ τη βαλίτσα μου, μένουν ψιλο πράγματα της τελευταίας στιγμής. Για να δούμε.ποτε θα μας κάνουν την τιμή τ μωρακια μας!
    • Κορίτσια τι κάνετε; Πως είστε; @Diwni πως είστε; Εμείς σήμερα βγήκαμε βόλτα και περπάτησα αρκετά. Είχα αρκετό κουράγιο σε σχέση με άλλες μέρες. Αντε να πάρουμε σιγά σιγά σειρά μετά τις γιορτές 38 εβδομάδες!!!    Πως είστε όσες γεννήσατε;;; Βλέπω όλες πάτε πολύ καλά ✌🏻✌🏻✌🏻
    • @Eir_ma καλησπέρα κορίτσι μου. Με το καλό τα.μωρακια σου. Εγω ειμαι 37 κ εγκυος στο 3ο μου. Όταν ήταν να κανω αυχενικη ρώτησα τ γιατρό να κανω ταυτόχρονα με την νιπτ σαν μια έξτρα κάλυψη λογο ηλικιας κ μονο. Μ είχε πει δ χρειάζεται κ οτι θα δούμε πρώτα την αυχενικη. Κανω π λες αυχενικη, ο υπερηχος άψογος μ λεει εκεί ο γιατρός π την έκανα έχεις κλινική εικόνα 26χρονης. Περιμένουμε την papp a και θα σ στείλω τ ποσοστά. Βγαίνει η papp a χαλια κ μ ανεβαζει τ ποσοστό για συνδρομο 1 προς 600. Αποφασίσαμε να κάνουμε λήψη τροφοβλαστης για να έχουμε την κεφαλι μας ησυχο 100%. Επισης ήταν άμεση την έκανα τη μία μερα κ την επομενη ειχα τ αποτελέσματα. Σε μια παθολογικά κακη αυχενικη από τ υπερηχο κ μονο σ προτείνουν άμεσα λήψη τροφοβλαστης. Σε περίπτωση που αυχενικη κ papp a βγουν καλες προτείνουν την νιπτ σε περιπτώσεις που η μαμά ειναι πάνω από 35. Συνιστάται δεν επιβάλλεται. Σε μένα π ο υπερηχος ήταν άψογος κ η papp a κακη υπήρξε πολύ σκέψη. Η νιπτ δ δείχνει 100%, αφήνει ενα περιθώριο λάθους, κ αν βγει κακη και αυτή παλι κάνεις αμνιο συν του ότι το μωράκι θα ειναι 15 μερες μεγαλύτερο οπότε κ η απόφαση πιο δύσκολη. Αν γύρναγα τ χρονο πισω θα έκανα νιπτ ταυτόχρονα με την αυχενικη σαν έξτρα κάλυψη κ δ θα εμπαινα στη διαδικασία τροφοβλαστης. Φυσικά ούτε μετανιώνω π έκανα τροφοβλαστη καθώς μ εφυγε ενα μεγαλο αγχος. Εφοσον η αυχενικη σου βγηκε καλη σου συστήνουν την νιπτ σαν έξτρα. Δ είναι υποχρεωτική. Είναι καθαρά στην κρίση σου αν θα αποφασίσεις να την κάνεις.
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...